K-report
 

Tratě kolem Mostu a Chomutova Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě kolem Mostu a Chomutova « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archiv do 24.dubna 2006Chomutovák60  24-4-06  11:40
Archiv do 08.srpna 2006Mzitka60  08-8-06  17:32
Archiv do 02.listopadu 2006Cogwheel60  02-11-06  09:33
Archiv do 09.prosince 2006Zzz60  09-12-06  12:17
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 9-2003
Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 16:29:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ani vlak, ani trolejbusy ani nic není automatické dobro, ale jejich omezování mi vadí. Pokud není jiná volba, je autobus jediné řešení jako náhrada IGK. Ale vezměte si souběh linek vlak / bus a kam se doba hýbá.
Jasně, že pro cesty Liberec / Praha je bus jediná volba. Ale Praha / Ostrava i Praha Brno je v době koridoru zvěrstvo. Proč se tolik jezdí busem. Nejsou vhodné polohy. Většinou je nastaveno vlakové spojení tak, že je vhodné pro jednání v Praze. Nikoliv v Brně/Bratislavě/Vídni - stačí se podívat na časové polohy SC-Pendolín.

Teď názor na busy:
Autobus lze relativně snadno zavést / zrušit a měl by být jakousi ověřovací fází závislých druhů dopravy a ne jejich hrobařem.

Jejich překotné zavádění a rušení vlaků zavání ulehčením si práce. Teď se nehodí opravovat trať tak pošlem autobus. Silnic je dost a ještě se tam vejde. Bus nám bude provozovat Pepa co zprivatizoval jeden kousek a bude jezdit levněji. Když bude spojů málo, tak ještě zavoláme Frantovi, ten má druhej. Vlak někdy ( možná ) zavedeme znova.

Vlaky, závislou trakci a všechno ostatní je nutno dobře naplánovat a rozmyslet. To se dnes bohužel moc nenosí. Každý chce mít vše ( ať je to co je to) TEĎ HNED. Náklady investiční co nejmenší, na provoz je vždycky dost, tak zdražím jízdné, protože nafta... to lidi zkousnou.

Veřejná doprava přiláká málo nových lidí. Ale špatné kroky rychle odsunou lidi do IGK. Ať je to volba grafikonu, tarifní politiky či cokoliv jiného.

Tolik můj názor a teď ke mně:
Pracuji tak, že hodně cestuji a pokud srovnávám pohodlí cesty, tak to rozděluji asi následovně.
1) Pokud mám jet autem, tak je to tak do 200 km a není tam přímé spojení z UL, dá se provést na otočku. Pokud je jednání v centru Prahy v poledne, tak jedině vlak.
2) Auto i bus jsou stejně náchylné na počasí a lidskou blbost a nešikovnost.
2a) Absolvovaná cesta busem do španělska mi stačila, poprvé mi otekly nohy, efekt dovolené byl spolehlivě v .. pryč.
3) Cestu přes noc jedině vlakem ( důvod 2, 2a ), a také to, že mohu spát dost pohodlně.
4) jedu - li vlakem je i jednání s klientem nebo dodavatelem konstruktivnější, protože všichni ví, že v x:xx musím vypadnout, kdyby hrom bil.
5) nezakrývám, že jsem vlakový úchyl a při volbě vlak x bus volím vlak.
6) Při delších cestách na Slovensko jedině Autovlak i z hlediska finančního.
7) Při zastavení dopravy DPÚK chyběly autobusy v malých obcích. Mezi středními městy se naopak lidi vrátili klidně k vlaku. Co na to ČD ani neposílilo soupravy o jeden vůz a jezdilo se ve šlichtovací verzi ve stoje. ( 3x Bp je na relaci Ústí - Most v době kdy nejede bus opravdu málo )

Teď k tvé námitce na ZDO a neplacení mýtného.
Pokud nenecháš platit busy mýtné, tak je neprávem zvýhodňuješ oproti jinému způsobu dopravy, což by mohlo být vyloženo jako nekalá konkurence.

Tak proč není odpuštěna platba za dopravní cestu pro vlaky ZDO???

Už jsem psal, že Pendolíno ať je jakékoliv, dostalo mého ředitele, jinak zarytého antivlakistu a gumokolistu do vlaku.

Takže pro všechno platí, že idální je všeho s mírou a dle potřeby. Pravda je ta, že busem jezdím minimálně. Ještě tak MHD a v Teplicích a Ústí používám trajfy, pokud to jde.
Viz moje dříve vypsané důvody.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 10:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Praha-Brno autobusem pro mě není "zvěrstvo" ale rozumější,ekologičtější a bezpečnější alternativa oproti IGK,tím spíš ,že jde o dopravu nedotovanou.

Od mýta bych ji rozhodně osvobodil.
Představa,že všichni kdo nepojedou autobusem.
pojedou vlakem je velmi naivní!
Tohle se děje ve velké míře(sam. nikdy 100%)v relacích,kde je vlak jednoznačně nejvýhodnější jako např.: Blansko-Adamov-Brno.


Co se týká zavádění autobusů místo vlaku,může to být samoz. špatná volba,ale pokud je to provedeno na trati jako je z pohledeu os.dopravy mrzácká 121,tak to představuje
ZLEPŠENÍ dopravy pro tamní obyvatele,ekonomicky výhodnější pro objednatele a zcela jednoznačně ke zvýšení počtu lidí ji použijících, a to má tohle řešení ještě rezervy v návaznostech.


Na cestu do Španělska bych použil raději letadlo bus a auto jedině jako nevyhnutelnost,ale to bych snad raději nejel.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 16:34:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím, tak už jsem tu zas:-)
1. Důvody podporující existenci lokálek samozřejmě vnímám a fandím. Ovšem je zde problém, že některé lze uplatňovat dlouhodobě, některé pouze s ohledem na místní specifika, některé tzv. plavou na vodě a některé jsou sice správné, ale prakticky nepoužitelné. Proto si myslím, že problém zachování lokálek je především problém společenský. Něco ve smyslu, budeme podporovat divadlo v Plzni i když do něj chodí sotva 10% obyvatel a i přes to, že provozní dotace jsou 120 miliónů ročně (mchch, takové nějaké číslo to je).
2. Kvalitní IDS a lokální železnice samozřejmě funguje za kopečky - ovšem pokud je mi známo, zejména díky tomu, že Němci či Rakušané neví co s penězi....
3. V obhajobě "lokálkovské politiky" si všimněte, že je použito mnoho kdyby.....Ale pořád jsme u toho problému, že zde máme nutnost udržovat úzkoprofilovou síť a provoz na ní, po které je navíc nízká dopravní a společenská poptávka. Ač si můžu hrát s náklady na okresky a lokálky, tento fakt nelze zcela potlačit.
4. Na železnici musím kupovat vozidla o třídu lepší než SOR či Karosa. Páč z důvodu jejich o něco delší fyzické životnosti (a tím pádem riziku morálnímu zaostávání), investovaných nákladů a právě možnosti konkurovat autobusové a IAD dopravě. A pravda, to mi 814 moc nenabízí (před 10-15 lety by to bylo o něčem jiném).
5. Vozidlo na lokálky - problém. Zatím tady nikdo nebyl schopen říci, kde takové generačně nové vozidlo vezmu v českých podmínkách za rozumné náklady. Navíc, pokud bych ho chtěl postavit speciálně odlehčené pro lokálky, bude to hodně drahá legrace s mnoha otazníky - např. rozjede se mi takové vozidlo za podzimního marastu na stoupání 25 promile ze zastávky, kterou jsem zbudoval abych přiblížil lokálku cestujícím ??
6. Nejsem odborník, jsem pouze člověk který denně v práci počítá náklady a výnosy. A u většiny lokálek bohužel je problém hledat TRANSPARENTNÍ a POUŽITELNÉ ekonomické argumenty. Snadnější je opět hledat podpůrné společenské argumenty, které je však opět problém prosadit u politiků a jejichž přínos je opět problém porovnat s přiměřenými náklady vkládanými do provozu.
7. Podobnou reakci od TM jsem čekal:- )) Zajímalo by mě však, proč mi TM najednou začal vykat:-))

Howgh.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Neznamy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 17:57:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TM dělá, že některé nezná. Není v tom sám. Že by si tvořil něco jako odstup?
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 884
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 20:44:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1. Tohle jsme tu resili a v tomto smeru jsem vyslovil souhlas s me strany.
2. Nevi co s penezi ? Vlastni zkusenost pravi, ze opak je pravdou a je to presne o tom, co jsem napsal o vytvareni nove infrastruktury.
3. Kdyby jsou od toho, aby se odstranovali a ne by se hromadily, to je v podstate zase bod 1.
4. To je blbost, protoze osobne si treba pod vyssim konfortem jak SORKa predstavuji vozy Bmz a ty na lokalku tahat nebudu, krom toho jsem to uz napsal u te probezne modernizaci. Tam souhlasim, ze vhodnou koncepci na zacatku, mohu dost zachranit. Ostatne pri mych 188 cm delky a 125kg jatecni hmotnosti me zrovna SORka nejak extra konfortni neprijde, to uz radsi sukafon i pres jeho mizerne lavice a pojezd, tam se aspon muzu projit, kdyz uz nic jineho, o prostoru okolo me nemluve.
5. Ano, suhlas, protoze to vozidlo musi byt moderni a nizkopodlazni. Nizkopodlaznost chapu, ale co to znamena "moderni" ? Odlehcene ? Proc ? Tam by mozna melo stacit rozdelit adhezni hmotnost na vic hnacich naprav, tomto smeru mam obavy ze jedna hnaci naprava na 810 nic moc. Teda, motorak jsem jeste nekreslil, takze si to jen myslim.
6. Transparentni - co si pod tim predstavit ? To ze CD nejsou schopny urcit realne naklady na provoz, byt je to po nich ruznymi misty (i nepolitickymi) sem tam pozadovano ? To si myslim, ze je zase bod 1. A pouzitelne, to me vysvetlete zvlast, co si pod timto pojmem predstavujete. Ostatne neni to zase v jine podobe bod 2. ? Stejne tak i to transparentni, preventivne.
7. Nevim, neznam, neumim posoudit.
Pavel
P.S. Nejsem indian, takze neresim.
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 12:03:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím,
takže doplnění.
1....Nic.
2. Přeformuluji to, špatně jsem se vyjádřil. Prostě na západ od nás jsou vkládány do železniční a veřejné dopravy evidentně "trochu" jiné veřejné peníze. Můžete se mi tu rozepsat, jak se mrhají peníze v Čechách na zbytečně normovaná řešení, ale podstata problému nám podle mne zůstává.
3. Napravují se chyby, ne kdyby. Na kdyby se bohužel moc nefunguje...Zmíním se o tom více níže.
4. Uvedu příklad, proč si myslím že ten argument tak zcela blbost není. Počátkem devadesátých let byly v Německu pokusy s ultralehkými a teoreticky lacinými motoráky postavenými z autobusových dílců atd. A kde po několika letech pokusů Němci až na výjimky skončili? U Desira, které je konstrukčně, výkonově a cenově (i přes jeho velkosériovost) trochu někde jinde. Ona jízda jízda Regiosprinterem, úsporným předchůdcem Desira, zejména na čekém svršku také neoplývá pohodlností. Zkrátka i v Německu patrně chtějí cestující a provozovatelé řádově výše lepší vozidlo, než regionální bus.
5. To odlehčení - není ani tak můj požadavek, spíše je to reakcí na mou nedávnou diskuzi s kolegou (dopravním inženýrem), který mi právě dával kázání o tom jak je ta železniční doprava na lokálkách x- násobně energeticky výhodnější. Teoreticky a kdyby ano, ovšem v reálu si ta sólo 810 na členité trati řekne o více nafty než Karosa. A většina lokálek je bohužel převážně dnes o sólo vozech.
Na to mi oponoval, že kvůli normám a předpisům je ta 810 (a další drážní vozidla) zbytečně těžká, tudíž si o tu naftu řekne a že kdyby.....
Já si myslím, že je dobře, že jsou drážní vozidla poměrně těžká, alespoň je zde dodržena jistá bezpečnost (třeba právě na těch přejezdech). Kdyby 810 byla papírová a vážila co bus, při střetu na přejezdu by z cestujících mnoho nezbylo, navíc co namáhání podvozku....
Po technické stránce teoreticky je možné postavit 810 třeba o polovinu lehčí za použítí vysokopevnostních materiálů, ale ty jsou cca trojnásobně dražší...
6. Transparentní.......No právě že to zatím ČD rsp. spíše správce trati (?) SŽDC neumí. Rsp. někdo mi říkal že raději ani nechtějí....(???? :-((
Navíc, řekněte mi někdo, jestli se v těch penězích také objeví obrovské peníze, které přitékají do dopravní cesty přes různé Eurofondy.
7. Nic
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 889
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 12:28:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2. Jina verejne penize ? Co to je ? S vetsi hodnotou vyjadrene v relativni hodnotou k urovni ekonomiky ? Asi jo, ale jinak, tomu zas az tolik neverim.
3. Napravovat chyby je drazsi nez napravovat kdyby a taky se na tom da podstatne vice zviditelnit.
4. Delam letadla, nemusi te me poucovat o cenach materialu a jejich odolnosti, mozna by jste se divil, co a jak jsou ceny + pevnosti. Tohle zas az tak prilis neberu, ostatne o urovni poznani nekterych problematik si u spolukolegu konstrukteru nedelam prehnane iluze. Krom toho ja psal o prerozdeleni hmotnosti pres vice naprav, nikoliv o lehci konstrukci. Ostatne existuji neco jako normy UIC, kde jsou jasne definovane co a jak z ohledem na skrine vozidel. Nebo si myslite, ze 810, melo lepsi ucinky na trat jak 820 ? Proc nektere trate skoncili prave s vozy 820 ? 820 a jejich technicky stav tu neminim rozebirat. Co se tyce desir a spol, jejich konstrukci jsou uz ocumoval, ostatne k tomu mam obcas i prilezitost, takze vim, ze rozhodne nepouzivaji jednonapravove podvozky. Tam bych tipoval zakladni problem. Hmotnost, na jedne strane volate po pasivni bezpecnosti a pak pomoci vetsi hmotnosti zduvodnujete vetsi spotrebu motoraku jak busu a tudiz jeho ekonomickou nevyhodnost, nejak by jste si mel vybrat, co vlastne chcete. A radove lepsi jak bus, svezte se s tim desirem a pak to zkuste znovu. Ja vim, ze nektere slovni spojeni je modni, jeden cas to treba u manazeru a podnikatelu bylo "logicky dusledek", ale jaksi obcas jde i o logickou vazbu na okolni pozadavky. Protoze jste me stale potrebu o rad konfortnejsiho vozidla pro lokalky jak je "SORka" nezduvodnil.
5. Viz predesle. Bez komentare.
6. Osobne jsem proto, aby lokalky meli sve "majitele", nenapsal jsem to tu uz raz ? A ten majitel nesedel v Praze, ale co nejbliz lokalce a bez zbytecneho aparatu. Ostatne, nevim o zadnych penezich s EU, ze by sli do lokalek. Muze te me neco v tomto smeru naznacit ?
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 16:44:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3. Tuto filozofii tedy zrovna moc nechápu. To jako že budu slavnej až postavím rodince třípodlažní barák, protože bylo chybou stavět původně jen jednopodlažní i přes skutečnost, že jsem tehdy peníze investoval do něčeho jiného a nebo že manželka se původně tvářila že více jak jedno mimčo nebude???

4.+5. Tady si asi moc nerozumíme. Já říkám, že pokud budu chtít mít jednoduché vozidlo (patrně s jednonápravovými podvozky - s dvounápravovými je z pohledu výrobních a udržovacích nákladů zase někde jinde) s dostatkem komfortu pro cestující, dostatečnou bezpečností - tuhostí.... a životností dostanu se pak do hmotností, při nichž spotřeba drážního vozidla o kapacitě 12 m autobusu bude spíše horší než autobus - obojí v regionální dopravě v členitém regionu. A dále říkám, že pokoušet se stavět v cenově dostupné relaci drážní vozidlo o kapacitě autobusu na bázi vysokopevnostních materiálů má své ekonomické a provozní limity. O cenách materiálu a jejich použití také něco málo vím i když oblasti černého a nerezového materiálu. V problematice hliníkových slitin se však nevyznám, to je pravda, budu rád když k tomuto nakousnutému tématu zde něco uvedete.
6. Pokud je mi známo, moc zájemců o lokálky (včetně dopravní sítě) zas tolik není. Zřejmě zase
to tak atraktivní podnikání nebude.
S těmi penězi od EU to myslím tak - jsou přeci pumpovány ve velkém do koridorů a předpokládám, že se nějakým způsobem - zřejmě nepřímo, mohou či nemusí pozitivně projevit v tabulkové ceně SŽDC za dopravní cestu. Ale předpokládá, že tohle by někdo byl schopen zodpovědět přesněji.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 891
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 17:39:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3. Obvykle a zname - zavadejici argumenty, zkuste to znovu a lepe.
4 + 5 Nevidim duvod, proc by podvozkove vozidlo melo byt udrzbove narocnejsi. Ostatne, s ceho se skladaji naklady na provoz ? Jen z nafty ? Asi ne, ze ...
6. Nevim, ale je to o podminkach, pokud se nekdo bude tvarit, ze bud my, nebo nikdo. Ci nekdo bude za kazdou cenu vykrikovat, ze bus je lepsi nez vlak a pokud tomu zbytku bude "udajne" vyhrozovano, ze by taky nemusel, tak osobne to vidim na trestni oznameni. Doufam, ze to nekdo i zrealizuje v praxi, protoze se me zda, ze si nekdo zacina az prilis foukat a tudiz by to chtelo nekomu slapnout do usmevu a dost drsne ...
Pokud me je znamo, tak cenu stanovuje MF a nevidim duvod, proc by cena koridoru a jejich naklady meli prodrazovat lokalky, to me opravdu vysvetlete ...
Pavel
P.S. Nemam zadne dukazy, takze nektere veci zde rozvijet nebudu, protoze i pomluva je trestna ...
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28349
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 18:23:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud me je znamo, tak cenu stanovuje MF a nevidim duvod, proc by cena koridoru a jejich naklady meli prodrazovat lokalky, to me opravdu vysvetlete ...

Minimálně ve složce za řízení provozu si troufám říci, že vyslovené lokálky na zbytek sítě doplácí.

Proč bych měl platit za řízení provozu na např. 50 km lokálce provozované dle D3, navíc ještě k tomu od kilometru? Za toho jednoho jediného dirigujícího člověka? Za to, že si musím sám házet vexle a spouštím přejezdy, příp. na nich snižuju rychlost, tedy mám kvůli tomu vyšší spotřebu?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 892
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 18:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, ale pak je nekde chyba, ne ?
A ta chyba neni u lokalky, ale jaksi na ustredi, bych tak rekl ...
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1345
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 18:46:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolil bych se vrátit k příčině této diskuze, tou jsou tratě 164/5. O budoucí provoz se tam stará skupina lidí, kteří místo sezení někde v hospodě a nadávání jak je všechno v se snaží něco udělat. Nechci se chlubit, ale docela jim to jde. Pak přijde někdo, kdo se cítí býti povolán, býti taťkou všeho, začne do toho kafrat, snad z blbosti, snad aby se zviditelnil (možná neví ani on sám, proč to dělá) a hlavním výsledkem je to, že dobrovolníky nas... naštve, začnou hádky, dohady a nakonec nebude nic. Dotyčný známý/neznámý začne jen vykřikovat, že to říkal, že nic nedokážou a sám se bude cítit velmi silný, protože se mu podařilo třeba zachránit 2 miliony z rozpočtu, které mohly být místo toho věnovány na padlé revolucionáře v Bananánu.
Divíte se, že potom lidi, kterým jde o věc, se od těchto debat a určitých uskupení distancují? Já ne ...
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 08:39:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad PjP.
3.Už nechápu vůbec.
4.+5. Pořád si nerozumíme. Právě že jen o naftě to není.
6. ???

ad TM. Skupině lidí fandím, ale když si se tak rozepsal, nemůžu nezareagoval. Snažím se tu pokud možno věcně bavit o výhradách řadových lidí a politiků na téma regionální trati (schválně nepíši o 164/165). Jak píšeš, někteří (kteří?) kolegové jsou tím pobouřeni či znechuceni. Pak však mají problém, podobných lidí je kolem nich moře. Sám neustále voláš po otevřené diskuzi na Dopravním webu a když se jí někdo pokouší vyvolat dostane flastr nicnerozumnějícího "šotouše" a škodiče.
Nic - jdu pracovat.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 897
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 11:13:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3. To jsme na tom stejne, protoze me nejak unikla souvislost prikladu se zde probiranou tematikou.
4/5 Pokud si dobre pamatuji, existuje neco jako trida prechodnosti vozidla, selsky rozum a praxe z letadel pravi, ze se od toho odviji poplatky za pouziti drahy. Pokud ne, je zase nekde chyba, ale ne u lokalky.
6. Viz ma poznamka na konci prispevku.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1346
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 11:54:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_k ono je to trochu složitější, tak jednoduché to není. Je to také o citu, kdy si co mohu dovolit a kdy ne. Docela dobře znám názory "řadových lidí" a politiků, taky vím, že jsou kraje, kde není problém zdůvodnit nutnost kvalitní dopravy pro 10 obyvatel, ale jsou i kraje, kde argument o 70 lidech ve vlaku je nezajímavý. Bohužel někdy je stav tak křehký, že není radno do věcí šťourat. S hrůzou zjišťuju, že jistá uskupení lidí pod snahou kecat do všeho všude a vždy, se dokáží chovat jak slon v porcelánu a po jejich aktivistickém nájezdu zbývá jen spoušť. (Schválně nepíšu jaké neb nechci dělat zlou krev). Nejsem schopen zjistit, jestli to dělají z blbosti nebo proto, aby se zviditelnili, ale je tomu tak. Stejně tak jako v ochraně přírody jsou velmi užitečná sdružení mající za úkol třeba pečovat o útulek opuštěných zvířat, nebo občanská sdružení, která zpracovávají nějaké posudky pro obce formou neziskového podnikání, tak jsou i poměrně známá ekoteroristická uskupení, která také kafrají do všeho, ke všemu se vyjadřují a dělají jen zlou krev. Bohužel v dopravě tomu není jinak. Šotouši? Ve vážné konverzaci bych tohle nikdy nevypustil z úst. Skutečný škodlivý šotouš se k tomu nikdy nepřizná a ti ostatní, kteří se mezi sebou z hecu šotouši nazývají (mě nevyjímaje), jsou snad z obliga. Nebo ne?
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 12:19:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pak však nemá cenu tohle řešit a říkat že je potřeba diskuze, když se té diskuze ve skutečnosti bojíš - rsp. jejích důsledků.

Já netvrdím, že je vše jednoduché a proto touhle diskuzí se pokouším vyvolat odezvu. Věcnou odezvu a argumenty, ne rétoriku o zapšklých úřednících, ódéesácích nenávidějící železnici, pseudoodborních nemajících ponětí o věci atd.

Pokud si mám jako podporovatel lokálek utříbit názory a argumenty, nelze to bez rizika poznání, že některé všeobecně používané argumenty občas v skutečnosti plavou na vodě rsp. že prostě nefungují i když jsou teoreticky správné.

Důsledky takového poznání po x-letech bývají tím spíše katastrofální.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 898
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 12:28:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Diskuze ma smysl pokud je drzena na vecne urovni a ve vztahu k tematu bez zavadejicich argumentu a odbocek.
A uz jsem zazil, kdyz zastupci zadavatele si dost ostre vyjasnovali nazory co vlastne chteji az pri kontrolnim dnu projektu a ne kratkou dobu, schvalne, jak to asi na me a moji partii, jako resitele ukolu pusobilo ?
Teda pokud je to mineno na me.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1347
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 13:14:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se diskuze nebojím, jen je třeba volit místo kdy a kde. Stačí se podívat například na DF ČD a myslím, že každý alepoň trochu soudný člověk se zhrozí nad úrovní diskuze a tím pádem i diskutujících. O "demokratických" diskuzích pod články na i-dnes ani nemluvě. Oproti těmto je K-report opravdu zlatý.
Jenže si proboha uvědomte, že ne vše je možno diskutovat veřejně, ne všechno je možno dát napospas všem. Také všechno tajit a tutlat nepřispívá k dobru věci. Jenže najít správnou míru mezi těmito hromádkami je nutno volit citem a zkušeností.
Když se mám vrátit k lokálkám, resp. k železnici jako takové, tak zde platí jedno zásadní, a to, že v současné době neexistuje jediný druh přepravy, který by nebylo možno uskutečnit po silnici. A druhé zásadní je to, že ekonomicky se vyplácí to, co si dokážu zdůvodnit a umím naplánovat. A třetí zásadní je, že neexistují dva případy stejné, ba ani podobné, vše je zcela individuální a jedinečné, ač se to na první pohled tak nezdá. Například tratě Chomutov - Vejprty a Litvínov - Moldava, abychom byli v regionu.
Co z toho plyne za ponaučení? Asi takové, že stejně univerzální poučku nevybudujete, ikdyby jste se na hlavu stavěli. Možná však zjistíte jednu věc, která tu už padla. A to, že železnice je kromě dopravního systému i jistým kulturně společenským fenoménem, který se vám, jakožto velkoměstským lidem může zdát směšný, nicméně opak je pravdou. O takové zbytečnosti jako je tak zvaná dobrá adresa se u nás nemluví už vůbec, ačkoli právě ekonomy by tato na první pohled nehmatatelná věc mohla zajímat. Za dobrou adresu se totiž víc platí ...
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 900
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 13:34:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Misto kdy a kde, fajn, trosku v mem pripade dost problem, nebo prijedete do Hamburgu ?
Ne vse jde diskutovat verejne, to je fakt, jenze je otazka, co si pod tim kdo konkretne predstavuje. Obcas s tim ruzni pripadi i vesele kalkuluji s ohledem na sve zamery (tohle neni proti Vam) a o urovni "investigativnich" novinaru tu nemam vubec v umyslu diskutovat.
Ano, cokoliv prevezu po silnici i v beznych komoditach zvladnu i na zeleznici, souhlas.
Tohle je o zpusobu pohledu, pokud budu chtit preferovat silnici, zeleznice nema sanci a naopak.
Nejsou universalni reseni, souhlas. Ale jsou universalni problemy s ohledem na definici co a za kolik, to uz tu ostatne bylo i naznaceno minimalne ve dvou pripadech.
Neznam Vas region, nemuzu komentovat.
Fenomen ? Pro koho a co si pod tim predstavit ?
Dobra adresa ? Pokud me ta dobra adresa zpusobuje zbytecne komplikace (cenove), tak je to spis na prekazku a to uz jsem tu ostatne ve vztahu k zeleznici, byt jsem to tak nepojmenoval, psal v predeslem. Osobne bych obcas tyhle jevy potlacil, prave v zajmu ... ceho ? Civilizace ? Ekologie ? Financnim ? Dnes je to o penezich, bohuzel, ne vsici si dokazou uplne presne uvedomit naklady, at uz prime (to se vetsinou jeste zvlada), ale co je horsi, tak nasledne naklady. Protoze pokud koupim levny pozemek, ktery ma 0 dopravni obsluznost, tak na doprave vlastnimi silami, doplatim a preplatim ten zbytek a to je to, co si myslim, ze neni uplne dobre. Na druhou stranu, auto je veci osobni prestize, aspon tak je to v CZ chapano a jsou lide, co se podle "ceny" auta pomeruji, tam je to bez diskuze ztraceno. Zde by mozna pomohla zmena nahledu na tuto problematiku, jenze to je spis celospolecensky problem + tzv obcanska vybavenost a globalizace (blbnu ? Ani ne, co takhle cenova politika super/mega/hyper marktu?). Ale zase nekdo s tim zacit musi a to bych osobne ocekaval od ruznych spolku, zvlast pokud maji v nazvu slovo "pratel VD", nebo mate snad jiny pocit ?
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 14:31:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pjp. Jenže to auto na tom venkově má skoro každý, ať tam jezdí čukála každou hodinu nebo ne. I TM ač plzeňák, taky každou chvíli oroduje u kamarádů za gumokolní asistenci při dopravě po městě a okolí.

Tohle je třeba alespoň pro mě argument z kategorie těch které jsou teoreticky správně odůvodněné, ale v praxi na venkově téměř nemající význam. Auta lidi budou mít a budou mít snahu s nimi jezdit i když benzín bude stát 50,-Kč/litr.

ad TM.: A kdeže se tedy má veřejně diskutovat, aby to nevadilo???

(Příspěvek byl editován uživatelem M_K.)
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 901
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 14:40:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S autem na dedine souhlasim, pak je to ale o financovani, protoze pokud dojedu nekam, kde bez problemu zaparkuji a dal pouziji VHD, ktera me v prepoctu vyjde lepe (cena, doba/rychlost, zacpyfree, pohodli (neridim), ...), tak to vubec prece se nevylucuje ? To je jen o podminkach, ktere nabidnu na oplatku, neboli neco za neco.
Vite, ze treba v DE muzete naklady dojizdeni odecist od zakladu danne, i jako zamestanec ? U auta je pausal/km vzdusnou carou (od tusim-li dobre 20km vzduchem bydliste/prace), v pripade VHD neni zadne omezeni, jen to musite dolozit ...
co na to jit treba i takhle ?
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 15:16:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Správný venkovan má mít traktor a ne auto.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1219
Registrován: 2-2005


Odesláno Neděle, 17. prosince 2006 - 00:02:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

cowgheel: a fichtla :-)
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://motovozy.vlaksim.cz

ICQ 264305638
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 705
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 12:47:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V noci na dnešek jsem se poprvé svezl nočním Os6800 (odj. Ústí 0:48, tuším) a byl jsem mile přeqapen. Bez domů cestujících ajznboňáků vezl z UL přesně dvacet kousků, což při noci na úterý rozhodně není špatný. Pořád a často oprávněně nadáváme kraji, ale tahle změna je hodně pozitivní.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 21:50:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JTB:
Kde je smysluplná nabídka, bude časem i využití. Na nesmyslené nabídky se nereaguje ( vlaky v nevhodnou dobu jsou prázdné )
Standa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 13:54:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tahle změna je hodně pozitivní
Souhlas. Já už jsem měl taky možnost tenhle vlak minulý týden využít. Vlak v opačném směru (6801), jedoucí nad ránem, už dokonce dvakrát.

Kde je smysluplná nabídka, bude časem i využití.
To je sice pěkná a logická úvaha, avšak nepatřící na území U-kraje. Tyhle vlaky už tu byly, ale před rokem a půl byly bez náhrady zrušeny. Jejich obsazení se od současného nelišilo. Takže jejich obnovení považuju spíš za "omyl" hýtmanství než za upřímnou snahu zajistit dotčeným obyvatelům dopravu i v méně obvyklé časy, proto se nebudu vůbec divit, když budou při nejbližší možné příležitosti hýtmanstvím opět zaříznuty. Ostatně, U-kraj se dalším snižováním počtu objednávaných spojů netají, takže je jen otázka času, kdy ho přestane bavit dotovat i tyhle noční vlaky (samozřejmě bez ohledu na jejich využívání)...
ICQ: 250-751-966
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28608
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 18:24:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je ale obecný jev - např. noční Sp 1838/Sp 1831 (ČB - Pha - ČB) dlouho nejezdil ze soboty na neděli. Přitom právě v tomto termínu jezdí nejvíc obsazený, občas se do Benešova i stojí.
Nicméně ze soboty na neděli jsou slušný lidi doma, nebo jedou autem, takže jejich opětovné zaříznutí čekám každou chvílí :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1574
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 23:01:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nerad ruším diskuzi, ale:
Jak to vypadá s trati 134 do Litvínova? Jaké s ní jsou plány?

Bych se tam někdy rád podíval, ale na otočku z Ostravy se to stihnout nedá (respektive dalo by, kdyby UK laskavě u některých vlaků ve špičku (14.50) zrušil omezení jen na pracovní den), tak abych věděl, jakou prioritu jí dát :-)

Díky moc
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2183
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 00:00:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino: To je dobrá otázka? Já odpověď nevím a těžko říct, zda k tomu někdo má oficiální stanovisko.

Trať svůj význam stále má. Nově je zde celotýdenní dvouhodinový takt + proklady o špičku. Vytíženost dobrá, jízdní doba bezkonkurenční.
Vlaky nově navazují v Teplicích na rychlíky do Prahy. Z Litvínova je to tak rychlejší než busem.
Jednoznačně chybí na této trati investice, propagace a lepší vozy.

V souvislosti s touto tratí se chci zeptat. Proč jsou nefunkční závory v Háji a je tam "Stopka"?
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 731
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 01:31:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: s popsáním současného stavu souhlas. Navíc si stále říkám, jak je stupidní nechat dráty ladem. V podstatě by stačila dvě elektrická vozidla o kapacitě do 100 míst, provozní náklady by se dostaly někam jinam a zvládly by se snad i odpisy.
Hawe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 16:59:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lehké elektrické soupravy vyloženě chybí. Využítí by se našlo snad na všech elektrizovaných tratích, u méně vytížených spojů i na hlavních tratích. Jen na severu např. Děčín - Ústí Střekov, Ústí-Úpořiny-Bílina, Most- Žatec,Litvínov by se však musel doelektrizovat /Louka u L.-Litvínov/, možná i Žatec- Chomutov a Jirkov-Chomutov-Kadaň..... Trať Oldřichov u D.-Louka u L.-Most by však měla být alespoň uvedena do provozuschopného stavu pro el.trakci, pro možné využití jako odklonové trasy, pro LV vlaky a pod.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2185
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 17:27:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hawe: Takové vozy chybí. Jenže těžko budou, když nejsou peníze na vozy na klíčové a důležité tratě.
Nicméně reálné to je. Musel by se to vyplatit. Leckde bych jako reálné viděl třeba i soukromého dopravce.

Jtb: Na 134 dráty ladem leží. Použitélné už náhodně ani nejsou. Když byla ta nehoda v Želenicích a jezdilo se po 134. Nejdřív odpoledne celou trať kontrolovali včetně trolejí. Pak už i elektriky jezdily, ale náklady pomáhla diesel. Nejspíš omezení výkonu, od panťáků šílený ohňostroj.
Ono je to těžké, případnou nehodovou zálohu trať 134 zvládá. Peníze nejsou i jinde, natož tady.
S tím zatrolejováním úseku Louka-Litvínov. Ono by nebylo vůbec od věci, přeložit úsek trati 135 Louka-Litvínov město přes Litvínov nádraží. Ale to jsou všechno investice, které sem těžko půjdou.

Ono stačí se podívat na nástupiště Litvínova nádraží a člověk by plaka. Totéž příšerné nádraží Lom
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1350
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 20:10:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peníze jsou a je jich dost. Jestliže jsou peníze na tunel u Března, na odsun nádraží v Brně, na "modernizaci" tratě 180 u Blížejova, na tunel pod Chlumem u Plzně, na rekonstrukci mostu v Budyni nad Ohří letos v létě, na nové nástupiště ve Vitčicích na trati 164, tak nevím, proč by nemělo být na opravu drátů okolo Litvínova.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 22:24:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pak už i elektriky jezdily, ale náklady pomáhla diesel.

Ono je to tam dokopce a jedna el.lok.tam má normu okolo 1000 tun.V minulosti tam jezdily převážně prázdné uhláky do Louky(a to bylo na jednu mašinu tak akorát).
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2189
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 23:45:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tm: Jo to já taky nevím, proč nejsou peníze na tuto trať a na trať na Moldavu. Ono když kraj nechce garantovat podporu dopravy, pak je to těžké.
Otázka proč by nemělo být na opravdu drátů okolo Litvínova je dobrá. Ale stejně dobrá jea proč by být mělo!

Já to nevím, proč to tady vypadá jak vypadá. Důvodů může být poměrně hodně.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2190
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 23:48:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Apollo 17: Kopeček to tady je. Na tu trať koukám z domova, takže pamatuju, jak se tady proháněly uhláky. Na tom jsem vyrostl.
Ono diesel pomáhal i osobákům. Tehdy se to řešilo, při těch odklonech. Vlaky měly nějaké omezení výkonu a zrychlování v některých úsecích. Troleje vlemi zoxidované a jiskření obrovské.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1352
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 29. prosince 2006 - 00:00:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: no jasně... z mé strany to byla spíš taková řečnická otázka Čím víc do toho vidím, tím míň tomu rozumím. Obecně bych řekl, že je to odvislé na politické reprezentaci kraje v kombinací ještě s různými faktory x. A ten faktor x může být třeba i taková ta prapodivná zásadovost, která se dá spíš nazvat jako šprajc, ve smysl, jednou jsem to řek, tak si za tím stojím, ať to stojí, co to stojí.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2192
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 29. prosince 2006 - 00:04:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tm: Naprosto souhlasím
Tepličák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.156.65
Odesláno Pátek, 29. prosince 2006 - 12:13:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte kam až pokračují koleje z Litvínova? Podle mapy KČT Vedou asi půl km dál, podle mapy.cz vedou až do Horního Jiřetína.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 29. prosince 2006 - 12:41:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tepličák: glajzy končí zhruba 1,5 km za Litvínovem jako vlečka v areálu Kovošrotu Děčín. Do Jiřetína je to už cca. 12 let rozkradeno.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1460
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 29. prosince 2006 - 13:37:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T_M: Ještě jsi zapomněl na peníze na elektrizaci superdůležité tratě 199...
ICQ -> 21 65 33 068

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace