K-report
 

Archiv do 30.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Parní lokomotivy » Staré archivy » Archiv do 30.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 09:30:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k Parnilady: To ti věřím že sis to užila, jeden z nás tří totiž viděl to co být viděno nemělo. Však ty už budeš vědět.
Ženský nebo chlast, jednou si na to dno sáhneš.
Parnilady
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 14:18:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Halfmister: Vubec nevim, co nemelo byti videno a bylo...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 14:50:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky nechápu, co tím Půlpán mínil. Holt je to asi ještě mladý kluk. Opakuji, že dívka, která má vztah k parní technice a má tudíž pochopení pro železničně-historické aktivity svého (životního?) partnera, je neskonalá vzácnost - tudíž takové je třeba si vážit.
P.S.: Asi by nebylo vhodné, aby to zde nabralo styl a la seznamovací chat, držte se raději tématu (parních lokomotiv), případné erotické informace si laskavě vyměňujte emailem.
phylosophycka votazka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.42.166
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 15:24:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kterej sotous je horsi? Ten co foti lokomotivy, ktere jsou starsi nez jeho draha, nebo ten, co foti zasadne lokomotivy mladsi, nez jeho draha?
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 15:38:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Záleží na tom, jestli je míněno slovo drahá anebo dráha, chápejme že fotiči většinou stojí u nějakých kolejí i když většinou nevědí jak jsou ty koleje staré.Jak je stará jejich stará většinou vědí, někteří dokonce dobřeale už dost, poslechněme kolegu Coga.Věnujme se parním kráskám kovovým utajeným tlakem páry syčícím kovář. P.S. kéž by všechny páry byly provozní............
strojník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.129.63.250
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 15:42:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlado:
Rýt do někoho kvůli češtiny psané na klávesnici,to vypovídá hodně o autoru příspěvku.
20 000 měsíčně je opravdu málo za jakýkoliv přístřešek pro konkurenci.A tou vy jste,díky aktivitám pana Mužika vůči ČD.V civilizované zemi by to v nejlepším skončilo výpovědí,pro porušení dobrých mravů,v nejhorším demolicí objektu.Vždyť ti třebovští jsou z vás celou dobu na mrtvici.
Ale bohužel ČD se v současné době nachází v rozkladu a je úmyslně nucena k nekonkurenčním postupům.Nejedná se pouze o Jaroměř,což jsou jenom přicmrndálci skutečných možných konkurentů.Ale to je na jinou kategorii diskuze.

475101
Jenže provozuschopná parní lokomotiva má mnohem větsi cenu než jen vystavovatelný exponát.
Která je cenější 475.1142 nebo 475.111?To jsem zvědav na odpověď.

Pravapara
Postižení z vedra.
Bez komentáře
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 16:02:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Strojník: mně osobně je milejší provozní lokomotiva než jen vystavovatelný kus natřeného železa.Vystavovatelný exponát je smutný,mrtvý, připadá mi to jako Lenin v mauzoleu.Každý stroj se musí pohybovat a být ošetřován, jakmile něco dlouho stojí, potom zub času zahlodá o to silněji, to by jste jako strojník mohl potvrdit.A domnívám se že při správné obsluze správně seřízeného stroje je riziko poškození nevelké. Podstatně milejší je mi provozní přerovská zelená šlechtična než její neprovozní varianta.A to mám k té lokomotivě dost vřelý vztah.
hopla
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.84.242
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 16:07:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaroměř ,Vlado: no koukám,že opět budete do omrzení mlet ty vaše nesmysly ,ale budíš,vy na ně doplatíte,vlastně už doplácíte. K Pečkám, asi máte trošku jiný čas,ale to neva,u vás si už budeme muset zvyknout na nějaké ty odchylky od normálu.Podle původní dps měl být příjezd do Lužné v 14.07 hod.přijeli jste tam kolem 20.00 hod,takže opět dle vašich počtů to je tři a nikoliv šest hodin,nu dobrá,člověk si zvykne na ledacos,že?
Hoši ze Zvolena,o těch radši nemluvte,když celou tu jejich anabázi sem a domů,jsem vyjednal a s lidmi od dráhy zařídil,to jen na upřesněnou,takže moc dobře vím,jaký byl jejich rozpočet,dokonce ho mám i v počítači,jen tak mimochodem.
P.S.No a nakonec,když už mě tu káráte za psaní tvrdého y a měkkého i,tak ...Chlapi ze Zvolena a Jaroměře.....,je od vás taky docela slušnej odvaz,ale jak říkám na odchylky od normálu si už od vás z Jaroměře zvykám....
šimek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 16:42:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No pane jo, určitě jste chtěl své protivníky za jejich pravopis pochválit? První pád chlapi jako páni není čtvrtý pád chlapy jako pány, hoplo. Posázaví podle vzoru stavení, Jouzo.
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 607
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 16:50:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, tak to asi vyznělo jinak než jsem chtěl. Proti Karol a jejímu příteli nic nemám. Naopak, jsme oba na stejné dieselové vlně. A jsem rád že se mezi námi najde i nějaká dívka. V tom rychlíku jeli ještě dva mládenci, jeden více komunikativní, druhý méně, a zrovna o tom prvním jsem nabyl dojmu že je to Cogwheel, hm, asi ne. Ale je vidět že mě asi trošku znáš, nemám pravdu?

K tomu co nemělo býti viděno se zde nebudu vyjadřovat, to sem nepatří. To by měla vědět Lady sama. Omlouvám se za odběhnutí od tématu ale musel jsem vše uvést na pravou míru.
Ženský nebo chlast, jednou si na to dno sáhneš.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 17:09:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Strojnik: Na Vas se, patrne, to vedro fakt asi muselo podepsat. Jinak byste zaznamenal, ze CD, ex CSD jsou v rozkladu prinejmensim poslednich 20 let.
Dale by mne zajimalo, v cem ma tkvet konkurencnost Jaromere vuci CD, nevim nic o tom, ze by Jaromer aspirovala treba na prevzeti spoju SC mezi Prahou a Ostravou.

2 hopla: Co se tyka hazeni spiny na CD, myslim, ze CD si v tomto smeru vystaci sama napr. usty tiskovych lharu, pardon tiskovych mluvku...
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
hopla
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.84.242
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 17:40:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

šimek: ano sypu si popel na hlavu,ale za ostatním si pevně stojím,alkohol sakra ale dělá divy...
hopla
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.84.242
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 17:44:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deka:nebejt ČD a v ní jistých nadšených lidí,tak se např. taková to akce,co byla o tomto víkendu v Lužné neuskuteční,už chápete....
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 18:00:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 hopla: Vite, je to obracene, nebyt nadsenych lidi uvnitr CD, nekonala by se ta akce. Neni to zasluha CD, je to zasluha lidi. Stejne tak nebyla sveho casu zasluha CSD, ze neskoncila ve srotu 434.2186, ze se sveho casu opravil Albatros 498.022 apod. Temer vzdycky to byla zalezitost vyvzdorovana zespoda.

(Příspěvek byl editován uživatelem DeKa.)
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Parnilady
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 18:16:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: aby bylo uvedeno na pravou miru, o parni strojese nezajimam jen kvuli priteli, ale jsem uz od mala u historickych dobravnich vozidel a to diky otci, ktery kdysi delal v Praze-Stresovicich v muzeu a miluje vojenskou techniku. Ja jsem po nem... Mam paru rada

Halfmister: K nasemu tematu se prosim vrat prostednictvym e-mailu... docela mne to zajima

strojník: Cena parnich lokomotiv (obvzlast slechticen- Krasek byvaleho Ceskoslovenska) je nevycislitelna at se jedna o lokomotivu provozuschopnou ci jen ve vystavnim stavu nebo dokonce ve stavu srotu
hopla
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.84.242
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 18:19:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deka:nadšení nestačí,platí to ČD,samozřejmě na druhou stranu to není jen o penězích,ale i o tom nadšení,jsou to takové spojité nádoby...
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 18:23:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Parnílady: teď jako jeden z človíčků,starajíc se o Albíka jsem jaksi roztrpčen...
Deka: Máte u mě ještě ten kalendář.....
Parnilady
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 18:29:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČmoudČmoudik: Copak? neco se nezda
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 18:35:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale vcelku nic,jen nevím co je potom Albík,když pětasedma je Kráska bývalého Československa....
Parnilady
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 18:42:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Copak nebyla Slechticna znama jako nejkrasnejsi lokomotiva sveta... Pokud vim, tak jsem to nekde cetla i to bylo nekolikrat potvrzeno... Ale coz, Albik je taky krasny stroj
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 18:46:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dobrá,dobrá,ale u nás se říká modrá je dobrá
Jaroměř
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.90.234
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 18:54:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Strojník: Jo, Jaroměř je konkurence, no to abychom se šli samou radostí opít, to jsme si s naší jedinou provozuschopnou čoudilkou ani nemysleli, že nás velké ČD považují za konkurenci :-)))) nebo nás za ní považuje hlavně Strojník? Já vím, venku je vedro a ono to skutečně leze na mozek ...
Nápad demolovat "náš" objekt už tu byl. Psal se rok 1985. Jak vidno, vydrželi jsme. S Č.T. máme vcelku dobré vztahy, ovšem jsou tací, co by rádi viděli vztahy horší ... viďte, pane Strojníku.
Parnilady
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 19:03:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to vec nazoru, ja jsem taky zamilovana do Kafemlejnku
475101
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 21:10:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Strojnik:
Asi jsou obě stejně cenné, ale Přerovská je zajimavější díky své barvě.Ale jestli bude jezdit tak to bude malý zázrak(možná velký) páč je majetkem NTM.
ICQ:255-048-917
pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.185.6
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 21:23:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejenom barvě, i technickým odlišnostem, které jsou v různé literatuře dostatečně popsány. To bylo důvodem k jejimu zachování.
Pravapara
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 21:36:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

475.1142 je snad poslední vyrobená řady a komplet na válečcích. v tom je její historická hodnota.
kdepak je vůbec zamčená?? v přerově??
a nejhezčí je podle mě 475.179. má nejsympatičtější usměrňovací kouřové plechy.
můj názor.
475101
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 22:44:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To o té 1142 je pravda, ale není jediná dochovaná, která je na valečcích. Nebudu zde psát která to je protože si nejsem přesně jist a už vubec ne kde je ,ale jen že patří soukromníkovi.Protože ji už někdo myslim ukradl některý klacky.
ICQ:255-048-917
strojník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.129.63.250
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 22:51:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tato debata je o ničem.Jestliže někdo(Pravapara),zde napíše,že 1142 je poslední své řady,je od něj směšné rýpání do znalostí češtiny,protože i když nedělá pravopisné chyby,je mu znalost pravopisu k ničemu,protože si neumí přečíst základní informace(475.101-1147 + fiktivní 1148-1172 soudruhům do zločinné Koreje)
A další "znalec"(475101),napíše,že 1142 je cenější tím,že je zelená.Tak to už je síla.Cenná je především svým provedením,oproti jiným své řady a pobytem u dalších pacholků v letech 1955-1956.Ale to nechám na vaší schopnosti najít si ifomace.
Jak tak koukám,jste oba železniční analfabeti i bez úžehu.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 00:05:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Cmoudik: Diky za upozorneni, ozvu se do konce tydne.

2 Strojnik: Cennost konkretniho kusu 475.1142 z duvodu technickeho reseni je asi stejna kravina, jako kdyz nekdo veri, ze 556.0510 byla posledni vyrobena Bugatka pro CSD. Vyslo by nastejno, jestli by byla zachovana 475.1143, nebo 475.1147. Pokud jsem dobre cetl, nevidel jsem, ze by 475.101 tvrdil neco o tom, ze 475.1142 je cennejsi diky laku. Ale je mozne, ze v nejake prdeli, treba nekde na Hlucinsku, maji nektera slova jiny vyznam, nez jak jej vnima obyvatel stredoceske pahorkatiny...
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 07:29:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

" ze v nejake prdeli, treba nekde na Hlucinsku,". Tak proč se tak o to Hlučínsko bojovalo v dobách vzniku státu řízeného ze středočeské padorkatiny.
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 08:08:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokomotiva 475.1142 je skutečně poslední vyrobenou a převzatou, a to dokonce i po korejské dodávce 25 kusů. Nenechte se zmýlit inventárními čísly. A soukromá 475.194 nemá pouze ojnice a výstřednikové tyče, ostatní "klacky" jsou schované.
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 7-2004


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 08:10:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jako kdyz nekdo veri, ze 556.0510 byla posledni vyrobena Bugatka pro CSD.

No a nebyla snad? Nebo vysypete z rukávu historku od známého fíry o 100 utajených štokrech, zazděných někde v tunelu jako nedotknutelná zásoba?
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 815
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 09:11:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spíše jde o to, zda 556.0510 byla dokončena jako poslední.......... A to asi patrně nebyla.
strojník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.129.63.250
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 13:06:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opravdu se ta debata zvrhává.Poslední své řady je vždy vozidlo s nejvyšším inventárním číslem,bez ohledu na postup výrobce.
A 1147 určitě není stejná jako 1141 a 1142.
Ale vždyť je to jedno.
Zkrátka a dobře - parní lokomotiva jako provozní záležitost v množství jaké je u nás,skončí s tím jak půjdou do penze poslední lidé,kteří je obsluhovali v běžném provozu.
Stačilo se v Lužné podívat na rozjezdy.
Takže to dopadne jako v západní Evropě - bohatý sponzor a jízdy jednou za čas.
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 14:19:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

475.1142 je zachovaná snad taky kvůli tomu, že dělala svého času předváděčky v Koreji a Číně (?) a na to mohli soudruzi rušiči tenkrát slyšet. Jinak si myslím, že technická památka, která není technicky funkční (lokomotiva=provozní) je neplnohodnotná. Pokud je stroj kompletní a donedávna provozní, měl by být znovu zprovozněn. Samozřejmě zprovozňovat zrezlé šroty za současné finanční situace nemá cenu, tam je ale nutné zabránit dalšímu rozkladu. Když už by NTM mělo nějakou provozní mašinu, neznamená to, že s ní musí vymetat všechny akce, na kterých si do ní šotouši píchnou stativ.
Jinak asi potěším Čmouda, protože Albatros nulka je podle mě nejpovedenější zachovalá mašina u nás. Je ale fakt, že třeba taková 375.007, nebo nebožky 265.0, 275.0 nebo 274.0 jsou mi ještě sympatičtější. Omlouvám se za šotozáchvat:-)
.
Parnilady
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 14:46:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

strojník: A proc by na pary nemohla nastoupit nova generace- remesla se dedi (a nemusi to byt z otce na syna). Znam nekolik mladych co jsou na masine jako topici a pro to aby se stali strojvedoucim jim nechybi mao- snad jen udelat si papiry

Je skoda aby se provozni lokomotivy stali neprovoznima- urcite nejsem sama co si to myslim
Ear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 15:55:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom k té 1142 je opravdu unikátní protože mezi 475 byly takové stroje které měly válečky i na tyčích jen dva 1141 a 1142 no a 1141 byla už rozřezána švajcem.
strojník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.129.63.250
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 15:57:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Parnilady:
Samozřejmě,že jsou mladí lidé,kteří chtějí.Jenže z z té zhruba čtyřicítky,kteří na přelomu tisícletí absolvovali parní kurz se tomu nevěnují všichni a z těch,kteří mají tu možnost,to pořádně bude umět jen několik.
A všichni tady pomíjejí to nejzákladnější - peníze.Provozní lokomotiva stojí spoustu peněz.

Ruprt:
Zkuste v leteckém muzeu říct,že by měl Spitfire létat,tak z vás udělají vrtuli.
Není to pravda,že exponát musí fungovat.
Exponát má ukazovat vývoj a pro ukázání vývoje je zbytečných více jak dva kusy od typu(a to ještě kdoví jestli?).Pokud možno musí se vybrat ty,které jsou něčím významné v rámci řady.
Ear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 16:15:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Strojník
Máš pravdu po půl roce na mašině nevím na co šáhnout a jizd je málo takže kdo to némá dáno jak se říká od boha ten se to učí jen těžko, jednou dvakrát do roka je žalostně málo.A to mluvím jen o lopatě.Bo zácviku na pravou stranu mám 5 z 12 od kurzu v Brně.Nějaké marodky a dovolenky a je z kopyta lopata.
strojník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.129.63.250
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 16:32:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ear:
Samozřejmě-ti co to zažili v 70tých letech jako mladí kluci a dnes učí ty co mají jezdit v budoucnu,si to ošahali od začátku(skoro všichni) - depo-záloha-nákladní vlaky.Těm se na kohouty nemusí psát co je co.My to už do krve nedostaneme.
Parní mašina je krásná ve všech svých podobách,ale je potřeba trošku brzdit v množství,pokud jsou v tom cizí peníze(peníze ČD).Tím se dostávám k počátkům debaty - až budou spolky ve všem,opakuji ve všem,soběstačné ať kouří co má u nich komín.
Ear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 17:01:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

strojník
Pravda pravdoucí v prvé řadě musí ČD zajistit vlastní provoz a né sponzořit spolky.První práce pak zábava.Je to vidět i v kalendáři nostalgie že co není profinancováno do mrtě prostě nejede.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 17:28:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkuste v leteckém muzeu říct,že by měl Spitfire létat,tak z vás udělají vrtuli.

Strojniku, Vy jste opravdu chytil uzeh, nebo to mate od prirody. Pro nejen Vas a nejen Vasi informaci, udrzovat letuschopne ptaky neni nic neobvykleho, to Vy a Vam podobni trpite utkvelou predstavou, ze nejlepsi je, aby cokoli muzejniho bylo nekde pod strechou, a chytalo to prach:

http://www.deltaweb.co.uk/bbmf/fighters.html

Nebo:

odkaz

Strojniku, s Vama se jeden zasmeje. Jeste sem neco napiste... Prosim...

(Příspěvek byl editován uživatelem DeKa.)
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 17:39:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Ear:

Dost obtizne se da uverit pohadce o chudych CD, kdyz si muze dovolit profinancovat tolik zbytecneho betonu na korytorech (koridorech) jen na to, aby nekdo, kdo byl zvykly mit poslednich 50-60 let barak pobliz trate, najednou neutrpel nadmernym hlukem. Tvrdim, ze naklady na udrzeni jedny coudy v chodu nedosahuji zdaleka toho, co jsou drahy schopne prosustrovat za jeden den sveho chodu.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 613
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 17:42:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deka: Naprosto souhlasím!!!
Ženský nebo chlast, jednou si na to dno sáhneš.
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 17:44:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ještě k těm zkouškám,máme u nás asi všeho všudy pět učedníků.Kolem čoud už se pohybují asi každý z nich okolo šesti let,minulý týden udělali zkoušky na levou stranu,ale topit samostatně,to bohužel jaksi nejde,nechci to nějak zveličovat,ale opravdu to není sranda,takže pod dozorem nejdříve topí např. na přepravách, na samotný vlak z nich zatím bohužel nikdo nemá,možná časem ano,ale tak nejdříve za tři a více roků.Jenže ono to není jen o tom topení,je kolem spousta další práce,kterou musíte dělat a hlavně na dotyčného se spolehnout,trvá to velmi dlouho,než se vám to dostane do krve a nemusí se za vámi chodit a kontrolovat,jestli je vše v pořádku ,jak má.Opravdu vydrží jen neotrlejší jedinci,protože drsná výchova je na místě...
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 17:46:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deka:spojujete zde hrušky s jabkama,koridory nefinancují ČD,ale SŽDC a to jen z jedné třetiny....
strojník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.129.63.250
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 18:00:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deka
Vy jste opravdu úplně mimo-ČD nemají s financováním koridorů nic společného.
A pochybuji,že si v současné době dovolí tato organizace něco prošustrovat.Provozní náklady jsou sešroubovány tak,že bych to jiné firmě nepřál.
Náklady na vlastní čoudy jsou podle odboru 12,pro letošek 0kč(nepočítám naší "jedinečnou" 498.022)
To je,ale na jinou část diskuze.
Vy si totiž myslíte,že se zatopí,zakouří se z komína a jedem.Ale tak to není.
Zatím jsou všechny složky ve státě,které se podílejí na provozu vlaků(DU,SŽDC,ČD),propojeny vazbami ze společného působení zaměstnanců u ČSD,takže se to všechno nějak dá udělat.Až tam,ale příjdou jiní,mladší,bude to taky jeden z faktorů,který provoz pár zreguluje.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 18:38:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Strojnik: Za mechanismu, kdy CD plati SZDC za pouziti dopravni cesty, a SZDC plati CD za pronajem lidi bych skutecne nevnimal CD a SZDC coby dve odlisne firmy. Vase uvaha o tom, ze "Až tam,ale příjdou jiní,mladší,bude to taky jeden z faktorů,který provoz pár zreguluje. je naprosto zcestna, a nejde jenom o parni masiny. (Jiste uznate, ze parni trakce generuje naprosto zanedbatelne mnozstvi vykonu) Muselo by totiz dojit k tomu, ze SZDC bude mit sve vlastni lidi na zajisteni provozu, nikoli lidi ve stavu CD.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.185.6
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 20:19:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"A proč by na páry nemohla nastoupit nova generace" Bohužel to co říká strojník je tvrdá realita, jak po stránce řízení a ovládání parní lokomotvy, tak po stránce opravárenské. Samozřejmně "mladí vpřed", ale oni to nemají od koho okoukat, mnozí nemají řemeslo, ale vyšší vzdělání. A o těch sobotách a nedělích a prázdninách to nestačí k získání zkušeností ve srovnání s pravidelným provozem.. Jenom si uvědomte toto. V Lužné jsem viděl na parních lokomotivách i více mladíků v montérkách ochotných cokoliv udělat, to se jim nemůže upřít. Na jedné bylo i pět osob. A těď si představte, že máte těchto pět lidí v zácviku. To je nereálné jak po stránce řemeslné, ale není to ani pedagogicky možné od toho strojvedoucího/topiče co je má zacvičit. To vše jsou faktory, které nehovoří ve prospěch zachování parní lokomotivy jako správně funkčního provozuschopného stroje. Šikovného mladého personálu by bylo možno spočítat na jedné ruce. Tím nenapadám ty ostatní, oni za tu skutečnost nemohou, protože jsou vychováni ve smyslu předchozích řádků. A ty dohady a obhajoby o provozuschopnosti lokomotiv jsou sice hezké, ale od nikoho jsem neslyšel, kde na to vzít. Zachovalých lokomotiv je moc a další přibývají nebo budou přibývat. Potom je nutné si položit otázku. Co s tím? Při prohlídce některých neprovozních exponátů najednou zjistíte, že se asi mele z posledního při provozování jakékoliv páry. Protože z neprovozních exponátů se stávají zdroje náhradních dílů. Dost mně to překvapilo, co všechno se začíná vyměňovat případně odebírat. U ČD se tomu říká kanibalismus. Bohužel majitele jsou často slepí a moc tolerantní.
Ear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 22:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nadšenců je dost ale asi 70% to nejsou zaměstnanci ČD.Zákon o drahách praví jasně 3 roky fíra a pak teprve nějaká pára.Možná ještě tak topičskou může dostat třeba vypravčí když bude hodně chtít a makat i takového znám nebo vlakvoda.Ale ti študáci a nadšenci mimo dráhu maji dost smůlu tady prostě narazí na zakon a drážní předpisy.A jak už se tu psalo udržba je další dost důležitá věc staří machři se stracejí a my mladí se nemáme pomalu od koho učit a bude huř. No píšu mladí ale když si vezmu sestavu z kurzu z Brna tak nám je všem kolem 40 roku tzn. mládi v prd... a do důchodu daleko.
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 7-2004


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 22:58:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zákon o drahách praví jasně 3 roky fíra a pak teprve nějaká pára.

Kde přesně je to v zákoně o dráhách napsáno, to by mě opravdu zajímalo?
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.73.158
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 23:01:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

> Zákon o drahách praví jasně 3 roky fíra a pak teprve nějaká pára.

To už rok to neplatí. Přečtete si to občas, když o tom chcete psát.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 816
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 08:00:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vím, tak drážní úřad má na starosti pouze vydávání průkazů způsobilosti. Jinak provoz parních lokomotiv v podstatě nemá šanci ovlivnit. Leda, že by ho zakázal. K tomu ovšem není důvod a těžko, velmi těžko by se to obhajovalo. Spíš v budoucnu vzniknou problémy technického rázu ( ne dříve, než za 20 let, spíš ale daleko později ), kdy možná bude zavedeno jednotné zab. zař pro celou Evropu ( Jak se to jmenuje? ETCS nebo ECTS? ) a i parní lokomotivu pak bude nutné vybavit nějakými snímači, počítačem a pod. Toho jediného bych se obával.

Bohatý sponzor? Kde ho chcete vzít? A co takhle si při jízdách ( pro firmy, cestovní kanceláře atd. ) trochu vydělat? Jde to, není to mnoho, ale na to, aby to pokrylo výdaje na provoz parní lokomotivy ( tj. i na opravy, pronájem provozních prostor, energie ) to stačí. Nelze na tom zbohatnout ( a těžko si platit trvale nějakého zaměstnance, požírá to strašně moc peněz ), ale štkát a stát se založenýma rukama a čekat na bohatého sponzora je daleko horší.

Strojník: 20 000 kč/měsíc za pronájem přístřešku, do kterého pronajimatel nejspíše nedává ani korunu ( běžný stav, platící i jinde ) je docela dost velká pálka. Za kolik by jste jim ho chtěl pronajmout? Za milion, za dva nebo za deset ročně? Myslete trošku. O objekt se někdo jakžtaž stará, není vyrabovaný, nejsou tam bezdomovci a majitel není buzerován od místních úřadů za to, že se o ruinu nestará. Majitel by tudíž měl být rád. A pokud vím, tak většinu toho, co ČD nezbytně ke svému provozu nepotřebují, převedly na SŽDC. Nevím, jak je to v Jaroměři, ale odhadoval bych to na tento stav.
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 7-2004


Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 08:17:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To už rok to neplatí. Přečtete si to občas, když o tom chcete psát.

Hlavně zákon o dráhách tyto podrobnosti opravdu neřeší a nikdy neřešil, to je jen utkvělá představa šotoušů...
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 08:37:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo co to tu diskuzi roztahuje???Minule na to přišel Martin Zlivský nebo Doktor, tož se na to pokuste juknout, já to najít nemůžu.Díky.
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 08:42:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak může být někdy diskuze na K-reportu užitečná! Pro mě má zásadní cenu informace od "hosta", že již rok neplatí omezení, že k řízení hnacího parního vozidla musí být tři roky praxe strojvedoucího. Hned jsem si to ověřil, a je to tak, podle vyhlášky 101/1995, kterou se vydává Řád pro zdravotní a odbornou způsobilost při provozování dráhy a drážní dopravy, platí nyní následující podmínky vzdělání a odborné způsobilosti osob k řízení parního hnacího vozidla na dráze celostátní, na dráze regionální a na vlečce
a) střední vzdělání s maturitní zkouškou 10) ,
b) odborná způsobilost v elektrotechnice s kvalifikací "osoba poučená",
c) absolvování výuky odborných teoretických znalostí podle obsahového zaměření zkoušky, uvedeného v příloze č. 4 část C,
d) doklad o znalosti obsluhy lokomotivního kotle 12) ,
e) praxe v obsluze lokomotivního kotle v délce nejméně čtyři týdny,
f) odborná praxe při opravách a údržbě parních hnacích vozidel, výcvik v opravně parních hnacích vozidel zaměřený na znalost konstrukce a údržbu vozidla a výcvik pro provádění technické prohlídky tažených drážních vozidel v délce nejméně 20 týdnů,
g) jízdní výcvik v řízení a obsluze parního hnacího vozidla pod dozorem v délce nejméně 24 týdnů,
h) zkouška z odborných teoretických a praktických znalostí před zkušební komisí.
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 7-2004


Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 09:30:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohumil: Správně, což v praxi znamená, že body a) a b) dnes může splnit každý (stačí i všeobecná maturita na gymnáziu) a body c) až h) nepředstavují taky nějaký nepřekonatelný problém... Což pro pana Ear musí být celkem šok...
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
strojník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.129.63.250
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 09:36:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram:
Jak je vše vlasně snadné.Musím se omluvit za můj pesimismus.A spadnul mi kámen ze srdce,že technické problémy příjdou,až za víc nž dvacet let.Myslím,že všichni odpovědní se musí smát,až se za břicho popadají.Společné zabezpečovací zařízení(mobilní část) pro Evropu bude to nejmenší omezení.

U Jaroměře nejde o muzeum parních lokomotiv,ale o aktivity lidí.Vždyť oni v médiích přímo vystupují proti majiteli,jim pronajmutého objektu.To by každá normální firma utla hned v zárodku.
Jestli si mám vybrat mezi vyrabovaným objektem bez konkurence a spraveným s konkurencí,vyberu si to první.
Hlavně neplačte nad tím,jakou konají ušlechtilou činnost.Ať ji konají,ale za tržní nájemné,nebo lépe pro ČD,vůbec.Teď jsou tam jen muzejni věci,ale až to půjde a bude to výhodné,budou tam vozidla pro konkurenci ČD - třeba pro provoz mezi Pardubicemi a Libercem.I když podle mě,je on jen mouřenín pro média.Connex si to stejně bude dělat po svém.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 09:53:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Kovarmirek: ("Nevíte někdo co to tu diskuzi roztahuje???

Asi za to mohu ja, soupnul jsem sem jeden link, a asi v tom bude zakopanej Kocka.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 10-2005
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 10:16:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna (?) provozní pára v Jaroměři představuje pro ČD konkurenci?? A trochu mi uniká logika věty" Teď jsou tam jen muzejni věci,ale až to půjde a bude to výhodné,budou tam vozidla pro konkurenci ČD - třeba pro provoz mezi Pardubicemi a Libercem". Můj velmi laický názor je, že o tom, co bude v rotundě v Jaroměři rozhodne pronajímatel, ne nájemce.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace