K-report
 

Tratě 240, 241, 242, 243, 244, 245, 2... Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248 a 252 « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Staré archivyMilan111111500 26   
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1426
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 09:39:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

by bylo dobré znovu zavést alespoň Sp ZN - HB. Věřím, že konkurence schopný by byl i R ZN - Děčín via HB, Nymburk, Mladá Boleslav, Česká Lípa...

Tohle všechno jezdilo a nepřežilo, zatímco na většině podobných tratí rychlé spoje stále přibývají. To asi fakt nebude způsobeno jen gumokolní lobby a touhou zlikvidovat železnici.

Hehe, tady je to jak na kolovrátku, ani sem nemusím chodit Stále stejní lidé podávají stále stejné návrhy, které už byly několikrát vyargumentovány. Kdybyste radši napsali, jak to jezdí, co je nového..
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 12:32:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Kubrt: Nejede ani gumokolák ZN-Děčín...
Ubývající počet cestujících byl způsoben i přístupem pracovníků železnice, kvalitou vozového parku atd.(není to jen cestovní doba, jak si mnozí myslí)
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1112
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 12:39:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyjímečně s Tebou musím, Kubrte, souhlasit. Tady by furt všicí chtěli stavět nějaký přeložky a elektrifikovat. Fakt je zbytečný sem chodit.
Ženský nebo chlast, jednou si na to dno sáhneš.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1427
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 12:46:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejede ani gumokolák ZN-Děčín...

No taky proč by jezdil, takovéhle vztahy se řeší přestupem, ať busem či vlakem. To byste mohli požadovat přímé spojení ze Znojma do Děčína, do Mostu, Karlových Varů, Plzně...
Jnr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 12:46:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S přeložkou máte pravdu, ovšem těžko jí někdo ufinancuje

A kdo ufinancuje ty dráty na trati vedoucí odnikud nikam?
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 13:53:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Znojmo je zkrátka moc malé na to, aby bylo slušnou "koncovou" relací. Jestli má rakušák jinou představu, tak ať si tu drátizaci v ČR platí sám. Jsem pro rozvoj železnice, ale ne za každou cenu.
Ta přeložka Jaroměřice-TR by vyřešila minimálně to, že Jihlava a Třebíč (dohromady cca 100 tis. obyvatel) by měly slušné spojení na Vídeň. Nedávno jsem jel do Vídně autem, vlakem by mě to ani nenapadlo, a pokud ano, tak bych jel rychlíkem do Brna a potom nějaký slušným ECečkem. Pokud bude někdo argumentovat, že v případě zavedení Sp vlaku Jihlava-Zn-Vídeň by bylo možné zavést přípoje do Oříšek, tak nechce vidět realitu - Sp vlak by MUSEL jezdit via Třebíč.
Vídeň je dost zajímavé město, rád si kupuju značkový hadry a je tam o dost lepší výběr (ceny stejné) jak v Brně či Praze, takže on by si rychlý cenově přijatelný vlak svoje cestující našel. Za současného stavu však zavádění nových Sp po 241 zavání plýtváním.
Problém "přeložky" Třebíč-Jaroměřice vznikl historicky - v 19. století nikdo nemohl předpokládat, že se venkovské maloměsto Třebíč (13000 obyvatel) rozroste o 26000 obyvatel. I když v podstatě zůstává maloměstem díky spádovosti (nemocnice, obchody, školy, časem možná průmysl) je nyní druhým nejvýznamnějším centrem Vysočiny a pokud by se 241 stavěla nyní, už by se městu musela přiblížit více (například v trase stávající územní rezervy silnice R 38).
Railwalker
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 9-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 16:10:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Baile atha: Nemyslíš že problém přípojky z Třebíče na 241 vyřešila oprava žst. Stařeč a pořádné bus, taxi přípoje do Třebíče a hlavně pořádná REKLAMA!! Rychlíky do Vídně by se podle mne uživili.
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 16:52:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Railwalker - nemyslím, jednoduše proto, že dnes to takto nefunguje. V 19. století bylo normální, že železnice přiblížili k městu a zavedla se doprava drožkami či tramvajemi (viz Jihlava). Dnes se naopak uvažuje, jak železnici co nejvíce přiblížit středu města (Jihlava-město), projekt nového nádraží žst.Brno a Berlín Hbf. v polích beru jako úlety. Rychlíky na Vídeň přes Třebíč by byla zajímavá "doplňková" nabídka. Hlavní argument, proč stavět přeložku Třebíč-Jaroměřice jsou přecpané autobusy v relaci Třebíč-Střítež-Slavice-Výčapy-Štěpánovice-Jaroměřice-Moravské Budějovice. Tzn. vznikla by nová přepravní kapacita s vysokou poptávkou (zajímavé by jistě bylo zřízení zastávky Třebíč-průmyslová zóna).
Bohužel dnes si samosprávné orgány nesprávně vykládají rušení železničních tratí tak, že je taková doprava neperspektivní a nerentabilní. Stav je ale takový, že zatímco autobusy neplatí za použití dopravní cesty, tak vlaková souprava ano a docela dost - tím se železnice prodražuje. Na trasách s vysokou místní přepravní poptávkou, navíc s perspektivou zvýšení atraktivity meziregionálních Sp spojů (HB-JI-TR-ZN-Vienna) by se takové projekty měly prosazovat.
Počkejme si, až bude mít Strana Zelených víc jak 10% křesel v parlamentu, to se možná začnou dít zajímavé věci.
Railwalker
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 9-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 17:02:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Baile atha: ale kudy tu přeložku(spojku) vést? Já třeba taky nechápu proč nejsou prodlouženy některé linky Třebíčské MHD do okolních obcí (Vladislav, Střítež, Trnava, ...). Je vidět, že naše politická reprezatace v kraji a ve městě opravdu nestojí za nic.
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 17:13:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týká třebíčské MHD, to by bylo nadlouho, ale jestli Tě to zajímá víc, tak na rok 2008 a dále se chystá výběrové řízení na provozovatele, jízdní řády atd. Chystám určitou aktivitu, která by se měla týkat prodloužení provozu MAD do 24:00 alespoň ve čt,pá a so, zajíždění linek do integrovaných obcí, hvězdicový systém atd. K tomu je ale nutné, abych přinesl na radnici víc podpisů, než jen ten můj. Pokud bys měl zájem maličko mě v tom pomoci budu jen rád - kontakt na e-mail.(ale asi jsme si už psali, že :-) )
Jinak obce, které nespadají pod třebíčskou radnici nic, kromě jejich občanů nenutí, aby si třebíčskou MAD objednávali (hlavně se divím Stařečským). Myslím, že by bylo pro všechny lepší, aby linky třebíčské MAD končili například v Trnavě, Starči, Kožichovicích, Stříteži, kde by se přestupovalo na autobusy PAD - hlavně by se ulevilo třebíčským ulicím.
Omlouvám se za "neželezniční" příspěvek
Railwalker
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 9-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 17:26:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Baile_atha: ozvi se mi na mail railwalker@seznam.cz. Já nemohu z nicku vydolovat kvůli pokaženému Mrkvosoft Butluk Tvůj e-mail.
hanz_11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.195
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 19:30:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Baile_atha: myslím, že jsi popsal nejdůležitejší body proč by se mělo začít vážně uvažovat o přeložce. Jsem přesvědčen že už jen napojení na průmyslovou zónu Třebíče, Jaroměřic a Možná i Budějovic je velmi zajimavé jak pro lidi kteří dojíždějí za prací tak pro firmy fungující v této zóně. Ale řekl bych že to je snad jasné :-))
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 829
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 22:00:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je sice tady hezké řešit relace ze znojma někam dále,je hezké tady řešit přeložku do třebíče z Jaroměřic,atd... základem ovšem je politika kraje Vysočina.ten dává jasně najevo,že železniční přeprava je pro něj přežitek.koukněme se na dobrou relaci jihlava-brod.nabídka spojů je mizerná.trať byla sice zmodernizována,přeloženo do jazyka českého zlevněna.Cestujícím to nepřinese vůbec nic(vyjma zlepšení bezpečnosti).budou uzavřeny zastávky Mírovka,Kamenná(obsluha+čekárna).Ve stanicích Dobronín Šlapanov bude úbytek pracovníků.vy si sice řeknete míň lidí znamená víc peněz na rekonstrukce a na spoje,ale houby s octem leda.Kraj nemá zájem.Tato relace podotýkám by nemusela být ažtak ztrátová,jedná se totiž o nejrychlejší spojení dvou center vysočiny.Nic.koukněme se na provoz na trati 241.to je děs běs.kde jaká šumavská lokálka je na tom lépe (ne že bych to nepřál ,ba naopak).není tu totiž ani vůle pokrýt relaci Znojmo-Moravské Bdějovice kvalitními spoji.Kdo tu mele o drátizaci nebo nějaké chvalospěvy na relace z Třebíče,nechť laskavě ihned otevře jízdní řád a podívá se na realitu.pokud budou kraje i nadále takto uvažovat,nelze předpokládat nic více než výměnu pražců a to buďme rádi,že tu nejsou tunely.To by potom byla podoba s podudržovanou tratí do Moldavy=zavření a čekání na fyzickou likvidaci.Koneckoců na to čeká i trať do Polné
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 22:53:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Happy: Souhlasím se vším, co jste naznačil...
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 935
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 08:29:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: Ano, dopravní politika Vysočiny - hnus!

PS: Dnes odpoledne vyjíždím vlakem na cestu do Znojma, příjezd 21.48, dá-li bůh ...
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 08:56:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Nuts: Dnes taky jedu po 241... ale nejpravděpodobněji Os 24815. Vyjíždím krychlíkem ve 12 h z PLZ.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 936
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 11:04:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já Sp z NPm v 15.35
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Railwalker
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 9-2004
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 13:09:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě se taky dopravní a celková politika kraje Vysočina vůbec nelíbí, už delší dobu uvažuji o odstěhování do Brna.
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 19:17:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Railwalker: Taktéž uvažuju o přemístění do někjaké obce poblíž BRNA. Je tam a)více pracovních příležitostí, b) lepší spojení po železnici do světa, c)více kultury (divadla atd.). d) i vínečku a broskvoním se tam daří:-)
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 20:08:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale pánové! To mi přijde zbabělé Myslím, že při troše vůle a vytrvalosti lze některé věci změnit. Já jsem v TR spokojený, je to "srdeční" záležitost. Na druhou stranu je potřeba přiznat, že celá Vysočina je hodně venkovská. Ale to přináší i určitá pozitiva...
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 20:43:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Baile atha: To že je Vysočina venkovská má zajistě dost pozitiv... Ovšem práce je také nutná a spojení také. Přes TR už alespoň nějaký rychlík jede, ale mrkněte na 241, popř. na přípoje k rychlíkům v Okřechách... a na možnost cestování např. do Čech nad Prahu.
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 21:24:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řešení v současné situaci by možná mohlo být rychlíky Znojmo - JI - HB - Pce samozřejmě s přípoji v HB na R směr Praha. Výsledek by mohl být Znojmo - Praha pod 4 hod.
Druhá možnost Sp. Břeclav - Znojmo - JI - HB tatéž s přestupy jak v Břeclavi tak v JI a HB, ale znamenalo by to spolupráci Jm.Kraje a Kr.Vysočina.
hanz_11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.195
Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 10:07:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Richard: hezky napsané jen si myslím že úsek Jihlava - Znojmo se bez aktivního zapojení Třebíče neuživý. (Aktivní nepovažuji přestup v Okříškách, myslím že o to by lidé neměli zájem už jen kvůli delší a komplikovanější variantě než autobus)
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 11:09:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hanz_11 : No, kdyby na těchto rychlíkách (ev. Sp. při variantě 2) jezdily motorové vozy což by bylo velmi pravděpodobné tak by se mohly v Okříškách v pohodě spojovat soupravy z Třebíče a Znojma, čimž by se zlepšilo spojení obou měst směr Praha, Pardubice, Hradec ...
Já myslím, že při dobrých přípojích by se tyto spoje uživily. Jezdit by mohly tak 3 páry vlaků denně.

(Příspěvek byl editován uživatelem Richard.)
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1430
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 14:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výsledek by mohl být Znojmo - Praha pod 4 hod.

A takové spojení by bylo atraktivní alternativou čemu?

Já myslím, že při dobrých přípojích by se tyto spoje uživily.

Ale tyhle spoje už jezdily, včetně dobrých přípojů, je to pár let zpátky. A nepřežily. Pánové, já bych taky rád síť spěšných vlaků zajišťujících spojení i mimo hlavní trasy, tak jak se dnes úspěšně tvoří např na tratích 200, 292, 030, 160 atd. Ale ta vaše 241 se prostě bohužel nechytá, narozdíl od výše uvedených tratí. A bohužel kromě pár fandů na k-reportu za tohle spojení nikdo netlačí, nevolá po něm. A bez toho ho nikdo (MD, kraje) nezavede a nezaplatí.
hanz_11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.195
Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 14:45:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trasu Znojmo - Jihlava podle mne může oživit jen zakomponování Třebíče do této dvojice a to bez jakých koliv přestupů. Podle mne bych začal zatraktivněním regionální dopravy což by určitě přimé spojení Jihlava - Třebíč - Mor.Budějovice - Znojmo bylo. Lidi by se časem z autobusů naučili více používat vlak a pak má podle mne šance i tah na Prahu, Pardubice, Břeclav, atp.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 664
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 16:08:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

popř. na přípoje k rychlíkům v Okřechách...

Ale no tak, pokud jste přesvědčeni, o tom, že tam mají být kvalitní přípoje, tak za ně bojujte. Vypravte se na radnici, komunikujte s krajským úřadem, zkuste oslovit příslušné KC, ... to by bylo, abyste alespoň někde nenašel spojence a přípoje se časem nepovedly. Celé se to ale povede pouze za předpokladu, že tento požadavek je většinový a není to jen ojedinělý výkřik do tmy.
Ono to jednou půjde, jen za tím jít a hlavně VYTRVAT!
hanz_11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.195
Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 16:51:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl: Přesně tak jak jsi to napsal funguje kraj Vysočina a proto zde nic není a nefunguje!
Lidi než aby se dohadovali s lidma pracujícími na kraji (kteří si to chodí do práce odsedět a vůbec tu neřeší podstatu, stačí se podívat na aktivitu některých lidí kteří si to setkání domluvili a bylo téměř k . . . ) tak radši vymyslí svůj způsob dopravy a tím je nejčastěji auto nebo autobus!
Od čeho máme kraj, proč si tam platíme lidi? Já myslel od toho aby oni iniciativně sbírali požadavky lidí, vyhodnocovali a případně se snažili lidi přesvědčit že jejich rozhodnutí není nejlepší, mám namysli třeba použití auta, autobusu vůči vlaku.
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 17:10:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hanz_11: to je asi připomínka ke mě - problém je v tom, že např. ing.Navrkal z KrÚ neudělá nic "navíc". Jeho jedinou odpovědí téměř na všechny iniciativy je "všechno děláme podle zákona".
Railwalker
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 9-2004
Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 18:23:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taktéž uvažuju o přemístění do někjaké obce poblíž BRNA. Je tam
a)více pracovních příležitostí,
b)lepší spojení po železnici do světa,
c)více kultury (divadla atd.)
d)i vínečku a broskvoním se tam daří:

e) zajdi na www.libimseti.cz zadej žena 22-28, okres Brno-město
hanz_11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.195
Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 18:45:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aneb, kdo teméř nic nedělá - téměř nic nepokazí a tím se teda nedostane ani do rozporu se zákonem.
Je otázkou zda by pak měl kraj rozhodovat např. o dopravě? Spíše by měl dohlížet zda je vše vsouladu se zákonem. :-))
O rozvoji kraje by teda asi měli rozhodovat lidi sami a soukromá sféra, která sama by si řekla co potřebuje pro svůj rozvoj.

Výsledkem by bylo velké množství nezaměstnaných úředníků. :-)

A to je konec vánoční pohádky o našich úřednících. :-)
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 665
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 18:57:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Baile_atha:

Tak to u nás na jihu Čech se kraj chová podobně a naším štěstím je řekl bych mimořádně aktivní KC ČD.
Ono to jednou půjde, jen za tím jít a hlavně VYTRVAT!
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 23:01:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Railwalker:...e) zajdi na www.libimseti.cz zadej žena 22-28, okres Brno-město...

To je v pořádku.Vždyť už Ivan Mládek zpíval kdysi v jedné písničce ...Brno je zlatá loď,za děvčaty z Brna choď...
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 23:29:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Richard a hanz_11: Máte pravdu a klidně se s váma pustím do akce za "znovuobnovení rychlíkové dopravy na jihozápadní Moravě". Lidí jezdí míň a míň a) kvůli velmi mizernému spojení b) kvůli "vysoké" kvalitě vozového parku ČD c) ochotou překypujícího personálu Českých drah. To vše by se mělo během času vážně změnit. Nelze do nekonečna přihlížet narůstající silniční dopravě. Jinak s tím zapojením Třebíče máte také pravdu, hodně by to zatraktivnilo regionální i mezinárodní železniční dopravu (v případě R Wien - HB)
241
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.100.41
Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 13:10:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve věci trati 241 je třeba uvažovat i nepříznivé docházkové vzdálenosti od stanic. Moravské Budějovice jsou ve městě, ale ostatní obce jsou 2 a více km daleko od stanic. Traťe 241 a 244 patří mezi ty dříve postavené, kdy se ještě vesničané báli ohnivého oře plivajícího oheň...
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1927
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 13:51:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Traťe 241 a 244 patří mezi ty dříve postavené, kdy se ještě vesničané báli ohnivého oře plivajícího oheň...

Houby. Jen se prostě nestavěly kvůli vesničanům.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1431
Registrován: 9-2004


Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 14:34:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

by pak měl kraj rozhodovat např. o dopravě?

O rozvoji kraje by teda asi měli rozhodovat lidi sami a soukromá sféra

Správně, teď jsem se konečně dostali k jádru věci. Co je to kraj? Správní jednotka řízená HEJTMANEM, RADOU, ZASTUPITELSTVEM. Co je to za lidi? Občané VAŠEHO kraje, zvolení svými spoluobčany (lidi sami). Co chcete víc? O tom, jak bude vypadat (mimo jiné) ta kritizovaná dopravní politika kraje, rozhodujete vy a vaši sousedi, tím, koho si zvolíte do krajských a obecních zastupitelstev. Nebo chcete přímou demokracii ohledně každého spoje? Ne, to fakt nejde...

Zastupitelská demokracie není bezchybné společenské zřízení, ale nic lepšího zatím není. Teda je, osvícenský absolutismus, ale kde vzít toho osvícence?

Zakončím to řečnickou otázkou: chodíte k volbám, jak sledujete "svého" (vámi voleného) zastupitele, stranu?
hanz_11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.195
Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 15:01:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: Jak ukázali letošní volby v Jihlavě a Třebíči tak i když dostaneš hodně hlasů neznamená že tě nakonec strana nominuje do funkce. Např. v Jihlavě borec na kandidátce vedenej mám pocit na prvním nebo druhém místě dostal málo hlasů a co se stalo, znějakého nezištného důvodu se lidi přepustili místo tomuto neschopákovi. V Třebíčí vyhrála ODS a ti lidé určitě nechtěli mít v zastupitelstvu KSČM a co myslíš že se stalo, ani uvnitř ODS se nedohodli a na radnici sedí ODS s KSČM.
K čemu sou volbi???
hanz_11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.195
Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 15:11:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mne politika a fungování např. dopravy atp. nemá spolu téměř nic společného. Politici chtějí ze všeho pro sebe něco ukořistit a čili z čeho kouká hodně práce a téměř žádnej zisk pro ně, tak do toho nejdou.

Šťastný a veselý
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1432
Registrován: 9-2004


Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 15:12:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K čemu sou volbi\???

Je to nástroj podílení se na řízení společnosti. Ano, dějou se podivnosti, ale to je zase jen na občanech, voličích, jestli to projde nebo se zvedne vlna zájmu a odporu. Ano, není to snadné, ale jinak to fakt nejde. Nebo máte nějký klepší recept než volby, zastupitelstvo atd? Nebo zase chcete jednu stranu a "volbu" z jejích kandidátů? Občan, který je líný jít jednou za čas k volbám, si nezaslouží ani komunálem zametenou ulici, natož rychlíky do Znojma

Edit:

Podle mne politika a fungování např. dopravy atp. nemá spolu téměř nic společného

Ale to je přesně naopak. Koukni se do slovníku cizích slov. Politika je správa veřejných záležitostí, tedy i veřejné dopravy. To, co se tobě nelíbí, je záležitost morálního profilu jednotlivých lidí, co se v politice pohybují (záměrně nepíšu politiků).

(Příspěvek byl editován uživatelem kubrt.)
hanz_11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.195
Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 15:25:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě prostě volby a místní politika velmi zklamala a myslím že nejsem sám. Ti co dostali hlasy se do svých funkcí nedostali a zas sou tam ti největší neschopáci.
Např. ODS vždy řikala že do spojení s KSČM nikdy nepude, ale aby se tam tidle neschopáci udrželi tak dotoho šli i když před volbama řikali něco jiného.

Slovník a praxe to si většinou neodpovídá, mě zajímaj faktické věci ne co se píše v odborné literatuře a myslím že většina lidí se na to dívá stejně. Právě politicise ohánějí zákony, vyhláškami, slovníky :-)), ale to je k ničemu, měli by začít od potřeb lidí, regionů, krajů, ne co jim vymyslí "inteligenti" v Praze.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1433
Registrován: 9-2004


Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 15:41:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono se to nerado poslouchá, ale politici jsou všude na světě jen výběrem z občanů, naším vzorkem, obrazem. Taková, jaká je úroveň společnosti, je i úroveň jejích reprezentantů, politiků.

Tady nejde o ohánění slovníkem, tady jde o chápání pojmů, těžko se bavit s někým o politice, kdýž dotyčný neví, co to slovo znamená. To je jak bavit se s mojí babičkou o transmutačním reaktoru

měli by začít od potřeb lidí, regionů, krajů, ne co jim vymyslí "inteligenti" v Praze.

Správně. Tohle si ale musejí pohlídat ti lidé, voliči. Tím, koho si zvolí jako své zástupce a tím, jak je budou 4 roky sledovat a jak se rozhodnou při dalších volbách.

PS: Myslíš, že dopravní politiku kraje Vysočina určujeme my, pražští intelektuálové, při posedávání v kavárnách?
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 23:56:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: už jsem zažil dost jednání s místními politiky (město i kraj) a úředníky. Existují pouze dva typy 1) Chtějí něco změnit ať už kvůli místu, kde působí, nebo kvůli jiným důvodům - to jsou politici a úředníci AKTIVNÍ 2) Jde jim pouze o teplé místečko, protože je velká pravděpodobnost, že by si v soukromé sféře téměř neškrtli. V Třebíči například minulé období působil ing.Číhal, který dokázal postrčit za 4 roky věci, které se nepodařily za 10 let dozadu - naplnění průmyslové zóny, schválení koridoru pro jihozápadní obchvat atd. Bohužel ostatní místostarostové ... škoda mluvit. Toto volební období bude pro Třebíč velmi špatné, alespoň si to myslím. Menšinová koalice, která ovládla radnici v minulém období fakticky nic nedokázala (až na ing.Číhala) pro rozvoj města udělat. Akce Dyje (kanalizace) se nepočítá, protože ta se svezla s celým svazkem (jihomoravským krajem a vysočinou).
Neštěstí zastupitelské demokracie je v tom, že občané svoji vůli mohou vyjádřit pouze jednou za čtyři roky v období voleb. Komunální politika je o tom, že volíme tváře - ne strany. Bohužel pro Třebíč letos ODS profitovala na antiparoubkovské náladě ve společnosti a zvítězila. Já jako volič ODS jsem velmi smutný z toho, že díky osobním ambicím jedinců, kteří se jinak, než sezením důlku na radnici živit neumí, se nepodařilo vytvořit pravicovou reformní koalici, která by Třebíč dokázala někam dovézt. Vím, že mnohým lidem leží v krku pan Ryneš, ale zase na druhou stranu se ptám, co konkrétně dokázali v minulém období pánové Karas a Mastný?? Pro mě je rozhodující,že "odštěpenecké" křídlo ODS - paní Hanáčková a pan Pacal mají za sebou jednoznačné profesní úspěchy.
Nevolám po změně volebního systému, sice by se některé věci daly vylepšit, ale jedinou cestou kontroly politiků, je zakládání občanských sdružení, lobování, psaní petic. }
Thomas11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 8-2006


Odesláno Pondělí, 25. prosince 2006 - 16:19:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdarec tak změníme téma :-)
Tady máte ňáké foto - poslední nakládka kukuřice v Miroslavi (21.12.06)

 
 
hanz_11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.195
Odesláno Úterý, 26. prosince 2006 - 11:01:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Thomas11: Souhlas budem se radši než teorii politiky věnovat železnici. :-)

Hezky foto!
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 937
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 18:54:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem byl poprvé po reko v Šatově. Ze zde (tj. na tomto DF) viděných fotek jsem původně nabyl mylného dojmu, že nové nástupiště je ostrovní, ale ve skutečnosti je ke každé koleji (celkem 2) zvlášť!

Už aby to bylo až do Znojma.

Vlaky (810 sólo) celkem plné, dost bylo i přestupujících

Do Rakouska taurus + 5 pater.
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Mira
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 22:18:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Nuts:
Nějaká fotečka by nebyla?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace