K-report
 

Archiv do 26.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 854 (+054.2+954) » Staré archivy » Archiv do 26.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1289
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 21:29:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v Přerově na soustruhu 854.222 s 050:
 
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Pepan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.177.107.36
Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 22:21:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

954.007 snad příjde do Brna.
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 22:52:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Unipuls:Teď už vím,kdo tak urputně spurtoval kolem mne při jízdě závratnou rychlostí 3-4 km/h.Ten vagon měl číslo 050 016-5.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2056
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 22:57:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ha! Tak už vím, kdo je Mallard!
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1290
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 23:41:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hoši, svět je malej
Ale i v tom malým světě byla ta kýžená rampa daleko a hydra zlověstně bzučela...
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 09:53:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kristian:
když ono ale v technických podmínkách vozu 854 i 954 je, že mají komunikovat stejně jako 843,943,043, aby se s nima domluvily. No a to nezvládají. Když jedou samy (854 + 954), tak spolu komunikují nějakou zvláštní hatmatilkou, které nikdo jiný nerozumí. Pokud zjistí v soupravě x43 nebo 054.2, mají se přepnout na normální češtinu, ale ta jim činí potíže.
Nicméně to tu již bylo řečeno alespoň 854-krát.
Kristian
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 10-2006


Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 12:00:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To já vím, ale jenom jde o to že to sice nekomunikuje, ale stejně to jezdí, takže kdyby přes ten přívěšák vedly jen průběžné dráty, bylo by to levnější a místo té šílené bedny elektriky se třeba mohly vyměnit sedačky
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 12:27:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A třeba informační systém by komunikoval pomocí kouřových signálů?
Víte, ony se dneska od vlečňáků požadují určité funkce (např. kontrola dveří, WC, inf.sys.) a ty se bez té bedny (která mmch není zas až tak moc drahá a na ty sedačky by to určitě nestačilo) neobejdou.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1194
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 13:03:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: neberte to prosím jako výzvu k hádce, jen neškodnou diskuzi.

Že není vařič v kamionech - není to třeba proto, že řidič si může narozdíl od fíry zastavit u motorestu?

A oni už nedostávají strojvedoucí jídlo ve třech kastrůlkách, že si musejí vařit k obědu párky??

A ještě jedna věc - vařič na 48V nikdo neukradne, zato konvice a mikrovlnky by právě kvůli jejich použitelnosti v autech mohly být žádaným artiklem.

Hm smůla, že jsme v Česku. Máte obavu ze svých spolupracovníků, nebo zlodějů "zvenčí"
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2061
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 13:23:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A oni už nedostávají strojvedoucí jídlo ve třech kastrůlkách, že si musejí vařit k obědu párky??

Ne. Ono tomu tak někdy bylo? Dostáváme stravné, obědy ne. Jejich distribuce by byla asi značným logistickým problémem. Ty ešusy, které se občas ve vlaku převáží, jsou určené pro zaměstnance stanic nebo jiných odlehlých pracovišť. Ale mám dojem, že i to přestává fungovat, drážních jídelen a vývařoven zřejmě taky kvapem ubývá. (Vzpomínám, jak za mých štěněcích let pravidelně zastavoval krabičkoidní osobák u jednoho hradla jen proto, aby zdejší dopravní zaměstnanec dostal oběd.


Máte obavu ze svých spolupracovníků, nebo zlodějů "zvenčí"

Z obou stran. V depu má ke stroji přístup moc lidí a vlak odstavený někde přes noc je taky snadným cílem. (Kdysi se v Otrokovicích někdo vloupal do odstavené lokomotivy a odcizil ovládací skříňku radiostanice - byla to ještě ascomka, která narozdíl od TRSek vypadala atraktivně - klávesnice s diplejem. Že k tomu patří i moře drátů a hlavně obrovská bedna v pultu už zloděj nevěděl, takže užitek měl zhruba takový, jako kdyby ukradl dálkové ovládání a myslel si, že má televizi...)
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1196
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 16:27:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, já myslel, že i fírové mají své ešusy. Máma i děda byli staniční, takže mám zkreslenou představu.
Kristian
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 10-2006


Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 18:30:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

WC můžu zkontrolovat v rámci VTP jako u každého jiného červeného vozu, informační systém - on 054 nějaký má? A kontrolu otevření dveří jsem měl udělanou i doma, k tomu počítač potřeba neni. Že by ta bedna nebyla drahá, o tom pochybuji, potom teda nevim co by na tom voze stálo tolik..
A když už tam je, tak by mě zajímalo jak dlouho to ještě nebude komunikovat, to je to takový problém?
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 09:41:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice nevím, co je VTP (Velmi tělesně postižený?), ale odpovím na další věci:
- 054 má inf. systém. Vy jste ty inf. panely neviděl?
- kontrola dveří: vy doma máte dveře s optickou závorou, dotykovou lištou a měnitelnou zavírací silou? Pokud jo, tak je těžko kočírujete pomocí jednoho relátka. Ono totiž nejde jen o kontrolu zavření, ale o diagnostiku těch dveří. Abyste třeba z vozu neudělal vězení.
- bedna drahá fakt není (ovšem chápete, že z jistých důvodů vám tu přesnou cenu říkat nebudu). Dokonce se do původní (soutěžní) ceny za diag. systém vešel i ten displej. Odhadl bych relaci 1 diagnostika = cca 4 až 8 nových sedaček. Plus mínus něco málo.
- komunikovat to bude, až pan Lokel začne komunikovat tak, jak slíbil a jak je požadováno v tech. podmínkách 854, 954.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 12:19:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo to vězení v 054 mi připomělo pár zážitků ze 471, která občas také dělala vězení. Fíra odjistil stranu, ale občas si nějaký vůz postavil hlavu a svítilo všech 8 červených kontrolek v nástupních prostorech. Takže bych moderní ovládání dveří zas tak nepřeceňoval, holt i to blbé zapojení ovládání dělají lidé, kteří nejsou bezchybní...
Zdraví Martin
Mourek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 15:38:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin2: Zrovna u 471 je drátověrelátkověoptočlenové ovládání dveří, bohužel se vloudila konstrukční chyba a občas se neotevřou :-(. Poplatek za jízdu do další zastávky uhraďte prosím průvodčímu.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 831
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 17:30:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin2: jeden by nevěřil, jaký problém je pověsit na relé vzstup s optočlenem. Až někdy uvidíte garantovaný vstupní proud ve smyslu "ne menší než", tak vězte, že to tak nějak souvisí se samočistěním kontaktů.
Mimochodem relé s Imin okolo 10 mA je docela drahá sranda.
Ec166
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 17:43:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Os 9508
Praha - Mladá Bolelav
 
Ec166
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 18:32:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R 946
854 021
 
Ec166
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 20:25:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ještě něco z dneška
854 + Bnp + Bnp (kupé)
 
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1207
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 21:23:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem prohlížel na hlavním nádraží v Brně
854.001+054.217+954.003
a musím říct, že na první pohled do vypadá opravdu moc hezky, kéž by tak vypadaly všechny naše reginální vlaky.
Všiml jsem si, že to bylo propojené kromě UIC kabelu i červeným MZ kabelem. Protože jak známo lokelí kompjůtry s ážedkovými moc nekamaradí, soudím, že ovládání motoru jede po UIC a ovládání dveří po MZ. Je to tak??

Bude se někdy na 854 a 054 instalovat vnější informační displej jako má 954??
Kristian
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 10-2006


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 13:18:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes 854.001 tlačí 954.006 při TBZ, ráno odjela na závěsu rychlíku do Olomouce, dále do Zábřeha, kde najela na tu 954. Mělo by se jet do Otrokovic.

Ovládání dveří jde pokud vím po obojím, teda nevím jak teď, když computer na 054 něpremává.

Bude se někdy na 854 a 054 instalovat vnější informační displej jako má 954??
Ono se to mělo v Brně instalovat do 843, jenže to by někdo musel říct na jisto, že ta řada tu bude víc než do konce grafikonu, což bohužel u ČD neni nikdy jisté ani u 854, takže se displejů asi nedočkáme.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 895
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 14:22:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to to dřív dají na 850.U těch je jistota,že tam zůstanou
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1522
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 22:07:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaký názor máte na sedačky v 954? Mě se zrovna dvakrát pohodlné nezdají, skoro jako když člověk sedí v autobuse. Navíc by mohly být víc "ušatější" a s vyšší opěrkou hlavy.
ICQ -> 21 65 33 068
Liberec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 11-2006


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 00:46:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já naopak dlouho tak pohodlně neseděl. Jel jsem tím přes 2 hodiny a pro mojí kostrč nemůže být lépe klenutá sedačka. Jediná věc mi vadí- v sedačkách a lá 814,954, které se nedají sklápět, se příliš akumuluje humus všeho druhu v místě ohybu sedačky. A nikdo jej asi luxovat nebude...
Kristian
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 10-2006


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 13:09:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sedačky jsou docela pohodlné, 408x lepší než v desiru a Vindoboně

Asi je nikdo luxovat nebude
Tak udržovat se musí, jinak by asi moc dlouho nevydržely.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 900
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 14:19:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však oni taky moc dlouho nevydrží .Některé starší potahy jsou fakt humus.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 14:46:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bureš: Sedačky jsou myslím stejné jako na 814. Tuším, že jsou o něco užší oproti těm z 854. Já raději ty z 854 a ještě lépe z 054.2.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 16:57:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Hajnej: to je sice hezké, ale cestujicího nějaký problém s Imin vůbec nezajímá, proč má kvůli něčí chybě nebo spořivosti přejíždět zastávku nebo strhávat záchranku...?
Zdraví Martin
Bubu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 23:24:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Pce na R 886 ve čtvrtek 854+2x054
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1329
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 11:57:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte, který 854 jezdí v Plzni? Tady díky nim začal boom nulkovejch brejlovců. Dlouho držela 854 010, ale ta už prej taky ne. Tuším, že jezdí stabilně tak jedna ze tří.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

-mám novou poštovní adresu: stepan.esterle(a)dopravni.net
TK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.90.99
Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 13:15:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

včera jela 854.010 na závěsu R924
Mr4k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 7-2004


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 13:31:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevim jak ty ostatni jezdi, ale 854.010 jela vcera na R924/927 ;)

TK: sakra byls rychlejsi :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem mr4k.)
Pepa_kox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 820
Registrován: 9-2005


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 14:17:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malý_fotograf: Kdybys kouknul do diskuze o 160ce...
Nejen pro šotouše: Jezdí 010 a 028
ICQ 222-667-615
Možná přijede i brejlovec...
Motorové vozy řad 830/1 vám z Tlumačova přejí šťastný Nový rok a ať je lepší než ten jejich poslední...
Liberec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 11-2006


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 16:55:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po téměř roce odstávky na útd se nedávno rozjela 854.008. Dnes kupříkladu R 917.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 10:20:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V neděli 21.1. přijela na Chrudimce z Pardubic do Havl.Brodu Terezka 854.203 se dvěma 050. Na Doubravě od Jihlavy 854.201 se dvěma 054.2.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 09:17:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pondělí 22.1. jel Os 9512 z Prahy do Mladé Boleslavi v zajímavé sestavě: motor 854.030 táhl 2 vleky 010. Ať žije kultura cestování!
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 16:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no zadna slava, ale byl to Os, coz se jeste da zkousnout ... horsi by to bylo na R, coz drahy turnusove taky znaji
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 733
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 09:48:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konečně se trochu rozjezdil řidičák 954 001 včera vyjel na 9500 a dnes taky.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 09:53:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak záhada 054.2 se začíná vyjasňovat. Vrahem není zahradník, to už víme jistě.
Po přehození drátů na komunikační lince se už všichni domluví, teď jenom jde o to, kdo je má opačně :-)
(připomíná mi to situaci, kdy jsme dostali dodávku magnetů pro cílové brzdění a byly vyrobeny opačně, než byla první dodávka. A teď raďte, co je skutečný severní pól? Byl proveden pokus - vyšli jsme z depa (kde je spousta železa) do pole, zavěsili magnet na provázek a on se poslušně otočil k severu. Ale "severní mg. pól" je ten, co je zakopán na vršku zeměkoule, nebo ten, jenž má červeně označená střelka kompasu? Nakonec pomohl indukční zákon a citlivý ampérmetr. Jen jsme chvíli museli přemýšlet, zda-li se na to vztahuje pravidlo pravé ruky či levé ruky :-)))).
Zítra bude provedeno srovnání se "zaručeně správnou" 843 a pak se uvidí, kdo si zabalí svačinu a přepichovátko :-)
Vlakoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 10:16:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je prima zpráva. Kéž by je ČD po úpravě všech řidičáků (nebo 054.2 ?) začaly používat jako řidičáky.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 13:03:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Aleš Liesk: Co jsem se bavil s otčímem, tak podobný problém s přehozenými dráty u dvojčlenu se ze začátku řešil i u tramvají T3. No a většina z nich dodnes jezdí. Takže to jistě zvládnou i 854/054/954.
Alfa_beta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 11:03:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na R886 jeli 054.2
Bumerang
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.215.166
Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 11:45:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. Aleš Liesk. : To by mě opravdu zajímalo, kde je teda chyba - v 843,854 nebo 054.2? Hlavně ať je to v pořádku, ať si můžou 054.2 pokecat se všemi ostatními.
Gor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 12:17:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aleš Liesk.: Vy z toho delate vedu, taxe na nejmene pocetnou radu proste dobastli prepinac, kterej to zprehazi podle aktualni potreby :-)
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5866
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 12:36:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a kdo s tim bude cvakat a dle jakého předpisu? :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Mourek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 14:24:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gor: No jasně, přibastlí se nějaký pěkný pakeťák :-). Myslím, že se kabely prostě srovnají podle jezdících 843 a bude po problémech .
Paul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 20:30:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Liberci zprovoznily další déle odstavenou 854, a to 854.223.
Kristian
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 10-2006


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 21:05:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vida, nouze je přinutila to spravit.. Teď zas dva roky bude stát 843.009
Liberec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 11-2006


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 22:32:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale chlapče, 009 stála dva dny Už od předvčerejška opět v akci. Jóó, Liberec
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 09:56:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve čtvrtek 25.1. přijel od Turnova R 943 v sestavě 854.021+054.001+053.051. To kupátko 054.001 má dosud nesmyslné označení Bnp.
Kristian
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 10-2006


Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 12:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jaké by mělo mít označení?
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 12:36:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kristian: Vzhledem k tomu, že se jedná o oddílový vůz, tak by měl mít označení pouze Bn. Písmeno "p" je určeno vozům s velkoprostorovým oddílem.
854215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 854
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 13:58:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen se vmíchám do diskuze. Některé vozy řady 053 mají v interiéru uvedeno na tabulce chybné označení Bnp ale zvenku už Btn.

Mohl by někdo znalý napsat historii těchto označení ?
Zcela nové stránky o motorových jednotkách řady 814+914 ČD http://www.jednotky814.ic.cz.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 15:23:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Margarín má na krčním špuntu MSV elektronika. Už si mažou chleba sádlem a přepichovátko mají sbalený. Naštěstí je 054.2-ek zatím jen 6, z toho 2 (240 a 217) jsou zapojené dobře.
Kristian
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 10-2006


Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 15:47:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka Kraťas: To ano, jenže to je červený vůz (přívěšák), tam je to trochu jinak.. Proto taky Btn, tam taky žádné "p" nemáš, a je to velkoprostorák..
UDF
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.94.32
Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 16:52:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kristian: Systém označování osobních vozů je stejný u přívěšáků i u "zelených" vagónů. Správné značení 054.0 je tedy Bn (B = 2. třída, n = přívěšák). U 053 se místo písmene "p" používá "t" se stejným významem. (Btn je tedy 2. tř, chodba uprostřed, přívěšák).
Kristian
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 10-2006


Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 18:25:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to jo, dík za osvětlení. Někde jsem to měl celý ten systém, ale jaksi jsem to nemohl najít. To víš, přeznačit dva vozy, ještě k tomu jen ubráním jednoho písmena, to je moc složitý
Liberec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 11-2006


Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 18:50:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dvakrát v tomto týdnu jsem jel soupravou 954.003+054+854- dnes 054.217 a 854.012, minule možná stejné složení. V prvním případě jsme cestou do Náměšti zůstali v Zastávce a pak i všichni přesedli do Os, který nás za 1/2 h. dojel. Naše souprava se totiž marně snažila rozjet přes brzdy a k odbrzdění se neměla. Dnes kvůli tomu samému pro změnu ze Střelic-dolního +5 a o něco více ještě z Rosic, pak i pár minutek v Popovicích. Ale naštěstí jel buď znalejší strojvedoucí, nebo je problematika toho už rozšířena. Tak či tak, odpoledne už místo 854.012 jezdila s 954 a 054.2 854.001.
Co to může být, Mallardi?
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 19:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řídící vozy (čert je tady byl dlužnej )v Brně máme,tak teď už tady chybí jenom zemětřesení.

P.S. Vozy 054 nejsou o moc lepší.Se ctí z toho vychází pouze 854.
Kristian
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 10-2006


Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 20:13:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to máš smůlu, váš pan přednosta má na řídící vozy jiný názor, takže jich tam budete mít čim dál víc 007 se už staví pro vás.. Co proti nim máš, máš tam aspoň lepší křeslo a nehrčí ti hydraulika za zadkem A nemusíš furt objíždět soupravu, když se jezdí takové pendláky sem tam..

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace