K-report
 

Archiv do 24.května 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 470 » Archiv do 24.května 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3379
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 20:57:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpnk: S tím musím nesouhlasit, to je příliš velké zevšeobecnění. Sice jsem subjektivní díky tomu, že od narození nejezdím téměř ničím jiným než panťákama, ale vozidlo s lepší koncepcí pro příměstskou dopravu neznám. To, že v minulosti neprošly modernizací, je bohužel fatální chyba drah. A navíc současná neúdržba radikálně snižuje provozuschopnost.
Např. takové Bdmtee(Bymee) považuji za horší než panťáky (a mnohem nevhodnější pro PID). Vysoký nástupní prostor, minimální prostor pro nohy, mizerná větratelnost, v létě nemožnost se schovat před žárem sluníčka, na těch sedačkách se člověk zpotí víc než v panťáku. A neustále obuté. Jediná výhoda je, že nedrncá tak jako panťák, jenže to je dáno dezolátním stavem železničního svršku.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 22:39:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Poborskiii najezdím se dost kilometrů a jel snad vším čím se po kolejích v ČR dá jet mimo ř 814,včetně Regiosprintera a ř 612 DB atd. a tlamy a ř 810 řadím suveréně k nejhorším jinak s Bdmtee souhlas oproti tlamě jediné mínus schody a podstatné plus jsou podvozky.
Bude hůř,dobře už bylo.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 808
Registrován: 10-2003
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 09:12:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ono byly žabotlamy stavěny také k jinému účelu, než třeba takové "B", tedy k používání v příměstské dopravě, kde je obrovský obrat cestujících a jezdí se na kratší vzdálenosti, takže to pohodlí nehraje (nehrálo) zas až takovou roli. Já myslím, že v síti bychom hledali asi málo podobných vozů (souprav už vůbec ne), které toho odvozily tolik, takže bych k nim vyžadoval jakousi úctu, i když v dnešní době už měly být kdesi, v podobě něčeho jiného, po "recyklaci" v hutích.
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 17:56:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

84 Km je příměstská doprava na kratší vzádelonst??
P.S 84Km = Praha Mas. - Kutná Hora. Jízdní doba cca 1:45 min.
Bude hůř,dobře už bylo.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 717
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 01:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes (vlastně včera, myslím úterý) jsem Krakena potkal v R859 u Srbska - takže zřejmě Os 9956.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 10-2003
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 03:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpnk: Jestli jste takový blázen, že jezdíte do KH z Masny přes Lysou, tak mi nezbývá než dodat "dobře Vám tak". To, že jezdí takto pár vlaků ještě neznamená, že jsou v celé trase od začátku do konce využity stejnými cestujícími.
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.92.10
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 10:20:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa: Souhlas, z vlastní zkušenosti vím, že na té trase se cestující kompletně vymění minimálně třikrát.
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 11:21:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zapa,Lubino já až do KH nejezdím(jen do Nymburka),ale bohužel někteří cizinci( a ení jich málo a vlétě bude hůř) tak jedou páč je to bez přestupu.A kompletní výměna frekvence možná v Kolíně jinde jede podstatná část skrz,otázkou odkud a kam.Dle návrhu GVD budou ptg na 231 ještě narvanější páč rychlíky nemají stavět v Lysé.
Bude hůř,dobře už bylo.
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 12:32:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych teda řekl, že se vymění ještě v Lysé a pak v Nymburce. Aby se vymenili jen v Kolině je blbost, protože by mohli jezdit rychlíkem. To samé jde do Kutné Hory (z Prahy, odkud cestuje většina cestujících). Dokonce rychlíků do Kutné Hory jede více než 2 páry vlaků vedené 451/2.

(Příspěvek editován uživatelem PeNik duben 19, 2006)
471 - již brzy nosná řada DKV Praha (snad)
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.92.10
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 13:23:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já jezdím taky jen do Nymburka a z Lysé jedu většinou sám v posledním voze. V Čelákovicích z něj vystoupí 2/3 až 3/4 lidí. V Nymburce vystupuje také dost lidí. Celá zadní jednotka tam končí, v přední je obsazenost sedadel cca 1/2. V Kolíně předpokládám také velkou výměnu lidí.

Samozřejmě jsem tu trojnásobnou kompletní výměnu cestujících řekl s nadsázkou. Rozhodně ale nelze říci že by podstatná část jela skrz. Řekl bych, že jsem blíž k pravdě já. Tak hloupí lidé snad nejsopu - jezdit do Kolína přes Lysou...
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.92.10
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 13:32:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a k těm rychlíkům (sorry za off topic): Doufám, že když ušetří tu minutu v Lysé, nebudou "čumět" 25 minut na Wilsónu jako dneska.

Musel jsem přejít na osobáky, protože jezdím na Smíchov. Před dvěma lety to jezdilo "durch" ale pak to takhle pokazili. No tak jezdím z Vysočan Metrem a když už jsem si kvůli tomu musel koupit lítačku, tak na PID do Počernic (čili jedině Os). No a u ČD utratím kvartálně o tisícovku míň. A nejsem jediný. Nevím jak uvažují tvůrci GVD, někdy mi připadá že chtějí minimalizovat tržby
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 22:02:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kraken dnes viděn na hl.n. v 19,25 do Berouna.
křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 21:04:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten kraken je nějakej držák. Dnes zase v 16,55 z hl.n. do Berouna. Alespoň jsem si ho prošel - pro ty, co ho už déle neviděli: Velmi špinavá okna, ušmudlané a prosezené sedáky, z nichž visí nitě a vykukuje vnitřní čalounění, prořídlé "šprušle" v policích na zavazadla. Patrně se tam ale občas uklízí - překvapivě čistá podlaha. Posprejování se moc nemění - už není kam.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 724
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 23:13:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

křivi: Okna a šprušle souhlas, ale zdevastovaná sedadla v "mém" vložáku (druhý vůz od konce směrem od Prahy) nějak nebyla... ledaže bych si nevšiml přes sedící cestující.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 11:09:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef: zdevastovaných sedadel jsem viděl velmi mnoho, hlavně v představcích a v dolním patře, horní bylo většinou jakž-takž přijatené. Procházel jsem některé vozy dolem a některé horem, tak jsem ta Tvá pěkná možná minul. A pokud tam byli sedící cestující, tak to měli pod . Prosezené a prošoupané byly totiž sedáky, oprěradla a opěrky hlavy jsou relativně slušné. Sedadla ani tak moc nenesou známky vandalizmu, ale nadměrného opotřebení a nedostatečné údržby interiéru.
Nic to nemění na tom, že kdyby se OBA krakeni dali zgruntu do cajku (technicky i vzhledově), mohli by vykonat ještě velký kus práce a bylo by to pro cestující relativně atraktivní vozidlo - proti žabotlamu bez diskuze.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 811
Registrován: 10-2003
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 20:25:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak už "dodržákoval" dnes odpoledne v Berouně a náhrada místo něj (žabotlam 39-57), hned na vlaku zpět do Prahy ( v Radotíně). Zkrátka a dobře, Kraken rozvrátil celý podvečerní grafikon....
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Ivo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 12:20:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doufám že jde o krátkodobý výpadek. Krom toho projížděla před půl sedmou večer smíchovskýcm mostem směrem na Beroun čtyřvozovka 451.034/034.
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 14:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Závada byla odhalena. Teď už jen zbývá ji opravit. Možná, když píši tento příspěvek, tak už je kraken na trati.


(Příspěvek editován uživatelem PeNik duben 25, 2006)
471 - již brzy nosná řada DKV Praha (snad)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 15:49:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se stalo Krakenkovi? Včera napřed chcípla jeho přední půlka při jízdě na 9936. V Berouně pošel zbytek. Z Berouna ho táhlo ESo do Radotína, kde stál asi 3,5 hodiny odstavený a pak jej jiné ESo odtáhlo na ONJ.
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 19:29:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V každém případě dnes odpoledne opět Kraken vyjel ve "svých" vlacích.
Bude hůř,dobře už bylo.
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 20:28:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Závada byla v hlavním obvodu s napájením 3kV. Tím, že nebyly 3 kV, nedošlo k zapnutí měničů/dobíječů a unipulsu.
471 - již brzy nosná řada DKV Praha (snad)
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 19:53:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes odpoledne viděn na svých vlacích.
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 9-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 17:51:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jezdi obe jednotky ?
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 838
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 19:10:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Agent se neptá kolem dokola, agent zjistí na místě a napíše
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 838
Registrován: 10-2003
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 21:40:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Agentovi to trochu zlehčíme. 50% je dlouhodobě odstaveno.
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 839
Registrován: 10-2003
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 21:45:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uniuls: Ještě něco musím napsat, abych měl o jeden příspěvek více. Přeci se zde nemůžeme oba sejít s číslem "838".
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 841
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 22:10:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa:
No to je teda hustý To je tak na zrušení registrace
Ještě že jsem se už mezitím trochu vypsal vedle...
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 9-2002
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 18:16:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Agent dekuje, protoze neni v CZ a jeste dlouho nebude... Mj. taky proto pise bez diakritiky.
Zaza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 8-2004
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 14:21:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můžete někdo napsat, kde přesně se nachází 001+002. Jistěže na ONJ, ale kde tam přesně?
Při mojí poslední návštěvě jsem na ni jaksi nenarazil. Dík.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 845
Registrován: 10-2003
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 17:15:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějakou dobu stála v kolejišti mezi "vozáckou" halou a JLV, ale jestli tam ještě je nevím. Jinak pozor na ostrahu, podmínky se lehce přitvrdily a výmluvy typu "nikde není napsáno, že se sem nesmí" jaké jsem také slýchával, by nemusely obstát.
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 07:28:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stojí u Botiče na koleji +-406, ještě před vrátnicí se zahne doprava a za halou JLV už je vidět.
Zaza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 10:44:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dík za reakce.
Michal Pr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.217.216.140
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 17:25:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prý by se mělo s těma 470 něco dělat ve smyslu částečné modernizace. Víte o tom někdo něco nebo je to "zaručenej zdroj agentury JPP" (jedna paní povídala)
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 08:38:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zatím se mi nic takového nedoneslo. Co vím, tak GŘ by je nejraději zrušilo, čemuž brání vysoká zůstatková hodnota, a ani Šumperk nejeví nejmenší zájem, neboť je to prototyp, těžko shánějí díly a elektroniku pořádně neumějí. Je to jen mým zbožným přáním. Nebo že by přeci nastávala nějaká změna?
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 782
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 10:23:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já hlavně nevím co by se na tom dalo modernizovat. Interiér by stačilo udržovat, výzbroj (=elektronika) to má sice unikát ale s čím by se dala aspoň nějak sjednotit si představit nedovedu. Ovšem zprovoznit obě soupravy by bylo hezké už proto že není čím pořádně jezdit (Bt na řevnivých posilách) a proti tlamě i Btmo je to Supercity.

Jo a v tlamě 008-052 v jednom z vnitřních vložáků s klapačkama zymčenej hajzlík komusi průvodčí zdůvodňoval tím že když do něj vleze a zamkne se už se nedostane bez pomoci zvenčí ven - prej už doloval dva lidi neb zámek jaksi zaskakuje.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1047
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 12:33:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale pane průvodčí, já se na hajzlíku ve vlaku zásadně nezavírám a učím tak i své okolí. A to je žabotlam ještě důvěryhodné vozidlo proti pendolínu. Problém zaskočení lze po předběžném testování na rozdíl od té moderní elektroniky předvídat.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 847
Registrován: 10-2003
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 08:42:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr vlček: Nezaskakuje, jen drhne, ale taková vetchá stařenka to asi neotevře. Problém je, že z druhé strany tam přeskakuje klička, takže je někdy problém to otevřít i z vnějšku. Tímto se přimlouvám u PetraS , ať se na to pánové na ONJ podívají. Bohužel jsem to zapoměl napsat.
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 12:38:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobře, hlavy informovanější, ale co s nimi?

Ono by asi fakticky bylo jediným dlouhdobějším řešením vykuchání el.výzbroje z 470 a jejich aplikace jakožto řidičáků. Poloviny společně se zbytkem jednotky a peršanem, pro druhou polovinu najít nějaké podobně bizarní využití jako pro 169...
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4987
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 13:49:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

prešing na kabel jezdit NEUMÍ, NEUMÍ A NEUMÍ, takže by to bylo DRAHÝ, DRAHÝ A DRAHÝ!
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Prouza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 4-2004
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 14:03:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky se nabízí varianta spřáhnutí ploviny krakena s brejlovcem 754, ponechání sběrače na krakenovi a připojení VN kabelu do brejlovce, čímž vznikne hybridní souprava schopná provozu po ss elektrifikovaných tratích i mimo ně.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4989
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 14:23:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a přímý spoj pha - milovice je vyřešen
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 9-2002
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 19:16:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jste me docela pobavili !!! Napad: Vyhazejte tu hroznou el. vyzbroj, ktera tam je, jeden z castych problemu na 470 byly prece preskoky na komutatorech TM a napalene menice. Dle meho (poloprofesionalniho) nazoru je suntovani pomoci stykacu na polovodicovem vozidle ODPORNEJ NESMYSL !!! A na stykacich se vytahuji blesky a nasledne induktivni zakmity pak nekdy odpali menic... Nejak tak mi to bylo vysvetleno uz nekdy v r. 1997. Reseni je to drahe, ale porad je lepsi nacpat tam jednoduche IGBT regulatory a pouzit klidne pocitace ze 471.

Pokud jde o jezdeni X62/X63 na kabel, tak by to zas tak moc nestalo, kostrukce elektroniky to umoznuje celkem snadno: staci prenaset smer a pomerny tah. Dynamicky to brzdi samo pres prevodnik, takze staci prenaset pouze kladne hodnoty.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 9-2003
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 15:42:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak jezdí siamská dvojčata? Tak spojme s řídícíma krakenama poloviny siamských dvojčat.
Teda pokud nám nějaké po rozdělení federálu zůstala. Možná by některá zbyla od slováků až udělají žlina - Košice na AC
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 20:01:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Faktem je že rozpůlení,vykuchání a přivěšení k vhodné lok by vznikli 4 vratné jednotky s kapacitou po 300 sedicích což je nepatrně více než 471 s stejné jako 451/2.
Bude hůř,dobře už bylo.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 20:43:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Franta:
1) Všechny 131 jsou na slovensku
2) 131 má odporovou regulaci
3) Žilina - Košice na AC - to se načekáš

Takže smůla, že?

Teda tady ale mají někteří nápady. Až to odstaví natrvalo, alespoň bude klid.
Každý večer počítám kulatá okna brejlovce.
Jedno okno, druhé okno, třetí okno, chrrrr....
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 9-2003
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 22:09:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobře, ale je naprogramovaná na dvojčinné řízení, tak mohu vykuchat krakeny a místo motorového udělat "jen" řídící a dosadím "jen" řízení z druhé 131. Samotný kraken by byl jen "vezená skořepina" Jak jinak jezdí německé soupravy?? Také bych mohl jít po krocích a udělat ze dvou krakenů jednoho + náhradní díly a jeden tento sunutý hybrid. Takže touto "kanibalizací" si i pomohu k ND pro druhého.
Takže jedinou smůlu vidím v tom, že všechna jsou na Slovensku. Ale jednoho by nám bratia snad i věnovali.
- vím, že technicky je to krok vzad, ale stará moudrost praví - pokrok je, když nové neosvědčené nahradím starým, osvědčeným a blbovzdorným. Což pro mne ale odporová regulace, s přeneseným řízením je.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 10:53:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teoreticky to nezní špatně, ale kdo se s tím bude dělat. Tak jako tak to stejně zase bude atypická jednotka. 131 prostě nebude a i kdyby ano, tak rozhodně zůstane tak jak je v nákladní dopravě.
A nová moudrost praví - pokrok je, když nové neosvědčené pořádně otestuji.
Každý večer počítám kulatá okna brejlovce.
Jedno okno, druhé okno, třetí okno, chrrrr....
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 13:39:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už by na to došlo: A proč dělat rekonstrukci se 131, když si za , sice, větší peníz můžu zaplatit rekonstrukci, kdy bude elektroinstalace kompatibilní se 471?

Všechno je to o penězích. Nemyslíte si, že kdyby byly peníze, tak už, alespoň, to zelené bylo v dílnách? Kdyby bylo více peněz, tak už by bylo i předělané.
471 - již brzy nosná řada DKV Praha? Díky "politickému" rozhodnutí to bude o něco později (snad).
Pata
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.115.16
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 10:06:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nevim jestli jsem tady dobře ale mám dotaz,ráno se ke mě donesla informace že by neměli stavět rychlíky právě v Lysé, je to prý otázka nějakého času???ale stejně...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3689
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 10:20:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pata: jseš tu špatně, jdi do diskuze "GVD 2007". Nicméně ti odpovím, že je to pravda, počítá se s tím od dalšího JŘ, tzn. od prosince tohoto roku. Přesněji řečeno počítá s tím první návrh jízdního řádu 2006/2007, najdeš ho např. na http://gvd.kvalitne.cz
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Michal Pr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.217.216.140
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 13:29:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otázka pro zamyšlení.
Nebylo by levnější řešení dát do 470 el. výzbroj ze 471(jak zde již zaznělo), než vyrobyt dvě soupravy 471? Myslím, že úvahy by měli jít tímto směrem. Co ostatní na to?
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4997
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 13:33:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a jde to? mechanicky? a jinak?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 854
Registrován: 10-2003
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 13:39:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michal Pr: Tak vyzbrojit je jako 471 by zase asi takový problém být nemusel, ale udělat to jako "náhradu" místo dvou 471, tak to tedy ne!!!
Vyrobit tolik ešusů co se vyrobit má + reko 470, beru, ale jinak nesouhlasím.
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Michal Pr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.217.216.140
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 11:30:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa:
Jen pro Prahu je potřeba cca 150 jednotek. Dvě které jsou úplně jiné se nevyplatí téměř provozovat. Po takové modernizaci by měly spoustu společného (náhradní díly...)a tím by byly i provozně levnější. Myslím, že momentálně levnější pořídit dvě jednotky takto. Jinak souhlas, ty 471 co jsou objednány určitě bezezbytku vyrobyt a uvést do provozu podle smlouvy + dvě modernizace 470 + cca dalších 120 jednotek 471 v časovém horizontu do 15 let. Ovšem vzhledem k možnostem ČD si myslím, že tento scénář je asi jen těžko reálný.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 792
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 14:43:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michal Pr: Jen pro Prahu je potřeba cca 150 jednotek.

Je jich potřeba hodně (cca 50-70 ks), ale 150 zase ne...
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 15:14:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Michal Pr: souhlasím s Dejvice, na této úrovni se to provozuje asi nyní (20x 471 + 1x 470 + 40x 451/2, z toho 1x Pars = 61 ks).

Ideální by bylo cca 70 jednotek.
471 - již brzy nosná řada DKV Praha? Díky "politickému" rozhodnutí to bude o něco později (snad).
Michal Pr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.217.216.140
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 16:27:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No počítal jsem také s tím, že po dostavbě Nového spojení a možná dalších staveb (rychlodráha na Kladno) a zavedení městské železnice by těch jednotek bylo potřeba tak dvojnásob, ale asi jsem přestřelil.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 796
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 16:37:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michal Pr: Samozřejmě, že po výstavbě rychlodráhy Praha-Letiště+Kladno a dalšímu navýšení potřeby bude třeba něco dokoupit, ale to nebude přecejen v nejbližší době (po 2010), takže to bych zatím neřešil. Situace se totiž může vyvinout různě - jiné vozidlo ČD nebo jiný dopravce apod.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 07:28:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Penik:
70 jednotek by nestačilo. Krakena a šestivozovky musíš nahradit dvěma ešusy a ROPID požaduje další vlaky, třeba dalších pět párů řevnic. Pro PID bych viděl ideálních tak 100 ešusů a na případné tangenty něco nízkopodlažního.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 806
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 13:37:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:
Praha-Kolín: 6ks,
Beroun-Poříčany-Nymburk: 12ks,
Řevnice-Český Brod(po 30min): 12ks,
Praha-Beroun: 6ks,
Benešov-Praha-Nymburk(po 30min): 20ks,
Milovice-Praha-Strančice: 16ks,
Praha-Roudnice: 5ks,
Praha-Kralupy: 3ks

To je 80 (+náhrady) Ešusů, takže jsem to trochu podcenil I když by šlo něco ušetřit odpojováním jednoho ze dvou ešusů v půli cesty (např. v Brodě nebo Strančicích), tak je jisté, že tu tlamy budou ještě pěkně dlouho

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace