K-report
 

Archiv do 12.května 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 12.května 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 529
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 12:25:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV+OW
Určitě asi hodně busů bude končit u nově budované stanice metra,ale je třeba zachovat i nějaké spojení k metru B,protože ne každý pojede polookružně céčkem do centra.Navíc C do Letňan bude asi jezdit v pásmovém provozu.Ale aby tam zůstáválo AN (Českomoravská) je úplně zbytečné.
Líbí se mi nápad s tou odkloněnou 136,když k tomu připočtu jako tangentu ještě 177 tak by to mohlo stačit.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 5-2003
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 17:17:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky se bude moci k céčku prodloužit chystaná nesmyslná linka 146 od Depa Hostivař:-)
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 17:21:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždyť už do Letňan povede 195, navíc patrně posílená o 145 (což sice nevidím jako ideální, ale patrně tomu tak bude), tak proč do Letňan ještě 136? Ta by naopak měla spolu se 177 zůstat Proseku. A patrně ani v Ďáblicích nekončí jen tak, nevím, jaká je zde obsazenost, ale Ďábličtí by patrně křičeli, pokud bychom jim sebrali tangenciální linku na Vysočanskou a ke školám na Novovysočanské. 136 bych na severu nechal tak, jak je, na jihu bych ji zkrátil do Vršovic (Kavkazská) a zbytek její trasy nahradil jinak.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 17:36:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius+Radek31: Pořád slyšim nářky jak se tahle a tahle linka nedá vyjet, několikrát byla jmenována l.7. Jak my teda vysvětlíte téměř každodenní předjetí 1-2min ráno ve směru ÚD (jezdí T3SU nebo T3M)? Dřív alespoň čekala na KIN, teď už na to delší dobu pečou. Následující pořadí jezdí pravidelně o 3-6min později (jezdí T6).
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1848
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 19:06:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A.Š:
Ta 269 špatný nápad není, jen se obávám o její využití mimo špičku. Mimochodem, kolik lidí jí ještě používá k návozu do práce v Avii? Vlastně, vyrábí Avia ještě něco a komu teď vůbec patří? Daewoo přeci odešel, ne?

OW:
O ukončení linek 300 v Letňanech nepochybuji. Snad jedině ty brandýské zůstanou i nadále ve Vysočanech. Pokud vím, tak se v roce 2004 zrekonstruoval autobusák na Českomoravské a jen tak někdo ho zrušit chtít nebude. Je tam dobrý plac pro autobusy, aby netrčely v ulicích v okolí nádraží. Záleží, jestli ten počet ztažených busů z Če k Le bude tak markantní, aby se dalo uvažovat o zrušení Českomoravské. Pokud zůstanou Kbelské linky 185, 259 a další + 151 u Českomoravské, bude to možná málo. Pokud si dobře pamatuji po povodních linky na Harfu jezdily a jejich vytíženost nic moc. Takže úspory pojdou od nuly k nule. Jediné plus vidím v přestupech na "S-bahn".

LV:
Pokud vím, tak tato tangenta funguje - 195.

Mouser:
Souhlas. Po prodloužení metra do Letňan čekám ještě vyšší počty cestujících po spojení Sídliště prosek-Vysočanská a to by jedna linka (177) asi těžko vyjezdila. Letňanům stačí dnešní tangenciální linka 195, která by i po IV.C2 měla zůstat a pak vše, krom 158, zkrátit k metru Letňany. Tupolevova-B (195) Staré Letňany-B (158).
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 22:39:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve 269 nebylo prý nikdy viděno více než 15 lidí. Směrově je ta tangenta IMHO docela zajímavá, ale v současném intervalu nemá šanci na využití. Jediným jejím účelem tedy je návoz zaměstnanců do Avie (pokud ještě funguje, nevím ) a slepičího areálu Xaverov. Myslím si ale, že v jižní části ji lze nahradit prodloužením 273 (jen vybrané spoje ve špičkách) ke křižovatce ulic Božanovské a Ve Žlíbku pro možnost přestupu lidí z 261 (a lépe i 250, viz níže). Vzhledem k tomu, že odevšad slyším, jak Českobrodská stojí od nájezdu na Štěrboholskou radiálu na východ, nebylo by lepší vést 250 v trase Sídl.Rohožník-...-Běchovice a odtud jako expresní (stavěla by jen na uvedené křižovatce a pak až na ČM) po trase 261? Ale nevím, jak to tu vypadá (zde se příliš nepohybuji) s intenzitou IAD a zda by to nebylo zbytečné. A 186 a 269 bych patrně upravil intervaly, proložil a jednu z nich vedl přes staré Letňany a druhou okolo Tesca a pak shodnou trasou až do Satalic, odkud by 186 vedla přes Hutě na Hloubětínskou (pro lepší spojení Hutí a Satalic na B (když nadávají na závlek na Lehovci, který lze těžko zrušit kvůli přestupu na tram) a 269 přes Vojickou na Černý most (pro zajištění přestupu na různé linky vedoucí od ČM + obchody apod.).
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 23:10:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Demon3 - já naopak píšu, že to vyjet jde (většinou) - ad l. 7 ráno - není to brzo ráno, když jsou vypnuté semafory (Nádr. Vrš., Kubáň, Koh-i-noor)? i 7 se samozřejmě dá stíhat, chce to jen trošku štěstí a neflákat se

2 Akribius - výstraha se samozřejmě musí začínat když nastupují poslední cestující, protože jinak to každé stanicování prodlouží minimálně o 5s a to je přesně ten rozdíl o který ti utečou světla

ad karlák - tak zaprvé byl o 2 pozdě (což je ráno normální) a zadruhé laskavě ani nezkoušej naznačovat, že každý kdo jede načas automaticky jede nebezpečně - je to lež - už jsem to tu psal, já předpisy dodržuju (rychlosti nepřekračuju ani o 1 km/h) a stíhat se to většinou dá
samozřejmě jsem x-krát zažil v tramvaji jako cestující nebezpečně vysokou rychlost, ale v naprosté většině případů to bylo proto, že řidič nestíhal a zkoušel to honit a ne proto, že by jel načas
někdy si vyzkoušej jet podle jízdního řádu (myšleno přesně a ne zpožděný) a zjistíš, že pak se jede pohodově - vezeš tak akorát lidí (když jezdíš o 10 pozdě samozřejmě je tramvaj narvaná a dále tě to zdržuje), žádná jiná linka tě nedrbe (ani naopak), prostě vše do sebe "zapadá"
stačí odjet z konečné přesně = Z<5s, pak další 1-2 kontrolní body být tak pod 30s zpožděnej a uvidíš jak to pak jde samo

btw jak to děláš třeba na I.P.Pavlova s výstrahou? podle tvého "rozhodně nelze začít s výstrahou pokud ještě někdo viditelně nastupuje." bys tam dveře nikdy nezavřel

ad víkendová 4 a 9 - 9 se samozřejmě o víkendu dá jet naprosto v pohodě (Spojovací +1 min., Řepy taky +1 min.), 4 jsem neměl už asi rok, tak nevím, ale není důvod aby to nešlo
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 00:17:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser: Ve slepičím areálu Xaverov už jsou sklady, a po léta k němu zajíždějí vybrané spoje linky 222, je tedy obsloužen dostatečně. Navíc zastávka linky 261 Ke Xaverovu je v podstatě za rohem (ca 400 metrů). Teoreticky by tam na té křižovatce (Ve Žlíbku - Božanovská) mohly točit vybrané 273 kolem bloku u statku, ale ono tam fakticky není vůbec nic, ani chodníky, jen pár panelů jako zastávka, ten statek a přesně 5 domů kus níž podél ulice Ve Žlíbku. Tam by případná rychlostní 250 stavět určitě nemohla, protože to by si její zastavování vyřvaly (nejdřív) Svépravice a nakonec by stavěla všude.
Rychlostní 250 v trase 261 by z hlediska zpomalování provozem problém neměla, ulice Ve Žlíbku i Božanovská jsou OK (jediný problém je trojúhelník z Božanovské na frekventovanou Náchodskou, ale tam se autobusy pouštějí navzájem). Podstatná nevýhoda je, že samotná Božanovská má v dlooouhém úseku (skoro přes celé Počernice) 40. Konečně, pokud by se tudy 250 vedla, tak bych jí nechal stavět alespoň na Chvalech (přestup na 2xx a 3xx směrem "ven z Prahy").

Ovšem vaše myšlenka na vedení 186 a 269 se mi velice líbí. Jednak se tím konečně zruší ten děsný závlek na Lehovci, jednak se zavede alespoň něco normálně rychlého z Počernic na Satalice a Kbely (a C, jistě), jednak mi to zapadá do dlouhodobého plánu na rozlomení 181 a stažení obou ramen na Černý Most (v tomto plánu mi dosus mimo jiné přebývala 186 mezi Rajskou Zahradou a ČM). Váš návrh bych proto na území Prahy 9 doladil následovně:
- 186/386 na Hloubětínskou, bez idiotische závleku na Lehovci.
- 269 (30/60?/60?/60?) : ... - Satalice - Chvaly (Vojická nelze, je až za rohem) - Černý Most. Na zastávce Chvaly by automaticky vznikla slušná návaznost na cokoliv směr Horní Počernice (221/273, 223, 222/261), přestup bych sladil na 261 (jede nejdál :-)) .
- 250: Černý Most - Chvaly - (nikde nestaví) - Běchovice - ... - Rohožník

A pokračuju:
- 181 (od jihu): Kyje ... Hejtmanská - Rajská Zahrada ... Černý Most
- 190 (býv 181 od severu): Sídliště Lehovec ... Hejtmanská ... Generála Janouška ... Černý Most. V úseku Hloubětín - Černý Most proklad s 273.
- 701: Jak je, návaznost na vlak v Kyjích
- 240: Háje ... Nádraží Běchovice - Černý Most ... Rajská Zahrada ... Sídliště Lehovec - Hloubětín. Důvod je jasný: z ČM jezdí prakticky prázdná, tak ať něco nabere na sídlišti.
- 141: Zrušit, nebo nechat jen, když nevyjde na Ocelkově a Cíglerově proklad s 190, 273 a 181.
- 110: Hloubětín - Sídliště Lehovec - Hejtmanská ... Dolní Počernice (na Kbelskou bych rezignoval :-( )
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 12-2003
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 02:04:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: za tuto 250 by ti spousta lidi podekovala , jednak by nejela kolem nadrazi Bechovice, ale hlavne by jela misty, kde uz je dost silny provoz MHD a automobilovy take ne zrovna maly. Je to vlastne jedno jestli by jela pres Nachodskou > Svepravice pres Bozanovskou zde se ovsem nekdy dost dlouho ceka na odboceni z Bozanovske do Nachodske. Ostatne mistnim by se jeji frekvence predevsim v ranni spicce rozhodne nelibila a pokud by tu nikde nestavela, tak tuplem ne. Ci Nachodska > Ve Zlibku. Osobne bych do techto lokalit v zadnym pripade tuhle linku nechtel. Efekt by to melo stejne nula nula prd. Ceskobrodska respektive Starokolinska je nekdy zasekana az na Rohoznik ...
ad Hloubetinska ... to je krasny, ale jak tam chces narvat tolik linek? Tedy 110,186,273,386? Mimo to zastavka Hloubetin neni nejak extra siroka pro tolik lidi, respektive linek. No kdyby se prodlouzil zaliv a udelal jeste jeden sloupek pro smer Satalice, tak asi OK.
701 bych klidne zrusil a udelal zavlek na Vajgarskou pro 190 Sidl. Cimice - .... Hejtmanska - Gen. Janouska ... - CM /Chvaly-Metrostav/
ad 141 zalezelo by na intervalech 190, ale videl bych to na jeji zruseni pripadne jen ve spickach PD.
269 zrusit, sice mozna zajimave spojeni, ale jeji vyuzivani se rovna nule, mozna kdyby jezdila v budoucnu od metra C Letnany ...
ad 240 - nevsiml sem si, ze by jezdila z CM nejak prazdna a nemyslim si, ze by ji cesta pres sidliste vice naplnila. Pouze by suplovala mistni frekvenci Hloubetin-CM. Jedine co jezdi stabilne prazdne a vozi to vzduch je 701.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 10:50:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_vlček: ze by to bylo zpusobeno zrusenim zastavky Zenske domovy ve prospech IGK? Vami navrhovana varianta (Laurova-Krizova-Bertramka-..-Kotlarka) by neumoznovala prestup na metro.
:-)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 775
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 12:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J-P: Tak tohle měn skutečně nenapadlo . Já si představoval normálně po 6 k Andělu a pak do Kotlářky. Že ze SN s tím totiž lautr nikdo nejezdil - proč by taky když to má i=15 a odvedle jede tamtéž 39 i=6. Pokud by snad náhodou ten jeden chtěl do Ratlic od SN tak přejde lávku čímž stihne tramvaj co mu před chvílí ujela....
A.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.33.36
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 13:44:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 269: Já si myslím, že využití by 269 by určitě bylo. Já tuhle linku vídám docela často a tak kolem 15 lidí tam pravidelně je, takže úplný propadák to není. Více není využívaná hlavně díky svému ukončení na Avii a nemožnému rozsahu provozu. (kdyby jezdila např. přes Tesco, tak s ní bude jezdit dost lidí, protože začne být zajímavá nejen pro zaměstnance Avie, ale i pro ostatní lid ze Kbel, Satalic a Počernic). Pokud by 269 po zavedení IVC2 jezdila Černý Most - Stavební zóna Horní Počernice - Satalice - IVC2 Letňany nebo ...-Satalice - Boletická - IVC2 Letňany, tak 20/60/60/60 by bylo slušně využité, mohla by se zrušit 701 a Satalice by získaly rozumné spojení s Počernicemi, Černým Mostem a s IVC2. Takové spojení Letňan a Černého Mostu by bylo tak o 10 min. rychlejší (díky nepřítomnosti závleku v Satalicích a na Lehovci), než stávající 186 a po omezení autobusového spojení Letňan a B by bylo i díky tomu atraktivnější. Jediná vada na kráse je závlek přímo u Stavební zóny H. Počernice, ale ten je krátký a časově nevýznamný.
K tomu prodloužení 240: Podle mě je největší problém v koncepci konečné Černý Most, kde se nepředpokládalo, že bude existovat linka, která bude ČM pouze projíždět. Díky tomu se musí 273 při průjezdu Černým Mostem tak děsně kroutit a nabrat minuty navíc. Tím se event. prodloužení 240 děsně znehodnocuje.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 12-2003
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 14:27:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A.Š.: no ja sem 269 vidal taky hodne casto predevsim v useku Sidliste Rohoznik - Bechovice - Ve Zlibku. Vetsinou uplne prazdnou ci s max. 5ti lidma. Hlvne tedy v odpoledni spicce. V ranni spicce sem ji vidaval kolem Vojicky. Tam tech 15 lidi jet mohlo .... potkaval sem prvni spoj nyni odjezdem ze zastavky Sidliste Rohoznik v 5:12. Jinak ano tez sem mel na mysli k 269 kdyz uz ji ponechat, tak v useku Letnany - Boleticka - Kbely - Satalice - Satalicka obora - K Cihelne - Bystra - Chvaly - CM .... pripade, ze by tam nezajizdely vybrane spoje 190 pri roztrzeni 181 ci zavlek jine linky. Smysl 269 kolem Tesca mi unika .... kopirovalo by to jen 186 a dost lidi co slysim (Satalice, Kbely), tak dupe o rychle spojeni na budouci IV.C2, tedy bez objezdu kolem Avie a Tesca. 701 zrusit, tak jako tak ....

(Příspěvek editován uživatelem 1099 května 03, 2006)
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 15:02:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_vlček: To jo, ale prave ta krizovatka u Andela se snad opravuje?
Takze je to misto 6 na trat Laurova - Na Knizeci. A potom dojede na Smichovske nadrazi, protoze nikde bliz otocit nelze. Pri tom me napada, zda by nebylo ucelnejsi po dobu vyluky na ty 2 zastavky pouzit radsi jednu Vrakosu?
:-)
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 15:17:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099, A.Š.: Pánové, souhlasím, takže jsem to zkombinoval a ještě něco přidal, veřím, že takovéhle řešení by (v okolí ČM) šlo. Prosek jsem neřešil. V návrhu je:
- 269 z Letňan přes Tesco, Kbely, Satalice a Stavební Zónu Počernice. Navíc trasování přes možnou novou zastávku "Lidl Počernice" a již existující "Centrum Černý Most". Autobus by do terminálu vjížděly "zezadu", kde je nyní možný výjezd. Výstup by byl tedy někde pod schody.
- 240 přes Breicetlovu na nádraží Kyje (místo 701). Návaznost na vlak nutná!
- Ukončení 186 a 386 na Hloubětínské.
- Rozlomení 181 a svedení obou ramen na Černý Most
- Vedení 110 přes smyčku Lehovec a ukončení na Hloubětínské.
- 141 omezit.
Všechny linky, které jedou na Hloubětín, by kvůli problémům s kapacitou zastávky mohly začít už na Hloubětínské. Nicméně záliv by to prodloužit na 2 stání chtělo.
Přiznávám, že také vzniká problém: Zmizí přestup 181 - 186 do Satalic, náhrada přes 269 je zpomalující.

Èerný Most - úprava
(V obrázku je pozdě odhalená chyba: 181 jede přes Rajskou zahradu, ne přes Generála Janouška, tam jede 190!)

Dále:
- Černému Mostu by také prospělo, kdyby se ve stanici otevřelo existující (pouze zamčené) schodiště od výstupu autobusů pod metrem na první nástupní perón.
- 240/273 točící se kolem Černého Mostu: Jsou to +3 minuty, bohužel neodstranitelné, protože nástup ve směru ven z Prahy musí být dole.

(Příspěvek editován uživatelem Vratislav května 03, 2006)
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 12-2003
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 16:02:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: navaznost na vlak .... vychazim z predpokladu, ze az bude otevreno IV.C2, tak by se mela stavet zastavka Praha-Rajska Zahrada (ale kdo vi jak to dopadne), ledy se hybou a vypada to zatim slibne. Tak jako tak ma tato zastavka prvni prioritu, je protlacovana i MC Praha 14. 701 je vzduchovozic .... staci zavlek 190 na Vajgarskou a dale pres Gen. Janouska na CM a po otevreni zastavky 701 zrusit.
ad 269 OK kdyz ji teda prohodis se 186, tak by to vlastne bylo i lepsi. Jinak samozrejmne zastavku u Metrostavu prestehovat zaroh z ulice U Tabulky do ulice Bystra, aby 269 nikam nemusela delat zavlek s nazvem Bystra .... a tahani kolem benzinky a Lidlu pak tim podjezdem, dale kruhac u Ikeii neni treba ... Co nevidet by se melo zacit pristavovat k CCM, takze budouci vchod bude mozna nekde az pred Telecomem :-))))) Ale i tak je to od metra kousek. Nevidim tedy duvod ji tudy tahat. A hlavne problematicka vec tj. spatnej prestup na metro.
ad 240 vedeni pres sidliste vidim porad jako zbytecne .. nehlede na predimenzovany prestup na vlak, Bechovice a Kyje. I kdyz v Bechovicich navazuje na vlaky do Ceskeho Brodu ... Z toho co sem tak vypozoroval, tak 240 vyuzivaj lidi hlavne pro spojeni Dubec-ek > Haje, CM a spojeni do hypersuper na obou koncich .... Na Hajich samozrejmne mistni obsluha supl 271.
ad Hloubetin prodlouzeni zalivu s druhym sloupkem je v podstate cast reseni. Ta druha nemene dulezita vec je, kde budou autobusy odstavovany? Ono myslim uz staci ta 110 s 273. Kdy vetsinou objedou Hloubetinskou, vratej se na Hloubetin a stojej pred ci v zastavce Hloubetin (pro smer Hloubetinska) No nevim ... obratiste Stary Hloubetin sice neni daleko, ale vede pres vecne ucpanou Kbelskou. Ci prodlouzeni zastavky Hloubetin i na druhe strane pro odstavovani 186 a 386, nemam ovsem moc predstavu o vytoceni busu pres koleje na Podebradsky do nastupni zastavky Hloubetin. 110 a 273 by zustaly tam kde sou ....
110 bych ovsem nechal pres sidliste Hloubetin a obnovil bych zastavku Lehovec na Podebradske pro 186, 386.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 16:24:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: Rád bych k tomu napsal víc, ale musím odjet, takže rychle: Až bude RZ, budou některé věci zase trochu jinak. 186 kontra 269 v Letňanech - neřešil jsem, která varianta je lepší, na řešení té oblasti se necítím. Na 240 přes ČM nebazíruju, ale v zimě mi přišlo, že se plní až v Dubči, tak jsem jí chtěl na téhle straně podpořit a snížit "váhu" lokální 141 vedoucí hloupě jen k metru. V Hloubětíně je na odstavování busů poměrně dost místa před nástupní Hloubětínskou u bazénu. Točit busy přes Poděbraddskou je komplikace, provoz je dost silný. Možná by se mohly otáčet až na náměstíčku v Hloubětíně (udělat smyčku a odstavný pruh). Se 110 přes sídliště Lehovec nemám problém, teď to tak vlastně je.
A.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.33.31
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 17:43:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099, Vratislav: Já jakožto obyvatel Satalic jsem nadšen návrhem změnou 186 a 269, ale přiznám se, že vzniká více problémů, především s rozsahem provozu dotyčných linek. Já bych též nejraději preferoval rychlé a kapacitní spojení Satalic na IVC2, případně Satalic a Počernic, ale vzhledem k současnému požadavku kapacitního spojení Tesca a Kbel a Hutí a metra B, bude asi nutno 186 zanechat jako kapacitní a 269 jen jako doplňkovou s rozsahem cca 20/60/60/60. Tohle mluví spíše pro prohození 186 a 269 v Letňanech ve Vratislavově návrhu. Jiná možnost by byla udělat jako kapacitní 269, 186 doplňkovou a doplnit jí okružní 185 přes Tesco a dále doplňkovou okružní třeba 141 v trase Hloubětín - Hutě - Jordánská - Jamská - Hloubětín.
Co se týká závleku v ulici U Tabulky a vzduchovoziče 701, psal jsem již dříve na Ropid, 701 je zřejmě placená zčásti Metrostavem, takže bude jezdit takhle asi dál a v Bystré ulici zastávku udělat nechtějí kvůli finančním nákladům na vybudování chodníků a nějakým dalším nespecifikovaným dopravním předpisům.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 12-2003
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 18:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A.Š.: ano, Metrostav si spojeni zcasti plati. To, ale nemeni nic na tom, ze ve zbytku useku vozi 701 vzduch, pokud jede za 141/273. No pravda Bystra vypada jak vypada. Videl sem teda jen cast u krizovatky s Nachodskou .... Ovsem kdyz uz tam neco jezdi, tak by to melo mit smysl i ve zbytku trasy. Eventuelne zavlek 269 do ulice U Tabulky k soucasne zastavce, ale jelikoz sem tam nikdy nebyl tak netusim jak to tam je s mistem.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 531
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 18:49:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek 31-rozhodně si nemyslím,že když jede někdo na čas je prase.Občas se to dá.Ale zjistil jsem,že jen tehdy nevezu-li moc lidí a nastupují na jedněch zastávkách-ostatní jsou prázdné.Z DŠ jsem byl na čas u Dejvické jedině tehdy,když vyjela z Vokovic nějaká linka,ale tak,že mě nedrbala.Já pak prakticky nebral lidi a byl jsem v pohodě a před Dejvickou jí byl na zadku.
Jinak dnes linka 6,celý den zhruba 8-12 minut zpoždění,střídání o 7 pozdě (proč bych asi jezdil na střídání pozdě?).Jen brzo ráno včas-nejdou SSZ.
Linka 7 z ÚD po ránu (ale i druhým směrem) vyjet lze za cenu modliteb za málo lidí a nefunkčnosti SSZ na Vršovické-ty 3 semafory tam jsou za trest.
Z konečných vyjíždím téměř přesně na čas,tam kde to lze (někdy jsou pomalejší lidi-špatně nastupují a já je popohánět zvonkem zkrátka nebudu,za to mi ty minuty nestojí)a někde jsou SSZ hned za konečnou-tam je to pak třeba i později.
Exponované zastávky řeším,bohužel,tak jak ty všechny-jednou prostě zazvonit musím a zavřít.Tam občas i někoho přivřu,protože i přes poměrně dlouhou výzvu ji někteří cestující nerespektují a já tam nemohu být věčně.Je to hlavně IPP,Anděl.
O té l.č.9-myslel jsem všední den,ale víkendové časy-tzn.19-21:30-to se vyjet nedá (zhruba 7 minut na konci). O klasickém víkendu mám asi ty 4 minuty a méně.O víkendech občas čekám i do času-zejména na solo linkách-přece jen ta poloviční délka je znát.
Někdy to probereme z očí do očí až to vyjde.
A.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.80
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 22:08:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: Ulice Bystrá vypadá bídně v celém úseku, resp. za přejezdem je ještě v horším stavu (alespoň že ten přejezd už alespoň zčásti opravili, protože ten byl v hrozném stavu). Zastávka Stavební zóna Horní Počernice je koncipovaná jako nástupní a výstupní zároveň (ne že by tam bylo tak málo místa, ale prostě je to tam tak udělané), to je též důvod, který mi uvedl ROPID, proč tam 269 nezajíždí (což já považuji za absurdní věc). Ještě dříve, než zavedli 701,jsem poukazoval na to, že by bylo třeba řešit dopravní spojení té oblasti potažmo spojení Satalic a Počernic (navrhoval jsem tehdy změnu 386 v do trasy Černý Most - Bystrá - Satalice - Vinoř - Přezletice) s tím, že by se v Bystré ulici zavedla zastávka pro 386 a 269. ROPID uvedl tehdy spoustu (v celku nesmyslných) důvodů, proč 386 nezměnit a zastávku nezavést, přičemž po cca 2 měsících tam byla zavedena 701. Jinak tomu vození vzduchu - ono přes Doležalovou je vůbec slabá frekvence, 141 jezdí kolem Rajské Zahrady (zejména o víkendech) téměř úplně prázdná, i po jejím omezení (a rychlém znovuobnovení večerního provozu).
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 23:47:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31: Dá se jezdit i jak píšeš a je to naprosto podle předpisů, ale kdo jen trochu zaváhá, tak si nenastoupí nebo nevystoupí, dvacet metrů nedoběhne, ulici k tramvaji nepřejde, na nic se nezeptá...; tak natěsno udělaný JŘ totiž každá vteřinka totálně rozhodí.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 572
Registrován: 12-2003
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 00:25:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A.Š.: no ono s tou 141 to je problematicky, vikend vubec neres to jezdila poloprazdna vzdy, taky nesmis zapomenout, ze tedka je tu nadlouho jeste 721 + 701 takze zbytecne moc spoju... Jinak nekolikrat jsem s ni jel, ze smeru CM. ale vzdy ve spicce a byla solidne zaplnena. Jinak ja ji pravidelne nepouzivam, tedy ano ale jen smer na CM. Zpatky jedu 273 ci 721... coz by v tom navrhu mohla byt defacto ta 190 a bylo by to lepsi. Tedka uz jen cekam, kdy se pohnou take ledy s vedenim linky Bryksovou ulici ...

(Příspěvek editován uživatelem 1099 května 04, 2006)
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 00:59:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A.Š.,1099: Jak popisujete Bystrou, máte 100% pravdu, je hrozná, ale právě proto by s ní Horní Počernice časem mohly něco udělat (chodníky a povrch). Že jezdí 141 kolem RZ prázdná, jsem ani nevěděl (jen si domýšlel podle praxe "když to nejede do 2 minut, jdu na sídliště pěšky"). Sám zase bydlím v Horních Počernicích a sobecky bych si přál alespoň nějaké přímé spojení směr Letňany, což jasně naznačuje vedení přes Satalice a Kbely.

Celkově mám dojem, že na Praze 8 a 9 historicky vzniklé linkové vedení kombinující linky zkostnatělé (110, 269, 181), napaječe zkrácené k nejbližšímu metru, linky typu "co si kdo zaplatí" (Ikey, Europarky a 701) a pár "záplat" (240, prodloužení 186) si po oevření IV.C (a vlaku RZ?) žádá důkladný přepravní průzkum spádování k jednotlivým cílům cest (to nejsou konečné metra(!) ), rozhodně doplněný otázkami typu "která by vám vyhovovala přímá linka?" s výběrem pro danou lokalitu reálných variant. Na základě takového průzkumu by se pak navrhlo vhodné řešení, přičemž ze současného linkového vedení by nemusel zůstat kámen na kameni.

Za sebe bych :
-Vytvořil důkladné přestupní uzly na konečných metra nejen pro kombinaci "napáječ-metro", ale také pro přímé přestupy "Napáječ-tangenta". Linka 240 je dobrý začátek, ale chtělo by to také linky ČM - DepoHost. a ČM - Letňany.
- Zlikvidoval bych místní okružní linky (141) a krátké napaječe (701), které bych pokud možno nahradil koncovými úseky tangent. Krátké linky by řešily pouze zvýšenou zátěž v napáječích.
- A závlekům bych vyhlásil důslednou válku. Linky by měly být obecně co nejpřímější.
- Samořejmě uznávám, že linkové vedení musí často respektovat místní vazby ("sídliště - úřad", "tradičně vedený vymeták", apod.), a tyto bych respektoval (navíc vyjdou z toho průzkumu).

Z takové úvahy by možná vznikly nové zajímavé kapacitní tangenty s lepší možností přestupu a tím i rychlejším spojením.

Takže se zamyslím ještě jednou, a za týden možná dostanete linkové vedení od Bohnic po Háje
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 06:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom postrech ze Sydney
Co se tyce jizdniho stylu, myslim ze za tento styl by mi v Praze sebrali i kartu od knihovny. Tim myslim plna akcelerace, neexistuje vybeh a velice prudka brzda. Zde mam problem se udrzet na nohou i ja . Prodej jizdenek u ridice, zastavka kazdych 50-200 metru. Znecisteni vozu velice velice velke.
Asi jsem z jiného světa.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 09:37:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 MK - tak to zase prr - já puštím v podstatě každého dobíhajícího i když mám zpoždění (kromě I.P.Pavlova a podobných stanic, kde se nesmí zdržovat ostatní tramvaje) - zastávám názor, že tramvaj tu je pro cestující a ne abych se vozil já

ad dotazy cestujících - není problém a to ani v angličtině (ale přiznám se, že občas radím za jízdy)

2 Akribius - nikoho do dveří nepřivírám, ale opakuji, že pár vteřin výstrahy nihoho nezabije

souhlasím, že by bylo dobré si o tom pokecat někdy osobně, jsi kdykoliv vítán na "mé" tramvaji
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 12:57:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: Já bydlím zrovna v údolí třech prokletých semaforů A musím říct,že dřív se to všechno projelo krásně od KINu až po Nádraží Vrš. Takže je to asi špatným nastavením.
Radek31: Jak se 7 dá nebo nedá stíhat je asi na posouzení řidičů. Ale když teda dá,pak nechápu pravidelný zpoždění i 4 minuty ve Vršovicích od ÚD v neděli dopoledne?? A prac.den konkrétně Oblouková, odj.7:23, nepamatuju,že by to jelo dřív jak 7:25..pravidlo je spíš 7:26-27
Ad 146: Rozsah provozu opravdu vkusný, proč to není aspon jako 201. A vůbec, nezaváděl bych novou linku, ale řešil bych to protažením (vybraných spojů) některé uhříněveské linky, což by bylo rozhodně i užitečnější. A co by kdo řekl na rychlotangentu ČM-Kyje-Depo Host-Košík-Chodov? V podstatě by to mohla být rozlomená 181 a zrušená 122 a 141 Ikdyž se přiznám,že oblast ČM kapacitně a tranzitně neznám
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 13:29:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubix: Ad 146, řek bych že ta rychlotangenta neni špatnej nápad, stejně tak jako prodloužení Uhříněveské linky dál do civilizace. To ovšem nekoresponduje s ropidí politikou, zkrátit všechno k nejbližšímu metru. Možná by bylo schůdnější prodloužit k depu něco ze Sídl. Malešice (vybrané spoje 133, nebo 155). Co kdo na to?
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 13:30:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubix: Linka ČM - Depo Hostivař namísto 181 by za to stála. Já si namaloval trochu větší divočinu (doufám, že je to srozumitelné, změněné linky jsou červeně, nezměněné šedě):

Je to jen námět, kterému by se musely přizpůsobit místní linky, směr DH-Kačerov (přes ZM) není také doladěný. Vedení 177 po Průmyslové je možná trochu divoké, ale obsloužení Hostivaře a DH za to myslím stojí.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 14:53:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav:Zajímavá divočina, za úvahu by to asi stálo. A ta 190 by na Kačerov jela kudy? Aby to nevozilo vzduch...
Jinak 181 se tím rozbíjí v podstatě na 3 linky, nevim, jestli by kvůli tomu někde neřvali. I když zase Kyje tím získávají luxusní spojení na m-A. A 177 Průmyslovou je tam asi největší divočina...
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 902
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 15:24:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejte někdo konečně pryč autobus z Kolbenovy (vedle úseku Kobylisy-Ládví jediný, kde je souběh všech tří dopr. prostředků) Je-li potřeba přímé spojení Hloubětín-Prosek, ať to jede jkinudy
A.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.67.92.35
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 16:17:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iii: O tomhle souběhu 181 na Kolbenově jsem na ROPID psal, zajímavé, že jim to nevadí. Já jsem též pro jeho zrušení. Kyje luxusní spojení na m-A budou mít s 208, ale se 190 by vzniklo velmi zajímavé spojení sídl. Černý Most a m-A. 208 by se pak musela drasticky omezit (zřejmě na takových 15/-/-/-), aby to nebyl vzduchovozič (on je to vzduchovozič o víkendech již nyní). U 177 je problém, že by zaniklo spojení Košíku a Intersparu. Též by se prodloužila jízdní doba z Košíku přes A do centra.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 17:44:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří_t: 190 Z DH na Kačerov nevím jistě kudy. Asi přes Nádraží Strašnice, Cíl - a potom asi přes Michli.
Iiii: Až bude metro do Letňan, tak bych vedl 183 Kbelskou až nahoru - otázka je jen, nakolik to tam býcá ucpané (mám pocit, že bývá, často, a hodně).
A.Š.: Košík by se musel něčím kompenzovat (vařím ale z vody, od Zahraďáku na jih to vážně dobře neznám. Ta 177 zajíždí do sídliště? Pokud ano, tak bych jí vedl po hlavní a sídlištěm táhl nějaký courák Interspar obsluhující (177 tam snad není jediná linka :-) )
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 533
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 19:57:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubix-přesně tak,dnes je to přesně 5 let,co jsem absolvoval státní zkoušku potřebnou k řízení tramvaje a hned ze začátku mého ježdění se l.č.7 dala vyjet,dokonce to byla pohodová linka pro nové řidiče.A dalo se od Koh... v klidu dojet až k nádr.Vrš,tak jak píšeš.Dneska je to rozhozené a to jsou minimálně 2 minuty ztráty.
O víkendu je sice menší provoz,ale také je méně času na projetí trasy a po 7h. už ony semafory jdou a pokud je více lidí opět nechytíš zelenou vlnu a jsi pozdě.Ale tam se to sem tam vyjet dá-máš solo.
Zítra jsem na l.č.9 a tu přes všední den umím
Co se týče informací,tak také radím za jízdy a to pokaždé,když někdo něco chce.Přijde mi trapné čekat až zastavím,když někdo klepe.Ten totiž většinou už nečeká a se vztekem od dveří do kabiny odejde a to rozhodně nedělá dobré jméno.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 20:59:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii: někudy 181 a 183 vést musí. A myslím, že je vhodnější Kolbenova než Kbelská. Ještě by přicházelo v úvahu vedení přes Vysočanskou, nádraží Libeň a pak Poděbradskou ulicí, kde by se mohly v budoucnosti (až budou okolo stát nové byty) mj.hodit jako tangenciální linky (doplněk k tramvajovým napaječům), ale jízdní doba by se patrně prodloužila.

A.Š.: 208 bych tolik neomezoval. Trochu samozřejmě ano + proložit se 190 nebo jak by se ta linka z ČM ke stanici HO jmenovala, ale víc neomezovat. Naopak bych ji protáhl až na Rohožník (+ omezit ostatní tamější linky). A ukončil v terminálu Depo Hostivař. V Malešicích ji nahradit 155 (mimochodem k HO neprodloužovat, je to zbytečné, přijal bych ještě 133 pro spojení s Žižkovem, ale ani to není nutné, přeci jen Depo Hostivař není pupkem světa a není odtud potřeba přímé spojení do poloviny Prahy).

Vratislav: Spojení Kačerova s Depem Hostivař není IMHO zas tak důležité. Ale i kdyby, pak Vaši 190 rozlomit v Depu Hostivař, myslím, že by terminálem projížděl jen málokdo (závlek do něj bude patrně časově náročný). Důležitější by bylo IMHO spojení Kačerovska se skutečnou Hostivaří (ne Depem Hostivař) a Zahradním městem. Jinak 177 přes průmyslovou oblast nevidím jako ideální řešení. Její současná trasa je velmi dobře navržena, jen na jednu linku příliš dlouhá.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 21:46:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen takový hloupý dotaz, než se taky pustím do nějakých šíleností:

Tupolevova má být podle ÚP prodloužena souběžně s Kbelskou až na Mladoboleslavskou. Tuší tady někdo, jestli tahle spojka bude fungovat současně s metrem do Letňan?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 22:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Domnívám se, že ano...
http://www.metroweb.cz/metro/ivc2/letnany01.jpg
Na tomto obrázku přichází nová Tupolevova z již existující křižovatky do terminálu (z pravého horního rohu) a dále pokračuje rovně do levého dolního rohu. Je dost pravděpodobné, že tuto komunikaci budou využívat linky ze Kbel zkrácené k metru (ale jsou to jen mé spekulace).
Ad 183: Taky jsem kdysi uvažoval o lince 183: S.Petrovice - ... - Kbelská - Letňany - Letňanská - Prosek - ... - Vozovna Kobylisy, která by také s výhodou využila tuto novou silnici.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 22:38:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky, Orky. O ty Kbely a různá propojení, která to nabízí, mi právě jde. Ale dřív než o víkendu se k tomu nedostanu. Dobrou noc.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 23:31:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Akribius
ad K-I-N - Nádr. Vršovice - dá se to jet i takhle: (dokonce je to jediný způsob, pokud chceš jet načas)
z K-I-N musíš jet rychle směr Oblouková a chytnout světla (pokud tam není l. 4 tak to jde), pak v klidu odstanicuješ, další světla jdou v podstatě do jízdy a rychlostí asi 27-30 km/h jedeš směr Nádr. Vrš. a padá ti to opět přesně do jízdy

základ je stihnout tu Obloukovou, pak vše funguje

btw nepochopím, proč když v MO máme tak málo pořadí l. 7 jí máš skoro pořád ty :-) já se na ní nedostanu jak je rok dlouhej (ne, že by mi to vadilo :-) )

2 Kubix - ráno ve špičce chápu zpoždění pár minut, ale v neděli dopoledne? se sólem? to je skoro neuvěřitelné
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21948
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 00:35:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius:
Smí řidič trpět samomluvou, resp. povídat si jen tak sám pro sebe (nahlas)? (Čistě náhodou na to samé téma jako zvědavý cestující. :-))
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 00:42:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser: Musím rozlišit stav po DH a po Letňanech, tedy nejprve po DH:
- "teoretická 190 ČM-DH" a 208: Jasný souhlas, i s prodloužením 208, jen 109 už asi víc zředit nejde. Předpokládal jsem proklad 208 se "190" podle požadované hustoty hlavně ve špičkách, a ukončení 208 na DH, protože...
...protože z DH směr Malešice rozhodně 133. Končit linku vedoucí "v témže směru" zastávku před konečnou svazku je barbarství.
- "teor.190" -> Kačerov: Proti rozlomení nic nemám, Kyje - Cíl se asi moc nejezdí :-) . DH-Kačerov měla sloužit ke spojení dvou uzlů se svazkem končících návazných linek. Ta tangenta snad nevede takovými pustinami (Strašnice, ZM Cíl, starý Spořilov) - jen tamtudy kapacitní tangenta nikdy nevedla ;) .
- 177 po Průmyslové: A kudy jinudy, když tu tangentu chci vést přes Depo Hostivař? :-) Časově to vyjde myslím nastejno, ZM a Košík -> Spar + Skalka se obslouží couráky, 177 bude RYCHLÁ tangenta.
- Depo Hostivař není pupkem světa: To sice není, ale když nebude konečná metra, kde cestující vesměs pokračují houfem dlouhých linek, slušně navázaná na tangenty, tak půjde systém do háje. Stanice, na kterých končí větší počet daleko vedoucích napáječů (na východě Prahy ČM, Vysočanská, Skalka, Kačerov, Kobylisy, od června DH, později Letňany), by měly ležet na tangentách i za tu cenu, že se k nim ty tangenty "ohnou". Nikdo není zvědavý na to jet z venkova hodinu autobusem, projít se, pak čekat 5-10 minut na metro, jet jednu stanici, vyfárat a chytat tangentu, na kterou měl ještě včera přímý přestup. A pokud k těm stanicím současné tangenty ohnout nelze (leda za cenu velkých závleků), tak je třeba ty tangenty navrhnout zgruntu jinak.

Právě proto se teď snažím navrhount linkové vedení pro stav "po Letňanech" zcela nezávislé na současné situaci. Počítám, že otevření IV.C je pro takovou velkou změnu vhodnou příležitostí. Brzy nato se otevře také Rajská Zahrada a Nové spojení (=časem 15' interval vlaků na ramenech Lysá, ČBrod, Stránčice), později se prodlouží městská linka do Hostivaře (30' int.). To všechno vytvoří na východě Prahy podmínky pro zcela nový systém linkového vedení (jak ho navrhout, viz včera večer 00:59).

Konkrétně k linkovému vedení "po Letňanech", zatím jen stručně. Plánuju linky
a) spojující hlavní uzly (v závorce "přívěšky"):
240 (Hloubětínská - Sídl.Lehovec - Gen.Janouška -) Černý Most - Háje
190 (Ve Žlíbku - Chvaly -)Černý Most - Depo Hostivař
177: (Globus Čakovice - Tesco Letňany -) Letňany - Prosek - Vysočanská - Harfa - Spojovací - Malešice - Depo Hostivař - Radiová - Nádraží Hostivař - .. - Opatov (- Chodov)
290: Depo Hostivař - Nádraží Strašnice - ZM Cíl - Starý Spořilov - Kačerov (- Neocnice Krč ...?)
269: (Černý Most, jih - ) Černý Most - Chvaly - Satalice - Kbely - Aviatická - Letňany (?- Prosek - Střížkov - Starý Prosek - U Kříže - Palmovka)

b) Další tangenty (některé mírně tradiční):
10: (Střížkov - ) Kobylisy - Palmovka - Ohrada - Želivského ( ... - Náměstí Míru ... Sídliště Řepy)
195: Sídliště Bohnice - Čimice - Vozovna Kobylisy - Střížkov - Prosek - Vysočanská - HArfa - Spojovací - Malešice - Limuzská - Skalka - Zahradní Město - ZM.Cíl
14: (Vozovna Kobylisy - ) Kobylisy - Palmovka - Nádraží Libeň ( - Hloubětín - Lehovec)
183: (Petrovice - Nádraží Horní Měcholupy) Nádraží Hostivař - Radiová - Kbelská - Nový Hloubětín - Letňany (- Prosek )
101 (... - ) Nádraží Hostivař - Zahradní Město - Michle - Kačerov
? - (... - ) Opatov - Spořilov - Eden - Želivského ( - Sídliště Malešice)
212 - (... - ) Opatov - Na Košíku - Interspar Zahr. Město - Skalka ( - Staré Strašnice - Strašnická)

c) Další důležité změny:
- 186 ze Satalic přímo na Hloubětínskou (bez závleku), na druhé straně přes Kbely, Avii a TEsco na Letňany.
- 133 zůstává prodloužená na DH
- 154 zahustit, vede skrz sídliště Horní Měcholupy (jako současná 271)
- 271 zředit
- 212 DH - Perlit - Kyje - Dolní Počernice - (vybrané spoje Rohožník)
- 102 Zámky - Bohnice - Kobylisy (v úseku z Bohnic do Kobylis jediný zastávkový) - Ládví - Bulovka - - Nádraží Holešovice
- 185 Palmovka - Starý Prosek - Střížkov - Letňany - Čakovice

atd...

Tož trhejte, věškeré připomínky budou asimilovány .}
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 07:41:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: Tak připomínky k asimilaci: Proč 177 do Čakovic a 195 do Bohnic? Rád bych se dozvěděl smysl prohození konců těchto linek. Jinak ovšem ta 195, jestli jí dobře chápu, elegantně řeší obsluhu Šimůnkovy.
Dál tam vidim dvě linky ve směru Zahraďák-Kačerov (101 a 290), což nevím jestli by se uživilo, páč teď tímto směrem nejezdí nic. Ale jedna linka takto trasovaná by byla ok, to spojení teď chybí.
Ad 14- pokud jí od Kobylis ohnu na Lehovec, je třeba její absenci kompenzovat ve zbylých úsecích, hlavně na Barrandov. Čím?
185 řeší spojení Proseka s Palmovkou, stejně jako místní obsluhu Proseka, ale mizí ze Kbel. Co místo ní? 269 by asi neměla tak dobrej rozsah provozu jako současná 185, že?
Líbí se mi linka "?" z Opatova přes Želvu až do Malešic. To by mohla být třeba prodloužená 213, popř.její část spojů označená jako 214. Pak by se mohla zrušit 155, a možná omezit další Malešické linky (188-stáhnout k DH-a máme skoro tangentu jako navrhovanou 290...)?
A.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.67.92.35
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 09:11:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: Košík kromě 177 nemá jinou linku (samozřejmě zajíždí do sídliště), 212 jezdí pouze ve špičce. Vedením hlavní linky 177 přes DH by došlo ke z horšení kvality dopravní obsluhy Košíku díky prodloužení jízdních doby k metru a díky pásmovému provozu na DH. Taky by se rozdělila spádovost severojižní tangenty (177,195), protože 177 by jezdila z DH a 195 ze Skalky, což je nanejvýš nepraktické. Já bych 177 vedl přes Skalku ve stávající trase a po Průmyslové a Černokostelecké bych místo 177 vedl prodlouženou 122: ..- Opatov - Nad Košíkem - Nádraží Hostivař - Rádiová - Depo Hostivař, která by se z DH dala vést po trase 190 (resp. současné 208) přes Kyje na Černý Most, jak píše Kubix. Tím by se Košíku spojení naopak zlepšilo, teď je tam nová rozsáhlá výstavba, která si vyžádá posílení spojení.
Ad 183 po Kbelské - Kbelská je bohužel ucpaná téměř celý den, takže to bych nedoporučoval. Stejně tak prodloužení 208 z Počernic na Rohožník je diskutabiliní díky zácpám na Českobrodské.
Ad 185: Myslím, že by bylo nutno 269 ve Kbelích doplnit nejlépe okružní linkou v trase Letňany - Boletická - Let. Opravny - Kbely - Důstojnické domy - IVC2 Letňany. Pak by to bylo ve Kbelích bylo myslím optimální.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 13:44:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří_t:
- 177 a 195 na severu: Jako základ jsem vzal nutnost spojení "Depo Hostivař - Letňany" a z toho to pak vyšlo. Ale jak píšu níž v odpovědi A.Š, při určité úpravě vedení na jih od DH (195 na Košík) by rozhodně stálo za to čísla prohodit.
- Dvě linky ZM - Kačerov: Ano, 101 je vlastně nadbytečná, chtěl jsem jí spojit Kačerov s tratí 231 a opomenul, že ZM - Kačerov už vedu kolem Strašnického nádraží, takže problém je vyřešen.
- 14: Potřeboval jsem očíslovat novou linku a zapomněl, že 14 už jezdí :-) . Ale předpokládám na Trojské jen jednu linku pro místní obsluhu (14 nebo 17, co je lepší?)
- 185: Mohla by z Letňan novou Tupolevovou do Kbel. Ale teď už trošku vařím, ty doplňkové linky v sekci "c" nejsou úplně doladěné,spíš jsou to ideové návrhy.
? a Malešice obecně: Tam to musím ještě domyslet, protože linkové vedení tamních couráků moc neznám (vždycky mi přišlo zmatené ). Dal bych přednost tomu ty linky místo kroucení rozumně narovnat, aby se jimi také dalo odněkud někam dojet.

A.Š:
- 177, Košík a severojižní tangenta: Uznávám, že můj návrh SJ tangentu na jih od Malešic v zásadě rozbíjí, řeši jí totiž jinak. Pokud Košík roste, tak je to jen dobře, protože si tak zaslouží dvě plnohodnotné linky, které tam (jak vidím oba) chceme (předpokládal jsem, že tam kromě 177 jezdí ještě něco místního). Za pár let také vzroste význam Hostivařského nádraží jako přestupního uzlu na vlak, to byl můj hlavní důvod vedení 177 Průmyslovou. Podle stávájících jízdních dob to vypadá, že spojení Sídliště Malešice - Opatov by se tím nezpomalilo a to i při tříminutovém závleku 177 do Depa Hostivař. Ale uznávám, že Košík potřebuje kvalitní spojení ke Sparu a na Skalku, což by šlo řešit extra linkou buď jen na Skalku, nebo s ní kličkovat trochu ve Strašnicích (nemám domyšleno, viz výše). Ve směru na jih - myslíte, že má smysl vést z Košíku obě linky přímo na Opatov, nestálo by za to střihnout jednu z linek na Roztyly nebo Háje?
Variantně mě napadlo zahnout na Košík se 195. Tím by se z ní stala téměř současná 177 . Východ Zahradního města (západ řeší tangenta DM-Kačerov) obslouží couráky.
- 183 na Kbelské. Ano, Kbelská je tragicky ucpaná, zejména v kopci nahoru na Prosek. Až bude hotová první půlka Vysočanské radiály, tak předpokládám částečné odlehčení. Ale souhlasím, pokud to bude i potom takhle ucpané, tak to opravdu nemá cenu a linku bude možno vést (jak tu někdo už navrhoval) třeba Poděbradskou.
- 185 a Kbely: Z M-Letňany prodouženou Tupolevovou do Kbel a je to. Nebo je potřeba spojit Mladoboleslavskou a Letecké Opravny? Pokud ne, tak bych linkami pokud možno nekroužil :-)

Podotýkám, že doladění místních linek do systému překopaných tangent ještě nemám pro většinu řešených oblastí podrobně navržené (beru, že po hnutí s tangentou, která zpracovává více než polovinu místní zátěže, se musí hnout i se vším ostatním). Je jisté, že doladění v tomto případě potřebuje nejen Prosek, ale vlastně všechna sídliště, snad kromě Bohnic a Čimic (kam akorát táhnu od Vozovny Kobylisy 195 místo 181).
A.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.67.92.35
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 15:19:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: Tu 185 jsem navrhoval jako okružní (IVC2- Důst. Domy - Kbely - Let. Opravny - Boletická - IVC2, samozřejmě s novou Tupolevovou počítám), protože z Leteckých opraven (kde je mimochodem taky výstavba) by to bylo na IVC2 Letňany o dost časově kratší přes Boletickou, než přes Důst. domy a novou Tupolevovou k IVC2. Záleželo by též na intervalech 269, možná ta by stačila oblast Let. opraven uspokojivě obsloužit. S tím Košíkem - já bych preferoval především pohnout se 122, protože její ukončení v Hostivaři (resp. na Léčivách) mi přijde nepraktické, když je metro A tak blízko, takto je ta linka jen omezeně využitelná. Takže bych preferoval 122 přes Radiovou na Depo Hostivař. Vedl bych to obojí z Opatova, znovu kvůli problému s rozštěpením tangenty. Ještě dotaz - 181 by se zrušila úplně a v úseku Kyje - (Hostivař) předpokládáte její nahrazení 190?
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 751
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 15:25:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří_t, Vratislav: Na Trojské bych nechal 17-ku, jelikož ta pokračuje do centra dále od metra C. U Anděla by se to dalo vyřešit tak, že by 7(jen ve špičku)+10+13+20(celotýdně) jely na Barrandov a na Řepy by jely 4(celotýdně do Řep)+9+12(na Kotlářku)+21(uhnout z Palackého až do Řep, ve všední dny).
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 16:32:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pochopil jsem ty Letňany správně?

obrázek
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 534
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 19:09:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek 31-hned to ve výpravně nahlásím,že máš rád l.č.7 (a služebák)
Jenže vyjetí od K-I-N v pohodě,jedu rychle k Obloukové,ale před sebou mám křížení Minská.Tam musím 15km/h-proti hrotům do rovné větve,pak je sice chvilku rovinka,ale na ní se nemá cenu moc rozjíždět,protože opět musím brzdit na 15km/h kvůli dalšímu křížení.Když ho překonám,tak někdy zelená vydrží,ale většinou se tak nestane a to ani když mám solo na l.č.6.
Martin Zlivský-teoreticky ano,prakticky bych to viděl na psycholožku a Úřad práce
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 20:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Akribius - tak služebák nezkoušej, znamenalo by to jet tramvají v 1:15 a to bych tě pak musel zabít :-)
btw napsal jsem: "já se na ní nedostanu jak je rok dlouhej (ne, že by mi to vadilo :-) )" - v tom nevidím přání dostat linku 7 :-)

ad K-I-N - vím jaké jsou tam výhybky a křížení - překodrcáš se 15 přes výhybku + 2x křížení, okamžitě akceleruješ na zhruba 40km/h (s ohledem na sjezdovou výhybku, přes ní do 30) - pak zpomalení na 15 přes výhybku a křížení, lehce přidat na 20, opět 15 na další křížení a na sjezdové akcelerace, abys to stihnul - dá se to i s dvojicí T6, se sólem se ani nemusíš nijak hnát, to jde samo (vše podle předpisů - samozřejmě pokud napíšeš o 200 metrovém úseku mezi první sjezdovou a odbočením do Minské "na ní se nemá cenu moc rozjíždět" tak to nemůžeš nikdy stíhat a nabereš 1-2 minuty jak nic)
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 20:46:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moje úspěšnost je tam tak 50%.Další zákysovka jsou SSZ Výtoň,kde někdy je "jiný" cyklus a stojí se tam okolo 2 minut.To ja pak na zabití.Je to ale jen ve směru KO.
Služebák je krásný,projedeš si oblouk se kterým se normálně nejezdí a to je pro šotouše zážitek
A.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.61
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 21:58:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord: Já bych řekl, že jste je pochopil správně.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 355
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 00:44:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A.Š.:
Pak to ovšem skýtá zcela netušené možnosti. Díky.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 01:41:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius,Radek31: Že Motol má jen 4 pořadí,to fakt nechápu.Proč jsou 3 pořadí na 16ce a 7 se tahá z Kotlářky na Pankrác.A že je to kvůli střídání Motola na 16?Jezděj snad Strašnice na 10ce? Ehm..V tomhle bych byl dost striktní stejně jako Káem.
A.Š. Když se nad tim zamyslíme,vypadá to pěkně,ale kdo by jel z Košíka na Depo,když může jet 177 na Skalku?:-)) Přecejen si rozlomení 177 dovedu představit,ikdyž i tak by asi lidi řvali. 177 Chodov-Skalka-Spojovací(po 109)-Palmovka a 109 narvat do Depa:-))), 146 Depo-Prosek-Mazurská. Přes Cíl bych to viděl: 224 zrušena,101 posílena,203 od Kačerova přes Spořilov na Cíl a Skalku,proklad se 138.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 09:34:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výtoň je zprasená, na odbočení se tam čeká z obou stran dlouhé minuty (2 minuty? to je ještě krásné, můj rekord jsou 4) - ten, kdo schválil takovou "preferenci" by měl dostat po tlamě
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 10:31:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius, Martin Zlivský: Samomluva prý zlepšuje psychický stav. Je to moderní (americká) terapeutická metoda. Takže potenciálními adepty na psycholožku jsou ti, kteří samomluvu neprovozují.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 12:11:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A.Š:
- Okružní 185: Jasně, rozumím. Jestli se okolo Boletické staví,tak by nakonec okružní linka smysl měla - ale rád bych jí tam měl spíš jako kapacitní doplněk ve špičkách, co by nepokryla "dlouhá" 185 (vést jí do Kbel Boletickou?) a 269.
- 122 kontra "nové tangenty". Teď po otevření pouze Hostivaře, bych Vámi naznačené řešení skousl jako Dopravním Podnikem realizovatelné, rozhodně 100 x lepší, než pouhá 146 na Českomoravskou. Tedy:
122 Opatov - DH (2 linky jako tangentu beru), 190 Černý Most - DH (10-15 minut ve špičce?), 181 od Čimic na Hejtmanské odklonit přes sídliště směr Černý Most, 133 prodloužit na DH, 208 tamtéž zkrátit. Na to vše by měly navázat v souvislosti se 190 už výše naznačené změny na Černém Mostě a v Hloubětíně (186 na Hloubětínskou, omezení 141). K tomu potvrzuji, že 181 bych nahradil plně 190. Uznávám ztrátu přímého spojení Kyjí a Hostivaře, ale 183 by zůstala jak je (možná rozšířit provoz, alespoň do všednědenního sedla).

Ale stejně, co byste řkal tomuhle: 177 jak jí mám (tj. přes DH a Nádraží Hostivař a na Košíku "rychle"), a 122 (nebo 133?) Opatov - Sídliště Košík - Zahradní Město - Skalka - Limuzská - Sídliště Malešice - Ohrada - Florenc - Staroměstská ?
Otázka je, jak by vyšel "kombinovaný proklad", tedy 177+195 mezi Prosekem a Malešicemi, 195+133 mezi Malešicemi a Zahradním Městem a 133+177 mezi Košíkem a Opatovem. Obávám se, že vzhledem ke stejné jízdní době 133 a 177 mezi Hostivaří a Malešicemi, by to moc dobře nevycházelo, v tom případě bych asi obětoval ten nejkratší proklad u Skalky.

Dejvice: Taky bych tam nechal spíš 17, ale pak by se 14 měla něčím nahradit meziMasNa a Karlákem. Nemám domyšlené, na tramvaje jsou tu předpokládám jiní kádři, třeba Vy .
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 752
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 16:27:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: Mezi Masnou a Karlákem by to mohla nahradit nějaká linka z Hradčanské a Štrossu (což tady prosazuje Káem), která by dále pokračovala na Kotlářku... Ale takové uváhy jsou na dlouho a hlavně by se linkové vedení muselo překopat ještě více...
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 21:20:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: Tvoje 122 (133) by byla mnoha lidem další trn v oku po současné 136 a 177 Já si opravdu myslim,že by byla lepší Chodov-Hostivař-(bez závleku do DH)-Kyje-ČM. Neztratilo by se spojení Kyje-Hostivař,naopak by přibyl ČM a Chodov. 181 od Čimic na ČM nebo jen Hloubětín/Lehovec? Maximálně z Rajský okružně Kyje a zpět.To je kompromis:-)
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 06:29:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Depo Hostivař už finišuje, jen mě fascinuje jak moc se šetří a hlavně na čem. Nová stanice, nový parkoviště, upravuje a rozšiřuje se Černokostelecká a příjezdová komunikace (Sazečská) zůstane nejspíš panelová s dírama hloubky 15-20 cm a propadlýma kanálama.... Už jsou nastříkaný lajny a přechody, takže opravovat se bude nejspíš až v létě, protože další zimu už nemá šanci přežít.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 07:17:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: Jo, Sazečská je úžasná. Nejlepší ovšem bylo že tenhle tejden tam všude nastříkali značení a přechody, a ten samej den odpoledne půlku jednoho přechodu vyfrézovali. Co tam budou tvořit, bůhví.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace