K-report
 

Archiv do 03.července 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Ostravě » Staré archivy » Archiv do 03.července 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1057
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 11:51:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák: Jako paskvil se ti to jeví jen proto, že je to nový a "nikdy se to tak nedělalo". To mě nechává v klidu. Taky vám ho nenutím. Jen prostě vím, že peněz na MHD bude ubývat (relativně, třeba ani ne absolutně) a najednou začnou lidi remcat, pak náhle v komunálních volbách se téma MHD objeví jako stěžejní a nakonce někdo řekne, že město rozsahu Ostravy nemůže mít přes den interval MHD 20 minut. A že peněz taky víc není a že tudíž řešení je racionalizace. A městské části trvající na přímém spojení dostanou nůž na krk - buď k vám bude vůbec něco jezdit nebo vás lidi vymetou ze zastupitelstev. A náhle tu bude linkové vedení podobné mému - nebude to letos na podzim, ale za 4 roky určitě. Btw. těch center zas tolik taky nemáte, spíš to máte takový roztahaný, to je celý. :-)
(Btw: vy nemáte přestupný systém???)
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3025
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 12:08:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě, že máme přestupný systém. Taky že všichni skoro přestupují. Já si nedovedu představit linky od všude do všude, které tady byly před několika lety. To už není. Racionalizace už byla provedena. A zase musím opakovat, že systém ala Brno prostě v Ostravě uskutečnit nejde, protože v Brně se uskutečňují všechny přestupy v centru města, takže se všichni do centra dostanou bez přestupu, což by se v Ostravě podělalo
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1368
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 12:19:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobré poledne.

Pánové, přiznávám, začínam se zde v diskusi občas ztrácet... Jelikož začínám mít pocit, že se zde občas omílá jedno a totéž stále dokola... Skoro jako v poslanecké sněmovně...

Dovolil bych si přispět jakýmsi resume...:
1) Provoz MHD v Ostravě je podstatnou částí dotován magistrátem. Ten zároveň s dotacemi klade podmínky pro provoz. Částečně platí = nutno splnit podmínky, za kterých se dotace příjemcem akceptují. Tečka. Co je na tom nepochopitelného??? I kdybychom vymysleli super hyper model sítě, jestliže nesplňuje podmínky zadávané MMO, pak je to model pro kočku... S malým "k"... Tomu se říká výchozí podmínka modelu, jehož výsledkem z hlediska teorie systémů bývá tzv. základní řešení. Nejde o řešení optimální, ale funguje, jelikož výchozí zadavatelské podmínky prostě splňuje.
--
2) Brněnský model = střed města jako přestupní uzel (nemyslím jen HptBhf). Až se HptBhf přesune dle plánů o kus dál, kolegové v Brně asi také budou mít těžkou hlavu, jak přizpůsobit MHD.
Ostrava = 4 přirozená urbanistická centra (tramvajový provoz):
a) Ostrava-Centum, C1,
b) Ostrava-Poruba, C2,
c) Ostrava-Jih, část Hrabůvka a přidružená sídliště Dubina a Bělský Les, C3,
d) Ostrava-Jih, část Výškovice/Zábřeh a přidružené lokality Shopping Park, nové (15 let) sídliště Starý Zábřeh, C4.
Kromě toho existuje docela dost oblastí, pro zjednodušení (aniž bych se chtěl dotknout) označených jako lokality 2. stupně: sídliště Fifejdy (Futurum s TESCO a multikinem), celá oblast MarHory+Hulváky, Zábřeh-Družstvo + Jubilejní kolonie, Vítkovice, Přívoz, Hranečník, Kunčice atd. I v nich žije docela početná skupina využívající tramvaje.
Neexistuje tedy 1 přirozené centrum města, ale v zásadě jde o více či méně nahuštěná území s nerovnoměrně rozloženou přepravní poptávkou.
--
3) Základní snahou pro konstukci tramvajové sítě je spojit alespoň ta 4 základní centra přímým spojením, tedy bez přestupu, protože objem cestujících je dostatečně vysoký na to, aby šel zvládnout s absolutním využitím přestupního tarifu. Proto C1-C2 d-8, C1-C3 d-1, C1-C4 d-2, C2-C3 d-17, C2-C4 d-7 a C3-C4 bohužel jen a-41/77/48.
To je jasné, že...
--
4) Jelikož je však tramvajová síť rozmístěna (historické důvody) i do značné části těch oblastí 2. stupně, pak se další část linek vede komplementárně, tzn. max. snaha o vedení těch páteřních linek těmito územími, někdy však ani při nejlepší vůli nelze zabránit tomu, že se musí ponechat linka, která spojuje 1. stupneň s 2. stupněm - typický příklad Hrabůvka-Vítkovice, protože ve firmě Víkovice a.s. pracuje dost lidí bydlících v Harbůvce a přilehlých. Navíc je tam spádová nemocnice. Proto d-12/d-3...
--
5) Zbytek linek jsou pouze posily pro špičku. Na nich není doprava postavena jako na linkách páteřních, pouze pomáhají páteřním linkám v obsluze části jejich tras: d-6 a d-13 posilují d-2, d-10 posiluje d-1.
--
RESUME: Když se na to tak podíváte, zjistíte, že těch stávajících 14 denních linek do sebe v zásadě zapadá a tvoří model, díky kterému se lze bez potíží dostat z kteréhokoliv míst tramvajové sítě kamkoliv, a to s přiměřeným počtem přestupů a hlavně přiměřeným čekáním na přípoj. Protože si nemohu pomoci, klíčovým hlediskem budiž dopravní špička pracovního týdne běžného roku. Troufnu si řící, že ve špičce jezdí spoje tak, že není nutno koukat na JŘ a plánovat optimální spojení, protože vždy něco jede...

Nápad: Zkuste aplikovat brněnský model na Prahu... Jako největší přestupní uzel pro model vemte Vodičkovu ulici.

Zkušenost: I o víkendu se dostanu s kočárkem v pohodě z Přívozu, nám. Sv. Čecha, k Elektře. Spojení d-1/d-2/d-8 (všechny po 20 min.) tvoří prokládaný interval 5-5-10 min. Když nebudu líný a trochu se projdu, pak mohu použít i spojů d-12 a d-4... Uznávám, že Přívoz je na tom o víkendu nesrovnatelně lépe než např. Výškovice jako opačný extrém, ale i těch 20 min. na d-2 o víkendu považuju ještě za rozumný komfort přímého spojení oproti sídlištím v jiných (menších) městech, kde spoje jezdí např. co 30 min, někdy i co 60 min. Když však vezmu, že o víkendu jezdí z Výškovic i d-7 do Poruby (takže spojení 10-10 min. d-2/d-7), pak je to otázka vykoumat na NVV takové spojení s přestupem na tramvaj od Poruby, abych jel sice déle než přímo s d-2, ale zase rychleji než s čekáním na další d-2 za 20 min. O d-11 ze Zábřehu s přípojem na Kino Luna nemluvě.

Dík.
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3026
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 12:31:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako: Lépe bych to nenapsal.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1059
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 13:06:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako: Bohužel jsi nepřekonal tu představu, že se MUSÍ dostat ze 4 center přímým spojením. To moje schéma je, až tuhle představu jako první opustí zastupitelstva, až zjistí kolik na to budou mít peněz a jak se mění priority obyvatel, třeba v závislosti na tom, jak budou vznikat NOVÁ centra a podobně - přímý spoj několikrát denně nebo každou chvíli tramvaj. TEĎ v tuto chvíli linkové vedení asi vyhovuje. (I když, já zhýčkán pražským provozem jsem dost nevěřícně čuměl).
Navíc, jak tu tak popisujete (všichni) vaši definici centra, tak koukám, že jsme se měl spíš zeptat na přepravní proudy.
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1369
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 13:16:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Bohužel jsi asi nepochopil odstavec 1 toho, co jsem sepsal. Otázka není o tom, co tu jednou bude/nebude. Otázka je, kdo je u moci dnes a jaké jsou jeho požadavky. A jak jsem tak koukal na výsledky voleb do PS, nedělám si příliš iluze o změně ještě na hóóódně dlouhou dobu... Situace v Mordoru se bohužel nevyvíjí dobře a není naděje na blízkou změnu zásadního charakteru.

Ostatně - sám nevidím jediný důvod, proč to přímé spojení nezachovat... Jsem psal, že ten objem je natolik velký, že není duvod rušit princip přímého spojení. Co je na tom proboha tak špatného? Život je kompromis, ideálních modelů v životě moc nenajdeme...

(Příspěvek byl editován uživatelem pako.)
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 10-2002


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 16:05:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych taky návrh jak využít pro d-14 jinou trasu Dubina Interspar-Josefa Kotase-Moravská-Důl Jeremenko-Vítkovice výsoke pece-Náměstí Republiky- Hranečník-Vratimovská-Nová huť jižní brána s intervaly 10/-/10/-/-/ 2xt3 astra nebo trio
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3028
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 16:27:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimo téma:
Dnes na d-17 souprava 906+902. Automat se hezky vyjímal. A ještě jsem si všiml jakési soupravy T6A5, která má reklamu v bílém pásu.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 799
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 17:01:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže, zpět k zajímavějším tématům: jaké jsou tedy ty úpravy, co se zkoušejí na 1317 (1401) oproti jiným vanám? Je to jen nějaké štelování výzbroje nebo se docela překuchávaly či jaký to bohajeho nápad?

Co se stane, až se 1205 ještě více rozeřve? Rozpadne se ji převodovka a bude nepojízdná nebo bude pojízdná jakkoliv kdykoliv?

A na 1511 jsou stále Bonatransy. To se ty kolečka tak málo ojíždějí nebo se s 1511 najezdilo tak málo km, že stále ještě existují?

(mmch: web aktualizován)
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Dejte bobrovi okusovat dřevo, ne městský rozpočet!
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3032
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 17:07:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: Už to tady někdo psal. 1317 a 1401 mají jiný zvuk. Prý se cosi zkouší.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 17:42:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem zjistil, že ve vozovně mě tahali za nos. Dnes jsem v Martinově objevil ....
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3034
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 17:47:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki: Díky za fotku..., ale je to smutné. Poslední cedulák a ve vozovně tebe a vlastně i nás takhle tahají za nos. No nic no.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 800
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 18:10:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak si dejme minutu ticha za umrtvenou 742... Sloužila dobře a dlouho

Ostravák: Ano, to mi došlo, že se cosi zkouší, ale šlo mi o to, co se tím sleduje, resp., co se kuchá...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Dejte bobrovi okusovat dřevo, ne městský rozpočet!
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3035
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 18:16:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: Aha. Já jsem to pochopil tak, že jsi to nenašel.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 707
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 19:37:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jenki 27.6 (omlouvám se za pozdní reakci, nebyl jsem v Ostravě):
- zastávky Zábřeh a Jubilejní kolonie musí mít přímou vazbu se zastávkou Náměstí Republiky (striktní požadavek města)

To jaksik od 2.7. nebude platit.
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Zabij bobra, zachraň strom
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 801
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 19:49:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmch: copak to, že se sešlo přes léto tolik výluk a nikdo to tu ještě nenapsal ani se tomu nediví? Některé mi přijdou docela dobré ořezy pro tramvaje (=divočina s NAD)...

A 8606 slouží i jako "tramvajškola" ("L") nebo to je poslední dny jen takové nějaké popojíždění a zkoušení čehokoliv? (Viděno včera, předevčírem)...

A Měřící vůz (8602 či jakéto má číslo) byl cca před týdnem viděn mezi Vřesinskou a Zátiším. Co toto vozidlo vlastně je schopno měřit a k čemu se poslední dobou používalo, kromě chytání prachu a loupání laku?
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Dejte bobrovi okusovat dřevo, ne městský rozpočet!
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 10-2002


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 20:34:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Také mi je líto že 742 tak dopadla mohl být sni historický vůz
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 10-2002


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 23:08:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ostravák souhlasím stebou že je to smutné a že nás tahají za nos ale pravda se vždy ukáže
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 12:39:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Norton: Vždyť 1511 taky skoro rok nejezdila.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 13:39:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako:
Nechci se přidávat ani na jednu stranu sporu o "anonymovu optimalizaci", ale dovolím si také přidat komentář:
1/ Je pravda, že Ostrava má spíš několik lokálních center než jedno hlavní - tím se liší od Brna. Ale třeba Praha má také spíš lokální centra, a přesto si myslím, že zde stále je prostor pro slučování linek.
2/ Jak napsal Mayg, prvotní požadavky městských částí nemusí být posvátnou krávou. Ztráta spojení Jubilejní kolonie je jeden příklad a tím druhým může být narovnání d-3 ze současné zakroucené podoby.

Káem:
Jak už jsem ti kdysi psal v debatách o pražské optimalizaci. Spočítej si úsporu vypravení a zvaš jestli to není za cenu snížení přepravní kapacity v některéch úsecích. Navíc výhodou nižšího počtu linek by měla být vyšší přehlednost, která přiláká více lidí do MHD, ale sardinkovače ti lidi do MHD nepřilákají.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2241
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 14:23:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg : a co linka 12?

Prox, KM a spol : dobře, trošku vám upravím zadání. Nemusíte zachovat přímá spojení tam kde jsou vyžadována městem, ale dodržte toto :
- pokud zanikne přímé spojení, musí to být kompenzováno zlepšením nabídky. Například tam, kde byly 2 linky co 20' bude 1 co 10' ale z obou linek se dostanu na obě dříve obsluhované strany
- přestupy řešit prioritně hrana-hrana, přecházení mezi zastávkami a překonávání více než 4 jízdních pruhů není přípustné
- všechna v současnosti přímá spojení musí být dosažitelná s maximálně 1 přestupem

Přeji dobrou zábavu :-)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23464
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 15:44:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozdíl mezi Prahou a Ostravou je i v (ne)existenci metra jako jakési páteře.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 711
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 15:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozdíl mezi Prahou a Ostravou je ten, že v Ostravě existuje mnohem lepší síť páteřní kapacitní dopravy, částečně segregované od IAD.

Praha má sice metpo, ale jedna ťukačka se zásobovacím vozem pekáren mi prodlouží cestu do práce o 20 minut bo tramvaj v úrovni
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 709
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 19:23:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jenki: obávám se, že se pleteš d-12 se na Jubilejní kolonii nepodívá viz Hakiho uperplánek
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Zabij bobra, zachraň strom
Trollin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 19:31:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz:Neví někdo z Vás kdy vyjede 1401 na linku?
http://go-red.co.uk/game/cargame_v8_red.swf
Naučte se parkovat.Opište adresu do vyhledávače a hrejte.
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 01:11:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes sem ve vozovně dozvěděl, že máte poslední možnost si soupravu (989) + (985) se samolepkou "Vozovna Poruba"
Jurda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 09:16:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Trollin: Až udělá patřičné zkoušky.
Na přechodu pro chodce, drtí TATRA důchodce....
http://tdvojka.blog.cz - nový blog o dopravě kde budou novinky a můžete se zasmát babi Bláži....no jen tam běžte...
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 10-2002


Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 11:58:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Haki Potom přechazejí pod vozovnu Křivá
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 802
Registrován: 12-2004


Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 16:18:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, tak jsme si užili d-14, budiž ji archív a historie milostiva...


A nějak tady nezaznělo, že dnes (včera?) se trhaly koleje na horním výjezdu z porubské vozovny a d-3 a d-9 jezdily až na Vřesinskou...



No a na smyčce na nádraží Vítkovic se odpoledne sešly 1301 a 1317. Je to běžné, aby se tam sešly 2 kurzy po sobě?

...tak a jak to je teda s těmi úpravami 1317 a 1401? Práskne to tu někdo?
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Dejte bobrovi okusovat dřevo, ne městský rozpočet!
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 17:31:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Norton: sešlo se to tam kvůli výluky. Na d-3 se musel přidat kurz aby vyšly přestávky a tím pádem se udělaly na Nádr. Vítkovice. Na Vřesinské už by to bylo moc přeplněné. Jinak cca měsíc zpátky jsem tuto výluku avizoval včetně toho že se bude snášet kusá kolej na Pustkovecké.
www.helax.cz dance music radio
Dejvy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 18:00:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Norton: trhalo se už včera ráno
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 12-2004


Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 18:32:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny: Aha, to je logické... Alespoň v poslední den používání smyčky u nádru tam bylo trochu živěji

...A že se bude snášet kolej, to si ještě pamatuji, ale udivilo mě, jak tu poslední dobou zapadávají do ztracena veškeré výluky / anomálie

A zdalipak je to někdo tuzdejší, kdo dnes v 15:03 na Dolní (zájmem byla 1317 na d-3)?
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Dejte bobrovi okusovat dřevo, ne městský rozpočet!
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1370
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 20:53:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Norton:

Hlavu vzhůru. Na návrat d-13 jsem čekal dlouhých 6 let. Ta d-14 se zase jednou vrátí... I věci, které vypadají beznadějně, občas překvapivě skončí dobře.

Krok č. 1: Vyhnat skřety z Mordoru! Pak se třebas nebudou peníze investovat do medvědince a do rekonstrukce radničních salónků a restaurace...

(Příspěvek byl editován uživatelem pako.)
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 10-2002


Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 22:21:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

také sem zachytil poslední jízdy d-14, také mi bude chybět.




Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 08:41:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se nám po d-7 prohání soupravy 1313+1314 a 1316+1317, jak bylo avízováno. Jen nechápu, proč nespojili 1315+16 a 1311+12... Je to docela veselé slyšet, jak si v soupravě 16+17 každý vůz hvízdá (rozjezd/brzda) jinak. Mmch: proč jsou tyto NP nasazeny na kurzy ihned po sobě a ne třeba ob jeden?
Jen doplním: 1315 na d-11, 1312 (11?) na d-3.
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Dejte bobrovi okusovat dřevo, ne městský rozpočet!
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1371
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 08:42:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobré dopoledne...

Tak koukám na seznam výluk a dumám, jak se zorganizuje následující:

Tramvajová výluka linek č. 2 a 7
z důvodu opravy mostu na ul. Výškovické.
V době: od 1. 8. 2006 do 31. 8. 2006

a

Tramvajová výluka linky č. 11
z důvodu prováděných prací na smyčce Nádraží Vítkovice.
Dne: 12. 8. 2006

Pojedou-li d-2 a d-7 odklonem přes Nádr. Vítkovice, pak výluka pro d-11 je zároveň výlukou i pro d-2 a d-7...?

Jinak toto bude celkem maso:
Trolejbusová výluka linek č. 101, 102, 108 a 111
z důvodu opravy křižovatky ul. Nádraží x Mariánskohorská.
V době: od 2. 8. 2006 do 12. 8. 2006
Tramvajová výluka linek č. 1, 2, 8 a 18
z důvodu opravy křižovatky ul. Nádraží x Mariánskohorská.
V době: od 4. 8. 2006 do 6. 8. 2006
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
aaaa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.202.19
Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 09:39:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč 2a7 přes nádr.Vítkovice? To budou asi končit v Zábřehu,ne?
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1372
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 10:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha. Jsem myslel, že jde o most mezi zastávkami Zábřeh, vodárna, a Shopping Park - tedy přes Polaneckou spojku... Je teď nějaký rozkuchaný... Takže to bude most přes výškovické údolí...?
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
aaaa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.202.19
Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 11:15:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No si myslím,jinak by tam byla i linka 13
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 12:02:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jde o most na ul. Výškovické přes ulici Staňkovu (ten malý před zastávkou 29.dubna. Takže pouze odklon d-2 a d-7 do "lesa".

Jinak opravdu výluka Mariánskohorská x Nádražní bude maso, busy odklonem 10 dní, tramvaje jeden víkend. Další podobné maso bude rekonstrukce mostu pionýrů včetně všech ramp o víkendu 22.-23.7. kdy všechny trolejbusy jezdící po rampách nebo po mostě nahradíme busy s tím že NAD za 101,106,108 a 111 pojede Gagarinovo nám - Kamenec - Bazaly - Všehrdův sad - Důl P. Bezruč, t-104 bude jezdit střídavě po mostě vlevo a vpravo. a-29 a a-30 pojedou z Hranečníku na MMS pak vlevo, vlevo a vpravo zpátky přes řeku a dál Nám. J.Gagarina - Kamenec a Bazaly. Vynechají Most Pionýrů. a-99 se narovná jen po Sokolské. Jelikož v této době bude ještě tramvajová výluka v Mariánských Horách, bude spotřeba autobusů na NAD značná :o))
www.helax.cz dance music radio
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 10-2002


Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 12:57:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdy se bude dělát výluka na Nádražní ulici kolem směrem na Hlavní nádraží proadajici se panely a koleje


nevim jestli u vozu se tak neničí podvozky
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1373
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 13:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Dodo: Hlavně ten hukot od kol je už tak intenzivní, že přehluší zvuk televize i přes zavřená okna. Zvláštní specialista na to je tuším 1255... Okna otevíráme už je do dvora, ale i ve dvoře je zvuk tramvají dost slyšet...
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 10-2002


Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 14:00:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pako to maš pravdu jak sem se podíval i na ty koleje tak sem se zhrozil tak proto sem udělal i to foto a jeto poznát že to otřasa i barákem
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 14:12:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pánové,bohužel o této výluce zatím pokud vím nepadla vůbec řeč. Pokud je situace nějaká kritická, zkuste sami oslovit DPO a požádat o řešení. Ale myslím si že např. 17. listopadu je na tom ještě hůř. Tam už je i snížená rychlost do 30 km/h.
www.helax.cz dance music radio
Tommas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 5-2004


Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 15:01:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den,

Nová d-3 se evidentně ujala už po pár hodinách.

(za efekt s černými rohy na fotce může neúplně otevřený kryt na foťáku, už jsem neměl čas ho vypnout a znova zapnout, ale nevypadá to zas tak špatně )

Zato d-12 byla po odbočení pro některé cestující docela překvápko, protože tam není změna cílové stanice, takže si nikdo nevšimne, že jede jinudy.

Tady by se někdo mohl pokusit vyfotit np Kačenu u radnice, já už jsem to nestihl. (jela 12:42 z Dubiny na NEzaručeném np spoji)

A ještě doplním waní soupravu 13+14
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 805
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 19:24:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OT: na fotogalerii byly přidány wany na d-7... Jo a na a-48 je dnes zase Lenin, takže na hrancu se mohou těšit na 7604 Jeho styl jízdy je docela štosovací (=setřepávací)...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Dejte bobrovi okusovat dřevo, ne městský rozpočet!
Tommas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 5-2004


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 12:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár fotek d-13





A ještě moje vytoužená kačka u radnice (až na toho gumokolistu )
Trollin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 14:51:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem celkem naštvaný na Jř d-11.Od 2.7 je d-11 posunuta o 4.min. vpřed, takže to znamená, že už na ní nepasuje d-7, která měla vždy příjezd na zastávku Kino Luna 1 min. před d-11.Je to fakt hnus když spěchám domů a nic mi nejede.To byl zase nápad.Snad to po prázdninách dají zpět jak to bylo před tím.
http://go-red.co.uk/game/cargame_v8_red.swf
Naučte se parkovat.Opište adresu do vyhledávače a hrejte.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3039
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 15:42:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je pravda, že se některé věci Hakimu moc nepovedly, ale zase na druhou stranu musím říct, že určitě není jednoduché překopat linkové vedení, aniž by se něco nepodělalo. Postupem času se snad mouchy vychytají.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1374
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 15:52:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

D-11 jezdí v intervalu 10 min. Je takovou tragédií vyčkat 7 min. na refýži...?
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 19:08:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nelze se zavděčit všem, počítám že s d-11 se hýbalo kvůli d-13 která má zase vazbu na d-2 a tak je to pořád dokola, protože d-2 je proložená s d-7,ale d-7 musí být zase proložená v Porubě s d-17. Pravděpodobně se vždycky hne s něčím co až tak nebolí.
www.helax.cz dance music radio
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3043
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 19:16:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny: Vždyť já vím, ale když přijíždíš na Palkovského od Dubiny d-12 a v protisměru právě odjíždí ze zastávky d-7 do Poruby, tak to člověka dokáže pěkně naštvat.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 19:28:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák: pak nezbývá než jezdit přímo d-17. Taky mě pěkně vždycky nazvedne když si cestující stěžují že ve Svinově například ujíždí a-61 lince a-37 a že je to binec a okamžitou nápravu. Když se s tím hne tak budou zase řvát lidi kterým to vyhovuje protože přijíždí třeba a-39 a a-37 stihnou. Pohneš s tím a tábory se otočí. A hlavně každý bude řvát tu svou pravdu že jen ten jeho směr je potřeba udržet a že ho nic jiného nezajímá. To bychom museli dát všechny linky v jednu minutu s maximálním přípojem a pak třeba 30 minut díra a to zas budou řvát všichni ostatní o tom že je to špatně rozložené :o))
www.helax.cz dance music radio
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3044
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 19:37:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomu všemu já rozumím. Jenomže přípoj opačný z d-7 na d-12 je nesmyslný. Kdyby to alespoň jezdilo tak, že by se v obou směrech čekalo okolo 7 minut. Pak by si nemohl stěžovat nikdo. Hlavně mi šlo o to, že tady Haki psal něco o tom, že se mu přípoj v jednom směru nepovedl... Ejhle on se nepovedl ani v jednom směru.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Tommas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 5-2004


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 20:02:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím, že d-12 má spíš přípoj na d-11, protože do Poruby se dá přímo d-17, ale třeba na Hulváky jedině d-3, a to delší trasou.
Denis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 20:47:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nazdar!
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3046
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 20:51:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denis: No nazdar a co znamená ta nortonova fotka?
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 10-2002


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 21:11:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ostravák také koukám na Nortonovu fotku
Ad Denis kopirovát fotky se nehodi
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 21:43:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Trollin: Ten hnus s 11 jsem udělal já a mohu tě ubezpečit, že nehodlám v tomto HNUSU nic měnit.

Ad Ostravák: Velice by mě zajímalo co "se mi nepovedlo". Je s podivem jak víš, co je schválně, co být musí a co se mi opravdu nepovedlo.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3047
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 21:47:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki: No máš pravdu, že to nevím, ale prostě pokud jde o cestující z Dubiny a Hrabůvky, tak se přestup d-12 -> d-7 na Palkovského prostě nepovedl, ale ber to prosím pouze jako takovou mou otevřenost. Samozřejmě vím, že něco se prostě jinak udělat nedá.
P.S.: Včera jsem jel d-3 a babky nadávali cosi, že ten kdo to vymyslel určitě MHD nejezdí a že si jen vozí zadek v autě a byly fakt docela nasupené. Docela jsem se zasmál.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace