K-report
 

Archiv do 05.května 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Parní lokomotivy » Staré archivy » Archiv do 05.května 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 13:44:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Cmoudik: Konkretne zrovna mi v zaludku nelezi, jako spis ostatni osazenstvo vozu, z (ct). Obzvlast ty udesny zvasty jistych obrazoborcu z CT, ktere jsem mel tu smulu zazit.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1339
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 14:01:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Deka- Proč?nemýlím se teďka narážíš na Edu H.? Jako mě to přišlo od něj vskutku dobré a vůbec nějak mi nevadil a pokud ti vadily jeho povídky, mohl jsi si jít přesednout někam jinám v Jídelaku je více míst na sezení než 8-smička
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 15:14:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1. No, pokud se pamatuju, tech tvari z TV obrazovky tam bylo vice.
2. Nejde jen o ty ve spajzaku, jako spis na nekolika haltech. Pokud vemu do uvahy Tvoje fekalni vyznani z Čtvrtka,27.dubna 2006 20:20:25, pak celkem chapu, ze Ti duchaplnosti E.H. nevadily.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1348
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 15:35:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deka- Koukám, ty stále musíš mít na ně narážkyPročpak ti tolik vadí E.H.? a jiný?
2-Nejde jen o tyve špajzáku, jako spíš na několika haltech.Pokud vemu do úvahy Tvoje fekalní vyznání z Čtvrtka 27.dubna 20:20:25, pak celkem chápu, že Ti duchaplnost E.H.Nevadily.
No pěkná věta, ale teď si konečně rýpnu i Já:Co háčky, čárky?to ti nic neříká, ani na jedné ruce bych to nespočítal, co ti tam vše ...
****Jako spíš na několika haltech - to nevím
Ale jak říkám, proti tomu jsem nic neměl.A pokud jsi na něj alegický měl jsi sis koupit nějaké prášky na alergií
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 15:49:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ach ano, koncne je to tu... Jakmile dojdou argumenty, hned se kdejakej blb vozi po diakritice (Pro Manemba: Tem hackum a carkam se rika diakritika) . Byt tebou, Manembe, resil bych Tvoji cestinu, obcas pusobi, jako pisemka ze zvl. skoly.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 16:09:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Cmoudik: Mel jsem za to, ze Albik ma termosifon (varnik) a k tomu dve varne trubky po stranach, a ze se 1 varnik dosazoval na kotle 486.0. Takze po rekonstrukci kotle 486.0, tedy dosazeni varniku, prikladace, kylchapu a servomotoru rozvodu, se rada 486.0 priblizila parametry rade 498.0.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.185.6
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 16:26:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čmoudík dnes 7:40: Kdo by z vás nechtěl tak do pěti či šesti let vidět na kolejích se pohybovat svoji vlastní silou parní lokomotivu 375.007 nebo 498.014 ?
Názor: Víte, že ani ne. Stejný argument byl používán při zprovoznění některých jiných strojů, např. 477.043. Nevím a nesleduji to, ale kdy naposled tato lokomotiva jela na veřejném nostalgickém nebo jiném os. vlaku? Dokonce jsem slyšel, že jí nikdo pro jízdu nechce, protože je její cena za jízdu velká. Raději bych viděl, některé současné (dochované) vozy ve stavu odpovídajícímu reprezentaci a případným nostalgickým jízdám. Právě NTM stále upozorňuje na své finanční možnosti. Není to úvaha odpovídající mrhání těchto fin. prostředků.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 18:15:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby pozorovatel pozoroval, a jen nerejpal, vedel by, ze Papous jezdi relativne casto.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1349
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 18:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deka- Vy jste blázen
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3075
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 19:03:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mamemb: nic ve zlým, ale zrovna od Vás ta kritika úrovně češtiny (chybějící háčky atp.), fakt "sedí"...

A mohu-li se vyjádřit ke zprovoznění 375.007 atp. Nic proti, ale s čím to pak bude jezdit??? S bílozelenejma Bh??? Nebylo by lepší za ty prachy opravit několik např. "pancéřáků" a dalších historických vozů, aby NTM disponovalo provozní skutečně historickou rychlíkovou soupravou, o kterou si každá "velká" mašina "říká"???
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 19:33:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena,pozorovatel: S vozy je potíž,to máte naprosto pravdu,jediné dochované pancéřáky má KHKD včetně hytláku,myslím tím v Čechách,pravda je jich ještě pár jako služebáky,ale většinou už na traŤ nemohou,viz třeba jeden v Děčíně. Je tu snaha opravit čtyřdveřové Bai nebo Bp,jak je libo,snad se to povede,než se rozpadnou.Pak by ještě přicházeli v úvahu papíráky,ale já vím pouze o jednom a to mají oušťáci jako služebák k 354.195,možná ještě někde nějaký je,ale o vozech opravdu přehled nemám.To na Slovensku jsou s vozy o poznání lépe,teď co jsme měli půjčené ty dva pancéřáky,to byla paráda.....
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3078
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 20:16:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČmoudČmoudík: můj názor je, že NTM by svou iniciativu zaměřit právě tímto směrem. Taková oprava mašiny (kór "velké") vyjde pravda hodně draho, ale zase by za určitých okolností nemělo být nereálné sehnat nějaké sponzory, kteří toho pak můžou využít třeba i pro svou prezentaci. Navíc si pak může na sebe vydělávat na různých akcích, kde je laické veřejnosti celkem lhostejné, v čem si veze , hlavně, že je vepředu .
Investice do vozů je běh na dlouhou trať. A zejména tuhle stránku by na svá bedra měl vzít subjekt, který nemusí myslet za každou cennu pouze na zisk. Tedy stát. resp. NTM (tady se totiž se sponzory asi moc počítat nedá). Jinak se taky klidně může brzy stát, že budeme mít sice mašiny, ale nic za ně. To málo, co se dochovalo dnešních dnů je už většinou v zoufalém stavu a planeny hořáků čekají. Proto jakkoli bych 375 viděl na trati rád, ještě klidně dalších pár let počkám (v hale NTM se jí nic nestane)a upřednostnil bych pár (tak 4-5) citlivě zrestaurovaných vozů, které budou i budoucím generacím připomínat dávnou slávu prvorepublikových rychlíků....
pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.185.6
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 20:51:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ať pozoruji jak pozoruji, tak ten "Papouch" nejezdí. Co se skrývá pod pojmem relativně, jednou ročně? A rejpání to není, pouze konstatuji, že ta mašinka moc nejezdí. Poslední dobou se nejvíce objevuje 498.022 mezi Prahou a Křivoklátem, tak proč 498.014. Pak náseleduje 434.2186 okolo Prahy a i ta 354.195 trochu chybí. To také pouze konstatuji. Udělejte si takový průzkum a hlavně musíte odložit ten pocit a dojem "že by to bylo hezké slyšet čtyřválec" a zauvažujte o oblastech, kde párovky vůbec nejsou, třeba na našem severu. S osobními vozy až tak daleko nejsem, neuvažuji o čtyřnápravových vozech a rychlíku dob 1930-1950. Ale podívejte se na některé soupravy dvounápravových vozů typu Rybák, na jejich čistotu, vzhled, kompletnost a funkčnost oken, dveří apod. prostě údržbu. To je někdy zážitek. Vžíjte se do role zákazníka (substrátu) a toho, že si zaplatí nějaké jízdné a očekává nějaký zážitek. Mezi žážitky nepatří vysvětlování svým příbuzným, kteří jsou pozvani na onu jízdu, že ta kamna uprostřed vozu plná odpadků v dřívějších dobách nebyla, že tam byla sedadla. Nebo to, že všechny nostalgické jízdy jsou zpožděny pouze o několik minut. Nepovažuji to za rejpání, pouze konstatuji. Když to umějí naši sousedé, tak proč je to u nás tzv. běžné? To je všechno skováno pod pojmen "PENÍZE", a určitě jejich využití bych viděl v tom o čem píšu a né ve zprovoznění oněch unikátů. Vzpoměňte si jaké argumenty se uváděly, když propadala 387.043. Jediná, unikátní a co kdyby se něco stalo, 375.007 je jiná? Domnívám se, že by si NTM mělo nejdříve otázku provozu a vypouštění informaci o exponátech srovnat v hlavě. Nic jsme se nedověděli o muzeu v Praze Mas.n. a už se hovoří o Chomutově, o čem se bude hovořit příští rok. Nedělá to dobrý dojem.
Ivan_horník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 21:31:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No pěkná věta, ale teď si konečně rýpnu i Já:Co háčky, čárky?to ti nic neříká, ani na jedné ruce bych to nespočítal, co ti tam vše ...
to nevím Ale jak říkám, proti tomu jsem nic neměl.A pokud jsi na něj alegický měl jsi sis koupit nějaké prášky na alergií


Tak to je fór - největší zdejší negramot někoho kritizuje za psanou češtinu
ale tohleto všecko je důležitý ty we, a pak sou eště jiný věci, který sou důležitý, rozumíš. A to je podstatný.
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 21:42:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozorovatel:
"zauvažujte o oblastech, kde párovky vůbec nejsou, třeba na našem severu."

A co teprve sever Moravy. Tady už ani nevíme jak pára vypadá. A jak tak studuji teňoučkou brožurku Nostalgie 2006, mám dojem, že Morava ani neexistuje.
Některé plánované akce na Moravě v minulých letech byly zrušené pro nedostatek financí, ale okolo Prahy se to jezdilo...
A kdeže jsou časy, kdy byly každoroční akce jako Šerák nebo Vlárským průsmykem. A to byly přecpané soupravy.
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 21:53:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že by to bylo hezké slyšet čtyřválec

Kde jste nabral, ze mam pocit, ze by se mi libilo slyset ctyrvalec??? Apropos, vite, on ten hrboun byl sdruzeny ctyrvalec, to jen na okraj. A co se tyka ehm Vaseho severu, kolikrat, po oprave, se prezentovala 475.179?
Pokud pocitam vykony papoucha spravne, tak to mame odhadem 3x Pha-Luzna (Zahajeni, vyvrcholeni, ukonceni). U petasedmy z Dc to je tak mozna jednou do roka.

2 Manemb: No, kdyz to rikate Vy...
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 669
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 07:43:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to špatné, ale je to tak, že velké parní lokomotivy ( pětasedma, albatros apod ) si moc nezajezdí. Celá akce vyjde příliš draze. Nejvíc se si zajezdí malé parní lokomotivy, neb jejich provozní náklady jsou značně nižší. Například naše 213.902 ( BS 200 ) si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže. A to poprvé vyjela v lednu............
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3079
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 08:45:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jacek: já nevím, páry nejsou zrovna můj obor, ale takovou 313.432, 423.041, 433.002 nebo 464.202 bych na ten sever Moravy klidně zařadil.... I když ty poslední jmenované jsou už spíš domovem na střední Moravě, za slabou hodinku a půl můžou být i v "lese" na východě.

Pravda, velké parní mašiny od doby, kdy dojezdila přerovská 475.1142 chybí, ale veřejnosti to je celkem fuk, co ve předu kouří a provozovat velkou mašinu je finančně značně nákladné...
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 5-2003
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 09:33:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jacek: a jel jste někdy s párou kolem Prahy? Tady je dost lidí, které tyto akce táhnou, takže se v drtivé většině po odjezdu vlaku na nástupišti najde několik zájemců, kteří se do vlaku už nevmáčkli (ani na stání, což třeba při výletu na Křivoklát není zrovna ideální cestovní poloha). Byl jsem třeba na Vámi zmíněném Vlárském průsmyku a i když i tam bylo lidí dost, místo pro tři jsme nijak hledat nemuseli. Asi máte o "přecpaných soupravách" jinou představu než já...

Pravda je, že pan Pavlík asi miluje vršovický Čtyřkolák a na delší trasy a rychlejší tratě se mu líbí Albatros. Takže jiné mašiny jako by tu nebyly. Ale máme smůlu spíš v tom, že tu není takových Pavlíků víc...

A Jeseník-Ramzová se jede zrovna příští víkend pokud vím. To mě dost mrzí, tento víkend byl čas a akce žádná a na příští jich je tolik.

Takže pokud na severu Moravy nevíte, jak pára vypadá, je to tím, že si brožuru studujete až o Vánocích a nebo možná tím, že ji prostě neuživíte :o)
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 11:40:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mazanov:
no dobře - to je jedna akce. Pak máme přímo u nás Vrbenské slavnosti, pokud je zas nezruší jako minulý rok a tím v širém okolí pro tento rok pára končí.

Jena: já bych ty malé páry taky zařadil. A téměř každý rok taky zařazeny byly, ale pak vždy zrušeno pro nedostatek financí. Zkrátka od Prahy daleko.
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
šimek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 12:09:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ježišmarjá, opravdu myslíte, že zlá Praha vysaje všechny finance a na ostatní kraje pak nezbyde, nebo je to tak, že holt Praha je milionové město, ve kterém se vždy najde dostatečná skupina zájemců, kteří učiní z parní jízdy přinejhorším aspoň neztrátový podnik.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 12:38:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Psal to tu Cmoudik opakovane, ale pro blby by to asi stalo za to znovu opakovat:

Iniciativu ohledne jizdy Albika musel vyvinout team kolem Albika, tedy ne ze prisli z GR CD a rekli neco jako: "Mily Cmoudiku, nevime co s prachama. Nechcete nam, Cmoudiku, zacoudit nejakou coudou?"

Skutecnost je takova, ze napr. pro zarijove dychanky v Blave chlapi shaneji sponzory, potom opet shaneji sponzory, pak drou na masine, organizujou, premlouvaji byrokraty, a pak teprve zacnou prodavat listky, a nakonec se jede. Byt se jede s drazni masinou, to, ze se vubec vyjede je predevsim ze soukrome iniciativy tech nekolika malo lidi kolem Albika, kteri tu jizdu zorganizovali, a sli do rizika, ze proste nesezenou patricny obolos vcas.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 4-2004
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 13:23:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na moravě už bohužel nejsou lidi ochotni organizovat parní výlety.
Všechny různé GŘ a OPŘ zhnusili koníček tolika lidem ochotným něco parního zorganizovat,až je mi zle.

Najde se zde ještě pár vyjímek.Jestli se v přístupu pantátů z Prahy(myslím centrální velín ČD)něco nezmění,tak na moravě bude opravdu jen jednou za rok průjezd Albíka někam na Slovensko!!

Ale i tak,fandím fšem,kteří přes úskalí byrokracie přešli a zorganizovali jakoukoliv akci.
...a ze všeho nejhorší jsou trpaslíci.Ty potvory vám lezou všude a strašně rychle se množí!
lk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.251.188.23
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 13:28:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Severní Morava je párou jakžtakž pokrytá, horší je to na jižní. Donedávna čtyři provozní stroje, dnes jeden a to 433.001. 475.101 končí teď někdy. Ale pokud je někdo lačný nostalgie, není problém si zaplatit cokoliv, třeba i toho Albíka na Ramzovou,nebo by to nezvlád? :-)
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 525
Registrován: 4-2004
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 13:33:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokryta je leda tak hustotou lok.na plochu,ale parními akcemi bohužel ne.
A to je celkem u parní lokomotivy podstatné,když nikam nejezdí.
...a ze všeho nejhorší jsou trpaslíci.Ty potvory vám lezou všude a strašně rychle se množí!
MaS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.84.198.70
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 15:25:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někdy mám pocit, že na Moravě je nedostatek nedrážních (tj. neČD spolků, úmyslně jsem neřekl soukromých spolků, to na některé lidi působí jako červený hadr na španělskou krávu). Pokud sleduji situaci v Čechách, tak vidím poměrně veliký počet spolků okolo lokomotiv ČD i okolo lokomotiv jiných vlastníků. Bohužel to na mě dělá dojem, že lidé věnující se historickým vozidlům v Čechách se dříve odpoutali z přímé závislosti na ČD s.o. a dnes a.s. než lidé věnujíci se historickým vozidlům na Moravě. Popsal jsem svůj pocit a zkušenosti, pokud máte jiné informace a jiný názor, tak ho prosím napište. Třeba se dobereme blíže k příčinám dnešní neradostné situace na Moravě a ve Slezsku.
MaS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.84.198.70
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 15:28:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dodatek: Vono to v Čechách taky není kdoví jak růžové...
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 17:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mate pravdu, ty svine pragocentristicky by se mely stydet...

Morava:
so 6.5. 475.101
Bmx s přepravou kol + bufet Pálavský okruh
Okružní vlak, cyklostezky a výlet do Mikulova, Valtic a Lednice
Brno hl. n. – Hrušovany n. Jev. – Mikulov – Břeclav – Brno hl. n.

so 6.5. 433.002
8 Baa Slavnostní zahájení 10. sezony hradu Brumova
Zvláštní vlak k zahájení 10. turistické sezony hradu Brumova, turnaj v živém šachu
Valašské Meziříčí – Brumov – Bylnice a zpět

so 27.5. 433.001
M262.018
M286.0001
historické + bufet 110 let trati Moravské Budějovice – Jemnice
Zvláštní vlaky k výročí tratě
Moravské Budějovice – Jemnice a zpět

so 27.5. 475.101
Bt, Bdt, B Dětský den na Prudké
Parním vlakem na program pro děti v rekreačním areálu Prudká
Brno hl. n. – Prudká – Nedvědice a zpět

so 3.6. 423.041
historické dvounápravové Dny Karviné a Dětský den
Zvláštní vlaky na městský a dětský den
Ostrava hl. n. – Bohumín – Karviná hl. n. – Petrovice u Karviné – Karviná město a zpět

so 3.6. - ne 4.6. 475.101
historické Brno – město uprostřed Evropy
Zahájení letní turistické sezony, ohňostroje
Brno hl. n. – Modřice a zpět, Brno hl. n. – Vyškov na Moravě a zpět, Brno hl. n. – Šlapanice a zpět (noční jízda)

so 10.6. 464.202
historické Vrbenské letní slavnosti
Zvláštní vlak na slavnosti do Vrbna pod Pradědem
Krnov – Milotice nad Opavou – Vrbno pod Pradědem a zpět


so 8.7. - ne 9.7. 477.043
T478.1001
T478.1002
historické Slavnosti pernštejnského panství
Zvláštní parní vlaky, nasazení lokomotiv T 478.1001 a T 478.1002 na pravidelné vlaky, výstava žel. vozidel v ŽST Nedvědice, doprovodný program v městě Nedvědice a na hradě Pernštejně
Havlíčkův Brod – Žďár nad Sázavou – Nedvědice – Tišnov – Brno hl. n. jen v sobotu 8. 7., Brno hl. n. – Tišnov – Nedvědice – Žďár nad Sázavou – Havlíčkův Brod jen v neděli 9. 7.

Jinak specialne pro "Pozorovatele":

so 13.5. - ne 14.5. 477.043
354.195
Bai a Be První parní víkend v Železničním muzeu ČD

so 3.6. 477.043
Be Za Casanovou do Duchcova
Parním vlakem na 12. ročník slavností
Teplice v Č. (odj. 9.00, 10.30, 17.45) – Duchcov a zpět (odj. 9.40, 16.30,18.30)
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 4-2004
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 20:04:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Deka:mě neštve kolik má Praha akcí!!
Mě štve přístup úředníku na vedení ČD(a to nejen u historických jízd).
ČD si neuvědomují,že se tímto dělá reklama i jim.
A s těmi akcemi to zas tak slavné není-květen(popř.duben),září(říjen) bývají nejsilnější měsíce na parní akce.

A k těm Vrbenský slavnostem-jedou se letos?
A budou oslavy lokálek z Lipové do Javorníku v S.(Vidnavy)??
Zbytek je hodně slabý.A z toho se letos několik akcí zase určitě zruší.
...a ze všeho nejhorší jsou trpaslíci.Ty potvory vám lezou všude a strašně rychle se množí!
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 09:08:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Deka:
no pěkný rozpis, ale krom Vrbna té Karviné na severu není nic. Brno je na druhé straně.

Valach:
jestli Vrbno bude nevím, byť jsem teoreticky přímo u zdroje. Rozkazy a letáky většinou přišly až týden před akcí.

A to mi připomíná další problém u většiny akcí, pokud už tu nějaké jsou. Je to nízká nebo žádná propagace. Nejzajímavější v tomto směru byla asi jízda s 464.202 z Olomouce do Krnova a druhý den z Olomouce do Malé Morávky, kterou uspořádala Federace strojvůců v roce 1996. Propagace spočívala ve vylepení plakátků na stanovištích strojvedoucích. A podle toho to pak taky vypadalo - přijel vlak, vystoupili 3 lidi, stanice liduprázdná.
Pak se ani člověk nediví, že příště se nic nechystá.
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
Konečný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 09:09:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vrbno zatím snad ano, Jeseník zrušen
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 10:57:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Jacek: Uprimne receno, kdyz jsem chtel pofotit 464.202 u Jeseniku, taky jsem musel sebrat svuj tlustej , a vyjet z Prahy smer Morava, a nedrzkuju.

A ze u te jizdy z r. 1996 nebyla propagace... Za to proste tady v Praze nemuzeme, ze byl nekdo u vas na Morave linej to dat na vedomi, ze pojede Rosnicka...
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3083
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 11:58:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jacek: je věc pořadatelů resp. objednavatelů, jakou akci zajistí publicitu. Pokud na to mají, nemusí to vylepovat nikde, pokud potřebují kupu lidí, měli by se snažit.

V dnešní době varianta A připadá v úvahu snad pouze u různých soukromých akcí typů firemní prezentace, objednaná soukromá jízda (kde množství lidí kolem není dokonce vítáno) či nějaká propagace (volební vlaky).

To že se některé akce odkládají či ruší může být sice způsobeno přehnanými požadavky dopravce, ale spíš si objednavatel myslí, že mu to dráha odjezdí za hubičku, vylepí pozvánky všude možně a když dojde na lámání chleba a je potřeba zaplatit objednávku, hezky mu "spadne čelist"...
vytopna CZ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.43.238
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 20:06:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Deka... Za to proste tady v Praze nemuzeme, ze byl nekdo u vas na Morave linej to dat na vedomi, ze pojede Rosnicka... mi, tady na moravě nevíme o akcích, jenž jsou v prague .......
pravapara
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.85.143
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 22:37:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče souprav. Souhlasím, že je potřeba míti historickou soupravu, aby bylo možné vozit platící substrát v něčem odpovídajícím. Klidně bych nechal 498.014 i 375.007 spát. Tyto stroje nechybí. Albík nulka je a Hrboun je v rakousích a výjezdní doložka není potřeba.
Kolik lidí ve vlaku pozná papírák?? kolik pancéřák?? Určitě poznají dřevěné sedačky (což vyžadují, připadá jim to starobylé)ale nebude je to bavit cestovat takto celý den. Pak už zase chtějí polstrování.
Optimální řešení je pseudohistorická salonní souprava. Vzít Bh a předělat vnitřek jak salon z dob France Josefa. Pořád se mi připomíná to měkké pérování. Velenice takto vyrobily pro rakušáka Imperial train a skvěle funguje. Má válečková ložiska, může jezdit rychle, atd. Pasantům až tolik nevadí že to nemá vždy parní lokomotivu. Prostě si užijí "luxusu" a žrádla a pití v komfortním prostředí.
Jednou jsem dostal poptávku na parní vlak v ČR pro parní příznivce z USA. Jeden z bodů bylo, zda je vlak vybaven klimatizací...
další věc je kde soupravu skladovat, když nejede??
jinak je to celý dobrý podnikatelský záměr. každá banka vám půjčí a ještě dostanete dotace z bruselu...
pravapara
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.85.143
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 22:48:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K 423.0145. I já jsem rád, že se mašina dodělala a pokud vím, tak v Mladé Boleslavi by se ani nepokoušeli ji zprovoznit. Jaksi je rozdíl mezi párou a motorákem. S kolegy z Boleslavi máme, myslím, dobrou spolupráci a vždy budou na jejich mašině vítáni. A když si udělají parní zkoušky, nikdo jim nebrání se zúčastnit provozu.
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 23:00:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z duvodu stavby 4. koridoru se neuskutecni Den kozla, ktery byl naplanovany na 3.6.2006.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5932
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 23:21:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Den kozla se snad uskuteční, ale chybět bude . Nebo má korytorizace tratě 220 vliv na chod pivovaru??
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 08:50:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z duvodu stavby 4. koridoru

Kdyz vidim to mnozstvi zbytecne prostavenyho betonu, ktere se naleje do zbytecnych "protihlukovych" zdi, asi by bylo spravnejsi nazyvat tyto trate korytorem...
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 09:02:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mi, tady na moravě nevíme o akcích, jenž jsou v prague

Listuju ted nostalgii 2006, doma mam lonskou - v cem je teda problem?
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 09:12:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrboun sice v Rakousku je, ale je zatápěn sporadicky, navíc teď se údajně nebude asi dva roky zatápět vůbec.A historické soupravy z 20. - 40.let (i 50. a 60.let) docela chybějí. na druhou stranu pro většinu platících cestujících nostalgických a podobných jízd je docela jedno v čem se vezou. Nadáváme akorát my fotografové a šotouši.
Vašut
Moderátor

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 10:24:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konečně mám trochu času reagovat na některé výše (už dosti) napsané příspěvky:

Co se týče pánů a E. H., tak ať se klidně vezou, myslí-li si organizátor, že by se vézt měli. Co mně ovšem už dost vadí je chování těchto pánů. To, že se privilegovaně vozí tu na jednom stanovišti, tu na druhém, bych ještě překous, ale že se musí vlak zdržet (Liptovský Mikuláš) jen proto, aby si pan mohl přestoupit do salonu (ze stanoviště bobiny v požárním vlaku kde už ho to přestalo bavit) mně poněkud s... zvláště v okamžiku, kdy vlakvedoucí našeho vlaku nerudně "běhá" kolem soupravy a všechny, co jen vystrčí hlavu zahání na hranici slušnosti se slovy ... už jste se nafotili dost... zpět. Ono by se ti lidé vylézat nesnažili, kdyby se nečekalo....
A co se týče toho druhého pána, tak toho jsem (jsme) se snažil(i) ignorovat, což se nám celkem dařilo, ikdyž to byl velký problém, páč se motal prakticky všude. Ignorovat ho však nebylo možné od chvíle, kdy v Mlynkách (válející se v chráněných šafránech) pronesl cosi dost urážlivého (nejen) k lidem, kteří na podobnou akci šetří třeba taky celý rok a pak si to chtějí třeba taky vyfotit... no tento pán holt žije trochu v jiných dimenzích. Mám pocit, že mu ani za celou tu dlouhou cestu nedokřáplo ani to, že sorta lidí, motající se kolem vlaků je poněkud odlišného ražení, než jaké je zvyklý bavit svými přitroublými vtipy v televizi... korunu tomu nasadil při čekání v Lúkách pod Makytou, kdy z celého dost velkého davu se jeho dost nemístným vtipům hlasitě zasmál pouze jeden člověk - divím se, že už mu to není trapné...

Dále by mne zajímala role pana Sobka ve vlaku z Košic. To, že přistoupil v Košicích jsme ještě brali - říkli jsme si, tak ho někdo asi pozval (třeba z titulu jeho funkce ???). Problém jsme začali tušit v okamžiku, kdy nám, již mírně pod vlivem, začal vykládát, jak vyprudil osazenstvo stanice za to, že nevyhlásilo parní vlak a jak se jim na to o víkendu v práci vys... a jel radši na parní vlak atd. atd. .... Pravou příčinou našeho neplánovaného pobytu v Košicích PRÝ byl tento incident, protože ...Češi tedy pojedou až poslední... A co dělal pan S., když už se jelo? Po namáhavých hovorech s mnoha spolucestujícími usnul poctivým spánkem opilce...
Je mi jasné, že mi to tady asi nikdo z kompetentních nepotvrdí (z různých důvodů), ale dost mně štve, že jeden (či dva) blbci dokáží takhle zazdít celou akci
Za více peněz méně muziky ... Motto DP hl. m. Prahy od 1.7.2005

Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat...
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 12:22:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo je p. Sobek?
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
MaS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.84.194.191
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 13:07:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Past: Nemyslím si, že cestujícím je jedno v čem se vezou - pokud můžou zvolit mezi koženkovým vozem a starým dřevákem (ano, většinou jim je jedno, zda je to rybák nebo Ce - rozlišují vozy s plošinkou (větší hodnata) a bez plošinky) Nepodceňujme cestující našich zvláštních vlaků!
Igkmann
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 14:55:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji p. Sobkovi za krásná fota 498.022 + 486.007 s panoramaty V.Tater .Tento pán má asi s alkoholem problémy.Osobně jsem na něho v minulosti podal stížnost,kvůli incidentu v parním vlaku s Albíkem z Brna.Tehdy mě v podnapilém stavu chtěl vyloučit z přepravy,byť jsem měl řádně zakoupenou jízdenku.On naopak na 99% neměl vůbec oprávnění provádět kontrolu jízdních dokladů.Stížnost,jak už to bývá u ČD zvykem,vyšla samozřejmě na prázdno.
Ještě ke K.Z.Je opravdu smutné,když osud zprovoznění 498.014 a 375.007,ale i jiných lok. NTM,závisí na člověku,který má za sebou většinou negativní zásluhy v oblasti žel. muzejnictví,ale bohužel na jeho souhlasu osud výše zmíněných strojů závisí.Nemají jednoduchou pozici lidé snažící se tyto lok. zprovoznit.Nejdříve musí sehnat peníze na opravu a pak se musí K.Z zavrtávat do a zvát ho na akce jako hosta,aby milostivě dal souhlas k tomu,aby lok. mohli opravit a následně objetovat všechen volný čas na její údržbu.A to tento pán ještě je ve své funkci placen a určitě ne špatně, z peněz nás všech,tj. peněz daňových poplatníku!.To by člověk blil,Milane.
IGKmann
Gejza_Šlapka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 15:01:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P.Sobek pracuje na GŘ ČD O16.A má na starosti,mimo jiné,ceny zvl. vlaků.Navíc je členem KHKD.Takže vůbec ne střet zájmů!
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 17:26:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No koukám,že tu budu muset vysvětlit důvod pozdního příjezdu a pozdního odjezdu z Košic,protože tyto vaše výmysly jsou dost mimo mísu.Zde přikládám samotné vyjádření od výpravčího,který ten den měl službu v Košicích:
Akcie som sa zúčastnil tiež - ako výpravca žst.Košice, mal som dennú v sobotu, keď ste odchádzali z Košíc do Vrútok. Treba podotknúť, že akcia bola pre nás záťažou, aj keď príjemnou, lebo nie každý deň sa niečo podobné vidí. Z Košíc ste mali stanovený odchod o 13.40 ale v tom čase ste možno len vychádzali z depa na koľaj 8, ktorú som pre vás určil. Následne sa čakalo na výjazd požiarneho vlaku z depa ktorý podľa Požiarneho štatútu musel ísť bezprostredne za vami. Keďže železnica na Slovensku je atomizovaná, nikto sa nestaral o tie lehátka čo boli vo vozňovom depe na odstránenie návarkov, o to sa starajú zamestnanci ZSSK keďže osobné vozne sú prevažne ich. Okolo 14.00 som sa dozvedel, že tie vozne idú s požiarnym vlakom! Zorganizoval som zálohu a tá už s nimi čakala na koľaji 16 z ktorej ich prestavila na koniec požiarneho vlaku na kolaj 14. Pohotoví na odchod ste mohli byť po zostave požiarneho vlaku cca o 14.25. O 14.30 má odchod Os 7808 a za ním o 14.50 R 810 Horehronec. Vzhľadom na problémy s požiarom a jeho hasením pri doobedňajšej jazde parného vlaku z Prešova, som sa rozhodol, že nebudem riskovať prípadné zmeškanie R 810 Horehronec prípadným zásahom požiarneho vlaku, a vypravíme vás o 15.00 v trase, v ktorej nie je ohrozený žiadny vlak vyššej kategórie. Uvedomoval som si, že aj keby som vás vypravil za vlakom 7808, tak aj tak by s tým na trati vznikli problémy, lebo medzi týmto vlakom a R 810 je v Margecanoch rozdiel už iba 7 minút a v Kysaku by ste išli "do boka". Tak snáď toľko ku Košiciam. Ešte na tému Margecany. Táto stanica aj keď má na prvý pohľad veľa dopravných koľají je po degradácii koľajišťa schopná vlaky od Gelnice brať LEN na dve dopravné koľaje a to 7 a 5. Koľaj 9 je určená len pre odchody smer Gelnica. V minulosti za socíka sa tam dalo vchádzať na všetky koľaje ale niekto usúdil, že križovatky s 1. a 2. koľajou a dva angličáky zruší...
Záverom by som podotkol, že ma mrzelo a aj teraz mrzí, že ste odišli za mojej služby zmeškaní, ale ako ste si určite všimli, košický stav infraštruktúry je úbohý, nedokončená peronizácia, provizórne zabezpečovacie zariadenie, poddimenzované koľajište - do a z rušňového depa každý stroj musí ísť po jednom angličáku a samozrejme, pri zachovaní normálnej prevádzky, niečo musí počkať, s tým sa zázraky robiť nedajú..., tento stav je tu už viac ako 30 rokov :-(((

Doufám,že teď už tu nikdo nebude šířit o tomto nějaké bludy a všichni to pochopí.Jo a ještě pro úplnost,kdyby přeci jenom někdo nepochopil,tím nechci nijak omlouvat depo Košice,ale stanici.
Tatry
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.40.88.118
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 19:47:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dopravní situace v Košicích nebyla jediným důvodem, proč nešlo vyfotit 498.022 + 486.007 s Vysokými Tatrami. Hlavní důvodem byla již na fóru zmiňovaná stržená trolej mezi stanicemi Vydrník a Poprad-Tatry v 1. koleji. K této události došlo 22. dubna cca ve 14.45 hod. Min. do 16 hod. byl vypnut proud i v troleji nad 2. traťovou kolejí. Teprve potom byl obnoven provoz po 2 koleji. Jednokolejný provoz trval až do 19.15 hod. Pravidelné vlaky osobní dopravy včetně vlaků vyšší kategorie měly zpoždění značně přesahující 1 hod., osobní vlaky i 2 hod. Úsek mezi stanicemi Poprad-Tatry - Vydrník je cca 13 km dlouhý.
Za této provozní situace by nebylo možné ani při včasném odjezdu z Košic dodržet jízdní řád a tudíž krásná fota obou par s vrcholky Tater by vzala tak jako tak za své. Navíc Vysoké Tatry byly v mlžném oparu.
Technická závada na trolejovém vedení neumožnila realizovat zajímavé fotozastávky aniž byla kýmkoliv z vlaku, provozní pracovníků ŽSR atd., atd. zaviněna.
Je škoda, že autoři některých článků si nezjistí skutečný stav věci než napíší nějaký příspěvek, mnohdy nepravdivě zavádějící ...
Esíčko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.212.31.78
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 20:12:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K predošlému príspevku ešte doplnenie pre znalých, v úseku Poprad-Tatry - Vydrník je len jednosmerný autoblok, takže pri jednokoľajnej prevádzke v smere z Popradu mohol byť na trati len jeden vlak - jazda v medzistaničnom oddieli, čím bola priepustnosť tejto koľaje značne obmedzená...
Čmoudíkovi ďakujem.
šimek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 20:29:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám nutkání přispět k další sortě zdejších výmyslů a anonymního vyřizování účtů. KZ:Což takhle odlišovat charakterové vlastnosti, chování a proti tomu povinnosti plynoucí z plnění určité společenské role, např. role ředitel sekce určité muzejní instituce. O charakteru K.Z. nemám úplně kladné mínění, dávné historky např. o nevracení negativů, z nichž poté vyjdou fotky pod jménem koho, hádejte, znám z více spolehlivých zdrojů. Také lezení do záběru znám z vlastní zkušenosti.
Na druhou stranu nemůžu zapomenou na erudované přednášky o parních lokomotivách v někdejším ÚKDŽ. Také ryze bulvární a žlučovité špekulace o výši (velké) platu mi jako zaměstnanci AV ČR, který zná dost podrobně tabulky platů vědeckých i muzejních institucí, přijdou více než směšné. A teď se zkuste vžít do kůže státního zaměstnance s nijak vysokým příjmem, zato s nemalou zodpovědností za památky s velkou, neřku-li finančně nevyčíslitelnou hodnotou. Vy byste v této situaci radostně svěřovali exponáty do péče lidem, jejichž nadšení je sice obrovské, zodpovědnost je však téměř nulová (jistě, dá se asi do jisté míry ošetřit smlouvou), zodpovědnost nesete stále vy. Odstrašující příklad, který vám na ochotě cokoli okamžitě někomu svěřovat nepřidá, 534.027 není jistě třeba připomínat. Zkuste se také podívat na památky jiného druhu. Myslíte, že někde existuje diskuzní fórum, kde lidé se zájmem řekněme o historii českého státu nadávají vedení památkového odboru Pražského hradu, že nechce převádět korunovační klenoty, že si je jen syslí v ňáký pofidérní kapli a ukáže je jednou za sto let? Promiňte délku příspěvku, ale snažte se prosím oddělovat něčí osobní (ne)kvality a širší kontext profesionální činnosti stejného člověka, potažmo celého oboru.
Klatovský Kremák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.84.100
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 22:47:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dne 30.4. vykonal klatovský Kremák 534.0432 svoji poslední jízdu. Poté byl přesunut do Železničního muzea Lužná. Bližší informace na www.cd.cz/muzeum
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.41.173
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 23:13:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Šimek: úplný souhlas, jen ty přednášky byly na ČVUT, v ÚKDŽ to býval J.Bek (kolem 1987).
Co se vlastně stalo s tím Kremákem? Jsem nějak zaspal...
Pravapara
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 01:25:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen k panu K.Z. Řekl bych že má důchodový věk. A tomu by se měl věnovat především... Jinak jako železniční historik a teoretik výborný. Jen si myslím, že zazdít svým postojem Národního železničního muzea ostatní aktivity a propagovat deponii NTM v Chomutově, která má být nepřístupná veřejnosti, je opravdu mimo jakoukoliv muzeální činnost.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 12:04:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je novinka, ze Chomutov ma byt verejnosti nepristupny deposit.

Napada mne, ze je par opustenych, jinak nevyuzitych LD, jako treba Zdice, Vsetaty, tak proc zrovna Chomutov?
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 12:32:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty jsou opuštěné až moc, a také již značně zchátralé. Také se o nich uvažovalo, ale nakonec ta nevyužitá 1/2 chomutovského depa byla vybrána pro tu deponii NTM jako nejvhodnější. Právě proto, že ve zbytku depa ještě někaký provoz ČD zůstává.
P.S.: Zdice snad má pronajatý "spolek jednoho muže" - SAXI.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 774
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 12:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deka: budete se divit, ale děčínská 475.179 jezdí často... pod parou je tak 1x - 2x do měsíce. Jsou i období, kdy vyjede častěji. Ovšem (například) v Praze se to asi nepostřehne, neboť jde vesměs o jízdy pro naše sousedy z Německa...

Platí to, co psal několikrát Čmoudík (a další) - pára sama o sobě nevyjede, musí se pro ní sehnat kšeft... Pro pětasedmu poptávka je hlavně v Německu, a jak známo, drtivá většina takovýchto soukromých jízd je neveřejná (a utajovaná)... Proto to třeba v Praze (neřkuli na Moravě) člověk ani nepostřehne.
http://karel-loko.wz.cz - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.com - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
MaS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.84.194.191
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 13:03:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šimek: Taky s Vámi plně souhlasím. K.Z. je náš přední odborník na problematiku historie parních lokomotiv, škoda jen, že zatím nevydal obsáhlou monografii o československých parních lokomotivách.
šimek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 13:50:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad M. Kunt: účastnil jsem se jen několika přednášek a je možné, že cyklus byl Bekův, ale tyto konkrétní se vážně konaly v ÚKDŽ a vedlo je duo K. Z. a J. Bauer.
Ad Pravapara: Když už se zastávám K.Z. jako veřejného činitele, je jistě třeba zmínit i jeho povinnosti, např. transparentnost jeho profesních a profesionálních výstupů (placených opravdu z pěněz nás všech). Mlžení kolem NŽM i Chomutova jistě profesionální není. Plný souhlas a díky za vaše reakce.
Vašut
Moderátor

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 13:51:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čmoudík, tatry: V tom případě je ale největší vina na tvorbě fám na organizátorech a doprovodu vlaku. Proč nám to tedy nebylo včas vysvětleno? Vůbec náš vůz (č.1) rozhodně netrpěl nějakým přebytkem informací - naopak jsme se jich museli dost složitě domáhat. No co, náš průvodce si udělal pěkný výlet...
Za více peněz méně muziky ... Motto DP hl. m. Prahy od 1.7.2005

Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat...
Vašut
Moderátor

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 14:00:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MaS: Aby nebyl, s tolika archiváliemi, na kterých si sedí jak slepice na vejcích. Kdyby se k nim dostal aspoň čistou cestou. Kdo se aspoň chvíli věnoval bádání v oblasti historie železnic, dá mi zapravdu: Velmi často se mně či kolegům stalo, že nám v nějakém provozu na dotaz, zda mají k nahlédnutí nějaké archiválie, odpověděli: Bohužel ne, byli tu dva pánové s německými jmény s průkazkami technického muzea a že si to půjčí na výstavu. No a už je nikdo neviděl (ani pány, ani archiválie)....
Za více peněz méně muziky ... Motto DP hl. m. Prahy od 1.7.2005

Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace