K-report
 

Archiv do 24.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 24.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1423
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 11:41:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teprve teď študuju DP-k ze září, a je tam několik zajímavých momentů. Především filipika Dubova o ježdění na červenou. Složité matematické výpočty, ale o paragrafu, který jsme tu našli my, ani slovo. Taky všechno neví.
Horší je popis práce JPT od p. Šurovského. Volně převyprávěno píše, že JPT jen hraje podle not, jaké dostane od druhých. No tak to ať se ale řidiči nediví, že jsou stále víc a víc sešněrováváni předpisy, pokyny, kontrolami a kdečím, když tohle napíše někdo z JPT. O jakési iniciativě k dobré reprezentaci podniku ani slovo. Jinými slovy: nechtějte po nás, abychom čekali na přestupy, pokud to nemáme natvrdo v JŘ. Móc pěkný. Tak u tramvají se transformace opravdu nepovedla.
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 12:31:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:Je vidět, že jsi úplně mimo. Pro iniciativu lidí obecně musí být systematicky vytvářeny podmínky. Je to především o důvěře, ale ta může vzniknout jen v partnerském, rovnoprávném vztahu, kdy si jeden váží druhého. To v podmínkách JPT neexistuje, tedy i iniciativa řidičů je utopií. Spíš se pěstuje filozofie trestání, tedy za každou sebemenší chybu postih nebo výtka. Pro tvůrčí přístup, který by sis přál, by možná prostor byl, ale v ovzduší vztahů, vytvářených mezi řidiči tramvají a ostatními zaměstnanci JPT, těžko pokvete. (I květina kvete jen tehdy, má-li slunce a nikdo po ní nešlape.)
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 13:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Kdy se nejdřív začalo jezdit, a pak se teprve řidiči ptali, jestli by nemohli mít na konečný třeba hajzlík. Ne naopak.

Kupodivu malá exkurze do historie, jako by se nám (Káemovi) stýskalo po časech minulých. Skutečně, dřív úderníci makali v jakýchkoliv podmínkách a lepší život se odkládal do daleké budoucnosti (něco jako do ráje u náboženství).
Demokratické státy postavili svou přitažlivost především i na tom, že člověk se může mít za svou práci dobře už za svého života .

A když už mám Káema na paškálu, tak ho trochu více rozeberu. Jeho morbidní sklony a asociální chování mají, s velkou pravděpodobností, původ ve faktu, že již dlouhá léta bydlí na jednom z nejsmutnějších, né-li dokonce nejsmutnějším, místě Prahy. Nachází se tam totiž hospoda U slepé kočičky. Vždy, když těmi místy musím tramvají projet (pěšky bych se tam nikdy neodvážil), mám po celý zbytek směny hluboké deprese. Po setmění žadoním na dispečinku (leč marně) objízdnou trasu, a tak si pravidelně zažívám mrazení v zádech a zježené vlasy. Dokonce slýchám i vzdálené vytí a kňučení.
No řekněte, to se musí na každém, kdo tam dokonce bydlí trvale, velmi neblaze podepsat.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1425
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 13:36:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ku*va, to sem to dostal. :-)))
Milky:
1) Celkem souhlas s tim o podmínkách pro iniciativu. Proto říkám, že se transformace nevydařila. Ale uznej, že ten Šur. je alibista až na půdu.
2) Ale prd. Hajzlíky přicházejí jaksi dříve než ráj. Navíc do práce se nechodí kvůli ráji, ale proto aby sis po práci ten ráj mohl pořídit. Nonstop ráj je nesmysl. Občas se do pekla (práce) musíš podívat, aby sis ráje vážil.
3) Jaký nejsmutnější místo? Šikmo naproti mám hospodu Na Mělníku, a to je jak známo souvislost s vínem a po něm je vždy veselo. Pak mám tady kino Oko - možná proto mám tak pronikavý zrak na bordel. Naproti pak policejní stanice. Nějaká bezvoká kočička to nemůže zvrátit - krom toho je to palačinkárna, což je samo o sobě morbidní.
3a) Se ti divim, že nemáš deprese když musíš stát s 23 na Kubánskym náměstí. Castro, Quantanámo, - z toho bych měl depky!
Budoucnost patří bagrům!
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 10-2002
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 14:00:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V předpisech je o trochu víc: V době od 5.00 do 19.00 hodin je zakázáno stání tam, kde by nezůstal mezi vozidlem a nejbližší tramvajovou kolejnicí volný jízdní pruh široký nejméně 3,5 m.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 15:01:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kontrolovalo se to. Za totáče jsem kvůli tomu dostal i pokutu.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 10-2002
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 15:20:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Máš pocit že by se to v Praze kontrolovalo?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1426
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 15:50:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak: Když policajti potřebujou vydělat, kontrolujou to. To kontrolujou i stání 5 metrů od hranice křižovatky a přechodu.
Budoucnost patří bagrům!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 542
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 16:13:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky:

Za a), nepleť si demokratické a socialistické státy, to za prvé.

A za b) na kavárno-vinárno-cukrárnu u slepý kočičky mi nesahej, chodím tam velice rád.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 20:36:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak: To si piš že se to kontroluje!!! Hlavně v půl druhý v noci! Už asi třikrát mi takhle opentlili vykradený auto, to že je násilně otevřený je ovšem nezajímalo. Vždy se jednalo o MP, jejíž skutečný smysl jsem dodnes nepochopil. Podotýkám že sem nikdy nezaparkoval tak, aby nemohla tramvaj projet, vždycky se jednalo o čistě administrativní přestupek a auto v obyváku nezaparkuju...
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 21:14:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon: Fakt? "V době od 5.00 do 19.00 hodin je zakázáno stání tam, kde by nezůstal mezi vozidlem a nejbližší tramvajovou kolejnicí volný jízdní pruh široký nejméně 3,5 m."
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 10-2002
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 21:49:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S CBS s neobvykle velkými pravomocemi (čti městská policie) je sranda. Nedávno jsem byl obeslán, že jsem v noci blbě stál na Tyláku. Tak jsem naklusal do Korunní k podání vysvětlení, kde už je trest čekat na chodbě. Sranda na tom je, že v místě kde jsem měl stát je zábor stavby. Tu noc jsem opravdu byl na IP na noční, ale stávám před Kriváněm. Baba neznala jinou možnost než to postoupit do správního řízení protože jsem nechtěl složenku. Bych se nedivil kdyby mi doma zazvonil exekutor.
Poslední dobou si na mě policajti stejně zasedli, staví mě každou noc když jedu z práce a skoro vždy mě vyloví z hejna taxiků. Většina když vidí že jsem v metráckym mě nechá, ale dneska mě zastavili na IN a CM a oba chtěli povinnou výbavu a na IN nebyl schopen pochopit že datum na lékárničce neznamená že je obsah prošlý. Naštěstí se mu v ní nechtělo hrabat. Nějaká zvýšená kryšotí radioaktivita.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 933
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 22:17:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v praze dnes večer neuvěřitelnej zmatek a tady o tom ani ň... kde jste? kolem 18,15 jsem byl na malostranské, kde byla vypnutá světla, totéž palachovo nám., dopravu řídili policisté, zdálo se mi dokonce, že preferovali tramvaje. ale v případě mánesova mostu to bylo stejně na nic, neb vešk. doprava z ul.17.XI. byla včetně 17 a 133 odkloněna právě přes klárov.

do 20,00 jsem seděl ve škole v místnosti směr Kaprova x Palach.n. a po celou dobu chaos - píšťalka, neustálé troubení a nadávky. když jsem se okolo 20,30 dostal zpět, SSZ už bylo v provozu, nicméně 17.XI. směr PF stále zatarasena policejním vozem.

na malostranské jsem pak čekal přes 10 minut na tramvaj, přijely 23 a 22 za sebou, na malovance se za 22 připojila 25, co dodat.

---

také se cosi děje na d-3. včera dopoledne jsem čekal na 308/3 na Harfě, přijela od Lehovce (!) s +10 zpožděním 407 a těsně za ní 308. dnes ve stejný čas, tj. těsně před desátou dopol., mi 308 na Palmovce ujela, tak sem si říkal, že počkám na 109, ta ovšem opět dorazila s +10... je příčinou zdechávání np kachen nebo co?? budu rád za info. cestující to přijímali s ledovým klidem, což mě dost překvapilo, zejména když šlo o směr dc.

neuvěřitelné bylo, že nedlouho předtím tudy projela manipulační jízda d-24 (KO 849x) včetně zásahového vozu DP, který zde dokonce zastavil, stálo tu i několik střídacích řidičů, ale jakékoli informace cestujícím o zpoždění nikdo neposkytl.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 23:08:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin: Mě jde hlavně o dobu mezi 19 - 05 hodinou. v průjezdnim profilu tramvaje tak nějak ze zásady neparkuju a přesto jsem pořád na indexu MP.
Drak: V okolí IPP tak asi rok a půl řádí nějaká akční hlídka a noc co noc se baví rozdávánim růžových papírků. Bydlim tady přes 30 let, parkuju pořád stejně a jejich počet má silně vzrůstající tendenci. Radši na to nereflektuju, v Korunní jsem byl na předvolání zatim asi 4x a úspěšnost ochrany osobních financí mam 100%. Apelování na původní smysl vzniku MP mi naštěstí vychází a někteří z nich to snad i chápou...
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 08:36:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon: příslušný pragraf znamená, že v době mezi 19 - 05 hodinou lze nejen zastavit, ale i stát tak, že ke kolejím nezůstane volný pruh 3,5 metru široký. Asi by to chtělo příslušný paragraf omlátit (rádoby)policistům o hlavu.
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1429
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 09:14:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taxem během večera smazal dluh v čtení DP-k a i z říjnového čísla mě zaujal článek p.Šurovského, proto na něj upozorňuju - a to o nedodržování jízdních řádů. Pozorně si jej řidiči tramvají přečtěte, než začnete zase brečet. Jednak tedy nadjetí do 60 sec. řeší vozovna , čili to závisí jen na vztazích ve vozovně. Ale především: z nedodržení JŘ je nadjetí 13% a zpoždění 8%. No a pak zajímavej paradox: Kontrolních bodů (tedy toho co má řidič uvedeno ve vozovém JŘ) je mnohem méně, než "měřených bodů". Pak třeba na Barrandově je nadjetí ve směru dc kolem 80%. A nakonec další údaje, rozdílné od praxe, kterou tu mnozí popisují: Výrazné množství nadjetí je např. na Červeném Vrchu, Petřinách, Florenci, Kavalírce Z CENTRA!!! No tak to mi vysvětlete.
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 10:17:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: To ti vysvětlím velice rychle. Když jezdí lidi do práce a z práce, jsou tramvaje většinou zpožděné. V ostatních časech, kterých je daleko víc, se mohou tramvaje nadjíždět. Tak se stane, že řidič projede centram a zastaví na kontrolním bodě, kde byl většinu směny beznadějně pozadu, a ono ejhle, pominula hlavní špička, nebo jen měl momentálně štěstí (na což jízdní řády samozřejmě operativně nereagují) a na dotyčném kontrolním bodě je předjetý. Mechanicky našlápne, a ouha - minuta předjetí (odborníci tomu říkají dynamický stereotyp - nějakou dobu děláš něco určitým způsobem, pak to máš udělat odlišně, ale mozku chvíli trvá, než se přeorientuje).

Jinak jsi trochu zaspal. Článek ing. Šurovského jsme podrobně rozebírali na tomto fóru již 6.10.

LV: a/ Pozvali nás za hlubokého totáče v Duisburgu na oběd do elektrárny. Srovnání vyšlo ve prospěch kapitalistů. Tehdy se západ snažil dokazovat, že zabezpečí lidi lépe, než komunisti. Bylo by smutné, kdyby ho to dnes již přešlo.

b/ Doufám, že ke Slepé kočičce nechodíš jen ze soucitu? I Káem tam má deprese (asi tam nemají pivo).
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 10:27:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výrazné množství nadjetí je např. na Červeném Vrchu, Petřinách, Florenci, Kavalírce Z CENTRA!!!
Předpokládám, že na ČV i na Petřinách se směrem z centra nadjíždí hlavně 2, navíc 1, 18 ani 26 většinou taky nikde nestojí. Na Florenci mě to taky nepřekvapuje, 8 a 24 se v podstatě taky nemají kde zdržet. Překvapivá je akorát ta Kavalírka...
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 10:28:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel: Včerejší bordel potvrzuji. Na l. 23 jsem chytal 30 min. zpoždění. Hořelo na Staroměstské (plyn), proto ty odklony, v noci zas byl jednosměrný odklon od Koh-i-nooru přes Bruselskou kvůli vaření kolejí.

Demon3: Parkování 3,5 m od kolejí kontrolují asi jak kde. V Nuselské, Korunní se vesele stojí, někde není ani 10 cm. Aby to bylo košer, mělo by to být povoleno místní úpravou. Kdysi se do toho chtěli vložit odbory, ale pak se to nechalo, aby se nepoštvali lidi.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 11:42:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Ne, chodím tam s kamarádkou na víno. Taková neutrální půda je to :-)
A je tam příjemná obsluha.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7564
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 11:58:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM - z nedodržení JŘ je nadjetí 13% a zpoždění 8%.

A co dělá těch zbylých 79%?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1430
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 12:13:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Uf. Prostě JŘ je dodržen na cca 80% a ten zbytek je to ono. Toto.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7566
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 12:27:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže věta by měla spíš znít: "z nedodržení JŘ je nadjetí 62% a zpoždění 38%".

Což je samozřejmě zajímavý údaj, o tom žádná.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 12:32:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 KM - ad říjnový Dpkontakt
článek p. Šurovského byl pro mě velkým zklamáním, protože některé postřehy jsou fakt mimo
1) argument, že když 80% vlaků je předjetých na 3 barrandovských zastávkách po sobě, tak ujíždíme 80% cestujících - co je to za kravinu? když je 80% vlaků předjetých (každý jen o pár vteřin), tak neujíždíme nikomu
běžná jízdní doba Geologická - Hlubočepy je něco málo přes 3 minuty (s nástupem a výstupem v Hl.), takže je logické, že řidič tam chce být včas -> takže odjíždí z Geologické cca 3-3,5 minuty před časem Hl. a tím pádem o 1-30s předjetý - to ale neznamená, že někomu ujíždíme, protože každého případného běžce je vidět na slušnou vzdálenost (50m)
řešení - ubrat minutu v úseku Barrandov-Hl., zrušit kontrolní bod HL. (bude zbytečný, nikdo tam nebude čekat na čas) a přidat minutu do úseku Na Knížecí - Anděl -> výsledek: tramvaj pojede celou trasu +1 a na Andělu bude chvilku čekat do času - nebudeme dráždit lidi čekáním v Hl. a na metru budou o 30-60 vteřin dřív
2) celá ta tabulka byla silně tendenční, protože tam jsou 3 barrandovské zastávky, které mají samozřejmě stejné výsledky a pak pár dalších bezproblémových, kde se očekává malé předjetí
současný systém kontrolních bodů je jediný důvod, proč je někde takové předjetí - každý řidič ví, že když pojede pomalu ze začátku kontrolního úseku, pak už to nedožene, takže si radši trochu najede a pak těch pár sekund počká v zastávce
3)"Smutným příkladem je i zastávka Koh-i-noor do centra. Na jaře zde byl zrušen kontrolní bod a přesunut do zastávek Oblouková a Vršovické náměstí. Od té doby na tomto významném přestupním
uzlu ujíždíme 40,6 % cestujících a proto se nabízí otázka, zda zrušení kontrolního bodu bylo to správné „řešení“ a nebo spíše mělo
dojít k úpravě jízdních dob." - totální blbost - každé předjetí o pár vteřin neznamená ujíždět 40% cestujícím
a hlavně! p. Šurovský zapomněl dodat, jak se změnila situace na Obloukové a Vrš. nám. - vsadím se, že je tam řádově méně opožděných spojů - Koh-i-noor byl tragický případ kontrolního bodu - řidič odčekal pár vteřin v zastávce, zatím přišel o cyklus SSZ (bez preference, projede jen 1 tramvaj a trvá minutu) a na další zastávce byl o 1,5 pozdě

ten článek se bohužel hrubě nepovedl - je zjevné, že si autor vybral údaje co se hodí do krámu a interpretoval je tak, aby mu to "vyšlo"

ad KM[quote]rozdílné od praxe, kterou tu mnozí popisují: Výrazné množství nadjetí je např. na Červeném Vrchu, Petřinách, Florenci, Kavalírce Z CENTRA!!! Co vy na to?[/quote]tak to je normální lež, nikdo tady ani na tramforu nic podobného neříkal
Petřiny a Florenc tu nikdo nejezdí, takže je ani nemohl popisovat (někdo výše už to vysvětloval)
Kavalírka je jasná, tam je trvalé předjetí kolem 10-15s - co je na tom divného, když tam jezdí v převaze linka 9, která má na celé trase dost času?
ČV - linka 2 a 26 jsou trvale předjeté, takže l. 20 to neovlivní
KM prosím nepíšu ti to poprvé - než něco napíšeš, tak nad tím aspoň vteřinu přemýšlej

systém kontrolních bodů v současnosti není dobře nastaven - pár příkladů:
a) l. 16 odstojí minutu na Štěpánské, aby pak získala 2 a více minut zpoždění na světlech KN a Pal. nám. a většinou přijede na Pod. vod. 5+ !!! přitom by stačilo vynechat zbytečný kontrolní bod Štěpánská DC
b) l. 12,20 odstojí minutu na Újezdu, pak jí o pár sekund utečou světla tamtéž a výsledek: l. 20 je o 3-5 pozdě na Hradčanské a l. 12 je podjetá l. 15 na Strossu - přitom Újezd je kontrolní bod jen pro linky ve směru Hellichova Šv. div. a zdržuje tak ostatní co chtějí odbočit
c) l. 7,9,10 odstojí minutu na Voz. Motol ZC, když všichni cestující jedou na Motol nebo Řepy a zast. VM nikoho nezajímá a na konečnou přijede zbytečně o 1 pozdě
d) linka 10 odstojí 1-2 minuty na Krejcárku, na Palmovce je o 1 minutu pozdě a na Vychovatelně o 2 - zbytečně, stačilo by upravit jízdní doby
e) l. 7 má neskutečně málo času v úseku Oblouková - Svatoplukova, kde nabere zpoždění co pak nejde dohnat, ale nikoho to nezajímá
f) l. 20 odstojí 1-1,5 minuty na Dejvické, pak se žene ke křižovatce VN a stejně jí o pár sekund předjede 8 (v 90% případů), takže na Hradčanské (SSZ) je o 2 pozdě (Prašný most propustí pouze 1 tramvaj během cyklu) a nemá šanci to dojet
atd. atd.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 12:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

celá ta statistika je blbě dělaná
když pojede 10 spojů a všechny budou o 1s předjeté, tak je to 100% nedodržení JŘ - tragédie hodná článku v DPK
pokud ale budou všechny o 2:59 zpožděné, tak je to 100% úspěch
ale co je lepší pro cestující? zajímá někoho, že na následujícím KB by prvních 10 spojů bylo načas a dalších 10 o víc než 3 pozdě?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7569
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 12:43:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koh-i-noor byl tragický případ kontrolního bodu - řidič odčekal pár vteřin v zastávce, zatím přišel o cyklus SSZ (bez preference, projede jen 1 tramvaj a trvá minutu)

Jojo, tohle je naprostá pravda. Jedny z nejotřesnějších tzv. dynamických světel v Praze.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1431
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 13:01:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R31: Chicht, tady je to znění podstatně lepší :-) OK, psát že si budu dávat pozor je asi neproduktivní. Známe se. JInak i zde děkuji.
McB: No prostě při nedodržení JŘ převažují předjetí, takže situace zdaleka není tak dramaticky stresující, jak by se občas mohlo zdát.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7571
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 13:09:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No prostě při nedodržení JŘ převažují předjetí, takže situace zdaleka není tak dramaticky stresující, jak by se občas mohlo zdát.

Jo, to jsem pochopil. A ani mě to nepřeqapuje.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 14:09:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31-kdy si byl předjetý s l.č.7 u VM zc.?Včera jsem tam DOJEL l.č.7 jezdící předemnou,já měl +6 on +14 a za nehodou jsme nestáli.Prostě časy dělaný na h...o To by se ale do článku v DPK nevyjímalo.
U Kohinorky těsně po rekonstrukci snad fungovala preference nebo tam byl minimálně lepší cyklus.To se jezdilo pěkně.Dneska je to síla.Takže přesunutím kontrolního bodu se alespoň vyřešilo věčné prošvihávání cyklů.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 14:25:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Akribius - se 7 se mi to občas (tak 1 ze 4 kol) povede (Anděl o 1-2 pozdě a VM pár (desítek) sekund čekání, ale nesmí mě moc zdržovat 6 a 18, na Pal. nám. 4 ani 10 a na Andělu 9
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 14:32:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No asi dvakrát takováhle kombinace mě taky vyšla,ale jinak jsem tam beznadějně pozdě.A nejen já.Od jednoho známého jsem si nechal stáhnout data ohledně linky 7 z Dorisu a pozdě jsme téměř všichni.Občas to vyjde jak to popisuješ ty,ale jen málokdy.Jinak z Anděla k vozovně minutu můžu najet,ale nechce to před sebou jinou tramvaj a být prázdnější.Nicméně zpoždění,které vznikne mezi Obloukovou a Andělem už je takové,že nemá cenu spěchat.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 14:43:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

l. 7 by se vyřešila jednoduše
od ÚDDP přidat minutu na Solidaritu - úsek kde jsou 3 zastávky, mezi nima 2 SSZ bez preference a jsou tam nepochopitelně 3 minuty času (tím bude na Solidaritě včas a nevjede jí tam 19,26), dále zrušit KB Černokostelecká (je stejně zbytečný, nikdo tam není předjetý), přidat minutu (možná i 2) mezi Obloukovou a Otakarovu (aby ten čas nedostala 18, je potřeba se dostat před ní v úseku Otakarova-Svatoplukova a SSZ Otakarova preferuje 6,11,18 na úkor 7,24), dále minutu do úseku Albertov-Výtoň a 7 by jezdila perfektně načas

ve směru od SŘ by to opět chtělo minutu mezi Otakarovu a Obloukovou, minutu mezi Průběžnou a Strašnickou a minutu mezi Solidaritou a ČK - to by zaručilo l. 7 minimální zpoždění
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 16:01:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek: Asi máš pravdu, ale s tím přidáním času l.7 opatrně a hlavně ne plošně. Třeba ráno je podle mých zkušeností předjetých 60% spojů - min 3 z 5 v týdnu. Takže časy přidávat asi jen v odpolední špičce.

Ještě doplním: Na karoserii vozu 8251 už se intenzivně pracuje. Začínam věřit tomu, že se to do konce roku stihne.

(Příspěvek byl editován uživatelem Demon3.)
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 16:19:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek 31-naprostá pravda,jen to udělat.Přitom na tom Dorisu je to tak krásně vidět.Já mám pocit,že snad i schválně někdo nechce,neumím si to vysvětlit.
Sedmě dělá zpoždění hlavně to,že před ní najede všude něco a propustnost křižovatek je po celé trati jen na jednu soupravu a to je problém.
Démon3-během dopoledne se docelá dá,rovněž tak brzo ráno,kdy ještě 80%SSZ není v provozu-tj.asi do 6:30 ráno.

A teď konec srandy-jdu na exkurzi na místo,kde přijde na svět dcerka.Možná za mě zítra budou muset poslat zálohu:-)
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 19:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 demon - ano píšu to už po několikáté - pokud jsou vypnuté SSZ Otakarova - Strašnická je 7 v pohodě (ráno a večer), pokud ne, tak nabere dlouhé minuty zpoždění
Zdeněk1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.53.123
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 20:34:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akri: preji mnoho zdaru, skoleni na udalost je velmi dulezite
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 23:43:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31: Ty tomu řikáš "v pohodě", já to vidim jako chybu, když mi třikrát v týdnu ujede !
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 08:31:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pokud je předjetá na KB, kde není čidlo (Oblouková ZC), tak napiš stížnost
pokud ne, tak odjezdy z ostatních zastávek řidič vědět nemůže
a "v pohodě" není to předjetí, ale možnost jí vůbec stíhat
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 09:20:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31: Stížnost jsem už psal 2x, jednou mi neodpověděl nikdo, podruhé mi odpověděli, že mi do měsíce odpovědí a to bylo asi před 2 měsíci...
SH psát nechci.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 934
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 19:06:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad baterie zc: tady se mi nezřídka stává, že tu čekám v d-1. podobný problém bývá na malovance zc, kde v sedle přijíždí 15 často nadjetá. jednou jsem takhle přijel na malovanku zc ve 22, před náma 15, tak jsme si dali aspoň 1,5 min čekání s otevřenými dveřmi. fakt radost. stejně tak je vždy dost času ve 2minutovém úseku marjánka<->malovanka, následkem čehož je jízda krokem nejen přes výhybky napojující smyčku královka.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 19:43:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

15ka je dobrá,ale pouze pokud se podaří dobře projet úsek okolo Výstaviště.Pak je na ní času dost.
Celé to svědčí o spoustě náhod a v tomto prostředí je prostě čekání na vteřinu podle mě zbytečností.Jedno kolo nevíš co s časem a další (aniž by došlo k MÚ) zase nevíš jak to vyjet.IAD nás prostě moc ovlivňuje a na to žádná časová pásma dělat nelze,neb jejich hustota provozu je nevyzpytatelná.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 19:49:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: No prostě při nedodržení JŘ převažují předjetí, takže situace zdaleka není tak dramaticky stresující, jak by se občas mohlo zdát.

A to je právě ten zásadní omyl. Ten může být technického rázu, ale i psychologického. Ujede-li totiž jednomu cestujícímu tramvaj o 10 s, je to "tragédie", zpozdí-li se narvaná tramvaj o 10 min., nic se, alespoň u vyhodnocovatelů statistik, neděje.

Předjetí bývají v drtivé většině vteřinová, zpoždění se občas vyšplhají i nad 10 min.
A je třeba také vědět, jaká se pro sledování předjetí a zpoždění používá metodika. Zaznamenává se i předjetí byť jen 1 s, zpoždění až když se vyšplhá nad 179 s. Do tohoto limitu je podle předpisu D1/2 doprava pokládána za přesnou.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 969
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 21:58:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: jsou tak hodnoceni i řidiči? Pak by bylo optimální jet se zpožděním 2 min. (ne z konečné, to by bylo nápadné) a při větším zpoždění se vymlouvat na vnější okolnosti.
Při intervalu 8 min. v PDŠ je podle mě zbytečné hrát si na kontrolní body, lidé stejně chodí na zastávku na blind.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 22:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

řidič se nesmí předjet ani o sekundu, jinak platí (teď je to možná finanční postih až od předjetí nad 20s, ale do karty řidiče to jde vždy a je to jen na nadřízeném kdy dá pokutu a kdy ne)
naopak libovolné zpoždění není nijak postihnuto, takže řidič, který jede o 10 minut pozdě je hodnocen lépe, než ten, který jede o 1s předjetý
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 22:30:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

naopak libovolné zpoždění není nijak postihnuto, takže řidič, který jede o 10 minut pozdě je hodnocen lépe, než ten, který jede o 1s předjetý
Protože ovlivnit předjetí/nepředjetí je přece VŽDY v moci toho řidiče. Předjetí může vzniknout pouze přehlédnutím (nepozorností) nebo úmyslem řidiče. Nemůže vzniknout předjetí z vnějších okolností. Zatímco zpoždění závisí i na vnějších okolnostech.
Na druhou stranu myslím, že je chyba, jsou-li řidiči postihováni JEN za předjetí. Pokud nějaký řidič pravidelně jezdí nějaký úsek v čas a jiný pravidelně se zpožděními, tak to asi nebude vnějšími okolnostmi.
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 22:50:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osobně vidím jen jeden důvod pro kontrolní body, a to protože se najdou řidiči, kteří by byli schopni jezdit z konečné na konečnou jak o život, jen aby si dali na konečné o cigárko víc. Neznám nikoho, že by se schválně coural. Každý to chceme mít za sebou a být na konečné. Zatáhnout stejně dřív nemůžeme. Náhodná předjetí o sekundy nemají na přesnost a kvalitu přepravy téměř žádný vliv a je hloupost je postihovat, ale vysvětlujte to někomu, kdo se tím živí .
Postih za zpoždění je už totální krávovina. Řidič, který se výrazně liší od průměru, by totiž ani neměl projít kursem (jsou to většinou lidé, kteří mají nějaké zábrany a většinou odcházejí sami).

Jiná věc je, že znám mnohaletého řidiče, kterého kvůli údajné pomalé jízdě sundali dispečeři z vozu. Pak mu přišla kontrola, zjistili že přesně dodržuje předpisy, a ještě se mu omluvili.
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 21. října 2006 - 16:03:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

19.10.2006 byl dovezen do vozovny Kobylisy další vůz T3R.P. a to čísla 8508 resp. ve dvojici 8500 - 8508
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 971
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 12:41:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdraví Vás stále ještě nemocný, i když již provozní Absolut
10/1991-10/2006 ... Absolut má 15. narozeniny :-)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1444
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 13:24:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I my zdravíme Absoluta. Co mu bylo/je?
Budoucnost patří bagrům!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 974
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 15:03:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Topic Off: Káem: Potřeboval přinstalovat software, omezení provozu od 14.10. a nakonec totální výluka od 18.10. Omezení provozu trvá. Topic on.

Jsou někde fota skříně 8251?
10/1991-10/2006 ... Absolut má 15. narozeniny :-)
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 937
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 15:10:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

absolut: třeba zde...
http://tram-forum.prazsketramvaje.cz//files/8177-01.jpg
http://tram-forum.prazsketramvaje.cz//files/dsc01323_.jpg
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 975
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 15:21:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díkes, já jsem se na svoje "domovské" fórum ještě dnes ani nekoukal ale to první foto je myslím obyčejná T3R.PV ne?
10/1991-10/2006 ... Absolut má 15. narozeniny :-)
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 938
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 15:38:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jej, pardon, musel jsem se nějak přehlídnout, někde tam ale myslim je i obdobné foto 8251 (disk.skupina "wany pro prahu") ... aha, tak tady: http://foto.prazsketramvaje.cz/dilny/index.php?p=5
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 16:09:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Ty fotky sou docela hnus, asi si příště budu muset rozsvítit celou halu...
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 16:27:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Smím se zeptat, jak je na tom 8416? Díky.
(To je ta T3R.P po nehodě na Černokostelecký)
tramvajakovy webové stránky > www.tramvajak.wz.cz
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 976
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 09:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Démone, nedělej si s tím hlavu, vím že fotíš z mobilu :-)
10/1991-10/2006 ... Absolut má 15. narozeniny :-)
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 897
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 10:16:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím jestli se to tady už neřešilo, ale před volbami mě zaujala "reklama na ODS" se sloganem "32 kilometrů nových tramvajových tratí". Taková zhova*ilost mi nedala a prostudoval jsem www.odspraha.cz, přičemž slovo "tramvaj" jsem objevil pouze v kontextu nízkopodlažní. Inu napsal jsem jim zdvořilý dotaz a byv ujištěn sdělením na webu, že se mám těšit na brzkou odpověď, opravdu jsem se těšil . Leč přišlo h***o, volby jsou za námi, ODS si může v Praze tropit co je libo a dnes už jejich stránky nefungují vůbec .

Netušíte tedy někdo, co bylo oním sloganem myšleno? Snad hotový Barrandov a Radlice jednokolejnicově včetně smyček + všechny rekonstrukce za poslední 4 roky...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1445
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 10:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka: uz se to tu probíralo. Vypadla desetinná čárka a je to 3,2 km, což je TT do Holyně. Podobně deset stanic metra se čte 1,0 a je to depo Kačerov.
V dnešní MfD Bém říká že se v roce 2008 otevřou dvě stanice metra na trase 4C2 (opravdu takto napsáno) - tak asi nějaká nebude hotová nebo co....
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2217
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 10:21:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mašinka:
Už se to tu probíralo. Mluvčí ODS to zdůvodnila tím, že se jedná i o výměnu starých kolejí. Hezké, že? A 63 km Pražského okruhu a 10 stanic metra ti jako zhovadilost nepřišlo?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2218
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 10:23:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A hele Káem on-line a dokonce mě předběhl o 74 sec.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace