K-report
 

Historická letadla, letecké muzejnictví Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » Historická letadla, letecké muzejnictví « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 13:14:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před časem zde někdo měl kritické připomínky k péči Vojenského leteckého muzea ve Kbelích o své exponáty - že z kdysi kompletních a letuschopných historických letadel jsou nyní vykuchané vraky - zkrátka, že stav je ještě horší než u kolejových vozidel Národního technického muzea.
Chtěl bych se zeptat, zda v ČR vůbec existují nějaká letuschopná historická letadla - a zda je dostupný nějaký jejich seznam? (Prý snad existují nějaká schopná pojíždění vlastní silou - tedy že jejich motor je možno nahodit a tahem vrtule mohou pojíždět po letištní ploše).
Nemám na mysli obří modely hist. letadel - ale repliky 1:1 by sem bylo možno zařadit.
ABPOPA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 20:22:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím že z předválečných "hadrových" letadel jsou většina repliky (nevím v jakém stavu jsou teď, ale před pár lety určitě skoro všechny měly funkční motory a uměly točit vrtulí, tedy snad mohly i pojíždět). V 80. letech vojenské muzeum razilo názor, že letadlo lze prohlásit za původní stroj pakliže je na něm alespoň pár součástek původních. Třeba motor, směrovka, ráfek kolečka apod. Zbytek se dostavoval podle výkresů, fotek a tak(tuším někde na Slovensku se nějaké letecké dílny zaměřily na rekonstrukce historických strojů). Jaká je současná situace netuším, byl jsem v muzeu už dost dávno (asi 1995). Tehdy mi to tak zlé nepřišlo, taky jsem tomu tehdy ale prd rozuměl.
Jinak k letuschopným strojům: V těch 80. letech lítala třeba stará C-104 a snad nějaký Sokol. Dneska toho určitě bude víc.
Jinak seznam předválečných letadel zachovaných u nás jsem měl někde sepsaný, jen to dneska najít. Tedy: NTM, Kbely, Muzeum Tatry Kopřivnice a snad i jinde se dá něco vidět.
ABPOPA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 21:18:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak dle mého názoru je možná lepší s letuschopnými unikátními historickými letadly nelétat, neb riziko jejich totální likvidace je v provozu tisíckrát větší než v případě lokomotiv. Viz zářný příklad velkolepé show v Duxfordu kde během pár let po sobě stihli rozsekat jediného zachovaného Lightninga v Evropě, jediného Blenheima a jediného letuschopného Fireflye. A možná to neni všechno páč to už pár let nesleduju..
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 2862
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 21:24:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vím, jsou plně provozuschopné i oba proudové Me-262, resp. Avia S-92 a CS-92, ale nelétají z výše uvedených důvodů...
A taky by asi byl problém sehnat T-Stoff a Z-Stoff do motorů...
...bude třeba zvládnout zákony po našem...
ABPOPA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 21:39:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak do toho by si sed vážně leda sebevrah. Luxusní duralové létající rakve ...
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 22:10:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Renovace letadel delali vojenske opravny v Trencine, vcetne treba Avie B534.
Letuschopnimi vetereny, krome kluzaku, by mela byt Jak/C-11, Piper L 4 a Bucker Bu 181/C 104 (u je prehlaskovane). Posledni dva snad, snad Moravska Trebova, kde C-11 netusim, ale kdyz se kouknete na www.caa.cz, tak tam je k dispozici letecky rejstrik vcetne provozovatelu, tak to treba neco napovi.
Jinak me tak napada, ze mozna ta C 104 a L 4 je uz tak trochu jejich letuschopnost mozna i minulosti, v kazdem pripade v 90tych letech jeste letali. Sokol M-1C je snad soukroma akce odkudsi reimportovan z ciziny (svycarsko ?) a pak hruza kluzaku LF 109, 107, LG/Z 125, LG 130, aj
Pavel
http://railways.rur.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 08:58:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji za informace. V "národní sbírce" by asi všeobecně měly být nejstarší a nejcennější dopravní prostředky. NTM také razí koncepci, že jeho lokomotivy aj. žel. vozidla budou neprovozními exponáty - ale (v budoucnu) aspoň dobře udržovanými. To, že si dráhy nenechaly třeba druhé mikádo (ř. 387.0) jako provozní lokomotivu, je jejich problém. V některých případech tento deficit třeba supluje soukromá společnost (KHKD, JHMD) se svými provozními lokomotivami a vozy.
Soukromí majitelé by ale měli mít možnost v (duplicitních) starých letadlech létat, budou-li příslušným úřadem uznána za provozně způsobilá (a třeba se v nich i zabít).
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 09:21:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A taky by asi byl problém sehnat T-Stoff a Z-Stoff do motorů...

T-Stoff a Z-Stoff ale bylo palivo pro raketový letounek Me-163 Comet, kde jejich smícháním (jedna z těch látek byl obyčejný peroxid vodíku) vznikla bouřlivá chemická reakce.

Me-262 snad byl normální proudový letoun, u něj by s palivem neměl být problém
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 13:09:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neni zac.
Jinak L 4, C 11 i C 104 a dalsi jsou duplicitni ve sbirkach VHU, zpravidla je potkate v hlavni hale. Samozrejme, verze letajici C 104 byla oznacovana jako S, porotoze tam byli snad nejake upravy kvuli motoru, ktery nebyl puvodni, apod.
Jako vystavovany jsou samozrejme v jine mutaci, nez letaji. Jinak i sokol je v hlavni hale, ale verze tusim M 1D, coz byla rekordni verze atd.
Ale stejne by me zajimalo, co vse ma VHU v depozitari, nemam na mysli to vrakoviste na plose Kbelskeho letiste, ale nepristupne haly a jine prostory.
Co se tyce Me262, tak v USA delaj snad repliky. A co se tyce originalu, tak to snad litalo na smes jejim zakladem byl klasicky benzin. Lec zivotnost techto motoru byla jednim slovem zoufala. Jinak motor Juno 004 ci bmw 003 (pokud si jejich oznaceni pamatuji spravne) je/byl v rezu k videni na jedne strojni prumyslovce v Brne, nadohled od VAAZ (jmeno nevim, mapu Brna nemam). docela slusna letecka prehistorie, jak technologicky, tak i dilenskym zpracovanim.
Pavel
http://railways.rur.cz
http://plane.rur.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 13:43:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V těch nepřístupných depozitářích by právě měly být ty vykuchané vraky. Uznávám, že veřejně přístupná část sbírek ve Kbelích je slušná, za renovaci jednoho hangáru prý muzeum nedávno dostalo i nějakou cenu. Ale to, co je vidět, je jen zlomek celkových fondů muzea.
munro
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.250.6.15
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 01:11:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A copak to za ukryte muzeum maji, nebo aspon meli ve Vyskove na letisti?

http://www.munro.wz.cz/download/printpy.jpg

Sorry, neumim udelat primo odkaz na ortofotomapu
Gunnisson
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.191.111.1
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 09:55:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám startovací motor z turbíny Jumo004.Chce ho někdo koupit? Nabídky na mail vilemkorinek@seznam.cz
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 14:21:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

munro:

To není ukryté muzeum. To je v podstatě oficiální Letecké muzeum Vyškov. Předávaly se tam mašiny vyřazené z naší armády a mají tam vlastně kompletní vzorek typů a verzí proudových letadel a vrtulníků z výzbroje ČSLA. Nevím ale, jestli je to normálně veřejná expozice s pravidelnou otvírací dobou. Nevýhodou taky je, že je to všechno pod širým nebem.
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 16:21:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k té případné provozuschopnosti (pojíždění s nahozeným motorem) by mělo být schopna L-29R 2818, kterou měla naše škola donedávna zapůjčenou, jako učební pomůcku (poté co bylo to letadlo uvedeno do dobrého stavu si o něj Kbely řekli, ovšem jaksi zapoměli na rekonstrukci bráni, díky níž tam nemohou delfína dostat). Pravidelně se na něm provádělo studené portáčení motoru.
B952E = the best of KAROSA
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 11:27:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokusím se oživit stagnující diskusi dotazem, zda někde v ČR existuje jako důstojný muzejní exponát dopravní letadlo typu TU-104? (Tu ohyzdnost, která dosud straší u vstupu do sportovního areálu v Olomouci poblíž Náměstí Národních hrdinů a možná stále slouží jako bar, nemám na mysli. Zde bych spíše uvítal, kdyby tento vrak byl odstraněn a okolo místa, kde nyní stojí, byla postavena tramvajová trať mezi stadióny dále do severní části města.)
Z "pomníků" velkých dopravních letadel na volném prostranství si ještě vzpomenu na nyní už neexistující, jako restaurace slouživší IL-62 u přehrady Rozkoš (poblíž České Skalice) a též ve Slušovicích.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7791
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 21:13:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zda někde v ČR existuje jako důstojný muzejní exponát dopravní letadlo typu TU-104?

O tom dost pochybuju. Kolik jich vůbec u ČSA sloužilo a kdy dolétaly?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 12:41:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain: U ČSA sloužilo celkem 6 Tu-104 v letech 1957-1974:

OK-LDA (od roku 1973 muzejní exponát)
OK-LDB
OK-LDC
OK-NDD
OK-MDE
OK-NDF

První tři byli dodány v letech 1957,58 a zbitek v letech 1960-1963.
B952E = the best of KAROSA
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7797
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 15:18:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK-LDA (od roku 1973 muzejní exponát)

A ten se nachází kde, v té Olomouci, nebo je to jiný?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 784
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 16:43:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nachazi se tam, kde je to ocekavane, neboli na plose Kbelskeho letiste spolu s jinymi stroji.
I kdyz do dustojneho exponatu to ma hodne daleko.
http://www.planes.cz/cs/photo/1009523/
http://www.planes.cz/cs/photo/1001410/
http://www.planes.cz/cs/photo/1004698/
http://www.planes.cz/cs/photo/1004919/
http://www.planes.cz/cs/photo/1004931/
http://www.planes.cz/cs/photo/1006499/
http://www.planes.cz/cs/photo/1000735/
Mel jsem za to, ze tam maj i Tu 124, ale prd.
Jinak pomniky, byli Il-18 u Sece (dnes soukromnik), je Il-18 u sjezdu na Bakov n/J, snad Il-18 Zlin Lestna nedaleko ZOO bylo (Slusovice ?), Tu 134 nedaleko Pryglu v Brne v "pivni" imidzi, teda pokud to nezmenili a Il 18 na Rakouskoceskem prechodu, no, at ziji jmena, je dost znamej, ale jestli jeste je ? O te 104 v Olomouci jsem ani nevedel.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Mike_tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 832
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 17:26:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není náhodou u Znojma u bývalého TaxFree shopu jeden IL 62 v nějakém děsivém zbarvení?
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 768
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 15:05:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera nějak po 17:00 projížděly přes Tábor dva, ale spíš tři (nedával jsem pozor) tahače, které měly na podvalnících naložené MiGy-21 (jeden z nich byl trupového čísla 9711), v částečně rozloženém stavu. Jelo to nejspíš z Budějovic. Tuší někdo kam?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27645
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 15:08:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějaké býv. letouny (možná MIGy) se válí kousek od chvaletického přístavu (na druhým břehu).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 15:45:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z dětství si také pamatuji na hojný výskyt vyřazených stíhaček (většinou typu MiG-15) na "pomnících" většinou na volném prostranství, ale třeba i ve výběhu pro dítka u mateřské školky. Má někdo přehled o dosud existujících?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27655
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 16:01:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve Zlivi před základní školou již pár (desítek) let není (od výstavby nové školy v akci Z?), fotku bych alke snad někde sehnal.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 772
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 16:07:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Existující už není, ale v Sezimově Ústí u letního kina býval MiG-19PM.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 827
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 18:10:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pomniky:
ex MiG 15 Ceska Trebova, dneska nejaky soukromnik.
ex MiG 19 Pardubice na Dukle, viz predesle
Mig 21 Stara Boleslav pred kasarnami, tusim-li dobre verze PF, nebo pripadne F
Su 7 a Mig 15 (17 ?) areal letiste Caslav, ted snad i MiG 23
MiG 15 ci 17, nejsem si jist, areal letiste Hradec Kralove
Ae 45 na spagatech v Terminalu 1 Praha
DC 3 pred spravni budovou CSA tamtez
L 200 u Prostejova u pumpy u dalnice
ex MiG 23 v Holesovicich, byl dobre videt s vlaku, tam snad i byl nejaky MiG 15 ci 17.
Co dal ?
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 828
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 18:15:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jeste - ke skolkam a skolam se davali i kluzaci a podobne, v Chrudimi to byl treba LF 109 Pionyr.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Railwalker
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 9-2004
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 21:44:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Současné pomníky:
SU-7 2x, MIG-15, L-29, SU-22, SU-25 - VÚ Náměšť nad Oslavou
MIG-15 - VÚ Čáslav
MIG-21 - VÚ Přerov (letiště)
L-39 - VÚ Přerov (výcvikovka ve městě, končí k 1.1.2006)
MIG-19 - VÚ Bechyně
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 774
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 09:13:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MiG-23ML - (ex.) VÚ Planá u ČB

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace