K-report
 

Archiv do 01.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 01.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 826
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 12:01:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes 100% souhlas s KM.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6237
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 12:18:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kam by si pak hodil osobáky a rychlíky z Kralup, he?

Přes Holešovice a NS na Hlavní.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1890
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 14:24:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM:
Na lince jezdí řidiči, kteří aspoň částečně aj umí. Na lince 100 platí jízdenky, které si předem zakoupili a nebude tam docházet k nedorozuměním jako na Dejvické. Na AE totiž neplatí jízdenky, které si koupili v infocentru nebo, na které jezdili celý týden svého pobytu.

Linku AE těžko posílíš, neb nemáš vozy. Lince 100 stačí 2 vozy navíc. Aby AE převzal funkci 119, potřebuješ těch vozů min. 10.

100 operativně zajistím lépe, neb to má na Zličín blíž (časově).

Nápor cestujících není pár dnů v roce. Ten je konstatní v sezóně a neúměrně přetěžuje 119 od května po září. Přes 119 to řešit nechci, protože vozí i někoho jinýho, než turisty. Žpožděná 100 nikomu neublíží a nikoho nenasere, protože veze jen turisty - do hotelu a jede z bodu A do bodu B. 119 ještě jede přes body C,D,E,F,G...

AE byla zavedena na objednávku státních firem a politický podtext samozřejmě má. Kdyby tu šlo čistě jen o obchod, tak se okopíruje SA (mikrobusy, 100% návaznost) a nikdy by nedošlo k tak příšernému mrhání peněz jakými prázdné, nenavazující, drahé Citybusy bezesporu jsou.

119 - na st. č. Vždyť řikám, že si demagog.

Ale ne tím, že pošlu lidi do polí
Ano cestou na Anděl o 7 minut kratší, na KN o 5 minut kratší, na Můstek o 6 minut delší, na Florenc o 1 minutu kratší a na Hlavní nádraží o 8 minut delší!!! (zdroj IDOS, kteý nebere vpotaz ucpanou Evropskou) Ano cestou nepoměrně pohodlnější (police) a spolehlivější (ucpaná Evropská).

Je mi úplně jedno jak chceš řešit letiště za několik let. Já nechci cestovat dobytčákem alá 119 letos v létě. A mám natolik zdravý rozum, že vím, že AE z Dejvic za 30 Kč jednou za půl hodiny nevyřeší vůbec nic, jen vnese do cestování pro ZAHRANIČNÍ turisty ještě větší bordel, než je tam teď.

tradiční hlavní proud do Dejvic
A jsme u toho, patříš do starýho konzervativního železa bez jakýchkoliv nových nápadů a myšlenek, které by vnesly do zkostnatělého systému aspoň trochu čerstvého vzduchu.

Nejvíc se bavím těma polma a těmi časy, které jsou pro tebe podstatnější, než Kulaťák a Evropská.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1891
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 14:32:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice:
Tak tak, 45 korun sice nikoho nezabije, ale jakpak by KM řešil to, že si v infocentru koupí jízdenku za 20 Kč, která jim nakonec nebude uznána? Jakpak bude KM řešit provázanost třídenní nebo týdenní jízdenky na AE, které má přeci podle KM významný přínos pro nejrychlejší cestování letiště-centrum (hotel)?

Pár zaměstnanců = 13 000. V roce 2015 = 20 000. Přiznávám, ne všichni jezdí 119, ale ta část z Dejvic zaplní kloubovou 119 na st. 4-5 po pěti minutách.

Jinak se vším naprostý souhlas. Dochází mu pomalu dech, pokračuj. :-)

Byl bych ještě ochoten přijmout AE za klasické jednotlivé jízdenky, ale už rozhodně ne za tramvajenky - hrozí přeplňenost zaměstnanci. Ale toto, co ode dneška jezdí, je výsměch všemu.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 12-2003
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 14:50:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
SES OPRAVDU NATVRDLEJ NEBO CO ?
Ja sem rekl, ze za tu miliardu co se utopila v kanale za nesmysl DH mohly byt uzitecnejsi
veci. Uzitecnejsi vec je take NIC! nez blbost.
A je to pouze o prelevani penez, tak laskave ze me nedelej dementa. Jestli na to dostali od
statu prosim .... opet hovadina mohly sme usetrit blbosti statnimu rozpoctu. V tomto
pripade NIC = lepe. Tebe bych opravdu nikdy nechtel mit za predstavitele mesta, bezvadne se
hodis k te pakazi co tam sedi tedka. Ses uplne stejnej jak oni a z toho co tu pises, hlavne
co se tykalo DH tak ti jde jen o prospech stavebni lobby.

Jinak toho vlaku jako plnohodnotne soucasti MHD bych se rad dozil samozrejmne s kulturnimi
vozidly a informacnim systemem. Coz je momentalne u CD vec neznama. Ovsem na magistratu
predvadej opak a radsi si vedle vlaku postavej metro, misto toho aby se podileli na
rekonstrukci zeleznice a stavbe novych zastavek, kterych se jentak nedockame.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Zelený_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 15:01:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Natvrdlej je tu někdo jinej... A dokonce už dva!
Nic není tak, jak se na první pohled může zdát.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1892
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 15:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099:
Dřív se pospíchalo s otevřením metra ke svátku VŘSR, dnes se pospíchá do voleb. Jinak bych netvrdil, že jsou všichni pakáží. Sedí tam i lidi, kteří prospěšní jsou. Neházejme všechny do jednoho pytle. Zas tak katastrofální MHD nemáme v porovnání se spoustou jiných ev. metropolí. Ale DH je opravdu do očí bijící, zvlášť v kontrastu s křižovatkou Letenský tunel a se Štefánikovým mostem. Nejkrásnější ukázka schopnosti části představitelů našeho města je výluka kvůli Palládiu a za rok se začne na mostě znovu. Ach jo...
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 12-2003
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 15:07:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelený_petr: hele jestli myslis me tak si to nech. Ja uz mam tehle blbejch kecu az pokrk. Me jako obcana Prahy a zakaznika DPP predevsim zajima jak a cim se dostanu z bodu A do bodu B, co se bude stavet, rekonstruovat apod. A vubec me nezajima a hlavne NEMUSI jestli to sou penize z kapitoly A,B nebo C. Porad je to balik penez, ktery se jen prerozdeli do urcitych kapitol dle planu ap. Me zajima jak a na co budou penize vynalozeny a jestli sou z rozpoctu hlm Prahy nebo statu je jedno.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 856
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 15:47:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelený_petr: Klid. Nic kloudného jsi neřekl a ta tvá věta "natvrdlej je tu někdo jinej" je akorát projevem zoufalosti a demagogie, ne nepodobné té, kterou tady předvádí poslední dobou diskutující Káem.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22503
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 17:49:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Klid, pánové...
Mně to prostě akorát přijde (viz 1099), že nedokážete přijmout skutečnost.
Jsou jen dvě možnosti, buď se s tím smířit a počítat s tím (viz KM), nebo bušit do zdi, nejlépe někde, kde to nemá žádný (ani teoretický) vliv.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 857
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 18:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_z: Od čeho je tedy diskuzní fórum o dopravě, když tu většina lidí nemá téměř žádný vliv? Vždy jsem si myslel, že kromě psaní informací do étheru také v diskuzi o dopravních problémech a jejich řešení, které se mohou lišit od řešení zastupitelů, ale samozřejmě nemají vliv na konečné vyřešení. Ale teď, když čtu Tvůj příspěvek, tak jsem znejistěl...

Přístup "buďme rádi alespoň za to něco" prostě akorát diskuzi ničí a nepřináší do ní nic nového. Patrně proto diskutujícího 1099 Káem tak rozhodil.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22505
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 18:05:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale tak jsem to nemyslel... Jen že to letiště už je fakt nudný :-(. To už snad nečtou ani diskutující...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22506
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 18:08:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc - vliv může mít téměř každý, stačí chtít a trochu se snažit . Viz např. Mibl na Blatensku a zdaleka nejen on.
Diskuse je důležitá, ale nesmí to u ní kočit
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 18:15:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jj, to letiště už je. Ale problém je v tom, že ani jedna strana neustoupí. Skončí to tak, že někdo "uteče" z diskuze, ale vzápětí se znovu zrodí, jelikož spor není stále vyřešen a nikdo se nechce vzdát. Problém je taky v tom, že Káem vaří tak trochu z vody a zvláště Martina tím štve. Nemá argumenty, a tak si vymýšlí námitky typu vystrašení turisté z polí na Zličíně apod.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 12-2003
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 18:19:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský: Jezis, ty si me fakt rozesmal, pche skutecnost nebud smesnej! smirit a pocitat s tim :-) Tak to je mega LOL. Kdyz nekdo zde vyslovi vec ve vyznamu, ze DH ... lepsi nez nic .... koneckoncu dostali sme na to prachy, tak co. Jeste s diskutabilnim prinosem pro MHD a srovnam-li to s cenou co ta "sranda" stala a hlavne s vecmi ktere co se tyce MHD poradne hori a jsou daleko vice potrebnejsi. Tak nevim jestli se mam nejdriv smat nebo brecet + jeho prislusny komentar me nehorazne nasral.
sorry za to slovo, ale jinak to nejde ...
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 859
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 18:20:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Diskuse je důležitá, ale nesmí to u ní kočit

Bohužel kromě ovlivnění volením do zastupitelstev je to téměř nemožné. Alespoň tedy v Praze 6, kde demagogické zastupitelstvo tupě bojuje proti rychlodráze a podkládá to tím, že nějakých 70% obyvatel je proti ní, což je minimálně podezřelé. A petice tu nikdo nebere vážně.
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 18:35:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: Ne, naopak těch 70% přesně odpovídá. Vždycky je to přibližně tak, že 30% je zásadně pro, 30% zásadně proti a 40% je to jedno. Pak už záleží na mediálním nátlaku, kam se těch 40% přikloní. Pokud by všechny pražské noviny psaly o potřebnosti rychlodráhy, Praha 6 občanům vysvětlovala, že rychlodráha znamená rozvoj jejich MČ, atd., tak by 70% nebylo proti rychlodráze, ale pro ní.
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 863
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 18:57:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin: Jo, asi to tak bude, bohužel. Ono by bylo možná záhodno se pozeptat také Kladeňáků. A lidem z Prahy 6 nepodstrkávat lživé nebo alespoň diskutabilní informace typu: obrovký hluk z rychlodráhy (jako by byl větší než-li je nyní z tratě), drahé jízdenky na letiště, velká nákladnost, 6-ti metrové stěny apod.. Také by se mohly zmínit o tom, že to usnadní dopravu tisícům lidí z Kladna a ulehčí to Evropské a Dejvické od konvojí busů a možná i IAD. Jenže to se jim nehodí. Musím říci, že ve vlastním zájmu a v zájmu betonárek (metro) se dopustí velmi rádi mnohých polopravd či lží a zmanipulují tím tisíce lidí v Praze.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1893
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 19:11:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Marti z:
Nudný to je. Já to několikrát uzavřel, Káem mezi řádky otevřel opět znovu. Kdybych chtěl rýpat a otevírat to já, budu tu popisovat každý den mé zkušenosti ze 119. A že bych těch zážitků měl...

Dejvice:
Mám zkouškový a číst Káemovi nepodložené lži a polopravdy, na to nemám čas ani sílu. Proto jsem optimalizaci raději opustil. Kouknu sem a Káem tu opět šíří polopravdy. Jsem ochoten přijmout argumenty, ale pole anebo, že to zkrátka nejde anebo, že do teď se to dělalo tak a nikdy to nemůže být jinak, to zkrátka nikdy nepřijmu. Mám tu zcela jasné a podložené argumenty. Nebyl mi schopný nikdy odpovědět na zcela konkrétní otázky, jen dokola omílá obecné plky, že pole a 3 minuty jsou problém.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22508
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 19:21:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejivce:
Je třeba mít velké cíle. Občas se podaří věci, kterým by ani největší optimista nevěřil.
Je více cest, než volby. To je pouze ta základní, řekněme nutná, nikoliv však postačující.

1099:
Však se časem (opět) ukáže, kdo se bude smát... Já ale určitě ne, přijde mi to totiž spíš smutné, ač očekávatelné :-(.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 20:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Pardon, že se ptám, ale kdo rozhoduje o tom, které argumenty jsou relevantní, jasné a podložené? Vy? To je jako by tenisový zápas rozhodoval jeden z hráčů :-(
Neříkám, že Káem nevaří z vody, ale takhle je to trochu dost nekorektní.

(Příspěvek byl editován uživatelem syverin.)
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 946
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 21:16:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: Bohužel ne. Poměr lidí jedoucích autobusem nebo taxíkem nebo něčím dalším zejména z letiště je dán těmi lidmi a ne tou nabídkou. Turisté i podnikatelé jsou z tohoto hlediska specifičtí a nechovají se jako standardní tuzemský občan. Nemyslím si, že by poměr (ne množství) VHD na letiště nejak závratně rostl, spíš jde o rozšíření nabídky. Druhej bus vedle jednoho busu nikdo jako něco navíc nevnímá. Vlak ano.
Martin: Tarif je to nejmenší - tak se udělá 40 Kč a budou plati DVĚ normální jízdenky. nebo se udělá 42 a budou platit TŘI nepřestupný.
Bože nedělejte z tarifu klíčovej problém.
1099: Za miliardu dneska NIC nepostavíš. Nic co by mělo nějakej význam. Dyť i to Depo byla jen větší rekonstrukce.
Jinak já nevařím z vody. Jen prostě vím, jak se situace řeší jinde, na co jsou peníze, na co je politická vůle a podobně. A z toho mi vychází to co říkám. Mimochodem, natvrdlí mi můžete připadat vy a taky vám to furt dokola trpělivě opakuju (pravda někdy křičím, ale nemyslím to zle :-))
S těmi kladeňáky - tam je to složitější - podívejte se na mapu PID, jaký je tam vykousnutý kus v linkovém vedení. Všude se jezdí 3XX a 4XX, jendo okresu Kladno nic. Oni dost hrají svou hru, ale dlouhodobě (po odchodu SČ hejtmana Bendla) je neudržitelná - ostatně trať 120 je zaintegrovaná až do Kladna města a taky o tom nechtěli před 5 lety ani slyšet.

Prostě já předkládám řešení okamžité: AE i dlouhodobé: Vlak a schůdné: přes Semmering. Vy chcete posilovat 100, která za 5 let nebude třeba stačit - co budete dělat pak? Posilovat 119?
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 865
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 21:27:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Eletrifikovat, zdvoukolejizovat a rekonstruovat Buštěhradku. A jak 100 nebude stačit? Co si pod tím mám představit?
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 12-2003
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 21:36:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: No, to je mi jasny, ze za 1 mld. nic moc neudelam. Ale znovu rikam, ze kdyz ji zrovna mam, tak ji preci nemusim mermomoci nekde prostavet/utratit predevsim v teto dost sporne stavbe. Taky ji zrovna nemusim nalit do kapitoly vystavba, ze ...
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 21:52:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: Prosím tě, když máš takovej nick, jakto že nevíš nic o tom, jakej odpor budí slovo "železnice" v P6? Úspěch je , že ta dráha vůbec ještě jezdí, o jakémkoliv zásahu do úseku Bubny-Ruzyně nemůže být ani pomyšlení, natož řeči. Proč si myslíš, že se navrhlo pokračování m-A takovým způsobem jakým se navrhlo? Není ti podezřelé, že ta trať vede jednou z nejluxusnějších čtvrtí v Praze - Ořechovkou? Tam nebydlí chudáci, co nemají vliv na veřejné rozhodování a nejezdí sockou. Ty pozemky pod tratí mají milionovou cenu, jen se k nim dostat.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 950
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 21:54:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: No, měl bych rozumět rozpočtům, ale už jsem leccos zapomněl. Prostě na něco peníze dostaneš a na něco ne. Obávám se, že v mnoha případech miliarda na investici je a miliarda na údržbu nikoliv. To tak prostě je.
Požádej si magistrát o dotaci na provozování kina a provozuj tam divadlo. Uvidíš co se stane.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 866
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 22:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Znám v P6 hodně lidí (dokonce i někoho z Ořechovky) a u nikoho slovo "železnice" odpor nebudí. Ale asi neznám ty "správné" lidi, kterých rozhodně nebude tolik, kolik je zveřejňováno po anketách. Jinak železnice vede většinu trasy kolem zahrádek, garáží a skladů, nikoli vil. Pro m-A navrhli podle mě takovou trasu, protože potřebovala nějak alespoň trochu obhájit, a tak jí šoupli k nemocnici Motol. A hlavně proto, aby si stavaři nahrábli. Pro Ořechovku bude mít metro nulový význam, ne-li záporný (úbytek tramvají, možné zrušení 216-ky).
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1894
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 22:20:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak se udělá 40 Kč
Kdo to udělá? Zatím nikdo nic podobného neudělal a neudělá. Asi jako to tvé bezpodmínečné posílení AE v případě zavedení Dejvické, že ano?

Bohužel je tarif právě jeden z největších problémů AE. Tos za půl roku jeho provozu nestačil ještě pochopit. Bohužel to nechápeš dál. Za 30+14 Kč ve směru centrum-letiště nebude jezdit vůbec nikdo.

Až uvidíš 30 přesvědčených turistů stojící had od prvních dveří 119, že řidič přijímá Eura či bankovky v hodnotě 1000 Kč. Až uvidíš, že jediným dorozumívacím prostředkem řidičů je jen neverbální komunikace a dělá jim problém vyslovit anglicky i číslo 25, pak možná pochopíš, že složitost tarifu JE PROBLÉM.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1895
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 22:32:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen pro Syverina:
Pokud jsme já i Káem hráči tenisu jednoho zápasu, pak Káem hraje více zápasů najednou - Karlín, Příkopy, Roztoky apod. jsem každopádně přesvědčen, že dané problematice rozumí především lidé pohybující se přímo v ní, čí blízko ní. A pokud je cestování letiště-Dědina-centrum mým každodenním chlebem, pak mám blíže i k argumentům. Nebudu se s rodilým Brňákem hádat kudy je nejrychlejší cesta z Pisoárek do Líšně.

Pokusím se tedy argumenty zopakovat:
-Cesta z letiště do Dejvic je nepochybně časově delší - tudíž i dražší na provoz.
-Pokud je ta cesta delší, je třeba více řidičů, vozů i nafty.
-Pokud většina zaměstnanců letiště jezdí z Dejvic, je nepochybné, že v případě jednotnosti tarifu na AE, budou tuto linku přetěžovat.
-Pokud zavedu rozdílný tarif, je nepochybné, že vnesu zmatek mezi turisty, kteří mají jízdenku dávno zakoupenou. Představte si sám sebe v cizí zemi, kde si koupíte v infocentru lístek, který vám potom ve voze nebude uznán. Budete se dožadovat vpuštění do vozu. Tam budete mít možná štěstí na kultivované řidiče, kteří vám rádi vysvětlí, že express je za příplatek. Touto schopností čeští řidiči zatím bohužel neoplývají.
-Je nepochybné, že přes Zličín to časově na mnoha místech vychází rychleji a pokud ne, tak jen o pár minut déle. To je holý fakt, který je snadno dokazatelný přes IDOS.
-Je nepochybné, že doprava na letiště, které v lednu odbavuje 0,5 milionu pasažérů a v červenci 1,5 milionu, bude mít v letní sezóně kapacitní problémy. Tedy pokud se neposílí (což se neděje).
-Je nepochybné, že AE jezdí půl roku úplně prázdný a nikomu z vedení ČSA, ČD, DP to není divné? Nestálo by za to řešit to jinak než přes Dejvickou? Třeba uznáním jízdenek nejen z Pendolina, ale i z vlaků R,Ex,IC a EC? Nestálo by za to, aby autobusy v Holešovicích vždy vyčkaly příjezdu vlaku a ne jak se děje ráno - příjezd Pendolino 7:18 - odjezd AE v 7:15 a další v 7:45! Takto bych mohl pokračovat.
-Je nepochybné, že valná většina světových letišť leží v polích a jediná příjezdová komunikace k nim, je široká dálnice, která pokračuje v mnoha případech na velké terminály vlaků, metra, kde se nacházejí i velká obchodní centra. Celá léta to nikomu v těchto zemích nedělalo problém, proč tedy ty pole, megamarkety, metro a MHD terminál ležící na dohled od letiště, by někomu měly dělat problém tady v Praze? A ty problémy tu samozřejmě nejsou. Mnohokrát jsem Stovkou jel a divného chování turistů jsem si nikdy nevšiml. Vždy bez problémů přestoupili na Béčko a jeli dál.

Pokud i tyto argumenty nestačí, pak doporučuji jet se mezi 18:00 a 22:00 podívat na zast. linek MHD v terminálu Sever, kde panuje naprostý zmatek a totální dezinformace. Ono tam opravdu stačí vyvěsit jednoduchou tabuli o rozměrech 100 x 50 cm s číslem linky s dodatkem CENTRUM a koukal byste jak poslušně by všichni do oné linky lezli. Ikdybyste tam vyvěsil linku 319>centrum, tak vám do ní polezou. Což se i dnes děje. V takové Kněževsi bych měl i já pochyby, zda-li jedu správně do vnitřní Prahy. Jelikož zde cestuji každý den, není problém vidět turisty v linkách 225, kteří se po skončení pobytu i touto linkou vracejí nazpět, leč bohužel o víkendu končí na Dědině. Není problém vidět vystoupit dezinformovaného Itala na Červeném vrchu, protože z reproduktoru slyšel něco jako gsdhgasdbsad jhajsdkhj jhasdjh METRO A. To by nevadilo, pokud bych nestál nalepený na dveřích a po něm to nezopakovalo dalších 30 Italů, Angličanů, Němců obtěžkaných kufry. Velice milé, obzvlášť pokud pospícháte.
Dobrou noc
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 953
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 23:09:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: Z Ořechovky MHD nikdo nejezdí. O tom svědčí 216 jednou za půl hodiny/hodinu. Na tram zastávkách Sibeliova a Ořechovka nevystupuje/nenastupuje prakticky nikdo. To by ti mělo něco napovídat. Na co by tam měli kapacitní VHD (trať) když jí nepotřebují.Je jedno kolik znáš lidí, podstatné je abys znal ty , co bydlí v Dělostřelecké a podobně. Ty zahrádky - no jistě - kdyby se zrušila ta trať, cena zahrádek stoupne milionkrát. Teď je to pruh podél trati k ničemu - ale bez železnice? Pozemek na vilu za 20 melounů. Proč tohle musím po 17 letech kapitalismu furt vysvětlovat. Týden před volbami. Bože muj, já se docela za ten tejden bojim. Nebo ještě nevolíš???
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 954
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 23:10:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine zkus se vejít do 10 řádků, nemám sílu to číst , natož vyvracet. podívej se na mě.
Kdo udělá ten tarif? Ten kdo udělal zastávku na Dejvický, nemyslíš?
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 12-2003
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 23:31:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: no prave a tady bych hledal ten kamen urazu a rekl bych i politickou vuli na co mi penize daji a na co ne. Nemuzu si opravdu pomoci, ale pripada mi ze co neni metro ... tak to se automaticky odsouva na 2 kolej a resi se to az tehdy, kdy je to i pro obycejneho cestujiciho, ktery se o MHD nezajima prilis okate.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 23:43:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Máš štěstí, Dejvice si na první volby ještě počká :-)

Martin: Je to marný, je to marný, je to marný.
a) řešíte svoje osobní problémy s linkou 119 tak, že svoje vysněné řešení vnucujete úplně každému. Dovolí-li si někdo s Vámi nedejbože nesouhlasit, označíte ho za veřejného nepřítele, který nemá o situaci ani páru.

b) že Káem hraje víc zápasů najednou? Když to zvládá? Jeho věc. Ale je prostě unfair, aby jeden z hráčů zároveň diktoval pravidla hry.
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 00:17:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

c)A jsme zase u toho. Kdo určil, že to, o čem jste výše napsal, že "je nepochybné", je skutečně nepochybné? Kromě toho to slovo ve mne vzbuzuje nedůvěru už předem, protože třeba věda se od pavědy liší právě tím, že je zpochybnitelná.

Píšete např., že:
"Cesta z letiště do Dejvic je nepochybně časově delší - tudíž i dražší na provoz."
To spíš ty opakované rozjezdy a brždění.

"Pokud většina zaměstnanců letiště jezdí z Dejvic, je nepochybné, že v případě jednotnosti tarifu na AE, budou tuto linku přetěžovat."
Nevím o moc městech v Evropě, kde by doprava na letiště byla za standartní tarif. AE bude za příplatek, zaměstnanci budou optimálně vytěžovat 119.

"Pokud zavedu rozdílný tarif, je nepochybné, že vnesu zmatek mezi turisty, kteří mají jízdenku dávno zakoupenou. Představte si sám sebe v cizí zemi, kde si koupíte v infocentru lístek, který vám potom ve voze nebude uznán. Budete se dožadovat vpuštění do vozu. Tam budete mít možná štěstí na kultivované řidiče, kteří vám rádi vysvětlí, že express je za příplatek. Touto schopností čeští řidiči zatím bohužel neoplývají."
Tedy vy jste jasnovidec. Tak mu už v tom infocentru vysvětlí, že platí na všechno krom expresu na letiště. Plus obrovskou čtyřjazyčnou ceduli na bus.

"Je nepochybné, že přes Zličín to časově na mnoha místech vychází rychleji a pokud ne, tak jen o pár minut déle. To je holý fakt, který je snadno dokazatelný přes IDOS."
Úžasný příklad. Časově to vychází kratší jenom do vyjmenovaných stanic na Béčku a jejich blízkého okolí. A tady už na čase vůbec nezáleží, zatímco na Evropské ano? A nechci slyšet slovo kolony :-)

"Je nepochybné, že doprava na letiště, které v lednu odbavuje 0,5 milionu pasažérů a v červenci 1,5 milionu, bude mít v letní sezóně kapacitní problémy. Tedy pokud se neposílí (což se neděje)."
Tak bude mít AE, která už vám bude jedno, protože s ní nebudete jezdit, tři verze JŘ. zima int. 15, jaro 10 a léto 6

"Pokud i tyto argumenty nestačí, pak doporučuji jet se mezi 18:00 a 22:00 podívat na zast. linek MHD v terminálu Sever, kde panuje naprostý zmatek a totální dezinformace. Ono tam opravdu stačí vyvěsit jednoduchou tabuli o rozměrech 100 x 50 cm s číslem linky s dodatkem CENTRUM a koukal byste jak poslušně by všichni do oné linky lezli."
To ano, ale pak už je opravdu jedno, jestli na tu ceduli dám číslo 100 nebo AE, nebo obojí. A podle mne by 100 měla mít také oddělený tarif.
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 08:03:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, prosím, na Tvoje sáhodlouhé stále stejné plky (chceš-li argumenty) o letišti je tady vlákno "Optimalizace", tak to zkus tam, s tramvajemi fakt nemá letiště zatím nic společného

Na Palmovce jsou nově vyznačené přechody přes TT - s nápisy POZOR TRAM a s modrou barvou mezi bílými pruhy, jinde jsem to zatím neviděl a ani nevím, kde je to normativně ošetřeno, donedávna se razila teorie, že přechody přes TT vůbec značit nebudeme, když chodec nemá přednost...
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 10:32:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotky těch přechodů jsou na ospea.cz dokonce i s docela vtipným komentářem, na úroveň p. Duba podezdřele povedené... akorát autor pláče nad nedostatky značení, které ovšem bude hotové a oplakávatelné až ve středu.

Aby bylo jasno o čem plkám:


foto: Ospea
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1896
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 10:58:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin:
a) opět jen obecné útoky proti mně

Samozřejmě, že je nezpochobnitelné, že provoz na ucpané ulici s více jak dvaceti semafory je dražší než provoz na rovné dálnici s mimoúrovňovým křížením + nádražím narozdíl od náměstí.

Bohužel, realita je opět taková, že mu to nikdo nevysvětlí.

Byl jsem tu napadnut, že jsem magor pokud chci lidi tahat do CENTRA přes Zličín. Pokud KN, Anděl, AN Florenc, či hl.n. nejsou centrem ba dokonce i významnými body v centru, pak nevím co bych dál uváděl? Jižní Město? Ano, tam to bude opravdu přes Dejvice rychlejší výrazně. Pokud to přes Zličín na Můstek vychází jen o 6 minut déle, než přes Dejvice a je to pro někoho výrazný problém, pak nemám víc co bych k tomu dodal.

AE: A proboha proč? Nemáte na to vozy ani peníze. Přesto to budete přes AE talčit jen kvůli těm blbým šesti minutám? Tady bych si zase připadal jako magor já. Pokud Kulaťák a Evropská připomínají parkoviště, je čirá blbost tam tahat další autobusy, jen proto, aby turisti jeli na Můstek do hotelu o 6 minut kratší trasou. Řekněte mi, kde vezmete peníze na ty nové vozy? Jaké léto myslíte? 2006?

To ano, ale pak už je opravdu jedno, jestli na tu ceduli dám číslo 100 nebo AE, nebo obojí.
Není to jedno, protože - cena, operativnost, 2 vozy navíc, tarif a to vše za cenu pár minut navíc pro někoho, kdo sem jede přes půl planety.

A podle mne by 100 měla mít také oddělený tarif
Pak jste nepochopil vůbec nic a přál bych vám aspoň jednou na letišti vidět, co se tam děje teď.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1897
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 11:03:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
A co má DH společného s tramvajemi? Mesto Vysoké Tatry?

Káem:
Problém je, že ten, kdo udělal zast. na Dejvický ten tarif bohužel nezavedl. A mě bylo také samozřejmě jasné, že AE na Dejvické jednou zastavovat bude, ale neudělá se s ní vůbec nic. Realita je taková, že tam jezdí AE za 30 kč, bez možnosti použít na tuto jízdenku metro zastavující v zastávce 218 jednou za půl hodiny.
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 11:11:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: odpověď je v Optimalizaci
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 11:15:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osobně jezdím několikrát do roka na letiště, a z/do centra jedu výhradně Béčkem a pak linkou 100. A jako magor si nepřipadám. Přes Dejvice jsem to zkusil, a už nikdy, děkuji.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 956
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 13:32:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Kde seberu vozy pro AE? Ze 100 přece!
Ondrys: Ale jo, já taky občas jezdím 100, je dobře že jezdí. Ale je špatně z ní dělat napaječ na letiště. Na to prostě nemá a mít nebude. :-)

Vzhůru do optimalizace! (už asi po padesáté :-)))

Tramvaje: No čuměl jsem jak blázen ny ty pruhy. Ale je to na tý ulici takový veselejší...
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 828
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 13:52:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad nevytíženost stanic tramvaje na Ořechovce - s tím nesouhlasím, určitě tu bude procentuelně míň cestujících MHD než na Jižáku, ale až by tu nejezdil nikdo, to teda fakt neee. mám tu hned několik známých, i s řidičákem, a většina jezdí tramvají. a mimochodem - ač se to nezdá - v takový cukrovarnický nebo na dračkách apod. nejsou nájemní byty (reg.nájem) žádnou výjimkou.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 14:22:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: No já bych k tomu něco... ale asi bych neměl... no prostě Praha k přechodům pro chodce zaujala postoj asi jako Brno k vozovému parku, čím pestřejší tím lepší a hlavně vyzkoušet každou broskvovinu... kdyby se ty prachy radši věnovaly na dva týdny práce skupinky pochůzkářů co by pěšky prošla celou síť a pokecala s řidičema a hledala nebezpečný místa... znám přechody, který čekají na to, aby u nich byl taky pomníček s nápisem Anetka... ale to nebudu řešit, jen mě plácání barvou, časem, energií a zábradlím na tak přehledných místech jako je Palmovka, kde se navíc chodí VŠUDE docela mrzí...
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 959
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 14:50:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

absolut: Chichichi, ano, Brno je taky velmi veselé město. Primárně se musej chodci vychovávat. Ve společnosti, která preferuje, aby se každej staral sám o sebe je třeba aby se začalo od toho rozhlédnutí vlevo-vpravo. Myslím, že Anetku by nezachránil ani ostnatej drát, pokud by neměla od dětství vštípeno ono vlevo-vpravo. (Ne tohle není kruté, kruté je , když to to dítě někdo nenaučí).
No proto asi zvolili Palmovku, že to moc škody nenadělá, protže tam každý chodí kudy chce...
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 15:28:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milý Káem, tohle je naprostá pí****na. Lidi nejsou stádo, které lze vychovat. Lidi se chovají náhodně a vždycky budeš v tom davu mít i nevychovatelně malý děti, který se můžou těm rodičům utrhnout. Sám jsem v 6ti letech vběhl pod motorku a pamatuju si i ten zkratovej duševní pochod, kterej mě k tomu vedl. Stalo se mi to na naprosto přehledné zastávce Kopeček a sekundovala mi ŠM11 na a-11, který jsem se právě lekl. Anetku by zachránilo 1 trubkové zábradlí v ceně pod 1% nadstardantního vybavení zastávky. Stejně jako mě tehdy zastávkovej záliv oddělenej zábradlím bo ten autobusák mě viděl a brzdil.

Jo a měl jsem vštípeno vlevo-vpravo. Myslím že velmi dobře. Jenomže u dítěte musíš počítat s tím, že nastane nějaká zkratová úvaha a to nejen u mě, ale i u zcela normálních dětí. Možná si to nepamatuješ quli tomu mírnému věkovému rozdílu mezi náma:-) aĺe uvidíme až budeš mít sám děti...
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 867
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 15:32:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin: Do zastupitelstva za dva roky volit ale budu

Káem: Ano, s tím Tvým posledním příspěvkem mířeným na mě souhlasím. To ale neobhajuje ani Semering, ani zastupitele, takže nic nového. A náhodou nepatří ty pozemky SŽDC nebo ČD, od kterých si je zahrádkaři jen pronajímají??? A neboj se, nic levého bych nevolil
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 960
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 16:05:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: V 6 bych po tobě ani nechtěl abys měl vštípeno, pokuds měl, tak je vidět žes pak v 11 ani dále už nikam nevběhl. Jenže kdybys neměl vštípeno ani v 11 tak už bys tu nebyl. Jasně, zábradlí maj bejt, ale nebudeš-li mít vštípeno, že se zábradlí nepřelejzá... pak +
Věkový rozdíl jsem jako přehlédl. Ještěs moh napsat, že v mém dětství šlo vběhnout jedině pod mamuta...
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 18:56:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby tam to zábradlí bylo,tak skutečně i přesto k tragédii mohlo dojít.Ale musela by tam vběhnout v ten nejnevhodnější okamžik,který by ale byl právě kvůli tomu zábradlí daleko menší,než když tam není nic.
Děti mají zkraty,které se neuhlídají,ale zábradlí by tam tomu pomohlo víc než mluvící značka,co je tam teď.Ale instalací zábradlí by se vlastně přiznala chyba v zabezpečení trati.A přiznávat chyby,my Češi,ještě neumíme.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1963
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 12:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nerad bych rusil vase tradicni hadky:-), ale reknete mi pls jak je to s tim magorem co strili z auta po lidech v tramvaji? pozitri jedu do praglu, tak abych vedel na koho/co si mam dat pozor...
btw to si jeste nikdo nevsiml znacky auta a spz?

staci mi klidne odkaz nekam na net na clanek kde se o tom neco pise. dikec.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 966
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 12:20:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo, hysterie se stupňuje. Dnešní MfD:

Praha - Po obyvatelích Prahy střílí neznámý střelec nebo střelci - pravděpodobně ze vzduchovky. Policie stále nevyřešila případ, kdy se terčem útočníků staly pražské tramvaje, a už se zabývá další střelbou - na Smíchově kdosi trefil mladou ženu do stehna, na Praze 9 někdo v neděli vypálil na muže a zasáhl jej do břicha. Informovaly o tom televize Nova a Prima.
„Oznámení o střelbě přijala policie asi v půl jedenácté večer,“ sdělila mluvčí policie Eva Brožová.
Záchranka muže odvezla do Fakultní nemocnice Bulovka, odkud jej již propustili, jeho zranění bylo pouze povrchové.
„Muž stál na balkoně, útočník pravděpodobně střílel z protilehlého domu, do kterého se však policie v neděli nemohla dostat. Proto se na místo vrátila v pondělí, aby ohledala domnělé místo činu a vyhledala svědky,“ uvedla Brožová.
Střela ze vzduchovky může být pro člověka velmi nebezpečná - to když se střelec trefí do hlavy či do krku. „Například dítě v kočárku by rána mohla i zabít,“ uvedl ředitel pražské záchranky Zdeněk Schwarz.
Je to přitom jen několik dní, kdy neznámý člověk zaútočil na čtyři pražské tramvaje. Dosud nezjištěným kulatým předmětem poničil skla vozů, spekuluje se o tom, že na soupravy vystřelil. Nikdo nebyl zraněn. Útoky se staly ve čtvrtek u nákladového nádraží na Žižkově, u Bulhara a na Hlávkově mostě.
Policie vyšetřuje, zda má případy na svědomí jedna osoba. „Zatím nemáme důvod se tak domnívat,“ prohlásila Brožová.

Moje rada: JEZDI METREM! :-)))
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 13:18:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: Ano, takhle nějak to je a proto já pláču, protože za cenu mluvících značek by bylo zábradlí na 8 přechodů.

Káem: Jsem moc rád, že v mým dětství už mamuti nebyli... jak to bylo na přechodech? Měl mamut přednost? :-) Jinak vážně k Tvé odpovědi, bohužel se nemůžu dopátrat nějakých citů, no tak počkáme až budeš mít děti...
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 830
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 13:43:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

(OT) jednou se bude dětem vyprávět místo o mamutech o tramvajích.... velké a těžké jsou ostatně taky
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 13:43:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

On náš přístup výmluvně dokumentuje jedna z nejvyšších úmrtností dětí na silnicích v Evropě.

Dnes jsem si po delším čase užíval klidu a pohody na l.21. Od 4:30 do 10:00, z toho jsem alespoň jedno půlkolo nevozil jen vzduch. Po l.7,22,23 je to balzám. (Jako když vojáka na chvíli převelí z fronty do týlu .)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1965
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 13:43:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

káem: Ď za obsahly info :-)
jen metrem to asi nepude a na povrchu je toho taky vetsinou qideni vic nez stale stejny vestibuly a cernej tunel :-)

policie o5 prekvapuje svou bezmocnosti dostat se do baraku odkud nekdo strili. asi nemeli chlapci klice a zrejme naka neprekonatelna legislativni prekazka jim brani rozbit sklo ve vchodovych dverich baraku, aby strelce chytili. mel by ten blb strilet na paroubka, to by byli cajti akcnejsi...

btw nezjistenej kulatej predmet muze byt i zvon na cisteni odpadu v koupelne, ne?
proste ten policejni slang je dalsi perla :-)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4855
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 20:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můžu mít dotaz? Potkal jsem dnes v Praze soupravu 8655+8656. Přední vůz měl zakryté podvozky (podobně jako tramvaje 8151-81xx), zadní nikoliv. Co to? To jsem ještě nikdy nevíděl.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 23:03:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snaha o odhlučnění, má to ještě 8675+8676 abude jich víc
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 17:19:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odhlučňování tramvajového provozu je stále aktuální, některé pokusy byly zřejmě slepou uličkou. Schválně jsem se zaměřil na jízdu po zbytcích pryžových desek pod zast. Modřanská rokle. Jízda se mi zdála ještě hlučnější. Ideální se zdá zatravnění tratí, pokud nejde o souběh s automobilovou dopravou. Policie a záchranná služba, vláda i pohotovostní vozidla DP ale často tramvajové těleso využívají pro rychlý průjezd centrem. Tudy cesta asi také nepovede, možná na okrajích Prahy (Bělohorská, Vršovická, Průběžná apod.).
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1057
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 21:54:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Historie se opakuje. Poslední "odhlučněná" téčková tramvaj v Praze byl vůz 5117 v roce 1977. Pak se muselo za zakrytými podvozky mimo Prahu (třeba Most). Vozy T1 a T2 pak skončily většinou již "neodhlučněné" s nezakrytými podvozky. Koho by tehdy na konci 70. let napadlo, že za skoro 30 let vyjedou ze zakrytými podvozky vlastně nové Té trojky (natož T6 a KT8).
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 23:26:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ono to opakování historie není jenom u těch výřezů v plentách, vezměte si například ovládání vozů - měli jsme vozy ovládané klikou na levou ruku, s nástupem TI se zavedly pedály, a co se dnes vráží do nových / něckterých modernizovaných tramvají? Ruční řadič (pochopitelně na levou ruku)... Dále pak každý starý vůz měl ke stropním madlům přidělaná poutka - dnes se s nimi opět setkáváme...
A pokud se týče výšky podlahy - srovnání krasinu s KT8D5R.PN2 se jen nabízí...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 969
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 10:20:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichichi, a co škatule s číslem na střeše? Obousměrnost tramvají... Otáčení na kolejových přejezdech...
Ještě se dočkáme kladek.
T6 s kladkou

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace