K-report
 

Archiv do 08.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Nové tramvaje » Staré archivy » Archiv do 08.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 459
Registrován: 5-2004


Odesláno Pátek, 07. července 2006 - 09:08:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mop: takhle reagují normální lidé, ale místní šoutouši mají problém to pochopit...
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1970
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 10:44:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mop: Samozřejmě, že nové čelo zaujme, protože vůz (tramvaj) vypadá jako jiné nové vozidlo. Ale tvůj strýc by začal kvůli vzhledu oné tramvaje jezdit tramvají pravidelně (pokud to teď nedělá)? Nebo by se jenom svezl, pochválil, a používal tramvají jako do té doby.
Ono to celé je také o propagaci atd. atd. atd. a v tom má řada DP velkou slabinu a rezervy!

Absolut: Infrastruktura je drahá, před tím už jsem varoval. Pokud se nezvýší využití tramvají pro dopravu po hlavních směrech měst, může to být jednou hodně špatné.
Ono až se postaví (léta už měla stát) komletně čtyřproudová silnice z Mostu do Litvínova, může přjít velký tlak na tramvaje a nákladnost infrastruktury.
O vozovně v Litvínově už jsem také přemýšlel. A asi je třeba. Možná by nemusela být tak veliká apod. Chtělo by to nějakou analýzu.
Ono především to není atraktivní pozemek na atraktivním místě, takže nějaký výrazný finanční efekt bych v tom neviděl.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 732
Registrován: 12-2003


Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 11:18:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: me osobne by teda cestovani v neustale stejnych, jen donekonecna "omyvanych" tramvaji postupne prestalo bavit respektive by mi dosla trpelivost. Vzhled, design a pohodli je take dulezita vec, treba na psychiku cestujiciho. Kdyz chci jet MHD, tak ne sockou, jak je mnohokrat nazyvano. V Praze krom T6, rekokachen, 2 Skodovek a naky ty omyty T3, ktery jeste akceptuji je to socka strasna! Coz dela pres 50% vozoveho parku prazskych tramvaji.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 11:34:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda kdyz si ctu tyhle narky, tak to teda jo ... :-/
Takze Hamburg (zbozneny zapad a kapitalismus a buhvi co), myslite si vazne ze tady je to lepsi ci co ? A to tady mesicne za litacku platim 83,- EUR (odecitatelne od zakladu dane), prumer v nemecku je tusim 2.500,-, po zdaneni priblizne 1.300,- EUR. Kolik je to v pomeru prazskych 460,- CZK versusu cca 18.500,- CZK (po zdaneni cca 12.000,- CZK pokud si to dobre pamatuji) ? He ? A vy si myslite, ze kdyz vlezu do busu 1. classe, ze ten rozdil v cene litacky (57,- versus 83,- monat) me neprijde adekvatni ? V nekterych prpadech dorvane, poskubane, spinave sedacky, snad jedny s nejstarsich HVV busu a co jako ? Jinak jednotliva jizda je dve zony (neplest s ring, to je trosku cele jinak) 1.50, v pripade 1. classe tusim 2,70. Pokud pojedete s Altony na Berliner Tor, tak to mate sice 1. ring, ale tusim 2. zone, cili 2.40 EUR. Atd atd, osobne si myslim, ze nekterim ceskym pripadum by takova dukladna exkurze v tomto svete neskodila, pak by treba prestali hledat problemy tam kde proste nejsou.
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 733
Registrován: 12-2003


Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 11:41:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: a dulezita otazka ... Kolik % mistnich obyvatel MHD pouziva ? :-)) Kolik cestujicich vzhledem k velikosti site a poctu obyvatel prepravi? Tolik jako zatim v Praze ani nahodou. Na autobusy ani metro si nestezuju ty sou vklidu. Tramvaje sou dost ubohy.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 11:54:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pardon, na blbou otazku blba odpoved, uhadnete jaka ? Ostatne jste zvolil uplne stejny pristup. Schvalne ...
Ze stale nevite ?
Opravdu ne ?
Tak tady - co je me jako uzivateli po tom kolik lidi co pouziva ? Me zajima jedinne, jestli si myslim, ze to co za sve penize dostanu, je podle me adekvatni ci nikoliv. Jasne, muzu si jit stezovat, jenze co jako ? To je prece muj boj ne ? Vetsine to vyhovuje a ze jeden opruz ma problemy ? A co ? At si trhne ...
Takze asi tak. Co se tyce U/S-bahn v HH, tak je taky videt, ze si s tim veru hlavu nedelaji. Funguje to ? Funguje. Pouzivaj to lide ? Pouzivaji, tak co jako ?
Ostatne skuste prozkoumat www.hvv.de, treba tam odpoved na tuto otazku i najdete.
Ale ze by tu MHD jezdilo malo, ci prazdne, tak na to v klidu zapomente, to jsou jen domenky lidi, pri pohledu na "motorizaci" DE. Jest sice fakt, ze do Ucka jsem mel problemy se dostat akotat ted co bylo WM a co vsici jezdili na Fan Fest haltestelle St. Pauli/feldStrasse linie U3, jinak i ve spicce neni problem, ale to je taky i o tom, ze nemci nemaj problem jet v casti soubehu U/S i bus, na druhou stranu, zase pokud neni duvod a zpravidla neni, tak zase busu nejezdi v soubehu s RE a odvozenymi kategoriemi, coz zase pro zmenu v CR je vcelku normalni. A ze si clovek prestoupi ? A co jako ? Mesto ktere si muze dovolit stavet u zeleznicnich prejezdu pristresky pro cekatele na otevreni zavor, nema problem ze stvarnenim techto prestupnich uzlu vhodnou formou, coz v CR je neskutecny a obcas i nesmyslne nabubreli problem. Skoro me prijde obcas pristup nekterych "dulezitych", ze jim ani tak nejde o nejake lidi, jako spis o staveni vlastnich pomniku v jakemkoliv slova vyznamu.
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 734
Registrován: 12-2003


Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 12:18:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: boze muj .... kvalita MHD uzce souvisi s tim kolik lidi je s ni ochotno jet. Dulezitym faktorem je take samozrejmne cena. Kdyz tady popisujes, jak je to tam "hrozny" + ta exkurze, tak z toho logicky usuzuji, ze je to tam co se tyce vozidel horsi. Jinak sem nerekl, jestli to jezdi prazdne nebo ne. To me nezajima ja jen rikam, ze Praha ma nejvetsi podil osob prepravenych MHD x IAD. S tim souvisi prave to, jak negujes tamejsi situaci s tou nasi. A poukazujes, ze si tu nekdo furt stezuje. Treba ja na tramvaje .... No reseni je jednoduchy ... pokud to bude neuteseny stav trvat dlouho, tak se na ne zkratka vy... a pojedu treba autem. Ale snad k tomu nedojde, kdyz mame jistejch tech 270-310 novejch kousku.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 14:08:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrozny, co to znamena ? Slo by vyznam tohoto slova definovat ? Je to nacpane Becko ve spicce, ze clovek na obavy, zda se vejde a to pravidelne ? Narvane busy 19x ze Smichova pres reku na Lhotku ? A neustale meditace o jakemsi "priblblem" metru, ktere ale bude jezdit kamsi na mirak ? Pardon, ale mel jsem tu cest/smulu zit 3.5 roku v Praze na Budejovicke a dojizdet mimo jina treba odtud i na Smichov. A tak pak musim zvolat "Zlaty Hamburg .." :-/ A ze ma Praha nejvetsi podil MHD x IAD ? A proc, to me taky prozradis, nebo si to mam domyslet sam ? Co ? Vis, von je rozdil, mezitim, kdyz si muzu vybrat a kdyz tak akorat nas..at ...
A horsi vozidla ? Proc ? Se koukni do diskuze clankove busy, co nam tu ted jezdi za novinku, jenze tu jezdi spousta novych a starych a nikoho to netrapi, podstatne jest, ze to proste jede a dojede. A v ramci moznosti i nacas, cemuz ostatne i odpovida preference MHD, to videt nekteri cesti ridici, tak to by se s toho posrali tak akorat.
A proc exkurzi ? Aby se nekteri "komplikatori" sklidnili a laskave jim doslo, ze to jde i jednoduse, jenze to v cesku je naprosto nepripustni stav. A co neguji ? Muzes me to osvetlit ? A stezovatele ? Nemci si nestezuji, protoze oni maji moznost volby a nepotrebuji na to prestarle S105/S110/S120 apod ...
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Beňour
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.77.198
Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 15:41:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mého názoru je důležitá cena služby a kvalita. Praha na tom není nejhůř, ale zlepšovat je toho dost. Je pravda, že tramvaje byly zanedbávány a pokud se splní plány o až 310 nových nízkopodlažních tramvají, tak to bude velký krok dopředu. Nová nízkopodlažní vozidla totiž minimálně neodradí stávající cestující, ale naopak přilákají nové a o to tady jde.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 735
Registrován: 12-2003


Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 16:35:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: Nemuzu a nechci ti nic vysveetlovat. Precti si to po sobe co jsi napsal a jaky to dava dohromady smysl. Pak zadny vysvetlovani neni treba.
Jinak nevim proc pises vsechno s otaznikama, ja sem jen reagoval na to cos napsal. Nemecko neznam a je mi cely u pr... A jestli bych tam mel jezdit ve starejch pekacich, ktery vozi cestujici treba CD, tak vitezi jasne auticko, pripadne konkurenci autobusova doprava. To jestli se dostanu z bodu A do bodu B je dulezity, ovsem stejne tak dulezite je v cem pojedu, jak to bude vypadat a jak se v tom budu cejtit + kolik me to bude stat. Intervaly sou hlavne o tom kdo na ne ma a zaplati si je + nejaka ta efektivita.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 16:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a to je mozna i duvod proc to v cesku vypada tak jak vypada.
A cist si to po sobe nemusim, ja vim co pisi/rikam a me to smysl dava.
Dale se me v teto nediskuzi nechce pokracovat, tudiz se zrikam jakekoliv dalsi reakce. Protoze Tve nazory jsou zase pro zmenu u pr..le me, vis ? Pardon, Vase, abych neurazil ...
Ze se na to uz konecne nevykaslu, mam ja tohle za potrebi ? :-/
Pavel

(Příspěvek byl editován uživatelem pjp.)

(Příspěvek byl editován uživatelem pjp.)
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 18:13:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nic, posledni poznamka, pro takoveto pripady jsou v HH taxi a jsou hodne vyuzivane, dokonce v nekterych, ale opravdu jen v nekterych mistech maji preferenci rovnocenou s linkovymi autobusy. Zrejme jsou tu brany jako "extra" classe MHD, takze tady si clovek opravdu vybere. Ostatne je to i o pristupu ridici vsech "trakci", takze tu neni problem aby bus po dohode s ridicem zastavil (na trase) kdekoliv, tj. i mimo zastavku (nejen svoji). Cili x veci je o pristupu a to, ze neco je ted, neznamena, ze zitra to nemuze byt jinak a treba i lepe (nebo hure ?).
Ostatne, pokud nekde je neco 50 let co se v CR teprve "buduje", tak neni od veci se kouknout, jak to tam funguje v "globalu", bohuzel cesky pristup jest, vybirani si cehosi a zbytek preventivne ignorovat ci primo zatlouct. Budiz prikladem CR danovy system. Ostatne to obcas i setri penize ...
Ale taky priznavam, neni vse v HH OK, jsou tu i veci co jsou dost KO ...
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1971
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 16:34:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: Nic proti, ale nějak nevím, na koho byla počáteční reakce?
Nevím jak ostatní, ale já osobně nepovažuji Německo za ideál, a to ani zdaleka. Nejen v oblasti hromadné přepravy osob. Přestože některá řešení jsou velmi inspirativní.
Ano, máš pravdu, že je důležité, aby vozy byly plně funkční a jezdily na čas. Jenže ono je těžké srovnávat deset let starý Man nebo Mercedes a Karosu. Úrovní interiéru, pohodlí a celkovou úrovní Karosy nemůžou konkurovat. O to jde. Já také vím, že v Německu není vše O.K., ale některé pražské tramvaje jsou opravdu hrůza a odpudivost (samozřejmě nereflektuji pouze svůj názor a názor nějakých fandů MHD a tramvají).

Celkově nevím, kam svými příspěvky míříš? Zda k závěru, že v Hamburgu je to proti ČR O.K., či opačně.

Ono ve velkoměstech se MHD uživí asi vždy. Opačné jsou menší města. Tam MHD musí nabízet určitou "kulturu a úroveň", jinak při dnešním smýšlení obyvatel těžko udrží cestující. Každý má sice svobodnou volbu výběru, ale pokud představitelé samospráv i státní správy chtějí obsazenost a využitelnost MHD udržet, musí proto něco dělat. A v rámci většiny ČR, nám příklad Hamburku nepomůže, protože je to naprosto nesrovnatelné!!

Možná, že v ČR děláme hodně věcí špatně, ale Německo v současnosti není zrovna dobrý příklad. V daňové oblasti také ne. A znovu opakuji, že já osobně Německo za svůj vzro nemám!
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 824
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 17:08:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

těžké srovnávat deset let starý Man nebo Mercedes a Karosu

Proč?

Jinak pokud já mohu srovnávat (1. Mercedesy O405 vs. pražské Karosy, 2. Citara vs. pražské Citybusy), rozdíl je v jejich "ojetosti" resp. ošoupanosti. Ten je dán tím, že obsazenost busů v mém okolí je max. 5-10 stojících ve špičce a polovina sedících v sedle, zatímco v Praze jsou busy dost plné po většinu dne.
Jinak ovšem daleko nejpohodlnější svezení je 15 let starým DenOudstenem.

Nakonec už jenom zbývá porovnat, kolik všechno to "pohodlí" stojí na daních
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1972
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 17:43:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Možná trošku "šotoušský" pohled, myslím můj. Ale přeci jenom Karosa z roku 1996 rozhodně připomíná moderní autobus méně, než zmiňované busy. Je to jen můj pohled, je to prakticky jedno, ale určitě nejen na mě, ty busy působí opačně.

Samozřejmě, že vše je otázka peněz. Ono porovnávat, kolik co stojí na daních se nedá. Základním znakem daní je to, že nikdo neví, na co jeho daň přesně jde, kolik bude použito na co, takže je to vše "relativní". Kdo fandí dopravě bude rád, když větší podíl daní půjde na dopravu a méně na vědu a armádu. Kdo preferuje něco jiného, vidí to jinak.
Pochopitelně tvé srovnání kolik to stojí na daní je správné.

Nemyslím ale, že vše je striktně o penězích. Na spoustě míst vidím rezervy i v dalších činnostech. Optimalizaci, propagaci, použití "zdravého rozumu" při tvorbě opatření atd.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2208
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 18:06:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono ve velkoměstech se MHD uživí asi vždy. Opačné jsou menší města. Tam MHD musí nabízet určitou "kulturu a úroveň", jinak při dnešním smýšlení obyvatel těžko udrží cestující.

Pochopitelně. Vím, že to někteří neradi uslyší, ale v ČR má MHD smysl určitě v Praze, není zbytečná ani v ostatních městech/aglomeracích nad cca 100 tis. obyvatel, ale až na výjimky ve všech městech pod cca 50 tis. obyvatel to z principu je/bude socka, a analogicky to samé platí v regionální i dálkové dopravě.
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2209
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 18:10:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale přeci jenom Karosa z roku 1996 rozhodně připomíná moderní autobus méně, než zmiňované busy. Je to jen můj pohled, je to prakticky jedno, ale určitě nejen na mě, ty busy působí opačně.

Patrně proto, že pochází z již mnoho let okoukaného konceptu (což zahraniční autobus může taky, ale to se tady patrně neví). Btw. právě proto wana socka nebude pro cestující atraktivní, moderní vozidlo.
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1975
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 18:19:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Já ani nemyslím vizuelní pohled těch busů. Ale srovnej interiér (mě osobně zajímá interiér víc než exteriré - z venku ať to třeba vypadá jako pojízdný dinosaureu, ale pokud uvnitř bude příjemně, jsem spokojen). Tedy Karosa v provedení 9xx v městské verzi používá sololitové zastaralé obklady a většinou koženková sedadla, zatímco zmiňované konkurence plastové obklady a polstrovaná sedadla. O to mi jde.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 19:43:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Vladass - v danych je me nemecko sympatictejsi jak Cr. minimalne proto, ze si tu to sve dojizdeni muzu odecist od danoveho zakladu, v CR tak akorat nas..t.
Dale, ma reakce nebyla ani tak nejak prilis konkretni, jen to bylo spis takove vysumenni nad nekterymi diskuzemi + jejich ucastnici, takze "personalizovat" nelze.
Co se tyce srovnani, co je cool a co nee, tak to opravdu nemuzu slouzit, tohle je to, co osobne nemam tak trosku rad a kategorizace kdy jo a kdy ne, to uz vubec. Von ten svet k smule lidi neni totiz cernobily a co nekde ani omylem ci nic moc, zase jinde muze fungovat vcelku v klidu. Takze to me "rejpani" je jen snaha ukazat jak to funguje i jinde.
A co se tyce x let starych "vraku" ala HH, na povozeni me prijdou pohodlnejsi jak posledni NP busy od Irisbusu a dovolim si tvrdit, ze to je srovnatelna kategorii s ohledem na koncepci, nez Karosa 7/9xx.
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1976
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 19:00:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: O.K., teď jsem v obraze a chápu, jak to bylo myšleno.
S těma daněma souhlas, v tomhle je to pro někoho dobrý.
S busama a úrovní je to věcí pohledu.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2487
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 23:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chápu to správně, že VŘ na nové tramvaje pro Brno vyhrála Škoda se svým návrhem na .. tramvají .. typu? Brněnskou diskuzi nesleduji a nechce se mi probírat archiv.
Díky předem.
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 10:37:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
Ano, dodávky 40 Aniter a 60 Poršeter budou probíhat od roku 2007 do 2016.

více:
http://www.isvzus.cz/usisvz/usisvz02007Prepare.do?znackaForm=50015703VY001&jazyk=CZ
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2053
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 10:46:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A Anitry nebudou ve stylu Porsche?
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 11:17:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A Anitry nebudou ve stylu Porsche?
Meli by byt taktez ve stylu porsche. Spise se spekuluje o finalnim usporadani obou delek vozu. Rozhodne ale budou prvni dvere pro cestujici.
Inkognito
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.209.192.180
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 14:20:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaký poršety Brno koupí 14t nebo 16t, já bych počkal radši na tu druhou, se střednim nehnanym podvozkem a tedy i s větší nízkopodlažností.
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 20:09:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stredni nehnany podvozek neni do kopcoviteho mesta jako Brno vhodny...
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 21:08:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A do kopcovitého města jako je Praha vhodný je ?
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 22:53:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samosřejmě, že taky ne.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2058
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 10:05:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3:
Ale Praha má u 14T všechny podvozky hnané. 16T je tramka určená do Polska.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 10:47:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon ví, ale co třeba RT6Nx? Taky jeden podvozek nehnaný a jezdí (tedy kdysi jezdilo) v Praze i v Brně.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2016
Registrován: 7-2003


Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 20:20:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

alias K2, taky jaky maji problemy pri horsich podminkach. Tam kde souprava projede k2 hrabe ...
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 22:07:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takze tri moznosti 20ti a 30ti metrovych vozu pro Brno:
1) Inekon Trio01 a Pento 11...
 
2) Škoda Anitra (po restylingu cel) a Vektra (se zkrácenými članky)...
 
3) Vitezna varinta tzn. vozy 14T...
 
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 08:58:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nad všemi variantami pláče svršek už teď. To nemůžou konstruktéři spočítat nápravové tlaky, průjezdné profily (viz překopávky tratí kvůli KT8) a další samozřejmosti?
MKzB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.104.140
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 15:57:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Goldfinger: Myslete tak trochu politicky. (citace Švandrlíka)
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2278
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 20:38:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můžou, ale vyjde jim asi tak o 30% větší cena, než "kolejožrout" o srovnatelné kapacitě.

Když to někdo zaplatí...
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 21:25:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč vás tak děsně zajímá na tramvajích skoro to nejméně podstatné? Barvičky, inventární čísla a tvar čela?

Zdá se mně, že při jízdě 14T sebou tramvaj hází o poznání méně, než u astry. Že by přeci jen mělo natáčení podvozků o čtyři nebo kolik stupňů větší pozitivní vliv? Pamatuju v Praze astru na 17ce a bylo to strašný, teď ve 14T se nestačím divit, o kolik se jízda zlepšila.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2535
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 23:25:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když to někdo zaplatí...

Ten někdo něco nakonec stejně zaplatit musí: koleje/podvozky/parkoviště/...
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2030
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 23:47:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heky: Psal jsem zážitky z jízdy v tramvají 14T v Praze na lince 3 a srovnával s Astrou někdy v červnu. 14T jede naprosto jinak, plynuleji, tiše a oblouky a nekvalitní trať zvládá naprosto s přehledem. S Astrou se to nedá vůbec srovnávat.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25333
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 01:09:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten někdo něco nakonec stejně zaplatit musí: koleje/podvozky/parkoviště/...

Ale co když to je „úplně jiný” někdo?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.53.123
Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 11:04:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

psal jsem to v diskuzi vedle, ale zapadlo to
proc ma 14T na monitoru prevraceny obraz strany vedle dveri?
souhlasim s tim, ze 14T je lepsi nez Astra, ale musi se i napsat ze KT8N je lepsi nez 14T co se jizdnich vlastnosti tyce (muj nazor)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2537
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 11:07:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Politika - umění možného...

(Příspěvek byl editován uživatelem bkp.)
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 927
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 17:17:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdenek1: aby to vypadalo jako ze zpětného zrcátka. 5idiči jsou na to zvyklí.
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.53.123
Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 23:05:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi jsem natvrdlej, ale kdyz si ridic navolil na oba monitory venkovni pohledy, tak na levym byla na prave strane tram a na leve auta. Na pravym ale tez - to znamena, ze kastani se vysypavali zprava doleva. Do zrcatka ze salonu nevidim, ale u auta mi to prijde obracene nez na monitoru.
Jde samozrejme asi o zvyk.
Planuje se prenost znacek omezeni rychlosti do vozu?
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 20:52:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak má uchycené podvozky Trio a imaginární Pento? Stejně natvrdo jako Astra, anebo lépe po vzoru 14T?
Anonym
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.80.200
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 14:03:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvaje 14 T se v Pze objevují jen sporadicky. Budou ještě letos nějaké dodávky z Plzně ? Anebo je postihne osud NP tramvají z ČKD ?
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 15:03:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Anonym: 14T jsou v Praze 2, z toho jedna v provozu s cestujícími a jedna na "vychytávání much". Dodáno má být letos teoreticky ještě deset, první by měla přijít (momentálně) snad v druhé polovině září. Celkem by jich mělo být až 60.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 872
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 15:10:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

9111 jezdí od 28.1. t.r. téměř denně na d-3, tomu bych se neodvažoval říkat "sporadicky"
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1300
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 13:17:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sorry,a le mýlíte se:
Kuchařová:
Podnik má nyní tři nové tramvaje. Jedna jezdí na lince číslo 3 mezi Modřany a Lehovcem. Druhá tramvaj slouží ke školení řidičů. Třetí, nejnovější, která se testuje, ve středu havarovala.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 875
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 13:40:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Věříš Kuchařové? Naivko.
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1301
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 13:47:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak snad do tří by mohli umět počítat, ne?
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 876
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 14:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlastně jo - jsou tři, má pravdu

14T - 9111,9112.
RT6N2 - 9101.
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 14:43:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No takhle tedy ne!
V tom případě je jich víc, ještě navíc:
RT6N1 - 9102,9103,9104.
Ta třetí nejnovější co se testuje a včera havarovala je ve skutečnosti ta druhá co se na ní učí řidiči. 9101 nesplňuje zadané parametry, nevozí lidi, netestuje, neučí se na ní řidiči a není nejnovější.

(Příspěvek byl editován uživatelem Demon3.)
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.250.144.210
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 14:49:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to je hezka veta:
Třetí, nejnovější, která se testuje, ve středu havarovala.

Nerika se "mela nehodu"?
gabka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.118.99.132
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 15:09:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

o havarii pise idnes:
http://zpravy.idnes.cz/tramvaj-porsche-zranila-pri-testovani-dva-techniky-fhf-/krimi.asp?c=A060907_123222_krimi_pei
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 15:48:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Může někdo objasnit, co je zkouška brzdění zkratem? A jak toho lze na tramvají 14T dosáhnout?
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 16:19:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukni na TF, tam je to poměrně přesně popsané.

(Příspěvek byl editován uživatelem Demon3.)
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2030
Registrován: 7-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 16:35:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

akže - zde je popis události, které jsem slyšel z nejvíce zdrojů, takže by na tom aspoň něco pravdy mohlo být:
Stalo se při zkratové zkoušce. Zkratová zkouška spočívá v tom, že tramvaj se rozjede na maximální provozní rychlost (60km/hod), povolí jízdu a přejde do brzdy, při které rekuperuje. V tom okamžiku vůz 5521 propojí vodivě trolej a kolejnice (zkratuje je), takže veškerá energie vyrobená rekuperujícím vozem jde natvrdo do země. Při tomto by se ale hned poškodila výzbroj, nehledě na to, že by to všechno brzo shořelo Smile proto rekuperaci hlídá počítač, který by měl v tomto okamžiku bleskově zasáhnout a vypnout rekuperaci do sítě a pokračovat s brzděním klasicky do odporů. Co se ale stalo u 9112 není zatím jasné. Každopádně celé to dopadlo tak, že tramvaj řítící se bezmála 60ti kilometrovou rychlostzí přestala brzdit úplně!! Co se dělo v těch pár vteřinách dále se taky zatím neví, jestli se řidič snažil aktivovat záchrannou brzu, či pouze tahal páku nadoraz dozadu, to nám asi řekne až on, či nějaké"černé skříňky", pakliže je tramvaj má a tuto událost přežily. Já zaslechl, že prý se počítač úplně zbláznil a přestalo naprosto všechno fungovat, nicméně se neaktivovala zajišťovací brzda!!
Následné vykolejení při vjezdu do oblouku je již plně pochopitelné, zde se ukázala nevýhoda pevných podvozků - vůz po vykolejení jel téměř v rovině s původní kolejí - díky své setrvačnosti první článek doslova z koleje vyrval sám. Tramvaj dále pokračovala přes plot, v těch místech byla zaparkovaná Škoda Octavia někoho z plzeňáků - tu si poršešrot hezky obmotal kolem čumáku a použila jí jako štít před různými železnými konstrukcemi, které byly dále. po asi dvaceti metrech se zastavila..
Řidič prý se omotal kolem panelu a hlavou prý dokonce rozbil přední sklo, jeden z přihlížejících má prý zlomené obě nohy a mnoho dalších poranění - to mu způsobil údajně odletivší sloup vrat na zkušební kolej.

citace tramforum
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 16:43:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, to je hezký - děkuji za objasnění. Takže polopaticky řečeno "rekuperační brzdění do zkratované troleje". Ale něco takového bych dělal na 2 km rovině (nejlépe v přiměřeném stoupání)a ne před obloukem. Je vidět, že si škodováci věřili.
kuk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.118.28
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 18:27:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

oni s ní jeli obráceně, normálně se jezdí do hromady písku (kolej dlouhá přes 200 m
denee
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.154.56
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 07:49:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle prvni analyzy zaznamu zkousky tramvaj reagovala standardne. Po zkratu presla do odporove brzdy a brzdila az zcela do nuly, dokonce i mimo koleji - vsechny systemy fungovaly bez problemu. Vse ukazuje na selhani lidskeho faktoru - spatny odhad vzdalenosti.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace