K-report
 

Archiv do 21.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Transformace DP Praha, a.s. » Archiv do 21.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 12:40:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Jak je vidět, tak metro není pro cestující až tak přitažlivé, aby je k sobě automaticky přetáhlo, pokud to bude záviset jen na jejich svobodné volbě .

Možná by stálo za to přehodnotit celkovou koncepci budování městské dopravy a neutápět v metru nekonečné miliardy. Možná rádobyzamýšlený efekt vděčnosti Pražanů se nedostaví.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 12:47:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V poslední době se opět setkávám s nedomyšleností informování cestujících na nájezdních trasách. Vyjíždím l. 21 ze Strašnic směr NT a až na Albertov se mě na každé zastávce lidé ptají, kudy že to vlastně jedu. Ti co se nezeptají, pak bývají leckdy nepříjemně překvapeni.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1360
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 13:02:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Chybou je už sám výjezd 21 ze Strašnic, když jede kolem jiné vozovny.
VHD je , jako ostatně všechno, výsledkem kompromisů - může se za daný objem peněz jet rychle a s přestupem, nebo bez přestupu, ale pomaleji. Nebo se může zvýšit objem peněz, samozřejmě. :-)))))
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 912
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 21:26:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: jednou jsem takhle trochu zamyšlen nastupoval na ostrčilplacu do 21, potřeboval jsem na lazarskou/nár.třídu. pak mi došlo, že asi pojedu oklikou přes nábřeží, tak jsem se pro jistotu ptal řidiče, kudy vlastně jede. byl jsem celkem překvapenej, když mi řek, že jede na výtoň a pak šup do podolí...
(budiž to aspoň důkaz, že nejsem 100% šoutouš)
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 23:15:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A podle Vašeho ctěného názoru, odkud by měla vyjíždět linka 21 na svou trasu ? Zdál by se vám přijatelnější Motol, nebo vadí ty necelé dva kilometry o které je blíž Pankrác. Ach jo, už je to tu zas...
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 09:31:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: To je v pořádku, já jen, že nejsou "vychytaný mouchy". Ale proti tomu, co se děje v Ústí je to prkotina.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1364
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 12:24:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon: ano vadí mi ty 2 kilometry. U jednoho vozu jsou to 4 km denně, vonásob si to laskavě počtem vozů a počtem dnů v měsíci a řekni, jestli bys ty peníze nechtěl. Řeka úspor se slévá z drobných pramínků.
Řekni Milky, kdyby ti ty výšeuvedené peníze přidali k vejplatě, šel by sis pro vozík na Pankrác místo do Strašnic?
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 14:03:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kilometrová sazba tramvaje T3 je kolem 5 Kč, to vím sice jen z doslechu, ale tak nějak to i bude.
Takže asi 20 Kč denně a podotýkám že ne zbytečně vynaložených, protože i na výjezdu a zátahu se vozí lidi. Za ty prachy by asi Milky na Pankrác pro vozík nejel. A nevěř tomu, že stokrát vyřčená lež se stane pravdou !!!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 14:12:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kilometrová sazba tramvaje T3 je kolem 5 Kč
S veškerými náklady? To se mi moc nezdá. To by pak přece stačil v tramvaji jeden platící člověk a ta tramvaj by byla zisková
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg!
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 7-2005


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 14:23:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S veškerými náklady? To se mi moc nezdá. To by pak přece stačil v tramvaji jeden platící člověk a ta tramvaj by byla zisková

To je fakt nějaká blbost.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 14:38:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vím, tak za autobusový vozokilometr platí Praha přes 50Kč (spíš víc než míň). A jestli se nepletu, tak ve sporu Ústecký kraj vs. DPÚK šlo o to, že DPÚK nechtěl jezdit za 30Kč ale za víc (40Kč?). Těžko si představit, že tramvaje by jezdily km za 5Kč.
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 14:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nikoli s veškerými náklady, čisté náklady na elektrický proud, to ostatní je víceméně fixní. Mluvíme tady jen o ceně za 2 km projeté navíc, maximálně by se tam dalo přičíst ještě těch 5 minut práce šoféra, ale nezahrnuje to samozřejmě režii.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1369
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 15:36:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proboha, Demone, neblbni. Prostě za kolik si koupíš 2km jízdy tramvají. Tyhle voloviny o spotřebě elektřiny jako o jediném nákladu si nech od cesty.
Představ si, že by to dělal bus - tak to máme 200,-Kč denně, jen v prac. dny - 4000Kč měsíčně, 5 pořadí 20 tisíc jen to fikne - jeden plat řidiče. No neber to.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 17:14:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čisté náklady na elektřinu (1 km a 1 vůz) jsou 3,8Kč (ale to je průměr a tramvaje jsou stále úspornější)
u busu je to k 10-12 Kč a nafta letí nahoru

pokud jede tramvaj, která už je stejně koupená a po trati, která už je postavená a bavíme se pouze o nájezdech, tak bych se nebál říct, že se s platem řidiče a opotřebením pod těch 10 Kč vejdeš - ano, zdá se to hodně, ale najížděl jsem z PA i ze Strašnic a můžete mi věřit, že tou 21 jede víc lidí, když najíždí ze Strašnic (ráno i odpoledne)

já bych udělal tyto změny: 54 by jezdila Voz. PA místo MO a ŽI a zatahovala by Anděl-I.P.P-Bruselská-Voz. PA
52 (MO místo PA) by zatahovala - Levského-Anděl-Voz. MO
21 vždy přes metro ať jede z/do jakékoliv vozovny - žádné Podolská vodárna-Albertov
na 3 a 17 víc MO tramvají a zátahy přes Anděl a naopak na Barrandov dost PA tramvají a zátahy pokud možno přes IPP a Bruselskou
15 z MO dát do VO
7 odpoledne neposílat do Řep
20 nechat odpoledne na Smíchově
13 by jezdila až do pozdního večera - nejlépe spojit 21 s 13 (Pal.nám.-Anděl a ne přes Nár. třídu)

(Příspěvek byl editován uživatelem radek31.)
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 10-2002
Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 17:57:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem slyšel úžasnou zprávu. V pátek se závodilo jestli je rychlejší IAD, MHD nebo cyklisti. Bém jel metrem prý na přestupu utekl před revizorem Jak to úžasně zapadá, když je den bez aut u nás, honí revizoři po metru primátora, jinde se tento den jezdí zadara.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 11:41:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak: Přece nebude Praha a její MHD reagovat na "bůhvíjaké, podezřelé", nezávislé, a k tomu ještě ekologické, iniciativy.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 10-2002
Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 17:54:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minulý týden jsme byli informováni, že v DP bude proveden personální audit. Jeden by si řekl, že už bylo na čase. Jenže po zkušenostech z transformace si nejsem jist účelem a výsledkem. Buď si něčí spřátelená auditorská firma potřebuje líznout nebo je potřeba ukázat staronovému vedení města snahu. Uvidíme kolik nezbytných odděleníček a útvarů po auditu vznikne jak tomu bylo po transformaci
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 00:00:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden diskutující z hostivařských dílen je rozčarován současným stavem, kdy ti schopnější odcházejí a zůstávají jen předdůchodoví a smutně vzpomíná, jak ještě před deseti lety byl prý DPP exkluzivní podnik.

A v tom je právě ten zakopanej pes. V řidičských profesích nikdo takový krásný vzpomínky nemá, aspoň jsem je od nikoho neslyšel. Jen samý přesčasy, ježdění z volna, a když náhodou někdo řádné volno chtěl, musel o něj dokonce žádat. Je až s podivem, jak může být jeden podnik naprosto odlišně vnímán. Není se co divit..., dopravní podnik, kde 2/3 lidí nejsou řidiči, není normální. Ve světě to nemá obdobu. Dokud se nebudou cítit všichni zaměstnanci jako plnoprávní lidé, ale bude se vytvářet kasta druhořadých zaměstnanců, nebude podnik nikdy dobře fungovat. Můžou udělat desítky transformací a auditů, ale bude to pořád horší.

Howg, domluvil jsem.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 09:55:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...dopravní podnik, kde 2/3 lidí nejsou řidiči, není normální. Ve světě to nemá obdobu...

Zajímala by mě čísla z kterých jsi vycházel. Když odečtu zaměstnance metra, tak mi z větších dopravních podniků v republice nevychází DPP až tak špatně.
Praha - 42% řidičů z celkového počtu zaměstnanců,
Brno - 48%,
Ostrava - 40%,
Plzeň - 46%.
Po připočítání zaměstnanců metra se zamozřejmě podíl řidičů sníží, ale to je snad pochopitelný...
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 11:33:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je na tom pochopitelného, že z 13 tis. zaměstnanců DPP je jen třetina řidičů (2,5 autobusy, 1,5 tramvajáci a zbytek metro). Mám informace, že právě na metru je nejvíc zašíváren. Když si dělá DPP nárazově nějaký průzkum, jdou na něj lidi z metra (sám jsem s jedním v tramvaji na konečné mluvil). To znamená, že nikde nescházejí. On audit je hezká věc, ale mohli by k němu přidat i snímek vytíženosti jednotlivých pracovišť. Jsem stoprocentně přesvědčen, že se na většině pracuje na 30%. Samostatné kapitoly jsou GŘ a CD. Jestli děláš někde v provozu nebo v kanceláři, tak to musíš sám vidět. Pochybuji, že máte šéfa Baťových kvalit, který nenechá lidi flákat a dělat zbytečnosti, nebo že děláš u pásu .
Pak bych se nedivil té "úžasné" spokojenosti s poměry v DPP. Jediní, kdo jsou řádně vytíženi (a né vlastní zásluhou, ale charakterem práce), jsou řidiči. Tam se blíží vytížení pásové výrobě. 2/3 lidí (vzácné výjimky se jako všude najdou) jen přežívají v duch "středněprogresívních nažívačů". Na tom se ale dnes nedá dlouho stavět.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 10-2002
Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 12:28:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3 měl asi na mysli bez metra to, že tam slouží v jedné směně celkem dost dopravního ale nejízdního personálu. Konkrétně 108 kousků ve směně bez záloh.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 21:10:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to chodí na metru se službami neznám. Chápu, že se snaží si udržet o trochu lepší standard a nespadnout do stejného srabu jako na autobusech a tramvajích (na autobusy už berou i bez skupiny "D", dokonce jsou ochotni zaplatit i kurs, tramvajáci už v některých vozovnách zas jezdí horentní přesčasy bez povinného odpočinku).

Naše srovnání s vyspělými zeměmi vychází ještě daleko hůř, než je na první pohled patrné. U nás mají řidiči MHD 40 hod. pracovní týden. To nemá v západních zemích obdoby (ve Volkswagenu se bouří, že jim chtějí zvednot týdenní pracovní dobu z 33 na 35 hod.).

Pro Demona3, aby se tak nedivil, uvedu údaje z listopadového DP kontaktu o Turínu: 850 tis. obyv., s předměstími 1,5 mil., společnost GTT provozuje metro, tramvaje, autobusy i železnici s 5300 zaměstnanci, z čehož je 2800 řidičů .
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 10-2002
Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 21:20:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z toho v metru 0, protože VAL.

(Příspěvek byl editován uživatelem drak.)
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 21:37:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK, já to beru, tyhle čísla jsem přeci chtěl. Já jen poukazoval na to, že na české poměry jsme průměr a nijakou výraznou přezaměstnaností neoplýváme.
Problémy německých odborářů s pracovní dobou na mojí hlavu, já už mam vyčerpanej limit přesčasů na celej rok...
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 09:41:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejsem proti přesčasům, když je budou muset dělat všichni. Ale aby byl někdo vysmátý a jinej se ploužil jak mátoha (ty řidiče vidím dnes a denně), tak to prrr.

To raději německý přehledný systém.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1562
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 09:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichi, Milky - přesně tohle je práce pro odbory, a ne to, o co se mnohdy odbory starají. Vzhůru do toho. No a předtím si ještě poslechněte (zrovna ty asi ne, ale mnozí další) písničku L.Vodičky Řidič tvrdý chleba má. Je sice o autobusech, ale...
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 14:35:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Ještě mi řekni kdo je ten vysmátý a kdo se plouží jako mátoha. Na 100% máme v dílnách odpracováno víc hodin než mají odježděno řidiči. A rovnou zapomeň na to, že by se tu ještě někde dělalo socialisticky. Jedinej rozdíl je v tom že řidiči makaj předevšim psychicky, zatimco dílenští fyzicky.
Taky se tu tohle pracovní nasazení začíná projevovat v enormnim nárůstu pracovních úrazů a marodění, tolik jako teď jich nikdy nebylo.
Mátoha, to je moje druhý jméno !
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 13:20:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No na vozovnách vysmátí jsou dost.Důkazem budiž,že když se letos uvolnila 2 místa manipuláků,tak byly boje mezi řidičema,kdo tam půjde.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 639
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 13:42:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takové malé zamyšlení o transformaci.
Před velkým třeskem bylo v DPP na vedoucích pozicích odhadem 50% blbečků,kteří se tam dostali jenom skrtze leštění klik a zbylá polovina byli lidé,kteří se o dopravu zajímali a práce je bavila.Tato lepší polovina naštěstí stačila korigovat ony blbečky.Všemu velel p.Houfek,který sice nebyl dobrý manažér,ale jeho kontakty byly to nejcenější co měl.Vždy,když došly prachy,věděl komu má zavolat,koho má přijít navštívit atd...Zkrátka za tu dobu,co seděl v křesle GŘ na každého ODSáka socana v radě města něco věděl.
Pak se nastartovala transformace,která hned od začátku přinášela více problémů než užitku s tím,že problémy jsou vždy při změně struktury a odezní.Neodezněly.
Mezitím nás opustil p.Houfek a není kacířské říci,že magistrát byl rád,že se tak stalo.Nový GŘ nebyl obsazen nikým z vedení města-on tam ani nikdo nechtěl,když viděl v jakém je DPP stavu a tušil kam transformace spěje-a tak byl jmenován p.Jílek.Ten žádné kontakty nemá a manažér je stejně špatný jako byl p.Houfek.Jenže druhý jmenovaný měl ty kontakty.
Lepší polovina lidí s rozhodujícími pravomocemi postupně odchází na funkce bez těchto pravomocí nebo úplně mimo DP.Na jejich místa příchází lidé,kteří nejen že nemají odborné znalosti,ale nemají ani dostatečné morální vlastnosti pro výkon funkce,jež bude ovlivňovat život jejich podřízených.Ti si přivádí na místa svých podřízených podobné osoby.Začínají odcházet nejlepší dělníci a postupně i řidiči.Letos je po dlouhodobém dostatku řidičů busů takový jejich nedostatek,že DPP vytisknul plakáty,aby alespoň někdo přišel.Požadavky na přijetí řidiče jsou nejmírnější za poslední dobu,co tu pracuju.A samozřejmě se mezi řidiče bere kdokoliv a nastávají excesy s problémy s jejich chováním.
Příští rok už díky volbám nebudou ani dotace takové jako byly,protože transformace jistě (podle MHMP) musela přinést úspory.Ty však nikde nejsou a vedení města to ví (i když dělá,že ne) a zaměstnanci to ví.Začíná být ohrožen socialní smír.
Myslím,že nastává idealní čas nejen pro kosmetické změny jako doposud,ale pro opravdu radikální na místech s rozhodujícími pravomocemi.
Jinak to nepůjde.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 18:20:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: Měli jsme vedoucího, co si odskakoval na tenis, na vozovnu měl přihlášeny adresy desítek firem..., a přitom plat přes 40 tis. Pokud neřval kvůli nadjetí řidičů, tak byl vysmátej furt.

V dílnách to neznám a nechci nikoho urazit, ale na vozovnách je to následovně: z depa přišel řídit jeden jedinej obrovskej fanda, ale opačně nestačej adepty brát. Na stálo nechce jít jezdit nikdo ani náhodou, zato odskočit si zabrigádničit, zvláště před vánoci, to ano.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 17:38:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak: O personálním auditu jsi už psal (jsem zvědav na výsledek), ale díky příspěvku Akribia na "optimalizaci linkového vedeni" by mne zajímalo, zda bude také přezkoumána výhodnost všech uzavřených smluv DPP s externími firmami.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 10-2002
Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 18:57:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: dnes jsme byli informováni kdyby přišel audit ať máme co dělat
Jsem na to taky zvědavej. Možná se někdo třese, já se těším. Domluvili jsme se když zrovna nebude do čeho píchnout tak budeme dělat to co inpektor Trachta a Jindra při návštěvě rodičů

Když už se tu někde zmínila přezaměstnanost v metru, tak v poslední době řešíme připojení měníren tramvají na optiku metra. Z metra jsme tam 3-4, z toho většina klíčníci a z GŘ a od tramvají příjde kolem deseti důležitých lidí. Po pár minutách prolezení podzemí zbydu s projektantem a klíčníky propouštím postupně. Možná by odešel i auditor.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 00:15:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak: Nebude tak zle..., už jsou na 2%.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 10-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 18:03:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: nikdy není tak zle aby nemohlo být hůř. To je nějakých 250 lidí, to je prd. Já jsem to kdysi nazval statistickým zakolísáním. Audit se prý ale týká jen provozních a technických útvarů. Ostatní jsou v pohodě, zřejmě optimalizované transformací. A navíc by mělo vzniknout nějaké oddělení, zřejmě u Ďuriše, kde jinde, které se bude v potu tváře výsledky auditu zabývat.
Možná dojde na Káema, auditoři vtrhnou na konečnou tramvají a zjistí že se tam fláká 10 tramvají i s řidiči, nebo na fíra cimru, kde se fláká 10 strojvedoucích bez strojů
Auditorská firma je prověřená a spřátelená, která dělala audit na magistrátu, tak jí to i určitě myslí politicky, Jasánek.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 23:31:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasánek, klídek, pohodička. Ať makaj Ukrajinci, Slováci, Vietnamci. Můžem být v klidu, jsme Češi a nebudem se vzájemně prudit. Auditorských firem by mohlo být více. Jistě mají hodně práce a daňový poplatník je rád zafinancuje. Až budou někde přibírat, dej mi vědět. Taky si rád v kanclu pokecám a vypiju kafíčko...atd, atd.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1979
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 11:19:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: Začínají odcházet nejlepší dělníci a postupně i řidiči.Letos je po dlouhodobém dostatku řidičů busů takový jejich nedostatek,že DPP vytisknul plakáty

Já mám někdy pocit, že žijete obehnán velkou čínskou zdí a neregistrujete svět okolo a pak přisuzujte něco úplně nesouvisejícím jevům. Podobně jako když lidé považovali hromy a blesky za výtvor domnělého božstva.:-))))


Řidičů je nedostatek všeobecně po celé ČR. Nejen u DP Praha, ale inzeráty a plakáty vyrábí třeba i DP Ostrava, kde je mnohem vyšší nezaměstnanost a žádnou tranformaci tam nemají. Jak to tam vysvětlíte ? Podobně i řada dalších dopravní firem, z oboru linkové dopravy namátkou třeba ČSAD Praha -západ. Opět - čím to vysvětlíte tam ? A kam ti lidé jdou ?

To že jako první odchází ti nejlepší je zákonité kdekoliv - samo o sobě to žádnou info nedává. Naopak je kolikrát jednodušší je pustit, protože ti lidi takovou přidanou hodnotu pro podnik v porovnání se svými (platovými) nároky prostě nemají.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1980
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 11:22:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naše srovnání s vyspělými zeměmi vychází ještě daleko hůř, než je na první pohled patrné. U nás mají řidiči MHD 40 hod. pracovní týden. To nemá v západních zemích obdoby (ve Volkswagenu se bouří, že jim chtějí zvednot týdenní pracovní dobu z 33 na 35 hod.).


Vyspělý svět není zdaleka jenom Německo a Volkswagen.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 644
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 12:11:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co teda s tím? Jsi rozený ekonom takže na jejich přilákání je potřeba co?
Zlepšovat pracovní prostředí a zvyšovat platy...i když to druhé je pro tebe zcela nepřijatelný fakt.

Řidičů bylo vždy nedostatek,ale autobusy v Praze jen tak nenabíraly,protože oproti jiným dopravcům tam byly jednoznačně nejlepší platy.Postupně však prostě nejsou a podle mě to souvisí ze ZBYTEČNOU buzerací.

Nedostatek řidičů v jiných podnicích lze vysvětlit jednoduše.Zodpovědnost,rozložení prac. doby verzus plat.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1981
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 12:57:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlepšovat pracovní prostředí a zvyšovat platy...i když to druhé je pro tebe zcela nepřijatelný fakt.

Mně přijde daleko logičtější nejdřív nabízet různé náborové příspěvky, řidičák zadarmo, případně se zamyslet nad tím, jestli vstupní požadavky nejsou příliš přísné a nepřipomínají spíš požadavky na astronauta. Což ty mnou jmenované fy. mimochodem dělaji.

Pokud chcete zvyšovat platy, tak to bude stát spoustu peněz navíc (řešíte, kde je vůbec vezmete ?) a samozřejmě přidáte plošně - a tedy i těm, co nikdy neutečou.

Nedostatek řidičů v jiných podnicích lze vysvětlit jednoduše.

Když je to tak jednoduchý, tak proč ty dopravní firmy (od MHD po kamioňáky) prostě a jednoduše nezvednou nástupní platy (což se už někde stalo) a řidiči se pohrnou (což se nějak nedostavilo) ?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7894
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 13:03:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řidiči autobusů a kamionů začínají chybět ze zcela prozaických důvodů:

1. obrovský nárůst kamionové dopravy po našem vstupu do EU
2. konec povinné vojny a s tím příliv mladých řidičů na pracovní trh, vybavených "zdarma" řidičáky na nákladní auta.

Jiaxamozřejmě souhlas s Radkem.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 645
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 13:37:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A o kolik ty platy šly nahoru? Já jsem se u dost konkurenčních firem o práci zajímal a to,že zvýšily platy o 5% po 5 letech mě zase tak moc neuspokojilo.
Řízení kamionu je pěkná věc,ale platy od 10.000 zbytek premie-tedy cekneš a nemáš.
Takže když už růst platů,tak holt pořádný,nebo to,co píšeš.
Ve většině dopravních firem si sice lze dobře vydělat,ale za hodinařinu-a to je o zdraví a kriminál.
Nicméně na zdrav. požadavcích bych zrovna moc neubíral.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1627
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 13:43:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: a hele, on komunál nakonec i s těma buzeracema za otevřený dveře a puštěný rádio bude nakonec zlatej, co ? :-))))
Příčina je jinde: 7% nezaměstnanost, v Praze 3%. Až bude 11% a v Praze 6%, bude dost i řidičů. A dále je příčinou podpora v nezaměstnanosti. Kdyby byla po dobu jednoho měsíce ve výši nájmu, tak by bylo řidičů taky dost. Dále nemocenská. když někdo s čistym platem 15kilo bere nemocenskou 12, tak to sorry, to bych taky nedělal. Je tady prostě stále socík.
Budoucnost patří bagrům!
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1982
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 14:01:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A o kolik ty platy šly nahoru?

To je trochu jinak - oni nabízeli slušný nástupní plat+diety +bůhvíco a bylo to stejně prd platný.

Mimochodem mám známého, co pokukuje po práci u DP hl.m. (bus, tramvaj) momentálně jezdí s náklaďáčkem a vozí banány nebo co. Hlavně se mu na DP líbí nebuzerace, příjemné pracovní prostředí, jistá pracovní doba a hlavně velmi slušný a pravidelně vyplácený plat.

To dávám jenom na ukázku, že dost lidí to může vidět diametrálně jinak, než Vy.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7896
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 14:23:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM - Až bude 11% a v Praze 6%, bude dost i řidičů.

Zase zjednodušuješ. Ty řidiče musí někdo vychovat/vyškolit. Dřív na to byla povinná vojna, a ještě dřív i Svazarm. Za své dělat autoškolu a pak jít v podstatě na doživotí "kroutit volantem" se nikomu nechce.
Tahle situace chce trochu složitější úpravu, než jen "zvednout" nezaměstnanost. Která se doufám v Praze zvyšovat nebude.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1632
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 14:35:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ty lidi se budou hlásit do kurzů těch podniků, nebo do rekvalifikačních kurzů na řidiče, třeba i placených úřadem práce.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7898
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 15:32:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže žádný silniční dopravce (posledním aviatikem počínaje DP-A konče) žádné kurzy nepořádá. To je právě ten problém, který musí někdo vyřeshit.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 15:50:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A což takhle stesky na toto téma ventilovat na www.jedemevtomspolu.cz ?
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3846
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 15:54:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No obecně úřady práce platí reqalifikační kurzy ve formě autoškoly - můj kamarád díky tomu jezdí se sypačem u SÚS Tábor...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27613
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 17:02:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někteří dopravci, když se jim na nějakou dobu upíšeš, Ti řidičák zaplatí (pro dopravce to není závratná částka a možná tam bude i nějaká úleva, pokud by to bylo přes ÚP). Když chceš utéct, musíš poměrnou část ceny řidičáku dopravci samozřejmě zaplatit.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1635
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 20:43:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A hele, McB, tak ono to nebude tak černobílé, že? A tak je to se vším. Ono se to totiž vyvíjí a mění.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7900
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 21:25:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono to je černobílé. Řidiči na pracovním trhu prostě chybějí. To je fakt. Tyhle pobídky jistě existují, ale prostě nejsou tak silné. Řidič skutečně dost tvrdej chleba má.
Navíc ÚP ti těžko zajistí požadovanou praxi na městský autobus. Takže na sypač nebo možná i kamion (tam se praxe nepožaduje?) se takhle dá dostat, ale na městský autobus ne. To je jedna z výhod tramvají, že s ní může po dvouměsíčním kurzu jezdit každý kdo projde psychotesty.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1636
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 22:05:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Já bych se tím netrápil. Doteď nechyběli a trh sám vyvolá tlak na to, aby se jejich stavy začaly zase zvyšovat. Řidiči od sypačů po dvouleté praxi půjdou na busy a k sypačům nastoupěj mladý. Nebo Ukroši, Rumuni a Vietnamci.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7901
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 23:41:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych se tím netrápil.

Já se tím taky netrápím . Já to jen píšu jako popis obecné situace, aby si někteří nemysleli že všechna vina je jen na DP Praha.

Nebo Ukroši, Rumuni a Vietnamci.

Jo, to je jedno z reálných řešení.

A slyšel jsem, že prý z důvodu platnosti nového Zákoníku a práce a nutnosti přestávky mezi dvěma směnami aspoň 11 hodin bude muset DPP přijmout 70 nových ŘEDů. Je to pravda?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 00:16:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ, Káem:
To dávám jenom na ukázku, že dost lidí to může vidět diametrálně jinak, než Vy.

Takových jako vy je bohužel dost, jenomže to řidiče nevypotí. Dokumentuje to jediné, že totiž vidíte špatně. A kam se mimochodem poděla vaše neomezená víra v trh, když byste najednou chtěli nutit lidi, aby dělali špatně placenou práci. Káem by si kvůli tomu přál vysokou nezaměstnanost, RadekŠ by dokonce slevoval z nároků na bezpečnost..., to netřeba komentáře, snad jen, že jednostranné zaměření na svůj úzký profesní obzor a vlastní pohodlí zatemňuje mozek.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 00:24:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Jedno se ti upřít nedá, nejsi rasista:

Nebo Ukroši, Rumuni a Vietnamci.

Jo, to je jedno z reálných řešení.

Najednou jsou ti dobří, i když jen na to, aby dělali těžkou a špatně placenou práci.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1983
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 07:48:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takových jako vy je bohužel dost, jenomže to řidiče nevypotí

Nepochybně. Kdybych chtěl mermomocí jezdit tramvají/autobusem, taxi fpoho zaplatím kurs a budu to dělat pro zábavu - tak jako si někdo dělá pilotní kurs na sportovní letadlo. Ale tuhle potřebu jsem doteď neměl.

Dokumentuje to jediné, že totiž vidíte špatně.

Co vidím špatně ? Že jsem zaregistroval za poslední rok 3 lidi, z nichž 2 už jsou tramvajáci DP hl.m. a třetí o tom ze mnou popsaných důvodů vážně uvažuje ? A všichni z nich už předtím dělali na víc místech a taky to už mají v hlavě trošku srovnaný.

kam se mimochodem poděla vaše neomezená víra v trh, když byste najednou chtěli nutit lidi, aby dělali špatně placenou práci.

Proboha ! Kde koho chci nutit ?

RadekŠ by dokonce slevoval z nároků na bezpečnost

Proboha kde to píšu ? Nároky můžu mít vysoké, pokud si můžu vybrat. Jenomže dneska není z moc čeho, protože se píše rok 2006 a nikoliv 1986.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3848
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 08:06:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže na sypač nebo možná i kamion (tam se praxe nepožaduje?) se takhle dá dostat, ale na městský autobus ne.

No tohle bohužel taky není pravda, např. můj bratr nastupoval v roce 2002 s čerstvým řidičákem na skupinu D (skupinu C měl tuším rok) do ČSAD Praha - Vršovice na městskou dopravu - stačilo jen předvést, zda umí zacouvat tak, aby autobus nenaboural. Je tam totiž (dodnes) permanentní podstav nejméně 10 řidičů. Od roku 2001 se taky žádná praxe v zákoně totiž nepožaduje.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1984
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 08:08:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aby dělali těžkou a špatně placenou práci

No nemůžu si pomoct, ale drtivá většina mých vrstevníků a známých, co se živí povoláním řidič byla něčím vyučená (automechanik, klempíř, tesař, zedník,...). Řidiče šli podle svých slov dělat proto, protože nechtěli dělat manuální práci (... ty vole, přeci nebudu celej den makat někde v Kolbence u pásu jak černej...přeci nebudu stát někde ve vejšce se zednickou žící a eště tam na mě bude foukat...), asi tak polovina z nich nebyla ani kdovíjak manuálně zručná.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1639
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 09:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Myslím, že to přeceňuješ. Nedostatek lidí začíná být všeobecně ve všech manuálních profesích a všeobecně se řeší migrací pracovní síly. Uvnitř země i mezi státy. Na západě je to běžné již spoustu let běžné a v MHD řidiče-bělocha neuvidíš (řečeno s nadsázkou). Je to jenom tím, že na to nejsme zvyklí. Ale časem dojde i k opačnému pohybu - řada lidí bude přicházet pracovat sem.
Špatně placená práce třeba ve vašem případě to tedy není. Když budeš aktuálně v dnešní době jezdit tolik co po tobě budou chtít, tak si vyděláš téměř prakticky to co já - já o víkendu do práce jít prostě nemůžu. Já být vámi (řidiči) tak se soustředím na vydobytí takových pracovních podmínek, aby , až vás zase začne být dost, už bylo pojištěno. Třeba čas na stávku je v tomto období ideální.
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 11:05:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem, RadekŠ, Mcbain: Ač se o tom nerado mluví, tak trh nefungoval nikdy nekonfliktně..., dřív se "napravoval" zajatci z válek, koloniálními válkami, železnými oponami a jinými "chvályhodnými vymoženostmi". A co chcete nyní vy?..., "jenom" to, aby kvůli neefektivnímu řízení, kdy administrativa je nevýkonná (a kupodivu to nikomu nevadí), a aby byly zachovány jejich pracovní parametry i s platy, sem byly importovány "levné" pracovní síly z východu. A to v zájmu zafixování všeho marasmu, který tady máme. To samozřejmě také nebude nekonfliktní (své vědí ve VB, Francii, SRN). Tak jen vzhůru do toho.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace