K-report
 

Archiv do 07.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Modely a modelářství » Velké malé trolejbusy » Archiv do 07.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 986
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 22:34:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Áááá pardon soudruzi a soudružčata, nemám foťák a tak podobně. Ne že bych ho teda teď měl, ale půjčil jsem si. Čili ve zkratce:

jak pokracuje stavba dvaadvacy
Ano. Zatím to pořád vypadá, že to přecijenom někdy pojede. Díky tomu, že už mám funkční soustruh, jsem mohl dodělat kloubové spojení (levý snímek zeshora ze strany podlahy, pravý je zespodu):

 
 

Dále pokračuji na spodku vozu tak, aby to mohlo co nejdřív stát na kolech a tak podobně. Čili například dneska jsem vyrobil jeden tlumič pérování a teď jich k mé velké radosti musím vyrobit ještě 9 stejných .

Rovněž tak jsem vyrobil odborně řečeno "schránu trakčních baterií a vstupních obvodů" neboli tu jednu část piksle na střeše nad střední nehnanou nápravou. V tétoť schráně je místo na dvě olověné baterie, dále jsou tam dva linkové "stykače", dvě hlavní pojistky (keramické OEZ 40A (dimenzované na 500 V, bude to stačit? )) a nějaký další elektro kokotiny, který nebudu zbytečně popisovat. Schrána je plně osazená a připravená, jen ji pak zapojit k vozu (jedna svorkovnice "silových obvodů" a dva konetory slaboproud). Čili na střeše vozu už začíná být "živo" a k potěšení všech a hlavně Boba už mám na voze i ty okrasný krycí plechy "Škoda Ostrov". Za nimi je tedy tatoť schrána a pak tam přibude ještě schrána s přijímačem, "srdcem" celého vozu - elektronikou, kterou nyní kolega Bureš vyvíjí. Celé je to zatím ve fázi víceméně hotových schémat vozu, což vymejšlím já, a je třeba to nějak skloubit s tou elektronikou, takže to s kolegou probíráme usilovně skoro furt a možná se dohrabeme výsledku. Je to na dobré cestě a vychytávek je namyšlených opravdu hodně. No čili, zkraťmě to - model už po namontování schrány brzdových odporů (ve skutečnosti tam ale budou pouze jízdní/brzdový koncový trazistory a ty odpory am budou pouze vymodelovaný) a namontování části schrány nad druhou nápravou začíná vypadat jako pravověrné ácéčko:

 
 

Dál jsem zbastil pár nepodstatných věcí, jako kupříkladu boční pozičky - vidět na fotce - a podobně. omluvtež kvalitu fotek, s vypůjčeným Soňáčem neumim, poněvadž to umí spoustu zbytečností a nepodařilo se mi v tom prokopat se.
No a?
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1191
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 23:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veru: Koukám, že ti 22cítka zalehla postel Hezky se obětuješ, hezky...
Je to nádhera.
Autor v tomto příspěvku vyjadřuje svůj osobní, subjektivní názor. Necítí se nucen ho propagovat jako pravdu Boží.
_________________________________________________________________
České Nezávislé Dopravní Sdružení

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 987
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 23:16:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinde v pokoji není místo, od těch dob, co mám letiště. Nebojte, nespím s ní obávám se, že kdybych měl babu, asi bych to takhle "neparkoval". V jistém smyslu je tohle ale lepší než baba - nemá to blbý kecy a místa to zabírá na té posteli stejně.
No a?
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 07:31:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha - a o zábavu máš postaráno stejně a ještě k tomu můžeš spát kdy chceš :-)
To je můj názor a hotovo.
ICQ : 247-365-770
mejl pod nickem :o)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24539
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 08:21:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc 22Tr nebude jistě na jinou žárlit - a když, tak se může Verusha vymluvit na pracovní povinnosti
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 09:22:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám,že by se tu dalo vytvořit deset pravidel, proč dát přednost trolejbusu před ženskou
David_pecina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 11-2003
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 11:33:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1: trolejbus nikdy nežárlí když jezdíš s jiným vozem
2: trolejbus nikdy neprotestuje když ho odstavíš do vozovny
3: s trolejbusem mužeš klidně projet přes nákupní zonu aniž bys musel čekat hodinu než si prohlédne obsah výkladních skříní
4: trolejbusu mužeš vypnout proud když tě ruší při sledování TV
5: trolejbus nemá tchýni

a další už mě nenapadly
Všichni jsou blázni, jenom já jsem tramvaj T3.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 990
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 15:51:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, ale taky by se dalo vytvořit stejně tolik pravidel, proč je přecijenom lepší mít babu a nebastlit takovou kraksnu.
No a?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24545
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 23:38:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby to měla být nějaká ve stylu těch, co máš na ikonkách v profilu, tak to radši opravdu zůstaň věren modelům...
Sice bys pak měl čas, ale model by Ti asi s sebou do kartouz vzít nedovolili...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1029
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 22:43:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No abyste si nemysleli, že se flákám, tak tahám vzduchový rozvody u prostřední nápravy, vyrobil jsem uchycení tlumičů tamtéž, a pokládám podlahu v oblasti druhé nápravy. Podlaha plast, krytina pravověrné Altro (odřezky na vyhození z nedávné rekonstrukce 15Tr 3504). Tož tak. Ze vzduchových rozvodů mám největší obavy, uvidíme jak se to povede. Zkušenosti z 15TrASY jsou, ale brzdy a kneeling budou mít premiéru.
No a?
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1059
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 23:49:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Altro -> jak se vám líbí? Nic není nemožné.


No a?
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1355
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 23:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebude to teď někde chybět?
Přeberte si to, kdo chcete, jak chcete...

Nebo se podívejte k nám, ať víte, do čeho jdete!

Pozor, uživatel je členem fanclubu!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1060
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 00:05:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebude, jsou to odřezky z 3504 . A je to docela techno s tím dělat, poněvadž to tupí odlamovací nůž jeden za druhým, takže tam, kde nezáleží na vzhledu (pod lištama), to stříhám nůžkama, co už jsou stejně po smrti, což ale zase nejde jak jsou tupý, takže je to opižlaný. Jinak nebýt to plný špon, šutýrků a drcenýho skla nebo co to je, chová se to jako "obyčejný" linoleum. Akorát tohle má ještě vprostřed textilní vlákna...
No a?
mr proper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.157.97
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 13:27:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha : Nechystá někdo model trolejbusu T 11 ?
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1062
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 16:13:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O tom já nic nevím. Ve výrobě je akorát bratříček dvaadvácy, a to 21TrACI, rovněž 1:6, který začal stavět kolega Bureš.
A já nic takového určitě nechystám ani do budoucna. Bylo by to sice pěkné, ale přecijen jsem nějak nakloněn spíš soudobým vozům.
No a?
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1224
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 20:28:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A já nic takového určitě nechystám ani do budoucna. Bylo by to sice pěkné, ale přecijen jsem nějak nakloněn spíš soudobým vozům.

Čili Rocar jak vyšitej

Altro -> jak se vám líbí?

Geniální. Co dodat.
Nepořádkem ve stanici to začíná, srážkou vlaků to končí !
D O P R A V N Í P O D N I K
města Ústí nad Labem a.s.

_________________________________________________________________
České Nezávislé Dopravní Sdružení

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1164
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 21:35:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T11, 9Tr, RTO-prasárna na karoserii, ale na výzbroj(trolejbusy) ideální, nemusí nic hrát, jen klapat
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Nejdokonaljším přibližovadlem osobním je Škoda 1000MB
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1063
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 21:51:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No budete se divit, ale zvukové efekty 22TrAC budu také muset nějak solidně vymyslet. Výzbroj kolegy Bureše, která na voze bude, totiž píská úplně jako Cegelecí Progress (čehož se dá využít), já bych se ale rád přiblížil dvadvacýtkovému "kňýk knííííííí" (byť ACčko určitě hraje nějak jinak, nevím jak, čekám že podobně jako 25Tr, tj. nevýrazně a skoro nijak). Předpokládám, že vyloudit takovou hrací skříň se škálou polovodičových zvukových efektů, jako tomu bylo na 15TrASY, se mi už nepovede. Vzduchové efekty (odfuk brzd apod.) bude dán konstrukcí vzduchařiny, uvidíme co z toho vzejde. A klapat tam budou maximálně tak reverzační relátka a po zapnutí dvě linkový relé. pak samoebou budou hučet nějaký ty ventilace.
No a?
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1236
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 15:57:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://trolejbus3.blog.cz/

Podívejte, na co jsem v síti internetu narazil... :-)
Nepořádkem ve stanici to začíná, srážkou vlaků to končí !
D O P R A V N Í P O D N I K
města Ústí nad Labem a.s.

_________________________________________________________________
České Nezávislé Dopravní Sdružení

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 16:41:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdybych nevidel Verushovy modely, tak reknu ze je to dobrej pokus:-)
brněnská fotogalerie BMHD
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1237
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 17:09:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nj, Verusha prostě nasadil laťku moc vysoko :-) Ale ty kolečka teda, to je děs, to ať se na mě nikdo nezlobí :-) Ovšem já bych neudělal ani ň. A ten model musí být pěkně těžký, když je to z dřevěných desek... No, snad se autor propracuje víš jako tady Kominík.
Nepořádkem ve stanici to začíná, srážkou vlaků to končí !
D O P R A V N Í P O D N I K
města Ústí nad Labem a.s.

_________________________________________________________________
České Nezávislé Dopravní Sdružení

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
Prkynko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.73.60
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 20:33:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ceni se snaha panove. Nekdo si dal tu praci a prestoze je vysledek rekneme - zvlastni, mel se autor ocenit pochvalou. Kazdy nejak zacinal.
mr proper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.157.97
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 21:51:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes : No, vzhledem k tomu, že neznáme věk autora, tak bych to tolik nehanil. Já začínal s modely z krabiček od čaje.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1080
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 22:33:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná jsem nějakou laťku nasadil, ale zase tak vysoko ne. Podívejte se na některé makety leteckých modelářů, na tanky pana Lamky z Adršpachu a na spoustu dalších modelářů. Pak uvidíte, že ještě furt mám co dohánět. Hlavně co se týče karosařiny, tmelení, lakování. To je zatím moje slabá stránka, byť od 15TrM jsem na 22TrAC udělal velký krok dopředu. Ale abych tak řekl - pořád je co zlepšovat.
Výše uvedenému odkazu se já ze svého pohledu mohu pousmát, ale jak správně říkáte, cení se snaha. za předpokladu, že má člověk doma z nářadí jeden pilník, tupou pilku a polorozpadlou trafopájku, se nic moc lepšího udělat nedá. Byť 15TrM vznikala za podobných podmínek z dnešního pohledu ji hodnotím jako vyslovený bastl a mohu se nad ní rovněž pousmát, jsem rád, že nakonec s většími či menšími problémy odjezdila těch cca 500 km, a že jsem na ní nasbíral cenné zkušenosti. i když jsem nakonec rád, že jsem se jí zbavil, že doma nezavazí a že se na to nemusím koukat.
No a?
mr proper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.157.97
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 23:37:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha : co bych za to dal, mít doma něco podobného. Myslím, že se podceňuješ. To, co jsi vytvořil a zejména to, co tvoříš je něco neskutečného a hlavně originálního. Leteckýmu modelářství se věnuje kde kdo, ale modely trolejbusů nestaví skoro nikdo. a v tom je tvoje vyjímečnost.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1081
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 14:21:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a v tom je tvoje vyjímečnost.

Bohužel pro mě.
No a?
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1238
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 14:58:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mr proper: Pokud to vyznělo tak, že jeho model haním tak se tedy omlouvám. Tak jsem to rozhodně nemyslel. Jak říkám, já bych neudělal zhola nic, protože tomu nerozumím a postrádám zručnost.

Veru, Tvoje modely jsou a byly super. A proti tomu nic nezmůžeš 15 TrM pro mně vypadala super a 22 TrAC už teď vypadá úžasně. Letadýlka jsou pro mně nic moc... Copak tam dělají i interier? Hýbají se knyply? Tvoje modely jsou pro mně ta nejlepší zmenšenina, co jsem kdy viděl. I když už asi brzo začneš stavět zvětšeniny jak tak koukám

(Příspěvek byl editován uživatelem P.E.S..)
Nepořádkem ve stanici to začíná, srážkou vlaků to končí !
D O P R A V N Í P O D N I K
města Ústí nad Labem a.s.

_________________________________________________________________
České Nezávislé Dopravní Sdružení

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1082
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 22:48:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale tož zase to tak nezveličujte...
No a?
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 01:42:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ja sem taky nechtel ten model na odkazu nejak shodit, nejak se zacit musi to je pravda....ale Verusha evidentne uz nezacina:-)
btw: co novyho na 22TrAC?
brněnská fotogalerie BMHD
Tomula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 13:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak vyrábíte přední světla? Jesli je nějaký speciální postup, tak mi ho prosím tady napište. Já vyrábím model Zetoru, 1:10. Díky Tom
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1083
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 14:46:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přední světla - na 15TrASY jsem je vyrobil svépomocí. Celá konstrukce světla (obdélníkové) vytvarovaná do jakés takés paraboly byla z papíru a do toho zalepená žárovka 6V/0,5A (a obě světla pak zapojeny do série). Parabola byla polepená speciální zrcadlovou samolepící fólií, nicméně díky nedokonalé parabole nebyl kužel světla nijak skvělý a před vozem byl ve tmě prostě obrovský flek světla. No, na jízdu ve tmě to ale bylo postačující. Stejným způsobem byly vyrobeny mlhovky, kde ale byly pouze 6V / 100mA žárovky, takže to bylo jenom takové strašítko.
Na 22TrAC jsem se rozhodl neduh špatné paraboly odstranit - doma jsem měl dvě staré ruční svítilny "My Day" na plochou baterii 4,5V, tyto jsem obětoval ve prospěch modelařiny, rozkuchal, paraboly různě ořezal a vzniklo z toho světlo. Kužel světla je nyní vynikající, oproti 15TrASY zásadní zlepšení, a to i při použití slabších žárovek 12V / 0,18A (sériová zapojení jsem se rozhodl definitivně opustit). Žárovka je navíc ve šroubové patici a dá se kdykoliv vyměnit. Navíc je v parabole ještě malušená žárovka 12V/50mA, coby parkovačka. Blinkr, integrovaný ve světle, je s vyrobenou parabolou, zde není potřeba kužel, ale spíš onen rozptyl světla všude možně, "parabola" blinkru je šplíchnutá stříbrným "chrom" sprejem.
Za předpokladu, že světlomety jsou ke všemu štelovatelné, dá se před modelem vytvořit krásná dvojice kuželů a doladit podle gusta.
Jako světla jsem svého času zkoušel na jednom RC autíčku i žárovky "s lupou" neboli žárovky mající na baňce takovou čočku. Od těchto žárovek vás chci odradit, nemám s nimi dobré zkušenosti. Jednak není každá stejná a tedy pokud dáte na čelo vozu dvě dvojice "světel" (dejmetomu jako má BMW), je opravdu problém to vyladit do nějakých rozumných kuželů, neboť svítí každá jinam. Ale co hlavně - tyhle žárovky hrozně rády odcházejí, a to i když jsem je měl na menší než jejich nominální napětí. Opravdu je nedoporučuji, byť vypadají lákavě.

Kristapána, to sem vám zase udělal přednášku. No omlouvám se, příště to zkrátím.
Co nového na 22TrAC? Definitivně zavázaná střední náprava, namontovaná mechanika kloubu, plus nějaké další práce na podvozku, a teď dělám tu šílenou hliníkovou podlahu kloubu a následně se dočká celý zadní článek podlahy.
No a?
mr proper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.157.97
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 15:23:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: zkoušel jsi do světlometů někdy použít vysocesvítivé bílé LED diody ?

A k těm žárovkám s čočkou: Taky jsem s nimi kdysi dělal, ale nepřesnost uložení té čočky je až zarážející. Na směru světla záleželo i to, jak byla žárovka zašroubovaná.
Frank
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 16:32:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LEDky sou naprd, buď svítí málo a všude nebo hodně a v určitém úhlu. Taky jsem na přední světla upustil od diod...
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2022
Registrován: 7-2003


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 22:49:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S ledkama ted experimentuju, neni to az takovy problem :-) Spis do ty 15tr dostat nejaky rozumvy paraboly:-) plech to sice jisti,ale blbe se meni zarovky.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1085
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 23:16:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Diody jsou na modelový svícení zejména do předních světel na kulový a nikdo mě nepřesvědčíte o opaku. Simulujou dobře leda tak xenony, dělají ostrej kužel a jakýkoliv experimentování s nima to vždy akorát pomrví ještě víc. Diody leda tak na pozičky, ale i tak budu mít pozičky žárovkové.
No a?
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1089
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 21:49:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k těm světlům:

Ty žárovky s čočkou vypadají od pohledu vcelku dobře (viz. foto + přikládám i foto celého RC modelu, kdysi funkčního, placka vlastní výroby 1:12 s hnaným zadkem, v max = až 60km/h podle převodů a motoru). Nicméně nemožnost ty žárovky solidně nastavit a jejich extrémně nízká životnost mi je zařadila do kategorie šmejdů.



Pro ilustraci přikládám noční foto 15TrASY, kde je vidět, kam a jak svítí přední světla. Před modelem je dvacet centimetrů nesourodýho oslnivýho fleku a to je tak všechno. Dále přikládám vzhled světel na 22TrAC.


No a?
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5334
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 15:07:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nedávej sem už ty fotky, který jsi nafotil ve škodovce v ostově
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3378
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 20:21:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

. To je fakt nádhera (tas "dvaadvacítka") Poslintal jsem si klávesnici.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 20:27:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

verusha - eště k tomu nějaký hostesky v 1:6 s hadříkama na leštění :D
To je můj názor a hotovo.
ICQ : 247-365-770
mejl pod nickem :o)
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1093
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 23:00:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák - čoveče, co budeš dělat, až to bude hotový, když už tady slináš/te nad rozpracovaným polotovarem...

mauricio - uvidí se. Zatím to nejezdí a vzhledem k rozpracovanosti by ani ty hostesky nenašly využití. Abych spíš po dokončení (přecijenom, je to 22Tr) nemusel vyrobit asi tak dvacet mechaniků 1:6...
No a?
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3382
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 23:08:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: No to nevím. Ale určitě se budu muset přijít někdy podívat. Smekám.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5336
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 13:31:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a bouchneš o to flašku šampusu v 1:6?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1095
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 19:21:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je š(Š)koda flašky, ne?
No a?
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 15:52:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

perfektni napad...az bude model hotovej musime ho pokrtit:-)

kdyz tak o tom premyslim....bude ten model vlastne "vodeodolnej"(neboli "ve vode provozovatelnej")?

a ze pises dlouhy prispevky neni vubec na Škodu, prave naopak
brněnská fotogalerie BMHD
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1099
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 18:27:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve vodě provozovatelná byla i 15Tr. Pár dešťových přeháněk si projela. Problém byl v tom, že nevadila ani tak voda samotná, jako spíš vlhkost - jízda navečer, když padá rosa, v mlze apod., protože bočnice, podlaha, interiér... atd. byl z velké části nějakým způsobem papírový, byť třeba z tvrdého kartonu. časem se řada částí například podlahy zdeformovala - vzdula, pokroutila, odstála. Na 22TrAC jsem papír jako stavební materiál zatím nepoužil a ani nepoužiji - což byl/je základní předpoklad hned při zahájení stavby - žádný další takový bastlení.
No a?
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1246
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 19:15:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ani sedačky už nebudou z kartonu? :-) No to je pokrok, to je pokrok
Podlaha už snad taky bude odolnější. :-)
Doufám též, že se mi to podaří někdy vidět naživo, u 15 TrM se mi to nepodařilo, u kolegovo 22 Tr ano. A byla to vskutku krása, i když přes ten dav zírajících dětí (i dospělých) jsem toho moc neviděl a často i víc věnoval pozoronost trolejbusům 1:1 :-) A viděl jsem u ní i Tebe
No, každopádně máš mojí plnou podporu (od nervů až po samotný model). Je to krása pro moje oko a je mi celkem líto, že mně pro tvorbu něčeho takového schází všechno potřebné. :-)
Nepořádkem ve stanici to začíná, srážkou vlaků to končí !
D O P R A V N Í P O D N I K
města Ústí nad Labem a.s.

_________________________________________________________________
České Nezávislé Dopravní Sdružení

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2034
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 22:33:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taková malá zajímavost http://www.busportal.cz/modules.php?name=article&sid=2293&PHPSESSID=eb1f8edaf68b73bd64751a4531aae9b2
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1107
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 21:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spam je třeba zastrašit dalším příspěvkem. Tedy kdo zatím neviděl, tak zde
http://skoda22tr.dopravka.net/21traci.htm
na stránce kolegy Bureše, jest ke skouknutí vznikající bratříček (nebo spíš sestřička, když je to trejsinka) mé 22TrACE, tedy 21TrACI 1:6. Jak vidíte, jsa toť ve fázi skeletu, který vzniká na stejném konstrukčním základu jako 22TrACE. Do modelu je plánována řada vychytávek, které budou opět posouvat hranice tohoto odvětví o kus výše i oproti 22TrACE, nicméně nebudu vám je prozrazovat, neboť tento model bude na rozdíl od 22TrACE vznikat v mírném utajení - aby to bylo větší překvápko.
Jinak čelím dotazům, kdy bude kloubová trejsinka 22TrACE hotová. Takže - nevím. Příští rok ovšem bude v rámci oslav BMUE otevřena pro veřejnost vozovna Komín, která bude slavit 10 let od svého nezřícení se, takže zde bude model prezentován pokud ne částečně funkční, tak slibuji, že minimálně jako z valné části hotový statický exponát.
No a?
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1253
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 22:47:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

minimálně jako z valné části hotový statický exponát.

To ti k domovu přijede Líza to odtáhnout?

Jinak 21 TrACI je pěkná už teď, ale jak je vidět, ta kráva zalehne půlku pokoje. To je vskutku brutus. Nebojíte se, že až odrostou, že vás vděkem vyhodí z bytu?
Nepořádkem ve stanici to začíná, srážkou vlaků to končí !
D O P R A V N Í P O D N I K
města Ústí nad Labem a.s.

_________________________________________________________________
České Nezávislé Dopravní Sdružení

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1109
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 23:02:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak do vozovny to mám asi 400 metrů, to by se nějak dotlačilo nebo odtáhlo na provaze. Prakticky, nyní mám vůz ve stavu, kdy, pakliže by byly hotový pneumatiky a řízení přední nápravy, musely by se akorát natlakovat střední / zadní brzdový válce, a dalo by se to táhnout.
"Kráva" to je, to je pravda, takže prakticky se dá tvořit na zemi, nebo na posteli. V mým případě jsou samosebou články zatím rozpojeny.
No a?
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 23. září 2006 - 21:18:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ze sem zase neco napises o tvym modelu, Veru?
BMHD s novou adresou www.bmhd.cz
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1162
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 20:57:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tož teda co je novýho.
Dokončil jsem pokladání podlahy, která je již komplet, a to včetně Altra, už to jenom olištovat, ale to až jako třešnička na dortu. Hotovson je taky hliníková podlaha kloubu a různý související ptákoviny. Teď jsem začal zapojovat boční pozičky a budu muset vyrobit zbylá tlačítka vnější poptávky, abych mohl dokončit vnitřní obložení bočnic. Taky se budu muset přemluvit k výrobě pneumatik, aby to konečně mohlo stát na kolech. A pak kompresor, vzduchový rozvody, na přední nápravě ještě dokončit brzdy.... pak hurá na interiér.... plošinu.... sběrače.... atd
U některých zařízení, například 22Tr, platí Ohmův zákon pouze orientačně.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1163
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 21:25:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přidám pár dnešních prapodivně pořízených fotek. S foťákem nekamarádím, je to složitý jak raketoplán, kvalita foto mizerná, omluvtež!
Na úvod si neodpustím jednu vysloveně provokativní:



další jsou tak porůznu, ta první je pohled do tajů elektriky:

 
 
 
 

poslední fotka je pohled do podběhu prostřední nápravy:

 

Tož tak.
U některých zařízení, například 22Tr, platí Ohmův zákon pouze orientačně.
Jazz_vercetti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 23:32:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ty vole! já chci taky model trolejbusu!!! ale sám tvořit nemůžu, nemám součástky a zručnost. :-) neudělá někdo stroj na klonování věcí? :-)

(pozn. toho vola jsem nemyslel jako nadávku!)
ICQ (I seek you): 266-569-910
Skype: jazz_vercetti
maily: JazzVercetti@seznam.cz; JazzVercetti@centrum.cz a

15Tr & 25Tr 4ever!!!

stránka: http://paranska-stranka.wz.cz
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 00:50:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

supr....vzdy me necim prekvapis:-)
BMHD s novou adresou www.bmhd.cz
Buggy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 10-2005
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 10:02:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jazz: taky bych chtěl
Neratovice... Vy nevíte kde to je??? No přeci mezi Prahou a Žumpou takzvaně Spolana.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1181
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 21:57:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Njů: jal jsem se zapracovat na přední schráně, což by mělo vyústit v to, že brzy bude na řadě výroba palubovky a vůbec kabiny řidiče, kde bude jednak dost velká drátotechna, a druhak dost obtíží se zpohyblivěním řidiče, teda řidičky. Nakonec jsem se totiž rozhodl udělat i ty pohyblivý pedály a tedy nožičky řidičky, ať je to akční.
Takže zatím takový večerní náhled do kompletované schrány - a jak vidno, již jsou zcela osazeny stěrače včetně jejich mechanismu, fungujícího zcela dle skutečnosti. Oproti 15TrASY 1:10 další pokrok - motorek stěračů je tentokrát takřka bezhlučný a stěrače chodí přesně od kraje do kraje, žádný polovičatý nepravidlený chod. Zbytek viz foto, je to takový napůl rozkuchaný a je to hrozná práce, zejtra se pustím do teplovodů rozmrazování, které se celou schránou kroutí jako paragraf.

 
 

Modelařině a jinému bastlení zdar!
U některých zařízení, například 22Tr, platí Ohmův zákon pouze orientačně.
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1316
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 22:07:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A bude i topit topení řidiče, cestujících?

A abych nezapomněl: Nádhera, nádhera, nádhera.
Nepořádkem ve stanici to začíná, srážkou vlaků to končí !
D O P R A V N Í P O D N I K
města Ústí nad Labem a.s.

_________________________________________________________________
České Nezávislé Dopravní Sdružení

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 22:42:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

výroba trolejbusů škoda nebyla přerušena, jenom ŠT prodala licenci do Brna...

model:
BMHD s novou adresou www.bmhd.cz
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1182
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 22:52:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes - samosebou. Topnice už mám teoreticky připraveny, neboť jsem matce vybrakoval nefunkční fén . Ale topení jako takové budu dělat až jako jdnu z posledních prací - až budou sedátka a pod., kabeláž k topení ale bude samozřejmě připravena.
U některých zařízení, například 22Tr, platí Ohmův zákon pouze orientačně.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace