K-report
 

Letiště České Budějovice Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » Letiště České Budějovice « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20472
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 10:03:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

České Budějovice (resp. vojenské letiště Planá) získaly statut civilního letiště. Takže se naplnila slova představitelů statutárního města, že bude možno dříve do ČB přiletět, než tam přijet po koridoru, či D3 (aby taky ne, když jim od státu stačil příslib, že budou peníze na drátování Velenic, když požadovali nějakou investici do dopravní infrastruktury).

Má to ale jeden háček, cituji:
Bohužel musím Mikinku i vás ostatní upozornit, že lety z Českých Budějovic ať už kamkoli jsou nyní nereálné. Díky laksnímu přístupu na magistrátu se město není schopné domluvit s armádou o poskytnutí vybavení a na nové nemá. ALE zajásejme, jsme oficiální vnitrostátní letiště, ale bez letadel.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3126
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 12:12:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, to už získaly na konci loňského roku, kdy odtud definitivně odešla armáda (naposledy tu byly letecké opravny pro MiG-21).
Každopádně je dnešní infrastruktura letiště pro civilní provoz do značné míry nepoužitelná, jsou zde kasárenské budovy, autopark, zodolněné úkryty na letadla, ale naopak chybí odbavovací hala pro cestující a další věci. Bude nutné ujít ještě velký kus cesty, než odtud bude něco pravidelně létat.
...bude třeba zvládnout zákony po našem...
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 12:57:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud budějovičtí neseženou bohatého investora, který by vybudoval alespoň základní technické vybavení, tedy nejen "barák" ale taky všechny technické a provozní náležilosti podle norem ICAO (možná už tam něco bude, když tam v nadávných letech přistávaly taky Vojensko-dopravní speciály), tak si můžou o provozu dopravních letadel nechat jen zdát.
Ale zajímavé by to bylo. Když to šlo v Pardubicích...
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1250
Registrován: 11-2003


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 20:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně se spíš zdá, že letiště zaroste plevelem a pak se pozemky rozprodaji a udělá se tam třeba nějaká průmyslová zona... Koleje už tam vedou... A jak by to bylo nádherný - vozit cestující z letiště na nádraží a opačně...
Pardon - praštěte mě nebo se neproberu
Edite bibite post mortem nulla voluptas
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 09:29:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já hlavně moc nechápu tu snahu, aby každé jen trochu větší/významější město mělo svoje letiště. Vždyť z Budějovic je to do Prahy nějakých 150 km, po dostavbě dálnice a IV. koridoru to bude tak hoďka a půl cesty. Nemluvě o tom, že do Lince je to ještě blíž. Za ty peníze, co ta sranda bude stát by se mohlo třeba zrovna v dopravě udělat mnohem víc potřebnějších věcí.

Jenže zas na druhou stranu, co s tím letištěm. Aby úplně zaniklo, to by se mi taky moc nelíbilo.

Je to holt dilema. Nejlepší by bývalo bylo kdyby tam dodnes zůstala armáda se svým 1. slp . Jenže to už se nikdy nevrátí
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3445
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 10:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejlepší by bývalo bylo kdyby tam dodnes zůstala armáda se svým 1. slp

Tak to souhlas, ale je to už bohužel minulost. Mimochodem, 1. slp byla nejdéle nepřetržitě působící letecká jednotka u nás (1944 - 1994) a mezi její velitele (ještě 1. čs. stíhacího leteckého pluku v SSSR) patří i gen. František Fajtl...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1315
Registrován: 11-2003


Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 23:26:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R_b: Jenže zas na druhou stranu, co s tím letištěm. Aby úplně zaniklo, to by se mi taky moc nelíbilo.
No právě - vymyslet jak ho využít je třeba ale dost rychle...
Já se teda moc v leteckej dopravě neorientuju, ale nedalo by se třeba nějak to pronajmout (třeba za symbolickou jednu korunu...) hosínským letcům? Anebo to udělat naopak - aby hosínští měli základnu v Budějkách a na Hosíně bylo něco jako záložní nebo výcvikový letiště?
Možná jsou to ale jenom hloupý nápady...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
BMBČ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.36.21
Odesláno Sobota, 21. října 2006 - 18:33:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R_b, Quex: Zaplaťpánbůh, že jsou ty jejich pluky i jejich stíhačky v
Pardon...
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3770
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 21. října 2006 - 19:51:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, taky názor, že...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 732
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 21. října 2006 - 22:41:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takhle po 89´ řvalo nejmíň půl Bechyně...

A dneska jsou rádi, že tam mají aspoň ty ženisty.
BMBČ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.13.145
Odesláno Sobota, 21. října 2006 - 23:45:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R_b: Porovnejte prosím počet obyvatel. Beru, že v Bechyni jako větší vesnici téměř bez průmyslu, kde armáda dávala obživu půlce města, to byla opravdu ztráta. V ČB však nikoliv.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27040
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 15:21:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BMBČ:
Jo, jsou v P..... (Pardubicích)

Hukot jak kráva, rezonuje vše, co může... Už abych byl zase pryč :-O
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 755
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 15:28:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakej hukot ? Jake rezonance ? Nejakej zmekcilej, ne ? Vys prd, jake to bylo, kdyz se na letisti v Pardubicich jeste skutecne litalo s plnou paradou a nebyl to tam jen jakysi podivny armadni "aeroklub", ccc ....
Ostatne pokud jsi na "Severu" na kolejich, tak pri soucastnem provozu tamnejsiho letiste v podstate o nem ani nevis, nebo mate snad nekde jinde koleje/skolu ? Jo, jeste namesti Legii, ale to taky nestoji ani za rec.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3795
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 15:34:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, dneska lidi neví, o čem mluví. To když na letišti Bechyně působil 9. slp v plné parádě, to byl hukot... A k tomu každou chvíli supersonický třesk - kdy jste v dnešní době něco takového naposledy slyšeli?
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27044
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 15:40:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jo, znám větší kravál. Jen jsem zvyklej na klid
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 15:48:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A k tomu každou chvíli supersonický třesk - kdy jste v dnešní době něco takového naposledy slyšeli?

To je fakt, taky mi to chybí

Ono už je dneska pomalu problém, vůbec někde vidět letět vojenské letadlo. Dřív jich často lítalo i víc pohromadě, a pěkně nízko, to bylo něco
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27046
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 17:59:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Q:
U nás u Bezreva naposledy tak před rokem. Občas letadlo nevadí, ale dneska a včera je tu nějak moc živo :-)

Pjp:
Nedíval jsem se na oblohu, ale nejspíš to byly grippeny, a to už je trochu jinej rachot jak nějaký letadýlko Káně pardubickýho aeroklubu :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 756
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 18:34:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byla vyluka snad Caslavy, nebo jeste je ?
Jinak grippen je prd proti tomu co byli MiG 21, Su 25 nebo se v Pardubicich zkouseli i MiG 25, to bylo pak "ticho", se bez vycpat s nejakymi grippeny, cece, co to tu vlastne zkousis ... ;-)
Jinak pametnici vypraveji, jak za komancu letal "vzdusny most" pro spratelene vojaky docasne usidlenych v CR ze Tu 154, ostatne jsem na nej koukal s okna gymplu, no a nebyl jaksi pro tuhle masinku na letisti pozemni zdroj a tak jej nemohli nahodit s nuly, cili hezky celou dobu pobytu jela APU a to je ten nejhorsi a nejprotivnejsi zvuk, comuze letadlo generovat a to to Tucko tam jeden den pristalo a odlet melo, pekne prosim, az druhy den. Takze jaky ze to jsi slysel hluk ?
Jinak ty uz to asi neznas, ale taky je uzasne, kdyz ve dve rano poslouchas "Zaloha na patnactou, zaloha na patnactou ..." a podobne a to "bydlim" asi tak 200m od Vasich koleji, ktere mate na Severu/Cihelne, vime ?
Konkretne ulice Gagarinova/Polabiny III, muzes si ji najit, ostatne od Lidlu je to v podstate za rohem.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3804
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 10:35:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak pametnici vypraveji, jak za komancu letal "vzdusny most" pro spratelene vojaky docasne usidlenych v CR ze Tu 154

To byl fakt Tu-154 sovětského letectva? Známý fakt je, že sovětské vojenské Tu-154 pravidelně létaly na letiště Mladá-Milovice a Hradčany, např. pro střídání vojáků základní služby, ale tam byly jednak základny sovětského letectva a jednak početné sovětské posádky. V Pardubicích žádná sovětská posádka nebyla, na zdejším vojenském letišti byl umístěn do roku 1989 4. stíhací letecký pluk ČSLA. Docela by mě zajímalo, proč by létali zrovna do Pardubic.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 10:43:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omyl, v Pardubicich sovetska vojenska posadka byla, teda ne na letisti, ale v Bohdanci. Dale je relativne kousek Vysoke Myto, kde jich taky bylo nemalo a kde byli i (snad) umistneny vrtulniky, samozrejme ne na tamnejsim letisti, ale v jine vhodne lokalite + radar(y) protivzdusne obrany s obsluhou.
A byl to skutecne Tu 154 SSSR, jestli armadni, nebo civilni, to uz si nepamatuji.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3805
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 13:26:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Máš pravdu - v Lázních Bohdaneč 282. "Bjelostokský" protiletadlový raketový pluk a 233. radiotechnický pluk, ve Vysokém Mýtě 48. motostřelecká divize.
Zajímavé stránky o dislokaci a výzbroji jednotlivých útvarů Střední skupiny vojsk jsou zde: http://www.modely.cz/airshow/redstars.htm
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27062
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 15:17:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Záloha nad patnáctou" znám až moc dobře, ale taky mi to nějak moc nechybí. :-) Stejně tak kvílení ranžírských brzd, to se pak nese pěkně daleko (stejně jako vyhlášování nočních vlaků - za dobrého počasí je pěkně srozumitelné až u Družby...). A první náklad na Velenice (někdy kolem čtvrtý ráno s dvojčetem 749 v čele ), to bývá slyšet kilometry daleko.

Největší rachot letadla (pominu letiště) jsem ale asi opravdu slyšel od Migu na kraji Budějc, a to jsem byl (naštěstí) od toho paneláku dost daleko...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
BMBČ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.158.155.13
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 16:19:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský: Největší hluk na ČB letišti dělali mašiny, když šly na přistání a z nějakého důvodu jim přistání nebylo povoleno a piloti to museli začít tak tři kilometry před letištěm zvedat. Nestávalo se to však často
A samozřejmě při startu.
Ke cti budějovického letiště musím říci, že pokud bylo noční létání, tak do půlnoci byly všechny mašiny na zemi. Po půlnoci už bylo naštěstí ticho.
To dráha řve imrvére i po půlnoci
BMBČ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.39.58
Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 16:08:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Českobudějovický deník - 1.12.2006

České Budějovice - Investici přes 400 milionů korun vyžaduje letiště u Plané nedaleko krajského města, aby se mohlo stát vzdušným přístavem pro veřejnou mezinárodní dopravu. Počty cestujících, technické parametry areálu i předpoklad nákladů na provoz letiště včera představili zástupci společnosti Jihočeské letiště, a. s. Armáda opouští areál u Plané a kraj společně s městem České Budějovice, usilují o jeho převzetí. "Ve světě vzrůstá trend hledání malých letišť, bylo by chybou, kdybychom zaspali. V jihozápadních Čechách žádné takové letiště není," uvedl včera Ladislav Ondřich, ředitel společnosti. Důvodem zájmu přepravců prý jsou menší náklady a lepší dostupnost cílů. Nyní smí letiště přijímat letadla do rozpětí křídel 24 metrů. Cílem je přistávání letounů s rozpětím 36 metrů, které přepravují kolem 170 cestujících. Odbavení 40 000 cestujících a 3000 pohybů letadel za rok by chtěla společnost dosáhnout za pět let od zahájení veřejného mezinárodního provozu. To si ale vyžádá například zřízení nového hraničního přechodu. Nyní se snaží letiště o povolení neveřejné mezinárodní přepravy. "Náklady na provoz budou v prvních letech minus třicet milionů," uvedl Petr Čiviš ze společnosti AGA - LETIŠTĚ. Ta zpracovala pro kraj studii využitelnosti letiště. Ztrátu by ale podle Čiviše mělo snížit pronajímání nemovitostí. Pro pravidelnou mezinárodní přepravu je nutné vybudovat nový terminál pro cestující, rekonstruovat řídící věž , zajistit radiolokační a naváděcí vybavení.

(win)

Vyšlo také v: Českokrumlovský deník, Jindřichohradecký deník, Písecký deník, Prachatický deník, Strakonický deník, Táborský deník
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27991
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 17:13:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak můžou být náklady na provoz záporné?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

Nevíte, do čeho jdete? Jeďte do Pelhřimova!
V sobotu 9. prosince i s doprovodným programem.


Podrobnosti zde.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28205
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 00:49:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co to bylo dneska nad budějckou kotlinou za manévry? Cca kolem čtvrt na osm večer lítalo poměrně nízko nad Budějcema minimálně jedno nejspíš (dle velikosti) dopravní letadlo (jako by mířilo na Planou), pak jsem ještě cosi viděl jakoby přistávat na Housín...
Nevíte někdo? :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

Nevíte, do čeho jdete? Jeďte do Pelhřimova!
V sobotu 9. prosince i s doprovodným programem.


Podrobnosti zde.
BMBČ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.16.117
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 19:17:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak takto to bude asi fungovat i v ČB (zajímavý je denní příspěvek kraje)

Z Mošnova létá třikrát denně spoj společnosti Central Connect Airlines na trase Ostrava - Vídeň. Přesná čísla o počtu přepravených pasažérů nechtěl její zástupce Tomáš Skotnica prozradit, ale v posledních měsících se pohybují na úrovni okolo 1700 pasažérů měsíčně. To znamená necelých šedesát pasažérů denně. „Obsazenost letů se pohybuje okolo pětatřiceti procent, ale přesná čísla nechceme uvádět, protože mohou být dezinterpretována v náš neprospěch,“ uvedl Tomáš Skotnica. „Za úspěšnou regionální linku se totiž považuje ta, která dosáhne obsazenosti šedesáti procent. Prosadit se s takovou linkou ale nějakou dobu trvá, všeobecně se počítá se třemi roky. A my létáme na trase Ostrava -Vídeň teprve rok,“ vysvětlil zástupce společnosti CCA Tomáš Skotnica důvody, proč společnost přesná čísla nechce prezentovat.

Pravidelná přeprava mezi Ostravou a Vídní byla zahájena v listopadu loňského roku, od té doby se počet přepravených cestujících pravidelně zvyšuje. Přesto se stále pohybuje pouze v desítkách pasažérů denně. Přesto na tuto linku kraj přispívá v průměru osmdesáti tisíci korunami denně. Tato praxe má pokračovat i v dalším období, zatím se s dotacemi počítá minimálně do dubna příštího roku. (MFD 13. 12.)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace