K-report
 

Archiv do 15.prosince 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD platný » Archiv do 15.prosince 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 10:18:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

některé vlaky se opravdu nevejdou na peron, jako např. Os v x z Plzně do Hor.př. v 15:09 /8 vagonů/.

Část lidí by mu snad od nového GVD mohl odčerpat vlak v 14:39 z Plzně.
Ono to jednou půjde, jen za tím jít a hlavně VYTRVAT!
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 10:49:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mibl: Taky bych řekl...ještě po těch úpravách v odpoledních a večerních hodinách směrem z Hpř. na Plzeň se mě nové GVD na 190 celkem líbí.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26481
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 12:51:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen abych nebyl špatně pochopen - rozhodně tím nechci říct, že bych chtěl honit cestující násilně přes Rokycany.
190 už bude z hlediska nabídky téměř ideální (a na hranici kapacity, už teď je systém poměrně citlivý na mimořádnosti), zbývá ještě trochu poladit víkendy, zatímco na 170 jezdí vlaků poměrně málo a dokážu si tam představit lepší nabídku.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 14:07:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad M_z:
Spádovost nechat jako dnes, kdy se de facto v Příkosicích dělí ramena na Rokycanské a Nezvěstické.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1018
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 18:08:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milanm: Takže vycházím-li z toho, že by se trať zrušila v úseku Mirošov-město až Nezvěstice

Ne, to tady pokud vím nikdo nenavrhuje Příkosice-Mirošov bych rozhodně nechal a jinak postupoval, jak píše Bručoun.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.172
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 21:03:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Jeden háček je napojení Příkosic pouze ve směru na Rokycany, ale ne ve směru na Nezvěstice."

Nemyslím, že to je až takový háček. Příkosice jsou jen větší vesnice. Ti by byli měli být šťastní za zachování celotýdenních pravidelných spojů do Rokycan. Myslím, většina z toho mála lidí, co vyjedou z Příkosic směr Nezvěstice, jede až do Plzně. Pro ty by byly dostatečnou náhradou přímé špičkové vlaky Příkosice-Rokycany-Plzeň a důsledné přípoje v Rokycanech u ostatních vlaků. Pro těch několik (?) jedinců, co opravdu jedou přímo z Příkosic a mají za cíl Nezvěstice, Blovice nebo Plzenec, by se musely v konkrétních časech vyřešit přípoje mezi linkami -Mirošov-Příkosice- a -Nezvěstice-Číčov-Míšov.

Nemám k dispozici žádný systematický dopravní průzkum, a nikdy jsem tam nebyl v bdělém stavu v pracovní den v ranní špičce. Můžu se teda trochu plést, nemyslím ale že zásadně. Jakmile se v nějaké relaci dostaneme do řádů jednotek cestujících za den, tak je na místě přenechat obsluhu relace čistě účelovým autobusovým spojům jen v konkrétní časy, klidně s přestupem a mírnou zajížďkou.

"Druhý háček může být v tom, jak to celé seskládat do taktu"

To nevylučuju, takhle detailně jsem to neřešil. V tom případě ale jde o třetí háček.
U autobusu by to neměl být větší problém. Z Mirošova jezdí více autobusových linek, není problém řešit oběhy přejezdy mezi linkami.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.172
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 21:09:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"tak by na Příkosice zbylo pouze nevalné autobusové spojení současných linek ČSAD."

Nerozumím, podle mě by se tam měl ponechat vlak směrem na Rokycany. Směr na Nezvěstice rozpitvávám v předchozím odstavci.

"V případě, že byste zajížděl až do Žákavy jak je uvedeno a ne na rozc., tak jízdní doba Sp.P-Nez. nebude 13 min., ale tak 15-18 min."

Nee. Po státovce mimo Žákavu je reálná JD asi 10 min. Těch 13 min. je počítáno zajížďkou přes obec.
V úseku Poříčí-odbočka na Žákavu není problém vydráždit autobus až na nějakých 70-80 km/h. To je asi 5 km za cca 5-6 min. i se zastávkou Vlkov. Na asi 3 km úsek "odbočka na Žákavu - Žákava - Nezvěstice - nádraží" počítám asi 7-8 min., t.j. průměrná rychlost asi 25 km/h. Netuším proč Vám taková JD přijde podceněná.


"Myšlenka linky Nezvěstice-Milínov-Kornatice se mě nezdá špatná"

Něco takového jsem skutečně napsal. Ale dotaženo do detailu, nejsem si moc jistý kvalitou silnice Milínov-Kornatice. Kromě toho myslím, že Kornatice mají jako spádové okresní město Rokycany. Do ZŠ se myslím dojíždí nejvíc do Mirošova.


"rozhodně tím nechci říct, že bych chtěl honit cestující násilně přes Rokycany."

Tomu moc nerozumím. Z Mirošova to žádné násilí není. Z Příkosic je to tak fifty fifty, opět žádné násilí. Z Mešna a Lipnice by to řešil bus do Nevěstic, čili opět žádné násilí.
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 09:21:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přátelé, já bych shrnul svůj názor.
V prvé řadě vyřešit návaznosti v Rokycanech na 170 a v Nezvěsticích na 190 a to i o víkendech.
Zavedl bych zkušebně linku, kterou navrhoval Bručoun.
Ale za současné situace autobusové dopravy vrámci ZDO v Plz. kraji a stavu IDP bych ponechal 175 celou.
Nešlo by o dlouhodobou výluku jako na 162, ale o zrušené části tratě a nahrazení bus dopravou.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 11:41:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"za současné situace autobusové dopravy vrámci ZDO v Plz. kraji a stavu IDP bych ponechal 175 celou"

V podstatě souhlasím. Jak z diskuse postupně vyplynulo, pro kvalitní náhradu toho kousku trati by to chtělo komlexní přizpůsobení autobusových spojů nové situaci, a vyřešení přestupních vazeb. Totéž v úseku Příkosice-Rokycany-Plzeň, kde by byly vybrané autobusové spoje (resp. shluky spojů) nahrazeny novými vlaky. Bez funkčního IDS by to sice taky šlo, ale kuhlalo by to na obě nohy.

Se zmíněným "přesunutím vlkm" z dolního úseku 175 na horní úsek a na 170 bych ale nečekal až na vyřešení IDS v celém kraji. Stačilo by zavedení kvalitního celotýdenního IDS v oblastech Rokycansko-jih a okolí Blovic-sever, a v trasách Plzeň-Nepomuk a Plzeň-Rokycany. Kdyby na kraji chtěli, tak klidně můžou těmito oblastmi začít, protože současný stav VHD do městečka Spálené Poříčí přímo volá pro vylepšení.
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 636
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 11:52:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdyby na kraji chtěli
A to je právě ono...kdyby na kraji chtěli, tak by doprava v PK mohla vypadat docela jinak.
Když už zrušení tratě a náhrada busy, tak přijatelné jízdné bude pouze s nějakým IDS a než zase bude nějaký schopný IDS, tak ještě mnohokrát zfoukneme svíčky na dortu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26533
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 22:12:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Diskusi pročtu později, teď jen zase něco čísílek (ale byl jsem dneska nějak nepozorný, takže si vyhrazuji odchylku ±50 %):

R 892 - Zdice 17:10 -> ČB 19:35 (842+Btn752):

Ze Zdic cca 80 cestujících (přestup poměrně významý i od Plzně, minimálně tři lidi už ale ve vlaku seděli před příjezdem rychlíků)
Jince - výstup 14 (+1 pes)/nástup 1
Příbram - 16/19
Březnice - 36/1
Mirovice - 5/2
Čimelice - 2/2 (+1 kočárek)
Čížová - 0/1
Písek - 14/8
Protivín - 4/0? (stálo se tam ukrutně dlouho)
Číčenice - 0/0
Zliv - 5/2? (Opět - stav cca 7 minut před odjezdem, odjezd jsem již sledoval doma, pár dobíhajících jsem ale potkal... Ale možná to sedí, chvíli před tím jel osobák a za chvíli zase další...)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26534
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 22:16:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě Březnice (čísla si najděte - je to skupina o šesté):

R Otava (842+Btn752) - cca 9/7 (snad i nějaké to kolo tam bylo)
Rožmitálka cca 18 lidí
Blatenka cca 20 lidí
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.127
Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 00:45:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad drobný háček v autobusové lince Mirošov-Nezvěstice:
Autobusové zastávky Mirošov, žel.zast.město a Mirošov,náměstí neexistují (daly by se zřídit). Není ani obratiště u žel. zastávky (šlo by udělat). Stávající autobusová zastávka Mirošov je pro zastavování většího počtu busů od žel.zastávky do Spáleného Poříčí nevhodná. Přestěhování centrální autobusové zastávky k železniční zastávce zase může u Mirošovských narazit. Pak je tu ještě kompromisní řešení, kdy u žel. zastávky budou stavět všechny busy kromě linky Rokycany-Mirošov, a ve stávající autobusové zastávce všechny kromě Mirošov-Nezvěstice. Jsou i jiná možná řešení. Celkově jde bezpochyby o řešitelný problém.
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 09:26:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bručoun: Tak tohle bych jako velký problém neviděl, zase tak velký provoz autobusů by tam asi nebyl.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.231
Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 11:00:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milanm: Velký problém ne, vždyť píšu drobný háček.
Je mi trochu záhadou jak se přes Mirošov vymotává linka co jezdí Zýka. Pokud z Rokycan opravdu dojede až na zastávku ČSAD, tak se musí buď otočit (nic moc, málo místa, asi to jde jen s couváním), nebo se někudy promotat uličkami (nevím kudy). To samé směrem do Rokycan. Asi budu muset si na Zýku v Mirošově někdy počíhat.
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 14:17:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosim, zkuste mi nekdo zodpovedet otazku: Bude v posledni den tohoto GVD tj. dne 9.12.2006 nasazena na vecerni spoj EC 135 souprava Pendolino? Nebo se s tim bude nejak "sibovat", aby se mohlo nad ranem vyjet podle noveho GVD??? Diky za odpoved!
www.680na260.wz.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26731
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 21. října 2006 - 01:48:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A zase něco čísílek, tentokráte z neděle:

Os 8012 - ČB 17:09 -> Horažďovice předměstí 18:43 (242+Bdt279+B+Bdt279):

Ze Zlivi 43 kousků.
Zbudov - výstup 0/nástup 0
Dívčice - 3/5
Záblatíčko - 0/1
Číčenice - 5/14 (ale byl tam mumraj...)
Milenovice - 1/0
Protivín zastávka - 4?/3?
Protivín - 19/3 (většina přestup do šukafonu na Písek)
Skály - 1/1
Heřmaň obec - 0/2
Ražice - 3/1 (vše přestup na R 1591, obsazený tak někde mezi 1/2 a 3/4)

V Číčenicích poměrně plná (cca 3/4) krabice na Vodňany, protijedoucí Os 8061 (210+A RIC) někde kolem 3/4, R 763 neměřitelný, ale poměrně plný.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26732
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 21. října 2006 - 01:58:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R 1591 - Sušice 17:13 -> Zdice 19:47 (842+Btn752):

Ražice - ?/3
Písek - 4/9
Čimelice - 0/0
Mirovice - 0/2
Březnice - 0/4
Příbram - 10/9
Jince - 2/1
Zdice - 18

Z Ražic do Březnice jsme nezkrátili ani sekundu, pak ale 3 minuty do Příbrami, minutu do Jinců a dvě minuty do Zdic.

„Obsazenost” mne docela vyděsila - doufám, že to bývá lepší, resp. se naplní aspoň Otava o hodinu dřív. Protijedoucí R 892 byl plný dost (>3/4), nicméně jel jen 842+Btn752 - není to až tak dlouho, kdy v neděli jezdil (využitý) v řazení 842+2×Bifx.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 649
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 21. října 2006 - 10:11:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad M_z: To víš, už je II. půlka října, tak toho už moc nejezdí.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 974
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 21. října 2006 - 15:39:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že nekdo si všim mého komentu v diskusi Busy v Letňanech a přejmenoval tuto a sousední diskusi.
S K-reportem na věčné časy a nikdy jinak!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26741
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 21. října 2006 - 16:00:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nekdo si všim mého komentu v diskusi Busy v Letňanech a přejmenoval tuto a sousední diskusi

Tu diskusi sice sleduji, ale zřejmě dost nepozorně...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26742
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 21. října 2006 - 16:01:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už to vidím - Taková diskuse "GVD 2006" v žel. rubrice asi za dva roky už taky nebude existovat. - impuls ale pochází opravdu úplně odjinad
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 650
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 09:45:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak přidám něco ze sobotního odpoledne na 175.
Os 27810...810.084 /asi vypůjčen z PJ Bělá nad Radbuzou/
Rokycany...33
Rokycany J.Př....+/-...1/0
Kamenný Újezd...2/5
Nová Huť...3/10
Hrádek...2/8
Mirošov...3/9
Mirošov-m....2/7
Příkosice-z....0/2
Příkosice...0/1...zde se čeká 25 min. a souprava přechází na Os 27830
Příkosice...4
Mešno...0/0
Lipnice...1/2
Kornatice...6/0
Kornatice-r....0/0
Šťáhlavice...4/0
Nezvěstice...0/13
__________________________________________________

Os 27813, 810.084
Nezvěstice...8
Šťáhlavice...2/0
Kornatice-r....0/0
Kornatice...2/2
Lipnice...2/4
Mešno...0/0
Příkosice...4/2
Příkosice-z....5/1
Mirošov-m...8/2
Od Mirošova jsem již nepočítal, protože se to počítat ani pořádně nedalo...do Rokycan dojel vlak plně obsazen, že lidi i stály...odhadem tak těch 45-55 lidí. Někteří cestující jeli potom dále směrem na Prahu a na Plzeň, ovšem návaznosti na tenhle spoj jsou teda bída.
Opět se mě potvrdilo, to co si myslím, že tahle trať potřebuje hlavně odpovídající návaznosti v Rokycanech a v Nezvěsticích a pak o náhradě autobusem na dolním úseku netřeba uvažovat.
Do tohoto výčtu cestujících jsem sebe nepočítal.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26778
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 09:48:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na takhle škaredou sobotu docela dobrý , leckterá „hlavní” trať by mohla závidět :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 10:13:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak škaredou...ještě ve 13 hod. tady v Plzni pršelo a pak přestalo, tak jsem vyjel, ale jinak tam pak bylo celkem pěkně a teplo. Možná někde sprchlo, ale během cesty nic. Hlavně mě překvapilo to množství lidí od Mirošova do Rokycan, ale je fakt, že z Hrádku byla jedna skupina asi 12i lidí, co pak jela do Prahy, ale stejnak jsem byl mile překvapen.
Jo a docela dost se nějak hlavně mezi Ro-Mir objevily nějaké pomalé.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1079
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 10:55:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M. Z.: Škaredou? Já měl skoro celý den slunečno :-) Mimochodem - co mám zkušenost s nedělní Otavou v tomto GVD, tak není problém mít volnou čtyřku až do Prahy...
ICQ -> 21 65 33 068
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 10:49:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bureš:
S Otavou je to jak kdy, často bývá 2 až 3 lidi na čtyřku.
Ono to jednou půjde, jen za tím jít a hlavně VYTRVAT!
El_ron_de_cuba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 2-2004


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 15:21:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám prosbičku. Nemá někdo doma "pédéefka" starších VOD 1-3? Bral bych jakékoliv z loňska a starší. Díky.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27556
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 00:14:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco málo z neděle (tentokrát jsou některé údaje velmi nepřesné, přibližně to ale sedí):


Os 8056 ČB 16:09 -> Písek 17:09 (242+2×Bdt279+B244 RIC):

Zliv - výstup cca 60/nástup cca 15 (přišel jsem ale na poslední chvíli, takže údaj může být velmi nepřesný)
Zbudov - 1/2
Dívčice - 2/0
Záblatíčko - chybí
Číčenice - 5/2
Milenovice - 0/0
Protivín zastávka - 5/2
Protivín - 0/11
Heřmaň - 0/1
Putim - chybí
Písek - výstup cca 40 lidí

Protijedoucí Os 8061 (210+A RIC) v Putimi vcelku plný, což ale není vzhledem k řazení nic lichotivého...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27557
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 00:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R 795 Otava (749+B RIC+2×Bt+Ds):
Písek - poměrně hodně lidí vystoupilo (30?), dost i nastoupilo. Ve vlaku bylo zhruba 80 cestujících a dvě jízdní kola.
Čížová - 7/2
Čimelice - 2/2 (+pes)
Mirovice - 0/11
Březnice - 0?/±40
Příbram - ±30/±20
Jince - 3/16
Zdice - 20/6
Beroun - 12/5
V Praze výstup tak půl na půl, možná by i vyhrál Wáguson, kdybysme na Smíchově nestáli víc jak pět minut - nepochopitelně jsme čekali na čas (při postavené cestě!).

(Probíhalo i oficiální sčítání, tak by mne zajímalo, jaké výsledky přineslo. :-))
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Šari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 03:14:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Užívejte si poslední den platnosti GVD 05/06, už mu budeme muset dát SBOHEM
--> ŠOTING 4EVER !!! <--

810 The best of motorové vozy
14Tr The best of trolejbusy

E - mail: ckd.zlin@seznam.cz

Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28219
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 03:23:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všecho jednou končí :-)

Na konec už se těšíme, řádně ho zítra oslavíme
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

Nevíte, do čeho jdete? Jeďte do Pelhřimova!
V sobotu 9. prosince i s doprovodným programem.


Podrobnosti zde.
Šari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 00:08:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TAK A JE TO TADY!!!!
--> ŠOTING 4EVER !!! <--

810 The best of motorové vozy
14Tr The best of trolejbusy

E - mail: ckd.zlin@seznam.cz

Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2134
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 16:42:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice se jedná už o GVD minulý, ale přesto to dám sem. Myslím, že to ještě není tak stará historie:
Sobota 9,12., Sp 1835:
z Prahy-Hostivaře v jednotlivých vozech od začátku: 22+24+32+38+5 (souprava 363+4*Bdt279+BDs)
Dále V / N:
Říčany 7 / 8
Strančice 9 / 1
Čerčany 36? / 10
Benešov u Prahy 42? / 25?
Bystřice u Benešova 4 / 1
Tomice 1 / 0
Olbramovice 11 / 1
Votice 12 / 6
Heřmaničky 12 / 7
Ješetice 5 / 2
Červený Újezd u Votic 1 / 0
Střezimíř 1 / 5
Mezno 0 / 0
Sudoměřice u Tábora 5 / 2
Chotoviny 4 / 3
Tábor 42?

Za případné drobné nepřesnosti se omlouvám.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.)
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.48.141
Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 22:21:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Tak tomu říkám nedostatečně obsazený vlak, okolo 1/4. Možná je to kategorií vlaku, rychlíky a expresy možná vozí o něco víc lidí do Českých Budějovic a Tábora. Na druhé straně, kdyby byly tyto Sp zrušeny, cestujících na trati by ubylo právě o frekvenci stanic, jako jsou Čerčany, Bystřice, Heřmaničky apod..
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 07:23:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mi nový grafikon hned připravil nemilé překvapení. Jel jsme Os 9513 do Prahy Vršovic, věděl jsem , že budeme někde na Vítkově cca 15 minut čekat s tím jsem počítal, že tam však uvízneme na téměř 45 minut mě docela přkvapilo, navíc jsme neuvízli před tunelem, ale na mostě nad Balabenkou a pak se pohybovaly pověstnými žabími skoky. Vůbec nechci vědět, proč tomu tak bylo, jen chci vědět, zda se to bude každou neděli opakovat, nebo je ta čára toho osobáku namalována tak, že to prostě nejde normálně projet. Ví to někdo, zda se můžu příští neděli na ten Os spolehnout?
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 12:39:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vypadá to, že nový GVD ještě není moc zaběhnutý, dneska kolem 10.00 v Praze na hl.n. samé zpoždění
(EC Praha 40 min., Ex ze Zlína 45 min., R do Tanvaldu taky asi 40 min., něco mělo 55 min. (Cheb?).
Ve vlaku potom hlásili něco o zabezpečovacím zařízení mezi hl.n. a Libní... alespoň si mají lidi na co stěžovat
Btw. kritika nového GVD byla i včera večer v pořadu 168 hodin na ČT1
Práce je důkazem toho, že pro peníze udělá člověk cokoliv...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5432
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 13:00:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je porucha na SZZ a TZZ Hlavní n. - Vítkov (odhad je až do středy), část vlaků jezdí odklonem přes Malešice, zpoždění stále až hodinová. Nějací vandalové totiž v neděli odpoledne zapálili releový domek mezi hlavním. n. a Vítkovem. A to ho už jednou poškodili v pátek!
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.2
Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 17:55:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya: Na dohled za vami stal na druhem moste (a pak poskakoval) Sp 1847. Jen bych měl drobnou připomínku,pokud se to vědělo,že se to tam zadrhne,mohlo se to cestujícím ve Vysočanech říct,případně počkat a s tím Sp to spojit,bylo by o vlak míň. A kdo by neměl zájem strávit část podvečera výhledem na Palmovku,mohl jet metrem.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 18:15:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A aby toho dnes nebylo málo, tak se dopoledne z Vyšehradu na Smíchov jezdilo jednokolejně. Probíhaly nějaké práce v tunelu.
Ono to jednou půjde, jen za tím jít a hlavně VYTRVAT!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28293
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 19:14:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VŠD:
Naopak, na to že je to spíš takový Sv je to až dost. Čekal jsem to o dost hroší...

V tuto dobu, i kdyby tam jelo SC, víc lidí prostě pojede jen těžko, když navíc chvíli před tím jede rychlík.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 09:16:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z odpovědi ČD na moji připomínku k JŘ ohledně nezastavování nových R Praha-Cheb +352/3, 376/7 v Kralupech, přestože poslední 2 staví v Roudnici, Lovosicích:

Dobrý den. Vlaky, na které se ptáte, jsou vlaky mezinárodní. Mají omezený
počet vozů k sezení a proto zastaví pouze tam, kde není takový počet
cestujících, ale je tam nižší počet spojů, než v Kralupech. Kralupy
vzhledem ke své velikosti a významu mají s Prahou vysoce nadstandardní
spojení, takže tyto nově vedené vlaky tam zastavovat nemusí.

No můj názor je takový, že jednotky 451, které se zde opět rozmohly, nelze považovat za "vysoce nadstandardní", je lepší se jim vyhýbat.
Ale jinak argument, že čím větší město, tím méně zastavujících R (aby nám je cestující nepřeplnili), je celkem logický Ze stejného důvodu navrhuji, aby EC radši Prahu jen projížděli :-)
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 12:34:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Livingproof : Kralupy : spojení do Prahy 1 x za hodinu, resp. za půl, Roudnice 1x za 2 hodiny, resp.za hodinu, Lovosice 1x za 2 hodiny, resp. za hodinu, Ústí 3x za 2 hodiny... Z rychlíkových stanic jsou na tom Kralupy pořád nejlépe, pak je Ústí, pak je Roudnice (ve směru z Prahy jednou za hodinu celodenně) a pak Lovosice....
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1177
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 13:58:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Livingproof: Co je na té odpovědi špatného? Jsou tam dva vozy na sedačku, většinou pro dálkové cestující, kde kaštani z Kralup nemají co dělat, protože mají slušné "příměstské spojení" s Prahou. Připomínám, že v EN by určitě tramvajenka neplatila.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 14:56:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale nejde přece jenom o jízdu z Prahy do Kralup.
Když se bude chtít kralupský kaštan dostat do Teplic, Mostu, Chomutova, Varů, Chebu,... tak to má s minimálně 50 minutovým čekáním v Ústí nad Labem.
(příj. R v X:14, odj. Os v X:06). Případně může v Ústí nad Labem přestupovat rovnou 2x (hl.n., západ), aby se nakonec dostal do toho R, který Kralupy projíždí. No mě to přijde dost padlý na hlavu.
Co se týče EN, opět ta samá situace. Pojede někdo z Prahy do Roudnice s povinnou místenkou za 86,-kč? Jen blázen . Takže jde (zřejmě) o přímé spojení Roudnice a Lovosic s Německem. Pak ale nechápu, proč ho nemá město větší, než ty dvě dohromady

(Příspěvek byl editován uživatelem livingproof.)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28340
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 15:36:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná se nejspíš někdo bál, že povinnou rezervaci, nebo zastavení pouze pro nástup/výstup budou cestující na trase Pha/Kpy ignorovat. Anebo takovou možnost ani nikdo neuvažoval a radši ji vyloučil rovnou.
Osobně kdybych měl jet do Německa, tak bych si na ten vlak klidně někam dojel (tak jako třeba obyvatel Kladna), těch pár minut už je zanedbatelných.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 09:41:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dodatečná konverzace s GŘ:

Já: Děkuji za odpověď a vysvětlení.
Mám jen obavu o to, kolik lidí bude cestovat vlakem EN z Prahy do Roudnice/Lovosic s povinnou místenkou za 86,-, případně o kolik více lidí pojede z Roudnice/Lovosic do Německa, než by jelo z Kralup. Můj skromný odhad je, že nikdo, ale to zřejmě ukáže čas.

Oni: To zastavení se dělalo dřív, než byl znám tarif, takže také nevím, jak to tam funguje. ( pozn.autora).

Takže EN zastavuje v Roudnici zřejmě proto, že se nejprve udělal jízdní řád pro normální R, a pak se z toho teprve začal klubat EN/CNL s povinnou rezervací, na což se už asi v jízdním řádu zapomělo.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 10:24:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jsem to psal. Podle mě by v takových dírách s minimální turistickou atraktivitou vlak této kategorie vůbec stavět neměl.
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 16:21:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Livingproof : Máte pravdu, já osobně bych také preferoval model hodinový takt R a R /ve špičkách půlhodinový) oba stavící Kralupy, Roudnice, Lovosice, Ústí a EC mimo takt stavící jen Ústí. Co se týče EN ve směru z Německa, tam jsou přidané vozy bez místenky, takže tam jde o normální R a co se týče toho druhého (směr Praha-Wiesbaden), je skoro v taktu a také slouží ke spojení Praha-Roudnice, Praha-Lovosice (vy můžete jet osobákem v 19:40), to že se musí koupit místenka, je nešťastné, ne každý to asi dá, ale dá se to brát jako příplatek za rychlost - 51 minut z Holešovic je dobrý čas a já klidně za cestu Praha-Lovosice 48(studentskou)+30,- dám... Jinak tento vlak byl považován za normální spojení s Prahou, nešlo primárně o spojení Roudnice a Lovosic s Německem (ač ho taky využiju :-), jinak by mi odbor dopravy ÚK neodpovídal takto :
Pozitivní zprávou pro Vás bude možná již známý návrh jízdního řádu, podle kterého by vlaky z Prahy na Lovosice večer odjíždely v 18:59, 20:18 (EN), 20:55 a 23:29.
Jinak v prvním návrhu tyto vlaky stavěly nejdřív Kralupy a Lovosice, ale mně přijde skutečně rozumnější (pokud se 1 z nich musí projet), projet Kralupy než projet Roudnici - třeba u Galilea je to úplně v pohodě, protože se na něj dá do Prahy dojet osobákem, který by jinak jezdil úplně prázdný (v opačném směru je problém s přesunem hl.n.-->Mas.n.). Jinak ve spojení Kralupy - Most, KV, Cheb atd. s Vámi soucítím...
T 679.1 : O čem to mluvíte ? Lovosice jsou východiskem do Českého středohoří, navíc 8 km jsou okresní Litoměřice např. se zahradou Čech, takže o minimální turistické atraktivitě bych nemluvil.
T679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 16:41:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny_hozman : Už vidím nějakého němce či japonce jak vystupujou v Lovosicích a jedou na zahradu Čech nebo do Českého středohoří. Takovou blbost snad nemůžete myslet ani vážně. Hlavně ta zahrada Čech je zvláště vypečený návrh. Být Vámi tak si otevřu v Německu cestovku a nabízím to. Utrhnou Vám ruce. Budete takový nový Václav Fišer.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 17:16:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny: No stručně řečeno by se mi model, kdyby v Kralupech nestavil žádný R jenom proto, že "se přece dá dojet osobákem" rozhodně nezamlouval. Přecejen jsou Kralupy stejně velké město, jako Roudnice a Lovosice dohromady, tak by měly mít kvalitní rychlíkové spojení nejen s Prahou, ale i se severem Čech. Myslím, že Kralupy mají snad hned po Ústí na 090 nejvyšší počet kaštanů. Zvlášť pokud zde budou opět nasazeny supermoderní 451, spousta lidí by se na to mohla vykašlat a milé ČD poslat do
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1205
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 19:11:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže jde (zřejmě) o přímé spojení Roudnice a Lovosic s Německem. Pak ale nechápu, proč ho nemá město větší, než ty dvě dohromady

Lovosice + Litoměřice = více než 35 000 obyvatel. to Kralupy nemají Na Litoměřice opravdu nezapomínejte. Jsou důležitější než Lovosice
Kralupy mají spojení se spádovou oblastí opravdu lepší, než my...
Btw, těch 40 minut žabákem se dá přežít...

Už jsem to psal. Podle mě by v takových dírách s minimální turistickou atraktivitou vlak této kategorie vůbec stavět neměl.

Byste se divil, jaký turistický potenciál Litoměřice a okolí skrývají... A Terezín na dohled je taky nic, že?

Už vidím nějakého němce či japonce jak vystupujou v Lovosicích a jedou na zahradu Čech nebo do Českého středohoří.

Přijeďte, uvidíte... Němci, Angličani, Nizozemci, ba i Japonci...

(Příspěvek byl editován uživatelem karloslt.)
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://motovozy.vlaksim.cz

ICQ 264305638
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 21:57:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny_hozman,Karloslt: Asi nevíte pro koho je tato kategorie vlaků určena a co to vůbec je. EN(CNL) je noční obdoba EC, je určena pro dálkovou dopravu a zároveň movitější klientelu, managery atd.,především CNL. A jest-li se v nějaké horní dolní koná jednou za rok nějaká zahrádkářská výstava tak to rozhodně není žádný důvod aby tam takový vlak stavěl a Terezín. Tak to opravdu nevím kdo pojede tímto vlakem,přestoupí do nějakého busu a pojede směr Terezín. Už vidím ty davy na nástupišti.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1207
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 22:58:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těch výstav se tu koná mnohem více, než 1x ročně.

je určena pro dálkovou dopravu a zároveň movitější klientelu,

tzn. všici kdo jsou ochotni dát příplatek jsou movitější?

Tak to opravdu nevím kdo pojede tímto vlakem,přestoupí do nějakého busu a pojede směr Terezín.

Davy to nejsou, ale děje se. Několikráte jsem osobně radil cizincům přijevším od Německa/Prahy jak se dostat na autobusové nádraží...
Dřív nebo později dojde na autobusové spojení podobající se MHD s kombinací vlaku v 4úhelníku Litoměřice - Lovosice - Bohušovice - Terezín. Turismus bude jedním z důvodů.
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://motovozy.vlaksim.cz

ICQ 264305638
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 09:29:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jak jsem už psal a jak vyplynulo z odpovědi ČD, tak nemá vůbec smysl polemizovat, proč tam ten EN staví nebo proč by měl stavět, protože jediným důvodem bude to, že skutečně v prvních návrzích to byl obyčejný R. A teprve v konečném návrhu se z toho stal EN/CNL s rezervací a na to (tím pádem nesmyslné) zastavování se pozapomělo :-)
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 09:45:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Karloslt. Chápu, že máte zájem aby Vám vlak stavěl ve městě se kterým jste v určitém ohledu spjat, ale chápejte,že nelze vyhovět vždy a všem. Taky bych třeba chtěl aby mi stavěly R ve vesnici co máme chalupu, ale chápu, že rychlíky jsou tu pro něco jiného než aby obsluhovaly každou ves. Totéž platí o EC,IC,EN,CNL. Dle vašich argumentů, by pak měly stavět minimálně R ve Valech u Přelouče, protože se tam konají každou sobotu trhy a myslím, že by je rozhodně použilo víc lidí než cizinců na výstavy do Litoměřic.
Tak určitě spíš pojedou baťůžkáři spíše bezpříplatkovým nočním R než CNL. Jinak vím o čem mluvím. Párkrát jsem viděl CNL v Německu a pokaždé z něj vystupovaly elegantně oblečené dámy a pánové, kteří měly rozhodně převahu nad baťůžkářema.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 09:47:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Livingproof. Asi máte pravdu. Tak nějak bych to pochopil taky.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1208
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 10:34:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 679.1: tak jinak...
Litoměřice jsou (společně s Lovosicemi) poměrně velkou aglomerací, jež si zaslouží zastavování vlaků kategorie R. Vedle té velikosti jsou pravidelné výstavy (ne trhy) dalším (nikoliv hlavním!!) důvodem.

Snažil jsem se mluvit všeobecně o zastavování rychlíků, nejen vlaku EN... (Tvrdíte mi, že vlakem sem cizinci nejezdí). Uznávám ale, že některé obraty zcela tak nevypadají...

Livingproof: ano.
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://motovozy.vlaksim.cz

ICQ 264305638
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 10:58:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Karloslt:Pokud vím tak jsme se bavili o EN. Nikde jsem nřekl, že tam nemají stavět R.
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 15:00:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 679.1 : Vy nechápete, že mezistátní vlaky suplují v ČR dálkovou dopravu ? Samozřejmě, pokud vypravíte kolem osmé vlak z Prahy na Děčín a za ním EN stavící jen Ústí, Děčín, tak v pohodě, ale tak bohaté zase dráhy nejsou. Ty zastávky se prostě počítaly, protože tam chybí rychlík. Tak se přidaly (bohužel jen v jednom směru) nemístenkové vozy a vlk se nažral a koza zůstala celá, vlak je rychlý a pro bohaté i pro chudší a vše je zároveň ekonomičtější - bohužel pro oba směry se to nepovedlo.
Ad Terezín : Rozhodně tam Němci jezdí a to, že jezdí přes Prahu a vrací se, je jiný problém, když nejsou návazné busy Lovo-Terezín (6,5 km).
Livingproof : Kralupy mají největší počet kaštanů, pokud tam mohou použít tramvajenky. S Roudnicí a Lovosicemi o velikosti nesouhlasím... Nesmíte zapomínat na Litoměřice, Terezín atd...
b) Já jsem nenavrhoval model, aby všechny R v Kralupech projížděly, ale naopak, aby všechny R v Kralupech stavěly (tedy i ty chebské) a stejně tak v Roudnici a Lovosicích, pak by ohly bát proloženy v hodinovém taktu a byly by vlaky i v době, kdy jezdí EN a T 679.1 by měl pokoj a Němci by v noci ušetřili 5 minut (nebo by je dostáli v Lipsku :D) :D

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace