K-report
 

Archiv do 04.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Externí dopravci » Staré archivy » Archiv do 04.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1471
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 14:54:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

(5) Každé dráhové vozidlo musí byť označené
a) obchodným menom alebo znakom dopravcu,


...sice ve vyhlášce MDPT SR č. 250/1997, ktorou sa vydáva dopravný poriadok dráh je, ovšem vztahuje se pouze na električky a trolejbusy.
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 18:33:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konec vlaku určitě označený koncovkami být musí. Ale z dalších zobrazení vyplývá, že na konec vlaku najely další loko, takže 753.197 je zde zřejmě jako vlaková? V tom případě asi je označená správně?
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5264
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 19:51:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

koncovkama se dobře zatápí v kamnech chytne od toho hned uhlí
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 21:58:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sokr - zajímavý názor, nicméně já si samozřejmě pamatuju, co jsem fotil. Tedy na čtvrté fotce je vjíždějící vlak se 753.197 BFL v čele, a na další fotce je konec téhož vlaku bez koncovek. To, že na vlak posléze najela loko Chládka s tím nemá nic společného.
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 11:48:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj_cargo: Ano, v tomto případě se omlouvám, soudil jsem tak jen podle první z obou fotografií. Jízdu bez koncovek jistě někdo zavinil. Dovolím si ale pochybovat, že to byla "velká pětka"... :-)
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 15:31:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj cargo: odkud ten vlak bez koncovek přijel? Jestli z Jižního, tak mohl jet jako posun, není tam širá trať. A na Jižní mohl přijet z vyloučené koleje taky bez označení. Na to, jaká je to kravina, se tady o tom poměrně dost hovoří.
Poslední dobou jsem viděl i několik osobáků bez konců. Tipněte si dopravce.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 20:56:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vy toho naděláte, vlaků ČD bez koncovek jezdí hafo furt. Hlavně na automatických TZZ a reléovkách. To vždycky odchytávají až první hradláři, či signalisti.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24915
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 21:44:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kolik jich jezdí s otevřenými dveřmi... A takový vůz (povětšinou BDbmsee) jezdí v takovém stavu klidně i znova. Kam se tohle má hlásit? Rovnou na policii? Opravdu se nechci dívat, až mi tu někdo na výhybkách vypadne...

Omluvit lze snad Bmx, kde prostě průvodčí nemá šanci to uhlídat. Ale k čemu chodí plácačkové vlaky sledovat, to by mne docela zajímalo... Nebo snad nejsou otevřené dveře dostatečný důvod k použití mobilu na vlakvedoucí, příp. zastavení vlaku, když už taková „banální závada” u vozu nikoho jiného nezajímá?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 22:39:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ:
U nás se vlaky s otevřenými dveřmi zastavují, nebo se volá mobilem. Jenže dnes jsem viděl, jak na hlaváči v Praze z rychlíku vystoupil substrát na druhou stranu na služební peronek a to skoro ze všech dveří. Kdo tohle má hlídat? To je totiž vina těch, kdo nechali odebrat blokovací zařízení (spolu s CZD), těm natruc to zastavování rychlíků kvůli otevřeným dveřím přeju. Jenže jim to nevadí.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 23:00:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak u nás se zastavují také,dnes hned 2x ...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24927
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 23:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebylo/není ale stejně CZD u B (a jinýc vozů) pouze jednostranné? Málokterý průvodčí asi pak „do foroty” kličkou zavře i dveře na druhé straně...

Ale jak už jsem psal, mnoho vozů zařízení má, ale nefunkční a asi to moc nevadí, nebo vadí, ale nebylo by čím jezdit, tak se to přehlíží a doufá, že se nic nestane.
U B se to ještě dá nějak snést, tam cestující dveře zavírají a samovolné otevření tolik nehrozí, ale u Bmee/BDbm(r)see a spol. je to docela hazard.
Malicherné mi pak přide, když vlakvedouí odmítne jet s vozem Bmto, u něhož nefunguje centrál (ale blokování ano, navíc ty dveře jdou otevírat poměrně ztuha) a radši pak jede s Bdt279...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 636
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 09:53:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CZD u B je asi jednostranné, ale u toho R na hlaváči stejně nefungovalo. Průvodčí není povinen kontrolovat dveře na druhé straně. Jsem zvědav, kdy jim to papalášové nařídí.

U nás taky jezdí Bmto, ale už nejmíň rok se nestalo, že by blokování dveře po rozjezdu nezavřelo. Prostě se to začalo udržovat.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 10:03:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V B jsem už dvakrát na vlastní oči viděl, jak se cestou otevřely dveře (rád se v posledním voze dívám na trať).

Na druhou stranu jsem jednou jel motoráčkem na jedné nejmenované trati a dveře zůstaly záměrně otevřené, abychom se tam neudusili .
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 980
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 10:51:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Zrovna nedávno jak jezdilo těch 7 pater, tak to nějak nefungovalo....
Mmch, to bylo furt keců po opravě v Nymburku (nebo kde se ty rekonstrukce dveří dělaly), že se budou otevírat lehce, protože se tam "cosi" předělalo a dneska některé nejdou pomalu ani otevřít. Otázkou tedy zůstává údržba, asi jako u všeho....
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24942
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 12:32:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyv:
Ono se dá s 810 a otevřenými dveřmi jet? Jsem myslel, že jen posunovat... Nebo takovou vazbu (=při ztrátě kontroly dveří se mu rozpojí spojka) mají jen 809?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 12:47:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já radši nebudu říkat podrobnosti, protože pak by vás snadno napadlo, kdo to byl, a to bych byl moc nerad . Ale trvám na tom, že jsem jel motoráčkem s otevřenými dveřmi .
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24951
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 13:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jo, mi tu už taky párkrát 810 s otevřenými dveřmi jela... A málo ne, nějakých 80 :-)

Všechno se dá nějak obejít
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 13:57:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli se včera někdo díval na Kulturu po zprávách na ČT1 v 19:15, tak tam byla v rámci příspěvku o turné Čechomoru pěkná reklama na "Velkou pětku" (celkem detailní záběr loga BFL na 740.898). V záběru z interiéru salonního vozu nebylo vidět celé osazenstvo, takže z Velké pětky jsem tam zahlédl pouze pana jednatele.
Burton
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.45.8
Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 20:56:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v Bad Schandau spatřen Taurus ES 64 U2 100 HUPAC, copak je zač, jedná se o nějáký pronájem? Pokud vím, tak do této destinace Hupac nejezdí.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1481
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 09:33:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by měla být mašina r4c - takže čekala na vlak Viamontu v rámci Eurobýků...
Burton
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.45.231
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 12:37:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě že ne, Eurobýci jely ten den taky, ale v režii 185-CL 006 R4C a 742.520+361. Kdežto Taurus Hupacu tam čekal na něco jiného, pak tam byla také 185.tuším 562 ITL ( ta je ale jasná ).
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1486
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 13:16:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to nevím, ale r4c jí měl pronajatou naposledy.
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 15:23:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Škoda, že si naši soukromí dopravci trpící nedostatkem elektrických lokomotiv ještě nepovšimli, že italské dráhy ve velkém vyřazují stroje ř. E 636 a E 645. Podle mě by stačilo dosadit VZ, širší ližinu na sběrač a hurá na trať.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 651
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 18:56:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

NeregPetrS.:
No to by nestačilo. Nějak by si museli zaplatit schválení té mašinky pro ČR.
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 08:05:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To bezpochyby, já měl na mysli technickou stránku věci.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 09:46:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli by jim ovšem čistě ss mašina k něčemu byla.
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 09:49:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že italské dráhy ve velkém vyřazují stroje ř. E 636 a E 645.

Škoda, že už nevyřazují E 626. U těch by problém se schválením zřejme nebyl .
Největším nepřáteli železniční dopravy jsou její samozvaní tzv. příznivci. Většinou s IQ < 90 a neschopní vyplodit jedinou srozumitelnou českou větu.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 15:09:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na stránkách Viamontu jsou uvedeny přepravy uhlí pro EXPOL HK, s.r.o. Jsou to ty Černožice?
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 927
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 00:31:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Qěci: ještě nějakou pohádku. Ono se občas novelizuje.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 23:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PŠ:
Napiš prosím podrobnosti. Co se novelizuje? Proč by si neměl dopravce zaplatit schválení lokomotivy, nebo je E 636 v ČR schválena?
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 7-2002
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 12:26:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuts - je to slezský př.

A zrovna někdy za chvíli by mělo ze Světce vyrazit další Vysoké Mýto
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 641
Registrován: 9-2003


Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 20:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kade: Aha, o tom jsem nic nevěděl. Jak často??


Dnes jsem viděl v 9.24 v Litoměřicích městě náklad UNIDO 753.717 s deseti cisternama na jih.

A v Ohníči před půl dvanáctou jedoucí soupravu OKDD směr Ústí n. L. 4*740 + 11 sypáků
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 7-2002
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 23:31:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to moc nevim, jestli tam jsou i tuny, tak by se to dalo vydělit množstvím na jeden vlak, ale řek bych že jen 4-5x do roka. Např. někdy kolem 10.7. to tam bylo, osobně jsem tam náhodou viděl odstavený mašiny v půlce ledna. Na to, že to vždy byla jen náhoda usuzuji, že občas to tedy jede...

UniDo byl 69523 z Mostu do Kolína, OKD 69911 z Bíliny do Vysočan a pak všechno jako Lv na Kladno
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 644
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 09:45:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravda, pak jsem ty čtyři "průmyslové kocoury" viděl v Libni jako Lv na Kralupy.

To jsou informace! Díky.
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Beránek David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 67.19.50.234
Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 13:47:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych se zeptat, jestli nevíte někdo něco víc o externím odpravci RailTrans. Podle návrhu GVD na příští rok má provozovat na trase Praha - Ostrava vlaky InterCity, které budou konkurovat Pendolinu. Díky.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 671
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 15:30:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BeránekD:
Viz www.railtrans.info
TB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.30.192
Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 16:42:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se dneska prohnalo DESIRO LausitzBahn (VT 617) ze Žitavy do Seifhennersdorfu s jedním párem Os vlaků přes Varnsdorf! Můžou za to slavnosti v Německu. Díky tomu byly zavedeny další zvl. vlaky SBE, takže se dalo zachytit opravdu zajímavé soupravy, např. ETA+2x Uerdingen atd...
Martan1484
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 12:44:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, jak často jezdí UNIDO s vlakem přes Brno směr Č. Třebová?
Minulý týden jsem viděl snad 3x od Po do Čt, v pátek nic, ve Čt ještě asi 5 minut po něm další soukr. (asi Lokotrans), v So Viamont přes Maloměřice, ale nechtělo se mi jít těch asi 15 minut na přijatelné fotiště na lávce přes s.n. Maloměřice.
Nejvyšší formou života je člověk, nejnižší formou života je člověk, který si hraje s vláčky.
Burton
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.244.148
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 20:32:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

730.613+625 Šauer dnes odstaveny v Děčíně západ.
753.715 UniDo odpoledne dovezl kotle do Dc nákl. n.
Jinak nevíte proč Unido stále nejezdí do Bad Schandau?
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1501
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 10:39:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože tam jezdí ČD - prostě taková je dohoda...
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1562
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 13:28:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martan: v sobotu projelo Majlontem Unido, Viamont přijel, soupravu kotlů nechal ve stanici a obě loko (740 neprokabelované) odjely do depa, lde byly odstaveny!!! Odstavování soukromých lokomotiv v depu ČD je pro mě novinkou.

Dotazovna na znalce: taurus GySEV v Břeclavi se objevuje často???

Naprostá jednička v koncentraci pirátksých lokomotiv je žst. Kúty - obě brxácké laminátky, 753.715 Unipetrol, 750.202 ODOS a ještě dvě různé neidentifikované 740...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7173
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 15:24:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odjely do depa, lde byly odstaveny!!!

V depu v Třebové jsem mašinu Unido viděl již několikrát. Asi nějaká dohoda.

Dotazovna na znalce: taurus GySEV v Břeclavi se objevuje často???

Asi ne, ale taurusy Gysev jsou nějak nasazovány ve společných obězích s taurusy ÖBB, takže to teoreticky není vyloučeno.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 22:21:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A v neděli stály v Nedakonicích odstavené dvě 140, předpokládám, že ty ODOSácké. Zdá se tedy, že po letech se Nedakonice opět mění na přepřahací (nebo aspoň odpřahací) stanici.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7183
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 01:20:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odstavené dvě 140, předpokládám, že ty ODOSácké

Už provozují dvě? Zajímavé.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martan1484
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 08:07:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V So jsem viděl jenom ten Viamont skrz závěsy. Zrovna jsem se otočil od monitoru , protože jsem slyšel nějaký řvoucí motory. Kdybych měl tehdy kolo, tak jsem na lávce přes Maloměřice asi za 5 minut, včetně oblečení se. Pěšky asi 15 bez oblečení.
Nejvyšší formou života je člověk, nejnižší formou života je člověk, který si hraje s vláčky.
Javy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 18:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes ráno cca v pět hodin projela přes Litoměřice loko RT a vezla cca dvě další lokomotivy, dvě motorové osobní jednotky a na konci nějaké žluté pracovní stroje. Bohužel jsem byl ještě daleko o nádraží, takže víc nevím. Má někdo páru co a kam to jelo, případně nějakou
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 22:05:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do Rumunska ...
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 930
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 19:10:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a Řecka...
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 20:10:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jj,nakonec Ty to musíš vědět nejlépe ...

Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 7-2003


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 12:15:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneskom ráno v šest jsem viděl projet nákladním průtahem v Brně vlak z Rajek Holcim, v čele dvě 740, obé modré se žlutým pruhem, jedna světlejší, druhá tmavší...copajeto za přepravu? Pamatuju, že vlak s Rajkama Holcimu jsem fotil v Blavě v čele s 740.770, takže počítám, že by to mohlo být ze SVK.
Zelí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.29.2
Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 13:17:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera v Dobrušce
 
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 9-2003


Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 20:40:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Dobrušce?? O co šlo?? Já když to byl loni projet, tak jsem si říkal, že tam už náklad nepáchne ...
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Blofeld
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 21:22:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain: jo, už dvě. Po 140.087 v ČMŽO rozchodili už i 140.079. Nedávno (16.8.) jedna z nich tvořila spolu s přepravovanou 230.065 (z Oc do Kútů) jakýsi prototyp dvousystémové lokomotivy:-)
Zelí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.29.2
Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 21:30:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuts :V Dobrušce se nakládá obilí a Viamont to vozí pryč.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 669
Registrován: 9-2003


Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 22:12:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelí: Tak to je super. Díky za info.
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 16:25:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes cca. v 15:00 pozorován v Roudnici 745.501 + 8 neidentifikovaných rychlíkových vozů fialové barvy. Zárodek RT-expresu, nebo standardní vydělánání na chleba, pane Šimrale?:-)
Tkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 576
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 21:35:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fialové, že by zárodek RT-Expresu?
Možné to je,problém se soupravou RT Expresu jsme již řešily ve fóru MSTS a odpověď PŠ zněla jasně!
Nasaďte ES 64 F4 (DB 189) a soupravu šesti vozů, třeba typu DB Bm235 (mají kulatá čela). Soupravu řaďte A + A + WR + B + B + B. Mohlo by to být ono.
http://tkanlokopage.ic.cz/
Laseid
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 21:51:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes ráno jsem viděl v Týništi n.O. 130.050 a tři 741.(501,504,505) Viamontu.Ta 130.050 pak odjela s 741.504 na H.Králové.Navečer pak do Týniště n.O. přijely opět sólo 741.501 a 505
 
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 08:50:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jtb: No nevím, ale obávám se, že souprava 745+tyto zřejmě (na německé poměry) obstarožní fialové vozy, které se vůbec netvářily, že by byly vybaveny např.klimatizací, by cestující příliš nenadchla Ikdyž, asi pořád lepší než Bpee,Bee...
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 10:14:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nevím a co jsou fialové vozy lepší než Bpee,Bee -jsou to stejný vykopávky.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace