K-report
 

Archiv do 01.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 01.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1372
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 19:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Suchdol do 4 let nebude, Jeremenkova nebude nikdy, o Radlický se bude jen mluvit jak se to udělá, jen co... a o Malešický se bude mluvit proč to nejde. Libuš nebude, protže z toho směru bude stačit poloprázdná 117 a 165. Tak vidím reálně tu Holyni (neb je v širém poli), Podbabu (neb to bude vlivem ČD). Vysvětlení je prosté - vypadla mu desetinná čárka: mělo být 3,8 km.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1373
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 19:20:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon 3 (A Absolut): Následná kontrola a hrozba zejména finančního postihu jsou nejúčinnější a léty vyzkoušené formy motivace. Cokoliv jiného je chiméra.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 19:51:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Jistěže na někoho jiná než tahle motivace neplatí. Ale dokonce ani já nepotřebuju k plnění zadaných úkolů motivaci typu "Tohle uděláš, nebo...", přestože samozřejmě nevyřčená existuje. Zadané úkoly plnim bez problémů tak nějak automaticky.
Musim tě zklamat, ale Malešická bude a Libuš s velkou pravděpodobností taky. 165 poloprázdná nejezdí (osobně jí nevyužívam protože Connex...) a smysl 117 sráží její půlhodinový interval, za tu dobu se dá její trasa objet pomocí 139 nebo 205+tram.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 19:57:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: TT Modřany-stanice metra D nebude? To bych se klidně vsadil, že bude. Připadá mi, že se příliš vztahujete k současnému stavu. Dnes jezdí 117 poloprázdná
1) neboť co by modřanští dělali na Kačerově, když mají do centra přímou tramvaj (časově srovnatelné, ale s menším počtem přestupů) po třech minutách, čímž se elegantně dostávám k druhému důvodu nevytíženosti 117:
2) kvůli svému intervalu

Jenže až postaví jižní část D, bude pro modřanské výrazně rychlejší popojet pár zastávek na metro a pokračovat metrem. Mimochodem, nezapadá právě toto řešení do Vaší koncepce MHD?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1374
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 20:12:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon: Jsi mladý a plný nadšení. Vono tě to přejde :-)
Malešická nebude dokud se nepřeloží potrubí. Zlatý voči, který to uviděj.
Mouser: Ale do mé koncepce to zapadá i s tou 117 a 165. Jsem realista.
Chicht, vaše složité konstrukce o tom, jak naplnit Bémových 38 km jsou vysvětleny mou jedinou desetinnou čárkou - jako obvykle je to vysvětlení nejjednodušší :-)))
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 20:22:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Mladý a plný nadšení, kéž by... Mládí je v pr..., nadšení už mě taky pomalu přechází, zbývá víra. Takže věřim, že se tramvají po Malešický za pár let svezu a moje zlatý voči tu krásu uviděj.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 20:45:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ač se mi to neříká radostně, kvalita práce bude hodně i o národní mentalitě. Japonci nebo Němci možná nemají více kontrolorů (kvalitářů) než Češi, leč jimi odváděná práce je nestovnatelná. Ve střední Africe bychom nejspíš byli jedničky, ale máme tu historickou smůlu - přednost (nechť si každý zvolí sám), že máme nejdelší hranici odjakživa s Německem.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 20:54:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: Všechno možná jednou bude, ale asi to už nikoho moc nepotěší. Za tu dobu se třeba zjistí, že už to není ani potřeba nebo, že v daném okamžiku by bylo lepší něco úplně jiného, už tu však máme "konečně" to, co bylo potřeba před dvaceti léty, a tak si zas těch našich dvacet let počkáme.. Né nadarmo se říká, že "dvakrát dává, kdo rychle dává".
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 20:54:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

víš KM já bydlím na Levského, takže tvé úvahy o 117+165 můžu hned zhodnotit
117 jezdí ve špičce plná a mimo středně obsazená ze 2 důvodů
1) interval je nepoužitelný, 30 minut je prostě moc, kdyby jezdila po 15 minutách, tak s ní jezdí podstatně víc cestujících - takhle radši jedou tramvají, protože jet na Kačerov s výhledem až 29 minut dlouhého čekání je blbost (a přestup 215-165 nefunguje kvůli Connexu na 165)
2) Kačerov-Libuš zajišťují jiné linky, Polikliniku Modřany také jiné linky a cestující zbývajících 4 stanic ti autobus mimo špičku nenaplní (a ve špičce je plná tak, že se lidi tlačí u dveří a na Tempu už se do 117 nikdo další nevejde)

165 - naprosto nepoužitelná linka
1) je to Connex, takže jezdí -3 + 20 minut - což je tolerance, při které cestujícího přejde chuť použít MHD - často se na 165 čeká tak dlouho, že tou dobou už jsi tramvají na Výtoni (btw už jsem to s tebou řešil, ale opět tvoje skleróza ..)
2)interval je parodie na MHD - většinu dne jezdí po 30 minutách a není výjimkou hodinový interval
a když se přičte pravidelné zpoždění/předjetí, tak se dá říct, že je div, když se vůbec někdo odváží na ní čekat
3) jede to na metro moc dlouho a navíc se stále vzdaluje od centra - přece jenom je rozdíl jet do centra 25 minut l. 117 nebo 50 minut (a to jsem ještě optimista) se 165 (zpoždění na trase + přestup + čekání na zpožděnou 165)

prosím tě ještě jednou - než něco plácneš, neuškodí ti trochu se zamyslet

Radlická se začne dělat příští rok a měla by být hotová v létě 2008 - slyšel jsem to v poslední době docela často, abych tomu začal trochu věřit :-)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2109
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 20:58:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3:
Ačkoliv se směju slibům pražské ODS, hlavně 63 km pražského kruhu do roku 2010, tak je pravda, že současná radnice ZOO opravdu velmi pomohla. Nechci je hájit za každou cenu, ale tady bych městu opravdu patřičný úděl i přisuzoval. Samozřejmě, že současná ZOO je i vizitkou Fejka a jeho kolegů, ale nebýt nemalého finančního přispění města, neměli bychom jednu z nejkrásnější zoologických zahrad v Evropě. A to je prostě fakt.

Absolut:
Mně celkově vadí šlendrián a proto Ohradu kritizuju. Kvaltovalo se tam a proto už dnes jsou některé kostky o deset čísel níže, než mají být. Nechci vidět jak ta trať bude vypadat za 10 let. To mi vadí. Z pohledu cestujícího mi na těchto zastávkách vadí přechody. Líbí se mi řešení jako na Sokolovské, kde je přechod v úrovni chodníku a ne v úrovni vozovky a nutí tak řidiče oa přibrzdit na efektivním "retardéru". Toto sice není příklad NR, ale Vápenky a Ohrady už ano. Jako nevozíčkář nedovedu posoudit nakolik jsou zastávky praktické (šířka mezi oznančníkem a obrubníkema - zdá se mi, že je malá) Pak mi na těchto zastávkách vadí, že už se nemyslí na budoucnost ohledně Apex transparentů o příjezdech dalších spojů. Myslím, že by to měl být v dnešní době stnadart. Co vadí tobě, to opravdu netuším.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1375
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 21:01:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R31: Vůbec nevím, jak jsou má slova v rozporu s tvými. Popis těch linek DNESKA je irelevantní. Když myslíš, že se za 4 roky postaví TT do Libuše k metru (řeč je o volebním období, že), tak proč by se nemohl za tu dobu změnit dopravce na 165. Ty prostě hodnotíš budoucno dnešníma očima, už jsem ti to říkal i v případě střídaných přestávek a kdečeho :-)
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 21:03:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dřív bylo spojení této části Modřan na metro B i C mnohem výhodnější pokud jde o rychlost (210+153 na B a 190 na C), ale zase bylo utrpení se v tom autobusu mačkat
posledních 10 let je to pohodlné, ale pomalejší
ideální by byla 117 vedená takto: Smíchov. nádr.-Pobřežní cesta-Poliklinika Modř.-Sídl. Libuš-Kačerov - pár autobusů navíc, ale současně rychlé spojení na M-B i M-C, 253 by mohla jezdit v delším intervalu, bylo by to výhodné i pro cestující z Libuše na M-B atd. - s prodloužením TT na Libuš by se 117 mohla zrušit
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 21:11:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pokud napíšeš "Libuš nebude, protže z toho směru bude stačit poloprázdná 117 a 165" tak se z toho opravdu nedá zjistit: "tak proč by se nemohl za tu dobu změnit dopravce na 165"

165 už tak jezdí mnoho let a je nepoužitelná, není jediný důvod myslet si, že se něco změní - a to, že jede na Opatov (a to dlouho) a tím pádem se nedá použít na cestu do centra je taky fakt

pokud bys napsal, že místo TT na M-D navrhuješ 117 po 10 minutách mimo špičku a 165 u jiného dopravce, tak se o tom dá diskutovat, ale to jsi nenapsal

opravdu nevidím důvod ten kousek TT nedodělat, když by to přineslo očividné výhody (méně autobusů, lepší spojení) za nízkou cenu (zvlášt proto, že se nemusí budovat žádná estakáda, tunel, odhlučněná trať

já si nemyslím, že se to udělá do 4 let (já psal, že bych se toho rád dožil) - můj odhad je, že se dokončí těsně před M-D, takže nejdřív 2012 (a i to je přehnaně optimistické)
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 21:24:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Takže ty chceš naznačit (nebo snad přímo tvrdit), že "nekvalita" práce je dokonce rysem naší národní mentality? To bych se dovolil ohradit, vždyť češi byli vždy proslavení svou šikovností a kreativitou, tím že dokážou udělat/opravit i to co jiní dávno vzdali (Káem se jistě oprávněně ozve s narážkou na smysluplnost a efektivitu takového konání) s poukazem na zavedené postupy dle kterých to prostě nejde (typicky Němci)! Takové paušalizování se mi opravdu nelíbí, byť se ho sám někdy dopouštím svou averzí na výrobky bývalého ČKD, ale tady je to aspoň podloženo mou historickou zkušeností.

Martin: Taky jsem netvrdil, že to není možný. Jen by s tím sloganem mě kandidivat Fejk ne Bém. Koneckonců i já jsem přispěl nemalým (z mého pohledu) sponzorským příspěvkem, přesto bych si to nedovolil ve své případné kampani vydávat za příčinu vysoké návštěvnosti ZOO. Tak tomuhle se řiká politická naivita...

(Příspěvek byl editován uživatelem demon3.)
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 643
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 21:30:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Demon3: Nemci bych se neohanel, teda aspon po me rocni zkusenosti v Hamburgu me podle takovyhle "stereotypu" prijdou nekteri cesi vetsi nemci nez nemci samy ... ;-)
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1376
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 21:54:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon: Přesněji: Češi jsou proslulí schopností improvizace a náhradních řešení (až bastlení). Zpočátku to v Evropě vyvolávalo obdiv, teď spíše údiv. :-)))
R31: Ale to je přeci jasný , že ty linky budeme posilovat, tak jako když řeknu že na letiště stačí 119, neznamená to, že nemůžeme pár vozů přidat (raději než na 100 - a te´d sledujte.... :-))))
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 22:01:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: Jestli myslíš jednu zdejší oblíbenou hlášku - "Nejde to, protože se to tak nikdy nedělalo", tak tu tady prezentuje jen pár lidí, co ve skutečnosti nemají s dělnickou profesí vůbec žádné zkušenosti. Já se v praxi setkávam spíš s opačnými postupy - "Když to uděláme takhle, tak to bude fungovat ještě líp, než konstruktér zamýšlel", ale přiznávam, že ne vždy je to k dobru věci.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 644
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 22:09:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ani ne, tohle je univerzalni problem jakekoliv narodnosti, leckdy za "zlepseni" vydavaji maskovani svych pruseru a neschopnosti a nechute a a a ...
V tomhle je to vsade stejne a to nejen v delnickych profesich, ale i u ... od manazersky stolu, oboje skupiny me uz pridali a zk..vily prace, ze bych to obcas uz nejradsi mlatil do hlavy.
Me spis slo obecne o vlastnosti pripisovanych nemcum, voni totiz jsou taky docela pekny lemplove a nemakcenkove a taky koukaj, jak tu praci odrbat atd atd a trosku ty predstavy zazite o teto "rase" v "kontaktni" zkusenosti moc dlouho, pokud vubec, neobstoji.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 901
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 09:20:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Káem a R31: Pokud nic neselže, Radlická bude jezdit 10/2008.

Martin:
Zvýšené přechody: Na křižovatce se SSZ Ti je nedovolí (celkem logicky - přemýšlej a vymyslíš to). Ostatní zastávky by teoreticky šly, ale je to neprůstřelné přes vedení vnitřního okruhu ulicí Jana Želivského.

Chápu, že se Ti zvýšené přechody líbí.

Víš mě se zase třeba zoufale nelíbí na Sokolovské zastávka U Svobodárny. Ta zvýšená plocha je moc veliká, nejsi na přechodě nijak ochráněný, chtělo to ještě na té ploše přidat zvýšené ostrůvky. Nedávno tam přes ochranný ostrůvek pro chodce vlétlo auto do trávy. Tak abys věděl, že není zlato všechno, co se třpytí.

Naproti tomu zastávka Poliklinika Vysočany je vzorová ukázka fantastické práce.

Neuhodl jsi. Mě vadí velká žulová dlažba jako kdyt kolejiště i v místech přechodů pro chodce. Pro maminky s kočárkama je to mnohem horší povrch, nežli třeba zámková dlažba (Tvoje Sokolovská). Vím, že na NR by zámkovku nezkousl památkář, ale vápencovou mozaiku (to je to, co je na chodníku) tam dát mohli.

Máš tam mail
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2110
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 13:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3:
Bém jakožto primátor má velký rozhodovací vliv na rozpočtu. A to, jestli se ukrojí z rozpočtu 500 milionů pro ZOO je tedy "zásluhou" vládnoucí strany.

Káem:
Naštěstí se pražská doprava neřídí tvým "jako když řeknu".

Absolut:
Bylo možné na NR použít dlažbu, která se použila na Svoboďáku v Brně? Byla by i tahle dlažba problém pro památkáře?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1382
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 13:21:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Ale řídí, jen o tom neví :-))))
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2112
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 13:25:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha a proto 177, 20, 134, 136 nebo Karlín...
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 13:49:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Tak ještě jednou. Nalejou prachy do silnic - bude x nových kilometrů obchvatu, nalejou prachy do MHD - bude x kilometrů nových tramvajových tratí, nalejou prachy do ZOO - přijde x nových dětí. Vidíš tam ten rozdíl ? Tady si prostě nemůžu pomoct, ale přímá úměra mezi počtem nalitých peněz do ZOO a počtem příchozích dětí není. Jen populismus. Teda pokud na těch dětech nemá Bém nějakou osobní zásluhu...
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 13:56:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nalejou prachy do ZOO - přijde x nových dětí
Ale je jasné, že do hezčí ZOO - jakou se ta pražská za poslední roky nepochybně stala - bude chhodit víc lidí. Otázka je, jestli se tím mají politici chlubit...tmou se ale nedá zabránit, protože ti se chlubí vším:-).
Aby to nebylo zcela off topic, tak: Více návštěvníků by mohla do ZOO přitáhnout tramvajová trať, nejlépe propojená s tratí na Podbabu .
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2113
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 14:03:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3:
Já v tom právě tu přímou úměru vidím. Více peněz do silnic=lepší a kapacitnější silnice=více aut, více peněz do kolotočů na Matějské=lepší atrakce=více návštěvníků, více peněz na vysoké školy=dobré školy=více zájemců, více peněz na indonéskou džungli=lákavější zoo=více dětí.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 904
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 14:18:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Možná bys narazil na plky, že to není pro Prahu typické, stylové a tak podobně. Nicméně třeba žula vybroušená do hladka (imitace sto let omývané žuly) by měla být bez problému a navíc je vo výziskový materiál.
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1384
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 16:48:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: proto především ML, AE, 100, střídání řidičů a pod. 177 a 136 mají dny sečteny a Karlín jakbysmet. 20 je drobná piha na kráse, ne vždy se všechno povede.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1385
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 17:03:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taxe mi tu milánkové nepomlaťte, jedu na týden zkontrolovat, zdali náhodou zase nenarostly autobusum v jistém městě tykadla a jak jezdí brejlovci se třemi vozy a pěti cestujícími tratí s 27 tunely a jak si tamtéž vedou dvoudílné nízkopodlažní jednotky (a 814+914 to nejsou). :-)))
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 905
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 20:38:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jéje týden klidu, preji peknou dovolenou
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Renata
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.44.179
Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 20:47:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj, lidi, nevíte, kde se dají v
Praze sehnat modely tramek? Potřebuju to vědět teď hned. Dík :-))
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 907
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 21:22:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Celetný a v muzeu MHD. Ale připrav si dost peněz.
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.53.123
Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 23:26:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T3 cca 1500,- KT8 cca 2000,-
v pripade financni nouze doporucuji papirove vystrihovanky
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 10:18:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To psala moje žena,potřeboval jsem to pro skupinu Švédských šotoušů,kteří se v těchto dnech nachází v Praze a já zrovna jezdil.
Provedl jsem je muzeem a nějakými zajímavostmi,křižovatky odevšadvšude,Laurová atd...,ale chtěli i modely tramvají a vlaků.A to je naprosto mimo můj dosah.
No peněz mají dost,když za hodinu práce si vydělají o trochuá méně než já,ale ve švédských korunách.Nicméně zase jsou velmi spořiví a neradi se s penězi loučí:-)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7421
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 12:27:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KáeMe - pozdravuj v té Banské Bystrici!
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7422
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 12:31:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O půlnoci na dnešek jsem u vokovické vozovny viděl zajímavou věc - zatahující 4/8 (), která z Evropské couvala do vrat vozovny úplně potmě! Svítily akorát zářivky u předního (u couvání tedy zadního) vozu. Jinak všechna vnější světla včetně blinkrů zhasnutá. Můžete mi to někdo vysvětlit? To si jako švec takto urychluje zatažení o pikosekundy, které ušetří zhasínáním až po odstavení??
Zrovna na Evropské mi to přijde dost o hubu (i když tam byla funkční světla).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 13:17:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius Dub: Dost dobrá prodejna s vláčky je u krále železnic na Mánesově (číslo nevím), je to někde na úrovni vinohradského pavilonu.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 15:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta Mánesova je myslim 42, ale 100% to nevim. Jinak modýlky tramvají od Barneta se prodávaly i v infostřediscích DP.
K_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 19:55:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moh by mi prosím někdo vysvětlit co znamená v T6 kontrolka dobíjení kondenzátorů, tedy k čemu tam ty kondenzátory jsou? dík
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 27. září 2006 - 11:00:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tu Mánesovu jsem doporučil i Káem mě říkal,že tam je to nejlepší,tak jsem zvědav zda nakoupí a v jakém množství,protože jejich spořivost mě překvapuje.Mít já tolik peněz,tak už mám zcestovanou půlku světa:-)
Jinak ta narážka na Duba je trefná,ale když tu teď byli víceméně řidiči ze Stockholmu,tak došlo i na bavení se o běžné organizaci provozu,přidělení směn a přestávek v práci a skutečně jsme někde úplně jinde.Například jsme byli v restauraci naproti konečné v Řepích a pořád nemohli pochopit jaktože má řidič 9 přestávku když v té tramvaji sedí a NEMŮŽE odejít,protože musí popojíždět.
Další věc byla skladba směn,mít volno,ale před volnem noční,která se však vykazuje JEN do dne nástupu,tudíž volno sice mám,ale přijdu až v den volna v 5 ráno a pak spím,takže z něj nic nemám,byla pro ně naprosto nepochopitelná situace a jen kroutili hlavou.Náš turnus jsem jim musel i ofotit+notes se směnama,protože tomu pořád nechtěli uvěřit.
Ale raději už dost nebo zase budu za uplakánka,co se mu nechce dělat.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 10-2002
Odesláno Středa, 27. září 2006 - 18:38:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tamní banany taky postávají na konečných, ale není to zřejmě z důvodu přestávky, ale čistě technologická záležitost kvůli jednokolejnému provozu. Na některých konečných si postávání nemohou dovolit, protože by se tam nevešly, nemají smyčky. Stejně by zajímalo jaké mají směny, protože ty samé tváře jsem tam potkával od rána do večera. Podle složení tamního řidičstva mi připadalo, že z domácích jezdí jen fandové, ostatní jsou importovaní. V Oslu to bylo ještě patrnější, z toho usuzuju, že na tamní podmínky to bude asi nic moc práce. Ostatně i v jiných městech mám občas dojem, hlavně na krátkých linkách, kde je šance si toho dostatečně všimnout, že řidič je součást vozu a nikdy ho neopouští
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 13:11:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano,je to práce,kterou čistokrevný Švéd nemá moc zájem dělat zejména kvůli turnusu.Taková situace ostatně nastává pomalu i u nás.Plat tamního řidiče je okolo průměru v zemi,tedy stejně jako u nás.
Všeobecně se dá říci,že tam jezdí fandové a zbytek holt ti,co zrovna nic jiného nesehnali.Bohužel na to,abych tam šel já je přece jenom nutnost větší znalosti místního jazyka
Myslím ale,že práce řidiče MHD (čehokoliv) v západní Evropě není nejvyhledávanější.Procestoval jsem toho dost a za volanty busů a pákami tramvají sedí opravdu výrazný počet přistěhovalců.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 13:51:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bude zajímavé, jestli si na metru do budoucna podrží dosavadní exkluzivitu, danou poměrně vysokými platy, nebo se srovnají s ostatními (dokonce nejsou ochotni zaměstnávat ani ženy). Cizince zatím jako řidiče moc nezaměstnávají nikde (existuje prý dohoda s odbory). U tramvají a autobusů to snad jakési opodstatnění má, vzhledem k potřebě znalosti jazyka a místopisu, ale na metru tento důvod neobstojí. Odhadovat vývoj u nás je zatím předčasné. Bude záležet, kam se ČR na pomyslné hranici zařadí. Směrem na východ prestiž podobných povolání, a zejména těch, která jsou alespoň částečně garantována státem, roste.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 14:16:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Turnus je všeobecně na této profesi největší zápor. Ztěžuje komunikaci nejen v zaměstnání s kolegy, ale i v rodině a běžném životě. Velmi komplikuje vyžití v zájmových oblastech, jako je nejrůznější sportovní a klubová činnost, které jsou vázány na pravidelný denní režim více lidí.
Přitom práci v turnusu podnik nijak nezvýhodňuje. Rozdíl, díky šejdrům a polonocím, oproti "výhodářům", jezdícím jen např. ranní, nečiní víc, než 500 Kč. To je proti komplikacím, které turnus v životě přináší, směšné. Podnik tak činí naprosto vědomě a záměrně. Né, že by to nevěděl, ale pro něj je výhodnější si pěstovat sortu zavděčených lidí, o kterých ví, že půjdou vždy s ním proti většině ostatních řidičů.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 14:35:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě do třetice. Zajímavý je postoj odborů k případnému zavedení výrazného turnusového příplatku a pěstování "výhodářů" podnikem. Nejspíš z hlouposti, možná zkorumpovanosti dělají, že je to nezajímá. Přitom jde o nestovnalost, která v základech narušuje jejich autoritu.
Jsou samozřejmě lidé, kteří ze závažných zdravotních nebo rodinných důvodů nemohou pracovat v turnusu, a musí přejít na výrazně lehčí pracovní režim. To je naprosto v pořádku. Absencí tlaku na výrazný turnusový příplatek však odbory nepřímo pobízejí jak uchazeče o vyřazení z turnusu, tak i podnik, k zneužívání současného stavu (odtud trefný název "výhodáři")
.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 10-2002
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 14:36:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám že Milky je zastánce teorií velkého spiknutí . Jak to tak pozoruju, není vedení podniku schopno koncepční personální práce, natož aby podporovalo sortu věrných, což už by bylo nějak moc podezřele cílené. Spíš je to výledek nějakého bordelu než záměru.
Třeba zrovna ve Skandinávii je na první podled vidět, že řidiči povrchové dopravy jsou buď finančně nebo společensky více hodnoceni. V Oslu přidede s metrem jen muslim, černoch apod. (nebo žena), v povrchové dopravě je převaha místních mužů. Zastoupení pouze mužů v profesi strojvedoucích metra není pouze naše specialita. Ve většině měst je to namícháno, ale existují výjimky jak na východ, tak na západ od nás.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 14:46:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak: Spiknutí, nespiknutí, ono se to již v minulosti křišťálově ukázalo. Kdo pamatuje stávku ve Strašnicích v únoru 2003, ví své...
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 15:38:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem střídal řidiče a na první pohled mne zaujal obrovská boxer, zavěšený na zrcátku u klíčů. Okomentoval jsem, že je to zřejmě dobré na odstrašení, ale bylo mi upřesněno, že se to hodí na umravňování problémových cestujících. Možná jsem hodně lehkomyslný, ale za 8 let jsem neměl (naštěstí) potřebu někoho umravňovat. Anebo nejsem takový hrdina (na bezdomovce je to, dle mého, zbytečné a na opravdu nebezpečné lidi bych si netroufl ani s boxerem).
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 10-2002
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 18:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono mi do toho moc nezapadá tažení proti smluvním platům. Jen aby proboha nebyl někdo odměňován mimo tabulky nalajnované a nedotknutelné několik desetiletí. Ale to jsme se dostali mimo toto téma.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 21:11:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Smluvní platy u vysoce kvalifikovaných osob mají své opodstatnění, ale u řidičů, opravářů, dispečerů, uklízečů, výhybkářů...
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 21:28:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Běžný zaměstnanec, který nemá na trhu práce příliš na výběr, by si smluvními platy vůbec nepomohl. Byl by vydán na milost a nemilost rozmarům svého šéfa. (Na nějakou zaměstnaneckou kulturu u nás, po padesáti letech totalit, moc nevěřím.) To raději ať do toho má co říci, jako rovnocenný partner zaměstnavatele, přesně definovaný kolektivní orgán zaměstnanců.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 913
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 07:28:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Milky: Dovolil bych si oponovat, nejde jen no profesi, ale taky (a spíš hlavně) o velikost firmy.
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 11:14:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: To je fakt, tam se vykazuje jeden oficiální plat, a druhý, neoficiální, dostává zaměstnanec na ruku. Ten je daleko vyšší, ale daně se platí z toho oficiálního.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 11:20:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Nevím, jestli jsem si tě s někým nespletl, ale zdravil jsem tě onehdy na Belárii nebo Černém koni, když jsem kroužil l. 21.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 19:54:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pochybuju, že měl někdo z jmenovaných profesí smluvní plat. Smluvní platy jsou asi trnem v oku přesně definovanému kolektivní orgánu.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 20:02:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bylo by zajímavé pozorovat jak by se při zavedení výrazného příplatku za turnus začalo najednou zázračně uzdravovat větší množství kolegů,kteří doposud turnus ze "závažných" důvodů dělat nemohli.
Jeden starší kolega pamatuje dobu,kdy byly za šejdra 2 stravenky-bralo se to jako 2 služby.Říkal:tehdy jsem měl maximálně jeden šejdr za měsíc a někdy ani to ne.Po zrušení druhé stravenky za šejdr už jich mám 5-7 měsíčně.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 22:29:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak: Chápu tvou obavu. Po listopadu byla obrovská averze k oficiálním institucím a strukturám. Řada z nás, bohatší o zkušenosti uplynulých 15 let se soukromými a individualistickými subjekty, se opět raději nechá zastupovat kvalifikovanými organizacemi. (Nevím jak ty, ale já bych se např. u soudu také raději nechal hájit profesionálem.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1386
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 10:42:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taxemse vám vrátil, vítám se zpět. :-)
A hned si sypu popel úplně všude - po zkušenosti s jízdními řády v BB a stavem vozového parku(mimo trolejbusy) a kolejí v Košicích je pražská MHD úplně zlatá :-))) To jsem zvědav, jak dlouho mi to vydrží. Ono neškodí si zajet občas "na východ od raja". Ale jinak je tam krásně. Brejlovec se třemi klasickými vozy a 5 cestujícími dunící stoupáním a tunely se mi splnil. Přestalo mi být líto zrušeného provozu do Slavošovců a skoro zrušeného do Muráně, když jsem viděl tu spoustu statečných Karos, supících přes horská sedla :-)
A vy tady zatím pláčete nad turnusy. Ty turnusy k tomu přeci prostě patří. Je přeci tolik jiných povolání, které turnusy nemají... Spíš jsem měl pocit, že víc závidíte těm co turnus nemají, než že by vám vadil ten váš, nemýlím-li se?
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 14:35:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak ten turnus co máme teď od září mě vadí dost a nejen mě.Například zítra mám volno,ale dnes před volnem mám noční.Další volno bude až v sobotu.Ale o to pondělní volno přijdu,když musím na noční.Zítra přijedu domů okolo 5h.,pak budu hnípat a zbyde mě sotva půlka odpoledne a od út do pátku už zase makám.
Když jsem šel k DPP věděl jsem,že jakýsi turnus bude,věděl jsem,že asi budu brzo vstávat a budu chodit z odpoledních domů i kolem 2 ráno.Prostě to tak u řidičů je a já jsem s tím souhlasil.O to více mě vadí princip,že pokud máme všichni v pracovní smluvě zmínku o proměnné pracovní době,že některých se toto netýká.Naprosto souhlasím,že vyjímky jsou možné ze závažných rodinných nebo zdravotních důvodů,ale ruku na srdce,opravdu jsou u všech,co v turnuse nepracují,tyto důvody tak závažné?
Vím,že zase jsem za špatného,ale tohle mě dost štve.Každý,kdo jde řídit tramvaj,musel s turnusem počítat a ne se srabácky vymlouvat jak se mi blbě stává ráno (to mě taky a nejen mě),jak ty dlouhý odpolední nemůžu,protože bydlím v paneláku a ráno mě vždycky někdo vzbudí (to se stává i mě),noční mě přehodí celý režim (to každému) atd atd...
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 14:53:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

imho je turnus o tolik jiný (horší) než třeba stálé ranní, že by měl být ohodnocen o několik tisíc měsíčně lépe - turnus k řízení patří, ale je to záhul na organismus a to by mělo být vzato v potaz

oficiální argument odborů, proč to nejde, jsem slyšel už několikrát: když by na podnik přišla finanční krize, tak první co přestane platit budou různé odměny, prémie, příplatky atd. a zůstane jen zákl. plat - takže jejich snaha je zajistit co nejvyšší základ, bohužel na úkor motivačních složek mzdy - tím pádem jde do háje téměř jakákoliv finanční motivace řidičů
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 15:27:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jsme po transformaci,takže finanční krize už nemůže hrozit
Mimochodem už zase mám l.č.7

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace