K-report
 

Archiv do 01.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Železnice a politika » Staré archivy » Archiv do 01.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 734
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 11:11:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelení si to posrali. Hádky o koryta, když u nich nejsou ( a hlavně nevědí, zda vůbec budou ) chce notnou dávku blbosti.
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 14:21:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím ocenit Ratha za zdrženlivost a následné vykrytí pravého háku Macka,na ministra slušný sportovní výkon...mezi lidem již zakořenil výraz pro podpásovku a zbabělou facku - MACKOVKA
U Bursíka se záměrně zapomíná na jeho bohatou politickou minulost,zejména příšerná role lidoveckého ministra životního prostředí...
Člověk není špatný. ...To jen lidi jsou svině!
Zelený_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 14:37:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>>> ODS je strana pro podnikatele a pro bohaté, jejich program je přesně pro ně, namastit kapsy pracháčům a obyč.lidi to zaplatí

A není to spíš tak, že jediná ODS nechce bohatým brát a podnikatele odírat až k zániku?
Ano, některým se nehodí, že se o sebe budou muset starat zejména sami. Je velmi příjemné o sebe nechat někoho (stát) pečovat. Ale za jakou cenu? Ne nadarmo se říká, že nejhorší hospodář je stát
Nic není tak, jak se na první pohled může zdát.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 725
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 14:40:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

schopný snad jenom pan Bursík

Všeho? Nebo se už s americkým bratrancem dohodl?

Jinak trochu na upřesnění, co změna vlády (jakákoliv) může přinést ve vztahu k dopravní politice - vycházím z reality uplynulých let.
Na MD se zpracováním dopravní politiky (ve skutečnosti spíš kompilací podkladů od odborných odborů a dalším projednáváním s ostatními ministerstvy a kraji) zabývá jeden odbor. Jeho ředitel se pravidelně měnil po nástupu nového nejvyššího šéfa (i v rámci stejné strany), čili by se dalo uvažovat, že výměnou ředitele každý nový nejvyšší šéf chtěl vnést do dopravní politiky nové myšlenky. Pointa: ten odbor se od vzniku samostatného českého ministerstva (až do loňska) jmenoval (přibližně) dopravní politiky a mezinárodních vztahů. Kdo si myslí, že atraktivní na této funkci byla ta koncepční práce a kdo, že ty vztahy?
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 477
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 14:54:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mne je tento systém,který souvisí s úzkou provázaností čd a sždc,pro kraje velmi demotivující.Kraje se totiž nesnaží o zlepšení ,neboť z toho nic nemají.Teď musí platit příspěvky čd ,které nejsou malé a navíc kraje ani neví kloudně za co.Který spoj ,která trať,prostě je to jen suma ,která je pomalu vycucána z prstu.Takže s nárustem spojů nám naroste i cena požadovaná čd,která je neúměrná kvalitě.Takže dnes považuji za jedinou možnost ,jak se zbavit ze spárů čd,výběrové řízení.dále je nutné ,aby byla sždc aktivnější v získávání peněz z EU na projekty.Protože zatím to vypadá ,že se stará jen o něco
Vašut
Moderátor

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 15:00:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Myslím, že vím, o čem mluvíš
Za více peněz méně muziky ... Motto DP hl. m. Prahy od 1.7.2005

Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1056
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 15:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelený petr: Jak kdo umí hospodařit se dá i u některých nevládních stran vypozorovat z toho jak vládnou ve "svých" krajích. A pak už stačí jen parafrázovat větu: Ne nadarmo se říká, že nejhorší hospodář je kraj A najděte mi stranu, která to dělá jinak, protože má zásady...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22563
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 15:45:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dr:
Už jen při vyslovení toho jména mi naskakujou pupínky, taková k***a se jen tak nevidí :-(. Kdysi se nám vecpala i do školy, prý na besedu; vydržela jen o něco déle než ministr školství Zeman (ani se nedivím, když chtěl gymply rušit ). Asi si mysleli, že budeme jen sedět a poslouchat . Naštěstí jedna vlaštovka nedělá jaro a i kdyby, tak nevěřím, že to bude mít větší než symbolický vliv. Od příchodu Zelených bych si nesliboval nic víc (a to ještě jestli vůbec) než nabourání současných zaběhlých struktur a pravděpodobně i nutnost spolupráce stávajících parlamentních stran s někým dalším.
Současné strany nemají úplně špatný program, vždy se najde dobrá část a šptaná část. Avšak současné vrtochy vybraných představitelů ČSSD (bohužel těch, co nyní do jisté míry představují stranu samotnou) mě opravdu děsí. Myšlenky ODS nejsou až tak špatné, ale nemohu se zbavit dojmu, že by opět šlo o experimenty, na které není tato republika ani trochu připravena.
Osobně je mi bližší volný trh a možnost ze své snahy něco mít. Jak už bylo napsáno výše, stát (=asi i proto, že nemůže tak snadno zkrachovat) je nejhorší hospodář (není-li v čele osvícený diktátor) a sociální (jakékoliv) jistoty podporují nechopnost a neochotu se snažit.
Pátek se blíží, ale sám jasno zatím moc nemám.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1096
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 15:52:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.kohovolit.eu/


tam se dá odpovědět na 30 otázek a vyjde vám koho s vašimi názory volit.

Mě vyšla shoda: ČSSD a KDU 13%, US 11%, KSČM -9% ODS -40% a Nez.-45%.

takže jsem si jen potvrdil volbu :o)
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2322
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 15:52:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


ICQ: 202 888 377
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2323
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 15:55:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


ICQ: 202 888 377
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 17:43:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfielde a spol.jste deb...vé. Pořád nechápu jak někdo, kdo se považuje za železničního fandu může volit ty zmetky z ODS. Dneska jsem četl v HN jak si už zase brousí zuby zkurvysyn Říman na dráhu. Co se mu nepovedlo udělat tehdy zvládne díky i vaší blbosti teď. Ať žije náš vzor Polsko, Slovensko a Anglie. Kdyby se mě to netýkalo tak bych vám to všem ODSáckejm blbečkům přál. Však ono dost rubrik zde pak rychle zmizí neb tam nebude co psát (750,749,830 atd.).
Jistě, v ČSSD není vše v ažůru, ale v jaké straně je...
Zelený_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 17:48:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>>> Však ono dost rubrik zde pak rychle zmizí neb tam nebude co psát (750,749,830 atd.).

Už aby to bylo! Jestli chcete, tak si takové šroty živte sám!
Nic není tak, jak se na první pohled může zdát.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2326
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 18:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 679.1:
Sklidni se, já sem nikde neřekl, že volím ODS. Já bych momentálně nevolil asi nikoho. TY obrázky sem tady dal jenom tak pro zasmání

P.S.:Já zas nechápu, jak můžeš volit socany, ale do debilů ti nenadávám. Ale jak už sem psal, já bych teď volit nešel.
ICQ: 202 888 377
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 18:16:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové,myslím ,že se tato diskuze zvrtává pouze v urážky.Chtělo by to konstruktivní diskuzi o jednotlivých problémech na železnici spojené s politikou.Jinak říman je podle mne .....................(dosaďte sprosté slovo-šukafon na rychlíku ;) )
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 18:23:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak promiň Garfielde, ale to co jsem dneska četl mě tak vytočilo, že jsem na ODSSáky, nažhavenej jak býk na rudou.
Volím je protože mi připadají jako menší zlo.Ať je na tom dráha jak je, pořád je na tom nejlím z bývalých soc.zemí a to i jejich zásluhou.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2124
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 19:17:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield: http://www.helevol.cz/web/vitezne/
...when you're alone and life is making you lonely you can always go Downtown.
Mike_shunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 20:06:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Seděl jsem onehdá s mým kamarádem průvodčím v hospodě a ten prohlásil, cituji: "Když nádražák volí ODS, tak to je jako cigán, kdyby volil Sládka".

Nechávám bez komentáře.
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1150
Registrován: 7-2002
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 20:21:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wau, tady to teda jede...
To T 679.1: Ono je to v Anglii (potažmo v celé GB) se železnicí horší než u nás?
To Mike shunt: No jo, sociální jistoty, produktivita práce na bodu mrazu, Dušek,... Proč by si pod sebou páni železničáři podřezávali větev, že...?
Doufám, že se to po sobotě změní.
"Jen bílou orchidej...."
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 20:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fantomasdc: Možná je to lepší než u nás, ale po injekci 35 mld (!!!) GPB se nelze divit...to by se nám taky žilo. A to je důsledek jen a jen nesmyslné a nerozvážné privatizace. GB je podle mne z železničního hlediska totálně posr..., jak říkám, železnice je schopná konkurovat jedině jako unitární, nebo alespoň s naprosto sjednocenými pravidly. Takže doufám, že po sobotě se to změní - likvidace Šimona, ale ne nastoupení modroptáčníka Římánka, který ví o železnici desetkrát míň než s prominutím nejhloupější čtenář DF.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 21:02:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Fantomasdc:Nesrovnávej nesrovnatelné. To byl jen příklad "úspěšné privatizace". GB bych srovnával třeba s Francií. Kolikpak má GB např.vysokorychlostních tratí...?Všichni víme jak to tam dopadlo po privatizaci.
ad Mike shunt: To je trefné.
Jo jasně, že jsou na ČD nešvary, ale na druhou stranu se to pomalu lepší. Propuštění vcelku jede a chování nádražáků se lepší. Teď už fíra jentak nikoho na stanoviště neveme páč mu hrozí vyhazov.
Ono je taky diskutabilní hromadné propouštění. V některých krajích hraje dráha v zaměstnanosti nezanedbatelnou úlohu a troufám si říct, že většina propuštěných železničářů zkončí na podpoře,neboť nic jiného neumí, zatímco na dráze tím mnohdy vzniká podstav.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 951
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 21:24:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaký má soudruh Římánek vztah k železnici se zeptejte všech obyvatel v údolí Opavy od vrbna po Milotice a v údolí Desné od Kout po Šumperk. Moc už nechybělo a ty tratě by byly vymazány z povrchu zemského. Ještě cynicky chtěl na to využít rozsáhlé záplavy v roku 1997. Naštěstí se provozu chytly soukromé firmy, příp. spolky nezávislé od státní byrokratické ČD. Rozsah dopravy na obou tratích je podstatně vyšší než před rokem 1997 a jízdné podstatně levnější.
Takže tento exot nemá ani nejmenší právo něco mluvit o železnici.
A chce přestěhovat ministerstva do Ostravy - no fakt větší blbost těžko někde zaslechnout. Tio spoléhá na to, že tolik voličů na Ostravsku je tak extrémně blbých? Jak to chce udělat, toto snad není jinde. Důležité je přenést některé kompetence státu na regiony, kraje, ale ne dělat takovou blbost. I když by náhodou bylo nějaké ministerstvo v Ostravě, co by se změnilo? Státní byrokracie by fungovala úplně stejně, jen řízena z jiné kanceláře.
Štastnou cestu!
Zelený_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 21:32:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>>> Jo jasně, že jsou na ČD nešvary, ale na druhou stranu se to pomalu lepší.

Jó? Dost často mám pocit spíš opačný - že to jde čím dál, tím víc do . To samozřejmě nevylučuje, že místy to navenek může vypadat, že se situace zlepšuje.
Nic není tak, jak se na první pohled může zdát.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 859
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 21:46:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, co si takhle přečíst občas nějaký volební program a seznámit se s těmi, koho chcete či nechcete volit?
Říman již dávno neaspiruje na Ministerstvo dopravy. V ODS na druhém místě kandidátky v Ústeckém kraji je nějaký Aleš Řebíček. Tento člověk zakládal velmi úspěšnou společnost Viamont. V roce 2001 vstoupil do ODS a loni prodal svůj podíl ve firmě a šel dělat politiku. Je to nová krev s perfektní znalostí železnice (jak staveb, tak dopravy). Takže pokud bude moci ODS obsadit ministerstvo dopravy, bude tam.

PS: Folklór typu Říman, privatizace GB a podobně vás bude bavit ještě dlouho, že? Kdyby v roce 1995 nechali odboráři udělat pana Šípa to, co dělal, tak mohly být problémy železnice již vyřešeny.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 21:53:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nevím jestli zrovna Vaše společnost vnesla na koleje ten správný "svěží vítr". Koukněte se čím jezdíte..
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 21:55:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pořád nechápu jak někdo, kdo se považuje za železničního fandu může volit ty zmetky z ODS.

Někteří hobbisti to zřejmě nejsou s to pochopit, ale lidské bytí opravdu nejsou jen mašinky...
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22588
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 22:01:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelená:
Jaký má soudruh Římánek vztah k železnici se zeptejte všech obyvatel v údolí Opavy od vrbna po Milotice a v údolí Desné od Kout po Šumperk. Moc už nechybělo a ty tratě by byly vymazány z povrchu zemského. Ještě cynicky chtěl na to využít rozsáhlé záplavy v roku 1997. Naštěstí se provozu chytly soukromé firmy, příp. spolky nezávislé od státní byrokratické ČD. Rozsah dopravy na obou tratích je podstatně vyšší než před rokem 1997 a jízdné podstatně levnější.

A není to právě takhle správně? Co víc chtít? A tak to mohlo být možná skoro všude (nedělám si iluze, že by to bylo ideální).
Zájem musí jít od občanů (obcí), pak se může něco změnit k lepšímu. Teď je sice jakýsi „klid”, ale kam to směřuje (nápověda: do ) můžeme vidět na mnoha tratích. A zdaleka to není vina jen ČD - ty dělají, co mají a klade jim nejmenší odpor. A jak bylo uvedeno, směřují do oněch míst a bohužel s nimi i celá želznice.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22589
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 22:08:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 679.1:
Bylo by ale slušné napsat, za jakých podmínek ta vozidla jezdí (bez dotace). Nebo snad ty postarší (ale i tak zhruba na úrovni značné části vozů jiných dopravců) motoráky jezdí na někým dotovaných spojích, tedy za stejné peníze jako třeba 810? To je pak míchání ovoce...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 22:26:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je otázka na p.Šimrala, zda-li má dotace či nikoliv.
Jo a nevím jestli Řebíček je taky ten správný kandidát. Nedělám si iluze, že bude pak fungovat taková ta "malá domu" nebo-li Viamont vyžere to nejlepší. Někdo může namítnout, že už tam svůj podíl nemá, ale vazby a kamarádšafty tam bezpochyby jsou,že.
ad Doktor: To vím taky. Jenže za souč. vlády má naše země velmi solidní hospodářský růst. Největší od listopadu 89. Na to nějak kritici ČSSD pozapomínají. Tak proč se pouštět do nějakých modroptáčnických experimentů.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 22:29:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vlády má naše země velmi solidní hospodářský růst

Naše země možná ano. Železniční doprava bohužel ne.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 22:43:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je pravda, ale ve srovnání s pravicovým Slovenskem je na daleko lepší úrovni.
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1151
Registrován: 7-2002
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 22:59:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To T 679.1: Jenže hospodářský růst tu není v důsledku vládnutí oranžovejch rudochů, nýbrž zejména díky členství v EU.
"Jen bílou orchidej...."
Gtg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 23:04:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"zejména díky členství v EU..."
Kteréžto Modrému ptactvu a zejména nestrannému panu profesoru prezidentovi tak děsně leží v žaludku...
Senor, senor, I can see that painted wagon
Smell the tail of the dragon
Can't stand the suspense anymore
Can you tell me who to contact here, senor ?
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 23:05:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to brzdi Fantomasi. Třeba Maďarsko nebo Polsko jsou taky v EU a takový růst rozhodně nemají. Jo a jentak mimochodem. Díky komu jsme v EU...?Kdyby bylo na ODS a na jejím čestném předsedovi tak tam ani nejsme!!!
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 23:54:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

naše země velmi solidní hospodářský růst
... a taky velmi solidně rostoucí státní dluh. To raději "modroptáčnické experimenty", než-li to, co provádí/má v plánu provádět socdem ve velmi pravděpodobné spolupráci s bolševiky. A nemyslím tím železniční problemtaiku, nýbrž organizaci života občanů celkově (penzijní reforma, zdravotnictví, školství, bytová politika,...).

Přidám jednu úvahu k zamyšlení. Dozajista se všichni shodnem v tom, že voličskou základnu má socdem (potažmo komunisti) v občanech sociálně slabých, na státu a jeho dávkách zavislých, rekrutujících se ze skupin s nižším vzděláním, z nezaměstnaých. Ti, jež aktivně rozhodují o svém bytí, nechtějí žít pod diktátem státu, inklinují k pravicovým stranám (dalo by se říci, ti bohatší, čímž nemyslím milionáře, ale i střední vrstvu). Vezmeme-li v potaz tato fakta, není pak v zájmu socdem udržovat národ v nouzi a závislosti na státě, čímž si zajišťují voličstvo.

Dotaz na adminy. K-report je dopravní server. Je tedy jeho zaměření do-prava?
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 01:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doktor:...a srdce je povětšinou nalevo a maluje se rudě,růžově nebo červeně...
Myslím že současné nepokoje v Chille moc nepodporují "pravé" vidění světa...Nedovedu si vysvětlit jistý jev,obcházející západní Evropu:tam krachují soukromníci(třeba KEG) a většinu firem vlastní a skupují státní železnice!??
Člověk není špatný. ...To jen lidi jsou svině!
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1152
Registrován: 7-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 01:18:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To T 679.1: A kdopak to asi podával přihlášku do EU, hmmm??? Sergeji, sergeji, než něco vypustíš, ověř si fakta a trošku přemýšlej...
"Jen bílou orchidej...."
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 08:03:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Fantomas: To bylo v porevoluční náladě, kdy neměli ptáci ještě vyhraněné názory, takže nejdřív by jsi měl přemýšlet ty. Důležité jsou jejich pozdější a dosavadní názory.
ad Doktor: Ááá, oblíbené téma ptáků,dluh. Tak za prvé, stále máme jedno z nejmenších zadlužení ze států EU a za druhé, nějak jsem nepostřehl, že by za vlády ptáků nějak klesalo a za třetí trend zadlužování je klesající.
A nebo je volí lidé, kteří nejsou sociálně slabí, ale mají určité sociální cítění, které je ptákům tolik cizí.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 735
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 08:05:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čestný předseda sice přihlášku do EU podával, ale teď EU haní kudy chodí. Haní i to co by se hanit nemělo.
ČSSD je strana zkorumpovaná díky osmiletému vládnutí. Ale radši zkousnu toto, než se stát pokusným králíkem modrých ptáků. Prohrají li modří ptáci volby, jen jim to prospěje. Asi bychom se dočkali čistky ve vedení a konec Langrů, Zahradilů, Tlustých, Topolánků a mnohých dalších. ODS by to potřebovala jak prase drbání. A až potom skopnout z vedení státu ČSSD. Ty čtyři roky s korupčními skandály zmítanou ČSSD už nějak vydržím. Nedělám si ovšem iluze, že pokud ve vedení státu bude jiná strana, tak se to pronikavě zlepší. To určitě ne.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 736
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 08:10:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A hlavně si přeji, aby Klaus už neměl možnost se stát prezidentem. Jeho protievropanství je mi těžce protivné. Takže budu volit menší zlo pro stát - ČSSD.
Cimolitik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 10:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

<offtopic>
Tyto volby jsou jen o ODS nebo ČSSD. Váhám koho. Některé body programu ODS jsou mi sice sympatické, ale přesto si musím vybrat tu druhou stranu. Chci dostudovat VŠ a na placení školného momentálně nemám.
</offtopic>
http://www.zon.cz - lepší točenou jste nepili!
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 10:31:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím vás může mi někdo z modroptáků vysvětlit,jak by se asi rozhejbala ekonomika bez státního zadlužení????Aneb ,kde nic není ani smrt nebere .Takže ten státní dluh je nutný a může za to jen a pouze nevydařená vláda ODS do roku 1997.Asanace zadlužených bank díky špatnému nastavení legislativy,záchrana národních podniků(Škoda,Zetor,Tatra,hutě apodobně).Ano toto všechno spolklo peníze,když nám tu ODS v 90.letech zavedla něco jako pirátský kapitalismus(to není můj výmysl to je řeč světových ekonomů).Takže mi to laskavě vyvraťe a nechci slyšet něco typu o nekonkurenceschopnosti.On se takovej gigant nestane přes noc konkurence schopným ,jen pro to ,že si to přeje nějakej Klaus(čti Klaun)
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 10:44:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Václav Klaus se původně vůbec nejmenoval Václav, ale Dimitrij... (je to sice kec, ale jako výchozí hypotéza je to nádherné)
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 10:48:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://cd.cz/index.php?action=article&id=33959 zde si můžete přečíst něco o čd a jejich hospodaření
Beneš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 11-2003
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 11:34:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: Co se týče státního dluhu, tak v tom ODS trošku mlží. Dluh sice za vlády ČSSD o pár procent vzrostl, ale až tak alarmující to není. Stačí se podívat na tabulku zadluženosti zemí. A dokud mi nepříjde složenka na zaplacení části státního dluhu, tak mě jeho výše zatím nezajímá
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 2-2004
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 11:37:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: Toto je PR článek ČD. Ke mně se nedávno dostala zvěst (od důvěryhodného zdroje), že letos bude ztráta ČD vyšší než loni.

A co se týče politické diskuze, skutečně bych si přečetl program jednotlivých stran + sledoval dění. Stínový ministr za ODS je skutečně A. Řebíček ( Řeřábek, Řežábek ? ), býv.ředitel Viamontu, kdysi jsem s ním četl rozhovor a působil fundovaně. Také jsem četl rozhovor s poslancem ODS Sehořem, ve kterém nastiňoval povolební kroky ODS v oblasti železnice : zřízení živé dopravní cesty, podpora konkurence na kolejích, privatizace částí ČD.
Pokud hovoříme o ČSSD, tam je stínovým ministrem nestraník Petr Moos, učí na FD ČVUT dopravní stavby, jistě člověk erudovaný. Ale: nevím, jaké má zkušenosti z praxe a nedělám si iluze, že přes pány poslance Kapouna ,člena OSŽ, ČSSD, býv. poradce Duška, jeden z předkladatelů zákona 77/2002, o kterém se už dnes i odboráři z OSŽ vyjadřují jako o "bastardovi" (citace ze staršího obzoru) a pana exministra Schlinga by protlačil zrušení současného "unitárního" evidentně škodlivého uspořádání železnice. Jinak ČSSD má v programu "vytvoření holdingového uspořádání ČD", takže v podstatě flikování dnešního neudržitelného stavu + plíživé privatizace (pardon, odčleňování dceřinek, tak se tomu říkat nesmí... ).
Já mám jasno : ODS.
Bohužel nebudu na netu do cca příští středy, takže reakce (které vítám) až potom. Adios....
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 572
Registrován: 2-2004
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 11:43:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A snad ještě na konec: pro mě je správný politik ten, který prosadí živou DC a privatizaci dopravního podnikání dnešních ČD (prov. drážní dopravy). Protože jinak nezmizí některé negativní jevy, které provázejí "podnikání" dnešních ČD ( podivné předražené kontrakty , omezování konkurence atp. ).
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2125
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 12:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Beneš: Chování ostatních není měřítkem správnosti. Problematika státního dluhu je poněkud složitější:
- problémem je jeho prudký nárůst
- už nyní je dluhová služba (tj. náklady na ono zadlužení) cca 40 mld. Kč za rok; jestli to takto půjde dál, tak za chvíli se vláda bude zadlužovat pouze proto, aby splácela starší dluhy, které takto budou spirálovitě narůstat
- tím, že si vláda půjčuje, odčerpává peníze z ekonomiky, resp. zvyšuje jejich cenu

- ta složenka vám už přišla ve formě např. rozbitých chodníků, na jejichž opravu nejsou peníze, ve formě záplav, kterým se dalo zabránit vhodnými protiopatřeními, na které ale nebyly peníze, ve formě snížení bezpečnosti proti kriminalitě, protože policie nemá peníze i na elementární vybavení, resp. jeho provoz, či v té formě, že pokud jste si šel půjčit peníze, tak jste zaplatil o několik procent vyšší úrok...
...when you're alone and life is making you lonely you can always go Downtown.
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1153
Registrován: 7-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 12:31:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak předně, ODS ani Klaus nejsou proti EU jako takový, ale kritizujou její jednotlivý oblasti - různý regulace, zvýhodňování jedněch, znevýhodňování druhejch (viz různý kvóty atd.). Doporučuju osobní pohovor nejlépe s Klausem.
A co se týče zadlužení - alarmující není jeho výše, ale tempo jeho růstu a způsob využití těch peněz. Když se jich velká část akorát "prožere", tak je to fakt terno a ekonomice z dlouhodobýho pohledu opravdu "prospěje"...
"Jen bílou orchidej...."
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2126
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 12:36:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K problematice voleb:
Zajímavé je, že mnozí zde budou volit socialisty, protože ti - podle mínění zde některých - podporují železnici: jsou proti zavírání tratí, či pro nákup nových vozidel.
ALE už si neuvědomí, že funkčnost železnice není v provozu několika bohem (polo)zapomenutých lokálek, či v samoúčelném nakupování nových vozidel.
Jde o to vytvořit vhodné prostřední pro rozvoj železnice, které ale nespočívá v administrativním omezování silniční dopravy, ale právě ve zlepšení práce železnice: tedy ve vytvoření prostředí, ve kterém fungují běžná hospodářská pravidla. A právě tomu vláda, která neuzavřela mnoho lokálek systematicky brání úmyslně zkaženou "reformou" ČD, úmyslným zachováváním stávajících struktur, soustavným nahráváním odborů, podporou vybraných firem... Ano, svými - z šotoušského hlediska obtížně vyditelnými - kroky vlády ČSSD železnici systematicky ničily. A v tom chcete, aby se pokračovalo?
A teprve poté, co na železnici bude vytvořeno opravdu vhodné prostředí, lze přistoupit k takovým krokům, jako jsou zásadní modernizace tratí, či vozového parku, které jinak jsou pouze vyhozením peněz na udžování nefunkčního systému.
...when you're alone and life is making you lonely you can always go Downtown.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2127
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 12:50:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cimolitik<offtopic>
Tyto volby jsou jen o ODS nebo ČSSD. Váhám koho. Některé body programu ODS jsou mi sice sympatické, ale přesto si musím vybrat tu druhou stranu. Chci dostudovat VŠ a na placení školného momentálně nemám.
</offtopic>


Tak zde bych si dovolil oponovat. Ono "školné" ODS spočívá v tom, že nyní by studentovi byly uhrazeny veškeré náklady na studium (popř. pouze ty, které by si nechtěl platit sám): školné, kolejné, dopravné,... a ty by začal splácet až po dokončení studia a dosažení určité životní úrovně (, která by díky nížšímu zdanění byla lepší, než nyní; no a pokud by se z nějakých důvodů dostal opět pod tuto úroveň, tak by splácet přestal...).
To je - podle mého názoru - lepší, než dnešní stav, kdy studenti sice nemusejí platit školné, ale platí ostatní náklady se studiem spojené (koleje, dopravu, učebnice) a později své studium stejně zaplatí, ale ne přímo a pouze to, co využili, ale formou vysokých daní.
Běžně tak v dnešní době dochází k nespravedlivosti, kdy jsou např. dva stejně staří mladíci, jeden z nich se vyučil a pracuje např. jako řidič, zatímco druhý studuje VŠ, řekněme práva. Ten první tak svými daněmi financuje vzdělání toho druhého, ale až bude potřebovat jeho služby, tak mu je hodně dobře bude muset zaplatit...
Takže já na vašem místě bych právě proto volil ODS
...when you're alone and life is making you lonely you can always go Downtown.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 13:26:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad BKP: to snad nemyslíte vážně?? to školné je pěkna pitomost.To jako by mně stát platil cestovné(to budu jezdit taxíkem),stravovné(to budu jíst samé lepší pokrmy),ubytovnu(Pryč s dírou na Baarovce).to si snad nemyslíte ne?? víte jak by to dopadlo??? Ano bylo by školné,třeba až potom ,ale nevím ,proč by mě měl stát neustále jen oškubávat???Prvně školné ,potom vysoké daně z příjmu....ano to je pravda o ODS.Pokud nebude chtít zadlužovat zemi,tak se stejně uchýlí k tomuto a dopadne to jak s ekonomickými balíčky a utahováním opasků v 90.letech
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 13:29:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Nech si tu svou propagandu.
Docela by mě zajímalo, kde se osvědčila privatizace železnic. Ať mi to velectění modroptáčníci laskavě objasní. Já jen vidím jak to dopadlo na Slovensku. Bída a běs.
Jo a nikdo z těch modrejch gum už se tady nezmiňuje o tom, že jízdné na železnici skokově podraží dík rovné dani a tím zase opět nahraje gumokolům.
Jinak míra zadlužování klesá.
Jo taky je pěkný, jak modrý ptáci křičí ať se stát stará o lidi co nemíň, ale pak přijdou povodně a tak a hned natahujou ruku:"Státe dej".
Bkp:VOL SI KOHO CHCES, TREBA SE I POS...
Gtg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 13:50:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:"..ve formě záplav, kterým se dalo zabránit vhodnými protiopatřeními"
Jak chceš proboha bránit záplavám ????????????? Už tě vidim, jak stavíš ochrannou zeď kolem Lahovic .

Podle mě byla organizace akcí při záplavách (letos i před čtyřmi lety) zvládnutá na výbornou. Co bys chtěl? Když ne za nic jinýho, tak zrovna za tohle mají u mě socani plus..

"školné.."tak takhle už jsem se dlouho nepobavil Radši bez komentáře..
Senor, senor, I can see that painted wagon
Smell the tail of the dragon
Can't stand the suspense anymore
Can you tell me who to contact here, senor ?
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1154
Registrován: 7-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 13:52:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To T 679.1: Privatizace železničních společností (=společností provozujících železniční dopravu) se snad osvědčila, ne?
Na Slovensku vlastní ZSSK nebo Cargo nějaká soukromá společnost??

(Příspěvek byl editován uživatelem Fantomas.dc.)
"Jen bílou orchidej...."
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 14:52:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T679.1 - na Slovensku ještě k žádné privatizaci nedošlo. Podle mého názoru se jedná o obecně známý fakt.

Beneš - A dokud mi nepříjde složenka na zaplacení části státního dluhu, tak mě jeho výše zatím nezajímá

Ta složenka (přesněji řečeno inkaso) ti chodí každý měsíc.

Bkp - jsem též pro zavedení školného na vysokých školách ve formě výhodného úvěru, spláceného po úspěšném absolvování školy (případně se zvýhodněním prospěchovými stipendii). Skutečně nechápu, proč by daňoví poplatníci měli dotovat "práce štítící se mládež", která pár let "na vejšce" využívá pouze k prodlužování si mládí.
Teda Viky, ty máš ale xxxxx

to víš, to musí bejt...
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 14:55:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Neříkám, že současná vláda železnici neškodí, ale za to může především vypatlaný Černoprdelník Židobijec, který sedí na ministerstvu už opravdu dlouho. Systematické ničení železnice předvedly naprosto vrozně vlády ODS u nás (snaha o likvidaci osobní dopravy na třetině(!) naší sítě /někde se to bohužel podařilo/, zrušení výpravních oprávnění v menších stanicích -> rapidní pokles nákladní dopravy atd. atd.) a současná vláda na Slovensku - opět zcela nesmyslná, neopodstatněná a politická likvidace osobní dopravy na mnoha tratích, omezení počtu spojů na tratích dodnes provozovaných a zdražení.
A pozastavím se nad zamýšlenou privatizací Carga. Osobní doprava se od nákladní oddělila naprosto neuvěřitelným způsobem - Cargo má dnes ve svém vlastnictví většinu vozidel /i ta, která by měla patřit Osobní/, a co hůř, kromě dvou dep (!!!), úzkorozchodného v Trenč. Teplej a Popradu, nezbylo Osobnej žádné! Stali se tak z nich bezdomovci, přičemž už teď musejí Cargo žádat o každou prohlídku a opravu vč. pravidelné údržby způsobem, jako by to byla firma, u které si objednáte třeba telekomunikační součástky. Takže jednoduše řečeno po privatizaci soukromé Cargo řekne Osobní čau, nebo si nasadí za opravy naprosto nehorázné ceny (aby si opět soukromý kapitál obohatil namastil kapsu díky státu). Do oprav lokomotiv Carga plynou v současné době velké peníze /státní/ a lokomotivy, které jim byly rozdělením přiděleny, byly rekonstruovány za státní peníze /řada 736/. A proč myslíte, že se Tatry dočkaly nových električek? Chystá(ala) se jejich privatizace. Opravdu mnoho faktů bije přímo do očí a pořád nad nimi jen nevěřícně kroutím hlavou.
Privatizace se děje jen z jednoho jediného důvodu - někdo se obohatí na úkor státu.

Nechť se přihlásí ti, kteří privatizaci i u nás podporují a laskavě mi vysvětlí, co je na postupu aplikovaném u sousedů správné. Docela rád bych to věděl.
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 10-2003
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 15:28:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady se to rozjelo:-))
už aby bylo po volbách a všichni jsme se od vášnivých (a hlavně zbytečných)diskusí vrátili zpět k práci - někdo na muzejních exponátech,jiný na modelech či fotkách.Kdo je pevně rozhodnut,tak toho již nikdo stejně nepřesvědčí.
Dodám jen jedno číslo,které jsem zaslechl včera v rádiu - meziroční nárůst nákladní železniční dopravy činí letos 11%
víc jsem toho neslyšel,tak mě prosím nekamenujte za neúplnou zprávu.(ještě jsem nedočetl všechny příspěvky,takže jestli někoho opakuju,tak se omlouvám)
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 16:11:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

830.026 - a kdo, říká, že slovenský model je správný? Ale k privatizaci ČD Carga u nás dojde též, a je úplně jedno, jestli budou u moci modří nebo rudí. Každá vláda potřebuje finanční zdroje, a rozprodat se toho u nás už moc nedá.

Takže jednoduše řečeno po privatizaci soukromé Cargo řekne Osobní čau, nebo si nasadí za opravy naprosto nehorázné ceny

A jenom trochu doporučím sledovat situaci - ZSCS už dnes musí poskytovat své zázemí, které dostalo "zadarmo", i konkurenční BRKS (a zřejmě případně i dalším dopravcům), a to za velmi přijatelné ceny. Takže tu nestrašte apokalyptickými vizemi.
Teda Viky, ty máš ale xxxxx

to víš, to musí bejt...
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 18:48:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po Británii jsem toho vlakem zas tak moc nenajezdil, ale pokud mohu i pomocí toho mála porovnávat, tak se po privatizaci udělal obrovský skok vpřed.
Na Slovensku se mi nelíbil způsob, jakým se zastavení provozu uskutečnilo. Nicméně, až na tratě Chynorany - Trenčín (tam se doprava obnovila) a Zvolen - Šahy se zastavil provoz pouze na bezvýznamných lokálkách, které jsou beze zbytku nahraditelné busem - který ale naopak vlakem nahraditelný není(!!!), protože obsluhuje i relace, kam vlak nejede. Takže žádná katastrofa. Z tohoto pohledu se mi líbí situace v HK kraji. Také se ruší provoz, ale po zralé úvaze.

Já bych rád, kdyby už konečně někdo nahlas řekl, že dráha je podnik jako každý jiný, a kdyby vykopal z managementu všechny ty zasloužilé modráky sedící tam ještě z dob, kdy se na silnicích proháněla nová embéčka, a nahradila je managementem, který ví, která v dnešní době bije. Ten by se pak postaral o radikální změnu celého podniku, tak jako to udělal v roce 1992(?) nový management ve Škodovce v Boleslavi.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace