K-report
 

Archiv do 28.května 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 28.května 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 619
Registrován: 12-2003
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 11:52:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: No nevim zda se mi, ze si trosku protirecis ... Jak muzes srovnavat treba tu C954 co mam pod nickem ze zpusobem dnesnich dopravnich staveb, lidu prospesnych? Z toho co pises mi pripada, ze radsi vyhodis penize za mycku, kdyz na nic jinyho zrovna tedka nemas. (viz. ta posledni veta ... no tedy ve smyslu lepsi neco nez nic ...) To, ze je to kontroverzni stavba preci nevadi. Hlavne, ze se budu mit cim chvastat pred volici, co jsem dobreho pro ne udelal. Neni to vubec v chapani jestli sem za X penez mohl postavit neco uzitecnejsiho. Ale v tom PROC sem postavil neco dosti kontroverzniho, kdyz mi zrovna hori dost TT, na ktere nemam penize ... Je jasne, ze "prerozdelovani" se deje dle investicnich planu, to ovsem nemeni nic na tom, ze konkretne tato stavba je dira do kanalu a jejim hlavnim poslanim je volebni myting.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 929
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 12:11:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono je to holt o názoru a prioritách. Já si prostě myslím, že Depo má 1000x větší význam než TT do Radlic nebo do Podbaby. A v situaci, kdy TT do Podbaby není vyjasněná je lepší peníze dát na Depo než je nechat ležet ladem. Nebo nepostavit nic, protože na depo peníze mám, ale nechci ho a Podbabu chci, ale peníze na ní nemám.
Kdyby bylo po mym (a ono nakonec bude:-)) tak bych se nepral s Prahou 6 o "rychlodráhu" ale v tichosti za pomoci pár sloupů elektrifikoval Semmering, domluvil se s letištěm že postaví vlečku k TS2 a až by se tam jezdilo 471kama, tak by každej uznal, že to pokrok je a že stojí za to to zdokonalit a Kladno by samo škemralo o prodloužení elektrifikace.
Čímž ti tvůj názor neberu, jen prostě prezentuji svůj :-)
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 12-2003
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 15:16:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: ja sem, ale nemluvil o novostavbach, ale o rekonstrukcich TT, ktery jsou potreba jako sul. Jeden z mnoha prikladu je krizovatka letensky tunel a Stefanikuv most. Letos bude tento usek nadlouho uzavren kvuli prelozce ... A co sem slysel, tak na jiz zminene krizovatce se snad jen vymeni sjezdene oblouky a zbytek trochu zaflikujem Zasadni rekonstrukce se odklada uz buhvi jak dlouho, pry pristi rok. Tak to je moc krasny, ze opet znovu cely tento usek uzavru a opet se dlouho nebude po nem jezdit. Vic netreba komentovat viz. uvodnicek patricnych stranek. Takze bych priority videl zde. Nj. ale na metro preci muzem aspon nejakej ten milion dostat od statu, tak proc to nekde neprostavet ze ?
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 829
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 15:19:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: No ale 1000x větší význam než DH je TT Podbaba-Suchdol! To je Tvůj oblíbený argument, že je to "politicky neprůchodné" nebo "není vyjasněné", že? Lepší argumenty nemáš, co? :-))) Problém je, že je třeba myslet dobředu, mít plán. Pokud budu jen záplatovat (zavírat lidem hubu) stylem metro "Letňany v polích", Depo Hostivař, jejichž cena je navíc velmi vysoká (vyšší než TT na Suchdol, zast. RZ a Podbaba a oprava několika TT dohromady)... S tím Semeringem jsi směšný - pochop, že tak silný přepravní proud, jaký existuje mezi Kladnem a Prahou 1,2,6 vyžaduje pořádné řešení, které skutečně nahradí busy jezdící po 5-ti minutách. Na cestování železnicí přes Zlíchov vlakem s JD okolo 60 minut se Ti běžný Kladeňák vykašle. Stejně tak se Ti každej zaměstnanec letiště vykašle na čtyřicetiminutovou vyhlídkovou jízdu po krásných viaduktech...
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 16:00:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
"Kdyby bylo po mym (a ono nakonec bude:-)) tak bych se nepral s Prahou 6 o "rychlodráhu" ale v tichosti za pomoci pár sloupů elektrifikoval Semmering".

To by mě opravdu zajímalo, jak byste to v "tichosti" prováděl. Ledaže byste to v udělal za noc sám a pak vítězoslavně přišel na radnici šestky, že spojení ne letiště je vyřešeno. Jinou možnost pro toto řešení fakt nevidím.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 705
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 17:47:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1000x větší význam než DH je TT Podbaba-Suchdol

Uvažuji-li, že stanice v depu bude mít nějaký význam pro většinu z těch, co přijíždějí do Prahy od Říčan (podle ÚDI je to jednosměrně v řádu přes 10 tisíc vozidel), pak spojení do Suchdola má význam pro všechny občany ČR + ještě pár set tisíc lidí navíc.

Nic proti Dejvicím a jejich občanům, ale jejich dopravní problémy zase tak moc zbytek Prahy ani Česka netrápí.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 832
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 18:06:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Jasně, že jsem to zveličil. Ale nemyslím si, že by měla DH takový význam pro Říčaňáky. Cestování VHD jim to neurychlí, možná spíš zpomalí a lidé dojíždějící IAD se rozhodně nenahrnou všichni do metra, resp. myslím si, že lidí cestujících stylem IAD+metro moc nepřibude. Navíc okolo Říčan "vládne" železnice, kterou se na DH lidé nedostanou. Jinak v Suchdole těch 10000 lidí také bydlí a navíc tam studuje obrovské množství lidí na zemědělce, která se nedávno ještě rozšířila. Osobně do Suchdola prakticky nejezdím, ale vidím, jak to každé ráno vypadá na Dejvické mezi zastávkama busů a stanicí metra + tramvají. Busů jede jen v sedmé hodině ranní cca 20 a všechny jsou v OBOU směrech nacpané, což je u napaječe celkem nevídaný jev (zpravidla vládne jeden směr).
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 19:24:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: Souhlasím, DH Říčanským dopravu do centra nezlepší, skoro bych řekl, že ta stanice je docela k ničemu (kormě toho ,že jí otevírají zrovna teď, jako se dřív všechno otevíralo při výročích socialistických). Bylo by tu 100 lepších způsobů, jak ty miliardy použít, aby přinesly vetší smysl, a mnohé se tu omílají. Ale nové metro, to je reklama... :-(
Mpenc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 20:41:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Hnidopich 18.5. 23:30:
Tak mi laskavě vysvětlete tuto běžnou situaci v Zenklově ulici: auta stojí v koloně na kolejích, zatímco vpravo zbývají 4 m vozovky.
Mpenc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 20:53:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě:
Hmm, s tím zvyšováním kvality nabídky jste mě asi nepochopil. Ostatně tam, kde je problémem, že tramvaj stojí v koloně, budete tento problém mít i v autě. Skoro bych si však kacířsky troufl odhadovat, že míst, kde je kvalita MHD nízká kvůli kolizi z IAD zas tak moc v celé síti není
V metru těch míst skutečně moc není, zato u autobusů je to víc než katastrofální. Bez přehánění.
Pokud je tramvaj (nebo autobus) v koloně, máme dvě stavební řešení zastávek:
1) takové, kdy MHD jede stejně rychle, jako auta v koloně,
2) takové, kdy MHD jede ještě pomaleji, než auta v koloně.
Hádejte, kterých je v Praze víc.

Snažit se omezovat IAD a natlačit do MHD ještě více může být v těchto případech medvědí službou.
Vytěsněním IAD z ulic, kde jsou v kolizi s MHD získám spoustu dopravních prostředků, a to pouhým zvýšením oběžné rychlosti. O výrazné omezení IAD nepůjde, neboť kapacita těchto komunikací není valná. Pro zajímavost, úplným zavedením preference tramvají na celé síti získáte asi dvacet tramvajových vlaků i s řidičem, a to téměř zdarma. U autobusů dosáhnete podobného výsledku zřízením několika málo BUS-pruhů na kritických místech.
Mpenc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 21:47:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Káem: Chichichi: Vezměte v úvahu, že nepreferovaná, tudíž stojící auta smrdí daleko déle a více (rozjezdy) než auta preferovaná a jedoucí optimálním tempem. To jen abychom nebrečeli furt nad těmi tramvajemi. Mimochodem, za 40 let existence Evropské je prokázáno, že šikovný řidič tramvaje u semaforů nemusí čekat. Že to někteří dnes neumí nic na tomto faktu nemění.

Che, che, che. To mám rád, tohleto "je prokázáno". Tento týden jsem jel s několika šikovnými řidiči (na většině kontrolních bodů čekali ve špičce do času). Přesto na světlech Evropské pročekal každý z nich v průměru 2,5 minuty jedním směrem. Jediné, co tím bylo šlo prokázat bylo, že šikovný řidič dokáže ve špičce při vypnuté signalizaci (nebo po zavedení preference) dojet na Dejvickou za 10,5 minuty (autobus "expresně" za 9 minut), kdežto při zapnutých světlech na to potřebuje minut 13. Nepovažuji za šikovnost, když jedu z Veleslavína na Červený vrch rychlostí 15-20 a taky nevím, jak lze bez zdržení vyjet ze Šárky, když čočky padají celý den a celou noc v 53.-57. sekundě v lichou minutu a v 33.-37. sekundě v sudou minutu, a to za předpokladu, že si je navolím vjezdem do nástupní zastávky asi minutu a půl před odjezdem.

Ad preference:
Tak tedy něco o oněch smrdících autech ze života, speciálně pro Káema. Neděle, 6:34 ráno, křižovatka Nuselská/Táborská: ke křižovatce přijede od centra postupně tramvaj 11, za ní tramvaj 18 a za ní auto. Tramvaj 11 stojí před signalizací, protože ta dává signál volno pro odbočení vpravo. Linka 18 taky jet nemůže, protože před ní stojí linka 11. A auto taky jet nemůže, protože vedle linky 18 stojí zaparkovaná auta. Žádným vjezdem do křižovatky nic nejede. Poté dostane linka 11 volno, a linka 18 může popojet ke křižovatce. Poté, přesně ve chvíli, kdy se auto probojuje ke stopčáře, dostane červenou a linka 18 se "vítězoslavně" rozjíždí. Jak by celá situace vypadala s preferencí nebo při vypnuté signalizaci, si dovedete jistě domyslet. Méně smradu, méně spotřebované elektřiny.

A postřeh z víkendové dopravní špičky u Výstaviště (křižovatka s Bubenskou ulicí): dopravu řídí policista, který je auty na něj nevybíravým způsobem najíždějícími tak vystresován, že: (zřejmě podle nějakého interního pokynu) vyklizuje přednostně auta z Bubenské k parkovišti sportovní haly tak dlouho, až v Bubenské skutečně žádné není, zato poslední dvě z nich zablokují křižovatku, takže asi 20 vteřin křižovatkou nejede vůbec nic (z Bubenské nemá co, a ostatní nemají jak) nebo eventuálně (zjevně s pocitem větší bezpečnosti) po průjezdu řady aut po hlavní se postaví před první tramvaj, přijíždějící z kolony od Výstaviště (z kolony proto, že na tramvajovu trať se cpou auta, co chtějí odbočovat vlevo), která zrovna nabrala rychlost. Tramvaj brzdí na magnety a řidič si otírá pot z čela. Policista je spokojen a jelikož si nevšiml, že mezitím volný kousek před parkovištěm zaplnila auta přijíždějící z podjezu, pouští k nim auta z Bubenské...

A nakonec něco z celodenní a celotýdenní situace na Malé Straně:
Před křižovatkou Újezd/Hellichova je zastávka tramvaje. Protože je křižovatka prakticky bez preference (můžete srovnávat třeba se situací na Karlínském náměstí), dochází velmi často k situaci, kdy tramvaj odbavuje cestující v zastávce a zatím svítí zelená. Jakmile tramvaj zavře dveře, rozsvítí se signál stůj a z boční ulice vyrazí jedno auto (někdy i dvě). Poté tramvaj projede, za ní pár aut, přijede další souprava, ale před křižovatkou zůstala ještě dvě auta. Tramvaj nemůže odbavit cestující, a tak čeká před zastávkou, až auta dostanou zelenou. Pak popojede do zastávky, odbavuje cestující a mezitím zbytečně svítí zelená, která pak zase chybí, až se auta naštosují až ke křižovatce Újezd a zablokují ji. K podobné kolizi dochází i v zastávce (a následné křižovatce) Újezd od mostu Legií.

Zkrátka: dynamické řízení s preferencí tramvají (až na 10 % výjimek absolutní) je vždy z hlediska kapacity všech dopravních prostředků (ano, i aut!) lepší, než pevný cyklus, a to prostě proto, že křižovatka reaguje na poptávku.

Z ekonomického pohledu je křižovatka s pevným cyklem jako továrna, která jeden měsíc vyrábí máslo, druhý měsíc tvaroh a třetí jogurty. Ani v jednom případě se nejde předzásobit, můžete jen čekat, až bude zboží, které chcete. "Továrna" s dynamickým řízením umí změnit výrobu tak (aby mi to dobře vyšlo), že může určitý druh zboží vyrábět třeba jen po dobu pěti dnů, a pak může výrobu změnit. A můžete preferovat třeba jogurty, tvaroh může trochu počkat, ale máte určený standard, že se na něj nesmí čekat déle než x od první objednávky.
Mpenc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 22:15:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Káem podruhé:
...Ty semafory jsou například na Evropské zapnuty právě proto, aby se tam nejezdilo 200km/h ale jen těch 90-100. Aby i těch pár osamělých nočních cestujících z nočních tramvají mělo šanci přejít z ostrůvku. Nepolemizujte právě s tímhle, je to víceméně názorný učebnicový příklad.

Zapínání signalizací celonočně se v Praze značně rozšířilo a asi i dále rozšiřuje po zavedení přednosti chodců na přechodech (1998). I lidé, kterým důvěřuji, to na čtyřpruzích, kde se jezdí rychle, považují obecně za správnou věc. Na druhou stranu jsem na Evropské v noci viděl už mnoho aut projíždět na červenou. Zásadní chybou je (nebo bylo, aktuální stav může být jiný každou noc a mohlo už dojít ke změně pozitivním směrem), že se o půlnoci zkracuje doba cyklu z 60 na 40 sekund. Což v praxi znamená, že funkční zelená vlna pro auta a jakž takž akceptovatelný průjezd tramvají (přesněji řečeno na hranici možností pevného cyklu) se změní v nahodilou nepochopitelnou řadu, kdy vyjedete po drobném zdržení signalizací z Červeného vrchu do centra a na křižovatce s Etiopskou kvůli předchozímu zdržení zatrvdnete skoro na celý cyklus. Podobně auta jedou tu 40, tu 110, aby projela bez zastavení. Kdo si to špatně pamatuje nebo kdo je navyklý na "denní" rytmus, jede aspoň jednou na červenou. Taxikáři už to mají nacvičené. O bezpečnosti chodců na Evropské nemůže být řeč. Na vině je ale spíš změna doby cyklu, než zapnutí/vypnutí signalizace. To jen něco konkrétního k učebnicovému příkladu .
Mpenc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 22:24:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Arj:
přičemž tramvajový provoz v BRU je +- srovnatelný s Prahou

Čím? Brusel - asi 100 km tramvajových tratí, z toho cca 10 km v tunelech premetra, ve špičce v provozu cca 150 vlaků (Praha přes 400), k trase příměstské linky 44 do Tervuren přes lesy a parky také nenajdu v Praze příměr.

P. S.: Jak tak sleduji svoje reakce, tak si asi změním přezdívku na Rýpal, když už se tady ten původní neobjevuje.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 837
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 22:43:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď byla zmíněna v Událostech, Komentářích informace, že neznámý pachatel střílel na tramvaje. U třech zasáhl okno u pasažerů, v jednom případě u řidiče. Nikdo nebyl zraněn.

To je docela drsný
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2242
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 23:08:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://zpravy.idnes.cz/neznamy-clovek-zautocil-v-praze-na-ctyri-tramvaje-fs0-/krimi.asp?c=A060525_230553_krimi_dp
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 12.května 2006, ICQ #277-439-754
Jahu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 08:45:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj, Káem, Dejvice...:
Ad Depo Hostivař:
Když už tady jste zmínili stanici Depo Hostivař, tak její výzmam bude podle mě hlavně pro lidi z okolí Skalky a příjezdových komunikací ke Skalce. Troufnu si tvrdit, že lidi z Uhříněvsi, Dubče, Štěrbohol, Říčan, Kostelce atd. bude spíš štvát - dnes se dostanou z centra na autobus na Skalku v sedle dejme tomu každých 5 minut, ale po otevření Depa Hostivař a ukončení autobusů u Depa pouze každým druhým spojem metra, tedy po 10 minutách. V opačném směru jim zase například přibude 1 přestup na linky 145/177/195.

Ad Buštěhradka:
Můj názor je takový, že by se rozhodně měla zdvojkolejnit. Má-li nahradit většinu autobusových linek z Kladna, pak by měl být nabídnut přijatelný interval. A to, podle mě, jednokolejná trať v kombinaci s neschopností ČD dodržet jakýkoliv jízdní řád, nezvládne.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 931
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 09:26:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099 si neodvede představit, že peníze na investici nelze použít na rekonstrukci.
Dejvice si nedovede představit, že elektrifikace několikanásobně urychlí dopravu. Proč se elektrifikuje zastaralá jednokolejka do jakési Opavy a nedělá se rovnou koridor, he? Dejvice Požaduje komplexní řešení a jedním dechem v případě Suchdola navrhuje flikování jakousi tramvají, když se tam má stavět silniční okruh, most a podobně a vysoká škola dneska je a zítra nikoliv.
Slimman si nedovede představit, že elektrifikace je záležitost SŽDC, postavení rychlodráhy pak novostavbou politického významu. Počet posudků, vyjádření a stavebních povolení se jistě bude řádově lišit.
Pánové, ještě že jste jen šotouši, kdybyste o něčem rozhodovali, jezdíme v dvoutisícovákách ještě dnes.
Aspoň že je tu Jahu: Správně, Depo NEMÁ žádný vliv na Říčany a jen malý na Uhříněves.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 09:39:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem (Depo NEMÁ žádný vliv na Říčany a jen malý na Uhříněves): Depo nemá vliv na Říčany, na Radošovice (to je ta část Říčan kolem Kutnohorské) ovšem ano, a to asi stejný jako na Uhříněves - tedy negativní.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6222
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 09:51:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můžete mi někdo vysvětlit jednu věc? Z IPP jezdí směrem k mému domovu tři linky, 4, 22 a 23. Každá má v pracovní den interval 8 minut. Z tohoto údaje bych lehkým výpočtem usoudil, že maximální čekací doba "než mi něco pojede" bude 2 min 40 s. Ve skutečnosti průměrně na čekávám 4 - 5 minut. Tento záhadný jev pozoruji velmi dlouhodobě, a to i v opačném směru. Co se děje?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 932
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 09:57:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mpenc(II.příspěvek) Jinými slovy, kdyby "odborníci" nemrdkali se semafory podle svých "vědeckých" metod, fungovala by zelená vlna na Evropské i v noci. Vida, opět za to nemohou semafory, ale lidi co se do nich rejpou, aby měli co dělat. Pochopil jsem to správně?
Ad I.příspěvek: Tyhle "půlminutové" údaje o jízdních dobách, které mají navodit pocit exaktnosti na mě nezkoušej. Je dlouhodobě prokázáno (od počátku existence Leninovy tř.), že vyjede-li bus od nádraží Veleslavín společně s tramvají, je tramvaj odbavena na Thákurově a bus vjíždí do výstupní zast. na Dejvické. Z hlediska cestujícho je to rozdíl zanedbatelný a z hlediska vlivu zelené vlny na tramvaje taky. Dopraví experti se ovšem na tomto rozdílu vyblbnou, to chápu.
Zbytek: nejdynamičtější by měl být ten policista, ne? A přesto nefunguje. Příklady Karmelitské, Synkáče a Bubenské jsou bohužel velmi účelově zkresleny. Policista nepouštějící dostatečný počet aut z Bubenské může způsobit i zablokování Veletržní.
Rád bych s tebou souhlasil i na tomto fóru, tak jako s tvými texty v oficiálních periodicích, ale bohužel...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1887
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 10:03:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
V noci na Evropské fungují semafory kvůli letištním tágům. Nebyly vyjímky, kdy se jim hravě naměřila rychlost blížící se 200 Km/hod. Proto semafory běží i v noci.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6225
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 10:06:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V noci na Evropské fungují semafory kvůli letištním tágům. Nebyly vyjímky, kdy se jim hravě naměřila rychlost blížící se 200 Km/hod. Proto semafory běží i v noci.

na tom jsme se zde shodli už asi před týdnem...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 10:08:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad McBain:

Moje zkušenosti z bydlení 15 let v tom samym baráku jako Ty...

Z centra funkce náhody. Často mi to přijede hned.

Do centra zažívám sled zpožděná 22 - na čas 4 - na čas 23 - 5 minut nic... čili když vidím ujíždět 23 tak mám čas
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 933
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 10:28:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: ale já semafory obhajuju.
Ještě Mpenc: Teď o tom tak přemýšlím - tím zkrácením intervalu se přeci nedá vysvětlit VŮBEC NIC: Tramvaje v noci přeci stanicují také kratší dobu. Takže zrácení taktu je v souladu se zkrácením stanicování.
Prostě mi vychází, že někteří řidiči neumějí jezdit
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 10:57:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM přestaň mluvit o tom, čemu nerozumíš (večer zkrácené stanicování - komiku), já jsem teď měl l. 20 3 dny po sobě tak můžu hodnotit
po 21. hodině má l. 20 na úsek DŠ - Dejvická 11 minut! lidí je víc než celý zbytek dne kromě ranní špičky! (dlouhý interval dělá své a navíc opravdu hodně lidí dobíhá na poslední chvíli a zdržuje - takže řeči o zkráceném stanicování si nech pro někoho jiného)
a teď SSZ - jak se to projede záleží především na tom, jestli se z DŠ vyjede na začátku nebo na konci cyklu, jak rychlé má tramvaj dveře a na kolik dobíhajících řidič počká (T6A5 musí v každé zastávce počítat s alespoň 3s navíc a to je často přesně rozdíl mezi volnem a stůj na SSZ) - takže pokud to někdo je podle tebe "šikovný řidič co nemusí čekat" znamená to pouze, že se v úsekách mezi zastávkama fláká a nepokouší se stihnout signál volno tam, kde je to těsné - pak by měl večer 2 minuty zpoždění minimálně (za předpokladu, že neporučuje předpisy jinde, třeba Hadovka - Th. jede přes 50 a tak)

no a včerejší zkušenost z první ruky (zatahoval jsem z DŠ, takže jsem se rozhodně neflákal, ale vše podle předpisů)
SSZ DŠ - asi 30s zpoždění
SSZ Vo VO - bylo to těsné, ale stihnul jsem to (auta jezdí celou dobu na zelenou, tak proč sakra tramvaj musí většinou čekat? který idiot to vymyslel?)
SSZ Nad Džbánem - to nejde stíhat (opět auta dál jezdí, ale tramvaj má stůj)
SSZ NV - asi 15s čekání
SSZ ČV - nemusel jsem otevřít dveře, tím pádem jsem stihnul volno, ale bylo to hodně těsné (opět zbytečně krátké volno, ta boční ulička je nezajímavá)
SSZ SČV, Hor., Boř. - stíhám, ale bylo stále víc lidí a už bylo jasné, že Hadovka asi nevyjde
SSZ Hadovka - tam vždycky někdo dobíhá a i tentokrát jsem kvůli tomu přišel o volno
SSZ Thákurova - díky zkrácenému cyklu se to nedá stihnout ani, když se stanicuje bleskově
Dejvická - o 30s pozdě (rychleji to nešlo) -> na VN už byla linka 8 předjetá o minutu -> přišel jsem o SSZ PM -> Hradčanská +2,5 minuty -> na Malostranské už byla linka 22, která taky patří za mě
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 935
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 11:46:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R31:
SSZ DŠ nepočítej. To je vaše chyba, že si neumíte zařídit, aby svítilo tehdy, kdy potřebujete odjet. Kvůli ničemu jinému tam není
Vo jsi stihnul správně, NadDž jsi správně čekal, NV jsi čekal asi proto, žes nejel 50km/h jak máš povoleno, ČV 2xjsi správně stihnul. A teď žasnu, minimálně na Horom jsi měl čekat a tys to posunul až na Had., takže jsi ještě lepší než můj hypotetický "šikovný řidič".
Jenže tím, žes odjížděl z Had. na začátku jsi přijel na Thák. doprostřed cyklu a to ti už nestačilo. Kdybys čekal na Horom nebo Boř. a odjel z Had. na konci cyklu, moh ses i loudat a na Th. přijel na začátek dalšího cyklu a stihnul bys odstanicovat. Chichichi.
Takže výsledek, který sám píšeš, jen ho zdůrazním: Dejvická 30 sec. pozdě, tedy přesně to cos ztratil na DŠ. Předjetá 8 je váš interní problém, tím žes jel do vozovny jsi jel v jiném čase než v pravidelném intervalu ( Kulaťák 21,36 že jo?) , normálně 20 osmičku vůbec nepotkává.
Vlastněs mě podpořil. Až si to uvědomíš, budeme si rozumět na 100% :-))))
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 11:59:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM - opět se potvrzuje, že nevíš o čem mluvíš - na vnější koleji jsou světla na pevný cyklus bez trolejového kontaktu a bez krabičky!!!

ad NV - vtipálku, tam mám dovoleno 60 a ne 50

8 tam je ve špičce často, podívám se do jízdních řádů

ČV nejde stihnout, kdybych otevřel dveře

jdu do práce
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 493
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 12:42:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
"Slimman si nedovede představit, že elektrifikace je záležitost SŽDC, postavení rychlodráhy pak novostavbou politického významu. Počet posudků, vyjádření a stavebních povolení se jistě bude řádově lišit."
Chtěl jsem tím říct, že za současných podmínek (SŽDC) je to utopie. Jinak jsem také pro Buštěhradku.

(Příspěvek byl editován uživatelem slimman.)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6228
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 12:59:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek 31 - opět se potvrzuje, že nevíš o čem mluvíš - na vnější koleji jsou světla na pevný cyklus bez trolejového kontaktu a bez krabičky!!!

Mám dojem, že KM to myslel trochu jinak...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 936
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 13:01:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R31: Ty mě nečteš. Napsal jsem: To je vaše chyba, že si neumíte zařídit, aby svítilo tehdy, kdy potřebujete odjet. Kdo jiný by měl sdělit tvůrcům SSZ, že nevyhovuje, než tramvajáci? Nebo čekáš že to za vás udělají odbory, policie, cestující, mlíkaři, komunisti nebo kdo???
Na jízdní řády jsem se samozřejmě podíval předtím než jsem to napsal. Sorry, ale jak to že nevíš, že ve večerním provozu se na Hradč. sjíždí 1 a 20 a za 10 minut 18 a 26 a osmička jede mimo obě sjetí? Když to vím i já, šotouš, který ničemu nerozumí, jak to že ty, který denně jezdíš tramvají to neví??? To mi jen potvrzuje vaši provozní slepotu.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 937
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 13:06:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slimman - já tím chtěl říct, že až Letišti, které má nadbytek peněz, dojde trpělivost, tak zajde za SŽDC a řekne - my si postavíme trať na ruzyňské zhlaví Hostivic a přispějeme vám ještě na elektrifikaci Semmeringu, berete? Jen blázen by nebral. Pak letiště zajde na ČD a řekne - tak jako jsme si zaplatili AE, zaplatíme si 471 každou hodinu z hlavního nádraží. Nebo vypíšeme výberové řízení a bude to vozit Viamont. Vyberte si. Jen holt letiště ještě tu potřebu necítí. Tak jako DP před rokem necítil potřebu střídaných přestávek s přechodem na jinou soupravu, víš?
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 13:28:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Ok, docela by mě ale zajímalo, jeslti by to zadrátování bylo nějak rozumně proveditelné. Taky ta trať by asi musela projít nějakou rekonstrukcí, když by se tam měly prohánět 471. A za kolik ? Jinak si ovšem myslím, že dřív než letiště "ucítí potřebu Semmeringu" bude strženo některou z reálnějších variant (krychlodráha a hlavně metro), výhodnějších pro více subjektů (P6 a stavební fy).

(Příspěvek byl editován uživatelem slimman.)
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 822
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 13:46:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mcbain: protože 23 často nestihne ani otočit na malovance a předjede ji - jako naschvál, často úplně o fous - načas jedoucí 22 z BH. za poslední měsíc jsem to viděl několikrát a hned 2x jsem byl sám tím poškozeným, naposledy včera (tudíž posun 25kou na malovanku mi byl na nic). v poslední době (rok, dva) je to - zejména v jarních a letních měsících, kdy je doprava silnější - pravidelným jevem. zato 22 jezdí z BH vždycky bez problémů, a to s ní jezdím sakra často. možná jednou do roka se mi stane, že by spoj nepřijel, to je ale doopravdy výjimka potvrzující pravidlo.
z toho plyne nutnost s 23 nějak pohnout, aby měla zpoždění kde dohnat. mě osobně by se líbilo prodloužení na levém břehu na Vypich, co na pravém, to přenechávám místním.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 14:01:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Potřebu DP necítil loni, letos ji možná cítí, ale nikdo o tom neví. (Abych věděl, co cítíš, musíš mi to říct.) Telepatii, bohužel, neovládáme. A nebo tu potřebu sdílí jen úzký (zednářský) okruh. Řidiči tam ale nepatří, i když jsou také součástí DP. Takže nevím, kam na ty "vůně" chodíš .

U signalizace pro výjezd ze smyčky DŠ jsi úplně vedle. Nikdo nikomu nemusí nic říkat, neb ten zprasený výjezd je všeobecně dobře znám. Dispečink to rozčiluje, a tak svým typickým, pokryteckým způsobem promtně, již před časem, zareagoval, a tedy vydal "poučný list", aby řidiči (v rozporu s předpisem D1/2) najížděli do nástupní zastávky o 1/2 min. dřívě .
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 938
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 14:06:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slimman: Stavebním firmám je jedno, kde to budou stavět. P6 chce metro a ne železnici (jakoukoliv), proto uvažuju o Semmeringu. Semmering navíc vede na Hlavní nádraží, Buštěhradka pouze na místní Masaryčku. Semmering nabídne alternativu kladeňákům, protože do Dejvic budou jezdit busama i kdyby vlaky byly ze zlata.
Pawel: Čtyři linky Břevnovem jsou moc. Ony i dvě jsou dost :-) Prostě prodloužit jízdní doby 23, nebo zkrátit jízdní doby 22. Nebo tedy 23 na Vypich, ale přes Hradč. a 15,25 ukončit na Malovance.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 14:10:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel: 23 taky velice často podjede 6, a pak si jedeme úplně mimo JŘ. Na Malovance se to nedožene (je tam krátký obratový čas), a tak si jedeme opět mimo JŘ, a to se pěkně opakuje až do skončení odpolední špičky. Možná teď už i Káem ví, k čemu by byly dobré důsledné preference MHD.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 939
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 14:15:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem by to řešil prodloužením jízdní doby 23 nebo STŘÍDÁNÍM ŘIDIČŮ NA KUBÁNI! aby tam souprava nestála vůbec. Nebo dispečerem, který bude z Kubáně posílat soupravy na půlení intervalu s 22 (ovšem to se ozvou odbory že by řidiči sem tam nemuseli mít zákonnou přestávku, že jo).
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 14:34:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě mi také dovolte trochu rozvést možný problém střídaných přestávek:
Střídanými přestávkami se výrazně snižuje doba pobytu tramvají v obratištích. Tak se mohou nakrásně ze dne na den snížit standardy kvality tramvajové dopravy, kterými se tak rád pyšní dispečink. Tyto "vysoké standardy kvality pražské tramvajové dopravy" jsou ale postaveny "na vodě". Při prakticky nulových preferencích tramvají nebudou moci řidiči vyrovnávat zpoždění zkracováním přestávek ve smyčkách, a tramvaje budou více jezdit nad povolené tolerance přesné dopravy.

Na závěr jedna zajímavost: V 8:20 jsem se dozvěděl o nehodě policejního vozidla s tramvají v úseku Myslíkova - KN. Tramvaje od NTř a Lazarské byly odkláněny Myslíkovou, neb nemohly jezdit přes KN. Normálně trvá likvidace tohoto typu nehod do 10 min. a odklony se nezavádějí. Při této nehodě s policií byly odklony zavedeny a likvidace nehody trvala do 9:00, tedy 4x déle. Není vám to divné??? To se ostatní nehody s IAD vyřizují ledabyle, šmahem? A jak k tomu přijdou občané, že je orgán placený z jejich daní zdržuje při takovýchto událostech vysoko nad obvyklý rámec?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 940
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 14:43:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vidím vývoj optimističtěji: Střídané přestávky obnaží problém preferencí. Někdo pak spočte, je-li lacinější mít víc vozů v obratištích nebo nastavit preference. Střídané přestávky tak přímo způsobí zlepšení preferencí, protože doteď na zlepšení preferencí nic netlačí, protože je tam "vata" v podobě "Oni to řidiči doženou kratším pobytem na konečný". Čili moje metoda, MK, vede ke zkvalitnění celé MHD.
Ad nehoda: No asi se poctivě snažili hodit vinu na ty policajty, no :-)))))))
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 14:46:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Proč odbory? Přestávky řidičů ukládá dopravcům zákon.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 14:49:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: No a jsme zas na jedný lodi. Jak ty to, kámo, děláš.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 823
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 15:42:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: já bych nechal 22,25 na BH a prohodil 23 a 15
teď ale vážně - ta Kubáň je doopravdy tragická, 2 linky na jedné koleji jsou tak jako tak riskantní, ale ještě k tomu 6 a 23...
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 839
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 15:48:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Dejvice si nedovede představit, že elektrifikace několikanásobně urychlí dopravu. Proč se elektrifikuje zastaralá jednokolejka do jakési Opavy a nedělá se rovnou koridor, he?

Ale to dnes již neplatí! Kde žiješ? Myslíš si, že Ešus má nějak výrazně lepší rozjezdy a udržování rychlosti v kopci než-li 843-ka? Jestli ano, tak se prostě mýlíš. I kdyby ešus jezdil "jen" 30 minut na letiště, tak s tím budou jezdit prakticky jen lidé pokračující za Prahu (a těch je minimum), případně nějaký ojedinělý turista.

Dejvice Požaduje komplexní řešení a jedním dechem v případě Suchdola navrhuje flikování jakousi tramvají, když se tam má stavět silniční okruh, most a podobně a vysoká škola dneska je a zítra nikoliv.

Pokud vím, most se má stavět mezi Suchdolem a Bohnicemi, tudíž pro dopravu Suchdoláků do centra bude mít minimální význam a pro přepravu vysokoškoláků taktéž. Za komplexní řešení TT na Suchdol považuji, stejně jako rychlodráhu Praha-Letiště/Kladno, která bude mít význam pro VĚTŠINU lidí cestujících z/na Letiště + význam pro Kladeňáky + s tím spojené odlehčení Evropské a dalších komunikací v Praze 6.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22442
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 16:06:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice:
Jednou si na KMa všichni vzpomenete .

Je třeba vycházet z praxe a ta je bohužel taková, že za 843 (platí obecně o dieslech) se napce co nejvíc vleků, takže jede jak šnek. Elektrika obvykle s tímhle problém nemá, za ešus ani nic přidat nelze.
Ano, neřeší se příčina, to je zjevné, ale bohužel nepodstatné :-(.

To je (skoro) to samé, jako s reko zabzař. Buď se zadrátuje a udělá dálkovina, nebo nebude nic (=ani ta dálkovina).

Že se vyhazují peníze z okna? Ano. Ale pálí to snad někoho dostatečně? Asi ne.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 16:41:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doprava je politikum, to je asi všude. Ale u nás se k tomu ještě i ideologizuje. Racionalita pak jde stranou.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 707
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 17:42:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: "Za komplexní řešení považuji, stejně jako rychlodráhu Praha-Letiště/Kladno, která bude mít význam pro VĚTŠINU lidí cestujících z/na Letiště + význam pro Kladeňáky + s tím spojené odlehčení Evropské a dalších komunikací v Praze 6."

Rychlodráha asi bude mít význam pro Kladeňáky. Pro většinu cestujícíh z/na letiště bude ovšem výhodnější metro, protože to zajišťuje relativně přímé spojení (= max. 2 přestupy) do většiny Prahy. Z hlediska financí je to ovšem řešení zbytečně nákladné, ale jak říká MK: politikum s přídavkem ideologie.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 19:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Ona ta rychlodráha není o tolik horší než metro. Na metro A bude možný přestup na Veleslavíně. Na C v Bubnech, pokud sem bude vybudován výstup z Vltavské. Na B přímo na Masarykově nádraží. Takže to máme do většiny Prahy také jen se dvěma přestupy. "Jen" nebude letiště železnicí spojeno přímo s Malou Stranou, Staroměstskou a Václavským náměstím, což by se hodilo především turistům, neboť v uvedených oblastech se nachází mnoho hotelů, kam se z letiště jezdí. Pokud zde mohu vyjádřit svůj názor na téma metro A vs.železnice na letiště, tak preferuji železnici, ale metru A se nebráním, pokud tam povede přímo z Veleslavína a ne přes Motol. Jako ideální bych viděl na letišti železnici doplněnou tramvají prodlouženou z Divoké Šárky. Železnice by sloužila jako rychlá doprava do centra, tramvaj (s tím bych spojil zrušení a posunutí některých zastávek na Evropské + změnu charakteru, aby se zkrátila jízdní doba po Evropské) pro spojení do Dejvic, na Malou Stranu a Staroměstskou.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 841
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 22:37:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Metro je možná výhodnější, ale nejmíň třikrát dražší a Kladeňáky neřeší. Navíc pokud by se zlepšila vazba v Dejvicích a Bubnech mezi železnicí a metrem + tramvajema, tak by platilo i o rychlodráze, že relativně přímo zajišťuje spojení do většiny Prahy, a rozhodně ne pomaleji než-li metro, ba spíše rychleji. Jinak souhlas s Mouserem.

Martin: Uvaž: Jsou tři možnost:
1. za cca 6 mld. rekonstrukce+eletrifikace+přístavba Semeringu s významem jen pro cca čtvrtinu cestujích z/na letiště - JD cca 30 minut na hl.n. (zrychlení oproti 843).
2. za cca 12 mld. reko+eletrifikace+přístavba Buštěhradky s významem pro cca dvě třetiny cestujících z/na letiště - JD cca 20 minut do centra + význam pro možnost výstavby druhé etapy za cca 6 mld. Ruzyně-Kladno.
3. za cca 40 mld. metro s významem pro cca tři čtvtiny cestujících z/na letiště - JD cca 30 minut do centra + větší význam pro Červený vrch a Dědinu, zanedbatelný pro Petřiny, Motol.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 22:57:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 KM - s 8 máš podle JŘ pravdu, akorát nechápu, proč jí tam tak často potkávám
samozřejmě jsem se nebavil o večerních čekačkách (sice jsem jí zažil snad jen jednou, ale vím, že tam je), ale o celodenní realitě
btw např. l. 18 jede s l. 20 vždy ve stejný čas z Malostranské -> Hradčanská a také to podle jízdního řádu teoreticky nevychází (18 před 20, kvůli pořadí v cyklu SSZ - tím pak l. 20 zdržuje o další minutu díky SSZ Hradčanská)

ad SSZ - tady si snad někdo myslí, že DP nebo dokonce řidiči tramvaje mají jakýkoliv vliv na nastavení SSZ? jsme pro PČR a úředníky horší než póvl z ulice - už skoro 2 roky se řeší tragická Výtoň a na DP každý kašle

btw stejný člověk odpovědný za Výtoň bude prý dělat i Ohradu, takže se máme jistě na co těšit :-(
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 572
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 14:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V provozu je již T3R.P. čísel 8480-8481 ve čtvrtek na d-14/205 a na zkušební jízdě byla viděna T3R.PV 8177-8176
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 19:03:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nin: Ta 8480+8481 jezdí už dávno, spíš bych už čekal 8482-8486, dávno předané. Prý měly nějaké problémy s dveřmi.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 712
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 19:37:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31: "si snad někdo myslí, že DP nebo dokonce řidiči tramvaje mají jakýkoliv vliv na nastavení SSZ? jsme pro PČR a úředníky horší než póvl z ulice "

Pak je to daleko horší, než to bývalo před lety. Tehdy se mne četníci ptali "Fakt myslíš, že to takhle bude stačit?"

No, a pokud do toho začal mluvit někdo příliš z vysokých postů, tak stačilo "dodržovat předpisy". Po jednom nepříliš chytrém policejním rozhodnutí z federální úrovně se přísným dodržováním bezpečnostních předpisů povedlo zablokovat čtvrt Prahy na zbytek dne ... a podepsaný dokument (povolení toho původně zakázaného) přišel během týdne.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 941
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 06:41:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice:
1)Sorry, ale uštvaná 843+043+943 nebo 854 s čímkoliv za sebou drápající se k Hostivicům z kterékoliv strany je hezká záležitost pro šotouše, obdivující stroje pracující na hranici svého výkonu, ale pro rychlou dopravu nic perspektivního. Opravdu si myslím že rozdíl mezi 843 a 471 bude asi jako kloubus a tramvaj na Barr. Nehledě na rozdíly v přizpůsobení pro (pří) městský provoz (počty a šíře dveří, nízkopodlažnost, kapacita)
2) Ale v tom Suchdole se bude strašně moc stavět, o tom píšu. Prostě dnešní frekvence vůbec nemusí odpovídat té za 10 let.
3) Dejvice - prostě těch 6 mld. projde i politicky a je to levnější. Efekt jako v případě varianty za 12 mld.
MZ: Za ešus lze přivěsit další ešus aniž by se cokoliv zpomalilo.
Mouser: Bohužel to je ukázka dnešního myšlení o zítřku. Cestující (nejen) od letiště nebudou mít potřebu přestupovat na metro v takové míře jako dnes, protože železnice bude SOUČÁSTÍ MHD (městské linky projíždějící přes Hl.n.) ne jen doplňkem. Budiž ti útěchou, že se toho tady dopuští většina přítomných.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 08:38:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Efekt jako v případě varianty za 12 mld.

Ale houby. Tato varianta respektuje hlavní přepravní proud, je tu možnost přestupu na všechny tři linky metra a cílová stanice je v opravdovém centru blízko hordy hotelů, je tu možnost navázání kladenskou rychlodráhou, která zastoupí busy jezdící po 5-ti minutách ve špici. Tak si prostě představuji komplexní řešení. Výrazně to odlehčí 119-ce, což by se v případě rekonstrukce Semeringu říct nedalo. Ten totiž odlehčí jen 100-ce, která to nepotřebuje.

K 1): Samozřejmě, že o něco rychlejší ta 471-ka bude, ale stejně JD na letiště BEZ ZASTÁVKY bude přes 30 minut.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 09:08:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice. Ach bože. Hlavní přepraví proud z Kladna je jen proto, "že se to tak dělá odjakživa". Nic víc. Nová pracovní místa nebudou v P6, ale na druhém konci města. Kladeňák se v zóně Čestlice, Průhonice, Štěrboholy a podobně dneska nezaměstná prostě proto, že přes Prahu 6 tam nedojede v rozumné době. Vlakem přes Smíchov a Vršovice už ano. Cílová stanice rychlodráhy v trase Buštěhradky bude kdesi na zhlaví nádraží, na které budou jezdit místní pantografy z Nymburka a to kdoví jestli. Čili někde okolo St.3. Znova říkám, návaznost na metro nebude to nejdůležitější, co budou lidi po dopravě z/na letiště za 5-10 let chtít, alebrž to, aby bez přestupu dojeli dál po republice.
119 odlehčí AE. není třeba čekat na železnici. Nezapomínej, že MHD přiveze na letiště pouhých 20% osob.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 854
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 09:34:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Hlavní přepravní proud z letiště jen tak nepřestěhuješ. Jsou tu turisté, kteří budou chtít do hotelů v Karlíně (vlak+B), na Vinohradech (vlak+A), Praze 6 (vlak) a jinde v centru. A jsou tu zaměstnanci letiště, kteří budou cestovat do Prahy 5 (100+B), 6 (vlak nebo 179), 7 (vlak+tram), 8 (vlak+C) apod. No a co se týče Kladna, tak Kladno-Štěrboholy/Průhonice/Čestlice vyjde přes Prahu 5 a 6 úplně nastejno.

Znova říkám, návaznost na metro nebude to nejdůležitější, co budou lidi po dopravě z/na letiště za 5-10 let chtít, alebrž to, aby bez přestupu dojeli dál po republice.

Z čeho tak usuzuješ? Turistu českých i zahraničních bude podle mě vždy většina chtít jen do Prahy. Zaměstnanců letiště bude podle mě vždy nejvíce z Prahy.

119 odlehčí AE. není třeba čekat na železnici.

Za současného tarifu ulehčí 119-ce jen velmi sporadicky. Pokud by se změnil, tak dojde pouze k přesunu části cestujících do AE. Ale stále tu budou jezdit busy po 5-ti minutách na letiště a stále to nevyřeší přeplněnost Evropské.

Nezapomínej, že MHD přiveze na letiště pouhých 20% osob.

Nevím, kde jsi takové číslo vyčetl, ale budiž. Myslím si, že část turistů převezou mikrobusy, které mají cílovou stanici někde v centru, např. na náměstí Republiky. Rychlodráha by jim mohla vzít velkou část cestujících, což se v případě vlaků přes Semering nedá očekávat.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1888
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 09:45:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

119 odlehčí AE
Ty jsi vážně mimo. Už se těšim na ty davy, který budou čekat půl hodiny na spoj jen proto, aby se mohli svéz do centra za 30+14 kč namísto současných 20,- o 3 minuty rychleji. Můžeš mi prosím odpovědět, kdo bude AE jezdit? Myslíš ty náhodné turisty, kteří spatří letadýlko a pak v údivu budou opouštět spoj, protože jim, světovým jazykem-češtinou, řidič nepovolil cestovat na již jimi zakupenou jízdenku za 20,-? A pokud uznáš klasický tarif, jak mi zaručíš, že mi ji nebudou přeplňovat zaměstnanci? Pak totiž opravdu žádný smysl nepřinese a bude snad raději lepší vše nechat tak jak to je dnes. A já v období květen-září budu jezdit autem.

Bohužel AE bylo zavedeno čistě z politického důvodu a zachraňuje se nejhůř jak se zachránit mohlo.

Btw.
Není to tak dávno, co jsi psal, že 119 přeci jezdí na st. 3 a bágly v ní skoro nenajdeš a najednou otáčíš, že je potřeba její odlehčení.

Igorko měl pravdu...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1889
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 09:49:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice:
Díky, předávám žezlo. Koukám, že letiště chápe čím dál více lidí, jen Káem to stále nepochopil.

O 20% cestujících z letiště-MHD mu nevěř. Sám na letišti pracuju a viděl jsem ve statistikách úplně jiné číslo. Když jsem Káema poprosil, aby sem tu statistiku hodil, zahrál to do outu.

Z AE na Dejvický a ještě v zast. 218 se mi chce brečet.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 944
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 10:18:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, prosím vás, přestaňte šotoušky snít,co by se vám kde dobře fotografovalo a otevřete oči a mrkněte se trochu na trendy, z nichž lze usuzovat , jak se život bude vyvíjet.
Dejvice: Těch pár zaměstnanců přepravíme busy vždycky. Právě proto, že netvoří hlavní proud. Turisté se do hotelů v Karlíně pochopitelně dostanou - buď na B přesednou na Smíchově, nebo vystoupí v Libni. Kupříkladu.
Trend lákat turisty i podnikatele do celé země a ne jen do hlavního města je patrný již delší dobu a ne jen u nás. Jedna destinace se prostě oprdí.
20 nebo 45 Kč u člověka , který cestuje letadlem opravdu nehraje roli. Opravdu ne. Fakt. Věř tomu. když jede taxíkem za 300-700, tak fakt ne. Ne.
Prosím, uvědom si, že Masaryčka bude o 200 metrů vzadu, tedy dál od Nám. republiky.
Martin: NESER MĚ A NELŽI. Řidiči na 100 nejsou o nic lépe vybaveni než na AE, interval je jen o málo lepší než na AE a AE lze kdykoliv operativně posílit. Sám tvrdíš, že nápor cestujících je nárazový pár dnů v roce a ty bys to řešil pravidelným intervalem. Základní rozpor přes který se nedokážeš přenést a proto plácáš takové voloviny. AE byla zavedena na OBCHODNÍ objednávku, naopak, rychlodráha je výsostně politická. Nepřekrucuj to. Neotáčím o odlehčování, 119 skutečně jezdí na st. 3 a ne víc, ale prostě se vám snažím vyhovět. Ale ne tím, že pošlu lidi do polí, jen proto, že se Martin zamiloval do 100. Zajímavý, že tady nějakej tradiční hlavní proud do Dejvic nevadí, ale přesměrovat dopravu na Semmering, to vadí. Jaký je v tom oproti 100 rozdíl, he?
POČET CESTUJÍCÍCH NA LETIŠTĚ: Ok, je to 24% MHD v r. 2004 - tady to máte: http://www.udipraha.cz/rocenky/rocenka04/texty/dtc10.htm
Opakovaně pro Martina, aby nelhal, že jsem od toho utekl. Pořádně si ty grafy prohlédněte, abyste věděli co a jak se má na Letišti řešit.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 855
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 11:16:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Prosím, uvědom si, že Masaryčka bude o 200 metrů vzadu, tedy dál od Nám. republiky.

Ještě o tom není rozhodnuto. A byla by to blbost. Kam by si pak hodil osobáky a rychlíky z Kralup, he?

20 nebo 45 Kč u člověka , který cestuje letadlem opravdu nehraje roli.

Ano, nehraje. Hlavní problém je ale v nejednotnosti tarifu, jak psal Martin. Navíc se neuživí menší než-li 30-ti minutový interval, na což nebude nikdo zvědavý (pro ušetřené 3 minuty nebude nikdo čekat 15 minut, pochop), a neodbourá se přestup ani problém zácpy.

Těch pár zaměstnanců přepravíme busy vždycky.

Za tím "pár" doplnit slovo tisíc.

Trend lákat turisty i podnikatele do celé země a ne jen do hlavního města je patrný již delší dobu a ne jen u nás.

To bezesporu, ale Praha bude pořád hlavní město, bude pořád největším lákadlem turistů i podnkatelů díky největší koncentraci pamětihodností, potažmo největší hustotě obyvatel.

Neotáčím o odlehčování, 119 skutečně jezdí na st. 3 a ne víc...

Zapoměl jsi doplnit důležitou poznámku: "v lednu".

Zajímavý, že tady nějakej tradiční hlavní proud do Dejvic nevadí, ale přesměrovat dopravu na Semmering, to vadí. Jaký je v tom oproti 100 rozdíl, he?

Docela podstatný. U busů se narozdíl od metra či vlaku vyplatí alespoň částečně oddělit odlišné skupiny cestujících. Navíc 100 a 119 jsou rovnocenné varianty (časově i návaznostmi), což o rychlodráze versus Semeringu říci nelze. No a hlavními argumenty pro turistickou 100-ku jsou nižší náklady, lepší flexibilnost a větší spolehlivost.

Ok, je to 24% MHD v r. 2004

Ano, za současného stavu. Ale jakmile se postaví rychlodráha nebo metro, tak lidí cestujících MHD přibyde na úkor taxíků a mikrobusů. Semeringem ani AE toho nedocílíš.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace