K-report
 

Elektronický dopravní deník Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Elektronický dopravní deník « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archive through 14.únor 2006Martin_zlivský60  14-2-06  23:32
Archiv do 26.srpna 2006Děd_vševěd60  26-8-06  09:11
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 644
Registrován: 1-2004


Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 11:17:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děd_vševěd: Taky mi to tak připadá. Co se líbí nám, nelíbí se jim a naopak…
Standa Rantir: Přezdívku si samozřejmě můžete dát, jakou chcete (jak vznikla, už nejspíš vím). Akorát bych chtěl v zájmu našeho krásného, ale složitého jazyka upozornit, že se toho může kdokoli chytit. Otázka d/t ve slově standard je celkem častým problémem a každý výskyt špatné varianty (včetně přezdívek) chybu jenom posiluje. Pochopil bych to ještě u notoricky známých slov (třeba kdybych si já dal přezdívku Myrek, ač bych to určitě neudělal ), něco jiného je to ovšem tam, kde mnoho lidí ztrácí pevnou půdu pod nohama.
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…

Pomozme udržet silniční zákon, který budí respekt a zachraňuje životy!!! (»»petice««)
Standart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 8-2006


Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 17:16:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrá - omlouvám se všem, kteří v tom nemají jasno - ale správně česky je tedy standard, zatímco moje přezdívka je prostě taková jaká je. Mmch - Mirekm - trefa Na druhou stranu to není tak složité, takže si právě proto myslím, že to každému musí dojít

Děd_vševěd - hovoří se zde o věci velmi specifické pro železniční provoz, a panuje tedy oprávněná obava z úniku informací

Mmch - nemáte někdo potuchy, zda něco podobného mají i u jiných železničních správ?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 07:34:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Standart:
Ano, byl jsem varován, tudíž podrobnosti ode mne už nečekejte.
Jestli v cizině mají, nevím. ŽSR se zajímá o ty české.
Esíčko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.212.31.78
Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 08:45:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ŽSR ide na vybranej trati spustiť pilotný projekt vášho EDD, dokonca už máme aj českú užívateľskú príručku, práve som sa chcel niečo k tomu spýtať, ale odpovedí sa, ako vidím, už asi nedočkám
Děd_vševěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 08:53:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hovoří se zde o věci velmi specifické pro železniční provoz, a panuje tedy oprávněná obava z úniku informací

Zase se mi chce zvracet...
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 649
Registrován: 1-2004


Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 10:37:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Esíčko: Proč by ses neměl dočkat?
Standa Rantir: Nebudu tvrdit, že to vím, ale myslím si, že minimálně směrem na západ od našich hranic bychom určitě někde něco podobného našli (a nejspíš bychom ani nemuseli moc hledat s lupou ).
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…

Pomozme udržet silniční zákon, který budí respekt a zachraňuje životy!!! (»»petice««)
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 11:51:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rušit nerušit toť otázka...
Zajímavější otázkou je, proč tato diskuse vznikla? Jsou zde lidé, kteří s EDD mají co dělat v pracovním procesu a něco jim v aplikaci není jasné. No a z neschopnosti ČD jsou nuceni si své poznatky předávat zde veřejně a ne třeba na intranetu ČD. Kde by jim mohl být nápomocen třebas i autor aplikace nebo člověk odpovědný za danou aplikaci..
Zdraví Martin
P.S. Školení jednou za x měsíců nepovažuji za pomoc... Stejně půlku věcí školař neví a nebo řekne, že nesmí podávat výklad, protože to je v kompetenci gestora nebo odpovědné osoby...
Esíčko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.212.31.78
Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 13:25:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snáď to nebude vojenské tajomstvo... Čo všetko sa musí zadať u východzieho vlaku do EDD aby sa vôbec mohol dať jeho predvídaný odchod? Ide mi o to, či sa tam zadávajú údaje počet vozňov, dĺžka, dopravná hmotnosť, mašina, rušňová a vlaková čata atď. Ak áno, či je to nejak oddelené, či to môže zadať napr. operátorka z nejakého iného systému? Neviem si predstaviť že by to musel zadávať "černý" výpravčí, lebo u nás v špičke mám problém písať dopravné údaje nie to ešte z opravného hľadiska takéto nepodstatné údaje! V príručke som nejaké zmeny loko a čiat našiel, tak ako to je?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 674
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 15:23:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin2:
Přesně tak. Školení jsme měli jen jedno a EDD nám pak dali až za tři měsíce a to já počítače ještě docela zvládám. No comment.

Esíčko:
Nic se nemusí zadat, když je zaveden dispečerem. Jinak všechno.
Esíčko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.212.31.78
Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 16:39:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To mi je jasné, že lze zadat len tie vlaky ktoré sú zavedené, mňa však zaujíma, či tam zadávate aj rozbor vlaku a či ten musí byť zadaný ak chcem dávať predvídaný odchod vlaku.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 18:57:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové,školení bylo asi tak půl roku před tím,než nám EDD dali do stanice ... co si tak po takové době pamatujete,když ani nevíte jak to bude vypadat ...
Zdraví
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 19:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Esíčko
Mohl byste se mě ozvat na mail ... ??
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1401
Registrován: 11-2003


Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 23:24:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Esíčko: jsem vám ochoten pomoci, ale ne zde - pouze přes e-mail pod nickem...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Děd_vševěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 21:57:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už se tedy zase řeší drážní debilita, tak taky něco přidám. Je to asi týden, co jsem si čistě z nudy studoval na hlaváku v Praze nápisy na vozech a přistoupila ke mně starší průvodčí a povídá: "To si nemáte číst, to se nesmí." Když jsem se po vzpamatování ze šoku zeptal, kdo jí to řekl, tak mi řekla, že "ó-ó-žetka". Načež jsem prohlásil, že na debilitu lék nemám a dál už jí nevěnoval pozornost. Když jsem pak však ještě zkontroloval rozsícené konce a vše završil kopnutím do špalku, tak si šla (asi) stěžovat opodál stojícímu výpravčímu a podle jeho rubání rukou jsem pochopil, že bába asi dostává svůj díl...

(Příspěvek byl editován uživatelem děd_vševěd.)
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1406
Registrován: 11-2003


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 23:30:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Esíčko: bohužel mi nejde odeslat na vaši adresu mejl...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Esíčko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.212.31.78
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 19:20:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skúste na adresu esicko závináč a za závináčom je orangemail.sk
ampér
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.74.15
Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 08:30:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Děd_vševěd: Což o to, číst jsi mohl ale kopat, kopat jsi neměl....
Děd_vševěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 09:35:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ampér: Máš pravdu, že kopání většinou přenechávým vozmistrům, ale účel byl tu babu vytočit úplně na maximum.
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 4-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 17:47:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak a už mají EDD i v Rudné u P. Na všechen ten provoz by tam sice mohla být třeba kalkulačka, ale je to tam. Ať žije logika a efektivnost!
363 do OV nikdy více, radši kulku do palice!
Standart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 8-2006


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 23:03:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Časem bude APM - DK - DD ve všech stanicích. Takže se nedivte.
standart není to co standard
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 758
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 06:57:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EDD požaduje SŽDC za účelem rychlé a přesné evidence vlaků a PMD.
Vsdmichalka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 12:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Celá Zlínka také obdržela EDD a také nám tam nacpali ISOŘ KLIENT což znamená že budeme dělat i práci za dispečery (zavádění odříkaní vlaků a výluky taky)
Hodně řečí málo práce, tak potom to s tou dráhou tak vypadá :-)
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 14:04:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vsdmichalka
Jak kdy,za dobrého a "umějícího" se dělat nic nemusí ...
Isoř máme už dost dlouho a než nám dali EDD,tak jsme přes něj posílali vlaky do CDS ... Po létech ptaní se na cokoli,co se vlaků a dopravy týče,je to dobrý pomocník do stanic .. Nikoho teď nemusím otravovat,protože si to buď přečtu nebo zjistím sama a hlavně hned ..


(Příspěvek byl editován uživatelem Láďa.)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 19:58:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VSDmichalka:
Jak to, že budete odříkat a zavádět vlaky místo dispečerů? To se smí? Co já vím, tak to akorát smějí dispoziční stanice pro lokálky.
Standart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 8-2006


Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 22:24:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VSDmichalka - ale nepřehánějte. ISOŘ KLIENT není určen k tomu, abyste zaváděli a odříkali vlaky. Viz "Láďa".
Qěcy - pokud to nevíte, vlaky si můžete zavádět a odříkat přes Plánování. Mimochodem je to v EDD pátá položka v horním menu. Ale předpokládám, že to snad už znáte.
standart není to co standard
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 22:28:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Standart:
Vlaky si v EDD takhle zavádět můžu, ale zatím nám stále funguje plánování po síti od provozního dispečera. Jenže já měl na mysli zavádění/odříkání vlaků jako takové - tedy ten rozhodovací proces, který přísluší provozním dispečerům a na lokálkách dispozičním výpravčím.
Standart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 8-2006


Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 22:34:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy - pak je nám to oběma jasné.
standart není to co standard
Vsdmichalka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 22:01:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ale stejně nejsem dispoziční a přesto podle dotazu a konzultaci s dispečery si to děláme vše sami, nejen zavádění a odříkaní vlaků, ale i zněnu Lv/Mn nebo dokonce Nex/Lv a jiné chuťovky.
A to jsem ani nezmínil grafickou nástavbu GVD která je konstruována viditelně na D2 a je používana na D3 Lípa n.D. - Vizovice

 
Hodně řečí málo práce, tak potom to s tou dráhou tak vypadá :-)
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 758
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 22:38:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vsdmichalka:
K obrázku dopravy - tohle je kde?
Standart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 8-2006


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 22:48:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vsdmichalka - potom je ale někde chyba.
A dispečeři jsou v tomto případě neumětelové a měl by jim být snížen plat.
Ta "grafická nástavba GVD" je barevně nebo černobíle? Pokud je barevně (resp. trasy vlaků jsou v barvách = které jsou ovšem odlišné od GVD) jedná se zřejmě o CDS Poloha vlaku, pokud je černobíle nemá u vás co dělat. Naopak pro D3 byla konstruována a jedná se o elektronický SGVD s možností editace.
Více na http://www.oltis.cz/clanek.m?Id=19
I když ani tam není vše. Ale určitě komunikujete s HelpDeskem, kde vám k tomu řeknou více.
Mimochodem - jakým způsobem vlaky zavádíte a měníte druh vlaku?
standart není to co standard
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 770
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 23:23:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VSDMichalka:
Podle předpisů smějí vlaky odříkat a zavádět pouze provozní dispečeři a na vyjmenovaných tratích dispoziční výpravčí. Nikdo jiný. Prostě když výpravčí chce zavést/odříct vlak, tak mu to musí dovolit PD, nebo DV a při zavádění vlaku sdělí PD nebo DV číslo vlaku výpravčímu. Výpravčí si nesmějí zavádět vlaky sami mj. proto, že dispečerům se pak neobjeví ve Splněném grafikonu, nebo jak to je, nebo se mu tam můžou objevit čísla dvakrát. A hlavně z toho bude mít dopravce průser u SŽDC za svévolné vyčerpávání tras a nedostane za ten vlak zaplaceno za obsluhu dráhy.
Vsdmichalka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 11:37:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Balik: Lipa n.D.
Ad Standart: GVD je černobíly a na Helpdesku (Pardubice) nám toho moc neřekli, až nějaký Ostravák nám po měsíci poradil co stím.
Zavádění a změnu provádíme v Isoř klient
Ad Qěci: Tak to nevím co si o tom mám myslet, ale samotní Ostraváci se nechali slyšet, že když deď na to hážem bobek a nedatlujem informace do ISOŘe (zavádění, odříkaní, změna či dokonce PLM a samozřejmě zahájení a ukončení výluk) tak jak pak budem zvládat až to pojede na ostro.!? Mimochodem mám za to že v ISOŘi jsou právě data z kterých se vycházi při účtování za dopravní cestu, takže je jedno jestli to tam dám já nebo Dispečer
Hodně řečí málo práce, tak potom to s tou dráhou tak vypadá :-)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 772
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 12:25:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VSD.:
Já zase nechápu, že nedokážeš pochopit, že vlak jako takový, tedy trasu vlaku smí zavést/odříct jedině a pouze PD, či DV. Výpravčí nikdy. Protože výpravčí nemá přehled o volných trasách a nekomunikuje přímo s jinými dispečery. Prostě třeba pro nějakou lokomotivu si výpravčí nesmí vybrat číslo vlaku sám, ale musí mu jej přidělit PD nebo DV.
Vsdmichalka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 12:41:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale PD a DV stejně jako mě ISOŘ sám nabídne trasu a vlak. A já také nechápu ale skutečně to po nás chcou!!!
Hodně řečí málo práce, tak potom to s tou dráhou tak vypadá :-)
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 20:22:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechápu na co byste měli datlovat tyto informace do Isoře,když to je práce dispečera ... Jedinné kam do Isoře zasahujem,je zahájení a ukončení výluky ... a v případě poruchy EDD se tam vysílají informace o vlacích do CDS /průjezdy,příjezdy,atd./
Přidělit trasu a číslo vlaku může POUZE dispečer,ty doby,kdy jsme si to dělali sami jsou dávno pryč ...
V EDD si vlaky můžete naplánovat také,ale se souhlasem PD,samozřejmě že do zadávacích dat musíte uvést o jaký druh vlaku se jedná /Lv,Nex,Pn ../ ...
Totéž se musí zadat při jakékoli změně //např.PN/Lv// a hlavně dříve než zadáte u takového vlaku jakékoli informace /předv. odjezd,průjezd,atd./ ...
U nás/Praha/ na Isoři už vidím jen zadané události /přepřah,končící-výchozí vl.,odstavení ..atd./
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1430
Registrován: 11-2003


Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 21:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vsdmichalka: máte to tam nějaké podivné... Na co tam dispečery vlastně potom máte?
MMCH - o jak velkou stanici se jedná? Myslím komplexně - pokud to zde nechcete zveřejnit, ozvěte se mi na mejl...
Mně se bát nemusíte - nepracuju na nábřeží... :-)
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Vsdmichalka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 15:53:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zdeněk: Viz můj předchozí přízpěvek. Trať 331 Lípa n.D. Dvě staniční koleje 250m, 2x samovrat, VNVK, 4x vlečka (obrat cca 70 vozů deně) směr Zlín D2, směr Vizovice D3
Co se mě týče tak základem je, že na školení jsme byli na konci minulé zimy a EDD nám dali v září. Co si asi člověk může pamatovat? K dalším aplikacím jako je GVD a Isoř už žádné školení nebylo a ani žádné letmé uvedení do problematiky, byť jen písemné, taky nemáme. Takže vše co tady zděluji je to co nám někdo nějak řekne zavolá či pošle meilem a my si to pak nějak převezmem či naučíme samostudiem.
Viz PD a Isoř, tak někteří ani neví že to tam máme a někteří to sami vyžadujou!!!
Hodně řečí málo práce, tak potom to s tou dráhou tak vypadá :-)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 778
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 18:02:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jó, VSD, to asi bude tím, že pro D3ku jste dirigenti, tedy tam si samozřejmě vlaky zavádět/odříkat MUSÍTE, kdeždo na D2ce na to jsou provozní dispečeři, nebo dispoziční výpravčí.
Vsdmichalka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 19:30:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně ale na D3 co tam EDD máme rozhodně nebylo co zavádět. Všechny mé případy se týkají právě D2. A mimochodem dispozice je pro nás Zlín.
Hodně řečí málo práce, tak potom to s tou dráhou tak vypadá :-)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 779
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 20:40:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VSD:
Tak k čemu máte dispozičního výpravčího ve Zlíně?
U nás na bývalém koridoru se taky vždycky zaváděly Lv stylem "fláknu tomu násled osobáku a nebudu otravovat provozního dispečera", ale už ne.
Vsdmichalka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 21:36:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože to tam umí stejně jako my a to mám ještě výhodu v kybernetycké gramotnosti. Jinak o tom že nějaký vlak jede se zpráva nese až s jeho nabídkou. No prostě šturcová štreka.
Hodně řečí málo práce, tak potom to s tou dráhou tak vypadá :-)
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1437
Registrován: 11-2003


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 13:41:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vsdmichalka: poslal jsem vám mejl
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5528
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 13:47:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v sobotu 24.11 budu v praze.
neukázal by mi někdo z vás, jak funguje EDD v praxi? někde v praze nebo blízkém okolí?
já jsme odkojenej na elektromechanice a klasickém papírovém DD.
předem dík.
dydzej -zamotáč- post.cz
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 15:58:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo
V sobotu je 25.11. ... a kdyby jsi ten EDD chtěl vidět a nikdo blíž Prague se Ti neozval,tak přijeď klíďo po 17 hod. do Vysílačkova ...


ICQ 237-113-861
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5529
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 17:00:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a jo vlasně 25.11...
večer jestě nevim, co bude, ale jstli mi to vyjde, tak do vysílačkova dojedu
ještě dám vědět
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5568
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 10:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak v sobotu večer mi exkurze asi nevyjde. bohužel. tak snad někdy jindy.
i tak děkuju za ochotu
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace