K-report
 

Archive through 11.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » RT6 » Archive through 11.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Rezny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 19:15:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No neřekl bych že prototypy aster byli nějak moc super - ale narozdíl od RT6N1 se to vychytalo protože škodovka nekracjovala jako čkd,který na úpravy nemělo lovo ani nic....
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1530
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 19:43:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rezny:
Já bych také neřekl, že byly Astry super, ale to, že dodnes jezdí, není jen zásluhou dolaďování Škodovky, ale tím, že zkrátka byly od počátku spolehlivější. A pokud ČKD vyrobilo první RT6 v roce 1993, mělo dost času na to, aby jí do dubna 1999 vychytalo. Proč to Škoda zvládla za rok a ČKD to nezvládlo za 6 let? Nebylo to náhodou tím, že byla RT6 od základu na nic?
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1531
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 19:48:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pvvs:
Jak vlastně může DP Praha zabránit tomu, aby se brněnská 1801 schválila do provozu? Pokud je to čistě ouřední věc, pak doporučuji po modernizaci 1801 přejmenovat vůz třeba na RT6N1R a schválit jako nový typ! Dokázali jste to s vlekem, s K3, tak proč je zrovna takový problém u RT6?
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 19:53:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevim, ale po desety letech praxe konstruktera osobne nevim, jak bych mohl na zacatku posoudit a rozumne zhodnotit u neceho tak velkeho, jako je tramvaj zda to klapne, nebo to bude blbost.
Pokud to nekdo realne dokaze, ma muj obdiv a respekt a osobne si myslim, ze to nezalezi na letech praxe a ani mladicke nerozvaznosti ...
Pavel
http://railways.rur.cz
http://plane.rur.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1533
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 20:03:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslím, že na neprovozuschopnosti RT6 měl velký vlip šlendrián ze strany ČKD, nikoliv špatná myšlenka. A to nehledě na to, že nízkopodlažní tramvaje už na západě dávno v té době jezdily a mohli se tam zeptat - co a jak.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1534
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 20:04:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady by nás mohl rozsoudit Jenki a osvětlit proč tehdy rovinatá Ostrava radši dala před RT6 přednost Astrám.

Haló, Jenki.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 20:26:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin (1527):

Vy toho umíte zkombinovat dohromady. Jen co je pravda. ;) A hlavně nemám dojem, že byste vlastně nějaké odpovědi na své otázky čekal. Jenom jsem chtěl komentovat bod 9).

Jednak jste si vlastně odpověděl v 1): protože RT6 je malá, VarioLF3 má být jako 2xT.

Jednak nevím, nakolik jste znalý místních poměrů, ale Ostrava (tramvajová) není oproti Praze (tramvajové) tak zásadně rovinatější. Ona vlastně ani ta Praha není až tak strašně (tramvajově) kopcovitá, nad rámec obvyklého snad vybočuje pouze Chotkova, Trojská a Barrandov... ale ve zbytku sítě mě nic dalšího podobného nenapadlo (možná Krejcárek nebo Bělehradská?), ostřejších míst má Ostrava taky pár: Hulvácký kopec, Frýdlantské mosty. Ale v obou městech lze nalézt vícero linek, které lze provozovat prakticky po rovině. ;)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1537
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 20:37:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich:
Praha, že není kopcovitá? Já snad kromě Sedmičky a Šestnácky neznám rovinatou linku.

Francouzská, Bělehradská, Jičínská, Modřany, Pankrác, Zenklova, Trojská, Barrandov. Ostrava je oproti Praze superrovinatá.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Radim
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.65.195.236
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 20:53:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rezny, Martin: Samozřejmě, že Astry jsou spolehlivější, a to díky tehdy velmi progresivně zvolené výzbroji Elin. Ale také díky zvolené koncepci (neotočné podvozky, nesené články) která se teprve ve stejné době začala prosazovat na "západě". Nezapomeňte, že se psal rok 1995-96. Jediný velký zádrhel byly brzdy Sab Wabco, které již ale byly na všech Astrách nahrazeny brzdami Dako.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1754
Registrován: 7-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 20:54:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin : To se zeptej DU
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1538
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 20:57:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pvvs:
Počkej, před chvílí jsi psal o tom, že stojí kvůli progressivní RT6 z Prahy. Teď zas Drážní úřad. Tak, kde je pravda?
RT6 v Brně jsou provozuschopné, tak jako další desítky prototypů, které se schválit daly ale zrovna jediná 1801 nesmí jezdit. Proč?
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 21:44:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ano, ale ne až tak radikálně (nebo více než Ostrava a jiné provozy), ty extrémy jsou tak 3-4 a týkají se jenom části linek.

Jenom jsem tím chtěl říct: to že Ostrava nezvolila RT6 asi nebude kvůli toho, že její koncepce nezvládá kopce (které jak říkáte navíc v Ostravě ani nejsou). Pokud je Ostrava (která je podle Vás zcela rovná) odmítla RT6 kvůli koncepce s nízkou adhezí a Praha, která má jednu velkou tramvajovou horskou dráhu, si je stejně pořídila, vycházejí mi dva možné závěry: Buď se mýlíte nebo ve vedení DPP tehdy seděli naprostí idioti, kteří tomu houbeles rozuměli...
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 22:28:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v Brne je opravdu minimalne 1801 provozuschopna...ale drazni urad nema schvaleny typ RT6N1 protoze by to muselo jezdit i v Praze, ale jelikoz Praha se nesnazi tak ma Brno smulu, chapes Martine?
bmhd.goo.cz - galerie MHD na jihu Moravy, hlavně v Brně
bmhd.vhd.cz - super stránky o MHD v Brně, včetně evidence vozů
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 22:50:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. "nejinformovanější" účastník diskuse: Astry jezdí, to ano, ale znova se tu musí zopakovat, co to stálo peněz, času, nervů a co to dnes stojí času, peněz, nervů. A proč asi se začala vyrábět Tria, když tu máme astry, že? Důvod není jen v tom, že "umíme udělat totéž, co oni"... Nene, přijeď si popovídat do zdejších vozoven, jak se co opravuje a udržuje...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 23:32:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hm. tak to tady čtu a jakkoli se mi RT6 líbí a vždy líbily a jakkoli bych je moc rád viděl v praze jezdit, nemůžu si pomoct, ale mám pocit, že ty vozy byly zkrátka z hlediska všeho krom kotasova designu odfláknutý. ani by nevadilo, že koncepce byla okoukaná z 80.let (viz paříž, linka T1 Bobigny-St Denis), jak leckdo ČKD zpětně vyčítá, ale to provedení...
s RT6 jsem jel jen několikrát v životě, moh bych to spočítat na prstech obou svých rukou, a vždycky jsem měl velmi smíšené pocity. pamatuji si výjezd z ul. Na Moráni směr Karlák (d-4) i Chotkovu (d-18) a že by to tedy bylo zrovna košér, to říct nemůžu. pamatuji si spekulace z PA, že se s ní počítá na toho času ještě reprezentativní a důstojné lince 22. teď se nad tím při dennodenních jízdách T3 (včera např. 6514-to je tedy lahůdka) můžu jedině hořce pousmát.
jsem tedy zvědav na 14T a bojím se, že se zklamu znovu a že mým největším zážitkem z prahy navždy zůstanou první jízdy s T6.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1645
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 23:37:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1. Nechápu, co s těma Astramva jinde děláte? Mezi Mostem a Litvínovem jezdí od rána do večera 365 dní v roce. Kromě běžné údržby, opravy brzd a několika (zdůrazňuji několika) závad za ty roky, jezdí pořád! A nedělám si iluze, že naše údržba je ta nejlepší.

2. Nechápu jednu věc. Proč když někdo chce schválit nějaký typ vozu musí čekat, až stejný vůz někde něco najezdí? Co je mě jako provozovateli do toho? Mám vůz, splním si s ní co mám, tak mi ho snad musí schválit ne?
Nebo ty vozy můžou schválit jednotlivě! Mě spíš příjde, že se prostě nechce!
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 10-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 23:49:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč když někdo chce schválit nějaký typ vozu musí čekat, až stejný vůz někde něco najezdí?
Pokud bezi normalni schvalovaci proces, tak staci najezdit kilometry, a je jedno kde.
V pripade RT6 se nejspis jedna o radu vyjimek, vyjimek z vyjimek, ... (delka schvalovaciho procesu, schvaluje se podle zakona z doby, kdy RT6 poprve vyjela, ...)
A nekterou z tech vyjimek mohl DU podminit najezdenim kilometru jak v Praze, tak a v Brne. (tak to alespon vidim ja)

RT6N2 by se mela schvalovat jako uplne novy typ => staci mit jeden vuz a 'nekde' s nim najezdit kilometry.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 23:52:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Astry pozdějších serií už jsou prý podstatně lepší, než z těch prvých. Toliko, co si pamatuji z diskuse o tom, jak v OVě "odpadávaly plechy" a podobné veselosti. Taky mi nepřijde zrovna ideální, že v Astrách praská vnitřní plášť přechod. měchu (Olmüz, OVa), že (údajně=bez záruky) se nedoporučuje používt klímu, prže odpaluje pojistky(?), že ze začátku se nedařilo mít nezalmžené čelní sklo při vlhčím počasí (co dnes?), že známá anabáze s brzdama...
Mnozí jistě rádi doplní další. Rezonující obložení+madla a odfláknuté dílenské zpracování (slícování dílů) nezmiňuju...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
Martins
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 00:07:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton :
Stále si ještě pamatuji na ten nezapomenutelný zvukový zážitek z jízdy v zádním článku prvních Aster po cca roce nebo dvou v provozu ? Prostě, jako když pustíte příborník na kolečkách ze strmého svahu

Hodně závisí i na souhře náhod. Některé Astry vidím v provozu každý den (uvádím jen vozy s reklamou nebo se zbytky reklamy, které dokážu z dálky nebo protijedoucí tramvaje jednoznačně identifikovat) 1203, 1210, 1212, 1214), některé střídavě jasno až zataženo (1209, 1211) a některé nevidím pomalu jak je rok dlouhý (1202).
Ženy bez mužů vadnou, muži bez žen blbnou :o)
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1071
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 07:55:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktuálně o Astrách z Plzně: Z jedenácti vozů je aktuálně dnes schopné jízdy šest vozů a máme šest garantovaných nízkopodlažních pořadí. Závady jsou různé, ale převládají nyní nějaké závady na spojkách. průběžně se to však opravuje ...
Vladass: ono je také možná rozdíl prohánět Astru na rychlodráze s kolejemi na zvláštním tělese a v městském provozu třeba i s loužemi ... Údajně jste také byli jediní, kteří neměli problémy s původními brzdami Wabco.
Jinak k RT6 mne jako nezúčastněného pozorovateli zaráží, že skutečně pražská modernizovaná RT6 nejezdí ani žádné zkušebky. Pak to totiž skutečně působí nějakým "politickým" důvodem. Tramvaje podobné koncepce v Evropě normálně jezdí a tady když se vyměnilo spoustu klíčových věcí, tak se zase nic neděje.

(Příspěvek editován uživatelem Honza_Šlehofer leden 20, 2006)
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1539
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 09:36:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton:
Ale jezdí! A vůbec netvrdím, že to byly a jsou bůhví jak skvělé vozy, ale oproti RT6 se je podařilo dostat rychle do provozou a dnes si tuto koncepci kupuje Brno, Praha a Most. S každžm novým produktem jsou určité problémy, ale vylaďovat RT6 6 let, tak to je na mě moc silný kafe.

Honza Šlehofer:
"Politická rozhodnutí" - Možná, to by tu, ale nesměly jezdit ani reko Kačeny, protože ty by si přeci taky kaštani mohli splést s tou supernovou tramvají...
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 10:33:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobré dopoledne, neměl jsem čas to tady včera už monitorovat bo jsem vyvíjel činnost.

Martine, já kolem sebe vidím docela dost pitomých bastlů, které se udržují v činnosti díky podpoře a na druhou stranu i dobré věci, které nefungují, protože autor nemá sílu ani peníze. A nejedná se zrovna o tramvaje. RT6 jsem neřídil, pracuji na trošku jiné straně oboru :-) :-) :-)

Na základě toho, co kolem sebe vidím, tak věřím, že svět není černobílý. Leccos jde, když se chce - heleť zase Ti dám příklad z Tvýho oboru - bude se stavět metpo na letiště oklikou Motol-Zličín. V předbémovském období by hafo lidí asi včetně P6 řeklo, že je to pyskovina na entou, ale chce se a tak to tam bude. Má to podporu ze strany výrobce nápadu. A taky to má zajisté podporu těch, co to budou stavět, bo to bude zakázka a zakázka produkuje zisk. Tak se do toho buší. A lidi to začnou chtít. Ber to jako příklad z něčeho, čemu zajisté rozumíš víc než já.

Nebo hele 14T. Super tramvaj. Akorát má ty přední dveře pro řidiče. To je pyskovina jak bejk quli slepejm. Ale taky už ji chci a těšim se na ni :-) i když vim že neni nejlepší. Ale jeví se zatim dost spolehlivě tak ty dveře odpouštím a těším se na to.

OK a teď RT6. Není to špičkový vůz, to ne. Ale kdyby se chtělo a byla podpora tak prostě mohly jezdit. To je můj názor. Asi je jiný a divný, to už chápu, ale vyvolal tady debatu a to je asi dobře bo od toho ten k-rep máme.

Stejně jako v naší nedávné hádce v letišti, nemám už k tomu víc co říct, můj názor znáš, takže
Sbohem a díky za ryby.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 919
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 12:57:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Jako ty pendolína. Pyskovina - taková stísněná, blbě se tam se sedí, kouká ven malýma vokýnkama, není kam dát bágly a jsou drahá. Ale také se na ně těším, až se svezu :-) A tady se chce, je tu podpora, aby mohly jezdit, ale nestačí to. (zatím?)
Radim
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.19.26
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 13:52:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: Asi jsi vůbec nepochopil smysl mého příspěvku a v jakém kontextu byl uveden...
Místo toho tady taháš 100x omletý spor šmějdská Astra versus skvělé Trio-tramvaj nové generace.
Můžeš mi říct, co není pravdivé na mém příspěvku, na který reagovals???
A na poznámky k Astrám bych reagoval asi takto: Kdyby se v Martinově začaly vyrábět Astry v roce 1997, určitě by neudělali takové chyby jako ve Škodě, určitě by uměli hned lepit plechy, vybrat ty 100 funkční brzdy atd.??? Chápeš nebo ne???
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1647
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 16:27:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tou RT6 a schvalování je to hold těžký a složitý.
Já se docela dívimí Pragoimexu, že se téhle koncepce nechytil. Myslím, že by to mohlo mít úspěch. Ale to se těžko odhaduje.

Ale jo, je jasné, že naše Astry to mají jednoduší kvůli oddělenému provozu od aut. Ale v Litvínově, kde je podstatně více sněhu než v Mostě, také jednou určitou část v prosolené břečce s auty. Ale jinak určitě v tomto prostředí najedou méně než jinde!
Ono může mít podíl i mytí. U nás se myje hodně a špinavé tramvaje už vidět vůbec nejsou.

Proč pražská RT6 nejezdí nevím. Ale určité souvislosti s 14T to asi má, ale také mít nemusí.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1541
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 17:01:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
"Nekoukej černobíle - předbémovské období"

myslíš, že má Bém takovou páku? To víš, že nemá! Těch pitomců co o tom rozhodli nebylo málo a Bém měl jen pramalou páu na to, aby to změnil - ikdyby chtěl.

První dveře u 14T je to, co tu kritizuju na k-reportu od první chvíle.

"Kdyby se chtělo..." Zase samé kdyby. A já dodám, kdyby ta tramvaj byla co k čemu, dávno by jezdila.

Já bych si také moc přál, aby jezdila. I mně se líbila. Jen na to, proč nejezdí, mám jiný názor.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 17:53:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine ty mas opravdu inteligenci 5ti leteho ditete.
Nevim jestli dost poradne chapes duvody neprovzniho stavu vozu RT6.
V dobe jejich vzniku tedy v dobe kdy se jeste vrabely zrychly T3SU!!! to bylo to nejmodernejsi zarizeni na ceskych kolejich a bohuzel CKD nemelo dost casu u vozu postupne odsrtanit zavady aby mohly bez problemu jezdit a zkrachovalo coz podepsalo ortel smrti u techto vozu.
Jelikoz nastupcem CKD se stal Pars opravoval vozy on a napriklad 1801 je zcela provozni vuz staci prijit a nastartovat, 1802 je provozni tez jen se musi pred jizdou ozivit, 1803 temer stejny stav jako 1801, 1804 kanibalizovana pro ostatni tri vozy.
Duvodem neprovozu RT6 v Brne je neochota prazskeho DP zprovoznit alespon jednu svou RT6 nebot kilometry musely mit nabehany vozy jak v Brne tak v Praze-tak to naridil DU.
Jelikoz se na to Praha vysr*la RT6 v Brne jezdily az do roku 2004 kdy bylo temto vozum odebrano povoleni k provozu s cestujicimi nebot vsechny predepsane zkousky byly splneny.
A tak se cekalo na Prahu ta nic az nakonec vyjela zprogressovana RT6N2.
A ta nalita kilometry v Praze, schvali se jako ty a tak moznost schvaleni RT6N1 v puvodni podobe je vyloucena nebot se nedomnivam ze by Prazaci kvuli Brnu zrekonstruovali jednu svou RT6 do podoby 1801 a shvalili RT6N1.
Spis se pokusi schvalit zprogressenou RT6N2 a tak jedina moznost pro tyto vozy je reko ala 9101. A uvidime jak Prazaci budou postupovat jestli zrekonstruuji vsechny sve vozy nebo nabidnou odprodej Brnu-jestli tomu nebrani legislativa-at si je zrekonstruuje samo.
Tim se dostavame k rozreseni problemu proc RT6 nejezdi:
1) kvuli krachu vyrobce kdyz se musely vychytavat vady u treti strany(Pars)
2) neochota prazskeho DP udelat malou reko ktere provedl Pars na brnenskych RT6
3) tim padem nemoznost schvaleni RT6N1 diky prazske rekonstrukci na RT6N2(nemuze byt splnena podminka DU o provozu jak v Brne tak v Praze)
Takze snad uz ti doslo ze to nejsou nijak spatne tramvaje jen se zrodily zrovna v ne nejlepsi dobe a doplatily na to. Skodovka podporu ma a proto Astry/Anitry/Vektry jezdi i kdyz brousi koleje, desne skubou v obloucich a vubec pokud neni perfektni kolejovy svrsek stoji svezeni za prd. Takze se nenavazej do tech co se RT6 zastavaji nebot ty vozy opravdu nemohou za to co se o nich pise. Muzou za to lide kteri je privedli na svet ale bohuzel je nestacili dokoncit k plne spokojenosti vsech. Takze se laskave ulidni nebot v Brne jezdily RT6 minimalne do roku 2001 vcelku dost casto a prestaly jezdit az v roce 2004. To ze stoji v Praglu neni chyba vozu ale vedeni prazskeho DP.
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 20:13:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, bavil jsem se s jistým vysoko postaveným pánem :-) z hostivařských dílen. Ptal jsem se ho předloni, proč chtějí do Prahy tramvaje s neotočnými podvozky. Bylo mi řečeno, že je nechtějí, říkali tuším cosi o Bombardieru, který by se jim zamlouval více, ale na politickém jednání, kdy se rozhodovalo o výběrovém řízení, jejich slovo nemělo žádnou váhu.
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 20:51:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cheche, tak prý dnes RT6N2 čísla 9101 jezdila zkušebně !! (Dle zprávy Toma na diskuzi tram-forum.prazsketramvaje.cz)
M
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.1.253
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 00:01:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine:

proc asi DP Most, Olomouc,Plzen atd kupuji tramvaje koncepce Astra? neni to nahodou tim ze nic jinyho neni na trhu? zahranicni vozy na nas trh neprorazi, to je jasny - politika.

tak zacni konecne myslet, o brnenskych RT6 je to pravda, jsou opavdu funkcni a nejezdi jen diky Praze!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1543
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 09:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brněnské RT6 nejezdí kvůli DÚ, ne kvůli Praze.

A pokud vím, tak VŘ na nové tramvaje zněla jasně. Ne, že to bylo tak, že si každý koupil co bylo na trhu. To, že VŘ byla namíru ušitá Škodě je něco jného.

Izzy:
Duvodem neprovozu RT6 v Brne je neochota prazskeho DP zprovoznit alespon jednu svou RT6
Co je Praze po tom? Jaká neochota? Proč by měla Praha zprovozňovat RT6, jen kvůli Brnu?

Proč si Brno nepřejmenuje 1801 třeba na typ RT6N1R a neschválí jí jako Praha nový typ RT6N2?

Nesouhlasím s tím, že RT6 nejezdí kvůli krachu výrobce. Ona totiž jezdila velmi sporadicky i v době, kdy ČKD fungovalo. A vymlouvat se na to, že RT6, která byla vyvinuta v roce 1993, nejezdí dnes, je trochu mimo mísu.

neochota prazskeho DP udelat malou reko ktere provedl Pars na brnenskych RT6
Jaká neochota? To si Praha musí rekonstruovat vozy podle Brna? Není to snad její věc, jak si vůz zmodernizuje?

ty vozy opravdu nemohou za to co se o nich pise. Muzou za to lide kteri je privedli na svet
Všechny výrobky přivedou na svět lidé. A pokud si koupím krám, nezajímá mě, kde udělali soudruzi chybu. Prostě si ten výrobek už nikdy nekoupím, protože s ním mám špatné zkušenosti tečka
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
M
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.1.253
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 11:45:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin
Brněnské RT6 nejezdí kvůli DÚ, ne kvůli Praze
-prave re DU rekl jasne ze musi splnit podminky brnenska-splnila a prazska-prazaci se na to vsrali, takze ve vysledku brno s tim kvuli praze nic nenadela a kvuli prazakum nemuze jezdit s jiz plne funkcnimi a odskousenyma tramvajemi.

A pokud vím, tak VŘ na nové tramvaje zněla jasně. Ne, že to bylo tak, že si každý koupil co bylo na trhu. To, že VŘ byla namíru ušitá Škodě je něco jného.
- prave ze VŘ se dela presne na miru danemu produktu aby nemohl vyhrat zadny jiny vyrobce

vis jak bys nadaval kdyby sme v brne meli druhou 14T a vy v praze by ste bili zavisli na tom jestli ta nase bude jezdit ci ne a mi s ni schvalne nic nedelali a vam by vase 14t stala roky ve vozovne??? jen si to predstav.

ty jsi proste Martine uplne mimo, zlob se na me nebo ne ale si vedle jak ta jedle
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 12:07:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M presne tak...proste brnenske RT6 maji vsechny potrebne testy splneny a jediny ktery ji chybi je to stejne u jedne prazske RT6...tak uz Martine konecne pochop ze RT6 uz v Brne 5let cekaji na to co se bude dit v Praze a nedelo se celou dobu NIC! A co se tyce VR napred nam to pekne bojkotoval Inekon s Triem coz je koncepcne uplne to stejny...a pak stacilo pridat do VR radku ze Brno chce homologovane tramvaje a to znamenalo Astra/Skoda nebot Trio/Inekon provadelo teprv testy...takze kupuji se Astry/Anitry/Tria/Vektry z jednoho jedniyho duvodu...nejsou prachy na zahranicni 100% NP vozy tak se musi kupovat brusy z CR...
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 13:03:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Izzy: Vždycky jsem fandil brněnským RT6 a štvalo mě, že u nás se na ně kašle. Nepřeháníš to ale trochu s tou spolehlivostí ? Proč se dělala v Praze reko na RT6N2 ? Protože ty úpravy na 1803 prý vůbec nepřinesly kýžený efekt. Taky si pamatuju, že se na to tenkrát v Brně nadávalo. Nebo se mi to jen zdálo ? Nakonec, nejezdila 1801 víc než 1803 ? A jsem zvědav, jak dlouho by vydržela v provozu, pokud dostala povolení.
Jinak uznávám, že v Praze se s nimi něco mělo dít už dávno ! V tom roce 2001, co byly 1801 a nevim která od nás ještě v ČKD na repasi, tak tu pražskou hned při první závadě odstavili a nedělo se s ní snad vůbec nic.
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 21:34:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Se spolehlivosti to neprehanim jedina uplne zkompletovana RT6 je 1801...1803 mela byt ve stejnym stavu ale po tom co DU rekl ze nestaci dva vozy v jednom meste musim byt jeden Praha jeden Brno tak se 1803 trosku kuchla pro 1801...toz uvidime jak dopadne RT6N2 ale i tak je to zhovadilost pac doba uz je nekde jinde...RT6 sou hezky vozidla ale bohuzel kdyby CKD jak sem psal produkovalo kastle RT6S a do nich se cpali osvedceny podvozky, vyzroj treba od Siemensu mohli sme mit ceska NP 560/370mm vozidla s kapacitou o neco nizsi nez 2xT...a jeden schodek v interieru, plna zaruka na ty nejdulezitejsi komponenty...no co se da delat...
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 03:49:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, celý tento problém mi příjde totálně uhozený a spory o tom, kdo za to může ještě šílenější. Pokud jsem pročtením dvou stránek této diskuse nastudoval správně, tak přeci problémem nemůže být to, že si DPP zrekonstruuje svoje vozidlo jinak, než Brno. Je snad nad slunce jasný, že to je otázka jednání s DÚ, který dává evidentně nesmyslné požadavky. Nakolik jsou z jeho hlavy a nakolik jsou výsledkem svéřepé snahy schválit RT6 jako jeden typ je otázka, ale je to celý řešitelný. V nejhorším zahájí Brno znovu schvalovací řízení na RT6N1 jako nové vozidlo a pokud je v pořádku, musí to absolvovat úspěšně.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1546
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 09:58:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jtb:
Přesně tak!
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 11:08:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Izzy: RT6S...jó kdyby. Bylo by to bývalo fajn.

Jtb: Mně to připadá, jako když DÚ RT6 vůbec schválit nechce a vymýšlí různé proto takové broskvoviny.
David_pecina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 11-2003
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 11:10:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, mě se taky ta podmínka , že ke schválení RT6 v Brně musí být funkční RT6 v Praze zdá divná. Holt by muselo Brno ty 4 pražský odkoupit ( vyměnit) a bude po starostech.
Všichni jsou blázni, jenom já jsem tramvaj T3.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 11:17:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nebo odvézt brněnskou RT6 do Prahy tam to odjezdit (ale věřím že to má DÚ nějak vymyšlené aby to prostě nešlo :-) )
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1756
Registrován: 7-2003
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 11:31:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jednoduse, Schvaleni slo pro oba DP, kazdy ma sve specificke podminky a DU chtel overeni uprav v ruznych podminkach. Proto oba DP.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1652
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 15:53:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jtb: Souhlas.

DÚ je vůbec zajímavý. Pro schválení jednoho si klade, řekněme nelogické podmínky, ale překopávky typu wana, ze dvou T3 tříčlánkové vozidlo apod. mu nevadí!?!?
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 23:03:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, nevadí, to jsou přece jen úpravy schváleného a osvědčeného typu
Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 13:36:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče nostalgie po gigantu ČKD. Kdo chce kam, pomozme mu tam. Za krach těchto velkých podniků může "česká" cesta privatizace, kde chyběl silný kapitál, který prostě nebyl. Všechny velké strojírenské podniky, které byly privatizovány touto cestou: Škoda PLzeň, ČKD, LIAZ, Tatra, ..... prostě zkrachovaly. Lidé nadávaly na privatizaci Škody Mladá Boleslav do německých rukou. Přitom, kdyby ŠMB nebyla takto privatizována, dneska se u nás nevyrobí ani jedna škodovka. Tak tu nenadávejte. Mnozí z vás se na tom krachu svým uťáplým maloměšťáckým českým nacionalismem aktivně podíleli. V roce 1992 jste ve volbách zvolili nacionalistickou cestu privatizace, tak si dneska neztěžujte.
bbf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.123.56
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 14:33:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chlapi, bezte do riti s politikou! Taky bych se mohl rozepsat, ale jestli sis nevsiml, tak je tohle DF o salinach a tyhle hospodsky kecy tady nikoho nezajimaji.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1555
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 14:45:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HHH:
Jo a taky kdyby nepřišel rok 1939, mohla ta Škodovka dnes naopak vlastnit VW. V roce 1990 jiná cesta pro Škodu nevedla, ale za to nebudu Němcům líbat zadek. Protože právě nebýt jich před více jak šedesáti lety, kdoví co by Škodovka a vůbec celý český průmysl znamenal dnes? Je to sice jen spekulace, ale.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 751
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 17:26:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to sice jen spekulace, ale.

tyhle kdyby kdyby jsou na nic, berme situaci tak, jak je.
pro trochu sebereflexe jen dodávám, že ekonomika českých zemí byla od roku 1918 na sestupu, a s následky roku 1929 se čs. hospodářství vyrovnávalo spolu s Francií nejhůře a nejdéle z celé "vyspělé" Evropy.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1558
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 17:43:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel:
Jo a proto se ČS řadilo mezi 8 nejvyspělejších zemí světa a proto jsme do roku 1918 živili celou rakouskou monarchii. Mimochodem, čím se tak sestup projevoval? Škodou, Tatrou, Baťou, ČKD? Možná, že ty kdyby jsou na nic. To, ale neznamená, že budu Němcům děkovat za vzkříšení Škodovky, protože oni jí do toho hnoje před 67 lety dostali.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 23:39:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hoši, nad skripty z hospodářských dějin a se zítřejší zkouškou na krku se docela usmívám nad touto debatou. Pravda je imho někde mezi vámi oběma. V roce 1914 byly sice české země tím nejrozvinutějším z monarchie, ale to bylo spíš tristním stavem byrokratického molochu zvaného R-U, než nějakou světovou vyspělostí. Přesto zaznamenala ČSR velmi významný hospodářský růst, dílem díky liberálnímu prostředí a dílem díky dobré politice státu. V největší konjunktuře 1924-1929 se opravdu řadila mezi nejrozvinutější země Evropy, nicméně s tou Top8 bych byl hodně opatrný. Pokud ano, spíš to platilo jen pro české země, zbytek republiky byl někde jinde. A pak přišel opravdu velmi ostrý kopanec v podobě hospodářské krize, kterou opravdu nejhůře zvládala spřízněná Francie, což se projevilo díky profrancouzské exportní orientaci ČSR na exportu. Krize "trvala až do jarních měsíců 1936," tzn. do doby, kdy již v Německu dávno probíhala státem hnaná konjunktura, "a krátké období vzestupu bylo vystřídáno již v roce 1937 cyklickou krizí, která postihla většinu Evropy"
(Faltus-Průcha, Všeobecné hospodářské dějiny 19. a 20. století, necituji doslova, ale z hlavy...)

Srovnávat jeden z průmyslových podniků osmdesátimilionového Německa se sice významným podnikem, jenže v dimenzích patnáctimilionového Československa zavání neinformovaností. Co by, kdyby...to se spíš ptej soudruha Grebeníčka nebo na ruské ambasádě.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 752
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 23:50:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jtb: dík za upřesnění!
a hodně štěstí u Zk:-)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1559
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 09:09:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jtb:
Celkem suhlas. Ikdyž krize 30. let postihla většinu Evropy. A jistě také souhlasím, že bych se měl ptát soudruhů Grebeníčků. Jenomže ti soudruzi se po východní Evropě rozleli kvůli komu? Jalta byla konečným důsledkem toho, co dříve začalo v Mnichově.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 10:29:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevěřím tomu. ALe pokud to tak je, stačí počkat, až všechny pražské budou RT6N2 a pak mohou ty brněnské RT6N1 vyjet.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 12:30:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HHH: Bohužel právě tak to není.
VYSMÁTÝ ÚNOR SE ŠKODOU 14T
M
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.1.253
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 00:12:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to nepujde, prave proto ze se praha rozhodla pro reko na typ RT6N2 v Brne mame RT6N1 tudis neco jineho :-(((
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 11:47:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že jste to probrali hodně do hloubky. Takže za problémy RT6 může vlastně senilita Františka Josefa 1.
Trolejbusák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 16:50:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel_v:no asi jo protože to ještě asi nebyly auta tak neznali brzdy
ICQ:192-449-432
mail:smardik.Kubik@seznam.cz
Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 01:58:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud budou RT6N1 jenom v Brně nemusí najet nikdo nikde nic. Protože budou odježděný kilometry u všech. Ty pražské všechny budou RT6N2. Já nevěřím, že to v Brně nemělo problémy. Já slyšel, že se to při jízdách sralo a proto to v Brně odstavili.
Trolejbusák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 16:09:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzík honzík Honzík:jo to je pravda a proto je v brně jen jedna a té blbnou brzdy a zbytek někde ve šrotě
ICQ:192-449-432
mail:smardik.Kubik@seznam.cz
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1773
Registrován: 7-2003
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 16:34:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

trolejbusak: chjo a proto maji v medlankach 4 papirovy modely v meritku 1:1 ne ?

Kdyz nic nevim, aspon nepisu nesmysly. Pojizdny sou 1801,1803, 1802 odstavena bez reko, 1804 vybrakovana na ND.
Nejezdej pac nemaji povoleni Drazniho uradu pro jizdy.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Trolejbusák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 17:20:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pvvs:a tu informaci máš jak dlouho starou?5 let?
ICQ:192-449-432
mail:smardik.Kubik@seznam.cz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace