K-report
 

Archiv do 05.července 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Parní lokomotivy » Staré archivy » Archiv do 05.července 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23446
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 10:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odkaz je již zkrocen :-).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 10:58:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Strojník: Technické problémy má jen ten, kdo je neřeší, či není schopen vyřešit. A vysvětlete mi, jaképak další problémy mohu při provozu parních lokomotiv očekávat? Bude to zajímat nejen mne. A řekněte mi, kteří lidé jsou ti "odpovědní"? Jsou to snad nějací lidé z odboru xyz na pražském vltavském nábřeží?
Mne spíš přijde, že patříte mezi lidi, kteří problém hledají a když ho nemůžou najít, tak ho uměle vytvoří.
Já jsem tu nadhodil se zab. zař. skutečný problém,který dříve či později nastane. Nadhoďte tedy nějaký další, skutečný, nikoliv vámi vybájený.

Jaroměř: Máte pronajmutou výtopnu od SŽDC, nebo od ČD? Pokud od ČD, tak těžko proti strojníkovým argumentům o konkurenci něco namítat. Měl by se pan Mužík v útocích na ČD poněkud krotit. Pokud je pronajmutá od SŽDC, tak tak jakékoliv krocení se není na místě.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 11:18:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Strojnik: Strojniku, Vy delate nemlich to samy, co dela dle Vaseho soudu Melody boys von Jaromer vuci CD. A pripada mi, ze zde - nevim, jestli zamerne - sirite jednu polopravdu, pricemz pravda se asi bude nachazet v teto pozici:
Technicky stav objektu asi tezko ospravedlni vyssi najemne, nez nejakych cca 20kkc/mes., nota bene, ze z hlediska potreb at uz CD nebo SZDC se nejedna o objekt, na kterem by stalo a padalo zajisteni provozu na trati z HrKr do Lbc nebo jinych smeru, a z tohoto hlediska ani neni duvod provadet nejake vetsi udrzovaci prace.
Na druhou stranu, pro majitele by asi v zasade nebyl problem provest nutne opravy, ale plati jedno hezke ceske prislovi "Pro hubu na hubu". Bude to asi souviset s prilis okatym pranim spinaveho pradla mezi CD a Jaromeri, napr. clanek na webu spolecnost-zeleznicni.cz "Výtopna Jaroměř stále patří ČD", kdy tento clanek rekapituluje nejaky vyvoj udalosti v case, a asi bude hodne pravdy v tom textu, ale fakta jsou v nem prezentovana vylozene nasiracim zpusobem, a uprimne receno, nerozumim tomu, proc me, jako potencialniho navstevnika muzea timhle clankem Melody boys Jaromer masiruje.

Dalsi clanky take nepostradaji zajimavosti: "Ad 'Lokomotivu proslavil Tmavomodrý svět'"
Zajimava je informace o tom, ze CSD/CD neuhradilo cca 30kkc za novy komin, ktery nahradil Giesela, a informace o tom, ze "Protože už na začátku opravy bylo rozhodnuto, že vzhled opraveného stroje by měl být stejný, jako z výroby..."
Takze abychom si to shrnuli, Spol.zel. zasahlo do majetku druhe strany NAD ramec provadenych oprav. Z textu tak nejak nevyplyva, ze by CSD/CD trvalo na tom, ze masina ma mit kulaty komin.

2 Jaromer: Koukal jsem na fotky z opravy 423.0145, nikde jsem nezaznamenal, ze by kola v kterekoli fazi byla venku. V roce 1989 jsem 423.0145 poprve videl na vystave v Praze, a pak jsem ji videl postavet tusim v MB nebo v Bkv. Kdy naposled byly kola vyvazany???
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 863
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 11:45:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ruprt: strojník konkurencí asi krom páry myslí i T 211.066, V 60 16996, akumulátorovku č. 2 a tatrováckou drezínu Vm 14/52
http://karel-loko.net - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.cz - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 13:27:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čmoudíku, ale dobrá je za 3, že bys měl tak malé mínění o Albíkovi??spíš si řekněme, že jestli jsou Šlechtičny kráskami bývalého státu, pak můžeme říci abys nebyl smutný že Albatrosy (pro "češtináře" jedná se o stroje, nikoliv živoucí ptáky opeřence) by mohli být nazýváni krasavcimezi.M.
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 15:39:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kovářmirek: ne ne,to pouze kousíček ze známé písničky a hlavně jsme jí podbarvili filmový dokument,když se Albík po pěti letech nečinosti opět v roce 2000 rozjel sám po kolejích.Mě bohužel pětasedmy moc k srdci nepřirostli,i když o jejich přednostech není pochyb,ale tříválec je tříválec,prostě parní mercedes.....
751040
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 16:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trocha odlehčení: Byl by někdo tak hodný a vypsal prosím seznam všech provozuschopných parních lokomotiv v ČR ke dnešnímu datu? Poslední dobou se v tom ňák neorientuju. Dík moc.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 16:16:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Cmoudik: A k cemu prirovnat uz neexistujici 476.0?
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Ear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 16:55:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel Blaha:
Není to pro mne šok mám radost že se k tomu může dostat vic lidí.Zakon o drahach nečtu každý den i když jsem fíra.Takže se moc omlouvám že sem pustil blud.Má diskuze nebyla míněna že rejpu ale konstatování situace.Je dobře že to ze ZoD zmizelo.Děkuji za poučení.
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 17:41:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deka: K rudé raketě......
Pravapara
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 19:07:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S lítostí oznamujeme, že „Setkání motorových vozů“ ve dnech 8.7. a 9.7.2006 bylo zrušeno. Zájemcům se omlouváme.

toť asi kasa prázdná. a je to tady...
Parnilady
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 22:44:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohuzel se to dalo cekat:-(
Parnilady
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 22:48:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

751040: www.khkd.cz
Kovářmirek: A hned je tu nejhezci par parnich lokomotiv C(S)R


(Příspěvek byl editován uživatelem parnilady.)
host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.87.15
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 22:52:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak ta Jaroměř někomu leží v žaludku. A že by si tam Conex strkal nějáké své jednotky provozované mezi Jaroměří Pardubicemi? To by museli být extra na hlavu, když na trati jsou dráty a v depu ne. Při vašich hloupých nápadech nezapomínejte, že Jaroměř je především muzeum a že na tom muzeu má asi hodně velký zájem kraj, když to chce do svého majetku.
Jinak jsem se podíval na jejich web a můj dojem je, že si z nich ČD dělají srandu a důvod k nasranosti na dráhu určitě mají. Protože dřou na lokomotivách a dráha je jen buzeruje. Možná že by se ČD měli raději podívat na seznam nových ministrů a leccos by jim v souvislosti s Jaroměří došlo.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 868
Registrován: 2-2005


Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 01:32:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čmoudík: prostě parní mercedes.....

a Ferrari by nebylo?
http://karel-loko.net - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.cz - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 06:24:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to ne,itálii radši ne,stačí klopidlo..
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 06:28:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

host:seznam ministrů neznamená,že jimi budou......viz předseda parlamentu..ano,podívat se na jejich web,tak tam zajisté budou nestranné informace...
ministr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.85.143
Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 07:08:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mužík bude ministrem??
Jaroměř
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.77.126
Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 08:46:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Diskutovat s některými "znalci" je ztrátou času. Protože ale tuto diskusi čtou i ti, kteří zde čerpají informace, nutno některé věci uvést na pravou míru, resp. doplnit.
Bram: výtopna je pronajatá od ČD (jak jistě víte, všechna nádraží a depa patří ČD). Ale na rozdíl od prodejny hamburgerů se na pronajatém majetku provozuje veřejně prospěšné zařízení, uváděné mezi významnými kulturními zařízeními Královéhradeckého kraje. Ne všichni to chápou ...
Doplnění příspěvku od "hosta": změnu vyhlášky 101 (podmínky výcviku strojvedoucích parní trakce) má "na svědomí" Sdružení železničních společností (jehož jsme členem). V rámci připomínkového řízení k novele vyhlášky 101 (SŽS připomínkuje všechny zákony v gesci MD a všechny prováděcí vyhlášky) a zástupci SŽS vedli ve věci výcvku strojvedoucích jednání na odboru drah a železniční dopravy MD a jak vidno, byli úspěšní ... Důvodem jednání byl rychlý úbytek strojvedoucích parní trakce a MD argumenty SŽS uznalo.
Komín 464.008: oprava probíhala "pod hlavičkou" ČD (pod ČD taky bulík jezdil). Kulatý komín se tam dosadil po dohodě s ČD (tehdejší depo HK).
423: vývaz nebyl potřeba, od posledního vývazu měla lok. proběh pouze 16000 km. Opravy v rozsahu vyvázání se u nás provádějí postupně, podle potřeby. Při každé technické kontrole se stanoví rozsah potřebných oprav a ty se neprodleně provedou. Akutní opravy (zjištěné v rámci provozního ošetření) se provádějí ihned, lokomotiva se neodstavuje až do vývazu. Vyvazovací oprava měla své opodstatnění v době pravidelného provozu, v dnešní době, kdy lokomotiva má roční proběh několik stovek km nemá klasická vyvazovací oprava význam.
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 7-2004


Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 08:57:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaroměř: Netýká se to jen parní trakce, ale jakékoliv trakce, tzn. požadavek na kvalifikaci strojvedoucího je dnes maturita (jakákoliv) a kvalifikace elektro "osoba poučená" - což je druhý nejnižší stupeň, nevyžadující elektrotechnické vzdělání - viz vyhl. č. 50/1978 Sb.
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
Jaroměř
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.64.79
Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 09:06:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, co se týká maturity. Dříve byla ale pro parní trakci nutná nejdřív zkouška z motorové či elektrické trakce a tuším tříletá praxe, pára byla jen jako rozšíření.
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 10:54:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaroměř,ale vývaz má smysl,právě proto,že mašinka moc nejezdí a u 425.0145 dvojnásob,když dlouhou dobu stála venku na jednom místě....Např.mohou být vymačkána ložiska,když stojí dlouhodobě na jednom místě,je nepsané pravidlo,že aspoň jednou za měsíc by se s ní mělo hejbat,dále se do ložisek dostává voda kondenzací ze vzduchu,nikdy ji pořádně neodstraníte a může na ložisku vzniknout tzv."mapa " atd.Tím samozřejmě nechci říci,že se má dělat vývaz každý rok,ale jednou za šest let by měl,ale každý si o tom rozhoduje sám.....když už ne z důvodu opravy,tak aspoň kontroly ano....
Jaroměř
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.74.146
Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 12:15:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pochopitelně, že ložiska se kontrolovala, a to velmi důkladně. Na většinu závad přijdete i bez vývazu. Přesto, že mašina stála, občas se s ní hýbalo a byla pravidelně mazaná, takže ložiska OK. Vymačkání ložisek sice teoreticky hrozí, ale v praxi jsme se s tím nesetkali - např. bývalý nymburský pomníček, co stál před depem, dojel tažen až do Jaroměře bez jakýchkoli problémů, ložiska zcela studená. A to mašinka stála na tom pomníku alespoň 20 let (ani ji nenatřeli, na tož aby se někdo zabýval ložisky).
Shrnuto: je-li potřeba vývaz, vyvazujeme. Není-li potřeba, jen kontrolujeme. Je to totiž také o penězích a vyvazovat jednou za 6 let proto, že se ta tak vždycky dělalo ... (§ 1 u nás neplatí).
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 11-2004
Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 12:24:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz na odborniky na mechaniku...

Od nekoho jsem slysel, ze vzdalenost os naprav neznamena nutne, ze cepy na kole jsou pri stejnem uhlu natoceni napravy stejne vzdalene. Logicky mi potom z toho vychazi, ze tedy polomer kruznice, kterou cep opisuje pri odvalu kola je (muze byt) u kazdeho kola jina.

Takze jak se postupuje, aby se mi kola a klacky nehadaly? (a vubec se s nima dalo hnout)?
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 11-2004
Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 12:32:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poslouchaj', Cmoudik, prdlajs tomu rozumej', 423.0145 jede nanejsvys 55, ne kazdej musi jezdit pres 132, aby to svoje zihadlo zprovoznil.
A tuplem tomu prdlajs rozumej', protoze kdyby jo, tak dovedou zjistit stav lozYska i mimosmyslovym vnimanim (telepaticky).
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 12:56:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deka:
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1611
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 14:01:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

4230145 Když byla v MB jako neprovozdní, tak se s ní dost často hýbalo, vždy dvakrát za rok, byla tažená do Sudoměře a nikdy neměla problémy s ložiskyNepočítám Mšeno
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 19:50:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Manemb: A kdypak si kdo dal praci ty loziska poradne vymerit...?
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Jaroměř
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.114.126
Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 20:24:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSD, Střední dráha, nositel Řádu práce, lokomotivní depo Břeclav, 1975.
Vyměřovalo se při každé opravě ložisek a bylo to skutečně pořádně. I v Jaroměři to umíme, budete-li potřebovat ...
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 23:25:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Jaromer: Rozumim tomu tak, ze 31 let se nevymerovaly loziska, 31 let nebylo jediny dvojkoli vyvazany? To je uzasny!!!

Jeste mam otazku... V nejakym pokecu o navozu do Luzne se psalo neco o "polstari". Co to je?

(Příspěvek byl editován uživatelem DeKA.)
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 10:13:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Parní lady: Jo, souhlasím, je to hezkej párek, chtělo by to je postavit vedle sebe a vyfotit a v kočárku by mohli mít Kafemlejnka a za komín vodit Bejčka.To by bylo k ,Papouch by tam mohl dělat dorostence a Čtyřkolák strejčka z dědečkovy strany. Dr.Solfernus.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 10:29:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hluboká omluva letí na Olomouc.Zapomněl jsem na Rosničku 464.Tedy bude jako dorostenkyně sekundovat Papouškovi.
Jaroměř
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.87.136
Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 14:15:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deka: budete se muset ještě hodně učit. Ložiska se vyměřují pouze při novém vylití, výsledkem vyměření je podklad pro soustružení vylitých pánvic. Pánvice se nově vylévají pouze tehdy, je-li nadměrně opotřebená výstelka (to za 16 000 km nehrozí), nebo pokud se ložisko vytaví při horkém chodu.
Polštář, neboli mazník je - laicky řečeno - obdélníkový kus silné bavlněné tkaniny se smyčkami, způsob tkaní je jako u koberců a je to asi tak tlusté, který má na spodní straně jednotlivá vlákna - knoty - které jsou ponořeny v oleji, který je v dolní části ložiskového domku. Olej vzlíná, maže polštář a polštářem se maže osa ze spodní strany. Mazník je k ose přitlačován pružinami a někdy se stane, že se sesmekne ke straně, potom to maže hodně špatně a ložisko se musí rozebrat.
Z horní strany se ložisko maže knoty, kterými vzlíná olej z horního zásobníku oleje a otvory v pánvici maže horní část osy.
Chcete-li vědět víc, navštivte nás, předvedeme.
(kolegům párařům se omlouváme za "populární" výklad pro laika).
Konečný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 15:07:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

docela se bavím, jak tady pan "Deka" hýří výrazy typu "prdlajs tomu rozuměj" a o kousek dál z něj vypadne dotaz na elementární věc - mazací polštáře v nápravových ložiskách. Doporučuji nejen začíst se do příslušné literatury, prohlédnout schémata, ale i vzít na sebe montérky, dát si pár brigádiček v hajcu (třeba u těch jaroměřských) a hned zjistíte, že radit v oblasti údržby parní lokomotivy si dnes může dovolit jen málokdo. Ani po 10 letech strávených "u lopaty" a v dílně si na to netroufám. Ostatně v Jaroměři taky nejsou žádní zelenáči, aby si s parničkou neporadili.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 17:56:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Jaromer: Diky za vysvetleni, technicke dataily knotoveho mazani mi jsou jasny, jen me zarazil ten nazev polstar.
Mimochodem, jak muzete zjistit stav loziska, ktery ani nerozeberete?

2 Konecny: Proste jsem doposud znal jen nazev knot.
Jsem dalek toho, abych nekomu radil s parama, stejne tak bych byl rad, kdybyste prenechal memu usudku, jak nakladat se svym volnym casem.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Javy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 18:06:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Určitě nejsem odborník přes parní lokomotivy. Ale za svou éru v OV Ústí nad Labem jsem udělal určitě několikset kluzných ložisek na Vtr, Vtdr a pod., ale výraz "polštář" slyším poprvé v životě. Pro nás to byl vždycky mazník
Jaroměř
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.66.178
Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 19:11:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mazník, polštář, slovenští kolegové říkají "perinka".
Jak lze zjistit stav ložiska: nejlépe v montérkách pod mašinou, zveme, předvedeme, je toho tam vidět dost. Kluzná ložiska prozradí svůj stav zcela spolehlivě tzv. horkým během a ten má pouze dvě příčiny: buď je ložisko špatně mazané (mazník, knoty), nebo je díky horkému běhu "načnutá" výstelka (kompozice)- ložisko se "vytaví", ev. jsou špatné mazací drážky. V druhém případě následuje vývaz, obvykle jde kompozice ještě zaškrabat a obnovit mazací drážky, nebo následuje nové vylití a potom (po vyměření, na které jste se původně ptal) nastoupí soustružník a kompozici opracuje podle rozměrů osy.
Ostatní závady, např. rozlomení bronzové ev.litinové pánvice jsou řídké a vyskytují se spíše u tyčových ložisek. Pánvice osových ložisek jsou dosti hmotné a mechanické závady se téměř nevyskytují.
Pravapara
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 19:58:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abyste neřekli, že jsme v Jaroměři jen diletanti. Na obrázcích jsou nové mazníky a opravená nápravová kluzná ložiska pro 411.019. Vylití a opracování je původní z opravy v Šumperku. Každé ložisko bylo pouze obtisknuto na příslušný čep a případně zaškrabáno.
Když jsme sháněli nové mazací polštáře (tak jsme tomu celé roky říkali) tak jsme zjistili že je to známo spíše jako mazník. Ono někde je 556.0 Bugatka a 475.1 Štokr. tak co chcete...
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.52.4
Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 21:33:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Konečný: Když už, tak mazník se skládá z kostry mazníku a mazacího POLŠTÁŘE (Schmierpolster). Nechápu, co se tak čílíte. Já si už taky neklepu na hlavu, když někdo řekne návěstidlu semafor (protože jsem si přečetl literaturu).
Ad Jaroměř: neuvažovali jste o změně vedení mazací drážky? Např. eliptická nebo šikmá (údajně lépe maže - alespoň u vozů se doporučovala). Jak polštář přišíváte? Není-li to TajDůvMob.
Pravapara
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 22:20:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad M.Kunt Příručka uvádí, že měděným drátkem. (To se tuším dělalo u 464.008). Tyto jsme přivázali pevnou nití. Báli jsme se, že by to mohlo rýt do nápravy drážku. Polštáře jsou o trochu menší a nejdou přehnout přes okraj. Knoty pro horní mazání jsou původní, jsou jen proprané. Byly ve výborném stavu.
Pravapara
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 22:43:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se podíváte na obrázek ložiska, jsou drážky dobře vidět. A s těmi se nedalo nic dělat. Excentricky vyvrtané díry pro olej vedený mazacím knotem a ve středu ložiska mazací drážka, pro vedení oleje v místě styku nápravy a ložiska. Pokud se nepletu, tak u ložisek spojnic a ojnic jsou ložiska vyseklá do kříže, nebo šikmo. Protože ložisko je rozděleno svisle a přívod oleje je mezi půlkami ložiska a tak by vznikala velká plocha tření.
a prosím hopla o prominutí. není mířeno opravdu proti čd. jen jsme v jaroměři pomáhali dát dokupy parní lokomotivu čd po opravě. první chyba byla u nápravových ložisek. Že knot byl byl na vodící měděný drátek namotán a tento "špunt" narván do mazacího otvoru. Je jasný, že to muselo chodit horký. Protože na sucho. A u ložisek tyčoví nebyli vůbec mazací drážky. Sice jsme nejdříve dostali vynadáno, že jsme zničili ložiska a že je budou muset udělat nový... Ale vycházeli, jsme z osvědčených věcí z 310.006 a 464.008. A mám dojem, že s tím spokojeně jezdí dodnes.
Mě teď docela překvapilo, že u 411.019 je doplňování spodní vany ložiska olejem pouze stíráním polštáře o nápravu. Žádný otvor pro dolejvání jsme nenašli. Jen dvě malé dírky pro přepad a mazání vedení ložiska v rámu.
Pravapara
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 22:44:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... nebyly drážky...
já vím
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 22:47:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Javy: Docela rad bych se optal - omlouvam se za OT - ale kdyz uz Vas mam "na drate", mely Vtr taky Bozicku, jako Ztr/Zsr?

(Příspěvek byl editován uživatelem DeKa.)
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 23:03:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Jaromer: Pokud se dobre pamatuju, tak Cu je mekci, nez ocel, tak jak by se mohla vyrejt drazka do napravy? (Pokud vynecham eventualitu, ze se dratek utrhne a prizvejkne...)
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Pravapara
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 23:38:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Deka No i nám je jasný, že Cu je měkčí. Jen si myslíme, že při otáčení v jednom bodě by to asi nezůstalo bez následků. Tak radši. Aby jste nás tady potom neroznášeli na kopytech, že nám to přeci muselo být jasný...
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.52.4
Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 23:45:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pravapara: já se na "přišívání" ptal proto, že jsem kdys dělal zásadní chybu - našíval polštář nepřerušovaně (najednou). Má se každé "očko" chytit samostatně, aby se to při předření na jednom místě nerozmotalo celé. Jinak souhlas s Deka - měď je přeci měkčí. Ta nit vám to nemusí udržet.
že u 411.019 je doplňování spodní vany ložiska olejem pouze stíráním polštáře o nápravu.
Jestli původní mazání nebylo smotky a na mazníkové to neupravili až později. Starší nápravová ložiska se plnila opravdu jen nahoře. Nevím.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 13:02:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Pravapara: Kdo chce psa jist, hulky si vzdycky najde...
Mimochodem, mam jeste par stouravejch otazek ke kotli...
1. Kdyz jsem koukal na Giesla, tak v horni hrane je "neco", co jsem nevidel u zadneho jineho kominu, jako by byl rozdelen napul. Co to je?
2. Krome trubek, ktery jste zavalcovali (nebo zavarovali?), jak vypadal nozni ram a rozperky?
3. Zajimalo by me, jak se podepsalo 20-30 let neprovozu na stavu armatur, obzvlast na styku oceli a mosazi, precijen, ta masina stala min. 17 let venku, AFAIK.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Pravapara
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 21:47:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No u 310.006 jsme si udělali dirky do spodni časti ložiska. Původně na odpouštění případné vody v ložisku. Pak se osvědčily na doplňování oleje. U 464.008 i 423.0145 je klasicky trubička. Pochopitelně i centrální mazání.
Ono nové mazací polštáře jsou trošku jiné mež původní a museli se celé obešít, aby se nepáraly. Takže se z nás na odpoledne staly švadlenky...
ad Deka Nevím co konkrétně myslíte. Třeba se trefím. Je tam kus plochého železa. Zřejmě to byla výztuha, aby se nedeformoval?? Nebo na manipulaci?? Nevím. Je možné , že to tam dodělal někdo z kolegů. Pokud to je důležité zeptám se kolegů. Podívam se i na komín z 464.008, jestli má něco podobného (je vystaven v expozici).
Stavěcí pravítka na dyšnu jsou úplně nová.
Armatura se dělala komplet. Demontáž z kotle, komplet rozembání, čištění a repase.
Nožní rám a rozpěrky v pohodě. To by nám pan kotelní komisař neodpoustil. Svařování (trubky v pecní trubkovnici) a některá víčka u kloubových rozpěrek svářela odborná firma.
Máte pocit, že ta mašina je ošizená???
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 23:58:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Pravapara: Popravde receno, z pouziti starych rozperek moc nadseny nejsem, protoze si nedelam iluze o vlhokotesnosti kotle po dobu, kdy byl proste studenej a mrtvej.
Ohledne pocitu osizeni: Nevim, co si mam myslet. Kola nevyvazany, rozperky puvodni, kdyz si vzpomenu, kterak delali ve Vrskach 556.0298, i presto, ze mel snizeny tlak, mam pocit, ze si chlapci davali vic zalezet...
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Matys
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.24.64
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 10:17:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deka: Kolik rozpěrek by jste chtěl měnit? Všechny? To se dělá pouze při opravě K4(výměna celého topeniště),jinak se mění pouze netěsné,zakolíkované a nadměrně zkorodované rozpěrky. Preventivní výměnu lze naopak doporučit u ruček které jsou při namontovaných kotlových trubkách nepřístupné a tudíž nevyměnitelné.
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 12:19:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Matys: ano ,mění se netěsné (pokud to není ve sváru,dá se opět zavařit u ocel. topeniště),zakolíkované a nadměrně zkorodované,ale musíte krom nich vyměnit i všechny rozpěrky okolo poškozených rozpěrek ,i když jsou v pořádku.
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 12:23:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo a ještě pokud jsou tři vedle sebe v řadě(nikoliv do trojúhelníku) rozpěrky prasklé,čili netěsné,už nestačí jen zakolíčkovat,musíte je vyměnit a až po kontrole kot.komisařem a tlak,zkoušce,můžete teprve škrtnout,samozřejmě jestli je vše jak má být...
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 12:29:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravapara,jen takový dotaz,jak jste prováděli bez vývazu kontrolu proti elektrokorozi ?
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 13:14:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cmoudik: 423.0145 je parni loko... Tak kde by se vzala elektryka?
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 14:01:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ono to není o elektrice, ale spíš o kontaktu různých materiálů, které jsou různě elektrochemicky ušlechtilé... Takže odbornější název je elektrochemická koroze.
Elektrokoroze je laický výraz, pod kterým si někdo představuje korozi bludnými proudy, někdo jiný elektrochemickou korozi, atd...
Zdraví Martin
http://www.vscht.cz/met/aki/kom_49/49_75_82.pdf
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 14:36:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě jeden hezký link, na který jsem zapoměl a mám ho v compu: http://konstrukce.webz.cz/sups/2too1.html .
Zdraví Martin
P.S. nemají některé mašinky bronzové pánve?
Jaroměř
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.74.167
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 15:10:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U žádné z opravovaných lok. (vyvázaných) nebyla nikdy nalezena žádná elektrokoroze (při těch kilech oleje, kterým je na mašině i neprovozní naplácané kdeco, se ani nelze divit - olej jak známo elektřinu nevede). Vy jste se s tím zajisté setkal, tak se pochlubte. Nebo to máte jen z literatury?
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 16:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Martin: Vy jste taky prehledl ty smajliky? Beketovovu radu kovu si stale jeste pamatuju.
2 Jaromer: Pochopitelne, remeslnemu umu a fortelu se chlapcum v Jaromeri rovnat nemohu, jsem jen neschopny idiot, ktery se kdysi rejpal v chemii, vode, a tak.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 16:43:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaroměř: teď musím oponovat,nalezena byla např. u 498.022 a také jsem tomu nevěřil,přesně jak tvrdíte,že je všude olej,ale omyl je pravdou,olej v tomto nehraje žádnou roli, stačí pár kapek vody a zahřátí na vyšší teplotu,vzniká různé napětí v mateiálu a korozi máte na světe, odstranit nelze jinak než opracováním....
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 17:39:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jaroměř mám to jen z literatury a ze školy. Doopravdy stačí trochu více vhlkosti a ty kila oleje nepomůžou. A nebo opačně málo oleje, protože jako elektrolyt může působit i vzduch a ložiska určitě nejsou ve vzduchoprázdnu. Dlouhodobá změna režimu použití provoz-odstavení-provoz taky není ideální, páč ložiska jsou stále studená a vlhko se tam dostane.
K utvoření názoru mi stačilo, když kluci mazali Albíka a pršelo, to se tam ta vlhkost, možná i trochu vody dostalo, ale ložiska byla teplá, tak tím se brzo odpařila. A proč by se nemohla dostat při doplňování listu, který maže ložiska nebo v zimě když se vyhřívá?
Zdraví Martin

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace