K-report
 

Tipy na cesty a výlety Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tipy na cesty a výlety « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 777
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 10:06:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Turistika a železnice se nevylučují, naopak právě vhodně doplňují. Turisté jsou zatím častými zákazníky železnice. Proto chci založit tuto rubriku jako rady těm, kteří chtějí navštívit krásná místa Čech, Moravy, Slovenska, příp. blízkého zahraničí. Anebo přiblížit ostatním třeba i ta méně známá krásná místa včetně doporučení, jak tam dojet nejlépe vlakem, jak cestu zkombinovat. Mohlo by to pro někoho sloužit i jako návod na letní, příp. zimní dovolenou. Šťastnou cestu!
Mám rád vlaky a koleje, nesnáším firmy ČD a ZSSK
J.B.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.211.50.29
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 23:09:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vidím, že tato diskusní sekce není příliš navštěvovaná a protože si myslím, že kdyby se to tu rozběhlo, tak bych se mohl dovědět spoustu zajímavých věcí, chci jít příkladem a napíšu vám tady jak jsem jednou jel / šel do Mladějova.
Bylo to již před několika lety, bylo jaro a mě to táhlo do přírody na výlet. Obvykle jezdím do Mladějova vlakem, a to tak, že něčím rychlejším z Brna do České Třebové a pak 810 po trati 262 do Mladějova. Jeden (jestli se nepletu) pátek jsem nastoupil do osobního vlaku (tentokrát sám) a nechal se dovézt pouze do Březové nad Svitavou. Odtud se dá jít celkem pohodlně po červené turistické značce nejdříve do kopců a pak téměř po vrstevnici přes pole, louky a lesy až na Hřebeč. Na Hřebči je hospůdka (otevřeno jen po - pá), kde se zastavují řidiči kamionů na jídlo. Tam člověk v pohodě zvládne jídlo a pár piveček a může se vydat dál po červené značce. Cesta vede nad areálem Hřebečských dolů, kolem radiotelefonního zařízení a dál zase po rovině. Není radno odbočovat doprava, protože je tam poddolované území, o čemž se poutník dozví z mnoha dnes již notně rezavých tabulek. V okamžiku, kdy se cesta lomí do pravého úhlu doleva, dá se jít po méně používané cestě rovno, která obkrouží strážný vrch a poté se vydá prudkým spádem dolů. Tak se tedy dostanete přímo k výhybně Nová Ves a odtud je možno jít po kolejích o rozchodu 600 mm až do Mladějova. Ve dnech provozu Mladějovské průmyslové dráhy se můžete svézt vláčkem. V Mladějově si můžete prohlédnout Průmyslové muzeum a po tratí 262 odjet k domovu.
Celá popsaná trasa má asi 33 km a kdo ji chce projít v sobotu nebo v neděli, ať počítá s tím, že hospoda je zavřená.
Zkuste to!
Jiří Bednář
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 477
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 09:53:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J. B.: My to šly s kamarádem loni v zimě jen z Hřebče od autobusu, ale sešup z červené značky směrem k vjezdu do hřebečského areálu na sněhu a přes popadané stromy stál za to :-) Jak to vůbec vůbec s rozhlednou na Hřebči? Bude se stavět nebo ne?
ICQ -> 21 65 33 068
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 10:02:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak já sám si doporučím jiný pěkný kout - Krkavčí skálu mezi Železným Brodem a Semily. Je to na opačném břehu Jizery než je známá Riegrova stezka, je odtamtud pěkný výhled do krajiny, do údolí Jizery, ale milovníky železnice určitě zaujme pohled na trať 030 mizející v tunelech. Ty vlaky z té výšky vypadají snad jak na kolejišti velikosti N. Pro názornost přikládám fotku pořízenou z Krkavčí skály letos v zimě, uprostřed je patrná galerie před jedním z tunelů. Jinak sám výstup na vyhlídku není náročný, značená cesta od silnice vede skoro po rovině a pokud se turista vydá od vlaku v Semilech nebo Železném Brodě, tak to jsou vcelku nenáročná stoupání.


ICQ -> 21 65 33 068
kovář.mirek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.235.102.14
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 10:31:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

..Lokálka Pečky-Kouřim. 8.4. pojede z Kolína starý motor přes Pečky do Kouřimi v rámci akce Vynášení smrtholky, kdo chcete vidět že i v polabí jsou kolem trati skály a podobné nečekanosti přijďte a pojeďte.Vláček končí v Kouřimi, odtam je pěkná procházka přes starobylé město (zachovalé hradby a pod.) do skanzenu, kde bude vítání jara vynášením smrtky a podobné lidové trachtace.S motorem by měli jet Sázaváci.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 827
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 22:35:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Také něco na 8.4. Na Pulčínských skálách toho dne proběhne tzv. otevírání skal pro letní sezónu, start v 8 hodin (po příjezdu vlaku 3203) v Lidečku u motorestn pod Čertovými skálami. Pozývám všechny do tohoto nádherního koutu tratě 280, mezi Pulčínskými a Čertovými skálami poblíž Lyského průsmyku. V obci Plučín je rázovitá stylová hospoda, ve Francově Lhotě rest. Ranč u Zvonu.
Štastnou cestu!
kovář.mirek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.235.102.14
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 10:54:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doplněk k 8.4., motor M 262 vyjíždí z Kolína v 8.05 hod, přes Pečky, Bošice,Zásmuky do Kouřimi.Zpět odpoledne.
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 09:50:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minulý rok jsem se vydal na víkend do Katowické konurbace, tentokrát bez turistických, zato s ryze šoto ambicemi. Ideální spojení je vlakem R201/202, i když současný příjezd do Katowic v 0400 je poněkud vražedný. (Loni to jezdilo později).
Oblast samotná (údajně jediná konurbace ve Střední Evropě) je několik srostlých průmyslových měst s jednotným tarifním systémem. Přímo před katowickým nádražím (je přímo v centru města) je jeden z terminálů MHD, další jsou v blízkém okolí dostupné do 5 minut pěšky. Koupil jsem si jízdenku na 24 hodin ve stánku na nádraží a ponořil se do víru MHD.
Páteřní linky (trošku zrychlené) tvoří čísla začínající 800 a více, které spojují jednotlivá města, ostatní jsou typické městské linky. Dopravu zajišťuje fantastická směs Ikarusů a Jelczů v různém stádiu vrakovosti (proti kterým je termín Vrakosa urážkou jakékoli Karosy).:-) Navíc je v celé konurbaci neobyčejně zajímavá síť tramvají, projížďka nimi je skutečnou exkurzí do historie jednokolejných úseků, provizorních spojek a vývoje posledních 100 let.
Slušné ubytování nabízí Hotel Zaleže asi 5 zastávek tramvají (10 min pěšky) od nádraží v Katowicích.
Síť konurbace doplňuje systém zrychlených spojů soukromých dopravců, označených (zřejmě) velkými písmeny. Nemají jízdní řády, zastávku občas zdobí nějaký ohnutý označník, na netu o nich není nic oficiálního, občas nějaká zmínka na diskuzních fórech, ale všichni zjevně vědí odkud kam co jezdí, a hojně využívané autobusy jezdí po méně než 15-ti minutách. Odpozoroval jsem linky D a Z, D jezdí z terminálu Skargi v centru Katowic do Golonku a odtamtud jezdí linka Z kamsi k jakési obrovské burze. Jízdné se platí přímo řidiči (cca 1 Zl) a jízdenky jsem neviděl. Spoje obsluhují dálkové a linkové autobusy, většinou 9-ti metrové Autosany, dálkové Jelcze PR110T a zahraniční ojetiny. Já jsem na linkách D a Z jezdil celou neděli.
Dobré spojení domů je pak vlakem EC 105
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.115.254
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 17:07:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten hotel vyjde na kolik ?
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 18:02:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není úplně levný, myslím, že asi 90 Zl, pošli si poptávku na http://zaleze.katowice.pl/, reagují velmi rychle.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 18:53:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo má zájem vidět vycházející Slunce na Lysé hoře (Beskydy) na svatojánskou noc v sobotu ráno 24.6., má možnost. Je to organizovaná akce, bufet na Lysé hoře by měl být v noci otevřen. Jede se v pátek 23.6. vlakem 3128 z Ostravy před 22. hodinou, ve Frýdlantě přestup na motorák 13134 ve 22:47 hod. Výstup na lysou horu v noci je tedy nejvhodnější z Ostravice po červené tur.značce, samozřejmě možností je více ( z Frýdlantu, Nové Dědiny, Ostravice zast.), ale tento se jeví nejvýhodnější.
Štastnou cestu!
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.204.63
Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 15:05:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tip na výlet?
Víkendová akce v Pečkách!
Více na http://www.posazavsky-pacifik.cz, jízdní řády atd.
Co Vás čeká? Nulkovej beztlumičovej Čmelák na osobáku, přípřež Rosniček, nedělní (velmi hodnotné) focení na stráni u Vrbčan (fotopas symbolických 100,- !! )
Malý Bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.195.239
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 21:29:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Již tuto sobotu zahajuje pravidelný víkendový provoz "Nejsevernejší expres"; "Hurvínek" M 131.1441 vyjíždí po dobu letních prázdnin z Kamenického Šenova do Dolní Poustevny - více na www.KPL.cz
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 21:57:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Napošte mi prosím někdo, jak se dostanu k Gotthardské dráze ve Švýcarsku. Popř odkud kam vedou tyto legendární úseky, chci vzít foťák, kameru, něco peněz a projet to. Dík za tipy.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 05. července 2006 - 22:40:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Několik typů na železniční výlety zde - http://fotomysak.bloudil.cz - fotogalerie - sekce železnice. motorová Myš
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 14:01:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tipů, Myšáku,tipů..... Posázaví jako stavení, Jouzo :-))))
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 1-2006


Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 21:58:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jo, i mistr tesař se někdy utne... Příště si to radši po sobě i přečtu . To mám z toho, že pořád sháníme všelijaký typy vozidel... motorová Myš
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 21:07:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotky z Vychylovky z brigády s KRÚŽKOM na http://fotomysak.bloudil.cz - sady Kysuce a Orava, a dále sada Jablonka 2006 - malé přeqapení. Přeji příjemnou zábavu. motorová Myš
Motoráček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 11:10:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Last minute

Ještě zůstává 5 volných míst na akci Dovolená s Natašou. Odjíždí se již tuto středu 16.8.2006 a návrat je 20.8.2006 odpoledne. Co to obnáší ?? Za dospělého 3000,- a za dítě,či ZTP 1000,- na celý výlet. V ceně není hrazeno ubytování, starava a vstupné do muzeí.

Odjezd ve středu je v 8.50. Je možné se také zúčastnit jen části akce s úhradou poměrné částky. Podrobnosti najdete na http://pshzd.wz.cz/dovolena-program.htm

Kdo máte zájem, hlaste se na tel. 608 745 500 nebo na 604 926 620!
miš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 11:10:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co výlet do Slezska?
Sobota 26. 8. 2006 - úzkorozchodný vlak Slezských zemských drah Třemešná - Osoblaha a zpět (viz www.osoblazsko.com), v Osoblaze křest druhého vydání Atlasu drah ČR (pro železniční výletníky dost dobrá pomůcka), odpolední přesun do Kravař - tam dost velká pouť - i přes večer a noc. V neděli ostravské historické tramvaje na "lesní výletní" jednokolejné trati Poruba, Vřesinská - Kyjovice, Zátiší.
Alesl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 7-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 20:17:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Neděli budu ve Štúrově a chci si opět projet tři úzké za hranicema v Maďarsku.Mám volná místa v autě,jestli se chce někdo přidat tak ať se ozve na e-mail.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1003
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 17:56:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V sobotu 23.9. je den železnice. Mimo otevřených prostor na nádražích (prohlídka lokomotivních dep a pod.) bude jízdenka SONE platit tentokrát výjimečně bez omezení věku, čili ji bude moci použít až 5 dospělých osob najednou.
Štastnou cestu!
Pravapara
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 23:34:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Společnost železniční výtopna Jaroměř
železniční muzeum, Nádražní 227
551 01 Jaroměř - Česká republika
www.spolecnost-zeleznicni.cz
srdečně zve 28.10.2006 na
Setkání železničních muzeí.
Chceme si spolu s vámi připomenout 20 let našich aktivit na záchraně železničních památek
a 10 let od prvního otevření expozice železničního muzea Výtopna Jaroměř.
Program:
- 9 hod. otevření expozice železničního muzea Výtopna Jaroměř, představení exponátů
- 10,35 hod. odjezd zvláštního vlaku s parní lokomotivou 423.0145 do Hradce Králové
- 11,10 -12,00 hod. možnost přistoupení dalších účastníků v Hradci Králové hl.n.
- jízda zvláštního vlaku se 423.0145 „spící“ lokálkou Hněvčeves – Smiřice, fotozastávka
- 13,23 příjezd do Jaroměře
akce je pro nejširší veřejnost. fotozastávka zřejmě Hořiněves a Sendražice.
Pravapara
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 18:18:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Železniční muzeum Výtopna Jaroměř pořádá 2. a 3.12.2006 jízdy zvláštního vlaku s parní lokomotivou 423.0145 v trati Hradec Králové hl.n.-Třebechovice-Týniště nad Orl. Ve vlaku cestuje čert.
Podrobnosti a jízdní řád najdete na www.spolecnost-zeleznicni.cz a www.cd.cz
Malý Bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.195.239
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 21:08:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V sobotu 2. 12. vyjede letos naposledy M 131.1441 do Kamenického Šenova - viz www.kpl.cz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace