K-report
 

Archive through 07.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archive through 07.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 22:50:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem rád, že se to vyjasnilo. Mě zase připadá, že je lepší něco (i když v nevalné kvalitě), než nic.
Psí web o služebních pomůckách GVD
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 23:43:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pes: Zcela souhlas, lepší něco nežli nic. Rozhodně publikujte, co se dá, i když to třeba není úplné, zformátované... Je to záslužná činnost.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1144
Registrován: 11-2003
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 16:22:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lidi neblázněte. To co je na psím webu, je pracovní náhled, kterej se skoro denně aktualizuje. Tzn. že tam nemůže bejt v žádným případě všechno. V té podobě jak to je na webu, v té se to zpracovává. Teprve když to má nějakou konečnou podobu, dělaji se z toho tabulky jízdních řádů. Zřejmě je to tak pro zpracovatele snazší... Ale hned se vztekat jak malí děti... ???
Státní akciovka vám nenabídne nic, tak buďte aspoň rádi za to co je...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1145
Registrován: 11-2003
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 16:26:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak je tedy pravda, že ve Firefoxu to nejde stahovat. Ale tak si stáhnu celej zazipovanej balík, ne? A pak si z toho vyberu co chci... 3,7 MB snad nejni zas tak moc...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Siemens
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 16:00:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z DF CD:

(...) na konci řádu 2006/2007 se ukončí doprava na:Trutnov-Žacléř,Trutnov-Teplice nad Met. prý provoz jen v létě,Martinice-Rokytnice,Meziměstí-Broumov,Opočno-Dobruška a Rokytnice-Doudleby. (...)
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 16:24:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siemens: To řekla nějaká věrohodná osoba? Tomu Broumovu se mi nechce věřit...
Siemens
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 16:34:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to pry z radia (zrejme nejakeho lokalniho). Puvodni prispevek je na diskusnim foru CD o zeleznici ve vychodnich Cechach. Broumovu se mi taky nechce verit, bylo by to naprosto nelogicke, ale pry je ta trat ve spatnem technickem stavu.
Davidvrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 17:02:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PROSIM VAS, TO BUDOU EC PRES LIDEC STAVET V HRANICICH, VALMEZU, VSETINE I HORNIM LIDCI ????? TO Z TOHO RADSI MELI UDELAT KATEGORII ZrOs !!! Doufam, ze to bude stavet i v Luzny u Vsetina a Praze-Klanovicich.

Zdravim priznivce rychle dalkove dopravy.
D.V.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 17:02:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siemens: "ale pry je ta trat ve spatnem technickem stavu."

Takže zastavení provozu navrhla SŽDC, resp. SFDI odmítla dát peníze na opravu? Zdá se mi to divné hlavně proto, že se v součastné době kraj snaží tuto trať zatraktivnit hodinovým taktem... Proč by to dělal kdyby veděl, že není zájem o její udržení? Má někdo přehled o vytíženosti vlaků po zavedení taktového provozu?
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 618
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 17:09:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Davidvrt: Pokud je zájem o vedení EC na Slovensko přes Vsetín, tak je celkem logické, že v zájmu zaplnění vlaků, to bude stavět ve městech s pravděpodobností slušné poptávky, tj. v Hranicích, ve ValMezu a ve Vsetíně - někdo ty vlaky musí zaplnit místo Ostraváků. Tolik lidí cestujících z Prahy a Olmu na Slovensko pravděpodobně není... Horní Lideč je předpokládám kvůli hraniční kontrole...
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 18:24:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://kordis.cz/indexmie.htm
Efrnest
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 20:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj, nemáte někdo nějaké informace o změnách v GVD 06/07 na trati Brno - Žďár nad Sázavou - Havl. Brod - Kolín - Praha. Např. jestli se neplánují opětovně nasadit vlaky vyšší kvality. Díky za případné info.
Radši ne :-)
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.235.142.102
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 23:08:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na východě Čech se výhledově plánuje nasadit autobusy místo vlaků na tratích do Žacléře, Dobrušky, Vrchlabí, Libáně, Městce Králové a mezi Jaroměří a Novou Pakou.
Jaroslav_Černý
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 08:48:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siemens: To jsou nesmysly. Akorát do Rokytnice nad Jizerou mají podle prvního nástřelu zajíždět už jen 2 vlaky.
Klub dráhařů - www.drahari.info
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 09:49:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radši ne :-): Jaroměř - Nová Paka, to bude nějaká nová relace, nebo to má být Jaroměř - Stará Paka? Ostatní relace bych v podstatě souhlasil. Vrchlabí se lépe obslouží autobusy, protože by mohly jezdit třeba Kunčice - Špindl, což by znamenalo o přestup méně, než teď. Do Žacléře už vlakem skoro nikdo nejezdí (alespoň když tam jedu já :-(, protože je to příliš zdlouhavé. Rokytnice je škoda, ale jestli budou vlaky končit v Jablonci, tak mi to nepřijde jako tragédie. Intercity - Broumov, to je pořádný nesmysl, zvláště když se Oredo zasadilo o tak velký počet spojů... A Trutnov - Teplice? Od té doby, co skončily doly je to bída. Bohužel.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Pinec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.90.245.42
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 10:58:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Broumov: nepřijde mi , že je ve špatném tehcnickém stavu. Je tam 50-60 a kromě zpomalení na přejezdu u Olivětína tu není snad ani žádné pomalá jízda... Vlaky jsou využívané solidně až moc :-) Alespoň když občas jedu já.
Adržbach: zas tak bída to taky není. A v sezóně už vůbec ne. Prostě jak kdy. Víc než 80 lidí do 810 stejně nenarvete :-))
Vrchlabí: při provozu vlaků už z Trutnova odpadne přestup zase někomu jinému :-) Díky automobilce se trať stejně nedá zrušit celá...
Rokytnice: má smysl omezit. Jednak to myslím motorák na otočení až nakonek nestihne a za druhé je přestup ve městě logičtější než v lese, kde se stejně musí na bus, neb do Rokytnice je to ještě kus...
Davidvrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 11:08:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: To nikomu neberu, že chtěj naplnit vlaky, ale na druhu stranu zase stavět v každý obyčejný rychlíkový stanici ... , no nevim:-(( Podle mě by stačil ValMez a Horní Lideč, na ostatní udělat přípoje osobákama (vždyť jsou ty stanice od sebe vzdálený 15-20 minut). V Hranicích u ostravských vlaků stejně dřív vystupovali lidi akorát tak na přestup směr ValMez, Vsetín. Takovýmhle zastavováním všude za každou cenu se strašně sníží cestovní komfort pro vzdálenější relace.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 15:07:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pinec: 047 v sezóně to jde, máte pravdu. A přímé vlaky TU - Vrchlabí, to se mi moc nezdá, i když jsem se s takovým nápadem už setkal. Preferoval bych projíždět 040 durch a k tomu autobusy do Špindlu, ale dovedu si představit třeba přímé Sp HK - TU - Vrchlabí, to už by nějaký smysl mělo.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 4-2004
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 17:41:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyv: kdepak Sp HK-TU-Vrchlabí, to je k ničemu: když už, tak jako spojená ramena Os. Na 040 nechť je durch 2h takt Sp, k tomu 2h takt Os TU - Kunčice - Vrchalbí (třá 814+914); tento ať je doplňován busem (Horka u St.P (přípoj od R z Pce a HK)-) Kunčice - Vc - Špindl s přípoji v Kunčicích: takto by se nemusel kvůli 044 vydržovat další šukafon (myslím, že to takhle nějak fuguje s Vamberkem) a doprava by se zlepšila (do TT i centra Vrchlabí). Trať 042: přímo Jabloneček - Mart. - Paka (popř. Jaroměř, jak tu druhdy zaznělo). Mezi Martinicemi a Kunčicemi (tj. v H. Branné) postačí Sp co 2h.
Dobruška, Žacléř: bus je asi opravdu výhodnější.
Davidvrt: zastavováním všude za každou cenu - to má být jako co? Stejně jde - jak se dá vyrozumět - jen o ten Vsetín. Jedním zastavením se těžko strašně sníží cestovní komfort... Spíš se tím zvýší komfort cesty z centra Valašska do Prahy a jinam. EC nejsou od toho, aby nikde nestavěly... (srv. např. četnost zastavování EC Innsbruck - Feldkirch)
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 20:16:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Davidvrt: Takovýmhle zastavováním všude za každou cenu se strašně sníží cestovní komfort pro vzdálenější relace.

To sice ano, ale je přeci lepší aby jezdilo slušně zaplněné IC s 10 zastávkami než poloprázdné s 8 zastávkami. A navíc, jak psal Walbrzych, tak se komfort sníží jen velice málo. Problém je akorát v tom, že si nejsem jistý, zda v tomto případě Vsetín a okolí dokáží zaplnit (respektive dozaplnit) vlaky IC. Můžeme to tedy brát ze strany ČD za určitou zkoužku poptávky na Valašsku po IC.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1860
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 20:27:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom by to nedopadlo jako EC přes HavlBrod, když nepočítám dobu do roku 2000 (nebo kdy to začlo jezdit přes MuN), tak to tam jezdilo jenom v GVD 04/05 a hned to dráhy zrušily...
ICQ: 202 888 377
Portabohemica
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 2-2004
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 08:24:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ja těmi EC-vlaky přes HB jezdil několikrát týdně a nemyslím si, že by byly nějak málo obsazeny, spíš naopak hlavně ke konci provozu byly "plne perony" a nebylo si kam ve vlaku sednout. Jinak tomu bylo ve Žďáře n.S. kde denně jen 5-10 cestujících
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 884
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 10:17:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Davidvrt - zapoměl jsi na to nejdůležitější z celého úseku - Vsetín. Horní Lideč by už v GVD 2008 mohl vypadnout jak se konečně definitivně zruší hranice, on má pro cestující význam jen jako spojnice do Val. Klobouk a Brumova.bylnice, a k těm motoráčkům je vždy spoj od Os ze Vsetína, takže o žádné zdržení nepůjde, jen o přestup navíc. Do roku 1992 jezdilo přes Púchov mnohem více rychlíků než dnes a Horním Lidčí zastavovalo jen minimum rychlíků.
Spíš mi připada zbytečné zastavování dálkových vlaků v České Třebové, kde jezdí vlaky v intervalu 1 hod. i menší, tam se to dá lehko nahradit dalším vlakem, ve Vsetíně je to mnohem horší. Hranice na Mor. jsou důležité jen při dělení vlaku na Ostravu a SR, jinak je tam též dostatek jiných vlaků.
Garfield - osobně z Brna do Prahy jedu mnohem raději přes Vysočinu, ale je otázka, jestli u dálkových vlaků Žďár a Havl.Brod dokáží konkurovat Pardubicím (ve spojení s Hradcem). Obávám se že EC už se tam nevrátí. Trať Brno - Havl.Brod je sice docela dobrá, ale havl. Brod - Kolín trakčně velmi slabá (časté 70 km/h).
Štastnou cestu!
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 10:25:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wałbrzych: Tak to zní už docela rozumně. Původně jsem to pochopil tak, že by všechny vlaky jely TU - Vrchlabí.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 749
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 10:31:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kde teda bylůy plný perony když krom Žďáru to stavělo ještě v HB?
Já tím jel v zimě v neděli Huňkárií do Budapešti. V Bmz celou cestu sám v kupé přičemž nejslabší to bylo v úseku Praha - Brno. Zpět v úterý EC Hamburger nebo co to bylo za bezejmenný ranní EC už bylo podstatně plnější - o 100% (v kupé jsme byli z Brna 2 - ovšem ještě platila rel. sleva a bylo dost sněhu). Výměna v HB i ŽĎáru zlomek Brna (asi 20-30 ks).

Že se IC přes Vsetín obsadí v pátek a neděli se asi předpokládat dá. Jindy to ovšem bude bída. Navíc se sníží obsazenost v úseku Praha - Olomouc neb Ostrava je zajisté silnější frekvenčně než Vsetín a na Slovensko pojede lidí stejně jako dnes horem.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 11:10:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslím, že trasování IC/EC přes Lideč by mohlo přitáhnout nové cestující na Slovensko, přeci jen to bude o dost rychlejší, takhle to bude srovnatelné i s autem. Podobně to platí i o Valašsku, uznávám, že Vsetín i Valmez jsou ve srovnání s Ostravou "díry", ale ne zas tak malé. Zrychlení a zkulturnění dopravy nové cestující přinese, navíc jsou obě města železniční uzly, takže pokud budou přípoje (což by bylo žádoucí), pak by i přestupujících mohlo být slušně. Kromě toho nikdo neříká, že ty vlaky musí jezdit stejně dlouhé, jako směrem na Ostravu.
Já bych byl celkem optimista a počkal, jak se nakonec vlaky ujmou.

Jinak pro srovnání, v GVD 1989/90 jezdilo po 280 ve směru do Čech 12 rychlíků (včetně sezónních a posilových) a ve Vsetíně stavěly všechny kromě Dukly, ve Valmezu všechny a v Lidči jen Laborec, Moravan (Bylnice-Lideč-Praha, jen jedním směrem, zpět přes Havl. Brod), Vsacan, Bečva a nedelní R1120 Margecany-Ústí n.L., tj. 5 spojů.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 11:19:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad PortaBohemica: nechci tady rozpoutat novou debatu o trasování EC, prostě přes Pardubice je to rychlejší a Pardubice+okolí dají více cestujících než Havl.Brod+okolí.
Nicméně pokud by se chtělo, tak by se dalo uvažovat o nějakém tom expresu Praha-Kolín-HB-Jihlava-Jihlava město, pokud by měl dobré přípoje (zejména v Praze od Plzně, v Kolíně z Polabí, v HB na všechny směry, v Jihlavě na Třebíč a na osobá směr Telč), pak by se možná mohl ujmout.
noxx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.24.77.245
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 13:12:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad chomutovak:
to uz muzeme rovnou uvazovat o Ex Praha-Liberec nebo Ex Praha-Karlovy Vary...
Praha-Jihlava:
bus 1:35 hod, 120 Kč bez slevy (se slevou 50 Kč)
vlak 2:18 hod, 204 Kč bez slevy (Z 126 Kč, JP 88 Kč)
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 14:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Btw. od dubna bus Praha - Jihlava i oranžově s SA.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 15:07:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Noxx: O Liberci bych za současných podmínek neuvažoval, ale o těch Varech klidně ano. Před pár lety ještě jezdil Chomutovský expres, Praha-Ústí bez zastávek, dál jako rychlík. I při tehdejších koridorizačních jízdních dobách (Ústí-Holešovice 1:20 bez zastávky) to bylo velmi oblíbené spojení, a to i kupodivu od nás z Podkrušnohoří do Prahy a zpět. Současné jízdní doby by při tom mohly být o cca 15-20 minut kratší (Holešovice-Ústí 1:03, pak 6 minut pobyt, ÚL-CV 1:05, CV-KV 55 minut, od příštího roku i méně). Myslím, že pokud by se některý ze současných rychlíků 86X vedl z Prahy/do Prahy jako expres (z Ústí do Prahy bych ho nahradil rychlíkem z Děčína), tak by si svoje cestující našel, a to možná i do těch KV.
Co se týče Jihlavy, nesmíte uvažovat jenom v relaci Praha-Jihlava, ale komplexně, uvažovat i přestupující a dálkové cestující.
A porovnávat cenu za vlak už nemá vůbec cenu, zejména obyčejné jízdné je nepoužitelné prakticky k ničemu. Do Jihlavy je to po kolejích 163 km, to by jízdné klidně těch 120 (lépe 115) mohlo být taky.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 887
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 16:09:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ony ty ic vlaky přes Vsetín z Prahy na slovensko by mohly přitáhnout nějaké cestující navíc, ale jen tím, že budou rychlejší. Bohužel cena jízdenek na vlak v relaci ČR-SR je mnohonásobně vyšší než bus. Autobusáci si nedšlají žádné problémy s nějakými mezinárodními tarifami, dokonce na větší vzdálenost dávají to ještě levněji. Vlak má výzban jen pro větší skupiny (lepší obsaditelnost a tam se už snad trochu projeví výhoda CityStar), u jednoho je to nehorázně drahé.I to MPS je od nového GVD nechutně drahé, stejně ale v IC neplatí. A tak kdysi výhodná a velmi frekventovaná trasa Praha - Vysoké Tatry upadá a upadá. A dokud se Ćd a hlavně zlodějské ZSSK nedohodnou na nějakém zatraktivnění dopravy ČR-SR, tak budou jezdit už jen režisti.
Já sám teď v květnu a červnu chci projezdit Slovensko naposledy křížem krážem, po definitivním zrušení KMB ZSSK si už pak asi nedovolím už vůbec nic.
Štastnou cestu!
Jaroslav_Černý
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 16:17:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelená: No a co Eurodomino, na to se po Slovensku dá taky pěkně jezdit, ne?
Klub dráhařů - www.drahari.info
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 750
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 16:50:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já tedy předpokládám že přes Lideč bude "uhnuto" některé stávající IC/EC čímž zanikne jejich 2 h takt pro Ostravu /nebo snad maj bejt pro těch pár lidí navíc?). Takže tady lze očekávat dost úbytek na IGK a Studentbusy neb do TISů asi tolik substrátu nepřejde.

Ve výsledku to zjevně bude úbytek. Nejspíš i na to Slovensko. Něco málo přibude via Lideč (kdo? ti z busů asi ne neb tarif, z IGK??). Něco ovšem zas ubude v relaci Ostrava - Slovensko která asi nebude slabší než Vsetín a spol. Slovensko.

A pokud ty IC budou stát i v takové díře jako Lideč a pak stejně jako R tak co brání jejich zastavení v Zábřehu?

A jsme tam kde jsme byli. IC by mělo být spíš R v kulturní podobě (ne vrakoidní stoleté koženky) a nad nimi nějaký "SC" tedy IC/EC pro spojení skutečně velkých sídel Praha-Pardubice-Olomouc-Ostrava.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 621
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 17:29:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield: Je klidně možné, že to tak dopadne. Ale přecejen v tomto případě se jedná o jakési urychlení, kdežto v případě EC přes HB se jednalo o nepříjemné zpomalení.

Portabohemica: Asi dvakrát jsem jel EC-éčkem přes HB v pátek v 16:35 z Prahy, tj. v době, kdy by měl být největší zájem, a vlak byl zaplněn tak cca 40% do HB a dále už jen cca 10-20%, tj. velmi slabě. Tak nevím, kdy jsou ty "plné peróny".

Chomutovák: O relaci Pha-KV podle mě lidé mít zájem nebudou. Takže by toto spojení mělo větší význam jen pro relace Praha-Ústí+Teplice a dále pak pro spojení měst v Ústeckém a KV kraji. V první zmíněné relaci by Expres akorát odebíral lidi z EC a stejně by dle mého názoru pořádně nenaplnil. Podle mě současná nabídka R na 090, 130 a 140 bohatě postačuje (možná i přesahuje) poptávce.

Petr_vlček: Váš předpoklad o vývoji cestujících po změně trasování EC zní bohužel dost pravděpodobně.
Jinak si myslím, že stát by měl tlakem v podobě občasných VŘ donutit ČD k tomu, aby předložili ztrátovost ryclíků na základě nějaké studie a zlepšili úroveň vlaků, tj. žádné nereko B či Btn. Zajistila by se tedy kulturní podoba i u R, IC by zajišťovaly spojení "skutečně velkých sídel" (Pha-Ova, Pha-Plzeň, Pha-Brno), EC také, ale navíc do zahraničí. Kategorie SC mi připadá zbytečná, jelikož tak nějak by měly vypadat IC, co se kvality a rychlosti týče.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1868
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 18:06:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice a ostatní:
Já sem to myslel tak, že jde o ty lidi. Urychlení to sice je, ale jesi to bude stavět ValMez, Vsetín i Lideč, tak to moc nových "dálkových" cestujících nenaláká.
Tipuju, že Košičan bude jezdit plný i dál, ale u Fatry a Vsacana se obávám, že se nezaplní. Přecejenom Ostravsko má hodně přes půl melounu lidí, na Valašsku žije těch lidí několikrát míň.
ICQ: 202 888 377
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 18:40:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield: Souhlas. Podle mě to bude vyjma Košičana za ValMezem bída, jelikož z počtu lidí cestujích na Slovensko je podle mě tak polovina z Ostravska (Slováci tam pracují). Takže bych tipoval navrácení IC do původní trasy v JŘ 2008. Mmch: Jak jsou nyní zaplněné rychlíky Fatra a Vsacan z Valašska dál na Slovensko? Vždy se mi zdálo, že poměrně slabě...
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 19:31:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice : Jel jsem včerá Fatrou a jelo nás v kupé celých 5 osob.Spoj maximálně z 10% obsazen od Žiliny do olomouce.Dále to nevím
Martan1484
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 22:16:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fatra má celkem dobrou vytíženost i Žilina - Považská B. resp. Púchov a to přesto, že jede téměř na blok za R do Bratislavy (v posledních dnech téměř vždy - čekání na zpožděný příp. vlak , Púchov - Vsetín skoro prázdná a pak tak střed do Přerova. Dál netuším. (Dnešní stav)
Nejvyšší formou života je člověk, nejnižší formou života je člověk, který si hraje s vláčky.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 889
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 06:33:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fatra (242) bývá od úterý do soboty málo vytížena, v neděli naopak až moc a v pondělí tak akorát. Vsacan (240) zase bývá neúměrně přetěžován v pondělí ráno
Štastnou cestu!
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 08:13:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EC via HB jsem loni volil snad jen jednou, (nedělní) EC složený z několika Bmee, co jezdil z pražského hlavního ve 1200 do Vídně byl vedle nechutnosti samotných vozů nechutně plný, maďarské vozy na EC z Holešovic v cca 1230 byly přecejen příjemnější. Tento vlak byl obsazen především slovenskou a maďarskou frekvencí.
Jakýkoli návrat k HB je nesmysl bez zachování taktu přes ČT... a potom se HB nenaplní.

Na trati 130 (a 140) bych rád uvítal návaznost rychlíky na EC od Prahy v ÚL.
Jaroslav_Černý
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 09:37:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Žádné EC přes HB v prvním nástřelu není a pochybuji, že by tam přibylo.
Klub dráhařů - www.drahari.info
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1264
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 12:23:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice, Petr Vlček:
Naprostý souhlas. Myslím, že obdobné argumenty a názory tu už dříve zazněly nejen z mých úst. A to jak ohledně EC přes ValMez, tak existenci kategorie SC. Kategorie SC mi připadá zbytečná, jelikož tak nějak by měly vypadat IC, co se kvality a rychlosti týče.

Hold budeme muset asi ten příští GVD nějak přežít a doufat, že se v roce 2008 vrátíme k vcelku dobrému a osvědčenému systému současnému.

Jen se bojím, o kolik lidí železnice přijde na trase Praha-Ostrava, protože takt EC se zhorší a do TISu určitě všichni nepřejdou.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 13:58:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:
protože takt EC se zhorší a do TISu určitě všichni nepřejdou.

A to víte jak?!?
Vy víte, že tento návrh se opravdu uskuteční?
Anebo Vy snad víte, za jakých podmínek budou ČD v příštím JŘ produkt SC prodávat? Pokud za těch stávajících, tak si koledují o prů*er až do sklepa, ale pokud za výrazněji výhonějších, tak může být pro cestující atraktivnější, než IC/EC. Takže, pokud víte, tak sem s tím, ale pokud ne, tak by bylo velmi dobré zdržet se veškerých komentářů na toto téma, a těchto jedovatých slin zejména.

SC mi připadá zbytečná, jelikož tak nějak by měly vypadat IC, co se kvality a rychlosti týče.

Vlaky tady nejsou proto, aby primárně splňovaly nějaká (šotoušská) kritéria kvality, ale aby přepravou cestujících vydělávaly peníze. Pakliže zde existuje poptávka po takovémto rozdělení vlaků, tak zde prostě bude a to bez ohledu, zda-li použité soupravy odpovídají nějakému škatulkování typu "vlaky s takovým tvarem oken patří nejvýše na tuto kategorii".

doufat, že se v roce 2008 vrátíme k vcelku dobrému a osvědčenému systému současnému

A v čem je ten současný tak osvědčený?
Vlastně třeba v tom, že vlaky vozí až dvojnásobný počet vozů, než kolik jich má reálnou možnost na rentabilní vytížení kvůli tomu, že jednou, dvakrát týdně jsou potřeba, je osvědčený způsob, jak si nabít hubu.
Liberté! Égalité! Sexualité!
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 15:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelená, Martan1484, Phpttjournal: To jen dokazuje, že největší poptávka v dopravě mezi ČR a Žilinou je z Ostravska, tj. IC by měly být zachované tak, jak jsou.

Fanfán: Vlaky tady nejsou proto, aby primárně splňovaly nějaká (šotoušská) kritéria kvality, ale aby přepravou cestujících vydělávaly peníze.

To bezesporu, ale: V dálkové dopravě mezi velkými městy jako jsou Praha a Ostrava bude většina cestujících pravděpodobně chtít jet, co nejrychleji, co nekomfortněji a co nejlevněji. Pokud je vlak dražší než bus, tak by měl být alespoň rychlejší a komfortnější. V současné době to vypadá v této relaci tak, že cena je u vlaku vyšší, komfort však již srovnatelný a jedině rychlost ho drží nad vodou. Navíc jsou pro cestující podstatné také frekvence a časová poloha, které se přesunem IC zhorší. Dokud budou převažovat argumenty pro vlak, tak bude v této relaci pravděpodobně úspěšnější vlakový dopravce. "Kritéria kvality" jsou samozřejmě subjektivní u každého cestujícího, ale lze například říci, že klimatizovaný komfortní vůz Bmz bude mít v komfortu oproti busu SA navrh, ale vůz Bee na tom bude hůře. Prostě pokud kvalita zvýší výrazně poptávku, jako tomu u dálkové dopravy podle mě je, tj. u vlaků IC, tak je třeba přemýšlet o tom, co by měl kvalitní vůz splňovat.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 891
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 16:02:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ten Košičan bude výhodnější přes Vsetín. Chtělo by to hlavbně kvalitní spojení Prahy a Vysokých Tater a to by se tak určitě zlepšilo.
Pro spojení Ostrava - SR je Košičan absolutně nevhodný. Pro jízdu z Ostravy na Slovensko je to příliš pozdě (zabitý celý den - lepší je Casoovia nebo Excelsior) a pro návštěvníky Ostravy, příp. pracující zase přáliš brzo. Tam by se hodila ta zrušená Odra z Ostravy kolem 16. hodiny. V opačném směru Košičan je také absolutně nevhodný s příjezdem do Ostravy kolem 14. hodiny. Takže pokud se toto nevyřeší, nebude nít Košičan na trase Ostrava - SR velký potenciál, na dálkovou dopravu je výhodnější buď ráno nebo až k večeru, ne v půli dne. takže Košičan ve svých současných podobách je ještě výhodný pro Prahu (ne pro Ostravu) ve směru na SR, proto jeho vedení přes Vsetín je výhodnější.
Ráno spojení z Ostravska na východ je jakžtakž dobré (Cassovia, Excelsior - byť jeden se má prý zrušit), totéž večer zpět do Ostravy, chybí však spojení ze Slovenska s příjezdem do Ostravy do 9.-10. hodiny a zpět odpoledne mezi 15. a 17. hodinou. Kysuca v obou směrech je vhodná jen z/do Žiliny, dále stejně nejsou přípoje. Rovněž večer Odrou se cestující také spolehlivě dostane jen do Žiliny, dále při jeho zpoždění může v Žilině nocovat, "přípojný" IC Kriváň stejně nečeká a navíc je celý místenkový.
Nejvíc by bylo výhodné teda převést Košičan přes Vsetín a Odru přes Ostravu protáhnout do/z Košic v trochu rozumější poloze, to ale zlodějské ZSSK v době jejich železniční normalizace v roce 2003 zrušily!
Štastnou cestu!
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 16:23:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: Ano vím. Já chtěl zdůraznit to, že komfort (nejen) není cíl, ale prostředek k dosažení cíle, a proto jsou věty jako ta Hrochova zcela nesmyslné.
Liberté! Égalité! Sexualité!
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 16:29:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelená: Ano, pro spojení severní půlky Slovenska s Prahou a Pardubicema je Košičan nejlepší, takže by se souprava měla naplnit i přes Vsetín a navíc dojde k urychlení spojení. Ostatní by bylo lepší nechat přes Ostravu.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 16:47:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fanfán: Tu "nesmyslnou" větu jsem vypustil ze svých úst původně já a Hroch ji pouze interpretoval. Možná jsem ji špatně formuloval. Takže pro vysvětlení: kategorii SC považuji za zbytečnou, jelikož tato kategorie díky své cenové hladině je podle mě, až na dva spoje za den, ztrátová. A vzhledem k potenciálu cestujících v relaci Praha-Ostrava, je podle mě blbost provozovat ztrátovou linku pouze za účelem reklamy drah. Stejně tak mohl být mezi Prahou a Ostravou dvouhodinový (ve špičce třeba hodinový) interval vlaků IC/EC, které by mohly díky své kvalitě ("kvalita SC") též poskytovat reklamu drahám, ale navíc by ještě mohly být díky přiměřenosti ceny (kategorie IC) i výdělečné sami o sobě.
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 17:00:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Buď nahoďte čísla, anebo podobná diskuze nemá cenu.
Ale i tak raději pár poznámek:
- Máte ponětí o ziskovosti i dalších (EC/IC/R) vlaků na tomto rameni?
- SC nemusí mít takový tarif, jako nyní.
Liberté! Égalité! Sexualité!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1266
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 17:13:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fanfán:
Vy jste mi ale nějak chytrý. A hlavně bych řekl skoro až drzý. Mohl by jste Vaše poznámky přeci formulovat trochu slušně. (Mimochodem jsou trochu mimo.)
ad 1.odstavec) O převedení všech vlaků na Slovensko přes Vsetín se tu už hovoří dost dlouho. Toho by jste si mohl všimnout. A co se týče výhodnosti SC, pokud ho zvýhodní (očemž dost pochybuji), tak ho můžou rovnou převést do té kategorie EC. Pokud ho zvýhodní méně nebo vůbec, přechod cestujícíh do busů a IGK jistě nastane. Proč? To už napsal Dejvice.

ad 2.odstavec) Tuto větu napsal Dejvice a jsem rád, že to tu uvedl. Tímto mu velmi děkuji.
Jinak si myslím, že kategorie SC tu je zejména proto, aby mohly ČD více obírat cestující do/z Ostravy, kteří nemají na výběr (třeba zrušením raního Pernera z Ostravy), dost jich jezdí prázdných. A to, že by měly R i leckteré EC/IC vypadat téměř o současnou kategorii lépe je fakt a je právě tím Vámi zmiňovaným prostředkem k přilákání více cestujících (toť podle mě cíl). Mnoha R by jistě jezdilo daleko víc lídí, kdyby na nic nejezdily 30 let staré, špinavé vozy. Stejně tak dávat 60,-Kč za Bmee nebo i reko vozy je trochu moc (nekvalitní pojezd,chybějící zásuvky (i u SC!!) ad.).

ad 3.odstavec)
S vedením Košíka přes Slovensko bych ještě souhlasil. Jinak ale doufám, že i nadále zůstane na Ostravu dvouhodinový takt neSC vlaků. Nemusí mít třeba tolik vozů, ale ono třeba právě Košičan jich má v současné době dá se říct až málo.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1268
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 17:33:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Upozornění:
Tento předchozí příspěvek byl psán dříve než přžedchozí příspěvek od Fanfána. (Hold musím mezitím dělat i jiné věci.)

P.S.
Přesná čísla nemám, ale docela dost osobních zkušeností z této trasy ano.
Mmch jsem vážně zvědav, jak to vyřeší nakonec s nějakým tím hytlákem. Už asi rok máme s kámošema v plánu se toto léto přesouvat na trase Praha-Ostrava-... s koly, tak doufám, že nebudu muset třeba náhodou jet přes Brno nebo i Veselí n.L.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 18:09:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Hroch: Přes Brno se jet nemusí, jede Ostravan.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1269
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 18:37:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Semolina:
Jenže a) jak ještě dlouho (s hytlákem), b) od něj se už nikam nedostanu, resp. odněkud k němu.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 18:41:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:

Vy jste mi ale nějak chytrý. A hlavně bych řekl skoro až drzý.

No a kdyby jenom to...

A co se týče výhodnosti SC, pokud ho zvýhodní (...), tak ho můžou rovnou převést do té kategorie EC.

Chlapče, pochopte už konečně, že to není o slovíčkaření a rozřazování do nějakých kategorií, kterým většina substrátu stejně ani nerozumí, ale o tom, co nabízím, a jak to pojmenuji. ČD prostě chtějí zaujmout, zakřičet, že je to něco nového, tak prostě zvolily i nové označení - SC Pendolino. Nic víc, nic míň.

Pokud ho zvýhodní (SC - pozn. Fanfán) méně nebo vůbec, přechod cestujícíh do busů a IGK jistě nastane.

Souhlasím.

Tuto větu napsal Dejvice a jsem rád, že to tu uvedl.

No dobře.
To ale nic nemění na tom, že obsah té věty je blbost.

A to, že by měly R i leckteré EC/IC vypadat téměř o současnou kategorii lépe je fakt a je právě tím Vámi zmiňovaným prostředkem k přilákání více cestujících (toť podle mě cíl).

Přilákání cestujících prostředkem k cíli v podobě vydělávání peněz.
Ano, zvyšování kvality nabídky je cestou k udržení stávajících /přilákání nových zákazníků, ale pouze v míře nezbytně nutné.
Na dráze je to stejné, jako třeba v restauracích: Klidně můžete otevřít hospodu, nabízet v ní dvanáctku Plzeń za 10, vynikající guláš se šesti za 15, řízek přes celý talíř za 20, atd. a já nemám žádné pochybnosti, že budete mít neustále plno. Stejně tak nemám pochybnosti, že v takovéto "podnikání" proděláte vlasy i svých prapravnuček...

Stejně tak dávat 60,-Kč za Bmee nebo i reko vozy je trochu moc (nekvalitní pojezd,chybějící zásuvky (i u SC!!) ad.).

viz. výše

ale doufám, že i nadále zůstane na Ostravu dvouhodinový takt neSC vlaků.

Pokud SC vlaky, jedoucí v "díře" EC/IC vlaků, budou cenově zvýhodněny de facto na jejich úroveň, tak to snad nebude nutné...

(Příspěvek editován uživatelem fanfán duben 06, 2006)
Liberté! Égalité! Sexualité!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1270
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 19:00:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fanfám:
Sorry, ale s člověkem, který mi tu bude říkat "chlapče" je u mě chudák. S takovými lidmi já se nebavím.

P.S.1: Tady slovíčkaříte vy, protže podle Vašeho se pak jedná o de facto EC, a proti takovému bych samozřejmě nic neměl. Já pod pojmem SC označuji vlak, který má také cenu SC, ne, že se jen tváří, že je něco extra, něco nového a přitom je to EC, jen pod jiným označením.
P.S.2: Obraťe se na Dejvice.
P.S.3: Když budu za těch 15 20 Kč nabízet řízek o rozměrech 3x3 cm, tak to dopadne ještě hůř a tak se podle mě chovají ČD.
P.S.4: Viz P.S.1

Závěrečné poučení:
Až půjdeš zase někam debatovat nauč se nějaké té uctě, hošíku.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 19:18:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fanfán: Samozřejmě, že přesná čísla nemám. Pouze osobní zkušenost. Jsou to jen odhady.

Ke kategoriím: Samozřejmě, že vlaky SC nemusí mít stejný tarif jako nyní. Já jsem kategorie uváděl jen jako tarifní ukazatel současnosti. Mě připadá prostě logičtější mít dvouhodinový takt komfortních posílených EC/IC (nebo ať se klidně jmenují SC) do Ostravy, které stejně jezdí na Slovensko a do Polska, a které budou reklamou ČD pro široké spektrum lidí (což nyní nelze říci o NYNĚJŠÍCH SC ani IC) a zároveň budou možná i ziskové (což si troufám tvrdit, že také nelze říci o NYNĚJŠÍCH SC ani IC). A navíc mi připadá efektivnější dvě kvalitní kategorie, které jezdí mezi velkými městy po celé ČR za cenu, která bude s největší pravděpodobností znamenat zisk, než propagovat tři s různými rozsahy, různou cenou a různou kvalitou. Prostě kdyby si lidé zapamatovali linky IC/EC s relačními cenami a jistou kvalitou podobně jako u SA, bylo by to podle mě pro ČD lepší.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1271
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 22:32:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: Tak nějak - hlavně ta první část druhého odstavce.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 752
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 10:56:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si nejsem jistej ani tím Kočičákem přes Lideč. Kdo tam z těch Tater/Slovenska přibude? Pár lidí na Valašsko, těch ale těžko bude víc než na Ostravsko. Z Ostravy je to zas kolem 14 hodiny zajímavý čas pro návrat ze služebních cest a ti z něj zjevně ubudou.

U TISu je ještě jedna nectnost a tou je povinné místenkování. To bych chápal u exponovaných spojů ve špičkách, ale že by v úterý nebo středu odpoledne bylo do Prahy vyprodáno? A protože nevím kdy mi skončí jednání nebudu si nic zabukovávat dopředu. Pojedu tím čím můžu bez problémů - normálním IC/EC nebo IGK.
Martyni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 11:08:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No když jsem si přečetl těchto pár posledních příspěvků, tak musím také ve valné míře souhlasit s Fanfánem. Bezpochyby když je poptávka, tak není popřeba s nabídkou nějak výrazně míchat. Teda je to možné (i já bych nebyl proti) kdyby se i přes trvající poptávku služby zlepšovali, ale tak to většinou nechodí. Nebo jak myslíte že obecný podnikatel funguje. Když vyrobí za levný peníz 10 květináčů a lidé si všech deset koupí, tak proč by ten podnikatel sám od sebe začal dělat ty květináče z jiného dražšího materiálu. Ano, pokud lidé začnou zjištovat že tyto výrobky nejsou kvalitní a druhý podnikatel nabízí za podobnou cenu kvalitnější a na skladě mu zbyde polovina květináčů kterou nikdo nechce, tak pak je donucen nabídku zlepšit. ČD je také v podstatě klasická firma s výdaji a příjmy. Lidé např. IC do Ostravy, kde jsou řazeny reko RIC160 stále jezdí a můžu vám říct že pro mnoho lidí jsou i ty reko vozy kvalitní, samozřejmě že pro šotouše je to třeba trochu málo ale to se hold nedá nic dělat. ČD se podle mého snaží vozový park modernizovat, ale nemůžeme zase chtít hned hory doly.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 753
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 13:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdy naposled ČD modernizovaly nějaký vagon?

A to co se modernizovalo ve většině případů za moc nestálo. Srovnej Bpee ČD a ZSSK ze Vrútek. Ze stejného šrotu výsledek diametrálně odlišný.
O takových reko jako Bixy ani nemluvě. Za to měl bejt někdo zavřenej. Stačilo by pár dní ho v tom v létě vozit mezi Plzní a Žatcem nebo Brnem a Veselím.

Taky se ovšem ty vozy musí udržovat. Ono reko nerovná se bezúdržbové. Pokud na EC řazené Bee vypadá tak, že oknem není vidět protože kombinace akvárka s hnojem, zářivky žlutě mžouraj protože nač čistit kryty o různých ulomeninách nebo evergreenu "na hajzlu nedrží zvedlý prkýnko ba ani dekl" ani nemluvě. Jsou to blbiny ovšem v souhrnu to cosi vypovídá.

A z TISu jsou lidi nadšený protože nevědí že to je takovej horší standard v civilizovanejch zemích a jinej vlak než koženkový B si vesměs u ČD neuměj představit. Asi jako když Rumun za Čaučeska byl nadšenej že má Dacii neb jiný auto v životě neviděl a lepší než bryčka s volem to bylo.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace