K-report
 

Archiv do 22.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 22.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1585
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 13:08:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a R 833 Agara se přečísluje na R 819 se zastávkou v Hostivicích a NAD na Letiště.
Budoucnost patří bagrům!
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 16:02:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To,co jsem napsal o soubězích je zatím jen PRACOVNÍ matroš jak uspořit prachy.Lidé na vyšších pozicích je teď musí zpracovávat.
Obecně lze říci,že metro by mělo mít pásmový provoz v každé trase,někde by bylo pásem víc.
Pozemní doprava-spíše preferovat tramvaj,když už ty tratě jsou (proto také nerušení linek přes centrum) než busy.
U busů ukončit spoje u tramvají,případně tam,kde by to nebylo vhodné kvůli vytíženosti nebo nemožnosti se obrátit je vést i se souběhem s TT,ale zastavit jen na první stanici souběhu s TT a na poslední stanici souběhu s TT.
Z toho plyne,že od Lihovaru k SN.N. se dále klidně jezdit bude (kde tam končit a nic neušetříš,ale konkrétně 167 ukončena v zst. Kotlářka,obratové místo u odtahového parkoviště,socialní zařízení již vybudované ve smyčce tramvají.
Pokud dojde na nejhorší,tak by to tak eventuelně mohlo být,ale když to vezmu selským rozumem,tak snad ani ODSka tohle neriskne.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2301
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 16:18:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka:
Na toto téma se tu bavíme již přes 2 roky, proto bych tu únavnou diskuzi nerad rozebíral znovu.
Ano, také jsem vždy psal, že 100 by měla být posílena (v případě převedení cizinců právě do ní). V současné podobě po půl hodině o víkendu nemá smysl o ní uvažovat.

Rozdíly v cestování jsou v řádu minut, proto je nesmysl tahat cestující s bahoty po ucpané Evropské jen kvůli pěti minutám a že to na mapě vypadá "rovně do centra".

U letiště bydlím, takže si myslím, že okolní linky znám velmi dobře a to nejen ve Vámi udávaných časech. To že jste od TJ neviděl jet skoro nikoho je klidně možné, neznamená to, že je to ale pravidlo. Také to pravidlo není.

Co se týká vlečky, tak ta bude hlavně používána vlaky s PHM do letadel. A jestli v tom vidí letiště nějaký další úmysl, asi bych o tom věděl.

Obě trasy mám projeté tolikrát, že to až není hezké
No vidíte a já tu bydlím přes 20 let a každý den tu jezdím. Nemáte pravdu, že 119 nenabírá na Evropské velká zpoždění. Včera po šesté večer jsem jel z Šárky do centra - spoje v 17:59, 18:06, 18:14 a v 18:22 nejely vůbec. Pak přijelo něco v 18:25 do čeho jsem samozřejmě neměl šanci se dostat. Ještě po zastávce poskakoval nějakej blázen, že nestihne na hlaváku vlak. V tu chvíli jsem měl takovou chuť tam dotáhnout Káema. Celé zpoždění vyplynulo s totálně ucpané Evropské ve směru letiště. Pokud by tedy na lince 100 byly rozumné intervaly, jednalo by se o mnohdy rychlejší spojení s centrem, než přes Dejvice. Udávaná jízdní doba 119 z Dejvicé na Šárku za 9 minut v období 8:00-20:00 je spíš zbožné přání stejně tak jako 23 minut letiště-Dejvická.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1586
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 16:32:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale prd. Zacpané je již okolí Zličína úplně stejně. A nebylo to ze zacpané Evropské nahoru, nýbrž z nehody u letiště na R7. A řešení by bylo, kdyby dispečeři zvedli prdel a otočili pár busů v Šárce a pár jich poslali bez lidí na Letiště. Z Šárky ovšem má jet kaštan ve vší slušnosti tramvají, pkud čekal na 119, bere na sebe dobrovolně toto riziko. Howgh.
Akri: Není M.Lacek poradcem? Jako by mu to z aktovky vypadlo :-))) - Jo, ono i na ty tramvaje dojde.
Budoucnost patří bagrům!
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 16:33:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ulice Na Pomezí je místní (košířský) problém už hezkých pár let. Po postupném omezování provozu byly přes ulici dány betonové zábrany a bylo vymalováno. Protažení busu do Jinonic tedy vadí tři hlavní věci: jeden domeček s akční paní, starý památný strom (tak trochu uměle památný, protože jeho zpamátnění zařídila ona akční paní :-) ) a nakonec starý historický vodovod, který vede zde začíná.
123 do Jinonic je v tomto případě mrtvá a navíc v současnosti nabízí velmi kvalitní spojení z Anděla (až na Šmukýřce je za 15 minut). Spojení na Šmukýřku by se tak docela prodloužilo: Anděl dolů do metra (2 minuty), 7 minut jízdní doba na Jinonice, 2 minuty nahoru, bus na Šmukýřku předpokládám JD přibližně šest minut.
Tedy 15 ku 17ti minutám. Ovšem přes Jinonice bychom zde měli navíc přestup (pokud už v tom metru sedím, je to pro mne výhodnější, jenže u Anděla se v současnoti lidí zastavují při návratu z práce právě na nákupy).
Z Anděla tramvají + busem by se taký cesta prodloužila o nejméně tři minuty (přestup na Kavalírce). Samozřejmně všechny časy beru stylem: přijdu na zastávku a hned to jede.

K 167: Pokud ukončím 167 na Kotlářce, musím posílit tramvajovou dopravu k Andělu o jednu linku v intervalu 8minut (2xT) a hlavně na té lince provozovat NP tramvaje, aby se mi lidé do nemocnice nezabili na schodech. Což v nejbližších pěti letech podle mne nebude možné.

K 217: Pokud 217 nebude jezdit od Anděla přijdeme v Praze o další cestující VHD. Protože do oblasti Malovanky se od Anděla rychleji nedostaneš.
705.905 - to je holka zelená...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2302
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 16:39:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káeme, zapomínáš na to, že bytovky podél zastávek linky 119 (Dědina, NŠ) zaplní ráno kloub po pěti minutách na st. 4. Zapomínáš na sídliště Dolní Liboc (Brodecká), které stejně tak výrazně zaplňuje linku 218 jako sklady a kasárny. Sám se nestačím divit, kolik lidí tam v poslední době jezdí.

Autobusová linka Dědina-Dejvická Vlastinou ulicí je sice hezká věc, ale musel bys roztrhnout 218 na 2 linky s dvojnásobným intervalem a to sídlišti Dědina nestojí za ty ušetřené 3 minuty.

řešení AE:
Midibusy ČSA, rozumná návaznost na vlaky s vyčkáním+15 minut, rozšíření jízdenek zdarma na vlaky R,IC,EC a RTEx a zrušení zast. Dejvická.

Je vidět, že tu jezdíš jenom prstem na mapě.

218:
Každopádně z obavy před Letištním Martinem (i s ohledem na zbytek příspěvku) nastoupím do programu ochrany svědků, změním si identitu
Seš mi ukradenej. Jen bys možná mohl vědět, že převedení linky 179 k 225 Vlastinou ulicí byla hlavně iniciativa radnice Prahy 6, která si to vydupala na základě požadavků občanů, kteří požadovali spojení k poště, ke zdrav. středisku a ke školám z okolních čtvrtí. Proto jakýkoliv návrat ať už 225 nebo 179 na Evropskou je neprůchodný, bez toho, jestli by to vůbec bylo dobře.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2303
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 16:46:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Zacpané je již okolí Zličína úplně stejně
To zdaleka ne. Zase ta mapa viď?

A nebylo to ze zacpané Evropské nahoru, nýbrž z nehody u letiště na R7
Aha a proč tedy kolem mě bez mála půl hodiny svištěly auta nahoru i dolu a štosovaly se až od smyčky tramvají ke KFC? Ono je to totiž v tomto směru ucpané v podvečer každý pracovní den a autobusy v tomto směru mají jídzní dobu přes 30 minut. V tomto čase jsem dal na Pawlovu radu a jezdím tramvají. Sice se mi cestování do centra protáhla jak časově tak o jeden přestup navíc, ale co mám dělat? Za benzín se mi zatím utrácet nechce.

Z Šárky ovšem má jet kaštan ve vší slušnosti tramvají, pkud čekal na 119, bere na sebe dobrovolně toto riziko.
Bejt vo zastávku níž, asi bych tramvaj nakonec zvolil. Kdybych se rozhodl jít pěšky na tramku, bral bych na sebe riziko, že mě ta 119 přesně po padesáti metrech chůze předjede. Murphyho zákon.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 17:15:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen bys možná mohl vědět, že převedení linky 179 k 225 Vlastinou ulicí byla hlavně iniciativa radnice Prahy 6,...
To je mi jasný, však to taky byla víceméně nadsázka, nicméně i tak si myslím, že pouze 108+225 nebo 108+179 by stačilo. Byť je pravda, že na Sídl. Na Dědině najdou ty linky víc cestujících než na Evropské.
Spíš by mě zajímalo, jestli se dočkáme od prosince nějakých změn v souvislosti s otevřením Hyperšestky. Řekl bych, že prodloužení 108/225 na sebe nenechá dlouho čekat a posléze si důchodci z Petřin vydupou i prodloužení 184.

Btw. Chceš-li jet večer z Dědiny, projdi se na Sídl. Na Dědině/Ciolkovského a jeď odtamtud. Jezdím odtamtud celkem pravidelně v čase 18-20 a nepamatuju si, že by 218 měla někdy zpoždění... (Otázka za 10 000 000: jak může na Evropské 119 nabírat zpoždění a 218 ne???:-).
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1587
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 17:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: S tou mapou mě ne*er. Já si zase myslím, že si tyhle dramatické situace generuješ ve své fantazii. Info o Zličíně je kupříkladu i z pera zastávky nebo koho o něco výše.
Inu mamlasové se štosují ve frontě, my chytří jedeme Nad Džbánem vlevo, José Martího a Jenečskou až k Libocký a čekáme max cca 5 aut před semaforama neb se tam vnutíme. :-))))
Do Vlastiný by dostali 119, takže by 179 rádi oželeli.
Kulihrášek: Ano, tak nějak to s tou ulicí je. Ovšem 2 minuty a jeden přestup není důvod. To sem to čekal horší. 167 na Kotlářce nikdo končit nebude, právě kvůli té nemocnici. Ale na 123 a 217 jsou samí zdraví. Náhrada jednoho busu dvěma tramvajema je trochu přitažená za vlasy, viď? Myslím že by se vešli všichni do stávajícího stavu. Jen by se trochu přimkli xobě :-))))
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2307
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 17:34:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
Žádných změn se nejspíš nedočkáš. DP bude šetřit a příští rok se rozhodně nepočítá s žádným posílením a to nikde. Spíš naopak. Ostatně by posílení k Šestce proběhlo už dnes. Linka "Šestka" je asi to jediné.

A včera 218 neměla zpoždění, když stál štrůdl aut od jedné smyčky tramvají ke druhé?
Můžeš mi teda vysvětlit, co jsem včera já a další hromada lidí v takové zimě pohledávali na zastávce NŠ skoro půl hodiny? 218 má udělané normální obraty s vysokou rezervou. 119 má na obrat na Dejvické někdy i 4 minuty. Mimoto si nemyslím, že by 218 jezdila v podvečer NA Dědinu načas.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2308
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 17:36:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Ty mě zase ne*er s tím, že si to vymejšlim. Včera jsem měl pořádnej vztek a to i na tebe.

Zličín je ucpaný na pidiúsečíčíčku kolem hypermarketu. Evropská měří 8 kilometrů! A hlavně, zácpa na Zličíně nikomu do oken nesmrdí.

my chytří jedeme Nad Džbánem vlevo
Pak jezdíš zákazem vjezdu. Jenečskou se dá jet, ale až od Šelky. Úsek nádraží-FTVS se objet nedá.

Do Vlastiný by dostali 119, takže by 179 rádi oželeli.
A jaké by bylo přímé spojení na metro ze zast. Dědina? Máš v tom docela velkej hokej. Vlastina ulice má kvůli své dezolátní dlažbě stopstav navyšování vozkm autobusů. Co tě napadá dál?
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 18:13:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Už takhle tramvaje na Plzeňský nepobírají. 167 má interval 3 minuty v ranní špičce, takže tam by se muselo něco přidat. Třeba jen napaječ Ko-An-Sn(?). 123 a "zdraví" (nevím jak jinak je pojmenovat) lidi? Tak 30% každého autobusu jsou tu babičky a dědové a těm se ciťák sakra hodí.
Jdu se kulturně vzdělat, tak víc asi až zejtra.
705.905 - to je holka zelená...
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1048
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 00:06:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Vcelku s tebou souhlasím, ale přece jen si myslím, že by Dědina měla mít napojení Vlastinou na DŠ. Co takhle:
119: zachovat
218: Dejvická-DŠ-Vlastina-S. na Dědině-Švestka
108: Dejvická-Ruz.Škola-Řepy-Zličín
179: NB-Nemocnice Motol-B.Hora-DŠ-SnD-Letiště
184: NB-Petřiny celodenně,celotýdenně
191: Anděl-Petřiny-Brodecká-SnD
225: NB...mimo B. Horu... Staré nám-Nádr. Ruzyně-SnD (závlek)-Švestka
219: NB-Bavoská-Řepy
164: Zličín-B.Hora (vybr. spoje Hradčanská)
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1049
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 00:08:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...Co se týče ulice Na Pomezí, ona hlavně byla v havarijním stavu a provoz na ní vážně ohrožoval jeden tam stojící dům, jehož majitelé si to nenechali líbit. Ale to už je mnoho let.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 947
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 00:38:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak je to teď teda s tím 666-centrem??? došlo k nějakým změnám ve vedení linek busů? a jaké jsou trendy - jezdí vše ještě nacpanější?
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 09:29:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii:
Nechybí Ti tam obsluha Ruzyňského velkoobchodu - Prioru - Brodecké?

Martin:
Jestli měla 218 zpoždění včera, bohužel nevím, to jsem se tam zrovna nevyskytoval. Ale jezdím odtamtud vpodstatě každý pátek a okolo 19hod. opravdu problém nikdy nebyl. Problém na 218 je tak max. kolem 17hod., kdy na SnD vycházejí hodně ostré obraty (autobusy z DE někdy najíždí přímo do nástupní zatávky). Ale v 19h si tam v klídku postávají na konečné dva busy 218:-). Určitě odjíždí na čas DOlŮ.
Co jste pohledávali na zastávce NŠ 119 Ti opravdu nevysvětlím, za tu dobu jsi měl dost času na to, dojít na Snd, tam zjistit situaci na 218 a dojít zase zpátky. I když lepší by bylo asi jít rovnou na tramvaj... (Z NŠ to není tak daleko).

Prodloužení 108+225 k Šestce by nemusel být problém, vozokm bychom získali prodloužením intervalu na lince 108 (anvíc by se získal i 100% proklad s 225)
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1589
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 10:57:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Ze zast Dědina? Přeci AE (219), chichichi. Navrhoval jsem to už o něco výše v diskusi s 218. To, na co ty dneska přijdeš, já už včera zapomněl, víš. :-)))
Martího je průjezdná směrem k vozovně.
Obecně: Jsou-li stížnosti na autobusovou dopravu z DŠ, zrušíme jí. Ze smyčky DŠ odjíždí jedna prázdná tramvaj za druhou.
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 11:18:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsou-li stížnosti na autobusovou dopravu z DŠ
Já mám stížnost na dopravu metrem B Smíchov-Florenc...zrušíme ho taky?
Přes Palackého most jezdí jedna tramvaj za druhou...

(Příspěvek byl editován uživatelem 218.)
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1593
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 11:52:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nene, zrušíme ty tramvaje. Místo 4 linek jeden bagr a jedna normální. Pravidelnej bagr odveze to, co 4 shlukující se linky.
Budoucnost patří bagrům!
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1050
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 11:59:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: kolem skladů ulicí U Prioru navrhuji 191. Zase to není tak úžasná lokalita. Obsluhu minisídliště od metra má řešit moje 108, pokud by se na ní zřídila zast. Litovický potok (minimálně ZC), Ruzyňská a DŠ v Libocké ulici jsou také blízko.
Současná 218 (nic proti stejnojmennému diskutujícímu) mi přijde jako tragédie. Oklika, zbytečná jízda přes žel. přejezd, zdržení na křižovatce Libocká-Evropská. Asi jsou tak obyvatelé Dědiny psychicky připravováni na cestování chalupoidou
Kdyby 218 vedla přímo, určitě by také odlehčila 119.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1051
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 12:05:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel: Jediná změna je zastavování 100 v zast. K letišti. Aspoň se mi zrychlí přestup z 119 ZC na 100 na Zličín. Ale qůli tomu to asi soudruzi z Dejvic nedělali
Jak jezdí hypermarketový bus vůbec nevím a jak vypadá situace na místě taky ne.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 605
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 12:07:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii:
Promiň, tu 191 jsem přehlídl. 191 by tam určitě stačila.
Ta 218 tak jezdí od svého vzniku někdy v roce 1980, takže místní jsou zvyklí. To zdržení není až taková tragédie, je to řekl bych přijatelná cena za to, že 218 obslouží větší území. Je ale fakt, že od doby, co Vlastinou jezdí busy v přijatelném intervalu, jezdí část lidí Vlastinou a přestupuje na 119/tram. Já jak kdy a víceméně jen v opačném směru, kde je přestup pohodlnější.
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1597
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 12:07:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii: WOW!!! Přirovnání 218 (busu, ne člověka! :-))) k chalupoidě je geniální!!! Jakto že chalupoida na 218 nevadí a chalupoida na A prý možná jednou bude vadit??? Dost dobřes vyrazil argument antimetrařům :-))))
Budoucnost patří bagrům!
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1052
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 12:08:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: A proč máš teda ve fotce linku 45? Já si nedovedu představit, že by po Práglu jeydilo n>=45 bagrů
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1598
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 12:10:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii: To je velmi smutný případ to číslo 45. Proč jsem asi měl donedávna odjíždějící 43?
:-))))) vlastně :-(((((((
Budoucnost patří bagrům!
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1053
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 12:14:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM, 12:07
chalupoida na 218 VADÍ.
Mimochodem: V diskusi o metru prohlásil před několika týdny, tuším O. Wagner, že metro z dědiny chalupoidou bude rychlejší než 218. To je teda epochální úspěch, kterého by se dalo dosáhnout mnohem levněji pouhou změnou trasy linky 218!!! Ale to se nesmí, stejně jako se nesmí posilovat 119, protože by se pak třeba zjistilo, že metronaletiště zas není potřeba zas tak akutně
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 607
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 12:19:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218 Vlastinou nemůže, nebo resp. může, ale už by tam nemohlo nic dalšího, tedy nic z 108/179/225, protože ta ulice není zrovna v nejlepším stavu a navíc obyvatelé domů kolem Vlastiny taky nebudou zrovna příznivci VHD.
Je to sice zajížďka, ale kromě špičky ráno dolů a odpoledne nahoru tvoří cestující ze zastávek Nádr. Ruzyně - Brodecká víc než 50% cestujících 218.
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 608
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 12:20:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A samozřejmě nejdůležitější důvod, proč 218 nemůže Vlastinou:
NIKDY SE TO TAK NEDĚLALO!
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1054
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 12:25:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A Vlastina je ve špatném stavu, protože se 20 let slibuje tramvaj na Dědinu (mimochodem od zast. Vlastina mimo komunikaci, má se ukousnout z kasáren, takže tam by se Vlastina klidně opravit mohla, zbytek je v o trochu lepším stavu). Pokud zůstane Evropská v současném stavu tak ta tramvaj taky nebude žádná výhra. Holt se Dědina zlepšěení asi nedočká.
Mysmic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 12:40:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad souběhy a případné "rušení"... Ještě že je to tedy pracovní matroš s hodnotou "kdyby nastala závažnější krize". Vadí-li někomu moc autobusů a hodlá-li ignorovat všechny ty přijaté standardy kvality, ať si nejdříve udělá pořádný průzkum a vychytá si vzduchovoziče, na nichž i ve špičce bývá pravidlem obsazenost hluboko pod stupněm 2, a upraví to (samozřejmě s ohledem na nějaké intervalové standardy nebo místní ZDO). Za druhé (platí též pro tramvaje) nechť se podívá na jalové kilometry (...pořád cca 1,5 %?). (Když např. vidím, jak kolem 19 hod. zatahují 274 z Palmovky na Klíčov, zatímco 140/233 supí přetížené, a tudíž velmi žíznivě, do proseckého kopce...)

Obecně lze říci,že metro by mělo mít pásmový provoz v každé trase, někde by bylo pásem víc.
Vyvěsíme tuto větu na Proseku u Billy?
Naopak pásmový provoz prosím rušit, jak bylo Ropidem deklarováno, tedy u B na východě! Dnes po ránu, představte si, jsem měl zatraceně problém civilizovaně nastoupit do soupravy metra na Vysočanské.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1600
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 13:19:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mysmic: Samozřejmě, na 116 a 216 by mohly bejt minibusíky, o zatahování do vozoven píšu už dlouho. Hele nejels ráno s McBainem??? Ten už tady taky brečel. :-)))
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7835
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 13:27:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele nejels ráno s McBainem???

Ne, já jsem jel v pondělí odpoledne (a v opačném směru). A žádných rezerv jsem si nevšim. Stejně jako si jich nevšímám při skorokaždodenních cestách trasou C.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1601
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 13:38:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já ti to stejně nevěřim, že jezdíš metrem. Tudle sem ti doporučoval A-C-186 a tys zvolil nějakou pochybnou objížďku po povrchu :-)))
Žes neviděl rezervy? Základní pravidlo MHD: Do každého vozu se vždy vejde alespoň jeden další cestující
Budoucnost patří bagrům!
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 641
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 13:47:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je to špatně od začátku.Určitá optimalizace ve vedení linek je potřeba,ale ne za cenu zhoršení kvality.
Dneska jsem jel k řezníkovi z Blatin na Kavalírku (fakt tam mají kvalitní maso)a jelikož vím,že mi z Řep co 5 minut jede 9 a sem tam 10,tak to použiju.Nikde totiž nečekám.Ale pokud bude jeden bagr,jehož zranitelnost při MÚ je daleko větší,tak budu mít smůlu.A raději to vezmu autem-to už o tolik dražší není.
Jako nejefektivnější úspory bych viděl v optimalizaci ani ne linkového vedení,ale lidských zdrojů a zefektivnění výběru dodavatelských firem.Ale uznávám,že zejména ten druhý krok by byl nejvyšším představitelům DPP a MHMP dosti proti srsti.Tam totiž vězí desetimiliony a možná i více.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7837
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 13:55:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM - Já ti to stejně nevěřim, že jezdíš metrem. Tudle sem ti doporučoval A-C-186

Já jezdím pravidelně pěškobus-C--pěškobus a z5. To je pro mě na hranici snesitelnosti. Přestupy v pražském metru podstupuji jen s největším odporem. Když se nad tím tak zamyslím tak ani nevím, kdy jsem naposledy přestupoval na Můstku.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1602
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 14:07:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akri: Pokud ti tam bude jezdit bagr 13, který se nemá kde zranit... jinak souhlas, ale ono na to taky dojde. Kdyby se povedl ten personální audit... (U nás měl za následek, že teď stíhám psát už jen o tramvajích :-)))))
Budoucnost patří bagrům!
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 642
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 14:44:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty,vole,já nestíhám v prac. době nic než jen svačit:-) Beru si sice články na překlady,ale většinou tak jak je do tašky dám,tak je zase vyndám doma.Lepší jsou jen polonoce nebo noční a pochopitelně záloha.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2312
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 14:47:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii:
Přímé spojení Dejvická-Sídliště Na Dědině ušetří max. 3 minuty, ale stávající interval 5 minut ráno by byl jen pro sídliště moc. Pokud s těmi pěti minutami vymeteš i sklady a sídl. Dolní Liboc je to akorát. Z toho plyne, že by jsi rozdělil 218 na 2 úseky - jeden pro sklady a jeden pro sídliště. Z toho by vyplynulo, že bych místo 20 minut večer, čekal třeba i 40. Já raději pojedu o 3 minuty delší trasou, ale s kratším čekáním na zastávce.

Pawel:
Vůbec nic se nestalo. Jen vznikla linka Šestka, kterou provozuje express car Kladno jednou za půl hodiny. Na idosu jí nehledej, ona totiž nemá ani jízdní řády na zastávkách. A co jsem pochopil měla zastavovat pouze na Dejvické před Diplomatem, ale oznančník tam ani nemá a dnes jsem jí viděl stavět i na Šárce. Jediný označník má před obchoďákem a také bez jediné informace, že aspoň odjíždí v tolik a v tolik.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2314
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 15:10:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
Když pospícháš, nepřemýšlíš nad tím, jaká je situace kilometr od tebe. Samozřejmě, že jsem zvažoval dojít na tramvaj, ale při mém štěstí by ta 119 přijela přesně v době, kdybych byl po odchodu. Po patnácti minutách si už řikáš, teď už opravdu něco přijet musí.

Prodloužení 108 a 225 k Šestce
Taky jsem to čekal a nic. Na druhou stranu OCŠ má cílovou skupinu lidi s auty, protože celý OC je tak šíleně MHD dostupný, že tam snad nebude jezdit skoro nikdo (emhádou). Raději bych počkal do ledna a když budou problémy, měla by tam 108 zajíždět taky.

Káem:
Ne, navrhoval bych prodloužit vlaky IC,EC,SC,RT do zast. Bubeneč a z Dejvické prodloužit některé spoje linky 119. AE zrušit úplně. Chceš přeci šetřit?! A AE jako nejméně vytížená autobusová linka na světě by měla právem dostat přednost

Iiii:
218 takto jezdí od roku 1982 bez žádných změn. Oklika zabírá přesně ty 3 minuty navíc.

218:
Tak tak. Do Vlastiny další autobusy nemohou. Resp. to nepovolí ouřad.

Iiii:
Doprava na Dědinu není vůbec špatná. Problém představuje jen 119, což je ohraná písnička. A možná ta 179 na Petřiny. Ta se dá řešit prodloužením 184. Prodloužení 191 by bylo možná až moc, nehledě na nemožný proklad linek s intervalem 12/30/20/30 resp. 10/20/12/30.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1604
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 15:16:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: I o tom Bubenči už jsem tu psal. Upravit nástupiště u 1. koleje od staniční budovy a je přestup hrana hrana - vlak bus. Vlaky by se po vysypání lidí uklidily do Roztok, Buben nebo zpět do Holešovic, stát by tam nemusely (kdyby někdo říkal že tam na ně není místo). Jenže se to tak nikdy nedělalo a v Bubenči staví jen jeden večerní spěšňák.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1605
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 15:19:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akri: Protože jezdíš pomalu! :-))))))) Já dělám rychle.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2315
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 16:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Každopádně by to bylo levnější, než mrhat naftou na Letný a řidičema převážející prázdné autobusy tam a z5.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2318
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 16:53:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ještěkáem
V Martího je kolem FTVS průjezd zakázán. Já vím, že na mapě je nakreslená modrá šipčička , ale ta cedule tam je. Já to tam občas střihnu taky, ikdyž nemám.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1608
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 09:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: To je právě ono - AE si někdo platí a já ani ty to nejsme. Proto se o AE nezajímám. Ale 21 z Vokovic platím.
A hele - tý cedule sem si teda nefšim, ale to se řeší snadno : zastavím a už to není průjezd, že.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7845
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 10:00:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AE si někdo platí a já ani ty to nejsme.

No, pokud jsou hlavními sponzory ČSA a ČD tak to my všichni jsme .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 643
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 13:54:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Káema-dneska jsem viděl zatahující l.č.13 do KOBYLIS.Nejprve jednu u vlády,ale bral jsem to jako fatamorgánu,ale druhou jsem potkal u MF.Třetí zatahovala na Pankrác,tu jsem potkal u Anděla.No nevím,ale nejbližší vozovna Motol jich má snad nejméně:-)))
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1055
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 15:51:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: A co když 218 uvázne u přejezdu??? Mimochodem Brodecká DŠ je (nebo kdysi bylo) podle JŘ 3 minuty... Přímá 218 by mohla trochu odlehčit 119 - třeba jen zastavováním na DŠ na stejném místě. Také asi není úplně příjemné, že Stará Ruzyně nená přímé spojení na Dejvickou. Odvážnější ruzyňští prolézají divočinou ke skladům na 218, ti ostatní přestupují na DŠ ze 119 na 108 nebo 225. Možná nejsnažší řešení by byla polookruižní 218 DE-Vlastina-SnD-Ruz Škola-DE (jen v uvedeném směru), sklady řešit jinou linkou (179?)
Vlk z Ruzyně
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.45.105
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 11:45:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V ulici U Prioru je vojenská ubytovna. To by Vám soudruzi z MNO a GŠ asi nepoděkovali
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7878
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 15:33:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem dnes viděl po delší době A-bus linky AE (projíždět kolem Výstaviště směr NH). Zjevně opravdu úspěšný produkt.

(kdyby někdo náhodou nepochopil ty xichtíky taxamozřejmě nevezl vůbec nikoho)
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2322
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 15:53:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain:
Denně vidím několik spojů AE. A vytíženost z léta klesla z průměrných 4-5 cestujících na 0-2.

Do začátku listopadu t. r. využilo přibližně 700 cestujících s letenkami výhody této spolupráce. Spolupráce ČD a ČSA využily průměrně 2 osoby denně. Každým spojem SC Pendolino cestuje průměrně 126 zákazníků (celková kapacita jednotky je 333 míst).

2 cestující denně!!! Počet spojů AE denně je obousměrně 68 s kapacitou 100 cestujících/Citybus.

To je kšeft, co? A to tu stále existují tací, kteří vidí v AE budoucnost a ještě píšou, že to z nás nikdo neplatí. Přitom ČSA šetří kde můžou a ČD se chlubí třetinovou obsazeností SCP. Ach jo.
Ať je Jančura takovej či makovej, nikdy by neudělal něco podobnýho. Už se nemůžu dočkat RT Expressu a to se šušká o podobné spolupráci s easyjetem. Jestli by to byla pravda, čekal bych přesně to, po čem tu volám už rok - malé mikrobusy s úplnou návzaností s vyčkáním na vlaky a hlavně grátis ze všech vlaků.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1616
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 17:48:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AE samozřejmě má budoucnost. Počet vlaků končících v nádr. Holešovice se od nového grafikonu zvyšuje. SAMOZŘEJMĚ že noví dopravci půjdou do holportu se stávajícími.
Já nevím, když už nevíte, proč se nepoučíte aspoń z historie. ML1: Co?
PS: A opravdu to neplatíme. Ale tohle si probereme , až pochopíte vozokilometry. Bez nich to nemá smysl.
:-)
PS2: Mimochodem, pos*ali byste se, kdyby DPP udělal taková úsporná opatření, jako ČSA.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2324
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 18:16:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Počet vlaků končících v nádr. Holešovice se od nového grafikonu zvyšuje
Aby se AE zaplňovalo ze současných tří cestujících na 30, musel by počet dálkových vlaků v Holešovicích vzrůst desetinásobně.

Já bych se poučil z historie 128 nebo z 291. Tam těch cestujících bylo hned hodně.
Ikdepak Káeme. Rostoucí podíl regionálních letišť a s tím chuť cestovat až do Prahy na letadlo bude stále menší. Netvrdím, že Ruzyně bude stagnovat, ale její největší potenciál bude za pár let pouze ze středních Čech. Jen ať si jezdí napaječ k vlakům, ale v rozumné podobě alá Student Agency.

Poslední část tvého příspěvku je věta tázací? Pokud ano, tak já rozhodně ne. Naštěstí šetření v ČSA probíhá uvnitř v rámci podniku a na cestujících se moc nepodepíše. Prodává se cargo, catering a hlavně se propouští. V žádném případě se šetření nedotýká škrtání linek, či snižování kvality poskytovaných služeb. Narozdíl v DP se šetří hlavně v provozu. Jak to tak vypadá, přes velká slova radních nakonec i příští rok žádné nové autobusy nebudou. A to přesto, že se slibovala stovka kousků. U autobusů se za poslední 2 roky velmi zaspalo a situace slušně řečeno není vůbec dobrá.

Co bych dal za šetření v DP alá ČSA. Bohužel jsem si všiml jen zkrácení dotací na rekonstrukce TT, privatizaci linek Šrotlinerovi, snížení peněz na údržbu atd. Ale 13 000 zaměstnanců tam sedí stále a to nejen v provozu, ale i na Sokolovské. U ČSA se krutě vyhazuje i na postech vyšších, než ještě vyšších.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7884
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 19:03:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin - Do začátku listopadu t. r. využilo přibližně 700 cestujících s letenkami výhody této spolupráce. Spolupráce ČD a ČSA využily průměrně 2 osoby denně. Každým spojem SC Pendolino cestuje průměrně 126 zákazníků (celková kapacita jednotky je 333 míst).

To je citát odkud?

KM - AE samozřejmě má budoucnost. Počet vlaků končících v nádr. Holešovice se od nového grafikonu zvyšuje. SAMOZŘEJMĚ že noví dopravci půjdou do holportu se stávajícími.

Nějak moc "samozřejmě". Mě ani jedno tak "samozřejmé" nepřipadá.

A opravdu to neplatíme.

nechápu, jak něco takovýho tvrdit člověk, který se tu neustále vydává za ekonoma. Nebo snad máš k dispozici nějaké tajné výsledky hospodaření ČSA a ČD, které jsou nám "normálním" utajeny?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2326
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 19:15:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain:

Odtud http://www.zelpage.cz/index.php?oddil=1
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 618
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 21:19:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak na www.ropid.cz už vyvěili trvalé změny k 10.12.06:-)
Příjemně mě překvapily návaznosti 109/163 v Dolních Počernicích a dvě nové noční linky
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 619
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 22:15:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A za povšimnutí určitě stojí taky přemístění zastávek AE na NádrHolu na autobusové obratiště sever. Jen nevím, jestli je to pozitivní, že to bude blíž k vlakům, nebo negativní, že i těch pár lidí, co AE třeba využívají pravidelně, bude zmateně pobíhat po areálu NH. Ale spíš bych to bral jako, pokud se o tom bude dostatečně dobře informovat.
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 06:57:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajimavé je také převedení zastávek typz Průmstav, Fruta atd.. jako celodenně, celotýdenně na znamení. Je to asi kvůli 3xx. Jelikož jezdím každé ráno do zastávky Průmstav, tak vím, že se v této zastávce vystoupí 90% osazenstva 26x, pokud každý zmáčkne tlačítko, bude to znít řidiči jako ranní symfonie... DOufám, že od 10.12. nezapomenu mávat na všechno co vypadá jako autobus až pojedu z práce domů...
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1651
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 09:35:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Ropid: Zajímavý, že oblast Horoměřic noční lince stále odolává... ?
Jinak těch změn moc není...?
Budoucnost patří bagrům!
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 09:55:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Huráááááááá! Kdo potřebujete zavést výstupní zastávku v místě projíždějících dálkových linek, abyste nebyli zdržováni v koloně, než dojedete na oficiální výstupní zastávku? Že bych se přestěhoval:-). 2002 Želivského, tehdy jsem bydlel v Malešicích, teď Černý Most, hádejte, kde bydlím:-)
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 10:19:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavý, že oblast Horoměřic noční lince stále odolává... ?
Asi budu muset napsat rozhořčený dopis na Ropid. Mám už vymyšlený i jízdní řád - pěkně to vychází na přejezd z noční 131 (akorát by se na Bořislavce otočila a jela do Přílep); návaznost na 51 na Horoměřické
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace