K-report
 

Archiv do 28.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 680 - pendolina » Staré archivy » Archiv do 28.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 11-2004


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 02:24:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: takovy pocit nenam. ICE prvni generace zajizdeji do Vidne a Innsbrucku uz nekolik let. Ted k tomu pribyli i naklapeci ICE na paru vlaku do Bregenz a Mnichova. Ale rozhodne mi ICE neprijdou prehypovane.
Navic ty dva produkty si prece vubec nekonkuruji. ICE jezdi na zapad a do Nemecka a pendolina do Prahy.

V Rakousku panuje akutni nedostatek vozu pro dalkovou prepravu. Na nektere IC jsou proto pravidelne naplanovany naprosto nevhodne vozy CityShuttle puvodne postavene pro primestske vlaky. Cestujici se zacali bourit a dneska se to dokonce dostalo do hlavnich vecernich zprav na ORF. OeBB se to ted snazi nejak ututlat tim, ze ted od DB koupili 3(!) naklapeci ICE a ze za rok a pul jim dodaji 23 novych RailJetu.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 07:42:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně polohy spojů.
- Strely jsou postaveny na dopravu do Prahy/z Prahy pro Bratislavské a tam manažeři ještě k cestování vlakem nedospěli. Pro mne to znamená 2 noci navíc, to radši jedu nočním spojem s lůžky.
- Do Vídně jsou polohy SC naprosto nevyhovující pro kohokoliv. Jezdím do Vídně dost často, ale tak, abych tam přijel buď do 10:00, nebo jel z Prahy po 18:00 (EC 177). Zpátky z Vídně chci jet tak, abych dojel do Prahy do 21:00 ( Trochu s odřenými zády splňuje Smetana ), nebo vyjel z Vídně kolem 8:00 ráno - není. Takže pro jednodenní cestu jezdím nočním spojem tam a Smetanou zpět, nebo jako v případě Bratislavy 2x noční spoj.

Předsatavoval jsem si příspěvek 300 trochu jinak, ale to je život...
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 10:21:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lidi by se dali přilákat nějakou mimosezonní slevou (Manažer jezdil taky kdysi za dvě ceny). Je otázkou, jestli má smysl v zimě lákat lidi do pendolin, které pak v létě (kdyby se jim pendolino zalíbilo) nebude možno odvézt.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1081
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 11:50:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do Vídně jsou polohy SC naprosto nevyhovující pro kohokoliv

Jestli to není tím, že vzdálenost Prahy od Vídně je "úplně blbá". Pendolinem to trvá 4 hodiny, normálním rychlovlakem 4,5 hod.

abych tam přijel buď do 10:00

Abych byl na poradě, která začíná v 10 hod., musím do Vídně přijet kolem 9:30. Tento čas minus 4 nebo 4,5 se rovná odjezd z Prahy kolem 5:00 až 5:30. Málokdo bydlí na nádraží, čili vstávání ve 4 nebo půl 4.

Autem to sice trvá podobně, jenže bez potřeby přepravy na nádraží = úspora půl hodiny, spíš hodiny (neboť v té době ještě nejezdí denní MHD) nebo jízda taxíkem (a cenový rozdíl mezi vlakem a autem se ztrácí).
Pokud pojedu o den dřív, mohu se při jízdě IGK ubytovat ještě někde na české straně (za 700-800 Kč), kdežto vlakem se musím ubytovat ve Vídni (za 80-100 euro).
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 12:06:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, je to paradox. Teď vozíme v pendolinech do Vídně vzduch, a zároveň se nikdo netěší na sezonu, kdy bude poptávka taková, že se do pendolina všichni zájemci nevlezou.
Martyni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 13:23:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do Vídně jsou polohy SC naprosto nevyhovující pro kohokoliv

To bych neřekl. Co takoví turisté??? Ty dopoledne vyhodí v Praze z hotelu a rádi by se zase odpoledne ubytovali ve Vídni nebo pokračovali dále na jih. Osobně ať sem byl kdekoliv z zahraničí, tak jsem právě takové spoje v těchto hodinách potřeboval a vyhledával. Že nyní není turistická sezóna je věc druhá ale věřím, že s příchodem jara/léta se bude obsazenost pendolín do Vídně zvětšovat.
Že to není výhodné pro Vás automaticky neznamená, že to platí i pro ostatní.
Buďto všichni nebo nikdo... a nebo jenom já
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3128
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 13:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

úspora půl hodiny, spíš hodiny (neboť v té době ještě nejezdí denní MHD)

Paradoxně někdy je to noční MHD rychlejší, než denní.
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Zghk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 7-2002
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 19:22:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Paradoxně někdy je to noční MHD rychlejší, než denní.

No, to je tak maximálně v 5 % případů, takže bych tím moc neargumentoval.
Jarda Krapas
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.112.79
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 23:03:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Onehdá jsem v novinách(MfD)četl malinký příspěvek čtenáře,který psal,že cestou Pendolinem z Vídně rakouský personál hlásil,že na českém území je vlak povinně místenkový,tudíž z toho vyplývá,že ti cest.kteří nemají místenku,musí uvolnit místo.A taky psal,že ve Vídni o tomto nikde není ani zmínka.Teď je to vzhledem k obsazenosti pohoda,ale co v létě?A slyšeli jste to taky někdo a můžete tedy tuto zprávu potvrdit?
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 11-2004


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 23:30:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JKrapas: viz muj prispevek ze dne 21. ledna 2007 - 00:24:32
o vikendu asi zase pojedu pendolinem z/do Vidne, tak to zkontroluju. Jesli o tom na informacni tabuli zase nebude ani zminka, tak napisu na OeBB. Uz sem jim psal nekolikrat kvuli jinacim vecem a vzdycky odpovi.
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 16:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak pravá zima je tu, ale Nohavicova písnička Ladovská zima už asi nebudte takový hit jak minulý rok (http://free-mp3.cz/katalog/n/896-jaromir-nohavica/4772-ladovska-zima.html)
Pednolino nebude stát nidke u Polomi a už vůbec mu nezamrnou žádné cé-de-ro-my. Pendolino je spolehlivé a ti kdo chcou létat (samozřejmě dráž) ať si létaj a spadnou. A ti kdo chcou jezdit autobusy tak ať uvíznou někde na D1. Navíc jsem slyšel (nevím jestli to tady zaznělo), že Student Agency ruší hodně spojů, které jezdí Praha - Ostrava.
www.walachuv.blog.cz
ICQ: 378-775-919
SKYPE: panula007

Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 11:04:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do Ostravy možná, ale do Brna TISem nikdy. Jede to v naprosto nepoužitelných časech (v 18h je pozdě a dopo je to taky na pikaču) a za 450 Kč si ten krám můžete vystavit. SA mě sveze za 150, pravda v těchto dnech s jistým rizikem. Ale do Brna každou půlhodinu.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 11:30:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Diskutující Goldfinger nám sdělil, kdy on osobně potřebuje do Brna a že on osobně dává přednost autobusu. Lidé, kteří jezdí Strelou do Blavy jsou na pikaču. Já bych tak podstatné informace nepodceňoval.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5849
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 13:37:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TIS je ale životu nebezpečnej! kolik už to zabilo lidí? a busy SA?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 13:39:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nepodceňuji relaci do Bratislavy, ale ČD očividně nezajímá poptávka mezi 5.30 a 7.30 z Brna do cajzlova a mezi 14 a 17.30 zpět. To bylo jádrem výpovědi, kterou předchozí diskutující v souladu se svým nickem interpretoval. Se stejným souladem dotyčný hlásá přesvědčení, že cenová politika monopolního železničního dopravce je v naprostém, ale naprostém pořádku.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 16:49:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: Oni se ti lidé spíše zabíjejí sami... Ovšem proč si vybírají vlak a nikoli bus, to nevím.
Petrumr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 17:24:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

protože by řidič měl velký oplétačky,mašinfíra se otřepe a je to dobrý.
http://petrumr.rajce.net/autotec_06/
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 18:05:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by sebevrahové tak soucítili s řidičema? A nenáviděli mašinfíry? Nehledě na to,že mašinfíra je taky jenom člověk, takže s tím "se otřepe a je to dobrý" bych zas tak nesouhlasil.Jestli to není tím, že vlak je "jistější..." Řidič busu může strhnout řízení a sebevrah je pořád naživu... Kdežto mašinfíra může zatáhnout za rychlobrzdu a pak se může akorát tak modlit...
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 736
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 18:16:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

....spíš zavře oči.A čeká jestli neuslyší ránu.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1047
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 08:45:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bch se zeptat jak je to s mísenkami na Pendolino.
Má známá má elektronickou kartu Z. Vypsala jsi v KMB trasu Havířov - Praha (375 km). Kdosi ji ve vlaku z Havířova do O.Svinova poradil, že na tu kartu má prý místenku jen za 86 Kč místo obvyklých 200 Kč. Byla ráda, že to zkusí, odpadne alespoň přestup v Přerově. Šla v O.Svinově k pokladně a tam ji řekli, že pouze pokud by měla zákaznickou jízdenku, tak by tu mstenku měla za 86 Kč, ke KMB prý 200 Kč. Obrátila se na mne, já to bohužel nevím. Pendolinem nejezdím, kartu Z v žádné podobě nemám, stačí mi KMB. Odmítla to tedy a jela klasickými rychlíky přes Přerov. Ale zajímalo by mne, jak ot vlastně je. Díky.
2801 vrať se Chybíš mi
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29817
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 11:32:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud má tu kartu Z s logem RailPlus (což by měla mít), tak by ji měla místenka opravdu stát pouze 86 Kč, jedno k jakému jízdnímu dokladu ji použije (vyjma jízdného SC, kde logicky již není místenky zapotřebí).
Ale zcela jist si nejsem a tarif se mi teď zkoumat nechce.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1048
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 13:00:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky Martine, dívám se, že to jsem tam právě zapoměl napsat, že šlo právě o SC Pendolino. Vím, že v globální ceně 500 Kč již je i místenka, ale ke KMB je třeba si tu místenku zakoupit. Ona má tu elektronickou kartu Z (vypadá jak platební bankovní karta) za 600 Kč na 3 roky.
Ona ta doyčná není nějaký typ, který by se rád dohadoval a tak to nechala tak.
2801 vrať se Chybíš mi
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 13:01:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zelená, Martin_Zlivský: Koukal jsem do TR10 a žádná výjimka pro KMB tam není. Čili by mělo platit, že má-li cestující KMB i plastovou In-kartu, pak může jet pendolinem za KMB jízdné + 86 místenka.
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 16:33:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nevite nekdo, jak to je, kdyz mam jinaci kartu RailPlus (teda zadnou Inkartu)?
Mam rakouskou VorteilsCard na ktere je taky RailPlus. Mam potom narok na mistenku za 86Kc?
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 758
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 22:05:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Comar: Mělo by to tak být, TR10 mluví pouze o Rail+, nezmiňuje přímo In-kartu.
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 00:37:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovak: kde to presne v TR10 je? sem to tam hledal, ale nejak sem tam tech 86kc nikde nenasel
Mitas24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 18:25:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obávám se, že z pohledu ČD to bude posuzováno jako kombinace dvou různých druhů slev, což je v jejich žargonu nepřípustné.
Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.1
Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 18:45:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde je obecně napsáno,že kombinace dvou slev je nepřípustná? Nedávno se něco podobného řešilo v Tarifu. Nemohu tedy v krajním případě použít SoNE, RailPlus kartu a místenku za 86,-?
franta007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.7.16
Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 19:15:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

však už víme

odkaz
Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.1
Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 19:38:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsou nějaké výpočty, jak by první vůz vypadal, kdyby rychlost byla ne 10, ale těch 100 km/h?
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 20:00:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli byly ČD aspoň trochu důsledné, tak si samozřejmě zajistily, aby tam byly nějaké deformační zóny, deformační prvky atd. Kromě toho by se dala udělat simulace deformací skříně v závislosti na rychlosti a charakteru překážky ("charakter" překážek je tuším dán UIC normou).
Timi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 21:23:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tady jsou nejaky fotky nehody.
http://1.im.cz/n/photo//08/89/20swqwu-gallerylarge.jpg , http://1.im.cz/n/photo//08/89/19rpjdd-gallerylarge.jpg, http://1.im.cz/n/photo//08/89/21jpxrl-gallerylarge.jpg
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 21:48:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Comar: Tady to je:

Jízdné ve vlacích SC

34. Za přepravu ve vlacích SC je stanoveno obyčejné a zvláštní jízdné SuperCity v 1. a 2. vozové třídě vázané na konkrétní místo ve vlaku SC. Výše jízdného je uvedena v ceníku 4. Uživatelé jiného druhu jízdného, platného ve vlacích ČD a cestující s nárokem na bezplatnou přepravu jsou povinni zakoupit si místenku SC dle ceníku 5 pro použitý spoj.
Jízdné Super City je platné i v ostatních vlacích na uvedené trase (ve vlacích vyšší kvality EC/IC bez doplatku příplatku EC/IC), cestující však nemá nárok na uplatnění práva z přepravní smlouvy. Pro použití vlaku SC nelze vystavit žádný doplatek z jiných druhů jízdného, vystavit lze pouze doplatek mezi jízdným SuperCity ve 2. vozové třídě a jízdným SuperCity v 1. vozové třídě dle ceníku 4.

Ještě něco z ceníku:
Místenka SC nebo místenka SC s rezervací pro jízdní kolo 200,-
Místenka SC nebo místenka SC s rezervací pro jízdní kolo pro držitele slevy Rail plus 86,-

Ještě jsem prohledával články o místenkách i kilometrické bance, ale nic o zákazu kombinace KMB+Rail+ místenka jsem nenašel.
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 22:01:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, taková událost jako tahle dnešní nehoda je dost pádnej příspěvek do diskuse proč ne víc jak 160.... Jinak bych byl i pro.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29866
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 01:51:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, předpokládám, že snad nikoho nenapadlo povolovat rychlosti vyšší na tratích, kde jsou úrovňová křížení zabezpečena současným způsobem...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 10-2006
Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 09:16:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kolik u nás existuje souvislejších delších úseků absolutně bez úrovňových křížení takových, aby se tam vůbec vyplatilo rychlostí vyšší než těch 16O jezdit? Možná někde u Olomouce....?
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 979
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 09:37:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine a proc by proboha nemel ? Protoze jsou nekteri lidi telata a jaksi nemaji ani zakladni "respekt" ? To je snad jejich problem, ne ?
A zase nez nekdo zacne "agumentovat" evropou, tak jsem si tu v DE zadneho takoveho "priblbleho" omezeni teda nevsiml.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 8-2005


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 10:56:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je snad jejich problem, ne ?

Jenže ono se i jaksi myslí na ty lidi ve vlaku. Přeci jenom vlak jedoucí 200 a Tatra s pískem ...
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29871
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 11:07:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp:
To souhlasím, ale tady už opravdu začíná jít i o obsah vlaku. A samozřejmě i o vozidlo.
S blbostí je bohužel nutné počítat. Sice je mi taky docela proti srsti, když se kvůli tomu zbytečně investují vysoké částky, ale bohužel to asi jinak nejde. :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 981
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 11:21:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, proc by to neslo ? Jen je otazka, zda ma smysl resit nejdriv technickou stranku veci, nebo represivni/psychologickou stranku veci, protoze pokud budou ty nasi "investigativni" ci "nezavisli" (na pravde ci realite ?) novinari blit, to co blijou v nekterych smerech, tak v tom pripade se rovnou vratme na pocatek zeleznice a staveme zavory ne pres cestu, ale pres koleje ... :-/
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1011
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 11:34:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veřim že v evropě třeba v něměcku nebo i francii kde se rychlostmy 160 a více jezdí již řadu let jsou urovňové křížení i na tratích s vyší rychlostí. Já spíše vidím problem jinde němec nebo francouz si ve své zemi nedovolí na silnici to čech v ČR, ale to je dáno jaky stavem společnosti. Když vidim v ČR co lidi vyvádí na silnicích tak mě kolikrát jde mráz po zádech a když se k tomu přidá křížení se železnicí. Proto si budem muset počkat až česká společnost vyspěje, až konečně se přestane vymlovat na systém který dávno skončil na propadlišti dějin, přizná své chyby a začne je řešit.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29876
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 11:53:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, souhlasím, že dokud se bude i v televizi blejt ve stylu, že za nehody může zima/léto/jaro/podzim/silničáři/tchýně/prezident/jánevímco a ne řidič, tak se těžko něco může změnit.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 6-2004
Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 12:08:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy:

No, já Vám nevím. Nedávno jsem byl na výletě v Míšni a "východní" Němci mě nemile překvapili - nedodržující předpisy, nervózní až sprostí. Skoro jako když se u nás vypravím do rodného Chacharstánu, to se občas na silnici taky nestačím divit.

Jinak si ale myslím, že idiota za volantem potkáte v každé zemi. Tohle prostě není dáno národnostní příslušností, všude jsou lidé takoví i makoví.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 984
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 16:10:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To nejsou jen "vychodnari" (mimochodem "zapadnari" povazovany za cosi menecenneho, ostatne jako i jiny "privandrovalci"), ale i ty na zapade. Je fakt, ze co koukam po HH, tak ve vetsine techto pripadu je tam jina SPZ naz HH, ale ne 100%.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569
Tom350
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 17:44:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik ten piňda měl rychlost,když se střetl s tím kamionem? Dopadlo to celkěm vpohodě
Musil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 9-2005


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 17:54:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

10km/h, tušim..
http://lokogalerie.wz.cz
mic
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.142.73.249
Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 08:52:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono by stačilo, kdyby byly prohřešky trestány. Tím nemyslím jen pokuty, ale takové odebírání ŘP natrvalo, nebo např. bouráš vlastní vinou? Fajn, jako rizikový dostaneš dražší pojistku. Způsobuješ si újmu na zdraví? Jsi rizikový pojištěnec, podraží ti zdravotní pojištění. Proč třebas pásy nařizuje vyhláška? KDyby bez použití pásů neplatily pojistky, vázal by se každý. Kdyby totéž platilo o ostatních předpisech, většina lidí by jezdila opatrně jak má. Místo výchovných pořadů besipu by stačil strohý ceník pobytu v nemocnici za hotové... máme přece kapitalismus, ne? Tak proč na to nejít přes prachy... Když si postavím dům u řeky, taku mám dražší pojistku, proč to nejde na silnici?
Richie_UT
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.2.226
Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 16:16:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu technický dotaz, nevíte jestli se podle nějakých předpisů přikazuje vypínat naklápění a/nebo omezovat rychlost například při nepříznivých povětrnostních podmínkách nebo jiných mimořádných situacích? Jestli něco takového existuje, rád bych si přečetl kdy, proč, kdo o tom rozhoduje atd.
zvídavej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.229.101
Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 17:28:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímalo by mne, zda ten fíra v Pendolinu vydržel v kokpitu až do srážky, nebo zda utekl někam dozadu ? Nemohl přece vůbec vědět, že se mu to podaří ubrzdit.
Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.142.145
Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 17:45:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebylo by od věci také vědět, jaké bylo to hlášení vlakovým rozhlasem.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1126
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 19:13:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sp_cake: Z logiky věci usuzuji, že bylo co nejkratší a možná i nepublikovatelné.
Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.1
Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 19:52:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zatím jsem nevymyslel,co bych řekl,abych docílil žádoucího efektu upozornění a zároveň k smrti nevyděsil cestující.
DjDD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.224.170
Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 20:27:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sp_cake: mě by taky zajímalo pořadí úkonů

a) nejdřív hlásit a potom brzdit - to to nemusim stihnout dobrzdit

b) nejdřív brzdit, potom hlásit - to už to snad ani hlásit nemusim, protože substrát sesypaný na hromadu už se nemá čeho chytat
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29919
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 20:33:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve vyšších rychlostech snad ani při magnetech nepůsobí tak velké síly... To až dobrzdění asi muselo bejt docela drsné.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Čahoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 20:40:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Richie:V předpise nic není,pouze věta,že pokud nastane situace,která není definovaná v předpisech,máš se řídit podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.
Feewong
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 21:24:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sp_cake: Já v tom vlaku shodou okolností seděl a popravdě řečeno si nepamatuji, že by u nás ve voze č.5 bylo slyšet jakékoliv hlášení před zastavením v Rokytnici. Je fakt, že jsem měl na uších sluchátka, ale další hlášení o mimořádné události už jsem slyšel, takže tím to asi nebylo. A propos brždění nebylo nijak prudké, takže sesypávání substrátu nehrozilo.
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 21:25:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Příbuzná jela v tom Pendolinu, co bouralo na přejezdu. Dle jejího názoru měli ČD přistavit náhradní autobusouvou dopravu a ne je nechat tři hodiny ve vlaku čekat. Že prý jsou ČD neschopné operativně reagovat. Já si myslím, že nění možné, aby ČD měly nasmlouvovanou pohotovost auotbusových dopravců pro takovéto případy havárií. Co vy na to?
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 11-2004


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 22:00:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Richie: no treba v Nemecku neco takoveho maji. Jezdi jim tam ICE druhe generace - http://www.railfaneurope.net/pix/de/electric/emu/ICE/ICE-2/misc/db4020111_bk0603130107.jpg
Skladaji se z hnaci jednotky, 6 vlozenych vozu a ridiciho vozu. Pokud jede hnaci jednotka napred, tak je vsechno v pohode. Ale pokud jede vlak ridicim vozem napred, tak pry muze hrozit vykolejeni, protoze ridici vuz je strasne lehky. Na nekterych mistech VRT jsou proto merice rychlosti vetru, a kdyz dosahnou nejakych extremnich hodnot, a vlak jede ridicim vozem napred, tak mu je snizena maximalni rychlost na 200km/h (oproti normalnim 280km/h).
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29927
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 22:55:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Feewong:
Je fakt, že jsem měl na uších sluchátka, ale další hlášení o mimořádné události už jsem slyšel, takže tím to asi nebylo.

No, když člověk už dává pozor (protože vlak zastavil), tak slyší spíš. Já když nechci, tak jsem schopen přeslechnout téměř cokoliv. :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29928
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 22:57:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martink:
Jednak nemůže být neustále připraven na každém místě kolem tratě autobus (jen v ideálních podmínkách přijede NAD dřív jak za hodinu, občas se to ale podaří...) a zde bych se i docela obával, že by byl problém lidi nějak legálně dostat z vlaku; kdyby se kdokoliv zranil, byl by minimálně docela řev.
Ale řešit se ti mělo, i kdyby to ve výsledku trvalo déle; není nic horšího, než když to vypadá, že se nic neděje.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace