K-report
 

Archiv do 10.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Ostravě » Staré archivy » Archiv do 10.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3430
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 16:46:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: Vždyť já vím. Však jsem tam psal, že vlastně blokuje výstavbu trati do Poruby.

Info k výluce:
Kromě informátora (kterým bývám prakticky vždy) jsem se dnes stal také šlověkem, který má na starost informace o výluce, které jsou na žlutém papíře:
 
A dále jsem se pak stal technickou součástí dveří. Dnes byl totiž na d-1 nasazen vůz 4264. U tohoto vozu nastala technická závada zamykání 3. dveří a ty se tak staly docela nebezpečnými. Bohužel bylo řidiči z dispečinku přikázáno dojet s touto závažnou vadou až na Hlavní nádraží. Vůz tedy jel s otevřenými dveřmi. Vše jsem zdokumentoval a pak jsem asi od Hotelového domu Jindřich po Hlavák dveře držel zavřené.
 
 
4264 byl pak nahrazen vozem 4239.
 
A teď to nejlepší. Na Hlaváku se mi podařilo vyfotit slečnu, která líbá tramvaje.
 
No a nakonec setkání Hornbachů.
 
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 9-2006


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 18:05:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Hlaváku se mi podařilo vyfotit slečnu, která líbá tramvaje.

Pěkná holka!
Zvítězit, nebo zhebnout!
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3432
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 18:12:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak a tady ještě video.
Docela jsem o tom přemýšlel a došel jsem k závěru, že měl řidič odmítnout jízdu s tímto vozem. Takže jakékoliv úrazy by teď šly na jeho triko.
http://mhd-ostrava.ic.cz/dvere.mpg
Má to 8MB, tak snad se vám to podaří stáhnout.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 880
Registrován: 12-2004


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 19:03:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po prohlídce se dnes na d-3 objevila 916. Jak to vypadá s 1254, kdy se dá očekávat její opravení?
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3433
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 19:24:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokusil jsem se video ještě trošku zmenšit. Takže teď má necelých 6MB
http://mhd-ostrava.ic.cz/dvere.avi
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Trollin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 6-2006


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 20:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: 1254 jsem viděl den potom opět na d-3 a vypadala už v pořádku, na 100% to byla ona.
Radši ztratit v životě minutu, než v minutě život.
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 20:15:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to vypada s 3w?
Ostravak: To muselo být velmi zábavné tolik toho stihnout za tak málo času.
Jinak já se dneska projel po Brně.Celkem fajn ale naše tramvaje se mi libí víc. (tož jsem asi patiot či co).Jen mě zarazilo, že jejich NP Kačeny mají stále dveře na obou stranách a rekonstruovaný je jen prostředek (NP část).
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protže ho do školy nic nedoveze a nebo hůř do toho co by ho tam dovezlo se porstě nevleze..
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 941
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 20:27:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollin: 1254 je po nehodě ještě pořád rozbitá, takže jsi ji asi určitě neviděl.
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 20:38:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Silesia:
Pro upřesnění vašeho příspěvku: brněnské "NP Kačeny" mají dveře na obou stranách, neboť jsou stále obousměrné. Zatím nikde na světě se kromě Ostravy nerealizovala modernizace vozů KT8D5 na jednosměrné provedení, žádný jiný DP si vzhledem ke stavu svého svršku nemůže kvůli výlukám dovolit likvidaci obousměrných vozidel, pokud je vlastní. Navíc v Brně jsou obousměrné vozy provozní nutností kvůli konečné Líšeň, Mifkova, kde není klasická smyčka či trojúhelník nebo triangl, ale pouhý přejezd a obracení jednosměrných vozů zde tedy není možné.

A poznámka k "rekonstruovanému prostředku" - žádná NP Kachna nemá rekonstruovaný pouze, jak píšete "prostředek", neboť střední články jsou zbrusu nové a ty původní končí většinou pod autogenem... Máte pravdu, že ostatní články vozu jsou rekonstruovány pouze v minimální možné míře, ovšem je nutno přihlédnout na skutečnost, že brněnské modernizace jsou celkově jedny z nejchudších v ČR. Inu, né každý DP si může dovolit zbytečně investovat do modernizací jako ten náš... (progress v Kačenách atd.)
tramvajakovy webové stránky > www.tramvajak.wz.cz
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2034
Registrován: 7-2003


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 20:38:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Silesia : To bude tim ze u nas sou potreba obousmerny vozy, kvuli uvratovy konecny v lisni. Jednosmerny sou nam na houby.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 20:50:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuju za doplnění, já si nechtěl rýpnout. Byl jsem v Brně pracovně a tohle mě docela zarazilo.
Ale odůvodnil jsem si to větší provozní sítí, kde se tedy musí počítat s více vozy a více prostředky na údržbu, takže na rekonstrukci už moc nezbývá. Hm asi mylná úvaha jah čtu. Neříkám že se mi to nelíbilo. Vidět kačenu jezdit po zadu to v ově nemáme.
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protže ho do školy nic nedoveze a nebo hůř do toho co by ho tam dovezlo se porstě nevleze..
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3435
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 20:54:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ony prakticky obousměrné kačeny ani po zadu jezdit neumějí. Prakticky pořád jezdí vlastně popředu.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 20:56:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ale mají předek i zadek. Je to jasně definováno po technické stránce, ale po stránce dopravní se to nijak rozlišit nedá, protože obě stanoviště jsou z hlediska vlastního řízení rovnocenná.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3436
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 20:58:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně. A a B-článek.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 21:00:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A hlavně A má odpojovač-uzemňovač, B nemá.
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1483
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 21:10:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý večer.

Ten nápad s peticí pro podporu tramvajové trati je velmi dobrý. Měl bych ještě jednu alternativu. Kdyby DPO v rámci svého PR sestavil krátký jednostánkový leták a tento vložil do schránek všem bytům/domácnostem, kterých se dopad nové tratě týká. Rozumně jim vysvětlit, že:
a) 2 soupravy pojmou tolik, co 3 busy.
b) Kolik stojí 1 km provozu busu a kolik to může stát v budoucnu, až zase ceny ropy stoupnou. Ekologický aspekt.
c) Že část investice pokryjí fondy EU.
d) Že se zvýší prestiž čtvrti, protože budou mít tramvaj.
e) Jak se jim zkvalitní dopravní obslužnost. Jaké linky se po trati povedou a vysvětlit, jak je výhodné cestovat bez přestupů...
f) Přes počítačovou grafiku by se dalo simulovat umístění tratě vč. tramvajových vozů do aktuální zástavby a provozu.
g) Že je to příspěvek magistrátu pro rozvoj jejich městské části, aby neměli pocit, že město stále investuje jinde a na ně zapomíná...

A s tím, že je DPO prosí o podporu projektu. Když se to zadá kvalitní PR agentuře, dokázalo by to mít docela slušný dopad.

Co se týče hluku: Stručně a jednoduše jim vysvětlit, jaká opatření se provedou, aby se hluk minimalizoval... Vysvětlit jim, že dnes jsou takové technické prostředky, že se nemusejí bát.

Chtělo by to stihnout do podzimních voleb.
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 881
Registrován: 12-2004


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 21:10:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co je teda za hlavní problém s opravou 1254? Není čas nebo plasty-nárazník a spol. nebo to odneslo i spřáhlo a dává se dokupy?
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3437
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 21:12:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako: Hezký nápad, ale myslím si, že DPO nic takového neudělá. Možná ho podceňuju.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1484
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 21:19:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče toho hluku...

Na Nádražní už je průjezd tramvají po kolejovém svršku před hotelem Max skoro neúnosný. Koleje jsou dost ohlé a prohlé a ten rachot tramvají zcela překřičí i televizi přes naprosto zavřená okna... Nová EURO okna s dobrým těsněním. Už jsem avizoval panu domácímu, ať zašle na DPO stížnost s prosbou o nápravu. Když to nepomůže, bonz na hygienickou stanici stran měření hluku bude následovat... Ani kostel před mší nedělá takový rachot...

Jedná se zejména o následujících cca 20 metrů kolejiště v křižovatce Nádražní vs. Jirská:
 
 

A nejde jen o hluk. Ten úsek začne být brzo dost nebezpečný, protože zde tramvajáci dost přidávají, jelikož se konečná blíží. Pokud se zejména pravá kolejnice prohne doprava a dolů ještě více, vykolejení je jen otázkou času... Fyzikální zákony platí.
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1485
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 21:22:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nakonec pár záběrů z dnešní tramvajové linky číslo 1...
 
 
 
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1486
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 21:23:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ostravák: Bych DPO nepodceňoval, je to také v jeho zájmu. Za podpory magistrátu by to šlo... Jen chtít...
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3438
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 21:29:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako: No to máš asi pravdu.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 944
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 21:29:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdrojem hluku jsou hlavně vlnky na kolejnicích. Někdy jsou i vlnky na kolech tramvají a to je pak hluk neúnosný. Chce to prostě pravidelně (a často) brousit kolejnice a podle potřeby i kola tramvají. Bohužel, doby kdy se kolejnice brousily (a zároveň tak i čistily od černého kluzkého nánosu) jsou asi definitivně pryč. DP možná ani neví, že brousicí vůz má nebo k čemu vlastně slouží a jak je průběžné broušení důležité.

1254: Odnesly to plasty a protože samozřejmě náhradní nejsou nikde v Tescu, Kauflandu ani Lídlu k sehnání, zdlouhavě se shánějí u výrobce.
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 10-2002


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 21:29:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad:Pako také už sem tady davál ty samé fotky propadajicích kolejí nějak na jaře
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Solarisák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 21:34:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako: DP tu není proto, aby tu rozesílal letáčky do schránek!! To je práce úplně jiných zainteresovaných osob!!! Tomu to je jedno, hlavně, že mu náklady město pokryje. Je na městu, jestli chce do budoucna šetřit nebo ne.
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1487
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 21:36:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče té slečny z HptBhf, která líbá tramvaje...

Nejsem si úplně jistý, ale myslím, že jde o mou bývalou spolužačku z gymplu, byla tuším o 2 ročníky níže. Těžko říci, ale rysy z té fotky by jí sedly, je to ovšem už skoro 20 let... Mám dokonce pocit, že jsem ji v těchto končinách (Sad B. Němcové) už 2x viděl, ale zdálo se mi to jako velká shoda náhod, protože oba pocházíme ze zcela jiné čtvrti...

Již na sklonku 80. let byla dost svérázná a později jsem se dozvěděl, že byla nemocná. Jelikož předpokládám, že nemoc má svou progresi, beru ji jako svým způsobem dost nešťastného člověka, i když, kdo ví, třeba je vnitřeně naopak štastná.

Jestli bych mohl moc poprosit, případné narážky či vtípky by v tomto případě myslím nebyly na místě.

Díky moc za pochopení...

(Příspěvek byl editován uživatelem pako.)
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1488
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 21:42:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Boris: Ano, vlnky jsou příčinou hluku, ale ten se ještě dá vydržet, to je jen takové hučení, které až tak neruší - viz rozjezd soupravy od zastávky Nám. Sv. Čecha směr HptBhf. Slyším ji, je to ale jen takové hučení jako vysavač, bez zásadního rušivého dopadu. Jakmile se však vůz zhoupne na tom uhlém místě, ten hluk podstatně stoupne na intenzitě... Vysledováno pravidelným pozorovnáním, bydlím cca 50 m od toho místa...

Ad Dodo: Vím. Teď je to ale mnohem horší...

Ad Solarisák: DPO je tu hlavně pro lidi, ne? Je jedno, kdo bude nakonec fyzicky vhazovat letáky do schránek, jde ale o to, kdo tu iniciativu začne...
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3439
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 21:42:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vůbec mi nešlo a žádné narážky či vtípky. Spíše jen o informaci. Samozřejmě, že asi má nějakou psychickou poruchu, ale myslím si, že jí to snad ani moc nevadí. Vypadá celkově pořád dost vesele. Pohybuje se většinou okolo Hlavního nádraží a zastávky Dolní.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1489
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 21:45:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslel jsem spíše uživatele Hrdina_hlubin...
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3440
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 21:50:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha. Vše co jsem však v minulém příspěvku napsal platí.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Solarisák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 21:54:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako: samozřejmě, ale DP má v Obchodním rejstříku napsáno úpně něco jiného než "roznášení letáčků" a jelikož je jeho 100% vlastníkem město Ostrava, obracet by ses měl tam. DP totiž tyto věci ani z principu dělat nemůže.
Začneš to ty?

(Příspěvek byl editován uživatelem Solarisák.)
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3441
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 21:57:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě je prakticky jedno, kdo ty letáčky natiskne a roznese. Jen je nutné aby byly. P.S.: Pokud by město a DPO neměly na letáčcích zájem, tak je to horší. Kdyby však někdo natisknul letáčky jen tak pro srandu, tak mu je pak klidně pomůžu roznést.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 477
Registrován: 10-2002


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 21:57:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ostravák také se pohybuje na zastávce Ředítelství Vítkovic
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1490
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 21:58:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Solarisák:

Tak napíšu to ještě jednou... Je jedno, kdo bude nakonec fyzicky vhazovat letáky do schránek, jde ale o to, kdo tu iniciativu začne... Zde přeci nejde o předmět podnikání dle OR, ale o to, kdo to začne. Klidně neoficiálně... Třebas tím, že se pokusí zalobovat na patřičných magistrátních místech...

Jestli to začnu já...??? Nóóó, jako obyvatel Přívozu - mělo by to svou logiku...
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 12-2004


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 22:01:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK, je tu někdo, kdo bydlí na osmáku a je pro tramvaje v dané lokalitě? Tož se nehlaste všici, ale hlavně zkuste někdo něco načít... Přece si nenecháme nerozvíjet drátizaci Poruby jen kvůli jedné Čeganové...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Solarisák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 22:02:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák a taky Pako: otázkou je, co bys tam napsal ty nebo ostatní jednající na vlastní pěst, aby to nebylo v nějakém malém rozporu s míněním podniku a města, lidi by pak měli zmatek a někteří blázni z Pustkovce by tě mohli zažalovat. Vyjednávání je na jiných, už bych se k tomu nevracel, aby tato diskuse náhodou vyjednávání nepokazila, doufám, že všichni souhlasí. Musíme doufat a věřit, že ještě existují rozumní lidé.
KONEC

(Příspěvek byl editován uživatelem Solarisák.)
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2035
Registrován: 7-2003


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 22:04:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukam ta slecna je tam stale :-) . Videl semji tam nekolikrat (hlavnak) , ale pak asi 2* po sobe ne m tak uz sem myslel ze je konec .A ono ne :-) Mmch , video s ni slavilo vetsi uspech jak okoloprojizdejici vozy :-)
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3442
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 22:08:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobře. Přešel bych k něčemu sice ještě nereálnému, ale přesto.
Tady: http://www.ceu.cz/eia_files/MSK258/MSK258__oznameni.pdf je psáno i o navrhovaném linkovém vedení tramvají po nové trati ve dvou variantách.
1. Prodloužení linek 3 a 9
2. Prodloužení a posílení linky 9.
Nelíbí se mi ani jedna varianta, ikdyž je lepší asi ta první.
Z hlavních míst tramvajové sítě v Ostravě je přímé spojení do oblasti Stodolní. Zde by chybělo. Totéž platí o oblasti Přívozu. Nejde mi ani tak o pracovní dny, kdy je krátký interval, jako spíše o soboty+neděle a noci. Možná by stálo za úvahu též přetrasování jedné z linek 7 nebo 17 a prodloužení d-3 na Vřesinskou.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 10-2002


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 22:10:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Solarisák zavěrem ještě něco dodám, rozumní lide by tam byli kdy tam nebyla starostkou paní Čaganová
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1491
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 22:11:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Solarisák: Tajemný jako hrad v Karpatech...

Docela by mě zajímalo, jak by zrovna tato diskuse mohla vyjednávání pokazit. Je mi sice jasné, že tuto diskusi čtou i lidé z DPO, nicméně budiž, asi je něco, co zde nepadlo a asi ani nepadne...

Co se týče jednání na vlastní pěst. Jestliže starostka Pustkovce má právo na petici, pak je svatým právem každého dalšího občana tohoto města sestavit petici vlastní a podpořit ji jakoukoliv akcí, která není v rozporu se zákony. Pokud by někdo z Pustkovce chtěl tuto protiakci zažalovat, pak nemůže žalovat to, co zaručuje ústava a základní listina práv a svobod. Pouze případné argumenty v protiakci použité, byly-li by nepravdivé a tato nepravda by se dala jasně a nezvratně prokázat.
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Solarisák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 22:15:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako: nejenom lidé z DP to čtou, ale můžou také z Pustkovce a oni si názory mohou přebrat jinak, než si myslíš. 100 lidí, 100 chutí, 1000 myšlenek......
Nechte to na lidech, kteří toho ví mnohem víc a jsou tím do toho zasvědceni.
Tím už fakticky končím....

(Příspěvek byl editován uživatelem Solarisák.)
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1492
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 22:20:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Solarisák: Jo, něco podobného asi řekl Lord Walter Runciman prezidentu Benešovi v létě roku 1938...
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 883
Registrován: 12-2004


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 22:44:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...nedá mi to: Buď Solarisák ví více, než "my ostatní" nebo jako správný příznivce busové dopravy "torpéduje" elektrickou trakci

Mmch: co dělá 1401, že dnes nejezdila? Ani d-8, jako přes týden, ani d-17, jak byla avizována na víkendy...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3443
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 22:47:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: Slyšel jsem něco o tom, že 1401 odvezli ve čtvrtek do dílen kvůli nějakým úpravám. Pak pršelo, takže to asi nestihli.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1493
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 22:56:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ostravák:

Dnes jsme hledali u Plynáren ty pomuchlné šrouby na trati směr vozovna. Nenašli jsme ani jeden. Že by rychlá rota vyběhla, prohlédla trať a opravila?

Jinak ty poničené betonové obruby jsou tam stále, stejně jako chybí 2 sloupky do parčíku mezi budovami RWE a další 2 jsou na místě, ale stále poničené...
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Solarisák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 23:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: tramvaje mi taky nejsou cizí...
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 23:42:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pako: Ty šrouby jsem hledal už v pracovním týdnu a nenašel jsem nic, takže na to skočili opravdu rychle.

Jinak něco pro odlehčení:
Minulý semestr jsme měli přednášku od borce (na jméno si nevzpomenu) ze Siemensu - Kolejová vozidla a ten řekl výbornou větu: "Jen nejbohatší města na světě si mohou dovolit stavět nové tramvajové tratě." No pokud nám to Čeganová nepokazí, tak i Ostrava bude patřit mezi nejbohatší města na světě.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Dejvy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 23:56:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden dotaz ke dnešní výluce: kdysi se tu probíralo, jak jsou označeny vozy náhradní dopravy. Tak proč náhradní doprava za linku č. 1 neměla označení 1, ale znak DPO?
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 813
Registrován: 8-2002


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 08:29:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ostravák: Ty 3 dveře u 4264 se otvírají (a hlavně zavírají) poměrně blbě už hodně dlouhou dobu... tak to snad už opraví, je totiž můj oblíbený bus
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 884
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 09:07:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvy: nevím, jak jiné, ale na d-1 měly označení "1", zatímco náhradka za d-2 měla jen "recykl"...

...no obrázek nebude, neb v malém (do 320/240) nejde jako "příloha" uploadovat...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Tommas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 5-2004


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 09:15:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No s tím značením NAD to bylo takové zajímavé: Já jsem viděl jeden bus za d-1 s logem a jeden s linkovým označením 1. Za d-2 jeden rovněž jeden s linkovým označením 2 a Norton píše, že viděl jeden s logem. Takže byly k vidění asi veškeré kombinace.
Dejvy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 10:22:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem měl včera na a-1 štěstí jen na ty, co měly znak DPO, nápis "Hlavní nádraží" a pod tím cyklovalo "Náhradní doprava za tramvaj".
Jinak nevím, jestli jsem špatně četl, ale neviděl jsem náhradní zastávku na Dole Hlubina a nikde jsem nečetl, že by byla během výluky zrušena; když jsme jeli kolem, bus ani nepřibrzdil.
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1494
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 10:43:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobré dopoledne,

osobně se domnívám, že to označování NAD by mohlo mít asi tuto logiku:
1) Pro d-1 se linka rozdělila na dvě větve, jedna tram a jedna bus. Proto obě označeny jako d-1.
2) Pro d-2 se tram linka nerozdělovala, pouze její část dotčená výlukou byla doplněna busem, proto označení "recycle".

Jinak se zde tuším před časem psalo v souvislosti s výlukou Muglinovská-HptBhf, že pokud bus nahrazuje jednu linku s navazujícími spoji (d-12 Dubina-Plynárny, Plynárny-Hlučínská), má označení linky, neboť 2 spojené segmenty téže linky. NAD za zbytek tram v úseku Plynárny-HptBhf pak byl "recycle", jelikož interní linka se samostatným JŘ, který nenavazoval přímo na příjezdy/odjezdy tram.

Ostraváku, asi přikročíme k masivnějšímu doplnění bible...

Ad Jan_Širc: Řeknu kacířskou myšlenku... Sám jsem na VŠ 4 a 1/2 roku učil. Proto bych doporučoval raději užívat zdravý rozum, než se odkazovat na odborníky přednášející na VŠ, byť by byli z praxe... Tím bych nechtěl paušalizovat, ale zkušenosti, zejména trpké, spíše vedou opravdu k tomu, aby člověk používal raději zdravý rozum, čerstvý úsudek a spoléhal se především sám na sebe...

Pokud bych to totiž vzal doslova, pak městská kolejová doprava je na vyhynutí, protože žádné město není a nebude dostatečně bohaté, žije-li pouze z daní. Znamenalo by to, že když se staré tratě postupně budou rušit (např. změna přepravní poptávky daná urbanizačním vývojem) a nové nebudou stavět (= jen bohatá města), pak pro koho by Siemens vyráběl kolejová vozidla...??? Ostrava, Praha, Liberec, Brno staví tratě nové, sice krok sun krok, ale přesto čas od času se nějaká nová trať objeví. Ani jedno z nich nepovažuji za město bohaté, protože to, co odpadne ze státního rozpočtu, je ve skutečnosti almužna, zatímco podíl daní přímo příslušných pro města a obce je absolutně nedostatečný pro jakékoliv investice...
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3444
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 10:51:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako: No něco o těch výlukách tam budu muset doplnit. Stejně to, ale nevysvětluje nic. Protože jsem taky viděl Logo na lince 1, logo na lince 2, ale taky busy označené linkami 1 a 2. Totéž při výluce přes Mariánské náměstí, kdy busy za linku 12 jezdily normálně označené linkou 12, i když to nebyl navazující úsek, ale jen úsek, který tramvaj objížděla. Je v tom prostě bordel. Denny by to měl sjednotit.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 11:22:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můžeme mluvit o štěstí, že u nás většina veřejnosti (a i města a stát) podporuje alternativní způsoby dopravy a jejich rozšiřování. Jsou to sice většinou malé peníze, ale lepší než nic. I v západní Evropě najdeme města větší než Ostrava, které si takový systém nemůžou dovolit a jezdí tam pouze autobusy.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1495
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 12:56:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejsem si zcela jist, zdali zrovna západní Evropa je pro nás srovnatelná... Ono se to asi také liší stát od státu.

Nicméně vezmeme-li v úvahu Německo, pak si myslím, že zde je městská kolejová doprava na velmi solidní úrovni, města ji berou jako svou výkladní skříň, navíc podporují její rozvoj, viz např. nové budování d-1 v Géře...
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 14:47:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta holka se jmenuje Darja ....... a její oblíbený vůz je 811. Ale pohladí jakýkoliv. Akorát vím, že má gympl v Zábřehu za Kotvou.

Co se týče těch pomluchlaných šroubů na Plynárnách, marně hledáte .... žádné tam nejsou ani nebyly ani při nehodě nevznikly. I v této diskuzi se musí brát informace některých lidí s rezervou. Pouze pár jich bylo uštípnutých tak cca 4 mm na maticí, což vůbec ničemu nevadí.
Vlado_msts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 15:13:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím. Chtěl bych poprosit zde přítomné, jestli by mi mohl někdo z vás poslat na mail co nejvíce fotografií automobilu LIAZ ev.č. 9299. Děkuji moc.
T1, T2, T3... Chrrrrrr.
Trollin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 15:17:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Boris: tak co to tím pádem bylo, když to nebyla ona a to jsem si myslel že to fakt byla ona, tak to se omlouvám že tu šířím bludy.
Radši ztratit v životě minutu, než v minutě život.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3446
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 16:13:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki: Tak fajn. Řekněme, že ulítly matice. Co pak na to řekneš.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace