K-report
 

Archiv do 07.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Ostravě » Staré archivy » Archiv do 07.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2849
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 21:53:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki: To už jsou 3 roky??? Toto letí.
Martins: Neva. Stačí zítra.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Nodes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 21:55:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mozem poprosit fotky trojvany na mail? Dakujem krasne.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2850
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 21:58:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktualizace provedena. Všem, kteří mi poslali fotky děkuji. Bez fotek to není ono.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 885
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 22:54:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další krásně modernizovaná čtyřicet let stará tramvaj postavená na třicet let starých papírech a osmdesát let starém základu PCC, zde v provedení s asi osmkrát prolomenou podlahou.... Tak ať vám to jezdí. Jenom bych rád upozornil, že asi před pěti lety jsme si s kolegou dělali srandu a v Malování vyrobili fotomontáž KT8 prolomené v každém článku. Vidím, že fotomontáž se asi dostala do rukou konstruktérů.

Jsem nadšen, jakým směrem se ubírá MHD v ČR. Za chvíli se opravdu budou dávat i nízkopodlažní články do 15Tr... . Doporučuji nahlédnout do galerie kolegy PvvS, kde je dalších několik krásných fotomontáží, vhodných pro realizaci. Velice mě zaujala třeba Anitra s čelem T2, tak doufám, že se to začne vyrábět.
22Tr je moje mládí, u kterého zestárnu.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 886
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 23:13:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

(Abych nebyl hned zpražen vaším nadšením nad tímto vozem: vyrobený je to pěkně, všechna čest, ani to nevypadá tak zle, jak jsem čekal. Mrzí mě jen to, že situace v našem státě nedovoluje učinit městskou dopravu na úrovni a je nutno se uchylovat k takovýmto, pardon, bastardům. Napadá mě trochu přiškrcené přirovnání - výroba takovýchto tramvají je opravdu přirovnatelná k situaci, kdy by se vyráběly kloubové 9Tr s novým čelem, asynchronní výzbrojí, lepenými okny a prolomeným zadním článkem.
Chválím to, že nemáte na TKTčku skládací dveře. V Brně se mi nad nimi chce brečet. Třeba jsou lepší ze spousty důvodů - já si o tom ale myslím svoje, stejně tak jako o TKT, wanách, mimionkrát modernizovaných T3 a tak dále. Děkuji za pochopení a za možnost se tu svobodně demokraticky rozčílit )
22Tr je moje mládí, u kterého zestárnu.
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 23:34:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostraváku, je z tebe, cituji, "neznámý vandal, snažící se narušit prezentaci ST18 přeprogramováním Mypolu"! (teda za předpokladu, že neexistuje jiný člověk, který si kromě tebe s Mypolem na Autotecu hrál...)

Viz diskuze "autobusy a trolejbusy v Ostravě", příspěvek od Proxe 05.05.06 21:59:59. A dokonce tě při tom i zvěčnili... A jaké z toho plyne ponaučení? Nedělej chyby, když klepeš do Mypolu.
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 23:41:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3Wana je zcela nové vozidlo .... podle fotky na Ostravákových stránkách to jde jednoduše poznat. Nové vozy musí mít např. schované spřáhlo, což 1401 má. Ostatní wany nemají, jsou to rekonstrukce.
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 23:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukal jsem na foto od Proxe a opravdu "Ostraváku" se to jaksi nehodí. Někdo něco vystavuje a nápis na BUSE má svůj význam. Měnit jim ho tam .... to jsi trochu ujel.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 782
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 06:49:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotografové, jak vidím nelenili... Tož už tu nic velkého přikládat nebudu, jen odkážu na web, kde se možná během dneška něco objeví, bude-li čas na aktualizace...

solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Dejte bobrovi okusovat dřevo, ne městský rozpočet!
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 783
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 07:30:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmch: jak se vám líbí zakrytování spřáhla? A je zakrytování podvozků pod kloubem definitivní nebo to je jen částečně odkryté z důvodu zkušebek? Vidět tolik podvozek není příliš estetické...
Ale jinak chválím:-)
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Dejte bobrovi okusovat dřevo, ne městský rozpočet!
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1307
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 07:35:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobré ráno.

Osobně bych na BUSE přes MYPOL taky nešahal, bo co není moje, na to nešahám, ale na druhé straně, předpokládám a doufám, že Prox to myslel s nadsázkou a určitě ne zle....

Ostravák je fanda hodně zaujatý pro věc, zatímco vandal je spíše antifanda...! On už to příště neudělá, že, Ostraváku...?

Hoši, ta 3wana, to je ale věc... Jsem nemohl usnout do 02:00, pořád jsem na ní musel myslet... Řekl bych, že pokud budou jízdní vlastnosti bez chyby (a to budou), pak si myslím, že máme docela slušný základ vozovného parku za produktivní cenu... Typová kombinace 3wana, souprava 2x wana, sólo wana je i z hlediska tvorby jízdních řádů doufám kapacitně vhodně zkombinovatelná...
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 07:48:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

docela by mě zajímalo zda by bylo možné spojit LF3 s LF do soupravy? Ale to už by vyšla délka pomalu k 50 metrům :o))
www.helax.cz dance music radio
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1308
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 08:04:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obávám se, že by to snad ani nemělo smysl. 3wana má pouze manipulační kupl a pochybuju, že datovou zásuvku u něj... Navíc, co známé omezení 40 m?
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 784
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 08:05:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako: a nebyla ta nespavost kvůli Pako_JR? konec OT:-)
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Dejte bobrovi okusovat dřevo, ne městský rozpočet!
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2851
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 08:06:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki:
Pako: To bylo v zápalu radosti.
Jinak původní nápis na BUSE byl cíl 9001. Bude se pak mazat nebo tam zůstane?
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2853
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 08:10:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako: Výjimky existují. Viz souprava T3REV+VV60LF+T3REV v Brně.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1309
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 08:11:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Verusha:

Kolego, promiňte, ale nejste demagog...???

Již několikrát zaznělo, že to NENÍ modernizace, ale NOVOSTAVBA. Proto se domnívám, že Vaše argumentace jest veskrze lichá a nemohu se s ní ztotožnit!

Právo na názor Vám samozřejmě nikdo nebere.

A že jsem tak smělý. Už jste ji viděl? Vezl se v ní, abyste dokázal zhodnotit jízdní vlastnosti, interiér, obsluhu? Ono šmahem něco a priori dopředu odsoudit bez znalosti věci... Jistě, můžete, ale jakou má potom Vaše argumentace váhu...??? Kromě pár bytů prezentovaných na webech...

Děkuji.
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1310
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 08:15:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Norton: Ne, spal jako dudek. Poslední dobou se mi bohužel nějak mění biorytmus. Večer nemůžu zabrat, ráno nemůžu vstát. Hrůza... Makat od 7:00 pak není žádný med... Sorry za OT.

Ad Ostravák: Jo, jsem si myslel. Co se týče brněnských kombinací, pak se raději zdržím komentáře...
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2316
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 13:48:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co všechno z oblasti MHD (kromě 3wany) bude k vidění na Czech Railways?
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 12.května 2006, ICQ #277-439-754
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 639
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 14:16:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba tam bude qidění Absolut
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 14:35:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Modernizace nebo novostavba, já si o tom a podobných projektech založených na papírech T3 a K2 myslím svoje. Nikterak neshazuji úroveň TKT co se týče dílenského zpracování. A třeba to i pěkně jede a tak vůbec, ale já si říkám, jstli to tak v naší zemi prostě musí bejt.
22Tr je moje mládí, u kterého zestárnu.
Prouza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 4-2004


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 14:56:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: To, že skříň vychází částečně z T3 a Vám se tento fakt nelíbí, je pouze Váš osobní šotozáchvat.
Dejvy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 15:22:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Verusha: odkud je ta příšerná myšlenka, že 3w je založená na papírech T3 a K2??? Pokud vím, společné je to, že také jezdí po kolejích, má elektromotory, dveře, sedadla... ale jde o zcela jiný vůz.
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 15:26:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

docela by mě zajímala ta galerie kde je k vidění fotomontáž Anitra s T2. Víte někdo adresu?
www.helax.cz dance music radio
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 15:34:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Verusha: No vidíš, a já si myslím, že projekty typu Wana opravdu zachrání naše provozy na překlenutí dalších 15ti let a pak přijdou konečně ty opravdové tramvaje, po kterých taky slintám.
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 15:35:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny: http://fotogalerie.svetmhd.net/category.php?cat=129
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 10-2002


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 16:12:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Gakon take měl zájem, škoda že to není pozdější tak 18:45 také bych rád šel svama
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Zajoncz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 16:22:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, 1401 je venku!

Nechcete už nikdy zmeškat "svou" tramvaj či autobus na vašem oblíbeném kurzu?
>>> špehujte Ostravu online!
www.OSTRAVA.unas.cz
Podpořme vlastní automobilovou dopravu, zrušme MHD, zapojme se všichni do programu "ODS mínus"!!!
Hranolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 17:40:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nazdar je stále venku 1401?
Mirda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 18:13:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před pár minutama byla na Úmob Jih směr HLN.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2319
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 18:29:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba tam bude qidění Absolut

Absolut vodka
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 12.května 2006, ICQ #277-439-754
Karosák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 18:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1401 kolem mne projela cca v 18:15 na Vodárně směr dílny. Skutečně povedený vůz, konečně něco, co skutečně nahradí dvě té trojky. Navíc je pozitivní, že je zde tak velká část nízkopodlažní. Zkrátka, kam se hrabe Praha se Škodami...
MHD aktuálně - vše o hromadné dopravě - http://www.mhdaktualne.net

Proč chce primátor Ostravy snížit dotace na dopravu?
A jaké novinky v MHD jsou v Českých Budějovicích, Praze, Jihlavě, Havířově a Ostravě?

Čtěte magazín ATT - http://www.mhdaktualne.net/att.html
Tommas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 20:25:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moje slova, z pevných podvozků se mi dělá šoufl.
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1311
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 22:39:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý večer.

Pánové, nevzpomenete si náhodou, jaký byl interval linek d-7, d-10, d-11 a d-16 špička-sedlo cca koncem 70. a začátkem 80. let, kdy jezdily:
a) d-7: Výskovice - Poruba, smyčka,
b) d-10: Zábřeh, smyčka - Poruba, smyčka (pak Poruba, vozovna),
c) d-11: Zábřeh, smyčka - Výstaviště,
d) d-16: Výškovice - Výstaviště...???

Díky.
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 22:46:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Člověk si vyjede na pár dní do končin kde je snad i elektřina pouze ve formě blesků a ono do ulic vyjede nejočekávanější objekt roku. Nu co se dá dělat, fotky se mi líbí. Jen tak mimochodem, kterou Ostravskou wanou počínaje už budou novostavby?
Chcete mít svůj vlastní dopravní podnik?...........Už brzy budete moct
Zabij bobra, zachraň strom
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2325
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 23:25:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: 1wana bude novostavba?
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 12.května 2006, ICQ #277-439-754
Dejvy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 07. června 2006 - 00:05:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1wana je novostavba (samozřejmě verze Ostrava), pouze se o tom moc nemluví; je to věc papírů.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 07:17:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dejvy: právě mě zajímalo která bude první, jestli 1318 která už by měla být skoro ready (když tu tehdy někdo dával výpis která wana dostane které papíry tak bylo 8wan a 7techničáků) nebo až 1319 na které se podle Zpravodaje pracuje (pokud se nepletu). A kolik bude wan do budoucna? (mysleno jako že stale se vyrábí?) A počínaje tou první novostavbou budou už všechny novostavby nebo to bude jen taková vlaštovka na předváděčku že to půjde. A poslední otázka, bude se novostavba lišit v označení typu?
Chcete mít svůj vlastní dopravní podnik?...........Už brzy budete moct
Zabij bobra, zachraň strom
aaaa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.202.19
Odesláno Středa, 07. června 2006 - 08:39:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad pako: pokud si dobře pamatuji tak 7 a 10 jezdili co 24.min proložené tedy co 12 min a 11 a 16 tam to bylo hodně málo myslím že od 30 do 40 min.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 07. června 2006 - 16:03:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem si všiml, že vůz 986 už nemá CVR na ZOO, nevím, do jaké míry je však tato informace aktuální.
Vypsal bych sázku na to, která kačena (jestli 1511, nebo 1513) vyjede dřív do provozu s cestujícími po znízkopodlažnění. Nebo si snad DPO schovává 1511 na Czech raildays jako kontrast k 1401?
Mimochodem, kde bude mít svůj domov 1401, předpokládám vozovnu Moravská Ostrava?
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1312
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 16:08:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobré odpoledne.

Ad aaaa: Jasně, díky za info. I když mám nejasný pocit, že pro d-11 a d-16 ve špičce byl možná prokládaný interval co 12 min. také.

Díky.
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 18:54:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsme dneska v pomerne bohate ucasti (Gakon, Xxichtyl, Dodo, ja a vandal Ostravak) proverili nove linky na Jihu, 55 (Interspar - Poliklinika), 35 (Poliklinika - SB krizovatka) a 77 (SB krizovatka - Hotel Belsky les). Nutno podotknout, ze nas bylo pet a obycejnych cestujich nebylo temer nikdy vic nez nas (krome a-77 od Luny smer Hotel Belsky les). To vse mezi pul ctvrtou a patou odpoledne. Jestli se nekde plytva, tak je to tady.

A na zaver jeden ze zajimavych momentu dne. 6479 - ctyri v jednom aneb United Colors of DPO.
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 18:54:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pokud vím tak nové LF půjdou na Křivou a LF3 do Poruby.
www.helax.cz dance music radio
Mirda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 18:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A v kolik jste jeli tou 35? Já chtěl jet kolem 16:50 ale nakonec jsem se na to vykašlal a šel domů
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 18:57:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

docela zajímavá informace o BUS na Jihu, od srpna do listopadu má být zavřený most ke SPARu takže tam linky zajíždět nebudou. Dokonce to snad i vypadá že oba mosty přes Horní ul. by měli být cca 1 měsíc zavřeny současně (ten u Poledníka se má ukončení podle papírů až v září). To by znamenalo že by nám třeba za tramvaje v případě nehody neprojela NAD lépe řečeno neměla by se jak otočit nahoře u SPARu
www.helax.cz dance music radio
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2858
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 18:59:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adams: Ta fotka je skoro stejná jako ta moje. Čím to asi bude?
Všichni: Ten bíly rukáv na Adamsově fotce je Xxichtylův.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 07. června 2006 - 19:11:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Denny: Nevíte, co se stalo 1511, že ještě nejezdí?
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 19:17:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Semolina: dílny nejsou moje parketa tak moc netuším,otázka spíš pro Jenkiho nebo Dejvyho
www.helax.cz dance music radio
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 737
Registrován: 8-2002


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 19:24:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mirda: v 16:16 z Polikliniky. Ta vytíženost byla hodně nízká. Shodli jsme se na dvou věcech. Nová Bělá je bohatší než Stará Bělá (málo lidí z NB využívá bus) a na tamní končiny by stačil minibus.
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 893
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 20:00:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1511 určitě brzy bude.

Jinak "konečně něco, co skutečně nahradí dvě tétrojky" je ta nejhorší pitomost, jakou kdo může říct. Když se rozbije nebo jinak zdechne Kvatro nebo KT8, znamená to ztrátu dvou jednotek z hlediska obsaditelnosti. Když ale zdechne dvojče T3, dá se téměř vždy lehce rozpojit a "udělá se" jiné dvojče. Tohle s dlouhým článkovým vozidlem neuděláte. Když vám jich v kalamitě půlka pochcípá, nemáte to ani kde rychle opravit a pokryjete jenom půlku spojů. Když zdechne půlka dvojčat, roztrhají se a udělají se aspoň sóla, takže vypravíte plný počet spojů, i když cca půlku jen v sólech. Kapacita se sice sníží, ale zachováte pravidelnost dopravy, což je podstatné.

Spřahovatelnost malých jednotek vždycky vyhraje nad velkou kapacitou článkových vozů a nahradit všechny sóla článkovými vozy je nesmysl. Dlouhé vozy by měly být v menšině. Bohužel dnešní politika omezování dopravy a prodlužování intervalů nahrává použití menšího počtu vozů (řidičů atd.) s větší jednotkovou kapacitou.
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 10-2002


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 20:04:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byla to paradní projíždka také sem také vyfotil mnoho barevné sedadlo bez Adamsova rukavu s jiného úhlu

Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1313
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 20:40:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý večer,

ad umístění 1401: Boris před časem napsal, že v BtbHf Poruba není v hale denní údržby zvedák pro kloubové 3článkové vozy... Nicméně dle mého soudu, přece se nebude zvyšovat počet kloubových 3čl. NP vozidel na Křivé...??? To by časem znamenalo, že by Křivá musela vypravovat ještě více porubských kursů... Např. 5 z 10 na d-8, více než 1 na d-7 a d-17... Přijde čas, zvedák snad v Porubě bude...
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2859
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 20:57:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1401 na smyčce Dubina:


Za echo děkuji Maygovi.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 10-2002


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 21:00:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ostravák ještě sem na 1401 neměl štěsti
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 668
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 21:02:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Ostravak: Hezké foto , vyšlo Ti světlo, stála tam pěkně dlouho, žena čekala u okna nervozně asi 20min :-) taky dobre žes ji chytil až na smyčce.
Chcete mít svůj vlastní dopravní podnik?...........Už brzy budete moct
Zabij bobra, zachraň strom
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2860
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 21:09:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snažil jsem se. Původně jsem čekal na Poledníka, ale furt nejela a nejela a tak jsem se vydal ke smyčce a yfotil wanu ze všech úhlů. Kryty kloubů už má celé, takže už to vypadá zase o něco lépe a všimli jste si, že v přední nízkopodlažní části je několik sklopných sedaček bokem ke směru jízdy? Fuj. Jinak je to ale nádherná tramvaj. P.S.: Nějakou dobu jsem se snažil ukecat řidiče, jestli si můžu vyfotit interiér, ale neodolal. Měl však pravdu, jelikož přece jenom se má interiér a podobné věci na veřejnost dostat až na Czech Raildays. Jinak jak procházel celým vozem, tak to vypadalo značně komicky. Dolů, nahoru, dolů, nahoru, dolů a nahoru.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 10-2002


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 21:12:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ostravák paradní fotky ty se ti povedly
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 21:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moje komplexni vyhodnoceni dnesniho vyletu a navrh na upravu dopravy je asi takovy.

1) a-77 rozdelit na a-27 Proskovice-Poliklinika a a-77 Klasterskeho-Prumyslova zona. a-27 klasika bus interval celodenne 40, ve spicce 20, a-77 klasika bus ve spicce 20. Vicemene formalni vec, ulehci orientaci.

2) Nechat linky a-59 a a-26, a-59 celedenne interval hodina (dva kurzy), ve spicce doplnit interval na dvacet minut linkou a-26.

3) Zrusit linku 35, 50 (v useku Mirove namesti - Nova Bela) a 55 a vytvorit nasledujici 3 linky, na nez by bohate stacil minibus:

Linka 1: Mitrovice - NB krizovatka - Zizkovska - Benzina - Poliklinika (1 celoden, 1 trhacka, interval 60/30 minut)
Linka 2: Krmelinska - NB krizovatka - SB stred - SB kostel - Interspar (1 celoden, 1 trhacka, interval 60/30 minut)
Linka 3: SB Krizovatka - SB stred - Interspar (1 celoden, 2 trhacky 60/30)

4) Prebourat Interspar, aby se do nej nejezdilo pres most, coz je dost nechutna zajizdka, respektive aby se dalo vyjet smerem na jih na Starou Belou. Prekladam svuj skvele zpracovany navrh.




Vysvetleni takoveto:

Zrusit zausteni ulice Junacke do Plzenske (bod 1) a z krizovatky tak vytvorit pouze typ T s odbocenim vpravo k novemu Lidlu (bod 2). Nad krizovatkou 2 vybudovat zastavky misto Plzenske. Oba smery. Krizovatku oznacenou jako bod 3 nemenit (odboceni k pumpe), stejne tak krizovatku 4 (odboceni na most). Most opravit. Ulici Horni ZE smeru Poliklinika napojit pouze smer Belsky les (Horni neni vypadovka, proto jeji zausteni pouze smer Belsky les pripojovacim pruhem (teoreticky by slo i nechat auta odbocit vlevo na vypadovku, coz jsem v planku cervene zaskrtal, nicmene ceka se tam dlouho). Zaroven v bode 5 zrusit odboceni z Plzenske doprava na Horni a vybagrovat ten prejezd (bod 7), co tam vzniknul. Beztak se tam akorat lidi budou bourat. Ti co prijizdeji do Ovy a mermomoci chteji na Horni, mohou odbocit na krizovatce 4 na most a stocit se na Horni podle sipky oznacene jako 6. Na plose oznacene jako 8 je dneska smycka, to je bez debat. A nejdulezitejsi bod je cislo 9. Propojeni mezi kruhacem vzadu u Intersparu, Plzenskou a Junackou. Samozrejme svetelna krizovatka s Plzenskou. A seridit semafory v prujezdnem smeru Plzenske.

Vysledek: Ulehci se dnesni pretizene 4smerne krizovatce Plzenska-Junacka-Lidl. Vytvori se inteligentni reseni, aby busy mohly terminalem projizdet v obou smerech odevsad vsude a ne zajizdet vraceckou pres most. Linka 26 by zastavila na nove zastavce Plzenska u omezene krizovatky 2 (misto stare zastavky Plzenska), pak by pres most zajela na Interspar a po nove spojce by pokracovala dal na SB. Opacny smer logicky nova spojka-Interspar-most-nova Plzenska. Totez 59. Minibusove linky co jsem vykoumal by prijely od SB po nove spojce na Interspar a odstavily na parkovisti.

Tot vse, to byla sichta. Kdo to docetl az sem a pochopil, ma me uznani. Komu se to libi, je moje zlaticko.
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1314
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 21:19:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Adams:

Excelentní... A jsem rád, že jsi sehnal min. 80-100 mil. CZK od magistrátu, vládního fondu na rozvoj dopravy či podobného fondu Evropské unie... Kdy se začne...?

Dík.
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1315
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 21:29:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad všichni, co dnes jezdili: Co takhle ty autobusové spoje zrušit všechny...? Bez náhrady. Cestující sice nebudou jezdit, ale víte, kolik se zato ušetří na vypravenosti plus mzdách řidičů...? A jak je efektivní mít v autobusových garážích přesně nedefinovaný, o to však bohatší park vozidel navzájem součástkově nekompatibilních...
Autobuse není tramvaj, doba odpisu je podstatně nižší a spotřeba paliva podstatně dražší...

Navrhuji následující: Realizujte a promítněte své návrhy do konstruktivního návrhu, tzn. sestavte plán vypravenosti, JŘ linek i vozové JŘ, sestavte tabulku nákladů a přínosů... Prostě to vypočítejte tak, aby to byl hodnověrný materiál hodný posouzení... A zahrňte do toho výši jízdného (upozoňuji, že vše je komplet v zóně 3) a městské dotace za rok plus jejich podíl na busy v dané části. Plus dopad vlivu místních obvodů... Jsem zvědav...

Kolegové - ono někdy i zdánlivé plýtvání může být levnější než sofistikované řešení, které pak v konečném řešení může vyrazit dech. A někdy i průjezd zdánlivě poloprázdného Solarisu 12 může být levnější než vypravení extra midibusu... Zvláště tehdy, když místní starosta prudí stran frekvence spojů, na což může být pak vázána městská dotace...

Díky za laskavost.

(Příspěvek byl editován uživatelem pako.)
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace