K-report
 

Archiv do 08.července 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Zabezpečovací zařízení na železnici » Staré archivy » Archiv do 08.července 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
bbf.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.197.191
Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 13:27:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejaka literatura o CZ a o kolejovych obvodech:
http://members.chello.cz/kuna/
Esíčko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.212.31.78
Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 20:01:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím vás, sú aj nejaké stránky s historickými fotkami zab. zariadení, najlepšie panelov ruských a iných starých reléoviek? Stránok s parnými mašinami a inými starinami je plno, no k tejto téme som akosi nič nenašiel. Kto ste chodili na VŠDS tak na É-čku bol taký veľký obraz s panelom ruskej reléovky ktorý ma vždy rovnako fascinoval... Vidieť napr. fotky zo slávnostného odovzdania reléovky "sovietskými odborníkmi" a tak, to by bolo, že Balíku
ICQ 338366219
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 00:19:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)



bbf.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.193.158
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 03:08:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Balik: bylo by v lepsim rozliseni? Jestli mas (vyzva i pro ostatni) vic fotek zabzar , tak bysme to mohli nekde hodit na web :-)
Fulín
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.32.82
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 10:40:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To bbf.: prosím email na fulzar@fulzar.cz, něco pošlu.
Antonin Vavak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.234.10.144
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 11:02:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobry den,
pobliz zst. Kmetineves (trat Zlonice - Straskov) byly ventilove kolejove obvody slouzici k ovladani dvou prejezdu VUD doplneny kolejnicovymi spinaci Honeywell. Tyto spinace jsou namontovany na strane kolejoveho obvodu, kde se nachazi dioda (tedy na zacatku/konci priblizovaciho/vzdalovaciho useku). Prosim, nemate nekdo blizsi informace o tom, jak je tento kolejnicovy spinac zapojen do logiky prejezdu VUD respektive kolejoveho obvodu?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1748
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 15:33:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Fulín - bylo by možné též poprosit ?

ad Balík - co je to za stanici ? (P. Smíchov ?)
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 17:26:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: vypadá to opravdu jako Smíchov.

M_v: víš, on je s tím prodloužením ten problém, že se fíra dost často dívá těsně po minutí volna na opakovač, jestli je v dalším KO volno nebo výstraha (zejména v některých místech), a byv ujištěn zelenou LED, že ano, valí dál. No a když mu tam zasmrádne "stará" zelená, tak se pak hrozně diví, že je tam výstraha a proč to houká (ovšem až za chvíli)...

bbf: u Kuny bych si dal pozor na možné jednostranné podání některých problémů. U nás jsou dva přístupy ke KO (Faran vs. Chudáček) a na Kuně působí stoupenci té druhé (IMHO je lepší ta první).
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 17:28:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vavak: jsem zvědav, co k k těm MedoDobrům vyštrachá Princezna, ale nepadlo mě, jestli se někdo nepokoušel zlepšovat šuntovou citlivost VKO spínačem zkratujícím diodu. V případě, kdy špatný šunt nestačí k odpodu, ale na nepřítah stačí, by to jistý smysl mělo...
Antonin Vavak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.31.177
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 18:57:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej:
Take mne to napadlo. Bud diodu rozpojit nebo ji zkratovat. Doufam, ze se zasvecenci vyjadri. Nejhorsi je zit v nejistote. :-)
bbf.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.198.171
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 23:23:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej: jde nejak bliz upresnit rozdil mezi pristupama ke KO? Je pravda, ze zvlast diskuze na Kune pusobi tak nejak neduveryhodne...

Fulin: diky, muj mail je bbf@stanicar.cz
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2111
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 01:04:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej: Tak to je opravdu opravdu nepříjemná vlastnost, ovšem pokud je zvyklý počkat pár sekund, než mu tam něco naskočí, měl by počkat pár sekund, jestli se znak nezmění. Možná by bylo řešením každou změnu znaku na opakovači doprovodit pípnutím. Takhle se mi v autě hlásí hladové oko a pokles teploty pod 5 C (což je trochu opruz, protože při kolísání teplot to pípá opakovaně a obvykle žádná námraza nehrozí). Nicméně pípnutí znamená: Koukni na kontrolky, něco nového důležitého se ti tam zobrazilo!
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 684
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 02:07:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jj. Smichov.

Ohledne vywebeni - jen abychom "my civilové" nedopadli jak v poslední době grafikonisti se psím webem nebo fotiči ve slovenských depech - že se před námi ve skutečnosti striktně zavřou všechny dveře... ?
Nestačila by jenom nějaká e-mailová konference, která jednak tolik nedráždí, jednak umožňuje poslat konkrétní známé osobě, která si uvědomuje "citlivost" obdrženého a nevystaví nikoho z ochotných výpravčích/dispečerů zbytečnému riziku?
Esíčko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.212.31.78
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 08:15:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Balik dobrá poznámka. Mne však išlo skôr o historické fotky našich pan tátů keď im napr. tú smíchovskú reléovku spúšťali do prevádzky. Také fotky by mali zrejme len pamätníci alebo kroniky jednotlivých staníc.
Antonin Vavak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.234.10.144
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 13:01:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ohledne obrazku ruznych zabezpecovacich zarizeni.

V Britanii pred par lety vysla v nakladatelstvi Ian Allan publishing kniha s nazvem British Railway Signalling In Colour.
Je to pekna barevna obrazkova kniha s fotkama a strucnym popisem zajimavych navestidel, stavedel a vechtru, vcetne fotek stavedlovych pristroju a ovladacich pultu.
Dovoluji si Vam tuto knihu doporucit a hned bych se pri te prilezitosti zeptal, zda se neco podobneho nechysta nekdo vydat i u nas? Kdesi jsem zaslechl, ze i v Cesku existuje par nadsencu, kteri sbiraji fotografie a dokumentaci k stavedlovym a ridicim pristrojum.
Konopáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 14:48:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Balik: Naprosto s Vámi souhlasím, i když nevidím na stavědlech, ovládacích pultech aj... nic moc tajného, někteří lidé si myslí pravý opak (a jsou na to docela citliví). Skutečně bych nedoporučoval volné zveřejňování takovýchto materiálů a ještě k tomu na internetu...
Konopáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 14:55:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Antonín Vavak: Takovým nadšencem jsem třeba i já.
iop
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.31.26.224
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 15:22:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konopac: Nekteri "zodpovedni lide" zamrzli v obdobi boje proti svetovemu imperialismu a utajovani vseho mozneho i nemozneho.
Konopáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 15:52:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

iop: Bohužel i to se stává...
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 16:07:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není to přímo zabzař, ale příbuzné:

Sháním návěstní předpisy ČMD-BMB z roku 1944. Případně zapůjčit k okopírování.
Nemáte někdo? Dík.
(cs = cz)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 16:37:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aleš L:

Co takhle ÚTKD? Ale to Vy jistě znáte.
bbf.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.196.19
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 21:01:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Konopac, Balik: No, mate pravdu, jenom mam obcas nabeh na to, abych si myslel, ze zijeme ve svobodne zemi a mezi normalne uvazujicimi lidmi... vykaslu se na vywebeni, ale nejaka uzavrena konference by mozna sla. A to by me jeste zajimaly i schemata a dalsi technicke podrobnosti, ale ty jsou asi jeste vic utajene:-(
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 06:58:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bbf.: schemata a dalsi technicke podrobnosti, ale ty jsou asi jeste vic utajene

Tyto věci nejsou nic tajného, alespoň podle mého názoru, protože se vyskytují v učebnicích a publikacích.
Na deskách s dokumentací zařízení také nevidím razítko Jen pro služební potřebu.
Jedině AŽD má ve svých manuálech na každé stránce zakázáno rozšiřování.
Ale nechám toto téma k diskusi, můžu se mýlit.
Nejdokonalejší simulátor JOP http://flint.vlaksim.com/cz/index.php
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5128
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 09:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na www.pandora.cz je možné založit mejlovou konferenci na toto téma.....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 11:18:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No pokud se bude zakládat konference, chci u toho být

Jinak na nějakých starých výkresech el.mech. jsem viděl razítka "TAJNÉ"
Ale dneska tam nic takového není, a dost výkresů se dá najít i na webu. No mám to štěstí že vykresy se mi do rukou dostanou, ale taky je pravda že neznalého oboru, jsou kolikrát trochu nesrozumitelné.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 17:05:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tušíte někdo, který vlečkař si nechal vyrobit tohle?


tamtéž, ale neznámo kde :-)

http://www.azd.cz/fileadmin/user_upload/dokumenty/azd-cs-esa11vd.pdf
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1749
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 17:19:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sokolovská uhelná a.s. Mělo by to snad být ve Vintířově. Jinde snad totiž ani vlečková-důlní ESA-11 není.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 686
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 17:27:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Safra, to je rychlost, dik .
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 17:51:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No někde jsem o tom četl, mám pocit že jsem o tom měl nějaký prospekt, pokud najdu mužu naskenovat a poslat, ale nebude to hned.
Jinak by mě zajímalo co je no tom levém monitoru, jestli je to klasický AŽDácký textový monitor?
Asi jinou foto nemáš?
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 687
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 18:23:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obě fotky jsou z propagačního letáku AŽD, na který odkazuju. Jiné nemám.

Jinak v obdobných pédéefkách k jednotlivým produktům ze sekce SZZ (http://www.azd.cz/produkty-a-sluzby/systemy-pro-kolejovou-dopravu/stanicni-zabezpecovaci-zarizeni/) jsou další malé náhledy s Hruško-Hodonínem, Lyso-Milovicemi, ústředním Děčínem, pražským hlavákem a ústředními Budějovicemi. (Ikonka vždy vpravo dole).
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1750
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 19:57:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Balík - dyť mašina SU a.s. je i v tom prospektu na obrázku....
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 23:29:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to dopravna J1 (vlevo dole a uprostřed) a dálkově ovládaná J2 (vlevo nahoře) a J9 (vpravo) Sokolovské uhelné. Předtím tam byla reléovka RPS-60 (manuál mám doma :-))
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 13:40:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potvrzuji Mikuldu. Reléovka tam už byla v 70 letech, poté se v 80 letech zkoušelo dálkové řízení pomocí počítače od dispečera dopravy, ale mělo to velmi mnoho much, tak se od projektu ustoupilo.
Nynější zařízení musí být poměrně nové, ještě před 2 lety na J9 určitě byla releovka.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 688
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 16:59:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...ještě před 2 lety...
Já měl dojem, že už to bude i víc než 2 roky, co jsem zrušené panely reléovky zahlédl u mikuldy.borce na webu, tak jsem si to teď spojil. Ale asi má doma mikulda těch stolů víc ?
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 13:02:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já zase mám dojem, že J9 se přepla současně se zrušením úzkorozchodky (která byla na J9 společně se širokou na jednom panelu)
Mikulda má doma jednu dopravnu (4 sekce) a to M11 z Medarda.
Fulín
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.32.82
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 14:26:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad RadekŠ: mám připraveny nějaké historické výkresy zab.zař. prosím tvojí el.adresu.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1753
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 20:21:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je i pod nickem: radek.snobl@post.cz

Díky.
Konopáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 12:54:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení znalci, je možné obsluhovat vjezdové návěstidlo, které je nezávislé na výměnách, pouhým STLAČENÍM tlačítka? Vždyť by mohlo dojít snadno ke stlačení omylem?
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 19:57:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konopáč : Nie je to dobrá vec, to je jasné! Ale napr. Pn na vchod. návestidle sme tiež nemali nijako zabezpečenú. Obsluhoval ju len sám výpravca, navyše na dlhom paneli , 8 sekcií, a na opačnom konci ako sedel obsl. zam. Občas sa okolo neho obšmietali všelijakí dôležití funkcionári, ktorí ani nevedeli, na čo je ten gombíček. Aj sa stalo onoho času, že vo Zvolene s. dop. námestník stlačil Pn a spravil obsadenú koľaj. V rámci prevencie sme si s kolegami takéto gombíky sami podkladali a zaistili proti náhodnému nesprávnemu pohybu.
Konopáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 20:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U přivolávaček je to jasné, ale myslím normální obsluhu návěstidla, stavění na "VOLNO".
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 18:58:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konopáč:
Tento stav je třeba v žst Čáslav, na místním nádraží kde sedí dirigující pro trat Čáslav Třemošnice.
vyhybky jsou na klíče se závěsnou tabulkou a vedle je skřínka pro obsluhu vjezdového náv. je zde tlačítko které rozsvítí výstrahu, a ted si nejsem jist jestli je tam, i tlačítko pro přivolávačku, jsem tam už nějaký čas nebyl.
Danek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 21:19:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předminulý týden jsem měl velmi zajímavý zážitek při jízdě úsekem Lovosice - Prackovice nad Labem, neboť autoblok v naší koleji byl přepnutý na opačný směr jízdy.

Všiml jsem si toho, když jsme přijížděli k prvnímu oddílovému návěstidlu, které bylo pro náš směr zhasnuté. Z opačné strany na něm byla nejprve návěst Stůj, po projetí celého vlaku pak Výstraha. Zajímavé bylo, že na některých dalších oddílových návěstidlech zůstávala pro opačný směr návěst Stůj, i když jsme daný oddíl již opustili, na jiných se objevila Výstraha, Volno možná také, to už si přesně nepamatuju. Na vjezdovém návěstidle do Prackovic jsme měli normálně volno.

Každopádně jsem to vnímal celé vnímal poměrně nepříjemně. Nicméně bylo patrné, že ZZ je asi v opravě, neboť přes dva (zavřené) přejezdy v tomto úseku jsme projížděli jako s příkazem Op. Návěsti odjezdového návěstidla v Lovosicích jsem si nevšiml, nicméně předpokládám, že tam byla návěst Stůj.
Železniční dopravě zdar!
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5161
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 08:59:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to že zůstával blok v poloze stůj je dané tím, že je tam úplná bloková podmínka.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 10:16:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bobo:

Mně ten stav, co popisuje Danek připomíná jízdu nějakého vlaku "proti autoblokové srsti", dost možná PMD (= posun mezi dopravnami)...

Jinak mne ještě napadá taková věc:

Kdesi jsem četl, že na AB (konkrétně se jedná o centralizovaný typ AB3 - 82a) se dá zavést jakási výluka a některá oddílová náv. pak mohou fungovat jako automatické hlásky snad s příslušným předvěštěním, něco jako AH, nemáte s tím někdo praktickou zkušenost ?? Jak to má jako fungovat ??

Přeji pěkný den.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5162
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 10:25:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to ti nepřipomíná, to je jízda proti směru AB. takhle se chová, když není zrušená úplná bloková podmínka.
a tím AH nevim.....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Tajemný_em
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 763
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 12:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nerad narušuji diskuzi, příště bych se totiž určitě zapomněl zeptat: Proč se u „širokých“ přejezdů (se dvěma závorami na každé straně) při zvedání zdvihá na každé straně jedna závora a když ta je nahoře, zvedne se druhá? Proč se nezvedají všechny čtyři naráz? Při uzavírání přece padají všechny najednou. To je kvůli odběru proudu? Nebo nějaké bezpečnostní hledisko?
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5163
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 12:53:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dle mě jde o odběr. aby to utáhla i baterka. při zavírání padaj gravitací.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 673
Registrován: 7-2002


Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 13:30:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je rozhodně jízda na AB s ÚBP proti traťovému souhlasu, který třeba z důvodu závady nešel otočit. Zablokovanou ÚBP lze zrušit až tehdy, když je traťová kolej volná.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2134
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 14:53:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Závory: Já už jsem viděl i závory, kdy se napřed zavíraly dvě "vjezdové" a pak teprve "odjezdové". To mi přišlo jako docela chytré řešení zabraňující nechtěnému uvěznění nedisciplinovaných motoristů na přejezdu. Nové závory se už takhle nezavírají?
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 15:29:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Závory: ano, postupné otevírání je z důvodu odběru motorů. Motory jsou ss, při otevírání jsou napájeny z akumulátorů, které jsou současně dobíjeny, při výpadku sítě jen z AKU. Postupné otevírání rozloží odběr na delší dobu při nižších proudech.
Nevím, že by se závory zavíraly postupně, břevna jdou dolů samotíží, v "učitém" úhlu se zapojí do obvodu motoru odpor, který břevno zbrzdí. Nevím, jaký by byl důvod postupného zavírání.
Nehádám se, jen konstatuji
Nejdokonalejší simulátor JOP http://flint.vlaksim.com/cz/index.php
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 05. července 2006 - 22:17:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevlastníte někdo prosím nějakou foto z nové dopravy v Bohumíně? Na netu jsem našel jen bleší obrázky styl 100px. Mail je pod nickem. Díky.

Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23669
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 01:08:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, jaký by byl důvod postupného zavírání.

Jak zmínil výše M_v - zabrání se tak (zejména u vícekolejných, tedy z poheůdu silnice delších) uváznutí silničního vozidla na přejezdu mezi závorami (=zadní se sklopí později než přední, takže vozidlo už nemá možnost na přejezd vjet, ale stále může vyjet).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Zv94
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 16:55:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych se zeptat ve kterých stanicích u nás se nachází zařízení TEST-C. Dík za odpověd
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 18:32:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zv94: Liberec
Zv94
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 22:08:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mikulda: Dík a víc stanic toto zařízení nemá?
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 07. července 2006 - 20:07:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem dneska při údržbě objevil poklad. A navíc úplně v jiné stanici, než kde bylo původní umístění:
 
 
Nejdokonalejší simulátor JOP http://flint.vlaksim.com/cz/index.php
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1755
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 07. července 2006 - 21:48:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a víc stanic toto zařízení nemá?

Měla ho třeba Ova-Svinov před modernizací, dále ho má Děčín-Východ a určitě je i jinde, ale nějak si nemůžu vzpomenout (((-:.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 07. července 2006 - 22:21:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Zv94
Zcela určitě má,zítra se Vám v práci kouknu,když budu mít čas. A večer sdělím.
Musil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 12:09:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte co se bude dělat s již nefungující elmech v Praze Uhříněvsi na st.2?
http://lokogalerie.wz.cz
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 12:30:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musil: nešahat, chystáme se tam rozebrat co se dá a použít do údržby
Mysleli jsme, že máme dost času, ale asi si musíme rachle udělat čas.
Nejdokonalejší simulátor JOP http://flint.vlaksim.com/cz/index.php

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace