K-report
 

Trolejbusy v Praze Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Praze « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archive through 26.únor 2006Trupman60  26-2-06  18:20
Archive through 22.březen 2006Kubrt60  22-3-06  22:46
Archiv do 22.srpna 2006Bart60  22-8-06  21:49
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2037
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 09:53:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a pokud vím, tak Praha nemá nárok na dotace EU. Její HDP vysoce převyšuje průměr EU. Podobně je na tom Bratislava.
Lp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.99.138
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 17:09:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řekl bych, že tu máme jakési kulaté narozeniny nejen pražských trolejbusů. Vzpomněl si i někdo jiný, než ta parta známých firem oslavující ve Střešovicích?
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1173
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 17:40:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

samozřejmě, ale řekl bych, že je to nejen oslavné, ale i smutné výročí, nejen ku Praze, že je zrušila, ale i vůči prvnímu trolejbusu od Škody.
Ale jinak letí šampus.
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Nejdokonaljším přibližovadlem osobním je Škoda 1000MB
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 08:29:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DPP standartně mlčí a tváří se se trolejbusy v Praze nikdy nebyly.Ale kupodivu občas se projeví:tohle je scan z pexesa
 
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1267
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 15:00:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichi, tadle nekrofílie je roztomilá. Tak pár doplnění: vzpomněla si MfD, která uveřejnila krátký článek. Vzpomněla si i mluvčí DP v rozhovoru pro ČRo1, kdy řekla něco ve smyslu že určitě nikdy nic takového divného a drahého, jako je autobus s tykadly už v Praze nebude. (Btw. Kdyby byly peníze z Bruselu, použijí se na něco jiného, jasný?!)
9tr: Na jakým hluku by se co projevilo? Slyšels nápravy Tr14???
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1176
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 16:04:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: a 14Tr se snad vyrábí? Aspropos, poslední Ráby byly velice tichá, takže trochu mimo mísu
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Nejdokonaljším přibližovadlem osobním je Škoda 1000MB
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 10:05:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Á Káemova averze vůči trolejbusům.To ti ujel před nosem a prošvihl si rande, že seš furt tak proti nim ?Jo a taky jsem si všiml že deník Expres tam cosi o trolejbusech měl.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1274
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 11:51:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

9Tr: No ještě že byly poslední, bylo na čase. V době, kdy se vyrábějí zbrusu nové staré T3 bych se nedivil ničemu :-)
George: právě že mě nikdy na žádné rande neměl ani čas přivézt :-))))
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1248
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 15:28:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mě nikdy na žádné rande neměl ani čas přivézt
To byly tak vytížené, že neměly čas?

Jinak nech šotouše, ať si povídají o trolejbusech v Práglu.
Všichni ty zápory známe, ale sní se o tom hezky :-O
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

ICQ:
260 116 510
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1201
Registrován: 5-2004


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 18:17:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:to by sem mohlo říct i o tramvaji,že to je odpad při stavbě lokomotivy a tramvaj je opravdu drahá věc.
Homer Simpson-Americký pablb. Střihnout si Houmra... mít více štěstí než rozumu.

PŘES 620 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/
Solaris Trollino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.190.139
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 17:41:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: (Btw. Kdyby byly peníze z Bruselu, použijí se na něco jiného, jasný?!) ... A na co? Třeba na metro do letňanských polí, 600 m od jižního konce sídliště, mezi pšenici a sysly, co ???
Solaris Trollino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.190.139
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 17:54:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino_15: O jakých záporech v Práglu to mluvíš? Řekl bych, že Praha je pro trolejbusy díky kopcovitému terénu jak dělaná. Jinonice, Butovice, Košíře, Strahov, Motol, Prosek, Vysočany, ale i Jižní Město, Novodvorská, Braník, Modřany, Kačerov, Lhotka, ale i Zbraslav, všude tam kde nejezdí tamvaje a jezdit nemůžou, protože tam jsou užší silnice a je to moc do kopce... A pokud by se něco stavělo znovu, už by to taky rozhodně nebylo to mizerný trakční vedení s pevnými závěsy jako kdysi, vozidla už jsou dnes také jiná... Kromě toho firma Elektroline je přece pražská, ne?
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 19:44:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už je to tu zase...
Solaris Trollino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.190.139
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 23:34:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jojo...
tomu se říká "propagace"... nebo "propaganda" ?... vlastně ani nevim

Ale je to stejně zajímavý tady sledovat tu diskusi včetně archívu (a to jsem tu jenom host...) Vypadá to prostě na dva nesmiřitelný tábory - jedni jsou snad i poněkud nekritičtí nadšenci a obdivovatelé tykadláků a trajfů všeho druhu a ti druzí zase jejich kritici, kteří prostě hledají důvody, proč je trolejbus obecně už za zenitem, na vymření, moc drahý apod. a proč ho např. v Praze zavést už nelze, atd. (Vynadejte mi, jestli kecám)
Já se teda hrdě hlásím k těm prvním, ale tak před 10 lety jsem byl spíš zastáncem toho druhého tábora. Ty troleje tehdy vypadaly FAKT hrozně, vozy 14 Tr mi připadaly pomalý a takový divný, furt jim spadávaly klacky... Jenže když jsem pak viděl v Jihlavě první rychloprůjezdný tahový výhybky a křížení a v Hradci trolej z delta závěsů na převěsech po 45 m, tak jsem se začal zajímat víc... a změnil jsem názor. Navíc - cena nafty od tý doby dost vzrostla vlivem válečnických choutek nákýho Jirky Chodce Křováka z Ameriky a tak ta elektřina má čím dál víc něco do sebe.
Takže - uvidíme, jak to všechno dopadne, a zatím se tady můžeme prudit dál

PS: myslíte si, že by ta nová, vošklivá, ale přece jen nízkopodlažní, tramvaj od Porsche vyjela ten kopec ze Smíchova na Malvazinky, kdyby tam teda byly koleje?
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1341
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 07:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Solaris Trollino: odpůrci trolejbusů v Praze mají trolejbusy rádi, jen si uvědomují, že konkrétně v Praze se dá v oblasti MHD investovat do mnohem užitečnějších věcí

Jo a s tou rostoucí cenou ropy: myslíte, že cena elektřiny v posledních letech neroste? Na fakturách pro domácnost to tak možná nevypadá, ale... Ono když zdražuje jeden zdroj energie, cena ostatních na to taky reaguje.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2526
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 19:30:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolejbusy bych v Praze považoval za věc výhodnou, ALE jen za předpokladu, že by finanční situace v ČR byla růžová což není (státní dluh atd.) A jestliže v Praze jezdí morálně zastaralé tramvaje a i mnoho autobusů potřebuje vyřadit a obměnit za nové- nejlépe nízkopodlažní, pak není možné zavádět do Prahy něco, co tam není zase až tak nezbytně nutné. Ano trolejbusům v Praze, pokud: autobusy B731 z roku 1995 a starší vozy B732 by měly náhradu ve formě NP vozů, nákup nových NP tramvají by byl intenzivnější, na provoz více peněz atd.
Solaris Trollino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.190.139
Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 19:25:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, máte oba pravdu. Já taky netvrdím, že by trolejbusy v Praze měly vyjet hned zítra nebo příští měsíc. Jsou výhodné, ale zatím opravdu nejsou nezbytné, beru je prostě jako jednu z možností, co by se dalo v praze zlepšit.
A pokud jde o tu finanční situaci ČR a státní dluh, tak pokud vím, v Evropě jsou města a regiony zadlužené víc, než celá naše republika, a taky musí investovat do rozvoje, takže v tom bych takový problém neviděl. Trolejbusy bych viděl třeba jako výhledovou možnost v návaznosti na další stavby, třeba na Novodvorské si je dovedu představit jako návaznou dopravu k metru C a D, až to D bude (je plánované trochu bokem), dá se diskutovat o tom Smíchovu, nebo o Proseku a Letňanech, když to metro C bude v polích, atd. Ty podmínky tady prostě jsou, a taky samozřejmě existují jiné alternativy, jako třeba tramvaje, atd.
Já si třeba myslím, že rozvoj trolejbusů a modernizace tramvajových tratí (a stavba nových) v prostoru Smíchov - Nové Butovice - Dejvice - Ruzyně by byl pro město daleko prospěšnější, než proklamovaná výstavba metra A z Dejvic na letiště. Za těch 38 miliard, co to má stát, by byla vybudována nejen tramvajová a trolejbusová síť v oblasti (včetně nových tram tratí na Dědinu a terminál Jih a trať Bílá Hora-Řepy , ale i kvalitní železnice na letiště včetně vozidel - a ještě by zbylo...
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 19:44:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za 38 miliard taky jde obnovit kompletně vozový park tramvají v Praze a komplexně rekonstruovat cca 40-50% tramvajové sítě.
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2126
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 16:17:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naše radnice udělala všem překvápko a ikdyž opožděně k výročí sedmdesáti let zavedení trolejbusů, nadělila Pražanům tajně dárek
https://www.k-report.net/discus/nahledy/012047.jpg

Měl bych tu na některé znalce a historiky pár otázek.
-Kde byla v Čakovicích konečná?
-Jezdilo se někdy s lidma po manipulační trati Krejcárek-U Kříže?
-Jak byly vedeny jednostopé tratě v ulicích Třebízského, Polská či U Kanálky?
-Nezná někdo přibližné intervaly linek z roku 1959?
-Jak vedly linky kolem bloku Ječná, Štepánská, Žitná a Karlovo náměstí?

Odpuste mi mou zvědavost, sám si dnes dost dobře nedovedu představit při dnešní intentitě IAD trolejbusy v ulicích Žitná nebo Štěpánská, je mi jasné, že provoz před 30 lety byl jiný. On byl jiný před deseti lety... Kdyby bývalo bylo nedošlo ke zrušení trolejbusů nebo by ropná krize přišla o 5 let dřív, dovede si tu nějaký pamětník zafylozofovat a mladší generaci popsat, jak by se trolejbusy asi vyvíjely? Asi by padla větev Karlák-Vinohrady-Vysočany-Čakovice a tratě by směřovaly směrem západním - Strahov, Petřiny, Suchdol apod. Nebo se mýlím a měla by dnes Praha síť skoro po celé Praze?

Osobně si já (generace nepamatující trolejbusy v Praze) nedovedu představit trolejbusy otáčející se kolem Jungmanna nebo křižovatku Ječná x Štěpánská, kde jezdily 3 trolejbusy do minuty. Pak si nedovedu představit 3 souběžné tratě tramvají a trolejbusů v ulicích Vinohradská, Slezská a Korunní.
Onvo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 866
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 17:23:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Cakovicich byla konecna u vratnice Avie, dnesni obratiste Avia-Sever (110,202). Ale je potreba si uvedomit, ze autobusy a trolejbusy prijizdely ulici Beranovych od starych Letnan a projely tou ulici az na konecnou (cili projizdelo se fabrikou). Tento stav (bus) trval az do roku 1987. Osobne si pamatuju, kdyz se tam tak jeste jezdilo. Az potom ze zacalo jezdit pouze kolem Avie ulicemi Veselska, Tupolevova.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2128
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 18:05:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vím, že se jezdilo skrz fabriku, ale nevím, že až tak dlouho. Spíš mě zajímaly ty Čakovice. Tzn., že trolejbusy Čakovice jako takové neobsluhovaly, ale sloužily výhradně pro fabriku?!
Onvo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 869
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 18:31:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, presne tak.
Tam byla blokova smycka ul. K Avii, Za Avii, Cukrovarska.
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 08:47:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo jo dokonce v tý ulici co vede od šraněk je na baráku ještě růžice.Martine doporučuju knihy Trolejbusy v Praze 1936 - 1972 od pánů Fojtíka,Proška a Čecha ,a knihu Trolejbusy v Pražských ulicích autoři M.Dyk, J.Arazim, J.Šour(maj jí v Jungmannově ul).V první knize je hlavně text pár fotek, v té druhé je to přesně naopak.
Další:Jezdilo se někdy s lidma po manipulační trati Krejcárek-U Kříže?
Silně pochybuju i když moje teta mi tvrdila že jednou tamtudy jela.Ale věř ženskejm :-)
Provoz IAD - na dobových fotkách moc aut nejni(max 2-3) až začátkem 70.let se provoz zvednul.Mám fotky(nešiřitelné) z roku asi 71 :křižovatka Jiráskovo nám 7 aut a 1 trolejbus,křižovatka Karlovo nám to samé,Resslova 5 aut a 1 trolejbus.Nevim v jakym čase to je focený.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2130
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 18:14:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

George:
Tu první knihu nemám, tu druhou už jo.
Přesto díky.
Čmelda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.60.20
Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 10:59:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Čakovicích byla výstupní vstřícně nádraží, nástupní na dnešní Kostelecké za šraňkami. Avia byla obousměrně nácestná.
Ponorka2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.82.12
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 08:30:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolejbusový provoz kolem Avie je krásně vidět ve filmu "Chlap jak hora" z roku 1960, dokonce je tam scéna, jak František Peterka pronásleduje trolejbusem slečnu jedoucí v trolejbuse před ním.
Trať je vidět i ve filmu "Král králů", ale za celou dobu scény tam neprojede ani jeden trolejbus.
Maara35
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 21:54:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mě napadlo,jak tady byla plodná diskuze na téma "Trolejbusy zpět do Prahy",jejich pro a proti..já bych trolejbusy do Prahy vrátil,teda spíš zavedl bych nostalgickou linku,jako jsou linky se starejma tramvajema..když by bylo jízdný tak 50,tak by to nemuselo bejt naškodu..vim že to neni kdovíjak výdělečný,ale i tak si myslim že by to nebylo nezajímavý..
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1304
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 18:57:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TAK to by byl opravdu drahý provoz,jedna jízda by nestála 50Kč ale min. 500kč ab se vůbec vrátily náklady alespoň na údržbu,když už né na výstavbu. Raději udělat prozatím jednu páteřní trať ,která by kopírovala místa ,kde jezdí nejvíc autobusů a pak postupně prodlužovat linky a vytlačovat autobusy pryč.
Lidstvo zapomene na válku nedávnou a zbrojit se ve světě bude a lidé zbraněmy neskutečně nelidskými zabíjet se budou.

PŘES 620 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 22:32:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

trolejbusy do Prahy vrátil,teda spíš zavedl bych nostalgickou linku

To přece nemyslíš vážně.
http://spvd.cz/skoda-bus/
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1246
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 17:03:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maara35 : A co bys na této lince jako chtěl provozovat. Vozy 24/25Tr, či Trollina??? Ty mi teda moc historické nepřijdou. Tak nějak ti chybí staré vozy na 750V... V tomto státě je jen jeden, a ten jaksi není k mání.
Mimichodem máš ponětí, co taková trať stojí??? Jízdenky za 50,- by ji nezaplatily ani za sto let.
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1337
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 18:53:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzhledem k tomu, jaký stát jsme si myslím, že by se vyjímka na 600 V dala udělit-na histtrať, či úprava 8Tr ála 9Tr ČB, ale to jen theorie, když už se tu ty úvahy dělají
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Nejdokonaljším přibližovadlem osobním je Škoda 1000MB
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1250
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 18:58:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

9 tr: Tak o výjimce silně pochybuji... Přestavba 8Tr, no nevím. Ono byl dost problém předělat tu naší 9Tr.
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
7tr4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 22:26:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, zavedení historický trolejbusový linky by bylo super. Když to mají někde s tramvajema, tak proč to nezkusit s trolejbusama. Bral bych spíš 600V jako muzejní trať, pokud by to neprošlo, tak hold úpravu 8Tr na 750V.
Schotousch stirbt nicht !!!!

Máte nějaké informace o trolejbusech v NDR? Ano? Tak mi je pošlete na mail.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1471
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 17:32:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale to není jen tak, si říct, že tudy povede trolejbus....Na historickou linku ti nikdo nedá ani halíř(a to stojí ***** hodně peněz), jsou s tím problémy, bylo by to neefiktivní a jdnoduše na hovno...
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

ICQ:
260 116 510
Maara35
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 21:03:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zas tak nereálný to neni,jasně,obnova historickýho trolejbusu něco stojí,zbytek se dá řešit alternativně (toť poznámka pro lidi typu Libor_hh nebo M__r,kteří nejspíš nebyli třeba v Hradci Královym - až tam budete,zajeďte si 1 do Kluk,ať se poučíte)

http://www.spvd.cz/?p=cz/praha/zajimavosti/tbus_2001.html&m=cz/praha/zajimavosti/menu_zajimavosti.html

myslim že cenově by to nebylo zas tak hrozný..
Jinak slyšel jsem že po revoluci,když se chtěla obnovit trolejbusová doprava,stával na Staromáku tušim že 14TR,jako připomínka..nemáte někdo fotku?Ptal jsem se v Muzeu DP Praha,a prej to neni kec,byla to taková ta euforie "vrátíme to co komunisti zrušili"..

Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 22:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maara35> otazka je, jestli by se to pak nemelo jmenovat historicka autobusova linka

Co se tyce "normalni" historicke t-bus linky: U historicke tramvaje v Praze se jezdi po kolejich, ktere jsou urceny pro beznou dopravu. Naklady na udrzbu trati rozdeli mezi vsechny spoje - tedy na historickou linku zustane mizive procento. U t-busu by se muselo zaplatit vse z historicke linky.
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 09:13:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotka existuje na stránkách citytrans
 

Více zde http://www.citytrans.info/2003-1.htm#1801738841
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 11:55:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, když v Praze neprovozují ani pravidelnou historickou autobusovou linku (myslím, že by o ní byl taky zájem) a ty vozy nechávají stát jako skanzen na místě, tak si nemyslím, že by někdo chtěl tahat dráty po městě kuli historickým T-busům.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1270
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 14:58:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maara35: Neboj, v Hradci jsem byl a ten přívěs se tam již nějaký ten pátek nepoužívá, neb mají trejsi... Až dokážeš zamontovat do vozu 8Tr agregát a necháš to schválit jako typ, tak přijď .
Adam_r: U t-busu by se muselo zaplatit vse z historicke linky.
Jenže to by se nikdy nezaplatilo! Uvědom si, že náklady na výstavbu trati a měnírny by byly v řádu minimálně několika desítek milionů korun!

A myslím, že někteří by si zde měli uvědomit, že provoz nějaké historické trolejbusové linky v Praze je nesmysl na entou!
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1399
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 18:24:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Společná měnírna TR/ED je použitelná, při použití oddělovacího trafa. Ale to jen pro doplnění.
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Nejdokonaljším přibližovadlem osobním je Škoda 1000MB
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 751
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 14:34:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže to by se nikdy nezaplatilo! Uvědom si, že náklady na výstavbu trati a měnírny by byly v řádu minimálně několika desítek milionů korun!
Presne tohle jsem naznacoval ve svem prispevku.

Společná měnírna TR/ED je použitelná, při použití oddělovacího trafa. Ale to jen pro doplnění.
Coz znamena fyzicky 2 menirny, akorat schovane uvnitr jedne budovy. Oddelovaci trafo musi byt jeste pred usmernovacem.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1400
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 17:55:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam R, tak chtěl bych někoho, komu se podaří trafem měnit výši ss napětí, jakmile se to někomu podaří, tak je to na Nobelovku.
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Nejdokonaljším přibližovadlem osobním je Škoda 1000MB
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1416
Registrován: 5-2004


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 18:52:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A bude vůbec ta stávající měnírna i po podařené úpravě schopna nápájet vykonostně obět sítě.?myslím že ne.
Mě by jen zajímalo kde pak soudruzi ze Solarisu udělaly chybu?
V tom,že místo lžiček začali vyrábět trolejbusy.

PŘES 650 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2152
Registrován: 7-2003


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 19:30:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mno stejne by to zhapalo na prvnim krizeni, nebo neizolovanym styku. takovy 2*t3 by to mooc krasne premostila...
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1403
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 20:21:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a odkdy je neisolovaný styk?
Locutus-tak samozřejmě v rámci možností a pokud by jezdil jeden-3 hist trolejbusy v sobotut, tak není tak velký provoz.
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Nejdokonaljším přibližovadlem osobním je Škoda 1000MB
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2154
Registrován: 7-2003


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 20:54:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kterakoliv napajecka u tram . souprava ji snadno premosti.
Oddelena menirna a neoddelena menirna by si asi moc nerozumely.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1404
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 21:34:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je to návrh, nikdo to snad pokud vím nezkusil, co by to dělalo.
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Nejdokonaljším přibližovadlem osobním je Škoda 1000MB
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5505
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 21:39:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neukradl dnes někdo vůz 6299? Jízdní styl postaršího řidiče by tomu odpovídal. Takové hovado jsem v životě neviděl. Najíždět do křižovatky s hlavou otočenou doleva, když přede mnou ještě stojí auto, to bych ještě pochopil, stane se (zabrzdil asi 15 cm za ním, načež mu řádně vynadal). Ale jízda stylem naplno, strhnout volant a dupnout na brzdy, při němž se beztvará masa uvnitř jen přelévá, občas někdo spadne, to už mi začalo vadit. K dalším skvělým kouskům bych zařadil odbočování vlevo z pravého pruhu v rychlosti cca. 50 km/h (debile, zabrzdi si, ted jedu já...), čemuž předcházelo těsné minutí dvou chodců přecházejících zleva, případně výjezd ze zastávky Orionka s následným centimetrovým vyhnutím se souběžně jedoucí tramvaji (díky tramvajákovi, jinak by to nevyšlo), popř. jízdu po kolejích k Floře, přičemž málem shrnul nejen vpravo jedoucí auta, ale i v protisměru stojící vůz čekající na odbočení. Raději jsem pak vystoupil
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 895
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 22:07:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bobyk:to bylo na 136 co?
AV 15-30
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5508
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 15:45:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo, bylo. A sorry, že jsem se uklikl v diskuzi :-)
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
honzík honzík honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 01:17:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že do Bohnic by trolejbusy bodly. Jako napáječe do Kobylis.
Maara35
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 08:52:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace