K-report
 

Archiv do 22.července 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Parní lokomotivy » Staré archivy » Archiv do 22.července 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 18:47:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Jaromer: Nekdo si tu bral do huby tzv. teoretiky a ohanel se remeslnym fortelem. Kdyz jsem se ptal na stav armatury ci jinych casti, kde se pouziva ocel a mosaz resp. bronz, ci jine nezelezne kovy a slitiny, ptal jsem se na to taky z toho duvodu, ze na vytvoreni clanku a vznik elektrochemicke koroze nemusim mit zalito vodou, ale staci vzdusna kondenzujici vlhkost. A stejne se chova vlhkost, byt je preplacnuta vrstvou oleje ci vazeliny.
2 Martin: V mikromeritku se treba projevuje vznik clanku Fe-C ci Fe--legovaci kovy v nekterych ocelovych slitinach.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 19:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Panove klidek, neplete si v prve rade elektrochemicky clanek a kavitaci, coz aspon podle "zahrati na vyssi teplotu" byl problem Albika, ostatne byl by divne, kdyby u parniho stroje nedochazelo k opotrebovani timto zpusobem. Na elektrochemicky clanek potrebujete pro viditelne vysledky docela razantni rozdili v kovech, pokud mohu doporucit jednu takovou uzasnou kombinaci, tak je to nerez a hlinik, nejlepe jeste nytovano hlinikovym nytem, to pak parkrat zaprsi a je po ptakach ...
Na druholu stranu existuji povrchove zpracovani kovu, ktere tento problem eliminuji az likviduji a pokud me chabe znalosti o stavbe parni masiny dovoli, nenapada me zadna bezna kombinace stavebnich materialu na tomto vehicle, ktere by melai tyto vzajemne spory. Ale muzu se mylit.
No, to mirrko meritko bych chtel poznat vice, protoze pokud si pamatuji nauko o materialu, tak u nekterych slitin dochazi k vylucovani C na hranicich zrn a s naslednou degradaci slitiny, ale to jsou snad "prekalene" materialy (+ nezvladnuta metalurgie) a dale zde dochazi k mezikrystalicke korozi, coz je pekne svinstvo. Ale to si na masince a zvlast na "trenych" plochach moc predstavit neumim, upechovany material nejak neni moc nadsen s hloubkove koroze, netvrdim ze to neumi, ale trva mu to o trosku dele. Ostatne pokud by k nejake takove korozi a zejmena te elektrochemicke doslo, tak se to u kolecek pozna velmi rychlo, protoze se takove kolecko nebude prilis ochotne chtit otacet, teda pokud vubec. Elektrochemicka koroze ja na prd, hlavne pro rychly "rust" oxidu.
Teda to je aspon to, co o tom tak nejak tusim moje malickost.
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 19:44:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a jeste neco, elektrochemicka koroze nema nic spolecneho s elektrinou, i kdyz ta tomu napomaha, ale jedna se o rozdil eletrickych potencialu chemickych prvku ve slitine. Zde pripadne odkazi na prislusnou literaturu, protoze dalsi veci bych musel sam hledat. Nepotrebuji, nepamatuji, nevim ... ;-)
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Jaroměř
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.74.249
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 19:58:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Máme asi v Jaroměři jiný proudy .. -:-)). Prostě jsme se s tím vůbec nesetkali. Armatura bývá většinou v tak mizerném stavu, že se stejně musí dělat celá, jakési články v mikroměřítku u parních lokmotiv - to opravdu zcela mimo mísu.
Na osových ložiscích ty kila oleje tam tu vzdušnou vlhkost prostě nepustí - i lokomotivy po 20 letech na pomníku (=bez pohybu, pánvice bronzové)a vozy v křoví od 30. let (koleje už tam nevedly) šly při přepravě úplně v pohodě, ložiska studená. A když tam nateče voda, prostě se vypustí a je to .. No, to je o té praxi ....
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 20:19:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

věřte nevěřte,vaše věc,prostě se to stalo a kdybych to neviděl na vlastní oči,tak tomu taky nevěřím a stačily na to pouhé dva měsíce,to jen pro upřesnění.....
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 20:35:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to tam ta 10ti letá voda nenechá následky?
Proč pak mi v tom špatném depu ČD, když vyvážem dvojkolí pěkně čep natřem vazelínou nebo co to je, takovej blevajz. A ještě ho zabalíme třeba do igelitu? Jen proto, že to není vůbec uzavřené?

Ta praxe jsou taky mimořádné pobyty, kontroly a někdy značná zpoždění a komplikace ostatního provozu...
Musím se přiznat, že v oblasti parních mašinek jsem úplný neznalec, ale dost mi vrtá hlavou, jak to ti dědové dělali, že jim to tak chodilo? A hlavně na té mašince byli jen dva, dnes když parní vláček někde zastaví, tak se vyhrne X dalších lidí a mažou, prohlíží a podobně. V depu byly desítky parních mašinek a né jedna dvě o kterou se stará mraky lidí. Nebo co každý třetí výkon měla parní mašinka nějaký problém, který znamenal nějaké výraznějši narušení GVD?
To už je věc, co mi vrtá dlouho hlavou a stále tápu. Kecali jsme o tom se starejma chlapama co jezdili na 556, 475, 477, 423 a dalších a na mnoha různých tratích. Jediné na čem se schodli, že sice tehdy tomu v depu rozuměl každej a potíže se rychle odstranily, ale zas dnešní jízdy jsou jen slabý odvárek proti tomu co bylo za éry parní trakce, tak ty mašiny kór po opravě by měly být v pohodě...
Jedině, co už docela zpozorněli byla jízda Albíka do Košic. 4 dny průměrně po 400km, to se hned ptali jak se jelo, jaké potíže a jak jsme dojeli.
Zdraví Martin
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 20:38:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a pak mi ještě jeden vynadal, že si jedu na vejlet do Košic s párou a jemu starýmu chlapovi, ze kterého tahám rozumy nic neřeknu, že by hned jel taky a vzpomínal by.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 20:55:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kavitace je poskozovani vodou, detaily literatura. Kazda vazelina a olej po case vaze vlhkost, ta se pri zahrati uvolnuje a generuji kavitacni opotrebeni (od ceho si myslite, ze je poskozeni vnitrnich sten valce motoru ?). Samozrejme existuji i jine, beznejsi zpusoby generovani tohoto jevu, ale i toto je jedna s moznych. Ostatne na vodnich elektrarnach by Vam o tom mohly vypravet velmi dlouho ...
Elektrochemicka koroze je styk dvou (ne)vhodnych kovu zpravidla za spolupusobeni kapaliny (vody, kyseliny, solanky, ...).
Pokazde se jedna o neco jineho a to i vizualne, ostatne pokud by byla fotka toho Albika, tak se da posoudit, co je to.
Napatlani vazelinou + zabal igelitovy, ci cisty zabal olejnatym papirem, jedinna moznost jak nedopustit ani povrchovou korozi, ktera by mohla stizit montaz loziska (prevleceni) a taky by vzapeti mela "spravny" ucinek na kluzne lozisko.
Co se tyce udrzby/neudrzby, tezko posuzovat, otazka jest, zda obcas je mene prevence vice a taky jsou tyto lokomotivy dneska brany jako "perly" spolku a o takove je treba se preci starat, lestit a opecovavat, ne ? ;-)
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Jaroměř
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.86.66
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 21:13:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Namazat čepy vyvázané osy je samozřejmé. Jenomže i na pomníku je a) ložisko uzavřené, b) na čepu zůstane olejový film, který tam zústane, když tam zrovna neteče voda proudem. Čep vyvázané osy hned první snaživec otře hadrem ...
Ta praxe jsou taky mimořádné pobyty, kontroly a někdy značná zpoždění a komplikace ostatního provozu...
Myslíte Jaroměř? A kdy? Tedy ano, mimořádný pobyt byl při křižování hned na první jízdě 423 ve Smiřicích 20 minut, ale to měl spěšňák od Reichenbergu zpoždění - ten ovšem nebyl parní ... A kdo že komu zkomplikoval provoz? A kdo že vyrobil to zpoždění?
Ty lidi co pucujou mašinku při každé zastávce to mají za odměnu ... dost se nadřeli.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 21:19:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tu úvahu jsem myslel dost obecně a ne jen na Jaroměř. Jen si všímám věcí a je mi líto, že dnešní historický provoz nemohu srovnat s dobou, kdy pára kolejím ještě neříkala sbohem...
Ono i kolegů v práci co páru zažili v plné síle a měli s ní co dělat, až tolik není...
Zdraví Martin
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 21:36:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neřeším konrétní mašinku, ale nechápu jak může být ložisko uzavřené a dostane se tam je voda, která se pak vypustí...? A pak je všechno vpořádku, to ten film vydrží 10,20 či i více let odolávat vodě nebo vlhkosti?
S tím pobytem to bylo obecné, ale všichni známe jedno přísloví... Spíš ten pobyt cestou do Lužné mne zaujal...
Takže chcete říci, že by Vám na jednodenní parní akci stačili tři lidé? Předtápeč, co mašinku přes noc zatopí a pak fíra s topičem, co si ji namažou, prohlídnou a odjedou celou akci a mašinku připraví na další jízdu? Tak tohle jsem ještě na žádné jednodenní akci neviděl...
Nemluvím o žádném leštění, to si čety dělaly sami, ale také mašinka jezdila denně, takže každý den se vyčistilo něco a mašinka byla stále čistá...
Zdraví Martin
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 22:05:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, co se tyce vlhnuti v uzavrenem prostoru, klicove slova jsou vzdusna vlhkost a zmena teplot. Ostatne je rozdil mezi uzavrenym a hermeticky uzavrenym ... ;-)
Patrim mezi line tvory, takze se me to rozepisovat nechce.
A co se tyce takoveto vlhkosti, ta kupodivu ani nicemu nevadi. Zelezo namocene ve vode, pokud tato nebude necim nevhodnym znecistena (solanka), korodovat prilis nebude (treba i vubec), ostatne je to i o vzdusnem kysliku v takovemto roztoku, ci o vhodne sloucenine, kde je vazan v nestabilni forme, ale to uz je chemie a tudiz to me uz nezivi a tudiz ... ;-)
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Jaroměř
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.87.7
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 23:54:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Voda se do ložiska dostane tak, že tam prostě nateče skrz mazací kapsy, které jsou shora. Obvykle z plných van, které přetečou. Vlhkost vám už osvětlil kolega. Na mašinu stačí skutečně tři lidé. Což se nám (jezdíme od roku 1995) zhusta stávalo, když bylo víc jízd a opadlo počáteční nadšení, dovolená vybraná, volno taky ... Ostatně stačí se jet podívat na JHMD a spočítat personál. Ono je neěco jiného dělat páru jako zaměstnání ... I když je nám naše zaměstnání koníčkem a naopak.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 00:56:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm to s těmi ložisky je zajimavé, ale nevím jestli bych měl odvahu s tím normálně jezdit, když bych věděl, že před rokem jsem z toho vypustil vodu. Aniž bych ho rozebral, ale říkám nerozumím tomu a ani nic takového není v mém majetku.
Jsem tedy jen měl štěstí na akce, kde se motalo hafo lidí. Třeba někdy narazím na nějakou, kde to bude tak jako dříve. Fíra a topič. V Hradci na páře jsem byl jako malej. Proto se tam asi dva roky chystám, tak mám o důvod více.
Zdraví Martin
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 06:30:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin2: Ono to není s těma lidma na páře tak zase pravda,že tam byli jen dva lidé o nikdo jiný,ano možná u menších mašin,co jezdily na zálohách popř.na nákladech a na kratších vzdálenostech,tak ano,ale u mašin na dálkových rychlících tomu tak nebylo.Než třeba byl na Albatrosy dodán mechanický přikladač,tak jezdili ve třech lidech,no a když přijeli do stanice,tak třeba na trase Praha-Blava už např.v Brně na ně čekali další dva až tři lidé, jeden skočil do tendru přihrabat uhlí,druhý dělal popelník,zbrojil vodou.Třetí mazal,pokud topič musel dělat oheň.Fíra si šel zkontrolovat mašinu....Proto,když dnes si vše musíte dělat sám,tak se nás tam sesype trošku víc,než jen dva až tři lidé,kteří jsou právě na mašině...Což jste sám viděl a taky hlavně každý ví,co má přesně dělat.Potom si klidně můžete troufnout jet třeba i do Košic,bez nějakých větších problémů...
Matys
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.24.73
Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 07:01:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cˇmoudík:Je zakázáno zakolíčkovat dvě rozpěrky vedle sebe. Po výměně ojedinělé rozpěrky není třeba dělat tlakovou zkoušku ale zkoušku těsnosti.
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 08:11:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Matys: Ne dvě,ale tři a musí být v řadě.Jenže ona se jen jedna nikdy nemění,vždy ještě ty okolo ní...
Matys
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.24.82
Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 08:21:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k debatě o ložiskách: voda v ložiskách parních lokomotiv je naprosto běžný jev a proto je také naprosto běžná činnost vodu z ložisek odstraˇnovat.Pokud bude silně pršet, může to třeba být i několikrát za den.
Podle mých zkušeností,stav ložisek desetiletí na povětrnosti odstavených lokomotiv je kupodivu většinou velice uspokojivý.Bude to možná tím,že lokomotivy se mazaly nejlevnějším strojním olejem OD3(kdysi se mu říkalo vulkánový)který obsahoval poměrně hodně přiměsí asfaltu a dehtu.Olej časem vysychá a vytvoří na povrchu součástí odolný ochranný film.
Oleje vyráběné v současnosti jsou čistší a jejich konzervační vlastnosti jsou proto horší.Velmi dobré konzervační vlastnosti má také válcový olej.
Tím nechci říci,že nemůže dojít k poškození korozí.Velice záleží na tom jak byla lokomotiva naposledy ošetřena a eventuelně udržována.
Dá se říct,že původní provozní opotřebení je zanedbatelné proti poškození které napáchala koroze.Zářným příkladem může být tepelná izolace kotle.Tam kde je izolace pouze vzduchová,je úbytek materiálu minimální až nulový ale kde byly pod oplechováním izolační matrace do kterých zatékalo, může být úbytek materiálu tak značný,že bude nutno poškozenou část kotle vyměnit,což v případě třeba rakové stěny způsobí potíže nejen finanční ale v dnešní době i technologické.
V každém případě je třeba všechny uzly rozebrat, součásti pečlivě zkontrolovat a podle zjištěného stavu opravit.Nejen pro klid v duši ale hlavně pro předejití pozdějším provozním potížím.
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 09:15:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Matys: Tak tak,přesně jste to vystihl,k oleji i v dnešní době se používá strojní olej OD3,ovšem v létě lze použít i OD6,neboť OD3 ( otázka je jestli je výrobní postup stejný jako před x-lety)je při teplotách nad 20 stupínku už dost řidký a rychleji je odmazán,i když to lze ošetřit výměnou jehel většího průměru,tzv.letní sadou...
Jaroměř
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.81.13
Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 09:24:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Matys: se 423 jsme měli štěstí: izolace byla jen v boudě, kotel to vydžel bez úhony.
Pravapara
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 16:41:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ing.Hála (znalí vědí) začal kurs pro parní strojvedoucí slovy: "Dokážu vám, že parní lokomotiva teoreticky nemůže fungovat." Podle diskuse okolo 423.0145 se ta mašina vlastně nedá opravit. Natož provozovat. No to už nám říkali u 310.006 i 464.008, že to v našich podmínkách prostě nejde zprovoznit. Mám pocit, že realita je taky jiná.
A parní lokomotivy taky fungují více jak 200 let.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 17:18:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Při vší úctě, pokládám od Vás za neúctu, brát si p. Hálu do úst. On je totiž rozdíl mezi opravením a sešitím horkou jehlou.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
hopla
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.84.242
Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 17:35:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to je přesně jako s tím čmelákem,který podle toho,kolik váží a jakou má plochu křídel atd. by podle všech výpočtů nemohl nikdy lítat a víte proč lítá,protože on si to totiž neumí spočítat....
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 17:55:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spis mam pocit, ze strojarina, zelezo, mechanika teles/tekutin, aerodynamika a jine pavedy funguji bezohledu na nazory laickych okolojdoucich ... :-/
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Jaroměř
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.67.66
Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 20:19:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Při vší úctě, pokládám od Vás za neúctu, brát si p. Hálu do úst

Jakápak neúcta. Ing. Hála na rozdíl od mnoha ostatních nikdy netvrdil, že nemůžeme (my amatéři)opravit 310.006 ani 464.008 a v Jaroměři mu mezi námi vždycky bylo dobře - nám s ním ostatně taky. On je totiž opravdu odborník, na rozdíl od tady píšících "teoretiků". Ostatně co nás naučil na párařském kursu (opravářském, nikoli pro strojvedoucí), používáme dodnes. Mám obavu, že někteří zde se realizující diskutéři znají jen to jméno ...
hopla
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.84.242
Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 20:52:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no nic mi do toho není,ale pochybuji,jak znám a to dost dobře pana ing.Hálu,tak by se mu moc asi štítek na provozní lokomotivě s údaji jako vyvázání 1975,váha 1975 atd.asi moc nezamlouval....tedy v roce 2006
Jaroměř
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.66.196
Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 22:30:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono není zase až tak důležité, co je na štítku, důležité je jak to jezdí.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 23:29:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně, aby to nemlátilo...

...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
hopla
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.84.242
Odesláno Pátek, 07. července 2006 - 11:06:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale jo,máte pravdu, na to puf puf jednou za měsíc kolem komína,kde jedete max.tak kolem 40km/h to stačit bude...
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 07. července 2006 - 22:32:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nejak nevim, kam to dat a tak to dam se.
464.053 v HK pri 130 letech Pce - Liberec 1989.
 
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 11:25:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz - po válce zde jezdilo dost německých lokomotiv. Existuje nějaké srovnání řad - německé a české označení?
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 12:22:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne tak docela, bralo se to typ od typu:

BR56 = 437.0
BR86 = 455.2
BR58 = 536.0
BR52 = 555.0 ---> 555.3
BR50 = 555.1
BR64 = 365.4 (?)

Nejsou samosebou vsechny, ktere CSD prevzalo, ale nekdo mne snad doplni...
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Marky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 13:03:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom takové upřesnění - u nás jezdilo dost německých lokomotiv nejen po WWII ale i po WWI, například po první válce pruské G10, u ČSD 534.1 nebo G7 u ČSD 413.0
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 15:38:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BR56 = 437.0
BR86 = 455.2
BR58 = 536.0
BR52 = 555.0 ---> 555.3
BR50 = 555.1
BR64 = 365.4 (?)


Když tak:

56 = 437.0
86 = 455.2
58 = 536.0
52 = 555.0 ---> 555.3
50 = 555.1
64 = 365.4 (?)

BR je prostě zkratka slova Baureihe. To je, jak kdybysme psali Ř555.0. A navíc mám dojem, že třeba u řady 56 by to chtělo trochu podrobnější rozlišení, který interval z těchto lokomotiv byl přeznačen na naší 437.0. Označení 56 nesly totiž všechny lokomotivy 1D, tedy i naše 434.2 odstoupené po říjnu 1938 Německu (v intervalu 56.36).
Eda @ @
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.129.39.39
Odesláno Sobota, 15. července 2006 - 17:41:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Může zde někdo napsat pár informací o stroji
556 0271 ???? Stojí v hale v Lužné ..

Díky Eda
Ondra_málek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 15. července 2006 - 20:21:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Žádné informace bohužel nemám ale pro začátek 2 fotečky z 24.6.2006, pořídil sem je při prohlídce správkárny.

 
 
Vláďa_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 2-2004
Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 09:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vím jen to, že lokomotiva se opravuje jen do vystavovatelného stavu, i když se zdá na první pohled, že by měla za chvíli vyjet vlastní silou. Ptal jsem se v hale v Lužné místního průvodce.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 13:11:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nooo, nechci se mylit, ale nema takhle nahodou triplex byt na prave strane?
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Metcalf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 14:34:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Triplexy jsou různý.Na pravé straně ukazoval tlak v šoupátkách, tlak v kotli, podtlak v dýmnici. Na levé straně tlak v tryskách přikladače, tlak ve stroji přikladače, tlak v kotli. A vůbec to nebylo stejné na všech mašinách.
Mourekk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 22:29:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K 556.0271 jsem se ptal o dni TGM a bylo mi řečeno že se dělá sice do vystavovatelného stavu, ale tak aby stačilo udělat kotel a vyrazit.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 836
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 08:45:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

???? Bylo by již konečně dobré, kdyby byl zbořen jeden velký mýtus, ve kterém se tvrdí, že oprava parní lokomotivy se rovná opravě kotle.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 15:56:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Bram: V Jaroměři o tom vědí svoje....
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Vlado
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 16:33:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Deka: Svatá pravda, komplet shnilá střecha na budce, děravý vany, krycí plechy, nový futra na tyčích, ....... Asi netřeba pokračovat. Každý, kdo alespoň trochu přičichnul k opravě parní lokomotivy, ví, o čem je řeč. Oprava kotle je jedna věc a bez ní se jezdit nedá, ale to samé platí i o zbytku loko.
Pravapara
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 17:24:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No 556.0271 se údajně dělá i proto, že hrozí, že si NTM odveze 556.0510 a protože 556.0298 je vrak tak by v Lužný chtěli také štokra. A ČD mají provozní 556.0506 a pokud začnou počítat, tak dalšího štokra na provoz neutáhnou.
Omlouvám se hopla - příspěvkem nechci do nikoho rýt.
Vláďa_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 2-2004
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 18:26:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ví někdo, jak se stalo, že z 556.0298 je vrak, když někdy okolo roku 1993 byla provozní?
Maty
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.140.21
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 19:13:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

556.0298 je vrak?? Cože??
host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.92.218
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 22:43:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

> 2 Bram: V Jaroměři o tom vědí svoje....

Jo, to vědí. Na rozdíl od všudypřítomných žvanilů už opravují čtvrtou páru.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 12:09:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bram: jo, to by bylo hezké, jenže lidi obecně vidí na mašině jenom ten kotel co se v něm vaří voda...a myslí že je to jako papiňák, hrnec s vodou pod kterým hoří oheň a navršku se bere pára.Sem tam ještě si někteří uvědomí že jsou tam nějaké parní stroje ale o zbytku už moc ánunk nemají.A nějaké trubky, to už jsou úplně mimo.A právě proto něvědí že je mimo kotle ještě rám, vany,pojezd, rozvody,tendry, přehřívače,armatura a všechno to se skládá z mnoha součástek, které taky potřebují vyčistit,rozebrat, prohlédnout,opravit a sestavit a pokud možno fungovat.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 19:27:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

už opravují čtvrtou páru.

Při vší úctě k Jaromeři - té prasárně, co provedli s Bejkem 145 se nedá říkat oprava.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Vlado
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 19:56:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To host: Nezbývá než souhlasit. Najít někoho, kdo je ochotný na sebe navléct montérky a jít dělat, je těžká věc. Díky za každou ruku ochotnou pomoci.

To Deka: Mohl byste být konkrétnější? Dle použitého výraziva jste zjevně trávil v Jaroměři minimálně každý druhý víkend, takže o průběhu prací na loko jste detailně informován. Zcela jistě to bude zajímat i ostatní.
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 22:03:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deka: mě by zajímalo co se ti na 0145ce nelíbí. Podle mě je přímo fantastická
Mourekk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 22:23:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem si tu 556.0271 prohlížel pečlivě a tam se dělalo snad vše kromě kotle.
Pravapara
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 22:47:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Až budete zase debatovat o železničním muzejnictví v české kotlině tak se podívejte na toto. Nový kotel vyrobený v Meiningenu pro parní lokomotivu, která se dělá v Anglii.
http://www.dampflokwerk.de/deutsch/bdm.htm

a komplet to přijde sem.
http://www.a1steam.com/

2.-3.9. jsou v Meningenu Dny otevřených vrat.

OKO NEZUSTANE SUCHE.
Parnilady
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 23:56:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bude se zprovoznovat 310.006??? chybi jen papiry, nemylim-li se?
Mourekk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 19. července 2006 - 08:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

poslední zpráva kterou jsem o 310.006 četl hovořila o tom že teče do topeniště (měděné?) a oprava se nepodařila. Mezi tím propadl kotel,tak ví bůh. A Jaroměřští raději udělali 423 a postupně tvoří Conrada Vorlaufa. Třeba se někdo z Jaroměře ozve.
Pravapara
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 19. července 2006 - 12:08:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

310.006 má papíry v pořádku. V roce 2002 se vytvořila na levé straně topeniště trhlinka. Ona tam byla delší dobu, ale vždy se ji podařilo opravit. Chtěli jsme provést radikálnější odstranění problémů. Jenže po zjištění stavu z vodní strany topeniště se ukázalo jako nutnost výměna za nové. Protože 310.006 patří ČD a.s. chceme záruku, že pokud ji v Jaroměři opravíme, že v Jaroměři i zůstane. Proto jsme i opravili 423.0145, protože dohoda s MBŽS byla snadnější. A potřebovali jsme lokomotivu většího výkonu. Naší snahou je uvést 310.006 opět do provozního stavu a plánujeme i rozsáhlejší znovuzkříšení - ložiska a pod. včetně nátěru a vizáže.
Jinak kotel každému propadá každý rok - jak neuděláte ročku, máte smůlu.
Parnilady
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 19. července 2006 - 12:29:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to by bylo dobre... Protoze si myslim, ze by byla skoda takovou krasnou masinku opet nesprovoznit... Dekuji za odpoved jen me zajimal stav toho broucka
Mourekk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 20. července 2006 - 02:14:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pamatuji 310.006 rezatou a děravou na 1. nástupišti v Hradci Králové. Obávám se že získat z příslušných papalášů závazný slib je asi horší problém než opravit kotel. Je jí škoda, taky jsem se s ní někdy svezl.
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1721
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 22. července 2006 - 11:44:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 6-2006


Odesláno Sobota, 22. července 2006 - 15:12:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to by bylo super kdyby byla opět zprovozněna, tu ještě nemám. Kdy se vlastně stala neprovozní??

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace