K-report
 

Archiv do 31.srpna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Metro a spol. » Archiv do 31.srpna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2222
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 17:11:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Tedy ne, že by mi nápad s šestým vozem připadal šťastný, ale starých vozů je relativně dost. Podle metrowebu http://www.metroweb.cz/metro/81-71M/81-71M.htm je skoro stovka souprav (řekněme, že se ještě něco sešrotuje jako nemodernizovatelné, tak uvažujme 95). Na Áčku jich je 25, nějaké ještě budou potřeba (počet závisí na osudu metra v P6). Na Béčku je jich plánovaných 48, pár navíc by se taky hodilo. Takže 50 + 35 = 85 a pořád přebývá 10 souprav. Byl by problém udělat v Plzni při modernizaci z vloženého vozu čelní či naopak? Stejně to mají odstrojené na holou skříň a čela jsou nová.
Kulík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 4-2004


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 21:27:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mourek: doopravdy se dnes ráno stalo to, že mezi Muzeem a Pavlákem zůstal stát služební vlak S7 s hnacím vozidlem MUV 73 ev. č. M2, který pomocný vlak, tvořený traktorem T4, odstavil na spojku A/C. Dnes po ukončení provozu se tato sestava bude přesouvat do depa Kačerov (předepsaná rychlost je 15 km/h a přes výhybky pouze 5 km/h). Příčinu neschopnosti zatím neznám.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 10-2002
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 22:03:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poškozená jistící matice kola.
Zablokovanej byl tak akorát pan Kučera z Drážní inspekce.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 22:07:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: A nebyla to nějaká mimořádnost?

To netuším, já tam zas tak často nelezu, ale každopádně i při 2-3 minutách je tak velká rezerva v kapacitě, že mi nějaké vymýšlení 6ti vozových souprav připadá jako neuvěřitelná zhovadilost.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6884
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 00:41:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v - Byl by problém udělat v Plzni při modernizaci z vloženého vozu čelní či naopak? Stejně to mají odstrojené na holou skříň a čela jsou nová.

A vyšlo by to na každou turnusovou soupravu aspoň na jedné trase? Anebo by občas přijela "pětka", a občas "šestka"?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2224
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 00:52:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Pokud by vybylo 10 souprav, tak by se z nich dalo padesát vlaků posílit o jeden vůz (tedy celé Béčko). Každopádně mi přijde lepší těmi 10 soupravami zahustit interval (i když si to vyžádá pracovní sílu) než ubourávat stanice a cpát tam šestý vůz. Připadá mi, že vyřazených vozů bude dost, stačí je "prohnat Plzní".
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 12:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud budou stát ještě chvíli tady http://www.metroweb.cz/metro/zajimavosti/odstrojena1/P1214917.JPG, tak budou zralé akorát na prohnání Kovošrotem, pokud to není aktuální už nyní.
Skeeve
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 18:04:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nevim, prodluzovani souprav nepovazuju za vhodne reseni. Uz vidim lidi, jak u krajnich vozu zustanou stat v prvni pulce, aby mohli vystoupit, a druha pulka bude prazdna. Takze nula od nuly pojde. Spis bych videl rezervy v intervalech a konecne se vyprdnout na pasmovy provoz.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 19:36:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně je naše metro navrženo a vyrobeno na provoz pětivozových souprav, respektive délky necelých 100m.
Ještě jedna věc mě napadla, soupravy by nebylo kam odstavovat, délka kolejí v DH od vrat až na konec je 222m.
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 19:42:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co to dneska mělo být? Na B jezdila souprava s prázdným, temným prostředním vozem u kterého se ani neotvíraly dveře. (proto prázdný:-)) Zajímavé bylo, že to nikoho z cestujících vůbec nepřekvapilo a nikdo nenadával i když se všichni tlačili ve zbývajících čtyřech vozech

Takže je odzkoušeno, že stačí čtaři vozy tak na co šest
Kulík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 4-2004


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 20:12:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Richard - občas se stane, že je některý vůz z technických důvodů vyloučen z přepravy - v dnešním případě se jednalo o závadu na dveřním rozvaděči čtvrtého vozu (byla kontrola uzavření dveří - v opačném případě se cestující nesmí přepravovat) a souprava jen přejížděla z Černého Mostu do depa Zličín samozřejmě v oběhu, který normálně zatahuje.
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 21:04:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2404
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 22:03:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všiml jsem si, že ve stanici Náměstí Míru, v spojovací chodbě mezi nástupišti směrem k Muzeu vždycky stojí člen bezpečnostní služby. Jaký to tam má smysl?
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Růžový_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 22:09:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Preventivní, papírově vykazovací.

(Příspěvek byl editován uživatelem Růžový_petr.)
Ives
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 23:40:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz
Nejsem žádnej šotouš!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24938
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 01:23:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vláda: Na metro nedáme ani korunu:

"To si děláte legraci," reagoval náměstek primátora Petr Hulinský, když ho MF DNES ve čtvrtek kontaktovala. "Není možné, aby město samo financovalo tak obrovské projekty celostátního významu, jako je metro," zlobí se.

Celostátní význam?? Zajímavé...

Že by snad tím, že dotčené stavební firmy (ne)budou parazitovat na veřejných financích jinde?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 6-2004
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 04:25:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedno město celý stát? A Vás to překvapuje? Já myslím, že to není tak zlé, mám na špici i takové, kteří po vzoru jednoho "výtečného" panovníka považují za stát sama sebe a zaštiťují tím dokonce svou neomylnost.
Rypal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 07:13:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RE Martin Zlivský -
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 07:27:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná že jsou projekty na prodloužení áčka přes Kolín a Pardubice do Ostravy a béčka do Berouna a Plzně. Tak proto celostátní význam
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 08:53:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A čemu se divíte?? Navrhuji změnu rozdělování daní. Všechny daně z příjmu fyzických osob a firem do místa trvalého bydliště/sídla firmy, daň z PHM přerozdělovat podle počtu registrovaných vozidel v kraji atd. A problém je vyřešen, Praha se svým 30 % podílem na HDP země bude mít všechno za několik let. V pondělí jsem jel IGK na Moravu a kladl jsem si otázku, K čemu stavíme dálnici D1/D47 za Brnem, když je na ní provoz jak na okresce??? (240 km). Celkem jsem na tomto úseku potkal cca 5 aut v protisměru, předjel jeden náklaďák a byl předjet jedním "závodníkem" který si z limitu 130 km/h zjevně dělal pr..del. To je pane efektivita investic a to Praha vydělává, že.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 09:08:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A je, zase jedna spravna a spasitelna danova ekonomicka teorie ...
Pavel
Arogance znalosti, neodpustitelny prohresek proti dobrym mravum ...
http://www.pjp.cz
ICQ: 30831569
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1234
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 09:08:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Ten celostátní vliv spočívá mj. v tom, že tím jezdí ti lidé, co tvoří 30% HDP a taky i ty 4 milióny turistů, co sem přivážejí devizy, za které se třeba postaví i D3 nebo D47 aby i zaostalé kraje měly podíl na tvrobě HDP větší než mají dosud, když se do Kroměříže a světa ležícího za ní nedá smysluplně dojet. 5 let každý rok jezdím ke Vsetínu a pokaždé jsem zatím zabloudil. To samozřejmě mě neodradí, ale investora ano. To je i odpověď Dalimu.
Rypale, ty žiješ?
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 10:24:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Káem: Rozhodující pro efektivitu investice je doba návratnosti. Dálnice do něajké díry, kde bude stát montovna na několik let, která sice zaměstná pár set či tisíc "lidských" robotů za neuvěřitelnou cenu (různé vládní dotace, daňové prázdniny atd.) jsou vyhozené peníze a to zcela. Typická ukázka je Philips Displays - to se všichni prsili a jak to dopadlo. Ty kteří o tom rozhodli, že vyhodí naše peníze (daně) by měli zastřelit u nejbližší zdi. Investice do infrastruktury v Praze, a tedy i metra, nejsou v žádném případě nerentabilní, neboť se zde koncentruje to, co generuje v krátkém čase největší výnosy a to turismus - 85 % turistů utrácí v Praze a dále finanční ústavy, pojišťovny, high tech obory atd. To je cesta do budoucna, v západní Evropě klasický průmysl vymisťují na Východ a ponechávají si hlavně projekt management a financování, čili převážně duševní práce s vysokou přidanou hodnotou a dále vědu, výzkum a vývoj. Nevím proč se tady tomu ti blbci ta usilovně brání. Některé kraje se vylidní no a co. Díky růstu produktivity práce v zemědělství stačí míň lidí, nutné služby to samé. Ty montovny a dálnice to nezachrání, jenom my daňoví poplatníci budeme se skřípěním zubů financovat tyhle nesmysly (protože musíme) a dál se dusit v Praze či Brně exhalacemi z aut, protože potřebné peníze na stavbu silnic, metra či rychlodrah v těchto aglomeracích byly vyhozeny do dálnice s provozem okresky. A nakonec po těchto továrnách atd. zbyde jen zdevastovaná krajina do které už ani ti turisti nepojedou (možná to budou kulisy pro natáčení hororů). O bezbřehém a demotivujícím sociálním systému ani neluvím. Takže tohle vše Praha, Brno atd. živí. V jiné zemi by už takovouhle vládu nakopali do k...lí. V USA jsem viděl celé město v takové díře v horách, které prostě jednoho dne lidé opustili (uzavřeli místní doly) a odešli. No a co, rozhodně to zbytek země nedotoval aby to tam zůstalo.
Rypal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 10:56:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RE Mr Dali: Dálnice do něajké díry, kde bude stát montovna na několik let
ano, v té jádru té díry žije jen 600 000 lidí, to na dálnici zdaleka není,že
dál se dusit v Praze či Brně exhalacemi z aut, protože potřebné peníze na stavbu silnic, metra či rychlodrah v těchto aglomeracích byly vyhozeny do dálnice s provozem okresky - Praha má nejvíce aut v EU, dusíte se sami, zrušte si silnice, nebude jezdit a dusit se. Ty bajky o té okrsce s minimálním provozem může napsat jen někdo, kdo tam nikdy nejel a neví, jaký je provoz třeba na ošizené, rozbité a zhroucené čtyřproudovce pro koňské povozy s číslem 48, kterou má ta nesmylná dálnice vedoucí do té odporné aglomerace, kde žijí jen ubožáci a žebráci nahradit. Doporučuju třeba
http://www.rsd.cz/rsd/rsd.nsf/0/14da61bcdce865a7c12571560036eede/$FILE/intenzity2005.jpg

RE KM - vidíš ne, jakou mám radost...
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 11:22:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Rypal: Mluvím o D1, 240 km pondělí 14. 8. 2006 cca 9:00 ráno, směr Koměříž. Dálnice jak letištní runway, na ní několik ks aut a na konci akorát auto PČR jehož osádka zřejmě sledovala zda těch několik vozidel svítí či má známku. Prostě paráda, nejdražší okreska v zemi. To že je v Praze nejvíc aut v EU svědčí paradoxně o ekonomické síle regionu a nedostatek peněz na dopravní stavby na druhé stavbě svědčí o míře "okrádání" tohoto regionu. Každý rozumný hospodář přece utržené peníze reinvestuje do svého podniku, v tomto případě města, či přilehlého území, aby v budoucnu dostal ještě větší peníze (např. na daních a tržbách). Jenom nehospodáři a sociální inženýři provádějí nesmyslné investice, protože jim na nějaké zdravé ekonomice moc nezáleží.
Rypal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 11:41:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali - no tak sorry, ale i ten kousek směr Kroměříž se má v budoucnu propojit s D47 i Polskem a to pak až nebude pár aut. Nehledě na budoucí napojení Zlínska.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 12:38:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad rypal: Bohužel naši politici si myslí, že stavbou dálnice vyřeší problém Ostravska (např.). Je to samozřejmě omyl neboť v první řadě kolik je v této aglomeraci lidí s VŠ kvalifikací? Kolik je tam pracovníků s min SŠ vzděláním, ovládajícím světové jazyky? Proč vysoce vzdělaní lidé z celé země odcházejí do té "zatracené" Prahy a okolí? Tam je potřeba v první řadě napřít úsilí. Ona SW nebo projektová, poradenská, konzultační atd. firma nepotřebuje v první řadě dálnici, ona potřebuje vysoce kvalifikovaný personál a schopný management. Ona nepotřebuje dálnici, ona potřebuje IT techniku a spolehlivé spojení na net atd. Ona nemusí převážet tisíce tun materiálu, ona své výsledky práce může poslat poštou za pár Kč (na DVD) nebo po síti a vydělá obrovské peníze. A o tom to je. K tomu nepotřebují dálnice za stovky mld. abych po nich vozil milióny tun materiálu, k tomu potřebuji hlavně mozky. A to těm našim expertům nějak nedochází.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 12:42:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak sice s teoriemi typu Praha a jeji kolonie nesouhlasim, ale to s tim vzdelanim ano a to nejen na regionalni urovni, ale i na republikove, protoze to neodchazi jenom s Ostravy, ale i s CR. Takze to je spis vseobecny problem a dovolim si tvrdit, ze nejen tech "nasich expertu", ale i spolecnosti jako celku. Ale to je cele na uplne jinou diskuzi.
Pavel
Arogance znalosti, neodpustitelny prohresek proti dobrym mravum ...
http://www.pjp.cz
ICQ: 30831569
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1236
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 12:58:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já bych řekl , že i ty dálnice jsou potřeba, a že ten vývoj jaksi musí být postupný - nejprve montovny, pak mozky. Ale když se tam nic nedostane, tak se tam ani ty počítače nedovezou.
Pořád lepší montovny, než aby se lidi zaměstnávali zemědělstvím za každou cenu a nás nutili, abychom jejich výpěstky za každou cenu koupili a zakazovali nám koupit výpěstky levnější a lepší odjinud. A berou tak práci lidem jinde ve světě, který zatim nejsou ani do tý montovny schopný jít ale mrkev by pěstovat zvládli. .
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 13:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, osobne bych rekl, ze potrebujete mozky i na rizeni te montovny, pokud to ma k necemu vypadat. Ostatne pokud nebude mozek co neco vymysli (jedno kde) tak k cemu je dobra montovna ? A zatim jsem se s vlastni praxe nesetkal s prenosem vyroby bez nutnosti provedeni (jakychsi) korekci podle mistnich podminek, ale jest fakt, ze jsem se zatim nepotkal s hromadnou vyrobou, u me to zatim akorat skoncilo na seriove.
Pavel
Arogance znalosti, neodpustitelny prohresek proti dobrym mravum ...
http://www.pjp.cz
ICQ: 30831569
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 13:49:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale. Zěmědělci přece nebudou jenom pěstovat žrádlo, ale např. Cokoliv co jde zkapalnit a přeměnit na PHM či jako základ pro výrobu plastů (mimo jiné objev těch "zatracených" mozků z akademie věd a tuším že z Prahy) a snížit závislost na dovozu ropy. A k čemu pak máme železnici??? Proč se po dálnicích tahají milióny tun železa (stavební ocel, betonářská ocel atd.), dřevo, cihly, uhlí a já nevím co ještě když to může jít na vlak?? A co se týče té montovny - ano několik ks mozků na dozor nad provozem automatizovaných linek ano, ale co vymýšlejí nového, kde je ta další přidaná hodnota?? Jinak je tam zástup "jednoúčelových" lidských "robotů" kde je člověk levnější než instalace skutečného robota. Jeden můj příbuzný krátce dělal ve Škodě a odešel neboť ač to chytrý kluk (SŠ) v provozu by nevydržel a řekl mi: To je blbárna, já musím něco tvořit a nejom kontrolovat display jestli se něco nevypálilo a to vyměnit. Tak šel do firmy která dělá IT aplikace na přání zákazníka v Praze (hotely, administrativní budovy atd.) a teď si medí - větší peníze a má pocit že za ním něco i z něj zůstává.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 13:57:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvam se, ale rekl bych, ze mate mylne predstavy o vybaveni CZ prumyslu technikou a jejich potreby s ohledem na lidi, to se pak blbe diskutuje. Ostatne lze do budoucna predpokladat (a mistne uz to zaclo), ze proste nebudou kvalifikovani lide ani na to cuceni na displej.
A co se tyce SS a Skoda a.a.s., tak si ten Vas kamarad mohl gratulovat k fajnemu mistu, protoze SS tam taky makat rukama, treba na slevarne, nastrojarne, lince a pod., protoze jim personalni usek nema co lepsiho nabidnout. Ale to jen tak na okraj.
Pavel
Arogance znalosti, neodpustitelny prohresek proti dobrym mravum ...
http://www.pjp.cz
ICQ: 30831569
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1237
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 14:04:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: To je bohužel to, k čemu se ty zemědělce nedaří už asi 20 let přesvědčit - furt melou: Tady se pěstovaly vždycky brambory, tady obilí a vždycky to někdo koupil.
Mozky přicházejí z východu, potřeba jsou místní ruce.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 6-2004
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 16:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali:

Do urcite miry mate pravdu, historucky vyvoj vedl k nastartovani a udrzeni procesu, kde se vse a csichni soustreduji do Prahy. V cem uz vsak nesouhlasim je v teto tendenci pokracovat. S takovou by se case v Praze uz vubec nedalo zit, kdyz sem se sem stahne vsechno a vsichni, tak v dusledku: nepujde dychat, ceny nemovitosti budou extremni kvuli poptavce, ani se nehneme pro mnozstvi lidi a aut, vysoka kriminalita pri vysoke koncentraci obyvatel...

Proto je decentralizace i v zajmu Prahy. Bohuzel s ohledem na historii, ktera v moderni historii saha minimalne nekam po Palackeho (Praga caput regni), nelze tento proces zvratit bez cilene snahy a "umelych" investic.

SPojeni k nim Patri a D47 je ostuda, ktera ukazuje, ze tak slavne to se stavenim "za penize Prahy" to zas nebude. Myslim, ze je tam vetsi skluz, nez u vetsiny planu na vystavbu metra. Problme je, ze uz ted je celkem pozde a cim pozdeji, tim drazi cela akce vedouci k decentralizaci bude.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 919
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 10:55:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za padesát let bude mít ČR 5 mil. obyv, z toho 3 mil. bude žít v Praze a okolí. Dálnice budou potřeba akorát na to aby se dalo profrčet do další podobné aglomerace.
Jsem pro zavedení mýtného, které by plně pokrylo údržbu silnic a tam kde by to opravdu bylo potřeba by motivovalo i investora. Tím nemyslím kauzu Zemanovy D47.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.203.81
Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 15:19:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Hnidopich. Tomu nerozumím neboť aglomerace New York má 10 mil. lidí, Paříž 6 a Berlín 3 a tato města nefungují, to snad ne. Spíš se snad prosazuje synergický efekt, tj. vyšší koncentrace schopných na jednom místě a vyšší produktivita. Bezpečnost je problém efektivity policie, ceny nemovitostí jsou úměrné kupní síle v daném regionu, je jasné že byt či dům v hlavním městě stojí jiné peníze než chalupa někde v zapadákově v pohraničí kde jsou příjmy podstatně menší. Do Prahy tečou miliardy Kč od soukromých investorů do progresivních oborů (tyto firmy kupodivu nekrachují ale naopak zvyšují obrat) bez jakýchkoliv pobídek (rozuměj vyhozených peněz z našich daní) a stát místo toho, aby dodal jenom ten příspěvek na infrastrukturu , tak radši nedá nic a miliardami z našich peněz podporuje nesmyly typu LG Philips atd. Je to jednoznačně špatně. Ve světě a v Evropě je příspěvek na stavbu systémů jako je metro od 30 % do 90 % ceny projektu, u nás je to k smíchu a ještě je okolo toho tolik keců.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 10-2002
Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 22:41:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono je to vidět i na železnici. Po více jak deseti letech koridorizace končí před značkou Praha. Až teď teprve konečně někde hráblo.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 20. srpna 2006 - 08:18:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali:

Hmm, asi se neshodneme, asi se ani nechceme shodnout. Samozřejmě, na větším území, ale uvedená města jsou také v poněkud větší zemi, takže se zjevně nejedná o něco kolem 15-20% populace - netuším, s jakými údaji pracujete a co považujete za aglomeraci, možná to je Vašimi mimořádnými schopnostmi, pokud jste jeden z těch, co se koncentrují na tom správném místě. :-) Paříž se Vám nafoukla třikrát, New York smrskl na polovinu a Berlínu jste sebral zhruba milion...

Taky bych neřekl, že život v těch městech je zrovna príma a je to cesta nejlepším směrem.

Jak jste přišel na New York nevím, já si myslím, že MY schopní se koncentrujeme v Kalifornii v oblasti Central valley (tež známé jako Silicon valley), kde aktuálně žiji. A mj. řeknu Vám, že zdejší vzduch je dost nechutný, ale jinak je ta koncentrace samozřejmě príma a bez problémů. V NYC jsou spíše bankéři a právníci, tedy ne lidé tvořící něco hodnotného, spíše žijí z práce druhých. ;) Něco tam myslím, taky mají, ale ta koncentrace schopných je jasná, za rohem mám Stanford, přes zátoku UC Berkeley (pokud se trochu potloukáte kolem počítačů, asi Vám to bude znít povědomě).

Nemáte pravdu, kupní síla není úměrná cenám nemovitostí/nájmů: možná si to můžete dovolit Vy nebo já, ale když jste koncentrovaný schopný, nepředpokládám, že se Vám bude chtít jít dělat do krámu na kasu nebo uklízet kanceláře. A ani si nejsem jistý, že si tam člověk vydělá dost na to, aby se my vyplatilo dojíždět denně třeba z Pardubic. No a někdo to dělat musí. Navíc jenom pro Vás osobní poznámka: takoví lidé nejsou nutně neschopní a rozhodně nejsou méněcenní.

A když máte tak rád příklady ze zahraničí: Stejný problém máme tady, ceny nemovitostí jsou dost neúměrné a koupi nemovitosti si rozumně nemohou dovolit ani lidé výrazně nad průměrem. Jsou tady ovšem dostupnější nájmy, proti nákladům na vlastní dům to vyjde zhruba tak na pětinu, což je zřejmě dáno tím, že existuje trh s bydlením.

Jinými slovy: Váš postoj mi přijde poněkud povýšený... a poněkud trapný, jaksi postrádá dobrý vkus a respekt vůči ostatním. Skoro si až nejsem jistý, jestli to můžete myslet vážně a tak trochu doufám, že je v tom někde ironie, tak jako ji najdete všude v tomhle příspěvku.

Obecná poznámka je: naopak, decentralizace je velmi šikovná věc. Umožňuje Vám to lépe reagovat například na živelné katastrofy, výpadky infrastruktury... a jiné problémy, které Vás v případě jediného centra dokáží ochromit.

Když nad tím přemýšlím, fakt nevím, kam na ty nápady chodíte. Když se tak podívám kolem, spoustu lidí vůbec nevídám, protože proč by se měli koncentrovat, když mohou pracovat z domova nebo z jiné kanceláře. Některé nevidím prakticky vůbec, protože se připojují z Washigtonu (dva státy na sever), San Diega (CA), Austinu (TX), Atlanty (GA), Prahy, Pekingu...

Jo dneska jsem mluvil s člověkem, který byl pro jejich firmu otevírat pobočku u nás... v Jihlavě, asi nechtějí schopné (a koncentrované a produktivní) lidi...
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 08:31:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže jsem o víkendu popadl psa a šel se projít ze Záběhlic, přes Hostivařské náměstí, Mokřanskou až k výjezdu z tunelu před stanicí Depo Hostivař. Cíl byl pozorování provozu na této miliardové investici.
Tak že doba sledování sobota mezi 8-11h, neděle mezi 15-17h, v každé soupravě bylo v této době maximálně 5-6 ks substrátu, a to se jednalo o vytížené doby so+ne. Rád bych viděl kolik lidí jelo v sobotu večer, nebo v ne ráno. Nevím na které konečné je v této době ubožejší frekvence.
Sranda je, pokud by i v so+ne zajížděl na Depo Hostivař jen každý druhý spoj, interval by byl stejný jako linka 7, přičemž úsek DH-Strašnická jede 7 o minutu (!!!!) déle než metro (hmm, výborná investice, metro jen o minutu rychlejší tramvaje!).
Dále bych chtěl upozornit, že celé prázdniny v PD (sedlo+odp.špička) neexistovala návaznost BUS Uhříněves+Metro A, výsledek byl čekání na DH 10min (nebyl by ten BUS už dávno na Skalce?).
Jediné co se mi na DH líbí je jednoduchost a účelnost provedení, žádné bombastické výtvory (alá Barrandov) prostě jednoduše a prakticky, ale ZA MILIARDU???
Uznávám výhody DH (méně busů na Skalce, zrychlení(???) jízdní doby Uhříněves/Dubeč - centrum, ale stejně rozpaky přetrvávájí.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2061
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 09:12:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya:
Nemá linka 7 o víkendech interal 7-8 minut? Já mám pocit, že ano. Pokud by tedy do DH jezdil v so+ne jen každý druhý vlak, vznikl by interval 15 minut. Tedy 2x delší než na Sedmičce.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 09:15:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Ano, máte samozřejmě pravdu, tím je to ještě horší...
PS. U výjezdu z tunelu po pravé straně (při jízdě od Skalky) je v plotu obrovská díra s přístupem rovnou do kolejiště, to jen jestli do někoho bude zajímat.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Mysmic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 09:42:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to zvláštní, ale z různých zdrojů jsem se doslechl, že vox populi údajně žádá zrušení pásmování pro ten "kousek" mezi Skalkou a depem a že Ropid prý výhledově částečně (asi mimo špičky) vyhoví, přestože frekvence na to opravdu není. Asi to souvisí s obecnou nevolí proti pásmování.
To stojí za připomenutí i proto, aby se lidi kolem prosecké Billy a syslové z letňanského pole zas tak moc netěšili.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 889
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 10:49:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya: jo, o těch jízdních dobách jsem tu už psal. škoda, že DP nenapadlo to proložit (v Pd-sedlo jezdí 7 i A nachlup stejně - vždy v x5), cestujícím z depáckých busů do strašnic by to mohlo ulehčit situaci. u výstupní stanice bus navrhuji umístit banner s nejbližším odjezdem A a 7 směr centrum...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1270
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 10:57:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nevím, ale takoví znalci tady a usuzují na něco z DVOU měsíců PRÁZDNINOVÉHO provozu.
Úkolem bylo především dostat busy z rezidenční čtvrti (Skalka). No a řešení? Samozřejmě že pásmování, ale přesně opačné: Z Černokostelecké pojede dál každý druhý vlak LINKY Č 7!!! a to po celý den.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 11:09:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Ne, to špatně vyznělo, nechtěl jsem na nic usuzovat. Mimochodem ta jízdní doba snad není ovlivněna prázdninovým provozem, no ne?
Proboha 7 nebrat, jediná lidská možnost jak se dostat D.Měcholup/Černokostelecká/Limuzská, pokud nechci absolvovat okružní jízdu kolem parkovišt P+R. A pokud ubrat, tak provázat s uhříněveskými linkami, když už DH zničilo vazby na 145/195/177

Jinak uznávám, že bylo třeba dostat BUSy ze Skalky, ALE TO JE TAKY JEDINÝ PŘÍNOS, KTERÝ STANICE DH PŘINESLA A NENÍ TO ZA MILIARDU MÁLO? Jen se ptám, třeba to opravdu za ty peníze stálo...
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1271
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 11:15:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya: No a ještě bych tedy udělal závlek 177 na Depo a vazba by byla zase navázána. -)
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 11:20:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jejda, teda to by byl ale závlek. Jedině tam 177 ukončit a 178 Želivkého - Sídliště Malešice-Chodov, 188 ukončit na Strašnické, 101/224 protáhnout na DH, čímž napravíme návaznost i na 195 a 188...
Jo a ještě něco udělat s 145/195 a zrušit 146, když bude 177 na DH.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1272
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 11:30:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale dyť je to pár metrů. Přímé spojení zajistí právě 195/145 a 177 bude vymeták a lidi z Bohnic přejdou aspoň takové voloviny jao že na Opatov pojedou 177 a budou jezdit jaxe má: bus/MC. :-) A k depu ještě třeba 133. A nebo ta 188 by mohla dělat závlek taky. Vícenásobný oboustranný napaječ. Božííííí.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 11:39:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby jela 177 na DH z Malešického náměstí Dřevčickou ulicí, tak by ten závlek nebyl tak výrazný... A nebál bych se ani jejího rozlomení, tak nějak, jak píše Iaya.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 11:40:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No pokud by 177 byla vymeták, tak nebude problém ji v DH rozlomit a třeba trochu zlepšit dochvilnost. 133 k DH, dobrý nápad, s tou 188 asi ne, i když přiznám pro mě by byla úžasnááá...
Přidávat k 188 závlek, už by ji asi srazilo na úroveň 177, 136, narozdíl od 177 nemují cestující na většině trasy 188 alternativu.
Naopak ji ukončit na Strašnické a něčím posílit Žalivského-SMalešice.

195 sloučit k 145, z ní udělat bagr. 195 jenom v úseku Avia-Českomo, pokud by bylo potřeba.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1273
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 11:45:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se tím závlekem a nerozlamováním 177 snažím zachovat přímý spojení pro lenochy, i když je mi to těžce proti srsti, protože jinak jsem příznivcem napaječů, bagrů a (navazujících) přestupů. Tak hluboko se sebeovládám :-))))
Co vadí na závleku 188? Moclipak lidí jezdí Strašnická-Sídliště Malešice? Želivského-SMaleš. lze libovolně regulovat 155.
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 12:59:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káeme, já bych byl klidně drsnější, přeci nechceme, aby qůli pár lenochům, co neumí přestoupit, jezdila 177 tak pravidelně, jak jezdí...

188 ukončit na DH mi přijde poměrně luxusní, vždyť cestou obslouží jednu jedinou zastávku, kam nejezdí nic jiného (Dobročovická), jinak by suplovala A a 7. Tohle ani závlek neřeší.

Já bych to uďál třeba tak, že:
124 nejen že Želivského, ale až na SídlMal - já to spojení do Vršovic prostě chci, no
133 na DH
145 CD, CT
146 zrušit
124 + 155 náhrada za 188 v Malešicích
177 od Chodova ukončit na Skalce + náhrada v Bohnicích (asi upravit trasy 187 a 200 a přidat spoje)
188 ukončit na Straš objezdem jako nyní 101 a 224
101 + 224 obousměrně přes Straš v prokladu na DH (no, 224 pak bude pěkný hybrid, ale účel to splní, ne?)

Edit: Jo ale 155 v tom případě samozřejmě nikolivěk Izraelskou. Místo toho tam může jezdit třeba... eee... jenom 239. Stejně Pod Třebešínem skoro nikdo nenastupuje, tak co.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bobek.)
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 13:04:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: 124 - výborný nápad, 101+224+188 SOUHLAS!!!, ale tu 177 bych rozlomil v DH na dvě linky. Přijde mi to nejčistší řešení.
145 - sloučit se 195 - bez jízdního řádu (JŘ vytvořit jen aby se neřeklo)
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 13:09:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad KM: 188 SMalešice-Strašnická překvapivě docela dost lidí. Ráno je třeba 188 s odjezdem v (cca) 6:05 i stojící cestující, ba dokonce na zastávce Plaňanská v tuto více lidí nastupující na 188 směr Strašnická, než do spoje 188 jedoucí opačným směrem. Pravděpodobně využíváno jako spojení Malešice-Vršovice. I odpoledne to přijíždí na Limuzskou slušně zaplněné.
Ale do Vršovic by byla 124, tak tu 188 vklidu ukončíme na Strašnické. Dobročovické stačí 101/224, mimochodem nebyla by od věci zřízení zastávky v prostoru u BILLy, zhruba v polovině vzdálenosti STrašnická-Dobročovická.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 13:18:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya: přesně proto jsem tu 124 takhle nahodil - tak trochu náhrada spojení za 188. 195 nejezdí zdaleka tak hrozně jako 177, takže klidně s jízdním řádem. Navíc mám pocit, že za její zpožďování může hlavně přecpávání, když 177 vypadne z taktu (což je furt). Ale do jedné linky bych ji se 145 nespojoval, i když mají většinu trasy společnou - kvůlivá Proseku. Zastávka u Billy - proč ne. Pošleme to na Ropid?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1275
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 13:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady sou sympatický lidi. :-) Když chci takto trhat tramvaje, trhaj v tramvajový diskusi mě :-)
No jistě, 177 v trase Chodov-Skalka , 145 celodenně a 187 celodenně do Bohnic. Ale tu 188 bych aspoň na SídlMal nechal (sám píšeš že jezdí plná, že by nesnesla ani závlek), naopak 101 a 224 bych jinou úlohu než úlohu napaječe ZM nedával. Co 138 prodl ze Skalky do Malešic?
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 13:22:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobek: Dobrá od sloučení 145/195 ustupuji, ale nemohu se vzdát rozdělení 177... (I když jsem o tom ochoten diskutovat)
Na Ropid bych to poslal, aspoň pro pocit, že jsem se snažil něco udělat.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1276
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 13:28:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ropid má svuj rozum. Určitě tam dostal tisíce podobných návrhů a taky statisíce návrhů na vytvoření zrůd typu prosloužená 136. Myslím, že se spíš dočkáme spojení 177 a 118 na Chodově. jako další adepty na podobné idiocie vidím spojení 154 a 133 (s prodloužením mezi Skalkou a SidlM.) nebo 124 a 208, či 181 a 122 a 118 nebo dokonce 165+240+186 Chicht.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 13:32:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Myslím, že místo 188 v Malešicích bude 124, no a v Dobročovické 101/224, ono by se nejdřív mělo něco udělat s proklady 188/(101/224) a asi tím způsobem, že by 101/224 jela tak cca 2 minuty před 188, která mívá 2-3 min zpoždění takže se tak trochu vyrovná. Navíc je tam třeba v sedle díra (mimo prázdniny).
138 do Malešic asi ne - k ničemu a s intevalem 20/30 nepoužitelná...
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 13:42:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych taky řekl, že při přímém spojení do Vršovic by 188 nebyla potřeba.
Kauza 138 : to jako ji nějak zamotat? Jinak nevidím smysl - 145, 195 + 138?

Ještě k rozdělení 177 na DH: mě jenom přijde, že by ty kilometry kloubovými autobusy v úseku Skalka-DH byly fakt jalové (když si představím obsazení busu). Kdyby nebyl pásmový provoz metra, tak si snad každý může tu jednu stanici popojet.

Právě když má Ropid svůj rozum, tak by měl profiltrovat takové krávoviny, jako 136. K čemu je vlastně takhle dlouhá linka dobrá, kromě toho, aby jezdila zcela náhodně a s*ala lidi? Asi tam sedí nějaký sadistický šotouš.

Edit: 165+240+186 Taková plzeňská 30 v Praze, ne?

(Příspěvek byl editován uživatelem Bobek.)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace