K-report
 

Archiv do 17.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Citybus & Citelis » Archiv do 17.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Designer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 21:24:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: A jak se přepíná retardér na nohu? O páčce na ruku vím, ale netušil jsem, že to jde nějak přepnout...
B951e
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 5-2007


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 21:31:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kam je chceš posílat???
www.mhd.wu.cz
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1961
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 21:33:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Swe: jak silně reaguje retardér v "Angoráku" na pedál
Brzdí to v podstatě jak osobák - ne doslova, ale odpor pedálu tomu odpovídá, ale důležité je říci, že retardér působí nad 15 km/h, pak zabírá vzduchov brzda.
Designer: Jednoduše kolébkovým přepínačem, který se u vozů s novými palubkami nachází vlevo od volantu. Ne přepínači je obrázek brzd (kolečko, kolem dvě brzdící destičky) s velkým písmenem R uprostřed kolečka. Vozy se starším provedením by to měly mít pod oknem vlevo od řidiče. V praxi je lepší mít retardér přeplý na nohu, neb pouze vzduchové brzdy jsou citlyvý jak blázen! A ještě jedna věc, ikdyž je retardér přeplý na nohu, lze zcela normálně používat i "páčku".
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Kosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 14:15:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Retardéry:
ad 1) cukání: Podle mých zkušeností je to kus od kusu. Pokud budu konkrétní, tak u některých Citybusů v ČB nastupuje retardér velice dynamicky a příjemně (co si vzpomínám, tak třeba ev.č. 212), u některých i při mírném sešlápnutí brzdového pedálu (tj. v okamžiku, kdy brzdí pouze retardér, nikoliv vzduch) přibrzdilo prudčeji. Jinak zníněné ovládání retardéru nohou odpovídá zhruba první poloze ručního ovládání páčkou.
Třeba u Citelisů je nástup retardéru velice příjemný, ale neplatí to tak univerzálně pokud řidič ťukne na brzdu jen na 2 - 3 vteřiny, neboť nástup hydraulického retardéru (např. Voith) je delší než u elektriky (Telma).

ad 2) puntík: ten není k přepínání ovládání ruční/ovládání nohou, ale slouží k vyřazení retardéru při brždění pedálem.

ad3) Swe: Sjíždění kopců: Ať se to týká měšťáků nebo linkových busů: Karosa v posledních letech montovala to autobusů retrdéry, který při jejich uvedení v činnost brzdily trvale. Používaly se ale i takokvý (tuším např. Karosa LC 736.1024, vpravo od volantu, horizontální pohyb), který uměly to, že na první polohu ovládací páčky udržovaly rychlost klesání (v rozsahu +/- zhruba 3km/h). Podobně je toto vyřešešno např. u zájezďáků: jeden příklad za všechny - BOVA Futura FHD 12-370. Tam je páčka, kterou se ovládá trvalé brždění (4 polohy, umístěná vlevo od volantu, vertikální pohyb), dál je na palubovce dvoupolohový kolíbkový přepínač bez aretace, který se stiskonut při určité rychlosti a pak to opět drží konstatntní rychlost při klesání. S oblibou je toto využíváno při dlouhých jízdách po dálnicích: tempomatem se nastaví třeba 98 km/h, na retardéru 100 km/h a šofér může dát nohy z pedálů (nedoporučuju cpát je za krk ).

S devítikilem ve stejném úseku problém není. To asi proto, že linkový i zájezdový devítistovky byly osazovány elektrickými retardéry Telma a tam to cukání odpadá.

Ať už elektrika nebo hydraulika: nevýhodou hydrauliký je to, že teplo vznikající při brždění je odváděno do chladicí soustavy motoru, takže při delším intenzivním "retardérování" při jízdě z kopce, hrozí přehřátí.
Citelisy i Citybusy jsou udělaný tak, že pokud šofér brzdí zapne retardér páčkou a po zastavení vozu ji nevrátí, elektronika retardéry vypne a po rozjezdu s ním nebrzdí. Třeba moje favorizovaná Karosa LC 936XE brzdí pořád, dokud to šoférovi nedojde a páčku nevrátí.

A poslední věc: M__r: brždění s retardérem nebo bez něj je vážně docela znát.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2839
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 14:46:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Kosťa: Teda s Bovou jsem nějaký km už najel, ale o tebou popisované funkci kolébkového přepínače nastavení rychlosti při brzdění nemám tušení. Nemohl bys to popsat nějak blíže. Připomíná mi to funkci Bremsomatu a tou starší Futury nedisponují.
Kosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 15:23:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: Sice by to spíš patřilo do zájezdový diskuse, ale snad nám bude odpuštěno. Já jsem toho s Bovou sice najel míň než třeba s devítečkou :-) (LC 936.1038 (XE)), ale busy se kterýma jsem jel to měly obě (Futura FHD 12-380, r.v. 2001 a 2002, EURO 3). Bohužel u sebe nemám fotky, takže jsem to musel vyřešit vypůjčením obrázku z internetu. Tu zmíněnou kolíbku jsem označil červeně. Jejím stisknutím k sobě nastavíš rychlost, stisknutím od sebe to zrušíš. V kombinaci s tempomatem to funguje jako Bremsostat.
 

(Příspěvek byl editován uživatelem Kosťa.)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2841
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 18:31:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Kosťa: Přiznávám, že o tom jsem neměl ani tušení.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1978
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 22:02:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kosťa: No, ty tu funkci retardéru přeci jen popíšeš líp .
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3009
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 21:41:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.trajfly.net/fotky/Citelis_zlin_09-06-2007.jpg
Nemáte někdo více fotek? Zajímal by mě interiér. Jak je vidět, nádrž na naftu i pro ČR zabije dvě místa na sezení. Tlumič na střeše mít Euro čtyřky opravdu nebudou? Myslím, že jim docela slušel.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2596
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 21:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mám,ale neposkytuji již žádné informace
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3010
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 22:14:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1:
A proč to sem teda píšeš?
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 948
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 10:50:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mám,ale neposkytuji již žádné informace

Tohle mě vždycky přinejmenším pobaví...
Slovánek v extralize! :-)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2597
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 17:14:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Ústečák podívej se prosím do Teplické diskuse(posledních 14 dní) a při průměrné inteligenci to pochopíš.Prostě máš informaci a někteří z tebe udělají ...... že to tak není
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3013
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 17:34:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele Ares, nikdo z tebe vola nedělal. Diskuzi jsem 14 zpátky nečet. Jen jsem spekuloval nad tím, že někdo viděl v Mejtě Citelis v barvách DPT a DPT žádné trolejbusy nakupovat nemá. Dal jsem si to dohromady a napadlo mě, jestli si ten nátěr někdo nemohl splést s Marihuánkama. Ani nevim, že si na vlákno Trolejbusy v Teplicích psal a už vůbec nevim, žes byl v Karose. To mi došlo až teď na tomhle vláknu. Tak si dej buď studenou sprchu, nebo vodchod. Nikdo na tvoje výlevy neni zvědavej. A pokud tedy máš alespoň tu průměrnou inteligenci, kterou se tu oháníš, tak pochop, že z tebe nikdo (nevim co jsou to ty tečky) nedělal. Jenom jsem se ptal.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 18:40:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ares1: Já mám taky pocit, že za to lidi z ostatních diskusí nemůžou a pokud chodí od vedení DP Teplice protichůdný informace, je jasný, že některý lidi budou trochu zmatený. Nemyslíš, že když máš správné informace, vola ze sebe udělají spíš ostatní?!
Slovánek v extralize! :-)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2598
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 19:03:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo Martin dávám si tedy odchod.díky za vyhození,podej si ruku s Káemem
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2031
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 20:23:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin a Ares1: Hele, dyť jde evidentně o nedorozumnění, tak myslím, že byste se nemuseli takhle rozhádat .
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3014
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 21:04:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr:
Já byl úplně v klidu. Ani jsem na jeho příspěvek v "Teplicích" nereagoval. Prostě mě špatně pochopil. Bohužel na řeči o průměrné inteligenci a dělající z někoho vola, jsem se už ozvat musel.
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2804
Registrován: 5-2003


Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 20:19:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví náhodou někdo, kde vzal Psota Citybus?
Napadá mě snad jen odprodaný z DPÚK, ale zaslechl jsem, že má být někde nahoře na Moravě. Ale třeba je to blábol, ono totiž se jich snad víc neprodávalo.
Je evidentně po laku. Potrvdí / vyvrátí někdo?
 
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2630
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 20:39:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD J PRIBIL no vypadá to že to bude on!!Měl být někde v Moravském Krumlově nebo kdesi,což by odpovídalo
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2805
Registrován: 5-2003


Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 21:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Díky za potvrzení.
No prozatím je v dílnách ve Znojmě, ale dělalo se na něm, takže počítám, že brzo vyjede...
Už jsem se lekl, že nějaké větší město začalo vyřazovat provozní Citybusy.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1071
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 02:19:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl by to být opravdu ten od DPÚK, původně lounský a pak "putovní". Bude jezdit na "MHD" v Moravském Krumlově.
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1260
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 15:53:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo to je ex.DPUK 4A5 1718. Rozebírali jsme to v diskuzi o IDS. Jináč dle středečního infa, by ten vůz už měl jezdit pouličku v Krumlově, neboli IDS JMK č. 440.
Dnes jsem si všiml, že zmizla z bilbórdu reklama na krávu.
Tootti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 23:16:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
 
 
testovacka Citelisu18 v Nitre ,a Citelis12 na MHD Trenčín
Zbieram Fotky autobusov SAD Trnava a.s. , ak niekto ma nech posle mi ich na mail. Ďakujem! :-)
444,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,44444"""""""""""
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 13:47:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ráno kolem třetí hodiny jel z Pardubic směr Bohdaneč na tahači bílý citelis s modrým spodkem a nápisem Riga na sklech...
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Luxus bohatých je zaplacen bídou chudých.Franz Kafka
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2852
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 19:16:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Miram hm tak to bude na troley směr Ganz?
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Yalapeak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 10-2006
Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 21:38:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, proč je pražský Citelis 3599(?) na perníkářských číslech? Nedávno jsem jej viděl v Hostivaři a dnes na 133.
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2886
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 22:03:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Yalapeak: protože je v majetku Iveco ČR, předváděčka.
Honza Mares
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.16.113
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 09:22:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil:
Předváděčka, která ale bude trvat 5 let
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1106
Registrován: 12-2003


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 09:57:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: no jen na predvadecku maj podle me az moc prazske vybavy ...
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-IVECO ...
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1385
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 13:15:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Srovnával jsem kloubovou verzy Citelisu v provedení pro DP Budějovice s verzý co je nyní v Praze. Zaujaly mě ve stropě ty ventilátory co má ten pražský kloubový Citelis, soudě podle fotek budějických Citelisů to také další výbava na přání?
M1 - Maracaibo
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2889
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 13:38:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: Nazval bych to takovou převáděčkou s jasným určením, viz vůbec první Citelis, dnes 3500, kdy každý poznal, kde skončí...
Stanislav Sláčík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.118.181
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 14:18:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale když 3501 jezdil v Praze jako zkušebka, tak měl taky "zkušební" SPZ. Tyhle ale mají pardubickou, spíše se dá předpokládat, že pokud v Pze zůstanou, dostanou novou registračku spolu s přečíslováním (jako kdysi B732 model 92...)
Honza Mares
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.16.113
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 19:14:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak znovu, dokud se nepřestanete dohadovat. Autobusy 3599 a 6599 tu budou 5 let. To jestli je pak DP odkoupí, je všem asi jasné. Neptejte se proč, je tomu prostě tak. Obchodní tajemství mezi Karosou a DP.
Urbíno_12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 21:37:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno ak koukám na ty fotky na citybusu tak na mě ten kloubovej citelis nějak zapůsobilProblém je však v tom, že to co je u citelisu nadstandard (střešní věráky) je u Urbína standard. Dost mě překvapily i velký větračky v oknech a koženkový sedáky. Mno jo aspoň je vidět že kdyby BYL ZÁJEM tak se dá z citelisu udělat celkem hezký vozítko. Jenže von ZÁJEM HOLT NENI a veme se to co je ve standardní výbavě
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2864
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 21:48:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Urbíno 12 ano jenže to je záležitost toho kdo objednává.A ti u nás ještě jaksi nedozráli
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4055
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 22:28:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares: U nás přišly oba Citelisy v základní výbavě, tudíž bez rádia a musely se tam dodatečně montovat, protože s tím nikdo nechtěl jezdit .
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2865
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 00:08:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A Study věřím.Objednalo si to FTL?odpovím ti ne.Zadavatelé šetří kde můžou,však oni s tím nejezdí že
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 810
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 14:35:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Při mé návštěvě Bibione jsem narazil na verzi Renault Agora line se 3 dveřmi. Setkali jste se už s tím? Z venku se mi vnitřek zdál stejný jako normální citybus. Bohužel foto nemám a tak budu rád, kdyby ho někdo měl. Dík
Práce ještě nikoho nezabila, ale nerad riskuji! ICQ: 225-833-748


www.eli.borec.cz
Rhomosapienc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 15:43:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kde vzal tenhle citybus boční odsouvací okno??? na obrázku je hned za řidičem http://www.mestskadoprava.net/galeria/picture.php?cat=recent_pics&image_id=18939
Regiosprinter by Regionova
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2198
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 17:52:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Patrně dodatečně vyměněno. Stejně se tomu tak děje i ve Zlíně na 24Tr.
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Rhomosapienc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 18:21:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

máte něaké foto zlínsé 24 tr s těmi okny ?
Regiosprinter by Regionova
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1166
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 16:31:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rhomosapienc: Máme...
 
Gasonův blog !!!PoZoR!!! AKTUALIZACE DENNĚ!!!
ICQ: 472-137-831
Skype: migagason
NIKON COOLPIX L4, to je můj mazlíček
754 068 JE BEST
Hugo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1011
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 21:26:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na čo je hento na pravom svetle tie dierky??
 
!!!MHD je ako smrť,nikdy nevieš kedy pride!!!

ICQ:233 682 093
E-MAIL: Muflol@azet.sk
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2071
Registrován: 1-2004


Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 12:19:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hugo: To jsou přípojky vzduchu a elektriky.
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1179
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 13:46:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hugo, Aussiger: jj, v ČR to používají Hasiči.
Gasonův blog !!!PoZoR!!! AKTUALIZACE DENNĚ!!!
ICQ: 472-137-831
Skype: migagason
NIKON COOLPIX L4, to je můj mazlíček
754 068 JE BEST
RegioNova 814 + 914 = Cetkááá - Tretkááá!!!
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 910
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 21:36:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta reklama vepředu je zvláštní ..
KAROSA LC 956 E : Máme tě rádi, zůstaň prosím dlouho...
PROSÍM, pusť mě.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2886
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 23:02:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takový reklamy jsou ve Francii normální.
...nikdo mi nerozumí - jsem... záhadný... (mazaný Phil Marlowe)
Tambusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 3-2007


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 10:07:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Testovaný Citelis 18 v Bratislave niekedy pred prazdninami letnymi:
http://mhdba.7x.cz/unnamed/irisbus-citelis-18m.html
Moje webove stranky:web hlavne o vbuse: http://www.autobus.wgz.cz ,a web o MHD v Bratislave: http://www.mhdba.wgz.cz
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2897
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 21:04:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemáte někdo fotku Citelisu Way (byl na busworldu) ze strany dveří?
...nikdo mi nerozumí - jsem... záhadný... (mazaný Phil Marlowe)
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2104
Registrován: 1-2004


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 17:41:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k: (když nikdo nic ) Na mně známých galeriích jsem viděl jen tohle a tohle. Další možnost je zeptat se paní redaktorky Busportálu - fotky má, jde jen o to, jestli se najde ta pravá .
No a nebo si představit původní model Moovy s citelisíma úpravama designu .
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2902
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 21:31:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

auss. - on to moovy s muším xichtem bude , jedinej rozdíl bude, že moovy byl vyrobenej snad jenom jeden, kdežto mouchvejů (krásnej výraz... ) má šanci vzniknout krapet víc.

Jde mi právě o ty první dveře, jestli jsou stejný, jako na moovym, nebo maj nějakej jinej progresívní dyzajn, abych to nějak dostal do modelu. Ta první tvoje fotka je na... 3 věci, tu druhou už jsem objevil taky.
...nikdo mi nerozumí - jsem... záhadný... (mazaný Phil Marlowe)
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2105
Registrován: 1-2004


Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 11:19:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k: No jo, když von tam evidentně zavadzal ten sloup, takže z tohoto místa moc hezkých fotek nebude. Snad se časem ještě něco objeví...
S těma šancema na úspěch to vidím ale přesně naopak - zatímco Moovyů se pár desítek udělalo (žádná sláva, ale fakt ne jeden), tak těhle Wayů v dnešní módě LE busů předpokládám ještě míň. Však to taky Irisbus šoupnul Hispanu do Španěl.
Slyda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 7-2007
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 22:44:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych dotaz. Není tady někdo z měst, kde jezdí 18m Citelisy? Zajímalo by mě, jak je to u nich s "hrbem" nad kloubem. Je "bezhrbí" na přání, anebo je to standartní?
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 11-2006


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 23:12:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slyda: je to standart, pod hrbem se skrývá tlumič kmitů, který u Citybusů odcházel tak často, že se výrobce rozhodl ho odstranit a vyřešit vše jinak.
www.doz.estranky.cz
Kosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 8-2006


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 23:20:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr_proper: Tlumiče odcházely? V Č. Budějovicích máme 11 Citelisů "s hrbem" a pokud vím, tak s nima není problém. Můžu se zeptat, jak se to chovalo při poruše? Díky.
KAROSA - Správný směr.
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 11-2006


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 02:51:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na pražských vozech to odchází pořád. Skoro každý týden přijede nějaký bus na výměnu onoho zařízení.
Pokud to nechodí tak, jak má, tak by to mělo v nárysné rovině hodně houpat, čehož jsem si v provozu nikdy nevšiml.
Výrobce tu častou závadovost vysvětluje přetěžováním vozů.
www.doz.estranky.cz
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2464
Registrován: 12-2004


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 12:01:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kosťa: No ke mě se taky nedoneslo, že by u nás odcházely tlumiče. Ale zas na druhou stranu u nás ty vozy nedostávaj tolik zabrat, jako v Praze...
Slyda: Jenom Mr_propera upřesním. Hrb měly vozy, které byly postavené na normě Euro III, vozy s Euro IV už hrb nemají a mají naprosto odlyšné kloubové spojení.

(Příspěvek byl editován uživatelem M - R.)
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1529
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 12:53:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výrobce tu častou závadovost vysvětluje přetěžováním vozů.

No a nemá na to vliv skutečnost že na řadě linek kde přažské kloubové Citybusy jezdí mají dost členitý terén, tedy jezdí dost do kopce? Jsou třeba podobné problemy v Ustí nad Labem, tam je také dost členitý teren? Jinak jak má kloubové spojení řešeno 25Tr, vozy stavěné v karoserii Euro 3 hrb přeci nemají?
M1 - Maracaibo
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2468
Registrován: 12-2004


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 12:59:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: Já si právě myslím, že členitý pražský terén na ty vozy vliv má a to velký. Ono třeba linka 177 je podle mě nádhernej způsob, jak co nejrychleji oddělat autobus - šílený kopce, mraky lidí, dobrej asfalt střídanej kostkama a totálně děravejma silnicema, přejíždění tramvajovejch kolejí, okolo kterých jsou výtluky... No jestli někdo potřebuje zničit autobus, tak linku 177 doporučuju.
Pokud jde o 25Tr, tak ta má shodné kloubové spojení, jen nemá tlumič na střeše, což se po přejetí nějaké nerovnosti projeví tak, že se oba články kývají nahoru a dolů, což u Citelisu ihned eliminuje tlumič.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace