K-report
 

Archiv do 27.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Modely a modelářství » Velké malé trolejbusy » Archiv do 27.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
14TrM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.167.97
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 21:10:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je nahoře u M_Z 18.11. čas00:55
musiš na to kliknout pravim tlačítkem myši a dej ulužit odkaz jako
pak to najdeš tam kde si to uložil
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1317
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 22:31:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jazz - bohužel nevím, neboť je na druhém počítači, jež nemám zapnutej, a jediný co vím, že "to tam někde mám", ale pravděpodobně také jako wmv. Ono stejně z dnešního pohledu není moc o co stát.
Nemám mobil - v dnešní době to lze považovat za luxus.
14TrM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.167.97
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 22:51:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verosha : promin že jsem tak zvědavej ale můžeš mi popsat vzduchovou soustavu u tvojí 22TrAC.
A jake jsou problemy u těch dveří?
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1319
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 23:17:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To bych velice rád popsal, ale ona není ještě zdaleka hotová, čili bych popisoval něco, co možná nebude v daném provedení fungovat.
Nicméně na vzduch bude pružení a brzdy; dveřní pohony budou, dle skutečných 22Tr, elektrické. Brzdy budou dvě, a to ruční-parkovací, a staniční. Ruční bude působit na obě zadní nápravy, kde jsou vždy dva pneumatické válce působící na pakny v brzdových bubnech. Princip jednoduchý: je-li ve válcích vzduch, je odbržděno, je-li vzduch vypuštěn přes ventil (=ruční brzdu), je zabržděno - tedy i vůz bez vzduchu je zabržděný. Staniční brzda bude působit opačným principem, tedy bez vzduchu budou dva válce na přední nápravě odbržděny a tedy kotoučové brzdy uvolněny. Při dobrždění vozu do téměř nulové rychlosti se válce napustí a vůz zůstane zabržděn do doby, než je zadána jízda, kdy dojde k automatickému odbrždění.
Pružení je jednoduché a kopíruje 15TrM, jenom tam nejsou tři praso-měchy vyrobené z kusu cykloduše, ale už trochu preciznější měchy, celkem 10ks (dva předek a po čtyřech na zadní nápravy). Tlak bude dodávat kompresor, jež musím ještě vymyslet & vyrobit, a řízeno to bude nějakými elektropneumatickými spínacími prvky - ty musím taky vymyslet, vyrobit (plus zahodit, vymyslet jinak a líp a vyrobit znova - standartní modelářský postup)

Pneu. dveře nejsou složité principielně, ale složité budou na výrobu a ovládání. Vyrobit pneumatický válec, v případě dveří dokonce dvojkomorový, nebude vůbec einfach; dal by se sice koupit (dodavatele bych věděl, výroba by byla na objednávku - rozměry mimo katalog), leč za naprosto nepěkné peníze (řádově řekněme 1000 Kč)- a těch válců aby navíc bylo 6. Obdobně se stahovatelnýma sběračema, kromě toho tam bude dost ťechňýka s tím zajišťováním sběračů do háků (to co jis zakroužkoval na Trollinu). Nad tím vším zatím uvažuji pouze teoreticky, nejprv musí fungovat vzduchařina na ACčku a pak se můžu zabývat dalšíma vynálezama. On ten vzduch je sviňa.
Géčko!
14TrM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.167.97
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 23:45:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to jsou věcy to jsem hlavně zvědavej jak uděláš kotel (vzduchojem) a kompresor .
Mimochodem co uděláš při zkušebních jízdach po ulicích Brna když ti dojdou baterky tudíž kopresor nebude dávat tlak a 2 zadní nápravy budou zabržděný.
No nechtěl bych to tahat.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1320
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 23:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zhoršení stavu akumulátorů (jak palubního, tak trakčních) bude včas signalizováno vozem, v případě poklesu napětí palubní baterie 12V pod stanovenou mez dojde k zablokování další jízdy vozu, což bude možno odstranit pouze přepnutím do havarijního pojezdu, podobně bude řešen i pokles trakčního napětí (na které povalí i kompresor). v zásadě lze ale říct, že 15TrM sice byla úplně vybitá, že už se nebyla schopná pohnout vlastní silou, leč i v tomto stavu byl ještě funkční kompreosor, byť zhoršeně. Vše je zatím v řešení, nicméně modelu bude samosebou mít i externí přípojku vzduchu. Vzduchojemy jsem zatím neřešil, nebudou však představovat větší problém. Pro případ úplné nouze si hodlám na model vyrobit malinké transportní podvozečky - takové podvalníčky, a holt se to odtáhne provazem za přední hák nebo domů dotlačí. 15TrM se taky dycky nějak dotlačila.
Géčko!
14TrM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.167.97
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 23:59:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: ten problem bych vřešil takhle:
 místo diesloveho agregátu bych použil motor ze sekačky a místo generatoru dynamo z biciklu.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2155
Registrován: 7-2003


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 13:56:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha : mas pravdu kompresor jede (sice pomaaalinku) jeste pri 5 voltech, kdy zbytek vozu odmita uz brat baterii na vedomi.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1321
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 17:59:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14TrM - čoveče, takovou hrůzu, jako byl ten agregát v Hradci, bych si za model nikdy nezapojil
Géčko!
14TrM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.167.97
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 18:19:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha:nemusíš dělat přesnou kopii tý hrůzy .Ale můsíš uznat že to neni až tak špatnej nápad co...
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1378
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 20:20:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Jistí rejpalové by mohli namítnout, že existují i 22 Tr, které nemají elektrické pohony dveří, takže bych všechny neházel do jednoho pytle.
Jinak, jak tu tak vyprávíš o tom, co všechno musíš vyrobit a tak... Opět se mně zmocňuje pocit, že jsem technicky totálně vy...to a když se kouknu zase na všeobecný znalosti, tak zjišťuju, že vypatlanej jsem po všech stránkách
Držim ti palce (obrazně řečeno, že)
Nepořádkem ve stanici to začíná, srážkou vlaků to končí !
D O P R A V N Í P O D N I K
města Ústí nad Labem a.s.

_________________________________________________________________
České Nezávislé Dopravní Sdružení

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
14TrM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.167.97
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 20:29:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PES: že jseš ten člen ČNDS nevíš kdy přijdou poslední 2 25Tr
Pikohk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 21:29:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

cože? Hradeckej agregát je hrůza jo??
Když si myslíš, tak si myslíš! A když blázinec, tak pořádnej!
Když umíš parádičky, jsi král...JOGA BONITO aneb QuiA Freestyle 4Ever
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1323
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 16:21:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes - no budiž, atypický 22TrG a váš prapodivně ubastlený o nic míň atypický 22TrS nechme stranou...a zbytek vozů je holt s IGEčkem .
O svoji technickou zdatnost si nemusíš dělat obavy, ono to sice vypadá odborně, když to tady popíšu, ve skutečnosti se jedná o kutění na koleně, a o tom vzduchu konkrétně - vono kdoví, jak to všechno bude fungovat... Teď se mořím s plošinou pro invalidy a opět to spěje ke značné zbastlenině.
vypatlanej jsem po všech stránkách
To jsme tedy ovšem dva, všeobecně jsem na tom opravdu otřesně a sám bych se označil jako člověk nevhodný pro život. Navíc mám velice špatnou pamět, a to i na důležité věci. Stačí například zmínit, že si neustále nepamatuji datumy narození svých rodičů ani bratrů, pamatuju si ale naopak narozeniny sestřenky (ale jenom jedné). Krátkodobou pamětí trpím nejvíc a dost mě to i brzdí, támhle si člověk zapomene šroubováček, tuhle kleště (nedávno se mi asi měsíc projížděl plochej klíč 10/8mm na střeše vozu 3033, což je lepší varianta oproti klíči 17mm, který jezdí dodnes, jenom je otázka, na kterém z našich 71 vozů), a vůbec nejhorší je, když si mám pamatovat nějaké rozměry něčeho, co jsem oměřil nahoře v pokoji a vyrobit to mám dole v dílně. Během chůze po schodišti, i přes veškerou snahu myšlenku udržet, se čísílka v mozku rozkutálí a je šmytec. V horším případě se stane, že z rozměru 192 x 118 se stane třeba 198 x 112, a v tomto vědomí součástku vyrobím. Na druhou stranu mi kdysi bylo naměřeno IQ 144 (to muselo být ale opravdu dávno), tak nevím, jestli nespadám do kategorie "šílenec", jak mi bylo po tomto testu nastíněno . Ovšem to jsme odbočili, pardoň za mymodyzquzňý fsufqu.
Pikohk - jak je ten agregát praktickej, tak je i nikterak pěknej. I když za tu 14Tr se ještě jakž takž hodí . Existuje vůbec ještě? Pokud vím, měli jste na to upravené dva vozy?
Géčko!
14TrM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.167.97
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 20:21:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ... Ještě že nejsem chodec v Brně .Jen si to přectav .Brouzdáš si ulicemy Brna a potřebuješ přejít silnici v tom dobrždující trolejbus zabrzdí u
přechodu následkem čeho je klíč číslo 17mm vymrštšn ze střechy jednoho vuzu z možných 71ti ,klíč číslo 17mm se nic netušícímu chodci přistane na hlavě.
Pikohk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 15:02:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co já vim, tak existuje všecko. Agregát #60 stojí v dílnách, vůz #28 je ve vozovně, a má z něj bejt časem muzejní kus. Vůz #08 se stále prohání ulicemi Hradce, ale jako trolejškola nebo rozmrazovač trolejí...
Když si myslíš, tak si myslíš! A když blázinec, tak pořádnej!
Když umíš parádičky, jsi král...JOGA BONITO aneb QuiA Freestyle 4Ever
14TrM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.167.97
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 01:59:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha:Co když vim jak ti pomoct s těma vduchovejma
válcema.Výš jak vipadá dieslový řadoví čerpadlo.Jestli ne nevadí popíšu .Ty hlavní věci co potřebuješ je válc a píst .Pro lepší přectavu posílam obrázek.
 1:píst,2:válec.
Tu horní část pístu bys uříznul a s tý dlouhý části to můžeš přesoustružit do tvaru "T"a objě strany válce tam můžeš udělat něco jako hlavy s přívodem vduchu však ty si poradíš .Doufám že ti to pomohlo .Malem bych zapoměl proč ti to vůbec píšu myslel jsem že asi máš problem s těsností proto jsem ti navrhnul to čerpadlo
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1333
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 18:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já neříkám že to neumím vyrobit - ale je to dost pracné a náročné na přesnost. Princip válců je jasnej a jednoduchej, než něco upravovat, to je vyrobím radši celý od nuly. Leč válce jsou jedna věc, sesadit dohromady s jímkama a elektropneumatickými blbostmi druhá a rozchodit to do funkční podoby.... No nevím, zatím se nepouštím do žádných větších akcí, pěkně postupně.
Géčko!
14TrM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.167.97
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 19:29:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky jsem neřekl že to nedokážeš vyrobyt . Myslel jsem že ti ulechčim práci s těsností pístu a válce .Ty 2 součásti jsou tak dokonale zpracovaný že se o těsnost nemusíš bát . I rozbitý čerpadlo je natolik těsný že se nemusíš bát že to nebude těsnit.
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1501
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 19:53:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14TrM: Omlouvám se za offtopic, ale říká ti něco pravopis? Zkus ho příště na svoje příspěvky trochu používat. Slova jako výš, řadoví čerpadlo, přectava, s tý části, ob, vyrobyt atd. vypadají fakt vtipně
Jeden rok existence stránek o MHD v Pardubicích:http://mhd-pce.ic.cz
14TrM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.167.97
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 20:09:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tr-man :No pravda va škole jsem nikdy nedával o češině pozor. Ale dík za upozornění příště až budu posílet příspěvek tak ti ho rači pošlu a ty mi ho opravíš .Dík
Xxx15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 21:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... vypadají fakt vtipně

No, vtipně... Mně to tedy spíše bije do očí (a to fakt dost a téměř jakákoliv chyba). Já sice chápu, že ne každému jde čeština, hodně lidí - i já - občas udělá chybu, ale tohle je už fakt hodně...

14 TrM: Nemusíš to nikomu posílat, jen si to po sobě přečti ( já si to po sobě čtu třeba i pětkrát - ale to už je asi extrém )

(Příspěvek byl editován uživatelem xxx15.)
Tento podpis je optimalizován pro rozlišení 1024×768
Trolejbusy jsou
VAŠE budoucnost - jednejte podle toho!          ICQ#: 281-189-344
Potřebujete jednorázovou či pravidelnou dopravu? >>Autobusová doprava Radek Bartoš<<
14TrM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.167.97
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 22:21:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Xxx15:I když si to po sobjě přečtu tak ty chyby nevidim . Jestli ti něco řiká dislexie tak víš o čem mluvim .
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1336
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 22:31:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak já na rozdíl od výše uvedených jsem disleksii pochopil hned z prvního příspěvku 14TrM, byť je vidět, že tohle je opravdu hardcore styl psaní (nemyšleno nijak ve zlém ve vztahu k disleksii (nebo dislexii?)).
V této souvislosti dám k dobru příhodu mého kolegy - dislektika, který do dílenského počítače vypisoval svoji práci a použitý materiál. Při slově "profil" (myšleno jako ocelový profil) se zastavil u "F", které nemohl na klávesnici najít, takže po chvíli prohlásil, že se na to může vy..., a napsal prostě "jekl", ovšem poměrně kuriózně jako "jěkl". Takže je to opravdu úsměvné, čímž nechci nějak zlehčovat tento druh "člověčí vady".

14TrM - no jak jsem řekl, pro mě je jednoduší to vyrobit od píky, ty písty. Těsnící kroužky na to mám, přesnost výroby myslím dovedu celkem slušnou
Géčko!
14TrM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.167.97
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 22:54:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha:Tak je to v pořádku .Už budeš mít nějaký foto ze stavby tvojí 22TrAC?A co kolegova 21TrACI už to má alespon oplechovaný?
Jestli tě můžu poprosit ,až budeš něco vědět o nějakejch dnech otevřených dveří , nebo kde můžu vidět hystorycký trolebusy tak napiš dík.
Xxx15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 23:09:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14 TrM: Aha...

Verusha: Jakej bude u tý dvaadvacítky RC set? (vysílač + přijímač)
Tento podpis je optimalizován pro rozlišení 1024×768
Trolejbusy jsou
VAŠE budoucnost - jednejte podle toho!          ICQ#: 281-189-344
Potřebujete jednorázovou či pravidelnou dopravu? >>Autobusová doprava Radek Bartoš<<
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1339
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 23:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14TrM:
nejbližší "ekšn" bude tuším den otevřených dveří (již potřetí) v muzeu TMB Řečkovice, někdy koncem dubna. Dále pak tradiční BMUE - Brno, město uprostřed zeměkoule, kdy bude i výročí 10 let nerozpadnutí se vozovny Komín, ovšem konkrétně právě ten Komín je jen předběžně. U obojího bude dostatek provozních fosílií od 6Tr až po 21Ab. V tom Komíně předběžne plánuji minimálně vystavit moji 22TrACE, možná bude už "pojízdná" (nikoliv však plně funkční, to až v průběhu roku 2007)
Foto 22TrACE průběžně dodávám sem, počkejte si, až bude hotová plošina pro invalidy, což by mohlo být přes víkend, pak dám foto této mechaňýky.

xxx15:
RC set bude "Made in Brno" od Kolegy Bureše, principielně obdobný s modelem 22Tr 1:13, ale už "v plné verzi". Na 22Tr 1:13 je víceméně testována napůl provizorní verze, která se velice osvědčila. Něco málo o tom je zde: http://skoda22tr.dopravka.net/elektornika.htm
Na 22TrACE bude celá aparatura šitá na míru a navíc shodná (s dílčími odlišnostmi 21 / 22Tr) i na kolegovu 21TrACI. Já sám tomu rozumím jenom velice okrajově, leč celý systém se mi zamlouvá na 100%, protože bude nejen výrazně spolehlivější než "mikospínačo - relátko - stykačová" 15TrM, ale hlavně bude umožnovat, že 22TrACE bude opravdu skoro jako opravdový vůz, včetně téměř všech funkcí, jako na skutečném voze.
Géčko!
14TrM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.167.97
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 23:53:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to je paráda dík moc.S těme fosíliema se dá i svíst ?
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1340
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 23:57:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tom muzeu ne (pojedou jen vybrané autobusy), při BMUE určitě, autobusy i trolejbusy. Co je funkční, ale určitě nepojede, je Sanos a T400 a určitě ani B732 - protože co by tam dělala, že
Géčko!
Xxx15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 23:57:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ver: Díky.
Tento podpis je optimalizován pro rozlišení 1024×768
Trolejbusy jsou
VAŠE budoucnost - jednejte podle toho!          ICQ#: 281-189-344
Potřebujete jednorázovou či pravidelnou dopravu? >>Autobusová doprava Radek Bartoš<<
14TrM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.167.97
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 00:04:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: platí se tam něco?
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 651
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 10:33:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha - ten sanos má stále propadlý ty revize nebo co to tehdá bylo?
Jakmile se do něčeho pustíme, objeví se něco, co je třeba udělat dřív.
mejl pod nickem :o)
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 15:00:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slyšel jsem, že Sanos je "shnilý" a že je to celkem kritické.
BMHD s novou adresou www.bmhd.cz
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1341
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 16:16:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sanos není vůbec shnilý natolik, jak se o něm pořád mele. Slovo krize bych vůbec nepoužíval, takové slovo se dá použít u vozů DP, co stojí v Komíně na dvoře. Ten vůz je funkční, je ovšem otázka, jak mu prospívá to, že se už 5 let prakticky nepohnul. Stav odpovídá tomu, že vůz má kromě nového laku vlastně pořád provední tak, jak odešel ze Zlína. Takže nemá papíry víceméně kvůli nějakým dírám v podlaze a v kloubu (měch), nad kterými prostě někdo nepřimhouřil oko a nedal tomu papíry. Letos se na něm mělo něco dělat, ale to se říká každej rok a vždy z toho díky nějakému zádrhelu (finance, lidi, místo) sejde, takže je otázka, kdy vůbec zase vyjede. Naposledy se pohnul vlastní silou vloni na DOD, kdy jsme ho alespoň nahodili na 600V z měniče a párkrát našlápli jízdu. Platí zde to samé co u každé technické věci, pakliže není celá zakonzervovaná - všem vozům z muzea prospěje, když se aspoň několikrát do roka "nahoděj" a "projedou".
14TrM - jízdné na BMUE nějaké vždy bylo, vyjíměčně neco jezdilo zadarmo. Přímé podrobnosti nevím, ale jelikož TMB není charita, platit se holt bude vždycky a pořád, protože těch pár lidí, co ty vozy opravujou a kolikrát něco nakupujou i ze svýho mnohdy ušmudlanýho platu, to nevytrhne.
Géčko!
14TrM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.167.97
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 16:32:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha : ty seš tam asi každou akci?Budeš ukazovat tvojí 15TrM. přemejšlim že bych vzal svojí 14TrM.
A kdy chystáš na tvojí 22TrAC sběrače ?
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2161
Registrován: 7-2003


Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 16:42:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

15TrM asi ukazovat nebude, pac ta je u me na druhy posteli (akorat se vleze (skoro jako koc))) . Momentalne je opet ve stavu rozebranosti, pac na radu zkuseneho kolegy verushi radsi predelam serva na druhy akumulator .
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
14TrM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.167.97
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 17:00:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pvvs-promin že se tak vyptávám .Co dělá u tebe ne 2 postely ?A proč je rozebraná ? Asi mi něco ušlo .
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5584
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 17:56:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ty jsi hystericky neinformovanej
15 je nabořená a proto změnila majitele
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 18:06:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PvvS - ta 14Tr dělaná z kolejiště už neexistuje ani fyzicky? Co vím, tak na ni spadl svěrák a pak už nevím nic...
Jakmile se do něčeho pustíme, objeví se něco, co je třeba udělat dřív.
mejl pod nickem :o)
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2163
Registrován: 7-2003


Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 18:18:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mauricio: ne :-) jediny trolejbus na jehoz stavbu byly obetovany 2 igelitky rezavych plechovych koleji na papirovych prazcich ukoncil svuj kratky zivot po zakernem utoku kamikadzee mikroelektroniky. Pote jeho stradni cast zacala simulovat 14Tr0 / wana a po mem utoku uz definitivne zmenik skupenstvi na placate. Jediny co z nej zbylo je ohnuta strecha a podlaha, ze kterych si vystrihuju kusy plechu. Dvere sem hodil do kosa vcelku
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
14TrM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.167.97
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 21:40:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak je natom 15TrM ted je to vážný ? Máte to někdo vyfocený ? A jak se to Verushe povedlo? Musíte mně do toho zasvětit
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2164
Registrován: 7-2003


Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 22:25:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vazny to nejni :-)
Nejedou dvere, hlaseni, tgransparenty, protaci se zadni naprava (po montazi nove elektrovyzbroje vuz az moc omladl), chybi zatim vetsina oken . Opet jsou sundany zberace z duvodu propadly strechy.
Jinak je vuz ok :-))
Nu jak se to stalo, iris se nachladila z vecnyho pruvanu zpusobenyho jezdenim s otevrenyma dverima, a okne, navic podporene kourenim. A kdyz si potrebovala kychnout , tak holt ztrhla volant a pokusila se projet nejblizsi ocelovou trubkou . To se nezadarilo, tak po devastaci predniho cela se pokusila z vozu uvalet nudlicku. To se castecne podarilo a strecha vozu i s vybavenim nahle ziskala silne neaerodynamicke vzevreni.
po zjisteni ze vuz uz vic nezlikviduje, nahodila paketovy vypinac a odjela vlastni silou smer vozovna u verushu.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1344
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 23:06:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, já se k 15TrM už nebudu moc vracet, celkem sem rád, že ten krám mám z domu a nemusím se na tu z dnešního pohledu zbastlenou hrůzu dívat. Když to, co psal PvvS, přeložím, tak 15TrM jednoho dne kvůli selhání vysílačky nebo bůhví čeho (to už se nedozvím, nicméně s rušením signálu měla problémy od začátku) zůstala v plné jízdě a na jakékoliv povely prostě nereagovala. Jelikož jsem ji nestihl ručně zastavit, vjela do zábradlí a následně se překulila přes střechu ve svahu pod zábradlím. Z toho pramení stav modelu a skutečnost, že jsem ten model prostě odepsal, protože modelařina se musí někam vyvíjet, a ne abych pořád dokola opravoval nějakej krám, kterej byl sice krásnej, první, pro mě poučnej, ale už mi to víceméně nic neříkalo a bavilo mě s tím maximálně tak jezdit, nikoliv u toho pořád lítat s vercajkem. Takže 15TrASY-K13/6M děkujeme, ale nashledanou .
Mluvil jsem o tom, že se modelařina musí vyvíjet, tedy přikládám výsledek vývoje směr vpřed, zpátky ni krok. Plošina pro invalidy - týden práce, ale hurá, funguje.

 
 
 
 
Géčko!
14TrM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.167.97
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 23:10:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak dlouho bude trvat zprovoznění?
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1345
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 23:45:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Příští rok by to už konečně mělo nějak jezdit. Neumím to odhadnout.
Géčko!
14TrM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.167.97
Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 00:01:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha : to jak jsem psal o tom zprovoznění nepatřilo tobě ale Pvvs .asi jsi mě předběch s tim odesílánim .Ale to je jedno .Co ty klacky kdy chystáš?
Martin1702
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 10:38:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám jen prosím dotaz nemá tady někdo ten program jak je busesystem ?? jako aby se tam dalo třeba něco napsat a pak vytisknout pls ozvěte se tady..
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5693
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 11:19:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Posláno.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 4-2005


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 11:42:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak mě napadlo, když bude 22TrAc 1:6 a 21TrAcI, co ještě ve stejným měřítku 21Ab? To by nebylo marný, nechce se toho někdo zhostit?
Jakmile se do něčeho pustíme, objeví se něco, co je třeba udělat dřív.
mejl pod nickem :o)
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1349
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 16:35:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14TrM - sběrače budou vznikat přes zimu, náčrtky a vymyšleno to už mám. Budou v klasickém provedení, vychytávky typu automatické stahování apod. si nechám na další modely.

mauricio - můžeš začít
Géčko!
14TrM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.167.97
Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 16:53:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cerusha:můžeš ukázat alespon obrázky?
S těma sberačema už můžeš začít venku je nechutná zima.
Další madely ,taky budou v měřítku 1:6 a co to vůbec bude ? byl bys teda frajer kdys udělal něco hystoryckýho.To jenom tak na okraj co tě čeká a nemine ted na 22trac
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 4-2005


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 17:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veru - mít k tomu nástroje, peníze a zkušenosti, tak se dotoo klidně dám a to hned. Jenže nemám ani ty zkušenosti.
Jakmile se do něčeho pustíme, objeví se něco, co je třeba udělat dřív.
mejl pod nickem :o)
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 17:27:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: tak trochu vlezlejší otázka - na kolik kč ten model vychází ? Když už vidím jen ten skelet z kuprextitu, tak moji peněženku jímá hrůza.
6381
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 10-2006
Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 22:33:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mauricio: a kde jinde chceš ty zkušenosti vzít, než při stavbě modelu? :-) Leda u stavby modelu menšího měřítka... Ale je pravda, že takovýto "velikán" dá už víc práce. Abych se přiznal, já se pustil do stavby Karosy B741 v 1:10, ano, jde mi to pomalu (málo času, občas se taky člověku moc nechce...), nemám zkušenosti a leccos zezačátku nejde, že... Popravdě, zatím mám ze skeletu pravý bok předního článku, ale říkám si, nejde o čas, který to budu stavět, ale o odvedenou práci a radši to budu dělat déle, ale pak se snad dostaví i kvalita.
Pes tu před casem psal, ze na něco takového nemá. Myslím, že nejde o to říkat, že na to nemám, ale věřit si, že se to naučím a dokážu to vyrobit, chce to holt pevnou vůli...
Kdybych nějaký svůj názor opoměl, dopíši posléze :-)
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1350
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 23:39:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Správně.

14TrM - jelikož obrázky a náčrtky tužkou, v nichž je osmnáctkrát gumovaný a škrtaný, by nikomu nic neřekly, nemá smysl tím plácat diskusi. Nad dalšíma modelama uvažuji, samosebou, protože jako každý modelář, i já nemám hotový jedno a přemýšlím už i nad druhým. Historickýho nic modelařit nehodlám, asi řadu lidí zklamu, ale modely starší než 14Tr mi nic moc neříkají a dělat je nebudu.

Mauricio - ze jmenovaného potřebuješ nevyhnutelně jenom nástroje. Zkušenosti získáš, když nic nezačneš (budu mluvit obecně, tedy "nezačnete"), tak ty zkušenosti nikdy nepřijdou. Kolega Bureš taky začínal od píky, a co má doma? Panelákovou dílničku 2x1 metr (doslova), v ní pár pilníků, měřáků, svěrák, vrtačku a pár šroubováků a spol. hovadinek. Samosebou že bez nářadí se nedá dělat, a nedá se dělat také bez zásob materiálu typu krabičky se šroubkama. Ale zase není potřeba mít dílnu s CNC soustruhama a třema druhama frézek. s Jednoduchý soustruh, co mám, je spíš nadstandart, ostatně už jsem to psal několikrát, že 15TrM vznikla celá bez použití soustruhu. Samosebou nesmíte očekávat, že se vám při první stavbě vyloupne model byz chyb. Podívejte se s odstupem času na 15tku - bastl. Základem je se toho nebát a holt nebýt úplněj lempl na manuální činnost.

Mr. proper - nejčastěji pokládaná otázka při spatření funkčního modelu trolejbusu, ať už 15TrM 1:10 nebo 22Tr 1:13. Odpověď - 15TrM, nepočítám tedy dříve zakoupenou RC aparaturu, vyšla na řádově pár set korun a nejdražším "materiálem" na ní bylo servo řízení za asi 1000Kč. Kuprextit byl ze starých domácích zásob, zadarmo. Samosebou se to blbě počítá, když bys měl započítat do ceny každý relátko, nalezený na smetišti, dostal by ses s cenou do tisíců. Za model mi vícekrát bylo poměrně vážně nabízeno až 200 000,-. Nabízeli to lidé, co nemají představu o tom, kolik práce to dalo vyrobit, a mysleli si, že všechno se dá koupit, stejně jako se našly dobře míněné dotazy, jestli bych to nevyrobil ještě jednou na zakázku. Ne, nevyrobil. 22Tr 1:13 nevím, to bych se musel zeptat kolegy, ale počítám, že ho to vyšlo maximálně do 5000,- celý a to možná ještě přeháním. I zde byly nabízeny horentní sumy za prodej modelu. Kolik mě vychází 22TrACE, nevím, ale jelikož na model už dost věcí kupuju (domácí zásoby buď došly, nebo jsem se rozhodl, že ze smetiště se dá postavit sice krám typu 15TrM, ale nikoliv už poněkud preciznější 22TrACE), začíná to nabíhat do tisíců - on každý sprej a každý kus hliníku něco stojí. Kuprextit není až tak drahý - pakliže si ovšem seženete solidního dodavatele, kterým je pro mě jistá firma (z pochopitelných důvodů nebudu jmenovat), zabývající se výrobou plošných spojů a pod pultem prodávající zbytky, odřezky a vadné pláty (přičemž vadný plát je třeba jen takový, který má někde malou rýhu), zkrátka pro výrobu plošných spojů je to druhá jakost, pro mě ovšem naprosto špičková. Kuprextit mě tak vychází velice levně, spokojenost při takovém kšeftu je na obou stranách (protože firma se za pěníze zbaví odřezků, které by se nakonec asi vyhodily, a já to mám přitom pořád ještě výrazně levno) a navíc si mohu vybírat. Krom toho co se týče financí, nemám vedlejších výdajů typu baba, hospoda, auto, dovolená, mobil apod.

A už jsem kecal dost, takže na závěr obrázek z dnešního oživování plošiny v pobočce Škoda u kolegy Bureše. Na obrázku vidíte zkušební zapojení jednak pro ovládání plošiny, to je to vespod, a druhak rovněž zkušební "vrabčí hnízdo" pro kompletní logiku chybovníku do 22TrACE (a potažmo pro 21TrACI) - to je ta horní část okolo displeje s nápisem "nP". Na trolejbusu bude diagnostikováno několik věcí, které budou mít vliv na provoz - od upozorňovacích závad přes závady omezující provoz až po závady, které budou blokovat jízdu, případně umožňovat jízdu pouze v havarijním pojezdu. Konkrétně "nP" je nezasunutá plošina - chyba blokující jízdu.
Tímto obrázkem trochu přibrzdíme rychlostaviče, kteří mají pocit, že "postavit takovej model nemůže přece trvat tak dlouho".

 
Géčko!
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 14:17:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Ako robiš tie nápisy "ŠKODA" a tak, napriklad tie gumené znaky škodovky apod?
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Moja stránka: http://www.bus5220.wbs.cz/
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1352
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 14:55:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nápisy na boku vozu jsou samolepka (několikavrstvá, aby to bylo tlustší), to zespodu plošiny je skutečný štítek (tuším z 3504) a zbytek je tištěnej na inkoustovce.
Bára!
14TrM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.167.97
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 15:13:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha :teda ty seš fakt jak já . Nemám hotovou 14ku a už plánuju 15ku a to neni vše ještě je tam v plánu sanos a 22TrG
Pavel_h
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 15:37:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14TrM: ještě je tam v plánu sanos

Doufám že moc nepředbíhám do budoucnosti, ale už víš, v jakém bude Sanosek nátěru?
14TrM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.167.97
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 16:01:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pevel_h:zelená a žlutej nápis ŠKODA SANOS .asi nějak takhle-
 samozřejmně že tohle neni sanos ale nátěr dobrej

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace