K-report
 

Archive through 08.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Nové tramvaje » Staré archivy » Archive through 08.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 01:40:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sohlasím, že změny interiéru by tramvaji prospěly, minimálně zúžení těch 1,5 sedaček, aby byly alespoň nízkopodlažní články průchozí. Dále bych taky byl pro, aby přibyla plošina pro kočárek i v druhém np článku (byl jsem svědkem toho, jak kočárek nastoupil do zadního np článku, kde jsou sedadla a ne plošina). Jinak podélná sedadla mě po vyzkoušení spíš příjemně překvapila - spolu s barvou interiéru to vypadá skoro jako v Ečs
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1112
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 08:55:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vím, tak požadavkem byl jen jeden schod v nosných člácích. Proto podélné sedačky. A že to nebude moc průchozí si mohli zadavatelé ověřit exkuzí na jisté koleji ve vozovně Pankrác.
Samson
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 10:34:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viděl jsem 14T = katastrofa
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1679
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 14:17:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak i mým pár poznámek po jízdě ve 14T:
- Články s podélným seděním jsou patrně pouze pro sedící cestující. Stát v nich je obtížné a proti společenským zvyklostem - opravdu není vhodné strkat svoji pánev jinému člověku přímo před nos. Navíc po cca 10 minutách sedění tam mě začala bolet záda.
- Proč jsou informační panely na boku vozidla tam, kde jsou? Zevnitř na ty boční není příliš vidět.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 14:28:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nová tramvaj měla v centru Prahy poruchu, musela do depa
PRAHA 3. února (ČTK) - Nová tramvaj z plzeňské Škody
Transportation měla dnes v centru Prahy poruchu. Lidé museli na
Václavském náměstí vystoupit. Tramvaj odjela do motolského depa.
Technici nyní zjišťují, co se stalo, řekla ČTK mluvčí Dopravního
podniku hlavního města Prahy Michaela Kuchařová.
Tramvaj, jejíž vzhled navrhla firma Porsche Design, jezdila
ve zkušebním provozu s cestujícími od minulé soboty na lince
číslo 3. S lidmi najela dosud skoro 2000 kilometrů. Dnes v
poledne podle Kuchařové signalizace ukázala závadu.
Zkušební jízdy nové částečně nízkopodlažní tramvaje začaly v
metropoli v polovině prosince. Byly bez problémů. V další fázi
testů musí tramvaj vozit cestující bez poruch 45 dní nebo s nimi
ujet 7000 kilometrů.
Po dnešní závadě bude na rozhodnutí drážního úřadu, zda se
budou muset zkušební jízdy od začátku opakovat, nebo ne.
Škoda Transportation dodá pražskému dopravnímu podniku do
konce roku 2007 celkem 20 nových tramvají s polovinou nízké
podlahy. Zakázka má hodnotu 1,1 miliardy korun.
V Praze se nyní zkouší bez cestujících druhý vůz. Podle
Kuchařové se na něm také budou školit řidiči. Další ze série
tramvají by mohla dorazit do metropole v dubnu.
Tramvaj Škoda 14T měří zhruba 31 metrů a může jet až
šedesátikilometrovou rychlostí. Podlaha je 35 centimetrů nad
zemí. Do tramvaje se vejde 279 cestujících, z toho 69 jich může
sedět. Vozidlo je vybaveno také kamerovým systémem.
Pražané si musejí zvyknout na to, že do nové tramvaje nelze
nastoupit prvními dveřmi. Ty slouží pouze řidiči.
mbc nol
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 950
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 14:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže pak by bylo lepší zaslepit i zadní dveře a nedráždit rádobyfunkční atrapou.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 16:05:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad článek: Zrovna dnes dopoledne jsem s ní jel a technici neustále něco řešili. Co se týče zpoždění, tak z nádraží Libeň odjela s +3 a na Lehovec +4, zpět nabrala 2 minuty z Lehovce na Palmovku. Docela mě to zpoždění naštvalo, protože jsem chtěl zkusit "rekokachnu" na Kobylisy...

Stále však u mě u této tramvaje převažují kladné dojmy nad zápornými... I když to uspořádání interiéru se mi jeví jako čím dál tím horší. Články s podélným sezením jsou samozřejmě jen pro sedící (i když je to dost nepohodlné sezení), jelikož za sedadly je masivní stěna na uchycení sedalel (či co?) a tu již velmi úzkou uličku zaberou cestující svými nohami.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 16:33:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

neřešily by to šedačky 1+1 na stupínku? (á la citybus)
už tu myslím tenhle návrh padl,jen nevím,je-li to realizovatelný.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 16:44:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel: V tom vysokopodlažním článku by bezproblému mohli být 2+1 bez stupínku (akorát nevim jak by to bylo s tím schodem). A proč by vůbec měly být ty sedadla na stupínku? V citybusu je to jen kvůli kolům...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 17:07:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takovahle NP kloubova tramvaj by se Vam libila?



Lidi ovsem taky sedi ruzne - podelne i pricne a moc prostoru na sotousovske prebihani od jednoho stanoviset na druhe tam neni

Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 17:08:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takovahle NP kloubova tramvaj by se Vam libila?



Lidi ovsem taky sedi ruzne - podelne i pricne a moc prostoru na sotousovske prebihani od jednoho stanoviset na druhe tam neni

Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 525
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 17:24:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: ...a moc prostoru na sotousovske prebihani od jednoho stanoviset na druhe tam neni

Tady nejde o žádnou potřebu se procházet tramvají, ale o to, že by ve 14T mělo být více prostoru pro kočárky/vozejčkáře a v np částích by mělo být více prostotu pro nástup/výstup, když jsou v obou dvoje dveře. A to podélné sezení mi připadá neekonomické, jelikož zabírá mnoho místa, ale mnoho sedadel a hlavně pohodlí nenabízí.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 761
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 18:05:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dejvice: myslim na stupínku v podobě bedny/zařízení, na který jsou teď umístěný podélně. tzn. jako v citybusu v zadní části vozu, kde je uprostřed snížená ulička. to celé ale pochopitelně v uspořádní 1+1. výsledek: pro těch pár sedících 2 schody, pro stojící zůstává stávající 1 schod.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 10-2003
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 18:29:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice + Pawel> Znamenalo by to asi, ze by DPP musel ustoupit o nejake to kilo z maximalniho napravoveho zatizeni na strednim clanku.
Slo vyhodit ty 1,5 sedacky a dat 1 sedacky (prostor asi pro 10 normovanych lidi v kazdem nesenem clanku = 800 kg). Zatizeni neseneho clanku je rozlozeno meza 2 podvozkove => to by znamenalo navyseni (papiroveho !!!) zatizeni kazde napravy na strednim podvozku o cca 400 kg.
V prvnim a poslednim clanku udelat klasicke sezeni, jak ho zname z kratke Anitry. V techto clancich by mela byt rezerva v napravovem zatizeni. Prostredni clanek by zustal, jako kompromis ...
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 763
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 18:40:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

adam: díky za upřesnění. myslím, že už jsem to někde i psal jako optimum - stř.čl. ponechat a krajní 1+1. myslím, že i za cenu toho dalšího schodu k sedačce by to bylo podstatné zlepšení.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 20:49:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam, Pawel: Jasně, už jsem to pochopil. Jinak v krajních by šlo v pohodě uspořádání 2+1 a pořád by tam byla větší ulička než-li v případě obsazených podélných sedadel.
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 10-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 23:00:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Již asi z5 v provozu - v 21.00 jsem to viděl na Výtoni, jak zatahuje.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1092
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 22:45:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem dnes dnes také svezl. Dojmy smíšené. Většina už tu zazněla. Modřany a rovnější úseky - pěkné svezení, centrum děs. Ta tramvaj je pěkná moderní, ale do Prahy není ideální.
Také se v ní nepočítá se stojícími cestujícími. Zajímala by mne docela skutečná obsaditelnost, zda se vůbec vyrovná 2xT3.
Ale nízkopodlažní zahraniční vozy jsou na tom podobně. Kapacitu by vyřešilo přidat ještě 2 články, ale tím by se ještě více zhoršil průjezd oblouky.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 10-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:13:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale nízkopodlažní zahraniční vozy jsou na tom podobně.
Ja jsem jel akorat Citadisy (v Parizi, Montpellieru a Dublinu), a ty maji interier daleko prostornejsi. Priblizne, by to odpovidalo, kdyby mela porsetra v nesenych clancich usporadani 2+0, a nad koly bylo usporadani 2+2 na 'bednach' (jako v Citibusu). Navic ve vsech techto mestech se jedna o obousmerne vozy, takze je zde i misto u protejsich dveri.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:57:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No s tou kapacitou bych to spíše řešil upravou jízdních řádů. Nízkopodlážnost sice umožnuje bezbarierový a rychlý vstup/ výstup. Daní za tuto možnost je daleko nižší možnost optimálního využití půdorysu vozidla, proti vozidlu vysokopodlážnímu.

Dále mě také nepřijde adekvátní srovnávat provoz třeba Citadisu z 14T, už jen kvuli skutečnosti na jakých tratích jezdí. Města jako Paříž, Montpellier nebo Dublin mají tramvajové tratě budované uplně na novo, tedy bez historické zátěže. Ale Pražské TT tratě mají už kde co za sebou. V Praze mají k západoevropskym tramvajovím tratim jak charakterem tak technickou urovní nejblíže tratě na Barandov, do Modřan. A samozřejmě některé rekonstruované useky jako jsou Českomoravská, Sokolovská, Černokostelecká ...

Celkově jsem toho názoru že Praha je ve stejné situaci jako když začínaly vozy T1 nebo o desetiletí později vozy T3. V té době se neměnila jen generace vozů, ale i technologie jako taková. A těd jsme svědky toho stejného děje, jen se odehrává o půl století déle.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 764
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 00:28:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dandy: souhlas. s T1 si lidé museli zvykat na nepříjemné cukání, nižší obsaditelnost, problémem byly i nové nároky na napájení, na stav kolejového svršku (vzhledem k vyšší hmotnosti), později se to s pantografy dotklo i vrchní stavby. DP prostě nemůže čekat, že mu z nebe spadne NP vůz, kterému nebude třeba nic přizpůsobovat.

ad srovnatelné TT - no ten barrandov s tím krpálem nevím nevím:-) ..ale nepropadejme pocitům takové výlučnosti, ono i v jiných městech mají klikaté tratě v centrech, různé jednokolejky a podobný rarity a vychytávky, o kterých se nám tady ani nesní.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 11:01:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel: se to s pantografy dotklo i vrchní stavby

Proč?
Vrchní stavba je to, co je z kolejiště "vidět". To, co tramvaje/trolejbusy/vlaky napájí elektrickým proudem, je vrchní vedení.

Dandy: Města jako Paříž, Montpellier nebo Dublin mají tramvajové tratě budované uplně na novo, tedy bez historické zátěže

Souhlas. Kolik má vlastně 14T šířku skříně?
Nový Bombardier na výše otištěná fotce (3.2., 17:07) z Bruselu má šířku 2,3 metru (a průchodnost nic moc). Širší ten vůz být nemůže, protože by se nevešel.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 11:07:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dobře, díky za terminologické upřesnění.
14T je myslím 2,4 m široká (T3/T6 2,5).
tn
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.104.25
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 11:47:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

šířka je 2,46
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 542
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 12:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza_Šlehofer: Zajímala by mne docela skutečná obsaditelnost...

No přece 279 osob - nebo kolik to psaly v médiích...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1583
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 19:04:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://tram-forum.prazsketramvaje.cz//files/wana-1_750.jpg

Může tohle Jenki nebo někdo jiný potvrdit či vyvrátit?
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2025
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 19:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vidím to poprvé. Dát existujícímu projektu jiné barvičky je snadné, ale jestli to má reálný podklad netuším... mé dosavadní informace naznačují, že v Praze je z politických důvodů jakákoliv jiná verze než supersocka (tj. ještě horší než Liberec, protože šlapací řadič a PTG na špagát) nepřípustná, ale jak víme, vše se neustále vyvíjí...

Tudíž potvrdit ani vyvrátit nemohu nic.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1584
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 19:40:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki:
No, vyšlo to v radničních novinách a jen o jiné barvičky nejde. Zasklení do gumy, transparenty... Pokud jde o detaily, tak ty se od ostravské verze liší. A že by se s tím někdo páral, jen pro noviny, které nemá bežné kaštanstvo, ani možnost dostat?

Podle mého názoru je toto právě výsledná podoba budoucí T3R.PVN. Nerad bych se mýlil, už mě nabažila Škodovka s 380 a nakonec přišlo zklamání. Pokud opravdu přijde verze alá Liberec, raději bych tuto fotku ani neviděl.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1764
Registrován: 7-2003
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 19:57:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nejni to puvodni brno ? Pred tim nez se zahrhly vyklopky ?

P.S. Nejsou nejaky predsuvny dvere pro t3 ?
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2026
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 20:06:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pvvs : trefa :-)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1585
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 20:22:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co ten Barrandoff?
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2027
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 20:43:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To už je jen lehká úprava...
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1093
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 21:08:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je pro porovnání pár fotek z interiéru několika zejména německých np tramvají (těch xichtíků si nevšímejte):
Linec Cityruner


Drážďany NGTD12DD (otočné podvozky)
Dresden NGTD12DD

Chemnitz - Variobahn
Variobahn Chemnitz

Zwickau - GT6N
GT6N zwickau

Norimberk - asi GT6N
Nurnberg

Jena - obousměrná GT6N
Jena GT6N
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1587
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 21:22:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki:
Jo, která se dělala jen pro magistrátní časopis. Nějak mi to nesedí.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1769
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 21:59:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: No super...
Jak moc je vlastně wana v Praze realná? (ne/ano -> kdy; kolik...?)
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1588
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 22:23:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
Pokud vím, tak letos jsou 2 Wany jisté. Jediné na čem se nikdo nedokáže shodnout, je jejich provedení. Většina se smiřuje s tím, že to bude Wana alá Liberec s klasickym pantografem a červeno-krémovým nátěrem. A druzí tvrdí, že to bude osekanější ostravská verze.

Nevím, co si pod tím obrázkem mám představit - nakolik je reálný? Jen se bojím toho, aby toto nebyla finální podoba a pak se zjistilo, že výklopné dveře nee, že světla nejsou sériová a tudíž nekompatibilní s T3R.P(V) apod. Aby se nakonec nerozhodlo opravdu pro verzi supersocka a tyto 2 exempláře nebyly dalšími 8205.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1779
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 23:52:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I když si myslím, že to, na co jsi zde dával odkaz, nemůže být pro Prahu - má to malou kabinu pro řidiče a navíc bez vlastních venkovních dveří...
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1530
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 09:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja jsem jel akorat Citadisy (v Parizi, Montpellieru a Dublinu), a ty maji interier daleko prostornejsi

To je ovšem zcela irelevantní argument, protože šířka skříně je dána stavebními parametry tratí.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 459
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 09:56:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin: Asi s Tebou souhlasím, pokud těch Wan bude jenom pár, tak je nesmysl, aby to byly atypy. Nad 30ks klidně čelo pelikán. Ale spíš jsem se zamýšlel nad možností udělat na wanu něco jako zkrácené čelo pixla porsche design a doplnit předsuvnými dveřmi. Sice by šla cena nahoru, ale bylo by to stylové:-)

(Příspěvek editován uživatelem Absolut únor 06, 2006)
VYSMÁTÝ ÚNOR SE ŠKODOU 14T
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 13:38:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
chytrý! Správně "upravenou" trojwanou dokonce lehce nasimuluješ dojem 14T. Cestující si při své apatii ničeho ani nevšimnou
660Vss
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.63.83
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 15:15:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je bezva, jak mícháte jablka a hrušky. Na těch obrázcích zahraničních tramvají je několik se šířkou skříně 2,65 metru. Pak se vejde i 2+2. A už vás někoho napadlo, že Wana má otočné čepy 7,5 metru a tudíž kvůli starým EOV nebude moc jezdit spřažená a že například téměř jistě neprojede na Malé Straně?? Co vy na to??
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 15:57:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že čím větší bude vzdálenost otočných čepů, tím spíš Malou Stranou projede ;-)
hl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.19.226
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 18:53:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím proč by neměla projet malou stranou protože vzdálenost čepů je stejná jako u KT a to tam smí pouze na povolení dispečinku jen kvůli tomu, že tam nějaký magor z magistrátu rozbil špatně nastavené levé zpětné zrcátko o kostel a rozhodl, že se tam KT bez jeho sklopení nevejde a to pouze ve směru na malostranskou. Přitom když je dobře nastavené tak si tam KT ani neškrtne. Tůdíž s toho plyne, že kvůli jednomu magorovi se na linku 12 nedají použít vozy KT8 N2.
xyz1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.215.117
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 19:31:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hl: já tedy nevím,ale myslím,že kvůli vzdálenosti otoč. čepů to není. Myslím,že tam jde hlavně o tvar karosérie. Kdyby byl předek více seseknutý jako u T6, tak by problém nebyl.
V_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 23:24:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šířky tramvají:
Citadis - Montpellier 2,65 m; - Paříž a Dublin 2,4 m
- Drážďany NGTD12DD 2,3 m
- Chemnitz Variobahn 2,65 m
- Linec Cityruner 2,3 m
Nevíte šířku GT6N?
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 07:42:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opatrně s tím magorem z magistrátu... vím, že neregistrovaní hosti jsou vždycky nejchytřejší, ale:
1) čte to tady leckdo
2) já znám hafo lidí, co dělají svoji práci dobře

zvětšení vzdálenosti otočných čepů = větší vybočení kastle dovnitř oblouku a větší vybočení čumáku vně oblouku při zachování tvaru čumáku. Vnější vybočení lze zachránit tvarem čumáku, zkoseníma apod. Vnitřní nezachráníte.

Když začaly jezdit KT tak běhala v TV super Besipka, kde měli postavenou popelnici vedle kolejí uvnitř oblouku, jelo tam KT, čumák a předek ji minul a přesně mezi podvozkama ji to krásně sejmulo a vysypal se bordel.
VYSMÁTÝ ÚNOR SE ŠKODOU 14T
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 08:52:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To větší vybočení čela vně oblouku nějak nechápu. Tramvaj s větší vzdáleností otočných čepů se posune více ke středu oblouku, takže vnější obrys by měl být stejný nebo lepší (při stejné délce převisů a shodném zúžení čel).
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 09:07:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fakt je, že úplně teoreticky, by v limitním případě při průměru oblouku rovném vzdálenosti otočných čepů trčel vůz vně oblouku právě délkou svých převisů. Je tedy pravda, že při větší vzdálenosti otočných čepů svíra podélná osa vozu s tečnou vedenou průsečíkem os kolejí a vozu o něco větší úhel, ale odhaduji, že rozdíl vybočení bude minimální. Někde jsem viděl grafy (buď v Technických zprávách ČKD nebo v nějakém prospektu) - pokusím se je najít.
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 10:02:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže malé srovnání, hodnoty jsou od osy koleje vždy T6/KT8:
R=20m
vně roh čela 1,749 m / 1,831 m
vně roh zúžení bočnice 1,512 m / 1,522 m
střed vozu do oblouku 1,592 m / 1,650 m

R=1000m
vně roh čela 0,811 m / 0,862 m
vně roh zúžení bočnice 1,305 m / 1,294 m
střed vozu do oblouku 1,293 m / 1,283 m
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1690
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 14:05:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm rozměrům a vybočení wan. Wana má čepy dál od sebe, ale je celkově užší. Jenki tuším uváděl o dva centimetry.
660Vss
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.63.83
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 15:44:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak s tou Malou Stranou a potkáváním KT8 je to úplně jinak. Při výjezdu esíčkem z Malostranského náměstí na Újezd při setkání dvou KT8 dojde v určitém místě ke střetu skříní. Doslova se o sebe opřou. Couvat se tam nedá, vidět za roh je blbě. To není zrovna o moc bezpečné dopravě? Co? A KT8 má také užší skříň než T3. Jedna věc je občas zkušebně někde projet a druhá řádný pravidelný provoz za všech podmínek. To že ve splítce není splněna norma pro průjezdné průřezy, to je jasné.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 17:03:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předně se musím opravit - samozřejmě že to vnější vybočení závisí hlavně na tvaru čela, psal jsem při snídani bludy.

Ad 660Vss: Moment. Měl jsem za to, že se bavíme o tom, zda Wana projede, ne o tom, zda se tam může s něčím míjet. Za jistého zabezpečení může projet splítkou leccos. Samozřejmě tam jsou vyjímky z , některých ČSN, pod jejichž ustanovení spadá jak KT8, tak Wana, ale i T3! Neměli bysme teda radši tam úplně zakázat provoz? Co?

Pamatujete si, kolik bylo míst, kde se o sebe KT8 opřely v roce 1986? 1990?

I dnes jsou některé oblouky, které nedodržují všechny normy. Domníváte se, že na to nikdo nemyslel a na každou trať se pouští různá vozidla metodou pokus-omyl a pak se vyvěšují zákazy?
VYSMÁTÝ ÚNOR SE ŠKODOU 14T
Mpenc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 17:32:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To 660Vss: nemáte pravdu. V esíčku na Malostranském náměstí žádný problém není. Máte informaci nejméně 11 let starou :-)))
Mpenc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 17:41:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V_l:
šířka GT6N (Nürnberg) i GT6M (Zwickau, Jena) je 2,30 m. N neznamená nízkopodlažní ale normálněrozchodná (Normalspur; M = Meterspur).
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 896
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 17:51:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stalo se vůbec někdy že se dvě KT štrajchly v oblouku?
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 18:45:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

660Vss: souhlas s ostatními, problém odpadl myslím při přestavbě TT Letenská-Mal.n. (včetně) okolo 1995. tehdy se tam totiž teprve to esíčko v dnešní podobě (ale navíc s přejezdem) objevilo. předtím byla trať blíž ke kavárně.
P.S. rozdíl mezi T3/T6 a KT8 v šířce skříně činí 20 mm.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1592
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 20:03:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://tram-forum.prazsketramvaje.cz//files/t3lf-porsche.jpg


Made by Fořtík prazsketramvaje.cz
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1800
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 23:22:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otřesné!
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Kerberos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.67.82
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 07:49:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Při konstrukci tramvaje se schopností průjezdu daným místem rozumí schopnost vozidla:

1 - projet
2 - minout se se sebou samým
3 - minout se s vozidly jiných používaných typů

a to vše zásadně bez organizačních opatření (sklápění zrcátek, omezení přes normální jinak vyžadované omezení rychlosti apod.)

Stupně 1 a 2 musí být dodrženy bez jakékoliv debaty. Se stupněm 3 se dá trochu licitovat při míjení s vozidlem které se vymyká normálu a samo má výjimky.
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 09:03:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin-nic horsiho jsem zatim nevidel

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace