K-report
 

Archiv do 22.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Ostravě » Staré archivy » Archiv do 22.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bahno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 18:26:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pako : dle Dogova návrhu jezdí trolejbusy de facto přes okraj Karoliny a ty dvě zastávky tramvaje taky ne zrovna uprostřed Karoliny rozhodně nezpůsobí že by tam lidi nechodili

Ještě dotaz - dneska jsem jel a-61 od Duhy na Opavskou a mezi areálem Arrows a zastávkou Oty Synka se celkem staví, nebo spíš rovná terén, bylo tam hodně bagrů...nevíte co se tam staví? Samozřejmě mě hned napadl Kaufland nebo parkoviště, pak mě došlo že v těch místech měla stát točna tramvají na osmý obvod, takže se mi v hlavě zrodila kacířská myšlenka jestli se už tramvaje tajně nezačaly stavět...jo je to blbost ale když už dělám příspěvek, tak sem to tu musel přidat
Dog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 10-2006


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 20:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako: Ta zadní levá část (z pohledu na tu maketu - tedy ve skutečnosti jihovýchod území) by byla od tramvaje už dost daleko. Tam je určitě úloha pro trolejbus.
S tím odklonem jedničky jste teda odvážný, ale kdo ví, třeba to tak skončí.

Bahno: to není žádný můj návrh, ale realita ! Ale jinak naprostý souhlas.

Autobusy? proč ne ! Lepší 1 autobus než 10 aut. Taková 21ka by tam klidně mohla projíždět.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 982
Registrován: 11-2004


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 21:02:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Celou dobu jsem měl pocit pánové že se bavíte o úplně jiné trati, už jsem asi trochu natvrdlý, když vidím že přece jen nějaké tramvaje na karolině budou je mi hned líp (musíme rozšiřovat koleje když už ten příští rok bude hodně mínusový (-Zahrada -Dubina))
Jinak odklonit buď d-1 nebo d-2 vyjde to na stejno, nechápu proč by to mělo vadit, ono namr zas takové přestupové terno není.

Dneska jsem se konečně pořádně svezl 1401 (poprvé cojsem jel víc než 2 zastávky) musím říct že se mi ta tramvaj náramě líbí, děsně mě fascinoval ten display u řidiče s tahem motorů a signalizací prokluzu a dveří
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Bobr je mrtev, ať žije bobr?
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q tak ať si to přečte znova :-)
Stangl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.66.189
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 21:58:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdarec všem, chtěl jsem se jen zeptat jak je reálné že bude splně územní plán co je na netu??tram. tratě kolonie-NH, Tesco-Oblouk, 17.listopadu-Opavská??A jak vidíte v Ostravě reálnost metra??
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 984
Registrován: 11-2004


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 22:36:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Stangl: zajímá tě jak to vidím takže můj pohled:
kolonie-NH: nikdy +-30let není poptávka mimo špičku jedině žeby NHKG rozšířila výrobu nebo by došla ropa
Tesco-Oblouk: nikdy tohle je takový špatný ftip bych řekl raději tykadláky
17.listopadu-Opavská: tohle by se mohlo pohybovat už v reálných číslech, můj skromný tip do 7-8let
a reálnost metra? sen by to byl krásný ale obávám se, že poddolování + strýček metan by byli proti
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Bobr je mrtev, ať žije bobr?
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q tak ať si to přečte znova :-)
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 10:24:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli už to tady někde je, tak se omlouvám...
odkaz
Ani nevíte, jak Vám závidim (tedy ne zrovna tu kačenu)
A všem pochybovačům, kteří se tu projevují jako hlas lidu proti reinkarnaci vozů T3 doporučuju diskuzi pod článkem...
Spion_v_terenu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 14:52:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MAYG BRUS V 8:35 NA NVV SMER CENTRUM A NA KRIZOVATCE JAK SE SJIZDI K BORIKOVI NEHODA CITYHNUSU 7005 NEBO 7009
Automatický robot přeposílající emaily z spionvterenu@seznam.cz do této diskusní skupiny. Verze 1.0
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 15:03:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

asi to nebude taková utopie s novýma tratěma. Dneska údajně k vidění u Tesca tramvajové detektory dávaly volno i k Lídlu, u Slovanu dokonce házeli volno najednou na Vřesinskou, Opavskou i k Duze. Že by inženýři předběhli dobu a signalizaci už připravili :o)).

Teď vážně, došlo k přeprogramování křižovatek od Slovanu až po Tesco a nějak jim to nevyšlo, u vozovny např ve směru Sokolovská - Porubská zelená jen 3 sekundy atd atd.
www.helax.cz dance music radio
Bahno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 15:20:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak je to teda s tou tratí k Duze? se vypracoval projekt, dokonce se dělaly petice, pak byly volby a najednou se o tom přestalo mluvit. Tak jak to teda je? Díky za odpověď.
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 737
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 16:25:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tramvají a trolejbusem na Karolině moc nejásejte. Podle posledního jednání DP a MMO vítězný projekt se sice stavět bude, ale postavit ho ze 100%, na to město nemá. Už se dělají škrty. Např. se upravuje a zkracuje vedení trolejbusové a tramvajové tratě. Není jisté, zda-li tam něco bude. A když ano, nepočítejte, že obojí. Jisté na 100% je, že most přes Místeckou, a O.-střed, který by měl spojit tramvaj mezi Karolinou a Dolem Hlubina, nebude.
Tommas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 5-2004


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 17:30:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobré odpoledne,

dneska jsem si cestou ze školy všiml 993 a pořád, že mi na ni zepředu neco nesedí ... pak mi došlo, že jí vepředu chybí logo DPO.
Ale k věci, proč píšu: Tak jaképak Kachny odjely na dovolenou do Poruby? Chystám se totiž zítra ráno pořídit pár fotek na 9/406. Doufám, že se alespoň jedna povede nerozmazaná.
Klasické T3 = nejlepší současné vozy. Ať žijí zrychlovače !
www.MHDOVA.IC.cz
Tommas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 5-2004


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 17:40:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ikdyž jsem si vzpomněl na poslední chvíli, ještě jsem ji na webkameře stihl:
 
Takže v kurzu je 1508 nebo 1509 (teda alespoň jsem si nevšiml polopantografu.
Klasické T3 = nejlepší současné vozy. Ať žijí zrychlovače !
www.MHDOVA.IC.cz
Koďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 10-2006


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 19:02:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tommas: Dílav jsem se k Nortonovi na fotky a 993 tam logo má. Nespletl sis vůz? Mám takový dojem, že logo nemá 992.
Ostrava+MHD=ŽIVOT. Tak proč si ho nezlepšit? :-D
Jinak, všelijaké blbosti o mhd v Ostravě najdete na http://mhd-ostrava.wz.cz
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3789
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 19:10:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki: Hm. To je fakt super. Takže budeme mít další tramvajovou trať nanic. Zase bude končit jen tak a odkloní se tam d-11 a d-10. Trať k ničemu. Jak je ta informace stará?

(Příspěvek byl editován uživatelem ostravák.)
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... bez Borbra už jsme. Uvidíme co bude dál.
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1663
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 19:14:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý podvečer.

Ad Haki: Osobně bych se divil, pokud by se postavil alespoň stavební návrh dle výsledku soutěže... Pokud se na tom nenabalí místní příznivci magistrátních stran (= osvědčené ostravské stavební firmy), postaví se pouze to, co zafinancuje investor bez města. Osobně se domnívám, že tramvajová trať nebude žádná a trolejbusová dopadne podobně jako trať d-18 po Moravské svého času. Na Zahradě bude smyčka pro t-bus linku, kterou skoro nikdo nebude potřebovat, a tak to zůstane na dalších 10 let, než se někdo rozhoupe k jejímu prodloužení (TESCO, AHOLD) přes Karolínu na Výstaviště jen proto, že za ní bude stát další hypoš.
Vznik tram.provozu v Ostravě:
Důvod: Spojení města s nádražím Přívoz. Omnibusy nestačily. 18.08.1894 otevřena linka parní tramvaje z nádr. přes Mor.Ostravu do Vítkovic. Majitel: Brněnské místní dráhy (BLEG). 18.05.1899 zahájen provoz na další trati v úseku Mor.Ostrava–Lhotka–Hulváky. Rozšiř.sítě parní tramvaje zvyšovalo náklady, klesala hospodárn.; síť k 1.05.1901 elektrifikována.
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1664
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 19:16:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ostravák: Myslím, že se mýlíš. Tramvajová trať nebude žádná. A budeme moci zatleskat, pokud se DPO vzchopí alespoň ke kolejovému trojúhelníku u hotelu Palace. Tím se vyčerpá na dalších 10 let pro rozšiřování tratí.
Vznik tram.provozu v Ostravě:
Důvod: Spojení města s nádražím Přívoz. Omnibusy nestačily. 18.08.1894 otevřena linka parní tramvaje z nádr. přes Mor.Ostravu do Vítkovic. Majitel: Brněnské místní dráhy (BLEG). 18.05.1899 zahájen provoz na další trati v úseku Mor.Ostrava–Lhotka–Hulváky. Rozšiř.sítě parní tramvaje zvyšovalo náklady, klesala hospodárn.; síť k 1.05.1901 elektrifikována.
chacharstan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.189.64
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 19:18:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no a ve vítězném projektu se bude škrtat dále a nakonec se postaví největší a nejodpornější superhyper market krabicového typu (aby to nenarušilo současnou architektonickou jednotu města), přivede se tam IGK (ČSSD splní předvolební sliby) a na zbytku Karoliny bude zeleň - tj. tráva a kopřivy. A všichni primitivové budou spokojeni.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3791
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 19:18:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako: Tím hůř. Už mi to leze na nervy. Snad se podaří postavit alespoň tram. trať na Duhu, když už odstřihli Čeganovou.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... bez Borbra už jsme. Uvidíme co bude dál.
_danek_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 11-2006


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 19:38:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tommas: Ja jsem slysel, ze na Porube je 1507
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1069
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 20:22:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A teď konec spekulacím na d-5:
 
 
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Bahno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 21:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki, Denny...jak to teda vypadá s tou tratí k Duze? Ostravák píše že odstřihli Čeganovou, tak snad by se už něco dít mohlo ne? Fakt díky za odpověď
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1070
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 21:19:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kdo má rád širokáče - prosím:-)
 
Mmch: jak se otevírají z A stanoviště levé (ve směru jízdy) dveře? Není to asi na stejné tlačítko, jako ty "pravé", že? Jinak vlevo druhé v pořadí se neotevírají.
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Tommas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 5-2004


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 21:26:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1509: Koukám, že ,,vlevo" jsou i cedule. A proč se vlastně jezdí ,,obousměrně", smyčka je mimo provoz?

_danek_: Možná, že 1507 je jako záloha.

P.S. Už jdu spát, ať to ráno stihnu .

(Příspěvek byl editován uživatelem tommas.)
Klasické T3 = nejlepší současné vozy. Ať žijí zrychlovače !
www.MHDOVA.IC.cz
Šulu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 10-2006


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 21:30:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono celé to téma "Karolina" smrdí politikou až to ani možné není...jen samé sliby a realitou se stane nejspíše nové tesco s IGK a přinejlepším autobusovou dopravou.. Pořád nějak nemůžu pochopit proč bylo pořádáno hlasování běžného lidu, co si přejí na karolině mít a nakonec mocipáni vybrali něco úplně jiného...to je tak okaté, až to ani možné není, jak byla Zedníkova radnice podplacena.
SORRY ZA OT

Nepostavení mostu přes frýdlantskou trať je první objasnění..tramvaje tam skutečně nepovedou
Když se může něco pokazit, tak se to taky pokazí...pokud se toho může pokazit víc, tak v nejnevhodnějším pořadí...
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1071
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 21:41:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nikoliv, na výhybnách (Vřesina, Lhota) se počítá s odstavováním podbíječky - dnes parkovala ve Lhotě (a ve Vřesině byl zákaz vjezdu). Tímpádem se musí používat nástupiště protisměrné, tedy i protější dveře. S Maygem jsme uvažovali, zda se pro d-5 na tuto výluku vyráběly cedule, prže si nějak nepamatuji, že by se na tomto úseku používaly (cedule na T3 mají jiné rozměry)...
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 985
Registrován: 11-2004


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 22:18:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kurňa já za to nemůžu že to mám daleko domů, příjdu sem a už ani nemám co uploadovat :-)
Takže pár duplikátů:
 
 
 
 
 
 
 
Máteli pocit, že Nortonovy fotky jsou lepší, je to tím, že jsou lepší.
No a jelikož má ty stejné tak zkusím dát fotky které by se on při zachování dobrého jména neodvážil :-) :
KT8D5 1509 opouští tuto dimenzi v zastávce Zátiší
 

Vtělení do těla roztomilé srnky a její pohled na konec tunelu
 

:-)

Tak to by asi bylo všechno, ještě jsem večer zahlédl na Mírovém náměstí 763 a 10sec za ní 775 jak fičí jako služební jízdy směr Vysoké pece, přemýšlím odkud mohly ve 20:20 jet (ta druhá měla na buse d-11)
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Bobr je mrtev, ať žije bobr?
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q tak ať si to přečte znova :-)
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 22:20:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a nemohli to být cedule z jiné výluky? Není to přece poprvé co tu za d-5 jezdí Kačena. Aspoň já si na jednu výluku takového tipu co by malý capart vzpomínám.
Jinak člověk se hne z domů a tady hned taková diskuse
Norton Moc pěkné fotky.
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protože ho do školy nic nedoveze, a nebo hůř, do toho co by ho tam dovezlo, se prostě nevleze..
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 738
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 23:52:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždyť to tady psal Denny: v jedné z výhyben je odstavena podbíječka a tím, že se jezdí po jedné koleji, nastupuje se vlevo ve směru jízdy. Takže vůz se na obou konečných otáčí, ale díky tomu jednomu nástupu z levé strany, by měl být označen. Proto ty cedule vlevo. Po "x" dnech opět cedulový vůz! ! !

Karolina: Magistrát peníze nemá, ale poslední info je asi 10 dnů staré. Tramvajovou trať tam sice chcou, ale nejsou peníze na nějakou stavbu. Teď je v plánu "nouzová varianta". Linka jedoucí z Náměstí Republiky by na křižovatce 28.října x Poděbradova odbočila vpravo, ujela by cca 100m, tam bude asi nějaká zastávka, otočí se s lidma na trojúhelníku pomocí zadního pojezdu , vrátí se zpět na křižovatku 28.října x Poděbradova a bude pokračovat směr Elektra, případně Výstaviště.

PROSÍM VÁS VŠECHNY TOTO JE POUZE NÁVRH, NE ŽE SE TADY ZA MĚSÍC DOČTU, ŽE NĚCO TAKOVÉHO JE NA 100% A ŽE SEM TO TVRDIL NA BETON. OPAKUJI TOTO JE POUZE NÁVRH
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1665
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 07:36:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobré ráno:

Ad Haki: Mno, četl jsem to 3x a nejsem si jist, zda to, co jsi psal, mám chápat jako ironii, nebo je to opravdu výstup z ústní dutiny některého zastupitele či úředníka...
Vznik tram.provozu v Ostravě:
Důvod: Spojení města s nádražím Přívoz. Omnibusy nestačily. 18.08.1894 otevřena linka parní tramvaje z nádr. přes Mor.Ostravu do Vítkovic. Majitel: Brněnské místní dráhy (BLEG). 18.05.1899 zahájen provoz na další trati v úseku Mor.Ostrava–Lhotka–Hulváky. Rozšiř.sítě parní tramvaje zvyšovalo náklady, klesala hospodárn.; síť k 1.05.1901 elektrifikována.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2324
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 08:08:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To už můžeme rovnou pendlovat od Ředitelství na Karolinu se sólo Komárkem (klidně i na jeden motor); rozhodně by nehrozilo, že se nám nějak moc opotřebuje vozením vzduchu :-) :-) :-)

Jinak to musela vymyslet fakt nějaká extra hlava, prostě špičkoví odborníci z mmo.cz...
Student_v_ov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 10:23:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den,nevěřil jsem včera svým očím,ale došlo k přeprogramování semaforů v Porubě.První dojmy jednoznačně dosvědčují docela úspěšný pokus zrychlení dopravy ve směru Ostrava centrum-Opava a opačně,také se výrazně zlepšilo odbočení doleva do Poruby z centra,ALE intervaly na křižovatce u Vozovny pro boční ulice jsou zcela nedostatečné.Tvoří se tam ve špičče dlouhé kolony,vyklizovací čas je zcela nedostatečný(do aut odbočujících vlevo již najíždějí auta z hlavní)!Buď se to vrátí jak to bylo,nebo je to krok zpět.Ještě by se mohla po celé délce průtahu Porubou dát 80ka,protože 50se stejně zde příliš nejezdí a zvýšení propustnosti křižovatek v hlavním směru dopravu urychluje.
Stálo by za zvážení alespoň odlišení intervalů křižovatek v Porubě v dopravní špičče a vzití v úvahu v aktuální dobu nejsilnějších dopravních proudů.Těch programů,které by se na křižovatkách měnily,by ani nemuselo být moc.
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1666
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 12:16:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak, hoši, 1507 na 2/107...
Vznik tram.provozu v Ostravě:
Důvod: Spojení města s nádražím Přívoz. Omnibusy nestačily. 18.08.1894 otevřena linka parní tramvaje z nádr. přes Mor.Ostravu do Vítkovic. Majitel: Brněnské místní dráhy (BLEG). 18.05.1899 zahájen provoz na další trati v úseku Mor.Ostrava–Lhotka–Hulváky. Rozšiř.sítě parní tramvaje zvyšovalo náklady, klesala hospodárn.; síť k 1.05.1901 elektrifikována.
Tommas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 14:03:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den,

ráno na 9/406 byla 1508, takže v Porubě je 1508 a 1509 a tady je pár fotek (bohužel jsou všechny skoro ze země, bo stativ nemám, ale aspoň něco):
 
 
 
 
Jinak zase se našlo několik cestujících, kteří se divili, co jim to jede za (nová) tramvaj .
Klasické T3 = nejlepší současné vozy. Ať žijí zrychlovače !
www.MHDOVA.IC.cz
Zmatkař
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 10-2006
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 15:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

cca 13:40 nehoda 794 u podjezdu u pošty srazila se z ww nikdo zraněn jen plechy,ale pořádně
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3792
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 15:51:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton, Mayg: Díky za fotky. Já se na kačenu vydám zítra. V pátek půjdu ráno nejspíše vyfotit i kačenu na d-9.
Haki: Móóóc hezký návrh. Zase bude v Ostravě další unikát. Co to tam sedí za inteligenty.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... bez Borbra už jsme. Uvidíme co bude dál.
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 739
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 16:25:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pako: já bych si nedovolil dělat ironické poznámky na adresu úředníků MMO.

Bohužel: Toto je pravda.

Mohu již jen doplnit, že DPO se k tomuto návrhu vyjádřil slovy "Než toto, to radši vůbec nic." Já se připojuji k názoru vedení DP.

(Příspěvek byl editován uživatelem Haki.)
Zmatkař
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 10-2006
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 17:01:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1319 bude pár dnu státi jelikož se snažila schovat před zimou do vozovny tak moc že projela vraty na 3koleji
Bahno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 17:28:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hm...napadla mě myšlenka že by každý obyvatel ostravy dal tisícovku a hned by mohl most přes železnici stát...
_danek_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 18:03:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki: neznám ceny, ale řekl bych, že jednokolejné otočení by snad vyšlo levněji, než dvě výhybky a zbylé potřebné koleje...
Libro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 2-2004


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 18:38:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, oni se ti naši úředníci asi úplně zbláznili, takhle vedená trať na Karolinu by byl unikát NEJEN v rámci naší sluneční soustavy!

Ale na druhou stranu by bylo zajímavé sledovat, jak řidič přebíhá do zadního vozu narvané soupravy a couvá přes triangl
_danek_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 20:29:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Libro: Třeba by tam postavili budku, ve které by byl vždy člověk, který by jízdu na ZP provedl. Aby nemusel řidič z vytopené kabiny odcházet
Hanissov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 20:38:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinač vzpomínáme
  než se jí propadne střední článek
Šalina FOREVER!!
Yryk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 20:39:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no jeste ze to haki myslel opravdu jen ze srandy.bo ja nevim,co by se delo dal.to by byl opravdu unikat.ale stejne si myslim,ze budoucnost patri obousmernym tramvajim.i kdyz treba ve verzi k2,trio...myslim tim velikostme.proste prijedu na V a jedu spatky
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1667
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 20:41:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý večer.

Ad Haki: Tak to mi vyrazilo docela dech... Takovou blbost může fakt vymyslet jen magistrátní úředník... Ale máš pravdu. Dělat na ně ironické poznámky je zbytečné. Zde se blbost projevuje v plné nahotě.
Vznik tram.provozu v Ostravě:
Důvod: Spojení města s nádražím Přívoz. Omnibusy nestačily. 18.08.1894 otevřena linka parní tramvaje z nádr. přes Mor.Ostravu do Vítkovic. Majitel: Brněnské místní dráhy (BLEG). 18.05.1899 zahájen provoz na další trati v úseku Mor.Ostrava–Lhotka–Hulváky. Rozšiř.sítě parní tramvaje zvyšovalo náklady, klesala hospodárn.; síť k 1.05.1901 elektrifikována.
Mirda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 20:51:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohu se zeptat, kde je u plus a kde mínus u tramvají? Předpokládám že mínus bude na troleji a na koleji plus..
Nebo můžou existovat obě varianty?
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 21:08:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Existují obě varianty:
Ostrava, Brno, Košice ... (-) trolej, (+) kolej

Ostatní tramvajová města v ČR + Blava ... (+) trolej, (-) kolej

Proč je tomu tak jsem psal již v archívu ...
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 10-2002


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 21:20:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Také přispějí několika fotkami z dnešní výluky cestou na Zátiší a zpět
 
 
 
 
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3793
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 21:24:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirda: A navíc to mám na stránkách.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... bez Borbra už jsme. Uvidíme co bude dál.
Tommas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 21:32:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý večer, tak taky přispěju nějakou tou prozměnu večerní fotkou:
 
 
 
Klasické T3 = nejlepší současné vozy. Ať žijí zrychlovače !
www.MHDOVA.IC.cz
Mirda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 818
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 22:30:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě bych se chtěl zeptat, když je to jedno jestli je v kolejích + nebo - tak proč dotyk těla s kolejem nic neudělá?
Předpokládám, kdyby se někdo dotknul troleje, tak už by to něco udělalo, nebo se pletu?
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 22:50:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mirda:
1) jedno to není ... má to svoje důvody
2) kolejnice je vždy uzemněná ... proto se ti nic nestane ... je tam 0V
3) pokud máš ještě návyk ze školy, že (+) pól je ten živý a (-) pól ten zpětný ... rychle to zapomeň
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 988
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 23:02:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mirda: podle toho co mě učili ve škole (pokud si to dobře pamatuju) tak dotyk troleje tramvajové (stejnosměrné) se od železniční (střídavé) liší v tom že zatímco železniční tě zabije a zastaví ti srdce tak tramvajová Ti provede sympatickou elektrolýzu krve takže v každé ruce budeš mít více než šimravý pocit. (v obou případech předpokládám že na troleji visíš oběma rukama). Ono hlavně to + - jde o to zda Tebou prochází proud který prochází z jednoho na druhý, v kolejích prakticky proud neexistuje vždy je to uzeměno tudíž je tam to druhé než je v troleji. Tak a teď mě kamenujte za můj výklad já měl vždy z elektrotechniky na SPŠ za 4. :-)

ad Haki: strašně dlouho jsem si myslel že si s tím zadním pojezdem děláš prdel takže jsem na ten příspěvek ani nereagoval, teď jsem si to pročetl znova......ty jsi to myslel vážně že se o něčem takovém uvažuje???

Mým snem je být tento týden řidičem na d-5, každý večer se objeví minimálně jeden člověk s Fotiho přístrojem a sveze se do zátiší (a že je tam tma jako v ). Zajímavé je že ráno jezdí 1508 a večer 1509 :-)
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Bobr je mrtev, ať žije bobr?
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q tak ať si to přečte znova :-)
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 743
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 23:31:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud se budeš držet oběma rukama troleje (viz ptáci, kteří sedí na drátech) nic se ti nestane. Pokud chceš vědět proč a jak, radši osobně. Tady psát, to je na dlouho. Další poznámka je ta, že ve vlakové troleji je na severu Moravy je proud stejnosměrný. Na jihu republiky je střídavý. A třetí poznámka, i kolejnice vede proud. Pár krát se stane případ, že při výměně kolejnic se rozpálí kolej a ona se sama zpět svaří. Proč se toto stává, opět na dlouhé povídání.

Ano ano, uvažuje se o tom na MMO. Smyčka zabírá moc místa, proto trojúhelník na obacení. Pochybuji, že v prostoru vyhrazeném pro kanceláře a spol. v centru za mastné nájemné, někdo zabere 4x větší plochu a postaví smyčku, která tam stejně v konečné fázi nemá být.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 989
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 00:48:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fíha tolik informací, uvažuju proč se mi nic nestane asi proto že drát bude mít menší odpor než moje kůže, snad bude stačit když si propíchnu obě ruce hřebíkem, lidské orgány už jsou pak vodivější :-)
Ono já bych i trojúhelník snesl, alespoň nějaká specialitka ale když už tak koncový a ne nácestný a když už i nácestný tak proboha to vymakat tak aby se nemuselo jezdit na zadní pojezd
a) sofistikované řešení, oplotit trojúhelník s automatickým otevíráním brány aby se tam nikdo nemotal, pak by snad to šlo i bezpečně bez zadního pojezdu
b) řešení bližší MMO, +1 paňďulák co naskočí na zadní pojezd a zacouvá
c) řešení asi nejbližší MMO, řidič vystoupí zacouvá a vrátí se zpátky
d) řešení nejjednodušší (ve všech městech kde nefičí přípona .RN1 za kachnou). Dát tam kachny. Jenže minimální počet kachen na normální linku je přes 10.
e) řešení nejdražší (a pro šotouše nejšotouvatější) potřebujem obousměrnou tramvaj tak hurá do toho 1411,1412,1413..... konečně by se našel důvod.
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Bobr je mrtev, ať žije bobr?
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q tak ať si to přečte znova :-)
Spion_v_terenu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 07:05:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

NORTON (6:40)>V6:31NA MAR.NAM.(SMER PORUBA) NA D3 1301+301,V HULVAKACH V 8:20(SMER CENTR.)NA D8 1401.NA D9 MISTO 150X BYLA 91X+XXX
Automatický robot přeposílající emaily z spionvterenu@seznam.cz do této diskusní skupiny. Verze 1.0
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 07:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na 9/406 ráno ve Vřesině kachna mimo koleje, proto pokračovalo dále T+T.
www.helax.cz dance music radio
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 12:38:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg:Pokud budeš na troleji jenom viset,nic se ti nestane,jsi součástí vedení.A je jedno,jestli to je AC/DC.Proud však tělem protéká,a proto se v tomto případě nedoporučuje ručkovat jako někde na cvičáku po laně.Samozřejmě pokud je ve vedení těch 25kV 50Hz,tak se ho ani nedotkneš-dostaneš bombu na dálku
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 990
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 12:48:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Denny: tak to doufám, že tam Norton na tu kačku čekal.

ad _danek_ příspěvek č.5:
tak si spočítáme budoucí stavby v sítích (samozřejmě jen teoreticky protože nic není jisté)
kolejový trojúhelník Ostravica (4 vyhýbky)
kolejový trojúhelník Karolína (6 vyhýbek)
vratný kolejový trojúhelník Karolína (2 vyhýbky)
výjezd z vozovny na Valchařské (2 vyhýbky)
dokončení Interspáru (3 vyhýbky)
celkem tedy 17 potřebných vyhýbek

a co se kde najde
zrušená vyhýbka v Porubě na výjezdu u Horní brány (1 vyhýbka)
vyhýbky na Ostravici jsem kdysi slyšel že jsou už pár let zakoupeny (4 vyhýbky)
zrušená Dubina (4 vyhýbky)
zrušená zahrada (6 vyhýbek)
kolejový přejezd před DPO (2 vyhýbky)
celkem tedy 17 vyhýbek k dispozici
17-17=0
:-)

Berme to raději jako ftip já si jen tak pohrál s myšlenkou kanibalizace, je mi jasné, že asi každá vyhýbka by nešla použít místo každé potřebné.
Ale vzpomínam si jak kdysi dávno před lety psal Jenki něco v tom smyslu že pokud chceme vidět něco ze smyčky Kino Edison tak at si zajedeme do Zátiší, že vyhýbky jsou stejné :-)
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Bobr je mrtev, ať žije bobr?
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q tak ať si to přečte znova :-)
Hanissov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 15:43:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V cca 14:30 bourala ASI na zast. Fakultní nemocnice ASI s gumokolem souprava na d-17 (čísla si nemůžu vzpomenout, bývalá reklama na ČEZ - Duhová energie), zpoždění 20 min., d-17 sardinkoidní!! Nevím co přesně se stalo, stál jsem na zastávce Areál VŠB. Dneska je Poruba nějak zakletá...
Šalina FOREVER!!
Koďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 10-2006


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 16:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hanissov: Aha, tak proto jely dvě d-7 na Zábřehu vodárně za sebou.
Ostrava+MHD=ŽIVOT. Tak proč si ho nezlepšit? :-D
Jinak, všelijaké blbosti o mhd v Ostravě najdete na http://mhd-ostrava.wz.cz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace