K-report
 

Archiv do 08.července 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » RT6 » Archiv do 08.července 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 00:44:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta tramvaj měla trochu smůlu, nicméně ať tak či tak... je to nejhorší tramvaj, která se kdy v čechách vyrobila. Neskutečné množství much...
http://www.metroweb.cz
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 10:04:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím jak je na tom RT6N, jestli je řada RT6 nehorší vyrobená ve ČR (o tom by se dalo diskutovat), ale v RT6S jsem zažil nejlepší svezení na českých kolejí.
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 19:21:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondrys: Ona taky RT6S nemá podvozky ČKD, ale Düwag...

Izzy: Není ten poměr u eNka spíš 900/350?

Shoteck: Ještě jednou a určitě ne naposledy... Srovnávat RT6S a RT6N je jako srovnávat Düwag GT6 a Tatru K2. Esko je v podstatě německá tramvaj s použitím Kotasího designu, eNko tramvaj česká. Nic proti českým ručičkám, ale taky to podle toho vypadá.

(Příspěvek editován uživatelem syverin duben 16, 2006)
Aktivní blbec je horší než třídní nepřítel
Shoteck
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 01:05:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Syverin: tak či onak.RT6N mě hodně zklamala, v RT6S se jede luxusně. Proč teda nevyráběj ty eska?nemůžeš se vymluvit na to, že ČKD už zkrachovalo, because si řikal, že to nedělali český ručičky. Není to spíš tím, že se ČKD částečně pokusilo svuj špatnej výrobek vylepšit německejma dílama?
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 11:21:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Shoteck: A kdo by ty "eska" měl dělat ? Siemens ? Nejsou blázni, to by se jim nevyplatilo.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1889
Registrován: 7-2003
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 11:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslim ze v tom vyberovym pro Brno by se ty vozy vcelku uplatnily :-)
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 650
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 14:12:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo problem je v tom že Siemens nechtěl přebírat závazky souvysející z tramvajema made in ČKD. No a když začal v ČR působyt prostřednictvim SKV, tak podobně jako jinde ve světě spůstil sonáty a chvalozpěvy na Combina. Ty samozřejmě trvali jen do té doby než se vyklubal ten průšvih...
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 18:11:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ježíš, taky nesmíte brát vážně každou pitomost, kterou plácnu. To ale nemění nic na tom, že na eSku je víc německých dílů, než je zdrávo. A už jenom düsseldorfské podvozky udělají větší paseku, než by se zdálo. I cenovou.
Aktivní blbec je horší než třídní nepřítel
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 23:53:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin ano ja vul opet napsal prumer kol...je to 900/350 a 560/370...a co se tyce eSka je to opravdu spise nemecka tramvaj v ceske kastli...at uz vyzbroj ci podvozky coz je vcelku dulezita vec ze? A navic asynchron, jeden schod v interieru za pouziti otocnych podvozku...skoda ji
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 11:28:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem dnes potkal 9101 ve směru dc na zastávce Černý kůň.
Dojmy: smrděla mazivem (nebo čím ???) a byla dost špinavá. Moc dobře nepůsobila a poznámka jednoho z čekajících: "Fuj, ta ale smrdí." byla docela trefná.
Shoteck
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 15:13:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Slimman: Ta tramvaj je něčim mazlavim, černym a smradlavim namatlaná a přitom děsně vrže...to krutá realita

Mám dotaz:jak se to s tou 9101 vyvíjí. už jezdí 14 dní?Ukončí vůbec zkušebky, je nějaká šance na schválení...?
EMX
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.127.214
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 15:18:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ptal sem se v tom Liberci a řekli mi, že ta tramvaj je pro mě neprodejná. Jinak cena toho eska je cca 30mil. což je hodně (měla by bejt max za 10-15mil.kč

Add Shoteck: nevim proč bych měl bejt hovado. A na tomto fóru se chovejte trochu slušně, jo? Děkuju
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 23:49:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cena liberecké RT6S je v současnosti tuším 7 nebo 8 mil. a každý rok klesá.
Shoteck
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 14:57:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

for EMX:blbečku, Manil asi ví líp kolik ta tramvaj stojí. 30mil mohla bejt maximálně cena nákupu nového eska, nezapomeň, že už je taky ňákej ten rok stará.
Hovado sem myslel ze srandy, ne vážně, chápeš?

For all people: až dojde ke schválení typu RT6N2, rás bych vás pozval na oslavu v hospodě(v Práglu, podrobnosti pozdějc), bude guláš, piva kolik budete chtít, pak bysme to zapili něčim tvrdym a nějak bysme pokecali (vše na můj účet). v případě zájmu se napište na muj mail: FSklenicka@seznam.cz
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 737
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 16:02:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Shoteck: mistře, není vám blbé na tomto kultivovaném fóru se takto vyjadřovat? Admini, co vy nato?
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Dejte bobrovi okusovat dřevo, ne městský rozpočet!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21516
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 22:26:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Admini, co vy nato?

Nejsem sice admin, ale asi tolik, že by trochu kultivovanější vyjadřování neuškodilo, ba naopak, příšpvkům by to prospělo!
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Shoteck
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 16:32:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

For Norton: Myslim ze slovo ''blbeček'' není nic neslušnýho, nebo snad podle vás ano???
Všichni: jak to nyní vypadá s 9101?Nevíte jak dlouho ještě bude trvat schvalovací proces???
A ještě jedna věc:měl by teda někdo zájem se sejít v tý hospodě???zatim mi nedošla žádná zpráva na mail.Ale je snad ještě dost času, tak na to nespěchám, ale chtěl bych to mít už v richtyku. v případě zájmu se mi napište na tento mail: FSklenicka@seznam.cz
Pavouck1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.207.98
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 19:36:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K 9101, povoleni zkusebniho provozu bez cestujicich je do 30.6.2006. Pristi tyden by se mela nakladat zatez 22tun, ta bude cca 3 tydny, pak pokracovani zkousek bez zateze. A pak zalezi, co nalozi DU za podminky pro provoz s cestujicimi. Optim odhad mozna v zari homologace vozu.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2186
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 00:04:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavouck1: pokud by se povedl provoz s cestujícími tak to bude super.
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 12.května 2006, ICQ #277-439-754
Shoteck
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 09:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obávám se že to nebude tak rychle a hlavně né nastálo v Práglu...
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2254
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 17:37:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Shoteck: RT6 nebude v Praze nastálo?
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 12.května 2006, ICQ #277-439-754
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 19:07:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart: Se ještě (asi) neví.
Shoteck
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 21:32:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

for Bart:nastálo myslím to, že možná dojde k prodeji do Brna. Jak znám pražský DP tak jí určitě prodá, chce mít za každou cenu DP vychvalované 14t!!!
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 23:10:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Shoteck: takže jde jen o Tvoje domnění, no časem se to uřčitě dozvíme.
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 23:18:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno ono se oficiálně neví samozřejmě nic, nicméně že jsou RT6 pro DPP trnem v oku je veřejně známé, se zkušebními jízdami se taky muselo čekat až po zprovoznění první 14t (co kdyby se nová tramvaj po. a "stará" ne?) a faktem je, že se jedná o čtyři atypická vozidla a v rámci údržby a ND by bylo výhodnější se jich zbavit, měl-li by někdo zájem...
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2292
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 12:59:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten prodej by byla škoda. Navíc jsem ještě v Praze s RT6 nikdy nejel.
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 12.května 2006, ICQ #277-439-754
Spock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 13:36:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Škoda jak pro toho... Praze by se spíš vyplatilo zbavit se atypů a naproti tomu např. Brno by zase získalo víc vozů stejného typu (v podstatě, záleží na reko atp. atp. atp.)
http://spock.site.cz
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 15:42:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trošku se to ve mě tluče, ta tramvaj se mi hodně líbí a byla by pro Prahu hodně dobrá, jen kdyby s ní nebylo tolik, bohužel nikdy nekončících problémů... Takže pokud skutečně půjde pryč, tak z pozice cestujícího mě to bude mrzet, ale z pozice (d)opravce budu nejspíš rád.
Shoteck
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 08:50:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždy když sem jel RT6kou v Práglu, v životě sem nezažil jediný problém, těch problémů asi nebylo tolik. Ale naskytla se nepříjemná situace v ČKD...Jakoby tu byla pouze jedna fabrika...Kdyby se do toho pustili dříve, myslím že by se jednak zamezilo rozkvětu koncepce 03t a snimi spojených dalších odvozených typů a v životě by pak Praha neměla mnou tolik nanáviděné 14t. Do Parsu to mohli odvízt už dávno a cosi jsem zaslechl o dokumentaci, kterou prý vlastní Pars (opravdu zaslechl netvrdím že jí má), mohli by udělat novostavbu a pak by už dávno došlo k velkému rozkvětu těchto pěkných tramvají...jenže realita je taková: V ČKD nastali existenční problémy, mezitím tak byly tramvaje odstavené strašně dlouho, mezitím se už ještě do větší míry rozbíhala Škoda se svýma 03t a spol., než konečně někomu doteklo, že by RT6ku měl někdo zprovoznit...
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 636
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 14:13:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to já jsem zažil v Praze v těch RT6 problémů docela hodně. Ale to bude tím, že jsem v 1997-1998 hodně jezdil d-4 a d-11 a tak jsem je denně potkával nebo s nima jezdil. Takže odsuzuju popírače RT6 co tvrdí, že nikdy nejezdily, ale zároveň vím, že se dost často vys*aly.

Shotecku, na spravení lepší nálady si zajeď do Poznaně
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 22:44:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Shoteck: 14T možná nenávidíš, ale zatím spolehlivě jezdí, narozdíl od jiných...
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 649
Registrován: 12-2003
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 22:49:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Shoteck: tak si ji dal nenavid ... Narozdil od toho kyble RT6 Skodovka jezdi.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Shoteck
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 20:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Odrys and 1099: Mě to je jedno, ale Škodovka se svyma 14t možná jezdí.Ale je to dáno tím že k tomu měla zázemí, ale ČKD ne. Jelikož ČKD bylo závislé na exportu do bývalého SSSR. ČKD bylo postaveno na úplně jiných zákaznících než Škoda. U mě nemá respekt Škoda už jenom z toho důvodu, že se prosadila jen z toho důvodu, že byla téměř jediná na trhu v ČR. Poté co zkrachovalo ČKD se teprve rozjela. Dokavaď ČKD žilo,Škoda neměla žádnou šanci...kdo to objektivně posuzuje, myslí si o tom své jako já...!!!
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 20:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Shoteck: dej si radsi studenej obklad ...
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 20:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale je to dáno tím že k tomu měla zázemí, ale ČKD ne.

Zázemí měli oba výrobci dost podobné, v ČKD DS bylo rozeběhnuto několik nadějných projektů které se však neuskutečnily. A to kvuli celému stavu firmy a později i kvůli nástupu Siemense.

Jelikož ČKD bylo závislé na exportu do bývalého SSSR.

A Škoda snad ne?

To že ČKD DS neexistuje a Škoda jo je dáno jinýma důvody, je to prostě v lidech. Pokud se nemílim tak Škoda měla také na mále, ale dokázala se z toho dostat. Co týká vozů RT6 tak tam smůla tomuto typu lepila na paty už odzačátku. Podle toho co mě řikali bývalí zaměstnanci ČKD DS tak se jednalo o nepovedený typ. Konec konců byloto právě ČKD které vývoj vozu RT6 ukončilo a nahradilo vývojem typové řady LT.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 21:39:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdo to objektivně posuzuje, myslí si o tom své jako já Objektivita s osobním pohledem mívá jen zřídkakdy něco společného. Krásné příklady nalezneme v Optimalizaci.

No ale abych napsal něco konkrétního: výhoda Škody byla samozřejmě v širším výrobním portfoliu, zřejmě jedině díky tomu přežila. Problém ČKD DS v tom, že ztratil hlavní trh, a na to, aby získal nový, zaostal za vývojem (stejně jako zbytek země). A pro jeho dohnání udělal málo (resp. pozdě). Sedět na zadku a plácat se po ramenou, jak jsme dobří, že jsme vyrobili nejvíc tramvají, prostě v normálním světě nestačí. No a Škoda po konci ČKD jen zaplnila mezeru na trhu - na tom nevidím vůbec nic špatného. Klidně se mohl ustavit nějaký spolek šotoušů, rozbít prasátka, koupit know-how a stavět RT6.

RT6 holt byla nadměrně nespolehlivá (asi 3x jsem s ní kdysi na 11 jel, pravda z Vinohrad na ZE to se mnou vždy vydržela) a na nápravu už byla v ČKD sekera zaťatá příliš hluboko. Dnes je opravdu pozdě brečet nad rozlitým mlékem.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 08:05:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Shoteck: Tohle nepořešíš. Tak jsme prostě byli v RVHP špica a v EU jsme zatím loseři. No a co?
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Mahel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 6-2004
Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 07:46:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K problémům ČKD:
Někdy počátkem 90. let jsem slyšel mluvit jednoho člověka, který byl v úzkém kontaktu s mnoha dopravními podniky na území bývalé NDR. Ten tvrdil, že ČKD v tu dobu přišla o vývoz do Německa (kde to na rozdíl od východních trhů nebyl problém peněz) díky svému absolutnímu nezájmu o vykonávání řádného servisu u čerstvě dodaných tramvají T6. Takže si za spoustu pozdějších problémů mohli taky sami...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 13. června 2006 - 11:05:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže takhle se chovala i ČKD Lokomotivka. Co bylo nářků provozovatelů jejich lokomotiv, aby se dožebrali náhradních dílů......
A nedej bože, aby navrhli a vyrobili malou lokomtivu pro vlečky. Po zastavení výroby řady T212.1 v roce 1979 byl zájem vlečkařů o lokomotivu, která by je nahradila. Nebylo dloooooooouho nic a až v druhé polovině osmdesátých let se začali pomalinku tvořit lega.
Jenže lomotivka chrlila čmeláky a tu a tam něco vyrobila i pro ČSD a průmysl - řady T448.0, T466.2,3 , T457.0,1 atd.
No a s tramvajemi to bylo nejspíše totéž. ČKD Lokomotivka a DS prostě nemělo s nezměněným chováním po roce 1990 šanci uspět.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 15:56:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skoro se to až bojim napsat....
9101 má zas nějaký problém s motůrkem, takže z 9104 asi nadobro uděláme vlečňák.
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 08:25:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik jich je ještě v rezervě??Já nevím školy nemám ale nevyplatilo by se přehodit rovnou celý podvozky?V nejhorším doporučuju vykuchat ještě tu tramvaj na václaváku, jestli teda nebude vadit že kola mají loukotě.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 11:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jsou v rezervě motory z 02 a 03, takže v pohodě, loukotě nebrat !! Podvozky taky prohodit nejdou, 9101 je má maličko jiný... Buď způsobuje problémy rekuperace, vysoká zátěž motorů (9101 jezdila zátěžovky) nebo ty motory z 9104 nejsou úplně kompatibilní. A nebo je taky chyba úplně někde jinde...
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 4-2005


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 18:59:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon: Který motor na té 9101 odešel? Ten, který už se měnil (z 9104) nebo ten původní?
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 19:21:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z 9104, ale ne že by snad odešel, jen má jeden ze zadního podvozku trošku fialovější komutátor a prý se odstavoval měnič... Vizuálně i elektricky je OK a rozebírat se bude asi zítra.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 15:15:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Motory opraveny, byla to jen maličkost - zkrat přívodního kabelu proti držáku, snad už teď vydrží déle...
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 16:00:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díkez za Démonické info, už se nemůžu dočkat dalšího náhánění 9101 a 9111 na jedno foto
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 584
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 18:12:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Demon3: a ještě prasknul měch....atd...
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 28. června 2006 - 06:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jo, ale to už bylo odstraněno před tím motorem.
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 09:03:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmmmm ale barva zatím drží ne??
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1199
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 23:27:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Setkání 9101 a 9111 jsem jednou viděl na vlastní oči u zast. Nádraží Braník. Čuměl jsem na to s otevřenou hubou a tiše klel, že u sebe nemám foťák...
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 4-2005


Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 00:42:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je tu vlastně nějaká naděje, že 9101 vyjede někdy přes prázdniny do zkušebního provozu s cestujícími?
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 07:32:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to teda fakt není !
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 712
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 07:59:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda: Já jsem to naháněl asi 3x a vyfotil 1x
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Pavouck1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.201.227
Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 17:26:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tento mesic urcite 9101 nevyjede z Pankrace. Musi se vymenit kotouce HB na zadnim podvozku (presneji vezme se dvojkoli z 9104) a na Pankraci je vyluka do 29.7.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 18:15:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavouck: Tak to je docela škoda, to si ten kablík vybral celkem nevhodnej čas, motory už jsou namontovaný a jsou v pohodě?
Pavouck1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.201.227
Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 20:39:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kvuli kabliku byl odstaven zadni pohon a kotouce museli odbrzdit misto EDB Barandak dolu a ve voze bylo navic 22 tun zateze. A kotouce to nevydrzely. Proste se to zase blbe seslo. Motory pujdou na podvozek zaroven s dvojkolim az po vyluce Pankrace. Jen jsem nepochopil, ze pri oprave 4 motoru UD u dvou vymeni privodni kabely a u dvou nikoliv.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 21:00:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No původně měly být nové na všech - motory z 9101 přišly jako první a dostaly nový kabely a pak přišel požadavek od Vás (takhle sem to slyšel), aby to bylo co nejlevnější... Teď se přeci taky měl původně přetáčet jen jeden komutátor, proč by se v ÚD měli dobrovolně připravovat o výdělek ?
Pavouck1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.201.227
Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 11:36:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dle mého, příkaz co nejlevněji vznikl ve vedení DP. Od dodavatele vozu to nevzniklo. Práce v ÚD jsou fakturovány. Ale RT6 je politický úkol od radního Steinera. A ikdyby papíry získala, tak v Praze jezdit nebude.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 12:52:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Práce v ÚD jsou fakturovány
Právě proto bych pochopil, kdyby se pro cizího zákazníka vyměnilo i víc než je nutný... Každopádně kdo ví jestli by se stejně neprodřel i vyměněnej kabel...
Shoteck
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 10:45:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě už přes všechny naděje připadá, že ta tramvaj nebude nikdy provozuschopná...furt nějaké problémy...je mi té 9101 líto a vůbec RT6ek, ale co se dá nadělat.Tramvaj je od základu špatná proto bych volil cestu někomu za malou bankovku prodat nebo rozkrájet do sběru...co vy na to??? no a pak už nezbývá nic jiného než tu tramvaj oplakat,ale život jde dál...jsou to jenom plech a kolečka...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace