K-report
 

Chodci, cyklisté a jiná podobná havěť... Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Chodci, cyklisté a jiná podobná havěť po městech pobíhající « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archive through 23.prosinec 2005Bobyk60  23-12-05  23:38
Archiv do 07.června 2006Martin_zlivský60  07-6-06  09:33
Archiv do 04.září 2006Doktor60  04-9-06  22:20
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 789
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 20:50:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí spáre ty jsi mi ale hrdina. Zbaběle vypustit kola to dělají malý děti
Pokud by si byl chlap tak bys to s nim šel vyřídit na rovinu.
Evoluci nezastavíš...
Tak jako člověk pochází z tupý a smrdutý opice, tak pochází ŠKODA 100 z odfláknutý a šeredný 1000 MB
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 790
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 21:08:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doktore. Nevytrhávejte moje teze z kontextu. To co jsem psal o nadávání cyklistům a najíždění na ně nebylo jen tak.
Bylo to v úseku kde to není zas tak široké a hlavne souběžne hned vedle byla oficiální cyklostezka! Takže i kdybych onoho dotyčného troubu srazil tak bych byl já pravděpodobně ten poškozený jelikož on nepoužil cykolstezku jak mu to nařizuje zákon.

ad majáček-Význam má (měl teď bohužel odešla výbojka) takový že když je potřeba pohybovat se někde kde se pohybují velká nákladní auta (stavby nebo akce typu Bahna 2006 atd) abych byl trochu vidět a nedostal tatrou po kebuli.
Případně jsem měl v plánu ho využívat při různých přetazích autobusů a trolejbusů našeho sdružení.
A nebudu zapírat taky jsem ho často využíval pro zamaskování auta v místech kde jsem neměl zas tak co dělat (právě ty stavby a tak)
Přecijem pohybuje li se po stavbě dálnice apod. vozidlo s majákem tak nikdo přesně neví jestli to třeba není někdo od stavební firmy,nějakého úřadu a tak. Takže nebývá problém si zajet nafotit ledacos...
Jednou jsem zmátli policajty když jsem se o letošních jarních záplavách chtěl zajet podívat na stav vody v řece která tekla přes uzavřenou silnici.
Nasadil sem maják a zapnul ho a vesele v jel do zákazu.
N asobě jsem měl modrou monterkovou kombinézu se znáčkem ve tvaru vlnek. pánové z policie za mnou přijeli a když mě uviděli tak se akorát optali: Tak co kontrolujete? Jak to vypadá? Odpověděl jsem že klesá a byl klid nasedkli a odjeli. :-)
Evoluci nezastavíš...
Tak jako člověk pochází z tupý a smrdutý opice, tak pochází ŠKODA 100 z odfláknutý a šeredný 1000 MB
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25430
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 18:04:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže i kdybych onoho dotyčného troubu srazil tak bych byl já pravděpodobně ten poškozený jelikož on nepoužil cykolstezku jak mu to nařizuje zákon.

To je teda zajímavý vykládání si práva... Když Ti někdo vyjede z protisměru a bude to zprava, tak nehodu jsi způsobil Ty. Absolutně nikoho nebude zajímat, že on tam neměl co dělat. (Že on něco porušil, je pouze jeho věc a samozřejmě za to bude stíhán také, přežije-li.)
Takovej případ jsme tu měli, dotyčný se nedávno vrátil z basy (za ublížení na zdraví s následkem smrti z nedbalosti)...
Takže bacha a fakt trochu uber plyn.

Jo, a o „souběžných” cyklostezkách - dokud na silnici není pro cyklistu zákaz vjezdu, tak máš nejspíš docela smůlu, protože ty paskvily, co se budujou, mají s plnohodnotnou souběžností pramálo společného. Možná tak na křídovém papíře, u soudu by to asi už moc neprošlo. (Nevím, takový případ jsem ještě nezaznamenal.)
O použitelnosti bych radši pomlčel zcela, protože na pruh na chodníku, po kterým se potloukají pěší, děti, nepřivázaní psi, apod., který pak před každou silnicí končí, takže musíš seskočit a jako chodec přejít (v lepším případě dáš pouze přednost, ač „souběžná” silnice je hlavní, ..., tak na to bych se asi vysral taky, pokud nebudu chtít bicykl použít k rekreaci (k tomu jsou ty budované hrůzy s odřenýma ušima dobré...), ale k dopravě... Takže nebude-li na silnici zákaz a nebude-li to nějakej brutus, tak s klidným svědomím pojedu po té silnici.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 797
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 18:19:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omyl pokud je souběžně se silnicí značená cyklostezka příslušnou dopravní značkou tak jí cyklista musí ze zákona použít
A žádnej zákaz na silnici bejt nemusí.
Zákon je v tomhle ohledu napsanej dost jasně.

A vůbec že já tady zahazuju s takovýma šotoušema
Evoluci nezastavíš...
Tak jako člověk pochází z tupý a smrdutý opice, tak pochází ŠKODA 100 z odfláknutý a šeredný 1000 MB
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4778
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 18:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine(Z), Martin(100) má pravdu, stačí značka, že je tam cyklostezka, a je to. To, nakolik je cyklostezka použitelná, je zcela vedlejší (Osobně bych za její nepoužití dával aspoň tisícovku flastra a odebral ventilky, je to, jakobych já jel s autem po chodníku...)
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25435
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 18:58:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Žádný omyl, to samozřejmě vím. A abychom byli přesní, zde je přesná (mocneříkající) citace:

§57 (1) Je-li zřízen jízdní pruh pro cyklisty, stezka pro cyklisty nebo je-li na křižovatce s řízeným provozem zřízen pruh pro cyklisty a vymezený prostor pro cyklisty, je cyklista povinen jich užít.

U pruhu je to jasné, u světel taky.
Té stezky musím ale využít kdy? Jen kvůli její existenci, ač bych chtěl jet úplně jinam? To asi těžko...
Dál bych ale zvýraznil, že vůbec není zmíněna stezka pro chodce a cyklisty (takže její přítomnost mne nenutí vůbec k ničemu).

(Doufám, že mám platnou vetzi zákona.)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25436
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 19:02:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk:
Ale jak tam má být? Mne ze zákona vyplývá, že minimálně ve verzi kombinované s chodci nemusím ani omylem.

Do téhle debaty bych se nejradši vůbec nepouštěl, ale Martinovy kecy už mne docela štvou, takže mi to nedá a ztrácím tady akorát zbytečně čas
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25437
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 19:08:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jsem to pročítal a o souběhu tam opravdu není ani slovo - kdo tedy rozhodne, že při jízdě z Budějc do Třeboně nemusím jet přes Tábor, protože tudy stezka pro cyklisty vede (a tedy na jiné cesty mezi ČB a Třeboní nesmím)? Když už to musí řešit zákon, tak jednoznačně, protože tohle ustanovení je blábol, který se buď nedá dodržet téměř nikdy, anebo se naopak nedá krom pár vybraných případů porušit.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4780
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 20:22:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, tak o kombinované nevím, to mě nenapadlo, že v tom bude zádrhel
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25440
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 20:35:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen abychom si rozuměli - zejména mi vadí Martinův přístup, kdy ON si bere právo soudit ostatní a činit nad nimi ortely. To je naprosto nepřípustné a nezasluží to jinou reakci, než jsem napsal.
Když chce sázet vítr, musí čekat úrodu (a asi i čeká a akorát já se tady zbytečně rozčiluju ).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1716
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 20:50:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Martin_zlivský: Tak, tak. Navíc těžko může někoho soudit osoba nevyzrálá, jak z písemného projevu plyne.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 799
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 23:40:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové poďte si to někdy vyříkat mezi 4 (6 a více) očima...
on je každej schovanej za monitorem hrozně odvážnej (včetěn mě to nepopíram) Ale pokud o mě víte s prominutím hovno tak si mě do držky necpěte
Děkuji.

Tímto s touhle trapnou diskuzí končim a vy se zmrdečci klidně zblázněte.

BTW Maqiq-Navíc těžko může někoho soudit osoba nevyzrálá, jak z písemného projevu plyne.
Ano pořád je lepší být v očích neznámých lidí osoba nevyzrálá, než být osbou značně přezrálou až téměř zkaženou.
Evoluci nezastavíš...
Tak jako člověk pochází z tupý a smrdutý opice, tak pochází ŠKODA 100 z odfláknutý a šeredný 1000 MB
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25515
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 23:46:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale pokud o mě víte s prominutím hovno tak si mě do držky necpěte

Tímto se laskavě řiď též.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4793
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 00:15:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechtěl jsem to už dále vířit, ale při dnešní cestě kolem 20. hodiny na trase Prostějov - Krumsín a zpět (cca 30 km) jsem se ubezpečil, že cyklisti jsou hovada na en-tou. Z cca dvacítky jich přední světlo mělo tak 15, zadní max. 8. Jeden mi málem zaparkoval pod autem, bohužel, ve tmě blbca na černém kole v černé bundě bez jediné odrazky těžko uvidím. Chyběly centimetry a svět mohl být o jednoho debila chudší... Jakkoli jsou motorkáři a řidiči čehokoli jiného hovada, prasata a zvěř (snad to nečte Kubišová), na chodce (tři vedle sebe ve tmě po pravé straně silnice) a cyklisty (viz. skoro jakýkoli příspěvek) asi fakt nikdo nemá. Jsou nejzranitelnější, ale chovají se jako pánové vesmíru. Nezajímá je absolutně nic, včetně semaforů, značek, blížících se aut po hlavní (však on uhne nebo zabrzdí), signalizací na přejezdech apod. Jen to, že si neplatí povinné ručení, a tudíž z nich pak nejspíš nic nedostanu, mi poslední dobou šlape na pedál brzdy místo mé nohy, jinak nohy by nebrzdily. Kdo chce kam, pomozme mu tam
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4823
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 19:48:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby to nevypadalo, že jen nadávám na cyklisty, chodce a motorkáře, a automobilisté jsou svatí, tak jeden zážitek starý asi 100 sekund.
Po hlavní silnici jede se zapnutým majákem a spuštěnou sirénou VW Transporter RLP, silnice je zcela rovná, přehledná, provoz žádný, jede asi 80 km/h. Z parkoviště vyjíždí osobák, řidič zastaví, rozhlédne se a ... Ano, vjede cca 50 metrů před záchranku...
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1224
Registrován: 5-2004


Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 20:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abych byl sebekritický ,dneska jsem se přistihl,že jsem dvakrát projel na červenou.U první křižovatky ,kdyby mě srazilo auto tak jsme viny oba ,protože z proti směru ma jí zelenou a doleva se neodbočuje křižovatka tvaru T a červená na sema foru svítí jen proto aby se dodržela zelená vlna.A ta druhá je sice klasika,ale jsou tam omezení.Za jimavé je ,že jiné křižovatky na červenou neprojedu asi je to ta falešná jistota bezpečí a motoristé ji mají ,taky.
A každé úterý kopu popelnice do příkopy,bo jsou tu takoví blbci co je postavý na silnici a né nasvůj vjez a když ji zmerčím na poslední chvíli,tak bych musel udělat myšku a to v daném úseku je riziko jak sviňa.
A ppak jsou tu nakládáky ,že štěrkem jízda po kruháči pak bývá o hubu ,když se to sype i na vás,že je na cestě to jsem už zvyklí ,ale aby se my sypal za krk..... na to ne.
Homer Simpson-Americký pablb. Střihnout si Houmra... mít více štěstí než rozumu.

PŘES 620 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2048
Registrován: 7-2003


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 23:37:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akce sotousu cyklistu
http://mhdakce.svetmhd.net/
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Msl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 25. prosince 2006 - 12:13:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PvvS: bude se to někdy opakovat?
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2950
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 30. prosince 2006 - 23:03:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co takhle to udělat s autama?
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace