K-report
 

Archiv do 14.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 14.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 14:59:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV:Jo,souhlas,když už Letňany nemaji metro,tak tramvaj by si zasloužily.A větev do Libně by taky nebyla špatná,aspoň by se zajistilo slušný spojení Letňan/Proseka s Palmovkou.
Akorát mi ten návrh přijde trošku sci-fi...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 15:07:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lorde, nechceš přece jen radši tramvaj k baráku?
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 16:02:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Nechci, děkuji, velice laskav :-)

Představoval bych si to takto:

3: OC Čakovice - Letňany - Výstaviště Letňany - U Kříže - Palmovka - Karlín ...

10: OC Čakovice - Ďáblice - Libeň - Palmovka - Ohrada ...

12: ... Palmovka - Harfa - Lehovec.

14: ... Kobylisy - Ďáblice - Avia.

15: k vozovně Kobylisy.

17: ... Ďáblice - Letňany - Výstaviště Letňany.

24: k vozovně Kobylisy.

25: ... Palmovka - U Kříže - Letňanské výstaviště - Letňany - OC Čakovice.

Any comments?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 906
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 16:32:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěkné představy, ale výstavba takové trati je nereálná, jelikož souběh s metrem. Možná ta trať U Kříže - Letňany - Čakovice by měla naději, ale stejně jsou tu přednější projekty, takže dokud tu nebudou LOH se sídlem v Letňanech, tak asi také ne. Odpor vůči tramvajím v Bohncích nechápu. Nějaký pádný argument by nebyl?
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 17:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvaje prej delaj hluk.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 907
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 17:03:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten lze velmi dobře eliminovat (trávou, případně plastisklovou stěnou) na úroveň hluku silnice Viz Barrandof.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 17:39:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord Vetinari: Když tu trať zaplatíte...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 17:39:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice:

Odpor vůči tramvajím v Bohnicích je dán tím, že v Bohnicích bydlím.

2) Žádný souběh s metrem tam není, jen ten kousíček mezi Prosekem a Výstavištěm, ale to je jiný směr, tudíž by si to nekonkurovalo.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 908
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 18:59:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

L_v: Jde o to, že v té oblasti bude metro. Jsou tu jiné čtvrtě, které čekají na rychlejší a kapacitnější formu než-li je bus. Například Malešice, Libuš, Suchdol, Bohnice, Čimice a další.

Odpor vůči tramvajím v Bohnicích je dán tím, že v Bohnicích bydlím.

A kvůli té tramvaji by se musely bourat nějaké baráky, nebo co? Mě připadá, že zavedení tramvaje do Bohnic má velkou převahu kladů nad zápory. Větší efektivita, rychlost, žádné splodiny do ovzduší...
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 19:13:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: to je princip "Not in my backyard". Tedy tramvaje jsou dobrá věc, dokud mi nezačnou jezdit pod okny:-)

(Příspěvek byl editován uživatelem syverin.)
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 20:21:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: Kvůli těm tramvajím by se musela vykácet alej stromů.

V té oblasti sice bude metro, ale já tu tramvajovou trať vedu záměrně tak, aby fungovala jako oboustranný napáječ a současně doprava k Tescu.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 10. června 2006 - 14:57:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad TT Letňany:
LV: Autobusová linka by byla, myslím, vhodnější.

ad TT Bohnice:
LV: Snad by bylo možno vést tu trať i jinudy, tak, aby ona alej přežila, ne?
Dejvice: A jaké bude mít ta trať klady krom těch, které jsou společné všem nově budovaným tratím (ekologičnost (resp.jen zdánlivá, elektřinu vyrábíme v tepelných elektrárnách, že?), o něco málo větší kapacita než autobusy atd.)? Když totiž od kladů většiny plánovaných tratí odečteme ty společné všem novým tramvajovým tratím (to je totiž spíše o souboji tramvaj x autobus), abychom zjistili, jaké klady má daná konkrétní trať, ukáže se, že krom nahrazení autobusů nemá ona trať jiného významu...
(Doufám, že si tímto proti sobě nepoštvu polovinu diskutujících...)
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 10. června 2006 - 22:15:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser:

1) Tramvaj Bohnicím nepřinese vůbec nic a nikdo ji tu nechce. Tak proč ji stavět?

2) Pokud by v těch Letňanech byl vhodnější autobus, klidně, já mám autobusy mnohem radši, než tramvaje. Ale pak musím souhlasit s tím, že trať Kobylisy - Sídliště Ďáblice je zralá na zrušení - je to jen takový cancourek do míst, kde bude metro a zbytek obslouží autobusy ze starých Ďáblic. Já se jen snažil vymyslet nějaké její rozumné prosloužení, a vyšlo mi z toho "Ďáblice - Tesco - Sídliště Letňany - Výstaviště Letňany".
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 10. června 2006 - 23:13:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Myslím, že by bylo vhodné postavit trať podél Žernosecké (žádnou kotasovinu, klasika pouze koleje a ostrůvky jako všude) a spojit tak na severu obě větve. Vyřeší se tak konečně obsluha Šimůnkovy, kam bude jezdit od Bulovky přes Ládví k Vozovně jedno napájecí sólo. Dnešní 175 je tragická. Tramvaj do Ďáblic je zbytečná kvůli své kapacitě a do Letňan proto, že se přes sídliště Letňany bude jednou do Čakovic prodlužovat metro a pak bude letňanská trať stejně zralá na zrušení jako dnes ďáblická.
Mimochodem mně osobně by se tramvaj Žernoseckou líbila obzvášť, navrhoval bych totiž jiné trasování metra D, jehož součástí by měl být i terminál na severu Chaber, kam by byla od Vozovny Kobylisy trať prodloužena. Plánek s mým návrhem metra D na http://mujweb.cz/cestovani/metrod

Co se týče bohnické trati, já jsem také proti její stavbě, jediné, co by Bohnicím přinesla, je přímé spojení s Libní, ale záporů je více. Např.by ona trať prodloužila intervaly spojů (tolik tramvajových linek, aby bylo dosaženo dnešních intervalů autobusů, tam prostě jezdit nebude). (To samé mimochodem platí i v případě suchdolské trati.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1007
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 11. června 2006 - 06:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Myslím, že ty máš mimořádné štěstí, nic víc :-)
Arj, Absolut: když vidím zastávku 355 Sídlištní a Květnice, tak je zřejmě možné všechno...
Jiří t, Lord: Vy si nepamatujete, jak dopadla elektrická trakce do Letňan, že ne? Ta páteř je tam metro, bude potřeba linkový výplet. Ten z tramvají neuděláte, že.
Mouser: "jedno napájecí sólo" je autobus, ne tramvaj. Až budete mít na bus-lince provoz kloubusů po 2 minutách, uvažujte o tramvaji, dřív ne. (Btw.:175 zrušit a 186 vést v úseku Kobyliské nám.- Prosek přes Vozovnu K a Šimůnkovu, a bylo by hotovo.)
Když chcete TT, tak budiž - od Vozovny K. po trase 181 k léčebně a dále na sídliště. TT by tak přišla do Bohnic "odzadu", přiblížila by se Čimicům, stavebně by byla jednodušší a kratší a LV by si ničeho nemusel všimnout.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 11. června 2006 - 10:40:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když vidím zastávku 355 Sídlištní a Květnice
Štěpnice!

175 zrušit
Bohužel, v současné podobě je to naprosto zabitá linka. Možná by stálo za to prodloužit svazek 162+169+175 na Nádr. Hol. a místo toho zrušit 201 (po dostavbě metra na Prosek).
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg!
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 11. června 2006 - 10:46:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: S tou 186 se mi to příliš nelíbí. Neboť spojuje Bohnice (a to narozdíl od 177 i jejich jižní část) s Českolipskou, kde v blízkosti stojí několik škol. Prodloužení jízdní doby by bylo v tomto případě asi natolik výrazné, že studenti by se asi hodně ozývali. Pro Šimůnkovu existují tato řešení:
- tramvajová trať - zamítnuto pro nevelké využití, dobrá
- vést tudy namísto zrušené 175 něco delšího častějšího - jenže proč z nějaké delší častější (=> v 90% případů tangenciální) linky dělat zároveň i napaječ Šimůnkovy? Napaječe a tangenty by měly být, pokud možno, odděleny. Nehledě na to, co by se stalo např.v případě 186, tedy výrazné prodloužení jízdní doby, které by mohlo mít za následek až ztrátu funkce dané tangenty.
- úprava 175 - já osobně bych byl pro zkrácení intervalů i autobusů, ale v tom případě by to chtělo dopravce, který disponuje midibusy, jinak by musel DP pořídit další kousky. A zároveň bych 175 protáhl do trasy Kobylisy-Šimůnkova-Štěpničná-Ládví (jakožto zastávkovou) a 103 nechal za Ládvím stavět až na Sídl.Ďáblice. Nebo zavést její (103) zastávky mezi Ládvím a Sídl.Ďáblice ve směru Ládví pouze pro výstup a ve směru Ďáblice pouze pro nástup (tato podmínka by se narozdíl od předchozí týkala i zastávky Sídl.Ďáblice).
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 11. června 2006 - 10:48:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Linka 201 je prý využívané spojení polikliniky Prosek a Bulovky.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 11. června 2006 - 11:48:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tuhle jsem četl v pražské příloze jedněch novin,že v Bohnicích je málo parkovacích míst a ty,že prý vzniknou vykácením aleje uprostřed silnice a zastupitel se samozřejmě dušoval,že stromy se vysadí jinde a ve stejném množství.Proti tomu se ale žádný odpor nechystá a je to OK.No holt preference MHD v Praze je jen slovo...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 11. června 2006 - 13:07:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

preference MHD v Praze je jen slovo...

Tohle není o "preferenci MHD" - tou se navíc rozumí upřednostňování vozidel veřejné dopravy v rámci existujícího provozu.

Tohle je o občanských prioritách - svými daněmi si platím magistrát, aby vyřešil dopravu - což se v Bohnicích celkem podařilo. Jiná věc je, že on mé daně místo toho utratí za stěhování do zadlužené budovy.
Ovšem to parkovací místo potřebuji/chci pro svoje auto, které jsem si koupil za peníze, které mi zbyly po tom předchozím zdanění. A "úkol" zajistit parkování, který dávají titíž občané, se velkému magistrátu ani jednotlivým čtvrtím zatím moc řešit nedaří.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 11. června 2006 - 13:30:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser: Tramvajové trati se nestavějí proto, aby tam jezdilo "jedno napájecí sólo". Pokud by tam mělo jezdit jen ono, je to nejlepší důkaz, že je to frekvence čistě pro autobusy a tramvaj nemá v Šimůnkově co dělat. Ale jak Vás tak čtu, jste vůbec docela fantasta ... metro do Čakovic ... D do Chaber ... no tak.

KM: Ne, to není žádný výplet, to je základní obsluha Letňan. Staré Letňyny zvládnou autobusy z Čakovic a Kbel jedoucí k metru na Výstaviště.

Akribius: Díky za info, já už se přeptám. Nesehnal bys mi ty noviny?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 11. června 2006 - 13:44:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius:

Nemyslíš náhodou tohle? To by mi nevadilo.

http://www.praha8.cz/(mdhoiinkvcgtbhzeocd14oz2)/default.aspx?id=2034&ido=490&sh=-1595105544

Pokud je to ono, tam nikdy tramvaj vést neměla, a tomu, co atm je, říkat alej ... no budiž.

Ale udělej si někdy výlet do Bohnic a projdi se mezi Krakovem a Zhořeleckou ...

(Příspěvek byl editován uživatelem lord vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 11. června 2006 - 13:58:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser:
Linka 201 je prý využívané spojení polikliniky Prosek a Bulovky.
To se dá po prodloužení metra C jednoduše řešit vrácením 210 na Proseku do původní trasy. Stejně bude zbytečné, aby kopírovala metro de facto mezi Střížkovem a Letňany.
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg!
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 11. června 2006 - 17:57:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: Anebo 210 rovnou zrušit a rozšířit provoz 201.

LV: Metro do Chaber je (bohužel pouze) výplodem mé fantazie, ale metro do Čakovic by údajně jednou vést mělo. V Čakovicích se totiž plánuje jakési "nadnárodní nádraží" pro mezinárodní vlaky projíždějící Prahou "jaksi mimochodem". Tedy alespoň tak chápu já jednu z výpovědí našeho oblíbeného radního p.Radovana Šteinera (žel si již nepamatuji kterou přesně, jinak bych dodal link nebo citaci).
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 11. června 2006 - 18:25:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser:

No to by mne zajímalo, vždyť to ještě není ani v ÚP ... mezinárodní nádraží mimo město ... to se mi nelíbí.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22947
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 11. června 2006 - 18:50:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přece Praha nezůstane za Brnem pozadu
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1008
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 11. června 2006 - 21:01:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser a 175: Tak jinak - stejně přijde doba, kdy 183 bude muset začít jezdit CD,CT. tak se od Voz. Kobylisy prodlouží na Kobylisy. Nebo se 181 mezi Vozovnou a Čimicema povede přes Kobyliské náměstí. A místo ní třeba právě ta 186. Prostě určitě by tam šly ty linky prokombinovat tak, aby se ty dva vozy na 175 ušetřily a nikdo nic nepoznal.
Svazek 162,169 a 175 je nesmysl, protože hlavní zátěž je na Prosek. Ostatně, k linkám 210 a 201 se přidá i 102, která pojede na Davídkovu (nebo jak se to teď jmenuje) a tam odtud přijede do Kobylis civilizovaně na nástupní stanici společnou i ostatním bohnickým busům.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 11. června 2006 - 22:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord: "Tramvaj Bohnicím nepřinese vůbec nic a nikdo ji tu nechce. Tak proč ji stavět?"
analogie: Metro Letňanům nepřinese vůbec nic a nikdo ho tu nechce. Tak proč ho stavět? ...a vidíš je tam.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 11. června 2006 - 22:31:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Tak si, prosím, přečtěte ještě jednou, co jsem psal. Psal jsem totiž, že bych nerad, aby se nějakým dlouhým tangenciálním linkám přisoudila změnou trasování funkce napaječe Šimůnkovy. To je špatně jak pro Šimůnkovu, tak pro tu tangentu.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 1-2004
Odesláno Neděle, 11. června 2006 - 22:31:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orky: A copak to metro vede do Letňan?
Bohnice by analogicky mohly dostat tramvaj se smyčkou v Čimickém Háji, nejdál v Podhajských polích. To by se té aleje možná ani nedotklo .
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 1-2004
Odesláno Neděle, 11. června 2006 - 22:43:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser: Proč se vám nelíbí míchání napáječů a tangent? Tangenta může roli napáječe plnit slušně, pokud se doplní napájecí linkou jezdící podle potřeby jen v tom exponovaném úseku.
Jednou to může fungovat i tak, že když bude tangenta na koncovém úseku nedej bože o pět minut opožděná, tak místo ní pojede v jejím čase ten napaječ a tangenta potom, místo něj - a nikdo nic nepozná.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 11. června 2006 - 23:39:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: Zpoždění jsou dnes ještě problém. To, o čem píšete, by bylo hezké, ale tak daleko ještě nejsme. A do té doby navrhujme řešení vyhovující i dnes. A dnes pětiminutové zpoždění vem čert, ale deset minut už je dost a přitom to není nic neobvyklého. To je například přesně to, co se nelíbí na 177. A kauza Šimůnkova je ještě komplikovaná tím, že se žádná tangenta nenabízí k tomu, aby "jaksi mimochodem" vedla Šimůnkovou (od metra Kobylisy). Pokud tam násilně zavedeme např.186, bude to znamenat poměrně výrazné prodloužení jízdní doby pro ostatní uživatele této linky a na Žernosecké se projeví případné zdržení kdesi na Černém Mostě...
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 07:34:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orky: Lehce bych to upravil: Metro Proseku nepřinese vůbec nic,tak proč ho stavět?...a je tam. Jak správně podotknul Vratislav, od Letňan je budoucí stanice Letňany kus cesty.
Problém Šimůnkova: Mně připadá nejjednodušší protáhnout tam 136. Jenže to je přesně dlouhá tangenta, navíc tam přijede z opačnýho směru než současná 175...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 09:46:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: "je" oprav na "bude", ale na myšlence se nic nemění.
Jiří: Ale ta stanice je na katastru Letňan, s úpravou souhlasím.

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 10:04:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kauza Šimůnkova:Teď mně napadlo tohle: 146 Depo Hostivař-...-nádr.Libeň-Vysočanská-Prosek-Liberecká-Sídl.Ďáblice-Šimůnkova-Voz.Kobylisy-Kobylisy.
Lince 146 by to možná dalo větší smysl,i když s ní i teď jezdí pomalu čím dál víc lidí,minulej týden si v ní někdo dokonce stěžoval,že nejezdí častějš...
Zároveň s tímto by šlo možná i trochu překopat tangenty 177+195, což už se tu probíralo...
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 10:18:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problém 175: Mimochodem, pokud chcete šetřit bus na 175, tak nemohla by dotyčná linka jet kratší trasou Čumpelíkovou ulicí? Neušetřily by se třeba dvě minuty jízdní doby a jeden bus z těch dvou? Ostatní spojení (v zásadě jen Čimice-Bohnice a Prosek, kam jinam?) zajistí tangenty.

A nebo ještě jinak: Sloučit 175 (vedenou Čumpelíkovou) a (třeba) 200.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 10:26:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord- ten článek jsem četl v těch novinách,co teď denně chodí do schránky zdarma-Kurýr nebo Expres? Nevím,které to jsou,ale je v nich to samé co na Tvém odkazu akorát to tam není tak podrobně rozepsáno.Bohužel je už nemám,jsou v popelnici na papír:-)
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 10:30:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří_T: 146 takhle horem by také šla. Přímá linka DH-Prosek myslím stále chybí. Ale také souhlasím, překopat by se to mělo POŘÁDNĚ .
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1009
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 10:42:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslím, že u vymetáku, který se už takhle motá úplně všude a jezdí dvakrát do hodiny nějaká ta minuta prodloužení už nikoho moc nena*e*e. Tak se mi ta 186 jeví jako nejvhodnější, nebo pak to odklonění 183. Přímé spojení Bohnice - Prosek zůstává 177 a 187. Ono to bude zase jiné po prodloužení metra.
AD ABSOLUT,McB a 135: Udělal bych zastávku Krymská souběžně se zast. tram.(holt by IAD čekala) a zastávku Estonská v Ruské ul. Pokud tyto dvě na 135 zatím nejsou,asi tedy místním zatím nechybějí.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 12:05:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: Čumpelíkovou bych 175ku netahal, páč určitě hraje nějakou roli i v obsluze sídliště v Kobylisích, kde by vypadla a zbyla by jenom 162 plus regbusy, takže nic moc.
Přímá linka DH-Prosek by byla určitě vítaná. Navíc se to přímo nabízí k tomu zásadnějšímu překopání tangent.
Ještě mě napadlo 187 Palmovka-Prosek-Sídl.Ďáblice-Šimůnkova-Kobylisy, ale ta 146 se mi jeví jako lepší možnost.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22976
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 17:13:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jsou v popelnici na papír:-)

Ani tam už jistě ne, poslední dobou čím dál tím častěji vidím, jak „modré papírové” kontejnery vybírají různí živlové a vozí to na káře do sběrny...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6345
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 13. června 2006 - 00:00:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedávno jsem tady spekuloval, proč jezdí linky 4+22+23 na Vinohradech/Vršovicích v tak divných intervalech, když by mohly krásně vytvářet teoretický proklad 2,6666 minut. Dnes jsem se konečně podíval na sloupek... Ve směru DC je to takhle: nejdřív jede 23, po třech minutách ve stejnou minutu 4+22. Pak 5 minut nic, a zase osamocená 23. A takto celý den. Je vůbec možné vymyslet to ještě debilnějc? Proč aspoň 22+23 nejezdí v pravidelném prokladu?
Zítra omrknu směr ZC.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 13. června 2006 - 07:16:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

NcBain: Odpověď zní ano, je to možný vymyslet ještě debilnějc, a to tak, že všechny tři linky pojedou najednou
Nicméně 22 a 23 by proklad mít né že mohly, ale měly. A já doteď žil v naivní představě, že ho i maji. Ach jo, to je jak když řeknete dítěti že ježíšek neni...
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 13. června 2006 - 07:59:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

22+23 nejezdí v pravidelném prokladu proto, že ráno i dopoledne přijede d-22 na Kubánské již dost obsazena a je tedy rozumné, aby před prázdnou d-23 bylo "okno" větší. To s tou d-4 je nějaký divný úštěk, má jezdit minutu před d-22.
Aktuální noty neznám, ještě někdy v dubnu to bylo ve špičce vyloženě takhle: d-22 + 5min d-23 + 2 min d-4 + 1 min d-22
---
Větší hardcore je VEČER ve směru z centra, kde bych fakt čekal, že při intervalu 20 min budou d-22 a d-23 proloženy na interval 10 min.

(Příspěvek byl editován uživatelem Absolut.)
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 13. června 2006 - 10:36:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nechápu věcí ... třeba roč večer jezdí z Kobylis společně 177 + 200 a 144 + 186 ... proč to není 177 + 144 a 200 + 186? Kvůli konečným zastávkám, vůči kterým jediným to lze označit za proklad?

A když už je to takhle debilně, proč aspoň 200 nejede minutu před 177, aby na Kobylisích pobrala co nejvíc lidí a 177 nebyla přeplněná, proč jeden nejdřív 177 a 200 až po ní?

Ať mi nikdo neříká, že JŘ 144 a 200 závisí ještě na nějakých jiných grafikonech ...

To jako když Bohnice odmítly tramvaj, tak je za trest vydusíme na autobusech?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 845
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 13. června 2006 - 17:03:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jako když Bohnice odmítly tramvaj, tak je za trest vydusíme na autobusech?
haha, lorde, zbytečně se zamotáváš do "konspirativních teorií" a navíc si svou reakcí právě na 4/22/23 odpovídáš sám: jak vidíš, na tramvajích je to némlich to samý.

all: přes den je proklad 22/23 ok, ale večer je to občas vážně nepochopitelný. a to je přesně důvod, proč se zuby nehty bráním rozdělení d-9 na dvě linky.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 913
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 13. června 2006 - 17:50:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel: Ano, rozdělení devítky by byla naprostá kravina. Podobně jako 22/23, 4/10 či 15/25. Osobně jsem pro snížení jednotného intervalu na 6/7-8/10/15 při zachování současného rozsahu, tedy nutná redukce linek. Jinak 22 jezdí často opožděná, a tak například z Pohořelce DC není raritou, že jede 22 a po ní minutu dvě prázdná 23.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 847
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 13. června 2006 - 17:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dejvice: pozor, zpožděná z malovanky dc není 22, ale 23! jezdím oběma velmi často a 22 je naprosto spolehlivá.

problémem 22/23 je nárazové přeplňování v úseku malá strana - hradčany, proto by ovšem 6 min v pdš nestačilo, ostatně tomu tak bylo před zavedením 23 a dvaadvacítka bývala tehdy už na pohořelci dc dooost našlapaná, o směru z centra vzhledem k nepravidelnostem nemluvě.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 914
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 13. června 2006 - 20:26:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel: Je fakt, že JŘ většinou nesleduji, takže to může být i naopak. Jinak nacpanou 23 prakticky vůbec nevídám, zpravidla jen 22.

Problémem je právě to, že se linky střídají přeplněná-poloprázdná, což by sloučení do jedné linky vyřešilo, 6-ti minutový interval by možná pravda nestačil. To by však mohlo teoreticky vyřešit zavedení "letní" linky jezdící od června do září z Malovanky na Malostranskou (pak přes PF zpět) nebo na Národní (dále Myslíkovou zpět).
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 848
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 14. června 2006 - 00:22:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nacpaná 23 není až tak neobvyklá - směrem z centra do vršovic vůbec ne, no a do břevnova to závisí na nepravidelnostech a také na nárazovém přeplňování (velké skupiny turistů).

já bych 23 rád viděl až na vypichu (stejně jako někteří z ropidu), pak by se ale asi musela nějak redukovat 15/25. jednak by pak byla 23 optimálně vytížená minimálně ve směru dc a hlavně by jezdila pravidelněji než teď. převedení cestujících přestupujících z m-A do 22/23 v sestavě 2x(2xT) by bylo zlepšením dopravy oproti sólům na 15/25, které jezdí z holešovic navíc ještě nepravidelněji než 22/23 a jsou vytíženy naprosto nerovnoměrně.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6346
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 14. června 2006 - 00:22:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut - 22+23 nejezdí v pravidelném prokladu proto, že ráno i dopoledne přijede d-22 na Kubánské již dost obsazena a je tedy rozumné, aby před prázdnou d-23 bylo "okno" větší. To s tou d-4 je nějaký divný úštěk, má jezdit minutu před d-22.

Takže je to vlastně správně. Tzn. že všechny tři linky se mají prohnat úsekem ČN - Karlák během tří minut (variaci 4-22 +-1 minuta neřešme). A pět minut nic - tak to má tedy být. Hmmm.

A včera jsem si na IPP omrk směr ZC - teoreticky je to bez chyby (2+3+3), ale prakticky to selhává. 5 - 7 minut díra, a pak všechny tři linky na dohled, "rozsekané" jen světly přes dvojí magistrálu.
Kde je chyba?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 14. června 2006 - 01:07:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde je chyba?
V Matrixu
Ale to je asi všude - vidět konvoj 8+20+26 (+někdy i 2) na Kulaťáku není nic neobvyklého.
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1011
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 14. června 2006 - 10:35:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel: Základní chyba: Pokud se někam budou cestující převádět, tak jedině z kvalitativně nižšího prostředku na vyšší, tedy z tramvaje na metro, ne naopak. To by se kaštani poděkovali, vracet se do tramvají.
22x23: Řešení by bylo udělat z 23 turistický bagr (zkrátit ke Kohinooru) a na léto jí posílit bez ohledu na proklady s 22 a řídit odjezdy klidně dispečersky. Pokud 23 na Vypich, pak 22 přes Hradčanskou a 15/25 na Malovanku.
Jinak ty proklady - to je prostě výsledek práce inženýrů s nejmodernějšími výpočetními programy. Dědci s tužkou a gumou by to udělali líp. Jenže to je každej na to študovanej, pokud možno ještě šotouš, co si splnil sen bejt u tramvajek a současně v kanclu a pak to takhle vypadá.
9/29 bude, nebudou totiž peníze ani vozokm a někde se to bude muset vzít. Akorát to možná poserou tím, že to bude "Devítka s tečkou v jízdím řádě": Takto označené spoje končí na Vápence/Kotlářce. Aspoň si cestující budou všímat čelních orientací.

(Příspěvek byl editován uživatelem káem.)
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 14. června 2006 - 11:50:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Pokud 23 na Vypich, pak 22 přes Hradčanskou a 15/25 na Malovanku"
to je imho blbost - jediná linka kolem PH? posilovat úsek HR-MA už teď obsazený 2x2*T3+metrem? navíc to trvá o dost déle - papírově pouze o minutu, ale reálně tak o 2-4 minuty - to by ti cestující poděkovali :-(

s 9/29 souhlasím, na Spojovací toho jezdí hromada a stejně se to vždy na Ohradě sjede - ještě se snad nestalo, aby přes den nečekala v zast. Strážní za 9 jiná tramvaj - btw nedokážu pochopit, proč se neobrátí smyčka Vápenka do protisměru (mělo se to, pokud vím, dělat při letní výluce, ale asi se zase někdo rozhodl šetřit na nesprávném místě) - takto oddělené zastávky jsou naprosto nevhodné pro potřeby ukončení další linky na Vápence
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1012
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 14. června 2006 - 11:59:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R31: Ono by to muselo být v souběhu s dalšíma změnama - jednak tedy tu 23 posílit bez prokladů, jednak zřejmě odebrat z úseku Hradč.-Malostr. 18 nebo 20. Déle by to netrvalo, protože v přímém směru zůstává ta 23 z Vypichu. Ono ale totiž to stávající řešení je nakonec asi nejlepší.
Dotaz k tý 9/29 - opravdu jou třeba do Řep ve špičky 4 linky? Leckdo argumentuje tím , že tam by "oslabená" 9 nestačila, čemuž nevěřím, ale ty (a akribius) to jezdíte...
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 14. června 2006 - 12:31:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

btw "Déle by to netrvalo, protože v přímém směru zůstává ta 23 z Vypichu." - jaký to má vliv na jízdní dobu linky 22 z MA na BH?
18 jinak poslat nemůžeš, protože musíš něco provozovat mezi ST a MA po mostě a 20 má být rychlé spojení Anděl - HR, takže tu jinam přeložit také nemůžeš

ráno to je do Řep tak akorát (tam jedou prázdné, ale směr Anděl vždy vše plné, ale asi tak od 8 ráno tam jedna linka jezdí zbytečně (pokud počítám 9 za 2) - na Andělu se v drtivé většině případů sjede 9 (předjetá a plná) + 10 (trochu zpožděná, poloprázdná) + 7 (hodně zpožděná - až na Anděl narvaná, pak prázdná) a jedou společně dalších 20 minut - imho tam toho jezdí zbytečně moc

já bych 4 ukončil na Zvonařce (a na druhé straně na Buranově), 12 na SN+Barrandov jako je teď 20, 20 bych udělal polookružní přes Na Knížecí a Anděl-Plzeňská (stejně teď jezdí zpožděná, že těch 7 minut na SN nebo Barrandově tak akorát vyrovná zpoždění), 23 místo 4 na ČN a 22 bych nechal

úsek Koh-i-noor - KN tam toho tolik nepotřebuje
a úsek Anděl - Kotlářka taky tu 4 nepotřebuje

takže na Řepy 9+10 a ve špičce 7
Kotlářka 29+7
SN - 12
Buranov - 14+4 a ve špičce 12
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 754
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 14. června 2006 - 13:11:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

úsek Koh-i-noor - KN tam toho tolik nepotřebuje

A to je který? Po trase 22, 24 nebo 6? Ale je to vlastně fakt, z IP na KN jezdí v některé chvíle týdne jen 3 linky a "bohatě to stačí".

A trasa Vodárna - Palačák potřebuje 2 linky?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1013
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 14. června 2006 - 13:11:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já už si Radku31 říkal, žes trochu změnil uvažování od "proč to nejde" k "jak to udělat aby to šlo". No nic.
Mě nezajímá jízdní doba 22, ale délka cesty cestujících z Břevnova na Malou stranu. A ta se nezmění, když budou moci využít 23. Tak dál ta opatření. 17 přes Mánesův most a Čechův bych uvolnil pro IAD. Právnickou fakultu obslouží 133 a 292 (nová staroměstská minibusí linka) Krom toho st. tram Čechův most je na dohled. Nebo 12 přes Starom a Práv. fakultu - to by vyžadovalo zřízení/přesunutí zastávek, ale zlepšila by se směrová nabídka.
Ad tvůj návrh: Oslabuješ Francouzskou a Vršovice, 4 bych nechal minimálně na ten Kohinoor, pokud teda myslíš, že zastávka Slávie to snížení o jednu linku (23 taky na Koinoor) snese. Smíchov celkem souhlas, problém je ale ta 4 v sólech v so a ne a večer. Možná bych k tomu zaved 13 CD,CT. V každým případě nám tam zůstává rezerva pro tu plzeńskou, kdyby se ukázalo, že redukce je nadměrná. Osobně bych spíš souběh na Plzeńský řešil zkracováním busů než tramvají. bylo by trochu více řevu, ale ještě více úspor...
123 dál než na Kavalírku je relikt totality :-)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1014
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 14. června 2006 - 13:14:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

arj: V některé chvíle jezdí Jugoslávskou jen dvě linky v int 20 minut: neděle do 8 hodin jen 10 a 22. (chtěl jsem napsat Ječnou, protože ta 6 je jen taková legrace aby si Radlice připadaly jako součást velkoměsta a dřív nejezdila taky)
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 14. června 2006 - 13:33:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Arj - z textu bylo jasné, že KN je Kubánské nám. a ne Karlovo nám., ale sorry, že jsem to nenapsal jasněji

2 KM - toho, kdo sedí ve 22 ta jízdní doba ale zajímá :-)
do autobusů se nepletu, nemám v tom vůbec přehled, tak ti budu věřit
2 linky bych asi na Čechovo nám. nedával, není tam na to kapacita a vedlejší produkt zkrácení 23 byl uvolnění Kub. nám. - 2 linky na 2 koleje

ad l. 6 - je docela vytížená a imho nemá smysl rušit linku, kterou cestující rádi jezdí - kdyby se uvažovalo o stavbě trati na Laurovou, tak by se to nevyplatilo, ale když už tam je (a ve velmi dobrém stavu!), tak bych jí rozhodně nerušil

ad IAD na pravém břehu - já se jen bojím, že pokud by se výměnou uvolnil levý břeh pro tramvaje, tak by si to za rok někdo rozmyslel a výsledek by byl klasicky český - IAD by byla všude a VHD omezená na polovinu původní dostupnosti

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace