K-report
 

Archiv do 20.prosince 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Transformace DP Praha, a.s. » Archiv do 20.prosince 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 09:44:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex a ostatní: Že vás to baví. Kolikrát jsme tu už došli k tomu, že někdy je rychlejší MHD, někdy IAD. To je fakt. Tečka.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7974
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 09:59:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak - Přesto jedu autem. Čím to? Teoreticky bych měl jezdit MHD do roztrhání. Kde dělám chybu?

To nevím. řekl bych, že zde bude hlavní roli hrát asi výhodnost časová.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 13:00:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: A nebo je to obyčejná lenost. Jsem na tom stejně jako Drak a u mě je to kombinace obojího, tedy časové úspory a lenosti.
Slimman: Opakování je matka moudrosti, že... Už jsem to tu několikrát psal (stejně jako ostatní), ale přestože bydlím v samém centru Prahy a teoreticky bych to tedy měl mít autem všude kousek, časově se mi vyplatí použít auto jenom když odjíždim brzo ráno a vracím se pozdě večer. V jinou dobu totiž než vyjedu z ulice (jednosměrka 300m), tak už jsem dávno v tramvaji nebo metru a něco podobného absolvuji, když se vrátim domu moc brzo. Třeba teď parkuju cca 1 km od domu a od auta jsem přijel tramvají . Ale samozřejmě pokud jedu třeba na 3 místa různě po Praze, použiju auto i s tímhle rizikem, protože sem prostě línej.
Quex - ty asi nebudeš z Prahy ?
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3881
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 13:21:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: Samozřejmě, že jsem z Prahy, ze Strašnic, což podle mého názoru není zrovna žádná díra v polích. A právě proto (2 minuty autem na Jižní spojku, mnoho dalších alternativních tras pro IGK) tvrdím, že auto je prostě rychlejší než VHD, a to v 99,5% případů, když víte, kudy máte jet.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 14:05:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK, tak Strašnice, auto u baráku a pokud nejedeš do nebo přes centrum, tak v pohodě, tam těm 99,5% věřim.
Jenže já bydlim v centru a dělam v Malešicích, takže ráno je to v pohodě, autem jsem v práci za 20, tramvají za 30 minut. Ale když se zpátky vracim kolem čtvrtý pátý, tak tramvají za 30 minut a autem i přes 50 minut a to co je ráno štreka dlouhá 9 km je odpoledne 15 km, z toho posledních 5 km na jedničku. A to nemluvim o pátku, kdy nechávam auto v Nuslích rovnou, domu se zajíždět ani nepokoušim a vyzvedávam si ho až večer, když všichni vidláci Prahu opustěj.
Kromě Malešic jezdim taky často na Smíchov nebo na Florenc a tam bych autem dobrovolně nevyrazil. Samozřejmě třeba do Bohnic jsem snad MHD ještě nejel a do Modřan tušim jednou...
Takže u mě to je (soukromě) po Praze tak 80% cest MHD a 20% autem.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 14:20:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Nevím odkud čerpáš informace, ale podle posledních údajů z tisku činila v r. 2005 průměrná hrubá mzda v Praze 25 700 Kč. Takže podle tebou uvedené průměrné hrubé mzdy řidiče MHD jsme 4 000 pod průměrem, nehledě k tomu, že průměr zvedá metro.

Jediné v čem máš pravdu je, že nespokojenci mohou odejít. A ono se to kupodivu, i při těch "vysoce nadhodnocených" mzdách, permanentně děje. Na vozovny přijde každoročně v průměru 120 nových řidičů tramvají z kursů, tzn. skoro každoroční obnovu z 10%. (Mimochodem se na školení úžasně podivují, proč má nehodovost tramvají v Praze za poslední roky neustále stoupající tendenci .).
Za poslední dva roky také zaznamenáváme propad mezd řidičů oproti celopražskému, ale i celostátnímu průměru, protože meziroční nárůst mezd nedosahoval úrovně vzešlé z celorepublikového doporučení odborů podle dosaženého růstu ekonomiky ČR.
Mezi další tvé omyly řadím mínění, že by občané měli souhlasit se stávkou nějaké profesní skupiny (tramvajáků, pilotů, strojvedoucích, leteckých dispečerů, lékařů, zdravotních sester, popelářů...). To bylo možná za totality, že "občané" by samozřejmě se stávkou (pokud by vůbec nějaká byla) automaticky nesouhlasili. Dnes je ale legální součástí zaměstnaneckého boje, a vzhledem k tomu, že občané nemají možnost díky dnes již samozřejmým praktikám veřejnoprávních i soukromých sdělovacích prostředků být pravdivě informováni, a tedy ani posoudit skutečný stav věcí, natož situaci v dané profesi či podniku, nepokládám za možné v ovzduší obecně vyvolávané histerie a nenávisti se kvalifikovaně vyjádřit. Vycházel bych tedy z toho, že nejpřesnější informace, a tedy i důvody pro stávku, mají sami zaměstnanci daného oboru.
Ty, RadkuŠ, určitě nepracuješ v DPP !?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7977
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 14:50:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a autem i přes 50 minut a to co je ráno štreka dlouhá 9 km je odpoledne 15 km, z toho posledních 5 km na jedničku.

Jen tak pro zajímavost, minulé úterý odpoledne jsem jel autem ze starých Ďáblic do Vršovic (do prostoru zastávky Nádraží Vršovice). Ač jsem jel v tu nejhorší dobu, trvala mi cesta od domu k domu přesně 40 minut. A to jsem popojížděl "na jedničku" celou Argentinskou a od Těšnova až na Václavák. Byl to přesně odjezd Ďáblice 17:00, příjezd Vršovice 17:40. Schválně si vyjeďte nějaké spojení. Nejrychlejší jsem našel za pomocí vlaku z Hlaváku do Vršovi, 39 minut. Ke kterým je ovšem nutno připočíst docházkovou dobu k a od zastávky + průměrnou dobu čekání.
Myslím, že nepříznivější IGK trasu a čas jsem si už vybrat nemohl. Je mi líto...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 14:59:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Tos nám ale nenapsal, co ses za těch 40 min. našaltroval, narozčiloval,...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27826
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 15:03:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že vás to ještě baví

Málokomu jde jen o čas/cenu/prestiž - to snad jen okrajové skupiny (jistě existují). Také je pravděpodobné, že vlastnictví benefitu (režijky/služebního auta, nebo aspoň možnosti vypůjčení si ho za velmi výhodných podmínek) bude motivovat k jeho využití (také ne však absolutně).
A je třeba uvažovat i ochotu k určitým činnostem - po ránu v hustém provozu (urvaný po práci) řídit/být namačkán mj. s wágusy v MHD. Pak také, zda cestou chci něco vyřídit (nákup, návštva, hospoda atd.) a je to slučitelné/schůdné s daným typem prostředku.
Takže i když v tom jistě racionálno najdeme, ale pokaždé jiné :-O, protože každý si ten souhrn vyhodnotí jinak (zda tím ale nesklouzneme k neracionálnu, je vcelku jedno).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7978
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 15:11:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ - přesně tak.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3882
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 15:21:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain: To bych asi volil cestu po okruhu, najet v Ďáblicích, sjet ve Strašnicích, pak po Průběžné a Vršovické - tipoval bych to na 25 minut.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 16:53:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcb: Máš pravdu, nepříznivější trasu sis už vybrat nemohl. Tudy bych to fakt nejel, ale taky píšu že z tama bych asi MHD nejel ani já. I když Dejvice jsou pro mě na hraně únosnosti, ve všední den jezdim na Hanspaulku MHD, o víkendu autem.
MZ: No baví, no... Ale jinak máš pravdu.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2010
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 21:01:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím odkud čerpáš informace, ale podle posledních údajů z tisku činila v r. 2005 průměrná hrubá mzda v Praze 25 700 Kč. Takže podle tebou uvedené průměrné hrubé mzdy řidiče MHD jsme 4 000 pod průměrem

To byly celostátní průměry. Čili Vy srovnáváte jablka s hruškama.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 23:19:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Cože ? Vy srovnáváte celostátní průměrnou mzdu (tedy logicky nižší příjmy vs.nižší výdaje) s průměrnou mzdou řidiče MHD v Praze (tedy v místě s nejvyššími výdaji) a ještě si dovolujete tenhle nesmysl vydávat za srovnatelný ? Tohle jsou ty jabka a hrušky !!! Srovnávat lze jen místní průměry - průměrnou mzdu v Praze a průměrnou mzdu řidiče MHD v Praze ! A tady je to těch 25,7t./22,5t.

(Příspěvek byl editován uživatelem Demon3.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1681
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 10:39:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ke mzdám: Mzdy za poslední čtvrtletí vzrostly o 6,1% , reálná mzda o 3,1% a absolutně činila 19968,- Kč, v Praze pak 24 876 Kč, v komerčních bankách a pojišťovnách 43 687,- Kč :-)))
V Praze ten průměr zvedá množství manažerů a vedení firem. Takže bych plat tramvajáků srovnával opravdu s celostátním průměrem a nebo s průměrem odvětví (ten neznám). Rozhodně ty platy nejsou důvodem k jakékoliv nespokojenosti.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1682
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 10:47:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K jízdě Ďáblice-Vršovice. V podstatě mi tu McB dokazuje moji tezi, že se do města musíme vejít všichni. A protže on se svým IGK asi do tunelů nepůjde, musí tam MHD. Takže metro. Děkuji.
Dále jsme se tedy shodli, že pohnutky jsou různé a že existuje skupina, pro kterou je IGK odznak příslušnosti (OK, McB to není).
A do třetice (po smířlivém úvodu bude tedy opět oheń na střeše): 103-MC-6 je za 34 minut, takže mám na dva přestupy 6 minut. Moc se omlouvám, McB. :-))))))))))))))))))
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 14:42:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: To je hezký, jenže v DPP (mimo metra) už třetí rok po sobě neroste ani o inflaci...
103-MC-6 - opět teoreticky a za 6 minut máš co dělat stihnout přestup jen na IPP...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2016
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 21:08:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cože ? Vy srovnáváte celostátní průměrnou mzdu (tedy logicky nižší příjmy vs.nižší výdaje) s průměrnou mzdou řidiče MHD v Praze

Nikoliv, já srovnávám celostátní průměrnou mzdu tramvajáka s celostátní průměrnou mzdou. A považuji to za férové. V Praze jsou ty rozdíly pochopitelně větší, což plyne z mnohem většího % manežerů a vysoce kvalifikovaných pracovníků proti zbytku státu.

A pokud Vám je 22,5 tisíce málo, tak si zjistěte kolik bere třeba učitel. Nebo ženská u šaltru v bance, kde jsou přeci ty horentní platy. A nikdo Vám přeci nebrání odejít za lepším - jinak se to vyřešit stejně nedá.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 651
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 21:26:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je trefa-sousedka-učitelka-základ 19500+premie,2měsíce v roce volno,pracovní doba i s přípravami cca 150hod.
Neříkám,že by nezasloužili víc,ale platy jim porostou určitě alespoň o inflaci....
Matka v bance u šaltru pracuje,uznávám,má o cca 3000míň než já,když jsem jí nabízel tuhle práci, ať si vydělá na důchod,tak o tom nechtěla ani náhodou slyšet.A ví o co jde-řídila autobus,než jsem se narodil.
Každý máme ve své práci nějaká pro a proti,ale i ten nejposlednější dělník si zaslouží takovou výplatu,aby si mohl dovolit uspokojit základní životní potřeby.A to je jídlo a odpovídající bydlení.A ten druhý případ-já- ani se svou mzdou (asi 2,5 vyšší než je ta minimální)prostě neuspokojím ani kdybych se rozkrájel.A nepotřebuju 5+1 150m2 u Václaváku.
Když si vezmu,že příští rok se mě zvýší nájem o 30%,elektrika o 8 a voda o 15% a plat nahoru nepůjde,tak je to holt špatné.Ale nějak bude.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 6-2004
Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 00:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribus:

No to máte těžké. Což o to, to jídlo je v pohodě, ale bydlení holt není základní potřeba, nýbrž luxus.

I s jedním mírně a jedním pěkně (místně) nadprůměrným platem jsem se horko těžko vzmohli na zadlužení, abychom koupili byt 40km od pracoviště o výměře, která se s vééélkou rezervou vejde do nově navrhované kategorie sociálního bydlení. V ostatních částech země je to pak položka úměrně nedostupná místním platům...

No, na jednu stranu huba plná keců, že nebude mít kdo makat na důchody. Na druhou stranu důsledné blokování trhu s byty tak, že jsou mladé páry až zoufalé.

Bohužel, podle cen bydlení nelze nic porovnávat. Na to prostě vesměs nemáme nikdo. Plat řidiče tramvaje (s ohledem na náročnost a kvalifikaci), mi nepřijde až tak tragický. Zejména s ohledem na jiná povolání, která vyžadují mnohem delší a intenzivnější profesní přípravu a jsou neméně potřebná. :-( Ale jinak s Vámi ve Vašem požadavku výdělku pro pracující, ze kterého by potřeby včetně střechy nad hlavou pokryli, souhlasím.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 02:16:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Spokojenost s momentální výší platu je věc ryze individuální, na druhou stranu pochybuji, že by se našel člověk, který by se v klidu díval, jak se mu reálná hodnota mzdy za jeho práci rok od roku snižuje. Leda že by byl masochista .

Hnidopich: Nejsem přítelem kategorických prohlášení o náročnosti, nenáročnosti, kvalifikovanosti, nekvalifikovanosti. Každá profese má své. Tramvajařina je řehole, kterou je jen málokdo schopen, čímž myslím i ochoten, dělat. Vyžaduje velkou sebedisciplínu, nepříjemná dohadování při nehodách, zdravotní a psychologické testy, absenci záznamů na alkohol a nehod v kartě řidiče, každoroční posuzování zdravotního stavu a každé tři roky kompletní přezkoušení předpisů. K tomu musíte snést, že: vám každou chvíli nějaký zakomplexovanec vynadá do idiotů, jste v práci pod permanentním dohledem, kdykoliv vám dají "dejchnout" a na hodinu vyhodí, si nemůžete během směny jen tak odskočit něco zařídit..., a k tomu všemu ještě mít náladu a pevné nervy na dohadování s vedoucím u projednávání stížností cestujících a služebních hlášení.
Má to ale jednu výhodu, že každý den prožíváte malé vítězství, pokud se vám podaří zakončit směnu s čistým štítem. (Navíc vás hřeje vědomí, že peníze, které vám všichni tak závidí, rozhodně nedostáváte zadarmo .)
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 02:26:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Jen pro zajímavost; ze všech řidičů u DPP mají řidiči MHD nejnižší platy.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 6-2004
Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 09:36:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky:

Jo, to abychom si nerozuměli. Já nechtěl říct, že ševcování je brnkačka a peníze "zadarmo". Jenom myslím, že to není taková tragédie... a že jsou jiní, kteří na úpravu platů také čekají a řekl bych, že jsou na řadě. :-) A nemám na mysli sebe, i když samozřejmě, kdyby mi někdo chtěl zvedat plat, nebudu proti. Ale to asi málokdo.

Některé výroky ve Vašem popisu mě mírně znepokojují (to o těch zakomplexovancích a problémy se stížnostmi cestujících - jen aby nám neuniklo, že jsme tady pro zákazníky), ale jinak Vám samozřejmě za záslužnou práci patří dík.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 11:49:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich: Pro zákazníky tu samozřejmě jsme, ale chtěl jsem jen uvést, že i s těmito nepříjemnostmi musí tramvaják počítat a nějak se s nimi vyrovnat. Znám mladé skoronováčky, kteří se s tím nevyrovnají a raději dělají manipuláky v depu.

Ale abychom neopomněli podstatu této diskuse, a ta je o transformaci DPP.

Co je to za výsledek transformace, když má být jejím jediným resumé redukce platů zaměstnanců? (A právě kvůli tomu, aby k ní nemuselo dojít, se to celé vyhlásilo.) Celý rok se zde snažíme dokládat, že vedení DPP tento proces nezvládá, a myslím že takové signály byly i v předchozích dvou letech. To je na bílý ručník do ringu. Na provozovnách vidíme, že se práce neracionalizuje, lidi se dál poflakují, administrativa neubývá, vymýšlí se nepodstatnosti a zbytečnosti (obří LCD obrazovky ve výpravnách), zkrátka dělá se, že se něco dělá. Když pak přijde ing. Jílek s tím, že nám nemůže ani valorizovat mzdu, pokládám to za výsměch. Takoví lidé již nemají v podniku dávno co dělat. Je-li prof. Moss odborníkem na dopravu, tak o řízení asi neví vůbec nic, a tak si představenstvo v listopadu odhlasovalo, jak se transformace povedla .
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2020
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 12:02:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je trefa-sousedka-učitelka-základ 19500+premie,2měsíce v roce volno,pracovní doba i s přípravami cca 150hod.
Neříkám,že by nezasloužili víc,ale platy jim porostou určitě alespoň o inflaci....


Vy nechápete jednu věc - ta učitelka se poměřuje s platama spolužaček a spolužáků z gymplu a hlavně z univerzity. A proti nim má kolikrát třeba poloviční plat, kór v Praze. Ona nesrovnává svůj plat třeba s prodavačkou.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 12:25:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Ono již také všechno není, co bývalo...

Kantor nebo pan řídící měl mnohatřídku se čtyřiceti i více žáky, k tomu hrál na housličky a ve školní zahradě choval včely. Ve škole i bydlel. Učitelky musely být staré panny, aby se plně mohly věnovat své profesi.

A dnes..., schvácená učitelka spěchá, aby již v poledne byla doma a mohla se věnovat své rodině, na hory nebo školy v přírodě kvůli rodině nemůže. Třídních výletů se bojí; co kdyby se tam něco stalo. Obecnou vážnost nepobírá a za neúspěch "ratolestí" rodičů si ledasco vyslechne.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 17:11:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No,kdybych se poměřoval s platama mých bývalých spolužáků z průmyslovky (vyšší vzdělání nemám a i když by mě lákalo zkusit univerzitu,tak bych to asi nezvládl jak časově,tak učebně),tak jsem v dolní třetině.
Bohužel poslední dobou zjišťuju,že nejde ani tak o schopnosti (samozřejmě,člověk nesmí být úplně levej),ale o kontakty se kterými se snáze sežene lepší místo.
Jeden z mých spolužáků měl tatínka na ministerstvu tehdy snad hospodářství,když se připravovala licence pro prvního mob. op. a synáčka tam pak díky svým kontaktům velice pěkně upíchnul.Netvrdím,že je blbec,ale zase by tu práci třeba zvládlo daleko víc lidí,kteří se o ní ani nedověděli,protože ty správné kontakty neměli.
Já,jako synek otce,jehož otec v 50.letech díky svému přesvědčení rubal 7 let uran,samozřejmě žádné kontakty nemám:-)
Trochu se nám podělala jak transformace DPP,tak ekonomiky ČR:-)
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 18:03:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak už nám to pomalu roste, pan šiditel už mluví o navýšení o inflaci. No jen tak dál...
A dokonce už ho i napadlo, že by měl zdroje hledat i jinde, ne jen u zaměstnanců. Že by četl zdejší fórum....
odkaz
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 10-2002
Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 11:02:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nebo je to obyčejná lenost. Jsem na tom stejně jako Drak a u mě je to kombinace obojího, tedy časové úspory a lenosti.
Nebo prostě fakt, že mi nejbližší noční doprava jezdí několik km od domova po 60min a ještě k tomu pěšky přes les, k níž se musí dohrabat tramvají.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 10-2002
Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 11:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Ale abychom neopomněli podstatu této diskuse, a ta je o transformaci DPP.
Koukni do trafo přílohy posledního DP kontaktu. Jílek tam generuje náhodné floskule o tom jak transformace ušetřila. 200mil z 8miliardového rozpočtu - 2,5%, 3% zaměstanců - provozních nárůst 3% ostatní pokles 7,2%. Cíl transformace byl splněn, byl definován jako ušetřit bez konkrétních hodnot. Jenže je to jako když plivne do moře, takovéto úspory by se daly vydojit i ze staré organizační struktury klasickým plošným opatřením. Stejně se dnes nedělá jinak než že se zavelí kolik se má vyškrtat.
To že někdo někam koupí LCD není podstatné, klasické se stejně už skoro nedělají a podle mě jen někdo nemá představu co je pro řidiče užitečné aby se tam zobrazovalo, protože se prostě nezeptal. Hrabání na svých písečcích neodstraní žádná transformace, tahle to možná spíš podpořila. Předvědčit dotyčné, že to co dělá, nedělá sám pro sebe ale pro někoho a měl by v prvé řadě znát jeho potřeby, je běh na dlouhou trať a každý den to vidím skoro jako marnost nad marnost.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2022
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 21:16:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že nejde ani tak o schopnosti (samozřejmě,člověk nesmí být úplně levej),ale o kontakty ...Jeden z mých spolužáků měl tatínka na ministerstvu tehdy snad hospodářství

Jistěže kontakty jsou důležité, akorát "tatínka co zařídí místečko na ministerstvu" bych nepovažoval za kdovíjaké terno. Tedy pokud se tam synáček něco užitečného nepřiučí a do nějakých 3 let nepláchne do komerční sféry. Jinak tam pravděpodobně bude hnít až do důchodu.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 22:11:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak, RadekŠ: Ač zdánlivě různé, jsou vaše příspěvky o tom samém.

Praha má nové vedení, přičemž každé nové zastupitelstvo, tím spíše vláda, jako vějičku na voliče, vyhlašuje zefektivnění a zjednodušení birokracie. Na rozbujelém úřednickém aparátu se tak rádo, z opozice, dokladuje rozmařilost a neschopnost vládnoucího kabinetu. Čistě teoreticky bychom měli mít naději na redukci nejrůznějších aparátů v nekomerční sféře, jenomže zkušenosti minulých vlád tomu nenasvědčují. Opak bude pravdou, protože šetření v této sféře je ve skutečnosti na okraji zájmu právě našich pravicových vlád. Preferují totiž šetření na občanech, nikoliv na aparátech. Získat peníze od jednotlivých lidí je totiž jednodušší, navíc motivace ve prospěch komerčních skupin je obrovská. Nic takového ale redukce úřednického aparátu neslibuje. Navíc nepřehledná veřejná sféra dává pohádkové možnosti k obohacování. (Příznačné je i vzývání obchodní sféry. Pokud si všimnete, tak východní národy v podstatě žijí jen obchodem - vlastní zkušenost z návštěvy Tunisu, Vietnamská komunita u nás, většina našich miliardářů,...)

Ptáte se, proč o tom píši, proč píši o nezájmu šetření ve veřejné oblasti? Proto, protože se s tímto jevem již 15 let prakticky nepřetržitě setkáváme. Za celé pravicové primátorování nedošlo jedinkrát k vážnému pokusu o zefektivnění fungování veřejných služeb, a příznačné jsou i první nové kroky parlamentu - roční odklad změn v čerpání nemocenské. Nehospodárnosti totiž platíme všichni, tedy krásný příklad rčení "košile bližší než kabát". Sorry .
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 10-2002
Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 23:53:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ty myslíš že by levice na tom něco změnila? Ať je tam Petr nebo Pavel, je to jedno. Jsou to pouze šaškové a to kdo jim tahá za šňůrky občanstvo stejně neovlivní.
Místo abych sobotní večer trávil příjemněji, tak sepisuju co pro DP bude znamenat vykonávání určité kontrolní činnosti, kterou náhle začal jistý probudivší se orgán státní správy vyžadovat. I když je to uzákoněno, tak se to nikdy nedělalo, protože v podmínkách DP je to práce pro slušnou armádu lidí. To jsem zvědav jak se k tomu šéfovstvo postaví.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 10:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak: Outsourcují vrátné, kotelníky, kteří je stáli pakatel a zřídí skvěle placenou "diagnostickou skupinu odborníků".
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1692
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 20:34:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Povšimněte si, že tu pranýřujete sféru komunální, tedy sféru společných prostředků nás všech, spravovanou volenými činiteli. Mimoděk a určitě nevědomky tak potvrzujete mou teorii: trh, trh, trh a ještě jednou trh. V soukromém sektoru takový bordel nebývá, protože konkurence je neúprosná. Ovšem prostí zaměstnanci se tam také lépe nemají. Tak co si vyberete?
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 00:16:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Jseš utopista. Zapomeň na teorie. Jejich otrocké naplňování vede do pekel (máme s tím své bohaté zkušenosti ). Trh sám o sobě nikde nic nevyřešil. I trh dělají jen a jen lidé. Je tedy 100% závislý na lidských kvalitách.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1693
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 11:41:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Právě že ne. Trh působí dost nezávisle na individuální lidské vůli. Proto je často taky tak krutý, ale nakonec spravedlivý ve smyslu: Přežijí silní. K chránění slabých se trh nehodí, jistě. Ovšem budoucnost není v chránění slabých, ale v tom, aby byli silnými. Fuj, to je odporné filosofování, chtěl jsem vlastně říci: Využili jste (odboráři v DP) uplynulých nejméně 5 tučných let, abyste se předzásobili na léta hubená, která již klepou na dveře?
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 12:31:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Žádná hubená léta. Právě naopak, hospodářství rekordně roste a my máme nárok na svůj podíl. Nežijeme minulostí, ale budoucností, a ta je velice slibná..., plné začlenění do EU, vyrovnávání životní úrovně.
Ať se uskrovňují ti, kteří nevědí co s penězi, ale tramvajáci to nejsou. Á propos, žádný trh, ale snaha jednoho člověka rozhodovat o tom, zda máme nárok na svůj podíl ze společného bohatství nebo nemáme. A proti tomu se dá postavit.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 500
Registrován: 10-2002
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 17:59:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Společné bohatství?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1696
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 20:31:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky, to co popisuješ, to právě odchází. Někteří to ještě nepozorují. My nesmíme ani naznačovat (to je citát)
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 21:24:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevim jestli jsi to opravdu nezaregistroval, nebo tu jen tak provokuješ, ale tučná léta v DPP odešla koncem 90.let minulého století. Od té doby můj plat roste, nehledě na oficiální čísla, tempem cca 2% ročně, když mezitím nastalo i pár meziročních poklesů. To v dobách snižování prémiové složky mzdy z 23% na 19, 17, ... 5%. Takže podle mě (a obecných pravidel ekonomiky) by se měl podnik nacházet ve fázi oživení s náběhem do konjunktury...
Teda snad, možná, doufam...
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 10-2002
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 21:30:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Outsourcují vrátné, kotelníky, kteří je stáli pakatel a zřídí skvěle placenou "diagnostickou skupinu odborníků"
Ono je to ještě komplikované tím, že se část činnosti již outsorcuje a to v době, kdy se tomu tak neříkalo. Že by někdo byl až takovým průkopníkem?
Je ještě jedna možnost - investovat do techniky nechť většinu otrocké práce udělá za nás a orgán přesvědčit, že výpis z počítače je věrohodnější než protokol sepsaný skupinou špatně placených odporníků, u nichž není jisté že to skutečně vyzkoušeli a nenapsali ho od stolu.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1698
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 22:14:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon: Hm, tak je situace ještě horší než jsem myslel. Ale i horší než myslíš ty: Toto je stále fáze deprese s výhledem dalšího poklesu :-)))
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 22:49:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dík za upřesnění prognózy, hned se mi bude líp usínat...
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 13:53:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

My tady vymýšlíme všelijaké krkolomnosti a šprťouchlata, místo abychom přiznali, že DPP je špatně řízená akciová společnost. U dobře řízené společnosti v nepodnikatelské sféře, jakou DPP je, by měl každoroční nárůst mezd automaticky kopírovat meziroční ekonomický růst státu. A nikdo mi nemůže podsouvat rovnostářské myšlení (úspěšné podnikatelské subjekty mohou mít růst nesrovnatelně vyšší, a také ho mají). A obecně je nyní známo, že ekonomika ČR v posledních letech rekordně roste. Místo toho, jen aby uchránil řadu neschopných lidí ve svých funkcích, licituje GŘ zároveň se správní radou, jak přenést důsledky své neschopnosti na všechny zaměstnance. A to jistě uznáte, je nefér hra.

A někteří z nás, jen aby snad v lidech, žádajících odpovídající meziroční nárůst mezd, vzbudili pocit provinění a vyvolali existenciální obavy, malují katastrofické scénáře budoucnosti. Až přijdou, jestli se prognózy škarohlídů naplní, budeme se muset uskrovnit všichni, ale teď k tomu není nejmenší důvod. Leda že by chtěly na stagnujících mzdách řadových zaměstnanců profitovat úzké skupiny vyvolených.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 14:12:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...společné bohatství odchází..., ano, na to je obrovský tlak a jakákoliv demagogie na ospravedlnění je dobrá. "Železné zákony trhu místo socialismu"..., je to obrovsky atavistické, pohodlné a pro dravé typy osobností i lákavé. "Nepodstatnostmi" se není tředa zabývat: zkrachuje veřejný sektor na korupci a rozkrádání; nevadí, budeme platit keš. Dojede zdravotnictví na zneužívání nemocenské, veřejná doprava na cílenou demontáž, sociální zabezpečení, veřejné školství,..., nic nevadí, kdo na to bude mít, zaplatí si hotově, kdo ne, jeho chyba. Možná si myslíte, že přeháním, ale jak píše Káem, myšlení konkrétních mocenských skupin jde přesně tímto směrem.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1699
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 08:42:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych to Milky tak dramaticky neviděl. Zdravotnictví má jedinej problém: V něm by totiž úplně všichni chtěli dojit stát, taková shoda nikde jinde není. Všechny ostatní resorty mají celkem jasná a jednoduchá řešení, ke kterým jen není politická vůle a ke kterým budeme dotlačeni, až opravdu dojdou peníze. Ostatně, proč to dělat dřív, že jo.
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 12:36:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, jo, sledujeme úporný boj za zachování vysokých přesčasů na poloprázdných nočních odděleních, místo jejich slučování...,ale ono se to až tak od ostatních profesí, kde se čerpají veřejné peníze, neliší.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 12:45:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud je na tomto fóru někdo, kdo si snad myslel nebo ještě stále myslí, že hlavní úlohou dispečinku je zmírnit dopady mimořádných událostí tramvají na plynulost přepravy cestujících, pak ho nejspíš moje osobní zkušenost vyvede z omylu: Začátkem listopadu o mne na mostě Legií zavadil zrcátkem osobní automobil. Zrcátko bylo napadrť, na tramvaji sotva znatelný škrábaneček. Umožnil jsem zájemcům vystoupit a prakticky vzápětí přijelo auto se dvěma dispečery. Označili místo nehody a jeden z dispečerů, k mému údivu, pokračoval manipulačně směrem k Národnímu divadlu. Po dvou hodinách čekání na místě nehody dorazila dopravní policie (měli toho hodně a výjimkou nejsou ani tří a více hodinové čekací doby). Pak stačilo jen asi 10 min. a již jsem byl vezen v dispečerském autě ke své soupravě; a světe div se, moje souprava v klídku a pohodičce čekala celou tu dvouhodinu ve smyčce Dvorce. A mne pak čekalo, opět manipulačně, odvézt soupravu do vozovny. A protože jsem měl střídat, ale střídání bych nestihl, vyjela již mezitím na trať jiná souprava.

Obávám se, že se tento postup stal transformační inovací, namísto dřívějšího zaskočení dispečera na lince za čekajícího řidiče, v řešení mimořádných událostí. Jen nevím, co se tím, že na místě nehody čeká řidič s jedním dispečerem a na odstavném místě druhý dispečer se soupravou, ušetřilo .
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1715
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 08:49:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovedu pochopit, že citace z toho, co si můžete přečíst v originále mohou být otravné, leč je to má deformace, omluvte mě. navíc mám zkušenost, že si originál mnozí bez upozornění prostě nepřečtou.
Tak tedy: Úvodník DP-k o poměrech v Číně, o tom kdo komu přetahuje řidiče a proč DPP nejezdí moc linek 3XX. Berte to jako přípravu. Identické poměry jako v Číně tady samozřejmě nenastanou, ale pracovat více se asi bude aby plat neklesal.
Úplně jinak než Drak vidím tzv. "floskule" ing. Jílka. Ta čísla o poklesu , resp. růstu zaměstnanců jsou poměrně významná. JE to hodně. K tomu je potřeba ale přečíst ještě rozhovor s ing. Špitzerem, který přesně popisuje jako další úkol to, co Milky interpretuje již jako výsledek. Spousta činností v DP si ještě nezvykla na "vnitřního zákazníka".
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 11:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spíš se setkávám s lhostejností, nezájmem, podezíráním a kšeftařením. "Vnitřní zákazník", já tomu říkám servis pro prezentaci před zákazníky - přepravu cestujících.
V DP-kontaktu se popisují zkušenosti z Melbourne s franšízovým systémem. Mimo jiné vychází z motivace přepravců vybírat řádně jízdné. A co v tomto směru doteď udělal DPP? A co hodlá udělat, když mu najednou tak schází peníze? Jak je na tom se zavedením čipových karet?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1029
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 11:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

motivace přepravců vybírat řádně jízdné

Jakým způsobem v Melbourne to jízdné vybírají? Mám pocit, že čipové karty sice umožňují provádět nelidské dopravní průzkumy, ale nějaký "kontrolor" na placení tam stále musí být.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 12:06:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ono je to i o tom, jak jsou motivováni lidé, kteří by patřičné změny pro efektivní fungování DPP měli provést. Zajímavé je, že ing. Špitzer již své velké peníze vyinkasoval, teď však jen suše konstatuje, že jeho úloha skončila, aniž by přinesla hmatatelné výsledky, a v podstatě si "myje ruce". Myslet si, že zbylou práci dokončí podnik sám, je čirá hloupost nebo záměr se k zefektivnění a zprůhlednění činnosti vůbec nedopracovat.

Jestli si někdo myslí, že jen z "lásky k věci" budou lidé ze sebe ve prospěch podniku dávat to nejlepší, aby pak někdo jiný shrábl smetanu,tak to se setsakramentsky přepočítal. Že ti, co sedí pohodlně na svých židlích jen budou v klídku stranou čekat (protože ani nic jiného neumějí), že přijde někdo, ať už z venčí, nebo schopní lidé z podniku (které by k tomu ale ze strachu a závisti stejně nepustili), a udělá jim ze zahnívajícího molocha perfektně šlapající firmu, a pak si dál budou sedět a jen čučet, tak to kvůli nim nikdo za hubičku dělat nebude. Myslet si, že se 90% lidí samo přetvoří, bez cílevědomého vnějšího impulsu, je stejná utopie, jako budovat lepší společnost z lásky k socialismu. A myslet si, že se podnik přetvoří sám, k lepšímu, bez kompletní výměny vedení, které si hlídá jen svůj vlastní klid, prospěch a kšefty, je utopie, která tu snad ještě nebyla.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 12:16:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Nevíš, na jakém principu fungují čipové karty v dopravě ve Francii? A jak si obecně soukromí dopravci hlídají, aby neměli úniky v tržbách z jízdného? Hodně jsi toho procestoval, tak se poděl se zkušenostmi.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1030
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 12:57:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vím, tak na principu, že si cestující "pípne". Kontrolu musí dělat revizor pomocí strojku. Ve Francii je MHD přitom většinou magistrátní (soukromníci maximálně dělají okrajové výkony v rámci integrované dopravy).

Třeba v Londýně zavedli "Oyster Card" vloni (nebo už jsou to 3 roky? - časem najdu) - v metru se stále přikládá k turniketu, který cestujícího "pustí dovnitř" (na rozdíl od dávných našich turniketů, které se naopak "zavřely", když někdo nevhodil korunu a chtěl projít). V novém tisíciletí taky zavedli kloubové autobusy Citaro s nástupem všemi 4 dveřmi. Odbavení to asi zrychluje, ale odhaduje se, že denně se tímto typem busů sveze bez placení kolem 200 tisíc cestujících. Při jednotlivém jízdném na krátkou vzdálenost (bývalo 1 libra) to přináší "úsporu" na straně občanů 200 tisíc. Plat průvodčího na konci éry Routemasterů býval někde lehce nad 1000 liber měsíčně, budeme-li počítat se všemi daněmi třeba 1500, mohlo by být za nevybrané jízdné v pracovních dnech zaměstnáno nějakých 1500 průvodčích. Tržby jsou ovšem příjmem magistrátu - městského DP (integrátora), zatímco každý provozovatel dopravy má "své jisté" od magistrátu.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 13:18:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Soudě podle zveřejňovaných studií v DP-kontaktu, se DPP nejspíš bude inspirovat australskými zkušenostmi, namísto evropskými. A nevíš, prosím tě, jak to bude s MHD a vůbec veřejnou dopravou v integrované Evropě, když se již teď na některých místech plynule prolíná železniční doprava s tramvajovou, s tarifem a placením v schengenském prostoru. A jek je na toto napojení připravena ČR.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1031
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 14:28:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

s tarifem a placením v schengenském prostoru

Zatím je to například tak, že všude, kde vlámské autobusy DeLijn mají přeshraniční linku do Holandska, byla integrace zrušena a je povolena jen mezinárodní přeprava. Problém spočívá v tom, že DL účtuje za 1-2 pásma 1 euro, za 3 a více pásem 1,50 euro; Holanďani daleko víc. Na belgicko-francouzském pomezí se "přestupuje" přes čáru pěšky, každá strana za svůj tarif. Bývala nějaká francouzská linka do Belgie na pobřeží, ale její tarif neznám.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 18:08:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Ta čísla o poklesu , resp. růstu zaměstnanců jsou poměrně významná. JE to hodně.
Podle mě jsou to stále rezervy původní organizace DP před transformací.

Spousta činností v DP si ještě nezvykla na "vnitřního zákazníka".
A transformace tomu nepomohla vůbec. Dnes je téměř nemožné zjistit požadavky zákazníka někde na druhé straně organizační struktury.
Hlavní úkol optimalizace by měl být, zničit záškodníky, kteří díky původním osobním vazbám z předtransformačních dob ještě vědí kdo co dělá a komu zavolat když něco přestává fungovat. Prostě zničit krtka....
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 18:15:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem se dozvěděl od řidiče noční tramvaje, že od nového roku by měli na nočních jezdit městští policisté. Jsem zvědav, jestli budou na lince fyzicky přítomni od výjezdu do zatažení a jak dlouho jim tato chválihodná iniciativa vydrží, případně co všechno bude v jejich náplni práce - neplatící cestující, obtížní cestující (agresivní, zapáchající,...). Pokud by si tam měli jen v teple a suchu pospat, tak ... .
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 19:50:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není to kachna s téma MP v nočkách?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace