K-report
 

Archive through 19.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » RT6 » Archive through 19.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 10-2003
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 16:47:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O tech upravach v Poznani: Pro provoz po rovinate Poznani je to dostacujici (hlavne co se tyce brzdeni). Na nejake jizdy z kopce to neni vhodne => pro Prahu, Brno naprosto nevyhovujici.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 17:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slimann: ano, Gate-off tyristory má TV8, podle toho je odvozena koncovka "G" u T3G a K2G. TV3 je nemá...}
A.A.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 16:35:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... takže RT6N1 jsou opravdu lepší než 14Tr
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1464
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 18:14:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi jo, proto stojí 10 let ve vozovně. A když navštívím Poznaň a vidím tam jezdit RT6ky, neznamená to, že tam nejezdí silou vůle a že s nimi dopravce nemá problémy.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 18:43:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Já jsem tam byl a bavil jsem se jak s vozovenskými, tak s inženýrem z FPS, co tam dělá údržbu. Po opravách, které provedli, jsou to celkem spolehlivé vozy. Předtím to byla krize. Víš on je veliký rozdíl RT6 tady, kde výrobce už není a následník se k výrobku nehlásí a tam, kde zástupce výrobce má kancelář v objektu vozovny.

Tvoje odsouzení mi připadá jako kdyby mistr z vozovny Staroleka posuzoval dopravu na letiště Ruzyně. Vždyť tady přece jednou byl a viděl narvanou 119, ale to je přece náhoda a není to tak vždycky, že jo. To je jen silou vůle že je zrovna narvaná. To by se Ti taky nelíbilo.

Jinak Tě můžu ujistiz že jsem byl v šoku, když mi jich jezdilo 8 z 10. Čekal jsem sotva jednu, dvě a v žalostném stavu. Proto mě tak štve, když se tady RT6 pohřbívaj - jel jsem s ní v létě na rychlodrážní trati něco přes 70km/h a nic tam nevrzalo ani nerachtalo.

(Příspěvek editován uživatelem Absolut leden 17, 2006)
Sbohem a díky za ryby.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1466
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 19:06:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
Pokud na ní tedy někdo udělal úpravy, spíš bych se přikláněl k tomu, že celou tramvaj překopali. Pak se tedy nejedná o RT6, ale o modernizované vozidlo, které jen zdánlivě připomíná RT6. Pokud vím, tak adhezní podmínky byly v pražské síti velice špatné.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
M
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.1.253
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 10:59:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je mozne ze udelali modernizaci ci repasi, ale vysledek stoji za to a vozy opravdu jezdi, kdyz delalo CKD prvni upryvy vysledek nula, pak pars nova delal opravy 1801 a 1803 a vydrzeli asi 3 dny, ted pars nova udelal prazskou a zda se ze taky nejezdi, kde asi bude problem? ze by neschopnosti nasich firem???
V Brne RT6 dostala snad nejhorsi linku co vubec mohla se svymi adheznimi vlastnostmi dostat, a to 4ku a kopec vyjela, s problemy ale pokazde vyjela, a pokud vim tak na 2ce a 13ce byla v pohode.Divim se ze DP cpaou na opravu techto vozu dal penize do trebas Parsu kdyz je vysledek nula, proc to nepoclou do Polska?? ja vim, mohlo by se stat ze by jezdily......
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1482
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 11:14:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud do nového výrobku musím nacpat další miliony, aby fungoval, nepovažuju ten výrobek za skvělý, ale za naprostý křáp.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1451
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 11:27:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže ono to občas nejde. Vem si, kolik se nacpalo do Concorda před tím, než začal spolehlivě létat (a následně bez větších modernizačních zásahů přežil 30 let provozu). A byl to křáp?
Ein Volk, ein Kaiser, ein Dampf, eine Spur, eine Kupplung!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1484
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 12:10:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr k:
Jenomže rozdíl byl v tom, že konkurence Concordu tehdy neexistovala. Když se kupovaly RT6, existovalo tu mnoho daleko spolehlivějších vozů. Jen se tehdy musely nakoupit vozy od kamaráda Marouška. Koncepce RT6 byla už v době svého vzniku zastaralá do kopcovité Prahy naprosto nevhodná.

A kdyby byl Concord tak veleúžasné letadlo, dnes by ještě létal a za 30 let působení by se rozšířil do celého světa. Concord předběhl sám sebe a jeho uplatnění nebylo nijak závratné. Spíš se jednalo o prestiž, ale náklady na vývoj a provoz se nikdy nevrátily. Proto nadzvuková doprava pro cestující zkončila a ve vývoji nepokračuje dál.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 12-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 12:29:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: mno nevim jestli se nepletu, ale mam takovej pocit, ze sem nedavno o novym nadzvukovym dopravnim letadle slysel. Myslim, ze je ve vyvoji v Japonsku.
Nemám rád gumokolisty, proto vždy vítězí VHD!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1486
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 12:43:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo slyšel a vzlétnout by mělo nejdřív roce 2020. Pokus se prováděl na maketě velké asi 5 metrů a první pokus dopadnul tak, že jim letadélko spadlo do pouště.
Samozřejmě, že vědci vymýšlejí mnohé novinky, ale některé jejich uplatňení je víceméně v horizontu dalších let velice sporné. Concord je právě příkladem. Doba na něj nebyla a ještě dlouho nebude připravený. Jeho spotřeba kyslíku, paliva a nadměrná hlučnost byly značné.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 10-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 12:52:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pak pars nova delal opravy 1801 a 1803 a vydrzeli asi 3 dny Neni pravda. 1801 dostala upraveny software z 1803 a od te doby se jedna o spolehlivy vuz. Problem je, ze ke schvaleni typu to nestaci - je potreba najezdit zkusebni kilometry v Praze. V soucasne dobe nejezdi, nebot neni povoleni k provozu. DU jiz zadne dalsi povoleni ke zkusebnim jizdam s cestujicimi v Brne nehodla vydat, nebot vsechny predepsane zkousky byly splneny.

S 1803 byl hlavni problem v tom, ze Brne chtelo 2. provozni vuz s tim, ze doufali, ze odpadne podminka najezdeni zkusebnich kilometru v Praze. Po zjisteni, ze 2. provozni vuz v Brne nepovede ke schvaleni typu RT6N1 se dalsi upravy tohoto vozu zastavili.


Koncepce RT6 byla už v době svého vzniku zastaralá do kopcovité Prahy naprosto nevhodná.
Je zajimave, ze se tramvaje teto zastarale koncepce stale vyrabi a dokonce, ze se kupuji do novych provozu (Montpellier - tramvaje vyjely cca 2002, Dublin - tramvaje vyjely v roce 2004, ...)

Do Prahy to chce cca vuz se 75% hmotnosti na hnanych napravach. Nebyl by problem udelat vuz teto koncepce s hnanym podvozkem na strednim clanku (akorat by tento stredni clanek nebyl NP). Clanek by byl velmi podobny strednimu clanku na 14T.

Hlavni problem RT6 je, ze CKD ve snaze usetrit pouzilo levne, nevyzkousene a poruchove komponenty.

(Příspěvek editován uživatelem adam_r leden 18, 2006)
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 12:56:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Concorde předběhl sám sebe

S tim se da souhlasit

kdyby byl Concord tak veleúžasné letadlo, dnes by ještě létal

Neletal. Krome vysokych provoznich nakladu (ktere se ovsem z trzeb zaplatily) a havarie ve sluzbach Air France ho definitivne "uzemnila" MI6 a podobne verejne prospesne organizace, protoze ho povazovala za prilis velky cil pro teroristy.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 12:59:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tramvaje teto zastarale koncepce stale vyrabi a dokonce, ze se kupuji do novych provozu (Dublin)

On ma Dublin nejake kopce?
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 10-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 13:06:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

On ma Dublin nejake kopce?
Ne, ale i tak maji tyto tramvaje pohanenene vsechny napravy.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1491
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 13:13:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
Já si myslím, že nehledě na nehodu v Paříži, by Concordy skončily tak jako tak. Možná ne dnes, ale za 5 let ano.

Jejich provoz byl v posledních letech značně ztrátový, provozní náklady nedokázaly zaplatit ani letenky za 400 000,-

Ke vší úctě k zesnulým, si myslím, že se nehoda BA a AF hodila do krámu.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 13:33:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jel jsem narvanou RT6 na lince 18 z Malostranský nahoru na Chotkovy sady. V dešti. A nevšiml jsem si žádných zásadních adhezních problémů. Jednou nebo dvakrát zasáhla protiskluzová ochrana a nahoru jsme vyjeli podobně rychle jako souprava T3. Kdes, Martine, konkrétně vzal, že má adhezní problémy?

Mimochodem, kolik RT6 stály? Aby se nakonec neukázalo, že kupní cena + všechny ty rekonstrukce a vícenáklady nejsou stále o polovinu levnějsí než cena 14T...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1497
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 14:24:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heky:
Adhezní problémy RT6 samozřejmě měla a to se nezjišťuje na základě jedné cesty Chotkovou.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 14:35:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

28 Mkč to myslim bylo ale nevím, zda je to nabídková cena na odkup 9051 nebo skutečná cena za 9101. Ale už je to hodně let takže se můžu mýlit
Sbohem a díky za ryby.
jj
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.154.56
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 14:48:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím říct že vám moc nerozumim, i když možná se spoustou práce a peněz ty tramvaje zprovozníte tak co, zachrání dopravu v nějakym městě - asi těžko.další vam nikdo nevyrobí.tudy asi cesta nevede.bud budete furt dokolečka modernizovat T3 nebo kupovat u škodovky nebo v cizině.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1452
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 14:53:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Faf - a co bylo teda Tu144? Pravda, bylo to ze SSSR, byla studená válka, ale mnoho západních odporníků se shodovalo v tom, že tohle éééro bylo mnohem vychytanější (abstrahujme od toho, jak se toho ale dosáhlo)... Ale ukončeme tuhle neplodnou teoretickou diskuzi s konstatováním, že tím stejně ničeho nedosáhneme (a ani s tím nic nedokážeme udělat).

HOWGH.

Ein Volk, ein Kaiser, ein Dampf, eine Spur, eine Kupplung!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 607
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 16:03:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, to je typické ty tvoje argumenty. Nepomahá že denně po dobu 43 let sleduji 119, ty prostě jednou pro vždy víš že jezdí plná. tak vím, že nepomůže že RT6 pamatuji v plné síle na 11 i 18, tedy nejen na Chotkových sadech, ale i v Bělehradský a že nikdy nebyl ani náznak nějakho adhezního problému většího rozsahu než mají za stejných podmínek T3. Čím jiným se dokazuje adhezní problém? Výpočtem??? Chicht.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1500
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 17:10:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM:
Ano nepomáhá, protože já tu 119 používám denně 15 let. Časy se mění a před 43 roky byla 119 úplně jiná. Každý ví, kdo s ní jezdí, že v létě nepobírá. Ty budeš vždy tvrdit opak. 119 samozřejmě v létě nestíhá!

Kdyby tedy adhezní podmínky byly v pohodě, tak proč Praha kupuje Porschetru za 50 milionů se 100% hnacími podvozky? Z rozmařilosti? Nebo proto, protože se ukázalo, že tramvaje koncepce RT6, nejsou do Prahy vhodné?

Petr k:
Ačkoliv se v letecké dopravě pohybuji, v životě jsem neslyšel názor, že byla Tu144 vychytanější. Jo byla vychytanější v tom, že soudruzi neuměli vyrobit pořádné brzdy, tak to vyřešili padákem.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 10-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 18:14:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby tedy adhezní podmínky byly v pohodě, tak proč Praha kupuje Porschetru za 50 milionů se 100% hnacími podvozky? Z rozmařilosti? Nebo proto, protože se ukázalo, že tramvaje koncepce RT6, nejsou do Prahy vhodné?
- Ve vyberovem rizeni byl pozadovan vuz delky 30-32m a Prazskeho prujezdneho profilu => to u koncepce Alsthomu (ze ktere RT6 vychazi) neni vpodstate mozne. Bud budu mit delku cca jako RT6 (28m pres sprahla), nebo okolo 35 - 40m pri pouziti 2 pevnych podvozku a neseneho clanku mezi nimi (jako citadis 401). A nebo mi vuz bude v zatackach vybocovat vic nez KT8D5. (Muselo by se to nakreslit, ale do tech 30-32m se tezko vejdu.)
- Koncepce Alsthomu umoznuje pouziti jak bezneho stredniho podvozku (tedy stejne jako RT6) - adheze cca 66%, nebo hnaneho stredniho podvozku (napr: citadis 301, 401) - tedy adheze 100%. V pripade Citadis 401 je dokonce moznost 2 hnane otocne (na krajich), jeden bezny pevny a jeden hnany pevny podvozek.
- Tramvaj teto koncepce pro Prahu by prisla take minimalne na 50-60 milionu. Cena 28 milionu za RT6 byla a) dotovana, b) podhodnocena, c) ziskana za pouziti nekvalitnich dilu.

-----------------------------
Vozidlo s 66% adhezi (RT6, K2, ...) by mohlo (pri namrzlych/mokrych kolejich) mit problemy na Trojske a mozna na Barrandove.

Mytus o 100% adhezi vytvari akorat DPP. V praxi by melo bez problemu stacit, aby melo 80% hmotnosti na hnanych napravach. Mezi temito hnanymi napravami muze byt treba 200 nehnanych, na kterych bude rozlozeno onech 20% hnmotnosti.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1510
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 21:28:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak já nevím, takže RT6 jsou vlastně vhodnou koncepcí tramvaje do Prahy, akorát jsou krátké. Kdyby se tehdy do nich nacpalo pár milion navíc, jezdily by. A to, že stály 10 let ve vozovně je chyba DP, že si je nedal opravit. A to, že se teď nákladně nechala jedna opravit v Parsu, je kvůli tomu, aby nikdo nemohl říct, že nám tu deset let stály zbytečně a že Pars někoho uplatil. Zkrátka a dobře dělá tato debata na mě dojem, že RT6 byly perfektní tramvaje, jenom kdyby... A proto Ostrava hloupě koupila kdysi Astry s pevnými podvozky než tyto skvělé vozy.

Mně je úplně jedno co a kdyby. Ty tramvaje prostě stály deset let ve vozovně, kde se na ně prášilo a v novinách a od lidí, co měli kdy dočinění s těmito vozy, všichni tvrdili, jak jsou špatné. Tak teď opravdu nevím co si mám vybrat.

Měl jsem pocit, že RT6 nebyly funkční z důvodů - málo zkušeností v tehdejší době s novými produkty, mizerné zpracování ČKD a nevhodná koncepce.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1547
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 21:46:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RT6 byly perfektní tramvaje, jenom kdyby...

Asi tak to bude, že...?
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 08:39:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, poprvé jsem to přežil, ale teď už Tě musím opravit. RT6 nestály ve vozovně 10 let. Série 9101-9104 byla dodána na přelomu let 1996/1997 a do provozu šly vozy postupně od srpna 1997. Třeba vůz 9103 vydržel s různými pauzami v provozu do 4/1999. Brněnská 1801 jezdila myslím ještě v roce 2002 (samozřejmě po nějaké pauze).

Prostě si myslím, že nebýt okolností s koncem existence ČKD tak se RT6 rozchodily
Sbohem a díky za ryby.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1514
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 08:59:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
Nechytej mě za slovo, víš moc dobře, co jsem těmi deseti roky myslel.

vydržel s různými pauzami v provozu
Můžeš mi, prosím, ty různé pauzy upřesnit? Já si v té době pamatuji akorát na série článků v novinách podobající se těm dnešním na Pendolina. V JŘ "N"-zkušební provoz NP vozu a kdykoliv jsem na vytoužený spoj čekal, dostaly se mi akorát laminátové sedačky atd. atd.

Sorry chlape, ale za podobný stroje by v letectví nebo jakýkoliv soukromník, šli výrobci nakopat zadek.

A vůbec, tvůj příspěvek mi připadá jako špatný vtip nebo křeč. Tím nemyslím tvůj pohled na věc, ale obranu těchto vozů, které stály s "drobnými" pauzami do roku 99 a pak už vůbec nevyjely.

Asi tady maj všichni pravdu, měli jsme jich nakoupit víc, opravit je za dalších X milionů a na nějaké hoblíky od Porsche se vys...
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martins
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 09:40:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin :

Pracovníci vozovny Křivá by ti mohli říct o Astrách svoje. A nic moc pozitivní slova z jejich úst nečekej. Ale je pravdou, že oproti RT6 v rámci možností jezdí, i když je občas problém obsadit provozuschopnými Astrami garantované NP kurzy na které se vypravují.
Ženy bez mužů vadnou, muži bez žen blbnou :o)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1516
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 10:08:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martins:

Astry nejsou bůhví jak skvělé tramvaje, ale v Plzni, Ostravě, Olomouci a v Mostě jezdí. RT6 v Praze, Brně a Liberci stojí a překážejí ve vozovnách.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
M
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.1.253
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 11:02:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no to je tezky, kdyz byly na trhu RT6, tak tu nic jinyho nizkopodlazniho nebylo-krom zahranicnich vozu, ale vsici vime ze vyberove rizeni se dela na miru pro dany vuz aby to nikdo jiny nevyhral,navic mam tuseni/treba se pletu/ze na zahranicni vozy neni dotace,takze kupovat se muselo RT6,nyni jsou tu jen vozy od Skody, takze vsichni kupujou skodovky/repase typu vana nepocitam/muze byt jakekoiv vyberove rizeni a prihlasit se treba 1000vyrobcu, vyhraje skoda,tomu verte,to je vse co k tomu dodavam
RT6 jsou schopny jezdit ale nikdo o to zjevne nestoji-krom Brnaku,ovsem ti zas kvuli prazakum nemuzou jezdit/zajimalo by me proc skutecne ta RT6N2 ted nejezdi.../zjevne kvuli14Tco kdyby RT6byla lepsi ze? a tak je to porad dokola
jj
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.154.56
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 11:30:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RT6 bude určitě lepší než 14T
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 608
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 11:51:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlas s Absolutem. Prostě jen krach ČKD zabránil RT6 odzkoušet, vychytat chyby a rozchodit. A je jasné, že konkurence nechtěla převzít něco cizího, když měla dost svého. To je to samé co s Pendolinem - taky se na něm podepsal krach zúčastněných firem.
Astry nejsou vhodné pro Prahu, ale pro maloprovozy. Aby se uplatnily v Praze, musely by jít spřahovat
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 12:10:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin: Právě že vím. Už jsem se o tom přesvědčil v optimalizaci - jsi přesvědčený o své pravdě a nic Tě nezlomí. Myslím si že za dostatečné technické podpory ze strany výrobce by byly RT6 v občasném provozu nebo už dávno s humbukem vrácené - a můj tip je na 95 procent ten provoz - jenže ta podpora jaxi chybí bo výrobce jaxi není - jenže to Ty nepřipustíš protože RT6 prostě je podle Tebe ďáblovo dílo a tak to je a vždycky to tak bude. Tolik k té křeči.

--- co se týče Tvého čekání na RT6 - no já jsem se s nima navozil docela dost. Na vloženejch pořadích na d-11 a d-4 na podzim 97 až jaro 98, pak v létě 98 až pozdim 99 vytrvávaly na střídačku 9102 a 9103 na d-4, stála jako vložené. Při změně linkového vedení v říjnu 98 dostaly RT6 přiděleno pořadí na d-7, nejprve vložené a pak stálé (myslím 404/7) a naposled jsem s ní jel a fotil na té d-7 někdy v 4/1999. Ještě když byla v roce 99 v Praze na zkouškách Astra na d-17 tak se potkávala s RT6 a 1-2 dny když byla na Astra na d-10 taxe potkala s 9103 na smyčce Řepy.

Samozřejmě že v celém tomhle období zdaleka nejezdily denně. Třeba i pár týdnů nic. Takovou 9104 jsem jel jen asi třikrát. Nebyly spolehlivé, to ne. Ale dokud byla nějaká snaha, tak něco jezdilo.



jedna zjevná fotomontáž...
Sbohem a díky za ryby.
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 12:14:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, zkus někdy použít logické myšlení a zkus se někdy na techniku dívat jinak, než emocemi...

O moc horší než mokré Chotkovy sady + narváno v tramvaji Trojská není, není tam oblouk a nerozjíždí se do kopce. A problémy neměla. Hotovo, tečka. Ověřilo se, že není nezbytně nutné mít hnané lautr všechny podvozky.

Proč je nakonec Praha požadovala nevím, můžeme hádat. Ale někdy mám pocit, že sami škodováci se diví, proč chtěla Praha tak výkonnou tramvaj ;-)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1517
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 14:43:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
ČKD krachlo v roce 1999. Měli na to mnoho let a mimochodem, už tehdejší ČKD smetlo ze stolu RT6 a začalo vyvíjet nový typ LT24, LT36 a LT38.

Absolut:
jsi přesvědčený o své pravdě a nic Tě nezlomí
Ano, pokud tu pravdu znám viz. letiště, tak mě nezlomí nikdo. A pokud jsem celá ta léta o RT6 slýchával jen negativní slova, nemůžeš teď po mně chtít, abych RT6 obdivoval.

Myslím si že za dostatečné technické podpory ze strany výrobce by byly RT6 v občasném provozu nebo už dávno s humbukem vrácené
To je krásné. A mimochodem, co dělalo ČKD celé ty 4 roky, aby se RT6 rozchodily? Já mám totiž pocit, že nic. A RT6 s humbukem vrácené? Kdyby to tehdy šlo, dávno by to DP udělal, jenomže ta smlouva zněla asi tak, že RT6 byly dodány v rámci 150 T6A5 a vrátit je, nebylo zrovna tak jednoduché.

no já jsem se s nima navozil docela dost
Já dost ne a od roku 99 už vůbec ne.

Nebyly spolehlivé, to ne


jedna zjevná fotomontáž
Popírá tu snad někdo, že nikdy nejezdily? I já jsem s nimi párkrát jel na 4 a na 11. Ale má úspěšnost, že na spoji s dovětkem N-spoj... byla opravdu RT6, byla tak sotva 20%

Pokud odborník jako ty tvrdí, že RT6 nebyly špatné, tak mě jako pouhému kaštanovi vysvětli, proč na ně byla tak obrovská kritika - podobná té dnešní na Pendolino? Hlavně, prosím, v klidu. protože za ta léta, je tento názor první, který slyším. Tak bych ho rád vyslechl bez emocí.

Heky:
zkus někdy použít logické myšlení a zkus se někdy na techniku dívat jinak, než emocemi
Odmyslím-li si ten agresivní tón, tak dobře. Já jsem poplatníkem daní, já platím jízdné. DP koupil 4 tramvaje v ceně 100 mil. Kč Jel jsem s nimi všehovšudy za 8 let asi 5X. Z novin, od lidí z DP, jsem na tyto tramvaje slyšel jen kritiku. Má snad mé logické myšlení přemýšlet jinak, než tak jako doposud?

Až si koupím mobil, kterej budu moct použít jedenkrát do týdne a po roce přestane fungovat úplně. Tak se zamyslím nad sebou, jestli chyba není ve mě a jestli se opravdu nejedná o tak revoluční novinku, kterou je potřeba zkoušet a zkoušet a zkoušet a pevně doufat, že těch 10 tisíc, co jsem do něj vrazil, budou co k čemu. Ne, půjdu a omlátím ho výrobci o hlavu tečka
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 2964
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 14:50:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A RT6 s humbukem vrácené? Kdyby to tehdy šlo, dávno by to DP udělal, jenomže ta smlouva zněla asi tak, že RT6 byly dodány v rámci 150 T6A5 a vrátit je, nebylo zrovna tak jednoduché.

Na to jsi přišel proboha jak?
...bude třeba zvládnout zákony po našem...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1519
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 15:02:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nebylo to tak?
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 15:11:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

V klidu - prostě si myslím, že pokud by bylo víc času než 1,75 roku mezi uvedením prototypové série do provozu a krachem firmy, tak by se dokázalo mnohem víc. A nebudu Tě o tom nijak přesvědčovat. Je to otázka názoru na věc.

V neklidu - fakt sorry, ale před chvílí jsi psal, že Ti nepřijela nikdy a najednou je z toho 20 procent... do roku 1998 se ČKD snažilo a pak už bylo jasné, že půjde do kopru. Ty tvoje počty jsou fakt ubohé - tramvaj dodaná 10/1996, s cestujícíma na linku 8/1997 a aspoň něco v provozu do 4/1999, kde jsou Ty tvoje 4 roky? A ten rok a 3/4 od provozu s lidma do krachu ČKD je "mnoho let"? Mám pocit že opravdu emotivně plkáš co Tě zrovna napadne a až když Ti to ostatní nesežerou tak hledáš argumenty pro již napsané věty
Sbohem a díky za ryby.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 15:19:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, ty prostě považuješ za vývoj jen tu dobu, od kdy se s tím seznámí šotoušská veřejnost. Z takovéhoto pohledu byly T1 přebírány z fabriky řidičema a zařazovány rovnou na linky s lidma. Bohužel, není to tak. Pojď se vsadit potřetí: Do 5-7 let z toho vyrosteš :-)))
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1520
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 15:31:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
Do roku 1998 se ČKD snažilo? Jak? Kdy vyjel první prototyp RT6 na trať a kdy s cestujícími?

To se ta tramvaj zprovozňovala od dodání 10 měsíců? A pokud tedy byly dodány 10/1996 a ČKD zkrachovalo 4/1999, měli na zprovoznění 2 a půl roku. A to je sakra hodně.

Ty tvoje počty jsou fakt ubohé
Asi tak jako ty tvé na letišti...
Jen napadáš a slovíčkaříš. Já si nědělal statistiky, ale jedno vím jistě, v době kdy RT6 měla jezdit, byla víc ve vozovně než na trati.

Mám pocit že opravdu emotivně plkáš
Neplkám, jen vím, že když se u DP vyřkne RT6, většině se ježí vlasy. Mně zas připadá, že ty máš k RT6 nějaký citový vztah a obhajuješ tu něco, co mělo sloužit cestujícím, ale bohužel stálo ve vozovně. A na DP sedí samí trotlové, kteří tramvajím vůbec nerozumí a Porschetry se všemi hnanými podvozky nakoupili jen z recese.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1521
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 15:36:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Je zajímavé, že u Aster ten vývoj trval přeci jen kratší dobu a všude dnes jezdí. Já nic nepovažuju, já jen porovnávám. Za jak dlouho se dostaly Astry od výroby do provozu? Kolik mají najeto první 4 Astry z Plzně dnes a kolik 9101-04? A jak se chytla RT6S v Liberci, ikdyž ČKD tvrdilo, že toto je už vychytaná tramvaj?
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 15:38:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To nemá cenu.
Vzdávám se.
Mám citový vztah k RT6.
Jsem recesivní trotl.
Sbohem a díky za ryby.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 15:40:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: RT6S nemá žádné vážné závady. Má akorát sjeté obruče a DPML nechce investovat do opravy.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1522
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 15:45:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

cit.
V závěru roku 1993 se v pražských ulicích objevila bílo-zeleně natřená článková tramvaj s typovým označení RT6N1
Jeho vývoj byl zahájen v roce 1990
Jenže až abnormálně vysoká poruchovost těchto vozů však způsobila, že typ RT6N1 od doby zařazení do stavu Dopravního podniku Praha více stojí než jezdí v ulicích. Vcelku sporadicky se vozy tohoto typu objevily na linkách 4, 7, 11 a 18, kde jejich provoz právě pro vysokou poruchovost vzbudil značné rozpaky... A proto až na výjimky jezdil pouze na tzv. vložených pořadích, kdy půlil běžný interval dané linky, a pokud jízdu vynechal, zase tak moc se nestalo, neboť s jeho jízdou stejně cestující nepočítali.

Od roku 1999 jsou vozy trvale odstaveny ve vozovně Pankrác. Výjimku tvoří jen občasné přesuny do výrobního závodu ve Zličíně a občasné nedokončené pokusy o jejich oživení končí zase nějakou poruchou. O povolení Drážního úřadu k provozu s cestujícími si tak tyto pěkné tramvaje mohou zatím stále jen nechat zdát.

prazsketramvaje.cz

Nemám citový vztah k RT6 z výše popsaných důvodů.
Tento článek jsou jen lživé informace a kydy.
Jsem trotl, kterej přeci ničemu nerozumí a RT6 byla skvělé vozidlo, jen 9 let vývoje, nedokázalo tuto tramvaj dostat do provozuschopného stavu, což byl jen takový malý škraloupek na tak báječných vozech.

Quex:
rozhodl se Dopravní podnik Praha zakoupit v roce 1996 4 vozy tohoto typu za prostředky ušetřené při nákupu třetí série vozů T6A5.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1523
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 15:47:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil:
Tak pak jsou u DPML absolutní kokoti nebo je toto ten nejlepší vtip.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 15:59:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, já bych Ti tak moc přál mít po nějakou dobu za něco opravdu zodpovědnost. Pak by v Tvých očích nebyl leckdo kokot a trotl.

1993 - prototyp v majetku ČKD, aby bylo jasno.
po X úpravách odjezdil úspěšně testovací jízdy u DP Praha v 10-12/1996. To bylo tahdá na té d-18. Já jen aby bylo jasno. Prazsketramvaje nejsou bible, i když je také mám rád, bo tam mám různé své výplody

(Příspěvek editován uživatelem Absolut leden 19, 2006)
Sbohem a díky za ryby.
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 412
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 16:00:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil a RT6S: Mně se pořád nezdá, že je to jen v tom sjíždění obručí. Pak by snad nebyl takový problém ji prodat, i když je fakt, že oproti ostatním to bude vždy a všude atyp. I v Poznani, v "hustém" provozu RT6.
Martin: Trochu silná slova.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 16:05:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: RT6S nemá TV14, ale výzbroj od Siemensu, na kterou jdou bez problému dodat náhradní díly. Má jiné brzdiče na středním podvozku Duewag -> bezporuchové. Její současná problém jsou opravdu zejména ty obruče...
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 16:06:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vozy RT6 nejsou koncepcne spatne jen jim chybela opra materskeho vyrobniho podniku...dalsim nemene vyznamnym krokem k jejich odsouzeni byl prazsky DP jehoz nechut a od roku 99 zadna snaha uvest tyto vozidla do provozu vedly k tomu ze RT6 nejezdi ani v Brne i kdyz takova 1801 je funkcni na 100%...o neco hur sou na tom 1802 a 1803...1804 je vzbrakovana na kostru...jinak pokud Martine sou RT6 opravdu tak spatny proc ma Brnenska 1801 splneny pro typ RT6N1 vsechny testy? Jediny ktery ji chybi je to stejne v Praze ale to se ted uz stejne nesplni kdyz prazaci RT6N1 nikdy neschvali a zrejme dojde ke schvaleni ve stavu RT6N2...jinak prototyp a overovaci serie byla oznacena RT6N1 (9 kusu), seriove vozy v Poznani RT6N (10 kusu) a asynchronni siemensovska verze RT6S...a jinak RT6S nema s RT6N(1) spolecneho vubec nic krome vzhledu...takze tudy cesta vedla...kastle z CR, overena vyzbroj, podvozky, brzdy ze zahranici a mame vozidlo 560mm/370mm s 66% NP...co chtit vic...?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1524
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 16:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
1993 - prototyp v majetku ČKD, aby bylo jasno
To vim taky

po X úpravách odjezdil úspěšně testovací jízdy
Pokud ty tramvaje v poslední 1/4 90. let víc stály, než jezdily, pak asi úpravy v polovině let devadesátých, nebyly úspěšné a nevedly k tomu, aby RT6 byla za čas spolehlivá.

Ti tak moc přál mít po nějakou dobu za něco opravdu zodpovědnost
Ahá, takže tak to bylo. Ty tramvaje byly a jsou přeci skvělé, jen si nikdo nechce vzít natriko, že by se něco mohlo stát a proto radši stojí na Pankráci. Bingo!

Víš Absolute, měl jsem to štěstí si pokecat s dvouma řidičema, kteří na RT6 jezdili. Oba se nezávisle na sobě shodli v tom, že to byl krám a že se s tím báli jezdit. Jeden tvrdil, že se v síti našly i úseky, kde vůz měl veliký problémy - např. oblouk na Prašňáku ve směru z Dejvic do Střešovic. Proto, proč bych teď měl věřit tobě, že tomu bylo přeci úplně jinak, ikdybys na těch tramvajích jezdil, jako že asi jo?

Až ty tramvaje opravdu někdo zprovozní a budou tu jezdit dalších 25 let bez vážnějších problémů, pak uznám - mělo smysl tehdy jít do toho. Pokud mě stále budou i v Brně přesvědčovat o tom, že vozy více stojí, než jezdí, budu spíš věřit DP, kterej objednává tramvaje se 100% hnanými podvozky a říká, že RT6 se do Prahy prostě nehodily.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1525
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 16:23:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Izzy:
Zase, RT6 jezdí v Brně v pohodě, jen musela projít náročnou opravou v Parsu...

http://lidovky.zpravy.cz/ln_noviny.asp?r=ln_noviny&c=A20051206_000031_ln_noviny_sko&klic=210590&mes=20051206
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 16:45:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, nikdo tu netvrdí, že RT6 jsou supertramvaje. Nevím, kdes to vzal. Z čehož ale neplyne, že to jsou krámy vhodné leda do šrotu. Svět není černobílý :-)

Je logické, že výrobce, který krachoval, je nedotáhl do konce. Neznamená to, že do konce dotáhnout nejdou.

To, že se všichni šotouši navzájem naučili říkat, že je to krám úplně ve všem na h...o, neznamená, že to krám skutečně je.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 18:05:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen tak mimo jiné, je prototyp RT6S schválen k provozu v ČR? Zatim jsem nikde nenašel zmínku o schválení tohoto typu, tak by mě zajímalo jak to snim doopravdy je?
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1752
Registrován: 7-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 18:09:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin : Mno jenze aktualne ty vozy stoji kvuli legislativnim duvodum, ne proto ze by nemohly jezdit. Podekovat se za to da jinymu DP, ktery holt setril a misto reko za 6 milionu udelal reko za 17 milionu.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Radim
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.65.195.49
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 18:34:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Izzy: Co víc chtít? Kolik asi stála RT6S? Asi trochu více než RT6N...

Když jsem v Praze kdysi jel s RT6N, tak mi to připadalo jak jízda s dvounápravovou tramvají, i když má otočné podvozky... a zvuk brzd tento pocit jenom umocňoval.

Káem: Astry lze spřahovat, ale samozřejmě musí mít automatická spřáhla. V Plzni se to zkoušelo s prototypy. Ale nevím, jsetli by to bylo v opravdovém provozu ideální řešení (vandalismus, neekonomičnost apod.) Lepší je 5ti článek 14T.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 18:41:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, ale potrebuji prazaci na vsech kurzech 14T ? Co treba takova linka 6 ? Nebo 18 o vikendu ? Atd atd.
Dale by me zajimalo, kdyz prazaci nechtej jezdit s RT6, tak proc se jich nejakou vhodnou formou nezbavi ? Jeden cas o ne melo zajem Brno, ne ?
Pavel
http://railways.rur.cz
http://plane.rur.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1527
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 19:11:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pvvs:
Není to náhodou o domluvě obou DP?

Ostatní:
Zeptám se asi takto:
1) Proč byly RT6 s nevyhovující kapacitou odkoupeny do Prahy (RT6 je spíše náhrada K2, nikoliv 2XT)?

2) Proč testovací provoz RT6 trval několik let a dodnes nedostaly tramvaje plnohodnotné razítko od drážního úřadu?

3) Proč Astra, která byla vyrobena výrobcem, který pořádně nikdy neměl zkušenosti s výrobou tramvajových vozidel, narozdíl od ČKD, měla testovací provoz tak krátký a úspěšný?

4) Proč první Astry pro Plzeň vyjely krátce po výrobě prototypu na trasy s cestujícími? A proč Vektra dostala toto razítko, téměř okamžitě?

5) Proč mají Astry dodnes povoleno jezdit?

6) Proč dodnes jezdí všechny Astry, které kdy byly vyrobeny s cestujícími a mají naběháno desítky tisíc kilometrů vč. těch prvních pro Plzeň?

7) Proč si koncepci Astry dodnes někdo kupuje a netlačí na Škodovku, aby vyvinula tramvaj koncepce alá RT6?

8) Proč ČKD - typický výrobce tramvají zkrachovalo a Škoda - podnik stejného rázu (megafabrika prodaná namísto Marouškovi Soudkovi) bez jediných znalostí výroby tramvají, dnes dodává nové tramvaje pro Prahu nebo pro Brno?

9) Proč relativně rovinatá Ostrava vyvíjí Vario LF3 jen proto, aby mělo nízkou podlahu, otočné podvozky a to všechny hnané? Proč se na to prostě nevykašle a nevyrobí si tak úžasnou tramvaj koncepce alá RT6?

10) A proč dnes DPP vyžaduje tramvaj se 100% hnanými podvozky, když je tu podle většiny, postačující nakoupit tramvaje podobného typu RT6 za pakatel? To v tom DP opravdu sedí takoví blbci?

Nesnažím se těmito otázkami vyzdvihávat Astry do nebes. Jen logickým myšlením, pořád nepřicházím na to, jakto že RT6 dopadla tak jak dopadla?

A ať se na mě Absolut nezlobí, ale pokud v posledních sedmi letech slýchávám na RT6 jen samé nadávky, nemůže se divit, že jsem po přečetní jeho příspěvků, minimálně v rozpacích. A stále mi to všechno vychází na to, že RT6 není špatná, jenom kdyby...
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1528
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 19:13:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp:
Kdyby je někdo chtěl, dám krk na to, že by je Praha prodala.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace