K-report
 

Archive through 14.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archive through 14.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 10:06:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám nápad: Ta Evropská je dlouhá a rovná, že jo?
Přistávací dráha potřebuje taky být dlouhá a rovná, že jo?

(Ještě nějaký problém potřebujete vyřešit?)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 786
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 11:07:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: Ano, občas narvaná. Proto že mám občas hlad si nebudu kupovat celou Delvitu.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 513
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 12:16:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já myslím,že by po městských volbách, mohli konečně po 40 letech komunismu a 17 letech demokracie spojené s feudalismem a úplatky, usednout do křesel v zastupitelstvu konečně NORMÁLNÍ lidé,kteří se nebudou handrkovat o píč..... a zjistí,že metro B je na dosah,je to za hubičku oproti metru A a vyřeší to velmi komfortně celou dopravu na Letiště.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 13:07:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... úplatky, usednout do křesel v zastupitelstvu konečně ...

Pane Akribiusi, na volební kampaň Vaší nové strany přispějeme částkou půl miliardy.
Věřím, že naše plodná spolupráce vydrží celé volební období.
S pozdravem
předseda lobbyistického sdružení cementáren a betonářského průmyslu

Tak nějak jsi to myslel?
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 13:28:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Ano, v Somálsku také lidé hladoví, tak proč my bychom měli právo jíst?
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 13:43:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj-asi je to tak všude na světě:-( Ještě,že nemám moc!
Jinak ale to metro B je zkrátka podle mě asi nejlepší a poměrně levná varianta.Vždyť nemusí jezdit zabetonované v tunelu alespoň v části své trasy.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 14:12:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arikbus: V Praze musí.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 14:22:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Praze musí

od qětna už néée!
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 650
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 14:25:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: Proč? Vždyť již existují nadzemní úseky... A myslím si, že úsek Zličín-Letiště by mohl být ve většině trasy nad zemí. Celkově si ale myslím, že by to bylo příliš drahé v porovnání s tím, kolik by tam poté jezdilo lidí. Zdá se mi, že stavět novou trasu metra pro interval 10 minut ve špičce je poněkud rozhazovačné...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 788
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 15:01:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne. Železnice. Projděte se podél západního plotu letiště a pohledem zjistíte , že od TS2 pod zemí by bylo 500 m, 500 m v zářezu a kilometr otevřenej a napojeno na zličínskou trať u ruzyńského zhlaví Hostivic. Záležitost za pár miliónů a půl roku výstavby.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 16:32:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Problém je ale v tom, že by se tím součastná situace nijak nezlepšila, jelikož by se neurychlila doprava z letiště do centra (pomalá trať)... Stálo by to celkem velký prachy (přes miliardu) a výsledkem si nejsem jist, tj. nevím, zda by takové spojení bylo využívané, jaká četnost vlaků by byla využita a jaké vlaky... Pokud by měla trať Smíchov-Hostivice sloužit pro dopravu (a docílila potřebného efektu) na letiště musela by být výrazně opravena, měly by na ní být nasazeny nějaká desira a frekvence zaplněných vlaků by musela být tak 15 minut ve špici, což za prvé nevím jestli je reálné, za druhé si myslím, že za cenu takových nákladů na opravu a provoz by bylo výhodnější rekonstruovat a eletrifikovat Buštěhradku s nasazením Ešusů a možných pokračováním do Kladna.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1803
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 17:35:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
A píše tu někdo, že jinde problémy nejsou? Jsou, ale dají se řešit jen obtížně nebo za velké investičné podpory. Letiště se dá přechodně řešit ze dne na den a to levněji, než posilovat jeden kloubák za druhým, plnit Evropskou s Kulaťákem a pravidelným cestujícím otravovat život.

Káem:
Ano! A co takto do toho půl roku (cca září) vymyslet něco opravdu levného a kapacitního, co by zvládlo letošní sezónu šestipruh, kilo, nádraží na louce

Dejvice:
Asi tak. Všichni ví, že letiště vyřeší koleje, ale co přechodné řešení do té doby než tam budou (10 let)?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1804
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 17:38:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
Sorry. 75 mega.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 18:10:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Až bude hotové nové ZZ na Béčku a bude posíleno v okrajových částech, tak bude asi nejlepší 100+B
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 18:11:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: Myslíte nadzemní tunely? To nemůžu považovat za povrchové vedení metra - to je podle mě tohle:Wien, U1, Kaisermühlen
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1805
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 18:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice:
Ne. Hned teď.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 18:19:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: ...to jsem čekal. S propagací 100-ky bych klidně začal hned, protože bude chvíli trvat než se to zafixuje... Ale pořádný "převrat" bych udělal až po posílení linky B, protože nacpaná bývá nechutně.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 18:26:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: No, pořád jsou ale ty tubusy levnější než tunely - můj odhad je, že cca 2x. Ale máte pravdu, že Vámi vložený obrázek vystihuje variantu, kterou lze považovat za skutečně povrchovou, tj. značně jednoduší a levnější. Něco podobného bych si představoval i na relacích jako byla zmíněná Zličín-Letiště. Jinak, proč si myslíte, že tento druh vedení metra je v Praze správou neprůchodný?
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 19:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: Protože se to tak nikdy nedělalo.
Samozřejmě bych byl velmi rád, kdyby se to tak dělat začalo - pokud možno už před deseti, dvanácti lety.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 20:13:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: Tak jen doufejme, že tato podivná konzervativnost lidem nezůstane... Byl bych rád, kdyby se prolomily ledy i u přijímání městské železnice a rychlých, klidně částečně podzemních, tramvají s kapacitními soupravami...
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 20:20:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: Tak tak, nezbývá než doufat - že za nějakých třicet, čtyřicet let už nebudeme mít při pohledu na některé v blízkém zahraniční běžné věci pocit kulturního šoku.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 09:04:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že za nějakých třicet, čtyřicet let už nebudeme mít při pohledu na některé v blízkém zahraniční běžné věci pocit kulturního šoku

znova opakuju - už v qětnu 2006 .
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 665
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 09:14:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bebop: Co se stane tak převratného za měsíc, smím-li se zeptat?
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 09:21:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba Depo Hostivař...
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 09:32:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za 6 neděl? A jak to tam vypadá teď? Stihne se to?
...Dovolím si k tomu znovuotevřít starší diskusi: Už někdo ví, jak potom budou jezdit autobusy? Pokud zanikne přestup na Limuzské, tak to bude pro některá spojení docela pech...
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 09:42:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: To tedy moc převrat není - jedna povrchová stanice v polích... Pro mě budou významným krokem pořádné rekonstrukce TT, které jsou ve zuboženém stavu, stavba TT do Suchdola s tunely, stavba polopodzemní TT místo metra D, stavba "rychlodráhy" na letiště a do Kladna, oprava hl.n., pořádný systém linek S-Bahn atd.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 09:42:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3 - Třeba Depo Hostivař...

jasně. já myslím, že v pražských poměrech to bude docela revoluce. Metro s lidmi na povrchu.
Doufám, že tím vznikne pěkný precedens.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 10:00:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: Co jsem někde viděl, tuším že přímo na Ropidu, tak všechno co teď přijede od Uhříněvsi/Štěrbohol na Skalku bude končit na Depu Hostivař (tj.163,26x a všechny RegBusy). Dále tam bude zajíždět 208,212,238. Pro přestup na Limuzskou má být zřízena "úžasná" linka 146 z Depa Hostivař-Limuzská-Sídl.Malešice-Spojovací-Českomoravská, provoz pouze v PdŠ, i=15 minut.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 10:31:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Dejvice: Převrat ne, jen malý krůček... Rozhodně neni v polích a já už se nemůžu dočkat ! V ostatnim máš sámo pravdu.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 790
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 10:51:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: vycházím z toho že Buštěhradka je dlouhodobě neprůchodná - P6 se upnula na metro, kolem jsou vlivní majitelé vil, nějaké zastávky by tam být musely, ostatně končí na Masaryčce a to i po dobudování nového spojení moc perspektivní není, a i kdyby , tak Masná je pro lokální dopravu.
Naproti tomu Semmering vede přímo na Hlavní a odtud do celého světa :-), zastávky by na něm nemusely být žádné (viz nynější frekvence osobních vlaků) dočasně by se zvládlo jezdit jednokolejně při aktivovaných výhybnách, na elektrifikování to není dlouhé a zdvojkolejnění nebude až na Žvahov problém. Při šikovném zaústění letištní odbočky do Hostivic by mohla ožít i trať přes Rudnou a máme de facto dvoukolejku.
Jezdily by tam 471, se kterými se do Pardubic, Hradce, Ústí n.l. dojet dá pohodlně a rychle, Plzeň a Budějice holt přestup na klasiky,(nebudeme-li mít 671 :-)) ale hrana hrana.
No a Kladno by si pak samo řeklo, že to chce taky.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 668
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 11:08:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Osobně si myslím, že z Kladna a letiště je daleko větší poptávka do Dejvic a přímo do centra, nikoli na Smíchov a na Ústí nad Labem, Pardubice... Navíc v součastnosti jede rychlík z hlaváku na Zličín půl hodiny, tj. bez výraznějšího zásahu do tratě pojede vlak na letiště cca 40 minut, což je oproti 25-ti minutám z Masny docela rozdíl. Do Kladna by to bylo třeba hodinu. Takové spojení by podle mě nenašlo zdaleka takovou poptávku, velký potenciál cestujících, jaký naskýtá Kladno a letiště, by zůstal nevyužit a lidi by nadále jezdili vesele na letiště 119/taxi/minibus a do Kladna busama s intervalem 5 minut ve špici... Počet cestujích mezi Prahou a Kladnem by se podle mě nezvětšil a na letiště by jezdily poloprázdné (lidé ze Smíchova) vyřazené žabotlamy v ubohém 30-minutovém intervalu :-))))
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 791
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 11:15:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kladno by bylo až v druhé řadě. Ti ať si klidně jezděj splašenejma krávama s krabičkama v nepravidelnym intervalu Buštěhradkou, řešil jsem především dopravu na letiště a to dopravu cizinců. Těch 30 minut Semmeringem dělá uštvaná 843 nebo 854 s jedním až dvěma přívěsy, což je týrání vozidla i po rovině, myslím že 471 by to vyběhnula (pokud by nebyla jiná omezení) podstatně rychleji.
A když si turisti mohou podle Martina zvyknout na variantu 100+B, proč by Kladeňáci nemohli ocenit variantu vlakem až na Hlavák. Ostatně myslím si, že cesty kladeňáků do Prahy přes P6 jsou dány jen tradicí, "že se to tak dělalo dycky".
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 669
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 11:37:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že část Kladeňáků pracuje v P6... Jinak opravovat trať Smíchov-Hostivice a stavět novou trať Hostivice-Letiště jen pro cizince mi připadá trochu rozhazovačné... Já jsem pro komplexnější řešení, které vyřeší téměř všechny turisty, podstatnou část zaměstanců letiště, Kladeňáky a bude také alternativou k tramvaji/busu pro lidi z Ruzyně a Liboce, tj. pro stavbu tzv. rychlodráhy. A politicky průchodná snad také bude když Stredočeský kraj a letiště začnou vyvíjet na hlavy P6 tlak... Spor Masna versus Havák je další kapitola. Osobně jsem trochu rozpolcen, protože lepší polohu (MHD, centrum) pro příměstskou dopravu má Masna, ale centrum železniční dopravy (přípoje) je a má být na Hlaváku... Myslím si, že vlaky od Pardubic, Nymburka a možná i Kladna by měly končit na Hlaváku, respektive pokračovat v případě průjezdného systému S-bahn, ale vlaky od letiště je podle mě kvůli výše zmíněným důvodům lepší ukočit na Masně, případně i vlaky z Kladna.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 669
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 11:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

stavět novou trať Hostivice-Letiště jen pro cizince mi připadá trochu rozhazovačné

Pokud si pamatuji, "zákaz používání" určité linky (119) pro určitou skupinu cestujících (zahraniční letecké cestující) tady navrhovali jen někteří diskutující - občané Prahy 6.
Takže zapomeneme-li - konečně po 16 letech - na upřednosťňování některých a zakazování pro jiné, proč by čeští turisté a čeští služební cestující (1/3 obratu letiště) a letištní zaměstnanci (mimo sezonu řádově polovina lidí, kteří se na/z letiště musí dostat) nemohli tímto vlakem jet? Protože jede po blbé trase do blbého místa? Nikoliv, on se od trasy 100+B vzdaluje maximálně o pár set metrů.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 670
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 12:28:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Jde o to, že se do výstavby spojky + eletrifikace vloží nemalé peníze a nedojde prakticky ke zlepšení (především u jízdní doby). Podle mě se akorát lidé více "roztrousí" (100/119/vlak) a vše bude vykazovat velkou ztrátovost, protože bude logická snaha o zachování určité "městské" frekvence spojů. Myslím si, že letišní zaměstnanci by takové spojení využívali pouze do velmi malé části Prahy (Smíchov, Žižkov...), protože se jim nevyplatí se trefovat do nějakého 30-minutového intervalu a navíc přestupovat někde na Smícháči. Turisté by takového spojení mohli využívat více, stejně tak čeští mimopražští turisté.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 13:07:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

B skutečně až po zkulturnění.

Včera ca. 18,30 Florenc směr Zličín - akutní potřeba "došťouchávače", i = 6 minut oproti ca. polovičnímu C s poloprázdnými vlaky.

Dnes dopoledne po výstupu z busu na Butovicích čekání 8 minut než se něco přihrabe, poté solidně na stojáka na SN (cizincům by se asi muselo šlapat po kufrech...), dál dobytčák.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 670
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 13:22:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

se do výstavby spojky + eletrifikace vloží nemalé peníze

K turistům v Praze viz dnešní pražská MfD:
Devadesát miliard korun. To je částka, kterou loni zanechali v Praze turisté ze zahraničí. Za to by se daly pořídit například tři automobilky Hyundai.
„Absolutně přesná čísla sice nejsou známá, podle našeho odhadu přináší Praha do státní pokladny zhruba osmdesát procent všech příjmů z turistiky, které republika má,“ říká Pavel Vančura z Českého statistického úřadu.


Bohužel, v Česku si stále ještě ne každý uvědomuje, že nelze jen žít z dědictví minulosti, ale je třeba občas i něco investovat. Přičemž jako "česká varianta investování" mi připadá: No když už se teda musí, tak ať z toho taky něco mám. Takže proč investovat pár (železniční koleje), když stejný efekt přinese pár desítek (metrový tunel).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 792
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 13:27:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkuste prosím myslet na to, že se nebude moc zvyšovat podíl lidí s cílem v Praze, ale že poroste (měl by ve zdravé zemi růst) podíl lidí z letiště do zbytku republiky. Nedostanou-li se z Prahy civilizovaně například do Brna, poletí do Vídně nebo do Bratislavy a pojedou tam odtud a my utřeme hubu. Vlak přes Semmering zatím neznamená stavět novou trať. Za cenu minimálních nákladů by se ukázalo, je-li to životaschopné. Btw. Semmering má i příznivější sklonové poměry než Buštěhradka. A srovnávat vlak bez přestupu s kombinací gumokolo-kovokolo (100-B) je sabotáž. Znova, ten vlak naprosto nemá být pro nějaký zaměstnance. To bude bonus, pokud tím pojedou.Ale vykopne -li někoho vlak na Masně a jděte dál do metra nebo na taxik nebo na jiny nadraží, tak každej vleze do taxiku rovnou na letišti. Zaměstnanci nepotřebují interval, ale 3x2 páry spojů denně v 6,14 a 22 hodin.
Obávám se , že v případě Buštěhradky bude politika silnější , než sebelépe vyargumentované technické řešení a že technici by se měli soustředit na schůdná řešení a ne si myslet, že politici (podpoření penězi lidí z Ořechovky) změní názor
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 14:23:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Takže proč investovat pár (železniční koleje), když stejný efekt přinese pár desítek (metrový tunel).

Jenže ono to nepřinese zdaleka stejný efekt. Modernizace buštěhradky s odbočkou na letiště má tyto výhody: 1. poloviční jízdní doba oproti busu+tramvaji/vlaku přes Žvahov, 2. trasa vystihuje nejsilnější proud cestujících z letiště a Kladna, tj. 119+A/busy Kladno-Hradčanská - tyto výhody jsou podle mě velmi podstatné pro konkurenceschopnost oproti busu do Kladna i na letiště. A cílem nového kolejového propojení centra Prahy a letiště a Kladna by podle mě mělo být: co nejlépe konkurovat busu za vynaložení výrazně menších investic než u metra - v důsledku by to mělo přinést rychlejší, komfortnější spojení, větší ohled na ekologii a zlepšení dopravní situace a Evropské a Vítězném náměstí. Jenže propojení letiště s centrem přes Žvahov by podle mě v konečném důsledku znamenalo: výrazný úbytek lidí cestujících 100+B, téměř nulový úbytek lidí u 119+A (kterou by podle mě měla rychlodráha primárně odlehčit), nulový úbytek busů Kladno-Hradčaská (k nimž by byla podle mě rychlodráha konkurenceschopnější).

Přičemž jako "česká varianta investování" mi připadá: No když už se teda musí, tak ať z toho taky něco mám.

Přestože jsem z Dejvic, tak z toho prakticky nic mít nebudu (akorát prach ze stavby :-)), protože na letiště jezdím tak jednou za rok a na Kladno také téměř nejezdím... Jinak si ale myslím, že by to byla blbá investice, kdyby z ní nikdo nic neměl, ne? :-)

Káem:A srovnávat vlak bez přestupu s kombinací gumokolo-kovokolo (100-B) je sabotáž.

Proč sabotáž? Myslím si, že takové propoení letiště s "centrem" je právě náhradou za 100+B a ke 119+A je to jen doplněk...

Zaměstnanci nepotřebují interval, ale 3x2 páry spojů denně v 6,14 a 22 hodin.

Zaměstnanci ve třech párech vlaků :-))) To máte zvláštní představy o počtu zaměstnanců letiště, nebo již přestáváte věřit tomu, že by většina jezdila vlakem, ne? Ale hlavně si neuvědomujete, že stavět novostavbu za miliardu a opravovat stávající trať za další tři, se nevyplatí pro provoz městských vlaků v nějakém hodinovém intervalu.

Nedostanou-li se z Prahy civilizovaně například do Brna, poletí do Vídně nebo do Bratislavy a pojedou tam odtud a my utřeme hubu.

Přímé vlaky z Brna na letiště stejně asi těžko budou jezdit, protože není nikdo, kdo by takovou srandu zaplatil. A pokud již lidé budou muset přestupovat, tak je snad jedno, jestli pojedou přes Veleslavín nebo přes Zličín, ne?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 14:31:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

poroste (měl by ve zdravé zemi růst) podíl lidí z letiště do zbytku republiky

Proč? Ve "zdravých" zemích mají letiště s mezinárodním provozem všude, kde si to byznys žádá a letiště s turistickým provozem všude, kde je potřeba (v zásadě taky byznys). V opačném případě to mají Brňáci na Schwechat o 1/3 blíž.

Znova, ten vlak naprosto nemá být pro nějaký zaměstnance

Bojíš se, že by vexlovali eura za koruny a tím ohrožovali státní banku? Proč by z daní občanů mělo být postaveno něco, z čeho by byli občané vyloučeni?

3x2 páry spojů denně v 6,14 a 22 hodin

Chceš tím naznačit, že v případě určitých volebních výsledků budeme opět chodit na směnu na šestou a běda tomu, kdo přijde v 6:02?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 793
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 14:36:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: Neber to jako urážku, ale zkus dohlédnout dál než na dvoreček přepravy 119 a metra A. Kdyby byly koleje na letiště, tak se okamžitě najde někdo (přinejmenším letiště, potažmo ČSA nebo jiný dopravce) , kdo takový vlak zaplatí, tak jako se našel někdo, kdo zaplatil AE a platnost letenky/jízdenky v metru C mezi Hlavákem a Holešovicema. Prostě tahle opičárna je jen proto, že Pendolino neumí dojet na Letiště, ale ani do Ruzyně či Hostivic.
To co 119 vozí hodinu (10 busů po 100 lidech) odveze jedna spřažená 471.
Jinak, nemysli si, že se něco nezmění. Jen co bude dokončena R6 alespoň v úseku BH-Fialka, uvidíš jak kladeňáci začnou vyjíždět z města směrem na Prahu na druhou stranu...
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 673
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 14:37:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: ...nebo již přestáváte věřit tomu, že by většina jezdila vlakem, ne?

Omlouvám se za tuto větu, spletl jsem si Vás s Arj... Vy přece žádné zaměstnance do vlaku nepustíte, že? :-)))
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 794
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 14:41:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

arj: ale prd, řekl jsem, že zaměstnanci se tím budou vozit jako bonus. Ale pro zaměstnance fakt stačí ta 119. Tak jako obyvatelé JM jedou na letiště stále častěji C+AE, protože když někam letěj, tak 45 korun navíc je nic a kvalita přepravy nesrovnatelná. (osobně ověřeno).
Nejde jen o "zdravé" země, ale i o příslušně velké. Letecké pokusy z Brna a Ostravy kamkoliv soustavně a opakovaně ztroskotávají i když jsou podporovány horem dolem. V ČR to letadlo nevytrhne.
Pokud v Bruselu mají představu, že v ČR je státní banka, pak souhlasím s klausovým názorem na Bruselské byrokraty.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 674
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 14:50:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Z toho letiště na Holešovice to bude pěkná vyhlídková jízda, ale nikoli rychlé komfortní spojením, protože to půjde absolvovat tak za hodinu a navíc pro malou využívanost se na nově eletrifikované trati nasadí šukafony :-)

To co 119 vozí hodinu (10 busů po 100 lidech) odveze jedna spřažená 471.
To by byl ovšem trochu masakr, ne? Jenže já stále tvrdím, že Ešus z letiště přes Smíchov na Hlavák nebude náhradou 119-ky, protože to je jiná relace a navíc kombinací vlak+něco to nebude do většiny míst v Praze rychlejší. A navíc si myslím, že na hodinový interval nebude nikdo zvědavý... Turisté i zaměstnanci pojedou raději stále fungující 119-kou, případně 100-kou...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1806
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 14:57:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káeme, pokud chceš argumentovat, aspoň nelži. Kde jsi vzal takovou kravinu, že obyvatelé JM jezdí na letiště AE? Podle všeho, nikdo AE stále a pořád nejezdí. Vidím to denně na vlastní oči. Přečti si diskuzi na stránkách P6. I obyčejní kaštani si toho už všimli. Nebude to trvat dlouho a MF nebo Šíp se toho brzy chytnou taky. A pokud se přeci jen někdo v AE objeví, opravdu se jedná o jednoho až dva cestující z vlaku. Všichni moc dobře víme, že z JM na letiště nikdo AE nejezdí, jen ty to tu prezentuješ jako fakt, který je ale spíš tvým zbožným přáním, než realitou. Už se prostě smiř s tím, že AE je a bude v této podobě propadák. Tedy pokud ho jako takový nezrušíš a nezavedeš místo něj jinou linku po stejné trase, akorát s "detailem" zastávky na Dejvický, který popře celou linku jako takovou (letadlo><vlak)!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 795
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 16:21:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty toho Martine ještě mnoho ani netušíš, o vědění pak nemůže být ani řeči. Ale mě se to fakt nechce dohledávat v DPkontaktu nebo kde jsem to čet.
Prostě s variantou 100+B jsi tu jediný.
Dejvice: Jistě, ale to co odveze vlak, o to se ulehčí 119 a bude moct jezdit komfortně poloprázná v int 10/20/20. Ale na co Holešovice? Prostě přímej vlak Letiště - Hlavní - Pardubice. další Letiště-Hlavní-Ústí. Další Letiště-Hlavní-Hradec. A máme interval 20 min. Jako nic. A mezi to klidně trojtlam Letiště - Hlavní-Libeň-Hostivař-Uhříněves. A je tu 10 minut jen tak mimochodem, ani jsme se do toho nijak zvlášť nenutili.
Přátelé, TAKHLE to bude.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 678
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 18:26:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Ještě najít dostatek cestujících každých deset minut pro vyhlídkovou jízdu přes Semering a trať zdvoukolejnit... Bude to sice stát celkově třeba 6 miliard, tj. polovinu toho, co by stála rychlodráha, pro Kladno to bude mít nulový význam, budou tam prázdné Ešusy v 10-minutovém intervalu, ale Káem to přece zaplatí!

Přátelé, TAKHLE to bude.
Tohle věštbou si nejsem vůbec jist...
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 18:49:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je na tom tak úžasného, vést metro po povrchu?

Je to hnusné, hlučné a jedinou výhodou je dejme tomu cena. Ovšem z hlediska dlohodobého horizontu cena dávno vyšumí, ale hluk a hnus zůstane.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 680
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 18:59:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heky: A silnice by jste dal také pod zem? :-) Jinak mohu-li se zeptat do koho to bude hučet v úsecích jako Zličín-Letiště? A ta cena je poměrně podstatná, když v součastnosti vyžírá výstavba metra takových peněz, že není na opravu tramvajových tratí v "havarijním" stavu, není na výměnu 40 let starých T3 a vozový park metra na tom je tak špatně, že nelze ve špičce posílit přecpané Béčko...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1807
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 19:29:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Kdepak, rozhodující je kolik vidím na valstní oči cestujících v AE, ne kolik píší propagandistická periodika. A já a všichni ostatní tam také nevidíme nikdy nic. Můžeš mi to prosím vyhledat? Jedině tak pak bude tvá verze min. věrohodnější.

Kdepak jediný. Ani na k-reportu ne. Jsou tu tací, kteří mi dávají za pravdu. Problém je v tom, že tento názor má už většina zaměstanců letiště a lidi, kteří tu žijí. Pro mou smůlu a tvé štěstí, nechodí sem na k-rep.

to se ulehčí 119 a bude moct jezdit komfortně poloprázná v int 10/20/20
Opět lžeš. 119 přijíždí z letiště ráno mezi 6-8 do zast. Dědina úplně prázdná. Ze zast. Divoká Šárka odjíždí většina spojů na st. č. 4. Podobný scénář se opakuje z Dejvické na Dědinu odpoledne. Pokud se tedy dokáže naplnit kloubák po pěti minutách ze tří zastávek 100 lidmi, tak by ti SD po davceti minutách nepobíral. Můžeš mi tedy říci z čeho tak usuzuješ, že bude jezdit po dvaceti minutách komfortně poloprázdná?

Prostě s variantou 100+B jsi tu jediný.
Jako ty jsi jediný optimista s AE, viď?
Někdy i jediný člověk má pravdu. A někdy i jediný člověk, který se v problému vyzná, má větší pravdu, než 100 lidí, kteří umí akorát hledat 1000 důvodů proč to nelze a ani jeden důvod jak by to mohlo jít lépe. Toho sis na k-reportu za ty léta zajisté taky všimnul, že?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1808
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 19:57:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heky:
Nelze říct paušálně, že metro po povrchu je hnus nebo naopak užásné řešení. Záleží na oblasti, kde to metro má vést. Rozhodně si nemyslím, že by metro na Proseku po povrchu byla výhra, ale cena by byla min. třetinová. Naopak metro po povrchu znehodnotí okolní pozemky pro další výstavbu (stadiony a hypermarkety nepočítám) a vytvoří v daném území nejen optickou bariéru. Ale stojí to za ty miliardy navíc? Když tu máme zničené silnice, nemocnice v Motole se nám rozpadá a leckteré nádraží na Ukrajině je hezčí než hlavas?

Jinak, jaký je rozdíl mezi 2XT6 na Barrandově a 1XM1 na podobné trati v zářezu a místy vedené v tunelech?

Výhodou metra po povrchu není jen cena, ale i přístupnost stanic z okolního terénu, náklady na provoz (eskalátory, osvětlení) a v neposlední řadě rychlá evakuace v případě požáru nebo teroristického útoku. Paradoxně v dnešní době jsou stanice na povrchu bezpečnější. Bolševik stavěl přesně naopak metro pod zemí kvůli ukrytí obyvatel před případným napadením imperialisty. Západ se naopak snaží lidi dostat co nejblíže k povrchu, protože radikální fundamentalista neshazuje bomby na Orlickou přehradu, ale on s nimi chodí přímo mezi lidi.

Je, ale pravda, že úsek Rajská zahrada-Černý Most po povrchu klidně postaven být mohl. Zrovna tak Stodůlky-Zličín. Proč to nevadí u vlaků a proč to vadí u metra? Dělá to na mě dojem, že dnešní magistrát nehodil komunistické projekty do koše a stále se jich drží. Ikdyž jinde na světě je trend přesně opačný, dokonce dnes už i v Moskvě...
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 21:25:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, chceš říci, že pražský magistrát pracuje těžkopádně a nemoderně, neekonomicky, městskou veřejnou dopravu modernizuje hlemýždím tempem... Většinu v něm má, v naší nové éře, nejmenovaná strana už skoro 15 let. To by mě zajímalo, co nového by nám mohli tito lidé přinést po červnových volbách.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 08:37:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen takový detail: metro na povrchu bude znamenat vymrzlé vagony (žádný vůz v Praze nemá topení), vymrzlé stanice (budou stále otevřené i když s tepelnou clonou), podkluzující kola (metro nemá KB ani sypače, naopak kola se přimazávají), atd. Takže tak snadné to taky není...
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 08:45:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem+Martin: Co se Vašich tanečků kolem dopravy na/z letiště týče, stále slyšim ty samé argumenty a začíná to být celkem nuda... Můj názor na celou věc je téměř shodný s Martinem (AE bych zrušil - přes velkou mediální podporu si nenašel příznivce a vozí vzduch, 100+B považuji za nejlepší variantu, jezdit na letiště pres Evropskou už by mě ani nenapadlo), takže jediný se svým názorem tu rozhodně neni !
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 796
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 09:15:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin a Demon: Chichichi, slyšeli jste o "mlčící a souhlasící většině?"
Martin: Tak co je tedy problém 119? Turisti, zaměstnanci nebo obyvatelé Dědiny? Jak obyvatele Dědiny vyřeší 100+B?
Hele, já píšu o dlouhodobém a trvalém řešení, a to je vlak, aktuální a okamžité řešení pro toto léto je posilovat AE a udělat jí zastávku na Dejvický, protže 119 již posilovat moc nejde.
Dejvice: Já myslím, že se najdou. Věřil byste před 5 lety, že se z Českého brodu bude jezdit ráno po 15 minutách?
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 09:31:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Metro v úseku Zličím-Letiště by po povrchu klidně mohlo jezdit.Hluk se nijak podstatně nezvýší-projetí jednoho vlaku za cca 8 minut tam a zpět asi nebude přítěží oproti okruhu vedle kterého by to mohlo vést.Jenže to je právě to-hluk z aut,který je mnohem větší,protože jich jede víc,nikomu odpovědnému nevadí,ale hluk z MHD je překážkou.
Úprava vlaků by byla potřeba-zejména sypače a vytápění,ale na trase B budou stejně vozy postupně modernizovány nebo se koupí úplně nové.Takže jde jen o to vytvořit si střednědobý plán a podle toho se řídit.
Stanice může být uzavřená a až se k ní vlak bude blížit,tak lze vrata automaticky otevírat.To už problém není.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 10:07:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Káem: Právě že jo! A ta mlčící většina je to co přeplňuje AE až k prasknutí?
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 10:11:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Akribius: No vybavovat vlaky metra sypačema by asi nebylo moc vhodný vzhledem k přimazávání okolků, myslim že by pod vrstvou nabalené mastnopísčité hmoty mizela kola. Ale třeba se pletu...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 799
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 10:19:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: To je hodně bestiální představa, ty otevírací dveře.
Demon3: Já nevím jak dlouho musím opakovat, jak dlouho trvá, než si lidi linku najdou a zvyknou si na ní. Ty vaše argumenty o prázdnosti AE jsou prostě jen touha zrušit něco, co nezapadá do vašich šotoušských koncepcí. Zruší-li se AE, tak jedině jako označení, naplno se to nazve 790, ukončí se to na Dejvický a je vymalováno. Ještě se tam stáhnou busy ze 100 a stovku začne jezdit Hotliner
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 10:23:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon-na to jsem nepomyslel,to přimazávání se dělá asi kvůli opotřebení...Jak se to dělá? V depu nebo mají vozy maznici,či v kolejišti při průjezdu vlaku?
Káem-já vím,co kdyby je otevřel až fíra svou soupravou:-) ale nějaké předvěsti a snížená rychlost před nimi by snad šlo...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace