K-report
 

Archiv do 13.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Staré archivy » Archiv do 13.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 19:34:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AntiAntiMcBain
Krom toho jsou na těch mašinách pomalu dědové...

Taky jsem si vzpomněl na jednoho, říkali jsme mu "vzteklej dědek". V penzi pak jezdil s traktorem Zetor Super 50 a svážel ze školních kuchyní zbytky stravy do blízkého JZD. Jednou na přechodu pro chodce jednomu chodci, který nesdílel jeho představy o bezpečnosti dopravy, ukousl při potyčce kus ucha.
Bacha na vzteklé dědky.
R.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.34.129
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 19:38:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK, tohle jsem přesně čekal, že fíra má spoustu věcí a výpravčí vlastně v podstatě nic nedělá. Já vím, jaké to je na lok,ale Vy asi nevíte, jaké je to v dopravě. Problém je v tom, že ten výpravčí měl na uchu telefon a volal sousednímu výpravčímu, a v ruce myš, kterou dával žádost o souhlas. Když byl ten rychlík teprve někde u předvěsti, tak ten výravčí mohl nejdřív teprve zjistit, že u to nevyjde. A ted kdyby se vykaslal na souhlas a zacal tedy volat fírovi, tak ten uz by byl v te rychosti nekde u vj a dovedete si predstavit, ze pri tech vsech okolnostech, co ste popsal (brzdeni..) by mel v ruce to sluchatko a domlouval se s vypravcim?No nevimnevim, sorry, ale nejak si zacinate protirecit.
AntiAntiMcBain
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.166.64.6
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 19:54:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R. Jeden a to zásadní rozdíl je ten, že fíra při tom všem ještě jede, kdežto dopravní kancelář se nepřesunuje každých 30 sekund o kilometr.
Hele kolikrát mi volá výpravčí vysílačkou kvůli větším "kravinám" ale jsem rád za každou informaci. Prostě říkám jen jedno, kdyby kvákl, nemuselo se to možná stát. Ale kdoví, co se vůbec dělo, je divný, že nebrzdil, neviděl...a tak...
A už toho nechme, taky mě to nebaví, svý jsem řek a zatím si stojím
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 20:05:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AntiMc: dopravní kancelář se nepřesunuje každých 30 sekund o kilometr.
dobrej fór, a ten o té vrátnici z Černobylu znáte?
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 20:06:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je faktem, že vozit rychlíky a do Prahy obzvlášť byla, je a stále bude ve všech depech prestižní záležitost a podle toho probíhá výběr. Určitě se jednalo o zkušeného, odborně zdatného atd. strojvedoucího. V podobné situaci byl nespočítaně krát a vždy ji perfektně zvládnul. Před rokem jel v Brodku osobák rychle do odbočky. Kolikrát jel dotyčný fíra za posledních 30 let do odbočky a rychlost vždy dodržel? 100000 krát nebo ještě víc? Snad opravdu jsou věci mezi nebem a zemí ....
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1867
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 20:27:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AntiMcB: Zvykni si proboha, že nikdo za nikoho myslet nebude. Jestli jseš opravdu strojvedoucí, pak se modlím, abys nevezl vlak, kterým pojedu nebo vlak proti němu.
Obecně Jka2005 trochu naznačil: Příčinou té nehody bude právě velká zkušenost, rutina a jízda po paměti: "Tady sem žlutou zažil mockrát a vždycky po ní byla zelená". Nechtěně docházím opět k závěru: buzerovat, buzerovat a buzerovat. Ty největší nehody způsobují největší kingové - pamatujete 10 mrtvejch v autobuse Kladno-Praha? taky - jeden z nejlepších řidičů podniku, Xkrát jel tuto trasu, vjel na 4 proudou silnici a pozornost opadla na nulu.
K nástupům směn: Nikdo nikoho nenutí nastupovat ve dvě v noci. Pojďte do úřadu a budete dělat od 8 do 16 a jen Po-Pá. Budete ovšem taky mít ale 42 hodin týdně (ne 36), neplacený přesčasy,čili plat menší než máte teď, 4 týdny dovolený (ne 6) a na dráze maximálně slevu Z-kartu.
Budoucnost patří bagrům!
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1074
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 20:28:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kirk_james_t -> Dekuji.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 20:30:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jka 2005: Je to tak, stačí vteřina a může změnit osudy mnoha lidí. Lidi z provozu o nehodách moc nemluví, a když, tak s určitou pokorou, protože nikdo neví, co se může stát jemu. Byli jsme i trochu pověrčiví, protože se párkrát stalo, že když se někdo moc sebevědomě vyjadřoval k nějakému průseru, potkalo ho brzo něco taky.

O nehodách hodně mluví novináři, šotouši (to už jsem dneska i já) a zakompexovaní důležití Hujeři (taky tu jeden je). Poslední dvě skupiny tu z toho udělali frašku (já jsem přišel k hotovému, ale trochu jsem tu smutnou komedii přehrál ad absurdum, aby si to alespoň někteří uvědmili.)

Asi dobrý a zkušený strojvedoucí se kvůli vteřině nepozornosti dostal do životního průseru: Půjde možná natrvalo z mašiny, čeká ho patrně obvinění z trestného činu, je zraněn a to ještě může být rád, že nikoho nezabil.

Zaslouží si určitě trochu pochopení a určitě ne trapné obhajoby, že za to vlastně nemůže, protože kdyby výpravčí...

Většina strojvedocích jsou dobří chlapi já ho normálně lidsky chápu. Je to riziko, které patří k té profesi, kterou si sám vybral.
AntiAntiMcBain
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.166.64.6
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 20:55:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lidi z provozu o nehodách moc nemluví, a když, tak s určitou pokorou, protože nikdo neví, co se může stát jemu.

Tak zrovna vy tou pokorou moc netrpíte. A další, co mají už teď ve všem jasno, kdo je vinen.

Káem Zvykni si proboha, že nikdo za nikoho myslet nebude. Jestli jseš opravdu strojvedoucí, pak se modlím, abys nevezl vlak, kterým pojedu nebo vlak proti němu.

Jenže doprava na železnici není prestižní záležitost jednotlivce, ale velikého množství lidí, kteří by mezi sebou měli komunikovat. Možná u MHD je to jinak, nevim...
Jak s tím souvisí to, jestli jezdím nebo ne, fakt nechápu
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 21:05:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Anti: Jenže doprava na železnici není prestižní záležitost jednotlivce,
Takové perly si opravdu nezasloužíme, protože si jich neumíme vážit. Myslím, že něco takového psali kdysi v Rudém Právu. Předčítal nám to náčelník na desetiminutovce.
Jdu poslouchat nějaké méně moudré myšlenky
AntiAntiMcBain
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.166.64.6
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 21:14:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křivi
Ne ne, ty nejmoudřejší se scházej na k reportu. Ví přesně nejlíp všechno, líp než vláda, parlament, managmenty dopravních firem včetně čd a tak.
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 21:20:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mě tato diskuze silně přípomíná jednoho místního strojvedoucího, který se považuje za nadčlověka a všem to dává velmi rád najevo. Nejvíc pak v době, kdy FS blokovala podepsání kolektivní smlouvy. Přece jen on si zaslouží peníze, ostatní profese nic nedělají. On přece jede, kdežto ostatní jen leží na gauči... On je přece víc než pilot letadla.
Ano, většina fírů jsou normální chlapi, ale podobní debilové dělají peklo.

Kecání o tom, jestli výpravčí měl, neměl, musel, nebo mohl něco říct do vysílačky jsou úplně o ničem. Prostě tam jsou návěstidla a hotovo. Proč fíra nereagoval na výstrahu ani na stůj se možná ukáže nebo ne, ale tvrdit, že to není jeho vina, protože někdo úplně jiný neudělal, co ani neměl... Myslete !
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
AntiAntiMcBain
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.166.64.6
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 21:35:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prostě tam jsou návěstidla a hotovo.

Ano, takže vypínám vysílačku a kašlu na každýho. Když něco chce, ať přijde, donese rozkaz a nebo ať rozsvítí klacek. To bude super.
Ty další hemzy o FS atd neberu v potas, v FS ani jiných odborech já nikdy nebyl a nebudu, jsou to stejní odborníci jako na k reportu
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 21:52:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale kdoví, co se vůbec dělo, je divný, že
nebrzdil, neviděl...a tak...


Takže ta zdejší debata je zatím jen na urovni čistě filosofické .. dohady a nic jiného ... Jistě na to jako vždy vyjde tzv. "Poučný list" a z toho se dozvíme,jak to bylo opravdu ... Do té doby nemá cenu opět a zcela zbytečně vyvolávat odvěké spory mezi tzv. černou šlechtou /dávno tomu/ a výpravčími ...

P.S. A toto: budu psát hlášenky na každý stůj, který potkám a žádat zdůvodnění.. .. si dělej,když myslíš,že to k něčemu bude .. ať "moderní" či "nemoderní" výpravčí si to,pokud k tomu popisovanému bude mít nějaký důvod,zdůvodní .. a těm ostatním případě udělají ty,ty,ty /polepši se/...
No,ale žalovat se nemá,ale hlásit se to musí .. že??


ICQ 237-113-861
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1868
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 22:15:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AntiMcB: Ono by stačilo, kdyby sis prostě bez řečí plnil co máš a nestaral se vo nějaký výjimky, zvláštnosti, místní zvyklosti a podobně. Z toho je nejvíc nehod. Takový to - tady se dycky jezdí přímo. A hele....!!!
Budoucnost patří bagrům!
AntiAntiMcBain
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.166.64.6
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 22:32:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem Pokud jedu s vlakem, jež podle jízdního řádu v prdeli zvaný Káranice nezastavuje, předpokládám, že tam nebudu zastavovat, je na tom něco divného, špatného? Nebo k čemu se pak dělá ten jízdní řád? Pro srandu králikum?


Láďa
No mnohdy bych byl na to zdůvodnění opravdu zvědav...Tady se strojvedoucímu vyčítá, jak to, že v té rovině neviděl, co je před ním, snad i za ním a když strojvedoucí zastaví na vjezdu na stůj, vidí do stanice, prázdno, pusto, najednou volno a jede dál a zdá se mu to divné, tak je "moc chytrý, protože přece nemůže vědět, vidět a pod" a už mě tohle začíná štvát. Včetně těchhle k reportovských chytráků...
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1082
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 23:11:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chlapi, nešilte.
Fíra z rychlíku tu mašinu proti sobě musel vidět. Pokud jí viděl, nepojede ke klacku na stůj jak magor, pokud bude v té době při smyslech a uvažovat. Toto se bude bohužel občas stávat, protože i fíra je představme si to opravdu pouze "obyčejný" člověk. Funkční zabezpečovač nemáme ani na koridoru, tak co vlastně chcete.
A Káem? Ty jsi kdo? Větší buzerace to jenom zhorší a takové křižování je závislé na tolika věcech. Jeden fíra dovoleně zkrátí jízdní dobu, druhý jí zrovna nezkrátí, přestože tento vlak vždycky krátil a ten první vrazí do druhého. Výpravčí pouze přihlíží, protože nic jiného dělat nemůže. Tečka.
Chcete něco víc? Prosaďte, ať je u každého návěstidla INDUSI. Pokud by tam toto zařízení bylo, ta nehoda by se nestala! Pravda, zařízení je drobátko zastaralé, ale na rozdíl od tlačítka bdělosti či semafórku na mašince funguje opravdu jako pomocník strojvedoucího i tam, kde strojvedoucí si dělá, co chce a co odporuje stavu na trati.
PŠ (20 let praxe jako strojvedoucí v ČR a v SRN, zajíždění i do Rakous, praxe s LVZ - Ž a INDUSI)
rgx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.68.233
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 23:51:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naprostý souhlas s P.Š.
Místo neplodného vzájmeného napadání prosaďte u svých nadřízených, odborů, SŽDC a já nevím u koho ještě zavedení Indusi jako doplněk stávajícího zab.zař. - je to skutečně postarší systém, ale je to jednoduché a funguje to.
Mmch. spočítal někdo, kolika nehodám od roku 1990 by to zabránilo?
Kurt_mužík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 01:08:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud jedu s vlakem, jež podle jízdního řádu v prdeli zvaný Káranice nezastavuje, předpokládám, že tam nebudu zastavovat, je na tom něco divného, špatného? Nebo k čemu se pak dělá ten jízdní řád? Pro srandu králikum?

Takže prostě propálím červenou.


Láďa
No mnohdy bych byl na to zdůvodnění opravdu zvědav...Tady se strojvedoucímu vyčítá, jak to, že v té rovině neviděl, co je před ním, snad i za ním a když strojvedoucí zastaví na vjezdu na stůj, vidí do stanice, prázdno, pusto, najednou volno a jede dál a zdá se mu to divné, tak je "moc chytrý, protože přece nemůže vědět, vidět a pod" a už mě tohle začíná štvát. Včetně těchhle k reportovských chytráků...


Fýro, můžete nám tedy vysvětlit, k čemu jsou podél kolejí ta barevná světýlka červená žlutá zelená? Pro srandu králíkům? Vždyť by stačilo, aby jen něco hulákali do vysílaček a mašinfírové dávali palce nahoru/dolu. Už mě to začíná štvát, včetně těchhle ODOSáckých chytráků.
Kurt_mužík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 01:15:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A Káem? Ty jsi kdo? Větší buzerace to jenom zhorší a takové křižování je závislé na tolika věcech. Jeden fíra dovoleně zkrátí jízdní dobu, druhý jí zrovna nezkrátí, přestože tento vlak vždycky krátil a ten první vrazí do druhého. Výpravčí pouze přihlíží, protože nic jiného dělat nemůže. Tečka.

Káem je Káem. Mě by spíš zajímalo, na čem je závislé příbrždění u žluté a zastavení u červené. Všechno ostatní jsou jen fýrovské bláboly. Jestli na to páni fýři nemáte tak jděte dělat něco jiného.

Jděte třeba zametat tenisové kurty, nebo prodávat stravenky do závodních jídelen.
a je to...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.28.17
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 08:07:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, tak tady poslouchám, jak blejete špínu na výpravčího v Káranicích. Nám ve škole tloukli do hlavy, že základní zákon na dráze je červená. To už neplatí?
A kromě toho... včera mě známý strojvedoucí řekl, že výpravčí v K. INFORMOVAL strojvedoucího o křižování v Káranicích.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1869
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 09:07:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AntiMcB: Právě přesně ten "předpoklad" je špatně. Nemáš předpokládat, máš jet podle návěstidel. Na železnici se pokud vím jezdí na signály, ne na rozhled.
Petr Šimral - jsem cestující, šotouš, mírně informovaný laik (takový jsou prý nejhorší), ovšem taky dańový poplatník (bacha na to, tu rozbitou mašinu platím i já) - ale taky jsem s dovolením schopen vidět společné příčiny zdánlivě různých jevů: Spousta těch nehod má příčinu právě v tom, že někdo něco předpokládal, protože se to tak dycky dělalo. To se v příčinách nehody ani v poučných listech samozřejmě neobjeví, protože to zákon nezná. A pokud jseš "in" nemůžeš mít ten nadhled, co má člověk, který je - podle tvého pohledu - "out".
A nemusím ani znát technické podrobnosti - pls. vysvětlete mi někdo, co je to Indusi?
Budoucnost patří bagrům!
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 788
Registrován: 2-2004


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 09:12:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vysvětlete mi někdo, co je to Indusi?
Německý bodový zabezpečovač, nazývaný také PZB, mají ještě liniový LZB.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 09:27:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AntiAntiMcBain:Ne ne, ty nejmoudřejší se scházej na k reportu. Ví přesně nejlíp všechno, líp než vláda, parlament, managmenty dopravních firem včetně čd a tak.

Už jsem si stačil všimnout, pane strojvedocí.
Právě - se - vracíte - z hradu - od - pana - pryzidenta?
A co Vaše návrhy? Přijal?
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 09:53:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AntiAntiMcBain
Tady se strojvedoucímu vyčítá, jak to, že v té rovině neviděl, co je před ním, snad i za ním

Pro boha neblbni .. nikdo neví jak to opravdu bylo .. tak zatím nemá cenu to řešit .. všechno jsou zatím jen dohady,nic jiného ...

a když strojvedoucí zastaví na vjezdu na stůj, vidí do stanice, prázdno, pusto, najednou volno a jede dál a zdá se mu to divné, tak je "moc chytrý, protože přece nemůže vědět, vidět a pod" a už mě tohle začíná štvát

A nejen Tebe .. ale stávalo se to dříve,stává se to teď a určitě i nadále se to stávat bude .. co s tím naděláme .. rukama všem hýbat nemůžeš a nakonec,můj názor znáš ...


ICQ 237-113-861
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1871
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 10:00:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro: Dík, ale... psal jsem že jsem jen trochu poučený laik. Co to dělá?
Budoucnost patří bagrům!
PaddyM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.78.156.18
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 10:15:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Laicky řečeno, při projetí červené to samočinně zastaví vlak.
23tekk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 10:37:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já k tématu nic nenapíšu,ale řeknu vám jedno:
K-Rep už není to co bejval a rozhodně mě není jedno jak se tady k sobě chováte a jsou tu opravdu zvláštní lidi s ještě zvláštnějšíma kecema,nebo co to je.nechápu co se vám tu děje...
možná kdybych to věděl jaj se tady k sobě budete chovat,chodil bych sem dál jen jako nereg.uživatel,páč si o sobě rozhodně nemyslim,že všechno vím a tak,jak zde někdo psal...a nejchytřejší taky nejsem.
zkrátka je to vaše věc,ale K-Rep ztrácí tu svují úroven co měl ještě před 2ma měsícema.nebo 4ma,nebo před rokem..........
no nic,já jen tak...............................
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1872
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 10:40:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PaddyM: Dík. Možná je trochu patrné, kam směřuju... Předpokládám, že to funguje na všech tratích, i neelektrifikovaných...K tomu musí být odpovídající "protikus" na lokomotivě, předpokládám. Všichni soukromí dopravci to na lokomotivách mají? Reaguje to až na červenou , nebo i na žlutou? V případě reakce na červenou při nezpomalení u žluté by to zrovna na zde probíraný případ nemělo vliv. Jak to řeší výjímky? A tam kde je německá "D3"? Pořád mi vychází, že strojvedoucího bdělého a přesně dodržujího předpisy to nenahradí. Víš co by udělal určitě dřív nebo pozdějc nějakej českej fíra? Řekl by si - on to Indusi zastaví....
Budoucnost patří bagrům!
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 11:25:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a když strojvedoucí zastaví na vjezdu na stůj, vidí do stanice, prázdno, pusto, najednou volno a jede dál a zdá se mu to divné, tak je "moc chytrý, protože přece nemůže vědět, vidět a pod" a už mě tohle začíná štvát

Ve stanici pusto a prázdno, ale mohl čekat na odhlášku. To nemusel u vjezdu, ale až ve stanici, ale i v této diskuzi zazněly názory, že někdy je bezpečnéjší zastavit vlak u vjezdu.
Taky třeba potřeboval návěstní mistr ve vlakové přestávce něco opravit a nějak se mu to protáhlo, nešlo postavit, protože se samovolně obsadil kolejový obvod nebo si výhybka dala říct až na x-tý pokus... Příčin je mnoho a špatná práce výpravčího je jen jedna z nich.
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 11:27:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už se ta debata sice uklidnila, ale přec k Anti kristovi. Podíval jsem se, jak jezdil vlak 63440 přes Káranice 5 dní před nehodou:10.2. -36 min,9 -36, 8-34, 6 -1,5 +5. Srozumitelně: 3x v 5ti dnech nejspíš křižoval v Káranicích s 957. Taková mimořádnost to tedy nebyla a celá hádka byla úplně zbytečná.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 11:42:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: INDUSI vyžaduje protikus na lokomotivě, funguje už od výstrahy. Poznámku o D3 nějak nechápu. Stůj samozřejmě platí i na D3 a to úplně stejně jako na D2 ...
Strojvedoucího bdělého a dodržujícího předpisy nenahradí nic, ani řidič tramvaje zbuzerovaný za špatně uvázanou kravatu, shrnutou fusekli a nevymáčknuté akné na čele. Zabezpečovací zařízení si totiž neklade za cíl nahradit strojvedoucího ...
K vašemu nihilismu "on to Indusi zastaví" - jednak by to bylo vidět na proužku a druhak, tak nějak systémově by to vedlo k popření významu všech zabezpečovacích zařízení a návratu k zabezpečení časovému, kde se vyžadovalo přesné dodržování JŘ ...
Mimochodem, nevšimnul jsem si, že by si nějakej českej fíra řekl, co já bych brzdil, když stačí přestat mačkat živáka a vono to zastaví samo ...

Vy máte vždy pravdu v tom, kdo je bezprostředním viníkem a kdo bude souzen a odsouzen. Potud je to OK, za chyby se platí. K tomu ale máte naprosto zcestný náhled na systémová opatření, která by měla vést k tomu, aby se riziko podobného selhání do budoucna omezilo, nebo dokonce vyloučilo.
Zatímco buzerace za blbosti je velmi levná, protože ji může vykonávat každý omezenec, který dokáže obkreslit číslo vozu, číslo pořadí a údaj z hodinek, na systémové změny je potřeba myslet a to pořádně, aby změna nebyla z deště pod okap.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2602
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 11:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Vím, že tvé nápady bývají poněkud provokativní, abys podnítil diskusi. :-) Tvůj plán na "udržení pozornosti" je ovšem natolik šílený , že se mi vybavily dvě scény:

1) Růžový panter (všudypřítomný Kato)
2) Nedávný díl seriálu "Letecká neštěstí", kdy technik zapomněl odlepit pásku kryjící vstup do Pitot-statického systému. Palubní počítač ani piloti pak neměli správné informace o výšce ani o rychlosti letu, pořád na ně houkaly a blikaly kritické alarmy (letíte nízko, letíte moc rychle, letíte moc pomalu...). Po čase z toho zmatení (nad mořem v noci) skutečně havarovali.

Jo a k INSUSI si něco můžeš vygooglit klidně sám. Jsou to magnety (různé pro různé situace), které něco dovolují a něco ne. Jak PŠ často zdůrazňuje, i kdyby se úplně zbláznil, tak mu INDUSI dovolí do něčeho narazit pouze nízkou rychlostí. Podrobnosti například zde.
AntiAntiMcBain
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.166.64.6
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 11:52:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro boha neblbni .. nikdo neví jak to opravdu bylo .. tak zatím nemá cenu to řešit .. všechno jsou zatím jen dohady,nic jiného ...

Ale ví, tady ví všichni neprosto přesně, kdo je viník nehody i když tu největší chytrost podsouvají mně....což je opravdu zajímavé. Nejlíp, když nějaký tramvaják bleje rady, co a jak má dělat strojvedoucí.



Kurt_mužík běž to dělat ty, ty budeš kádr, pokud by ses na mašinu vůbec dostal...


23tekk to by tady nesměl mít každý patent na rozum...


a je to...No tak pak je jasné, že se stalo něco dalšího, usnul, nebo technická závada...

Křivi Ano ano milion důvodů se vždy najde. Ovšem když se to stává pravidelně v jistých stanicích, kde je třeba přejezd a je třeba s ním počítat a ne chrápat, ale stavět dřív, možná, kdyby mu někdo naúčtoval nějakej ten zbytečnej rozjezd, třeba by si podruhý dal pozor.

Amper hele, nevim, proč mluvíš ke mně. Já si jen dovolil říct, že kdyby někdo řekl do vysílačky, nemuselo se třeba nic stát. A za to jsem by málem ukamenován a já nevím co. Zřejmě jsem si i sám nadával, co?
Je křižování a křížování, projíždějící vlak má projet, tedy má mít na volno. To je taky druhá věc co tvrdím. Jinak nevím na co se dělá ten jízdní řád, rovnou ať to staví u každý vrby a můžou se křižovat do aleluja
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1873
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 12:12:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk a M v: Děkuji za podrobnosti, něco si dovygooglím. Ono se vyplácí navrhnout drastické opatření, protože v praxi je pak z něj opatření právě optimálně fungující. :-) Ale celkem souhlas s vaším hodnocením mé osoby :-)))
Jinak krátká citace názoru člověka, který (zřejmě) bude dlouholetým odborníkem (možná že tu citaci znáte, neb jí poštou dostáváte taky, nevím) :
CIT:"V souvislosti s „dělovou ránou“ v Káranicích připojuji ještě fotografii následků naskenovanou z „Blesku“, ten obrázek sice v nějaké podobě asi všichni znají, ale je z něj patrné, že chyběly skutečně jen sekundy k tomu, aby následky byly minimální (např. pouze rozříznutá výměna): jak mohl strojvedoucí tak „zblbnout“, že nezačal brzdit včas, to asi neví ani on" konec cit.
Domyšleno do konce - prostě riskoval:"dycky to vyšlo" (viz i info o tom, kolikrát se v Káranicích v posledních 5 dnech takto křižovalo) . Klasické utržené ucho od džbánu.
Postoj AntiMcB je nebezpečný právě v tom, že vyžaduje nadpráci od druhých aby sám nemusel plnit povinnosti. To je obecné poučení, ne jen pro dráhu.
Budoucnost patří bagrům!
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 12:13:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tramvaják bleje rady, co a jak má dělat strojvedoucí

...a strojvedoucí co má dělat výpravčí... a tak pořád dokola
AntiAntiMcBain
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.166.64.6
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 12:25:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem Domyšleno do konce - prostě riskoval:"dycky to vyšlo" (viz i info o tom, kolikrát se v Káranicích v posledních 5 dnech takto křižovalo) . Klasické utržené ucho od džbánu

Ty si fakt cvok, asi jsi zapomněl, že fíra je ten vepředu, co si první rozbije hubu, takže pochybuju, že by si někdo takhle jednat troufl, leda pod vlivem, zbaven pudu sebezáchovy. To tak leda v Praze tramvajáci na to šlapou tak, že zadní šalina smete lidi z ostrůvku.

Křivi jak jsi slyšel, on to dokonce udělal, což tedy všechna čest, protože spravit nezastavující vlak o tom, že někde možná zastaví považuju nejméně za slušnost. Ať si o tom myslíš TY co chceš.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1874
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 12:35:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AntiMcB: A úplně nakonec: najdi mi v jakémkoliv předpise slovo "slušnost". No a chyt ses sám. V podstatě vybízíš k nedodržování předpisů. A k čemu to vede jsme viděli. Ahoj.
PS: Kdyby fungoval pud sebezáchovy, tak by nebyla jediná nehoda a ani ty předpisy by nebyly třeba, že . Pud sebezáchovy je pověra, hochu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 12:49:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Anti...
Výpravčí nespravuje vlaky. To dělají v DKV.
Pokud myslíte zpravit, tak to mohl, pokud na to měl čas a podmínky. Ale už tu zaznělo, že ho údajně zpravil. Pokud ne, stejně nevíte proč tak neučinil nebo nemohl učinit. A že na to nesmíte spoléhat, to už Vám tu řekl milion lidí, aniž byste to pochopil. Začíná tu být díky Vám pěkná pakárna.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 13:01:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AntiAnti: Nejste vy příliš upnut na to, že rychlík jede vždy a za všech okolností durch? Podle Vaší teorie je buď zbytečné dělat jízdní řád (to když si někdo dovolí nenaházet průjezd rychlíku), nebo návěstidla (to když se má za všech okolností dodržovat JŘ).

Doba, kdy jediným zabezpečovacím zařízením byly pendlovky a JŘ, už tady byla a tento systém se neosvědčil. A to prosím ani na dvoukolejných tratích při frekvenci 5 párů vlaků denně a rychlosti 4 míle za 1/4 hodiny.

Slušnost - o tom, co je a co není slušné by se dalo debatovat do alelujá. Bezpečnost drážní dopravy je ale založená především na foršriftech. Slušnost je nadstavba, bez níž to musí být úplně stejně bezpečné.
Před smrtí hladem Vás zachrání miska s polévkou. Slušnost je nabídnout i lžíci, ale neumřete ani bez ní ...
AntiAntiMcBain
Neregistrovaný host
Odeslán z: 201.228.144.82
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 13:08:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kéem Pud sebezáchovy má každý a proto se nebudu řítit proti stůj a očekávat, že to vyjde a že postaví, ani proti jen návěstidlu, a už vůbec ne, bude-li tam vlak, já se totiž hodlám dostat ze šichty po svých, ne nohama napřed.
K té další větě, že by nebyly předpisy potřeba se nehodlám ani vyjadřovat, protože už to není ani k smíchu. Ty..."hochu" :-)))
Slušnost, to je to dopravácké jednání, komunikace když ta možnost je.
Fakt mluv třeba o tramvajích, mhd, bude to lepší, do toho třeba vidíš a třeba tomu i rozumíš. Nazdar
Radši nebudu jezdit tramvají po Brně, s někým, pro koho je pud sebezáchovy pověra rozhodně ne.
23tekk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 13:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

celý dopoledne to tu čtu a je to už fakt docela trapný rozjíždět tady takový bomby kvůli jedný nehodě.mam 100 chutí říct:jak malý...
nestíííhám....
23tekk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 13:19:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo a ještě něco:vpřípadě zájmu 1 rada-
domluvte se,sejděte se a porvěte se do krve,to občas p o m á h á
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 748
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 13:20:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

23tekk: Na druhou stranu, kde jinde se dneska může člověk pořádně pohádat, aniž by to nemělo fatální dopad na partnerský/manželský vztah, nebo zaměstnanecký poměr.
AntiAntiMcBain
Neregistrovaný host
Odeslán z: 201.228.144.82
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 13:21:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křivi když už nevíme co, začne lekce z pravopisu? Jako puberťáček?
Já NIKDE zde neřekl, že na něco spoléhám, nevím sakra proč mi pořád vnucujete něco, co jsem neřekl, já řekl, že s vlakem pravidelně projíždějícím, nemajícím pobyt předpokládám, že nezastavuju, tím předpokládám i postavenou vlakovou cestu. V případě že nebude, je to minořádnost oproti jízdnímu řádu nejméně a chápu, že se to dá vyjádřit jen "výstrahou" a "stůj". Ale pak si můžu myslet třeba, že ten výpravčí chrápe a ne jednou jsem takové stavění uprostřed noci na volné trati zažil. Když mně to oznámí do vysílačky, je to pak věc úplně jiná.
Nicméně slyšeli jsme, že oznámil, tak byl zřejmě zakopaný pes jinde, samotnýho mě zajímá kde.
Pakárna je tady jedině to, jak každej začne rejt způsobem jako ty, dotýkat se něčí osoby, protože "ty máš takovej názor tak jsi blb", dokonce jestli jsi fíra, měl bys na psychotesty a podobně. Pamatuj si, že tudy diskuze se mnou nevede.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 749
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 13:46:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AntiAnti: Je ale jedno, jestli si o výpravkovi myslíte, že chrápe, nebo jestli z rádia víte, že je pes zakopán někde jinde. Důležité je, abyste stál před Stůj.
Jistě byste neprojel Stůj jen proto, že jste si myslel, že výpravčí/hradlař/hláskař chrápe ...

A ještě jedna věc: Nemáte co předpokládat postavenou vlakovou cestu. Máte brát na vědomí návěsti. I toho výpravčího může ve službě klepnout pepka (aniž by to stihnul komukoliv oznámit vysílačkou) a zatímco respektování návěstidel pak povede jen a pouze ke zpoždění, předpoklad postavené vlakové cesty povede k maléru.

Tady se musím zastat Káema, tyhle předpoklady jsou peklo.
Kurt_mužík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 13:46:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a chápu, že se to dá vyjádřit jen "výstrahou" a "stůj".

Já myslím, že to je vyjádření naprosto jednoznačné, které nepotřebuje ničím doplnit.

Ale pak si můžu myslet třeba, že ten výpravčí chrápe

To je právě ten problém. Podle mě je úplně jedno, co si mašinfíra myslí. Prostě červená znamená stůj a hotovo. Pořád mi uniká, o čem se nás Fýro snažíte přesvědčit.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1300
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 14:25:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AAMB: proč stále operujete mimořádností, když je výše doloženo, že to mimořádnost (křižování) nebyla?
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 14:28:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pamatuj si, že tudy diskuze se mnou nevede.

Ona vůbec nikam nevede.
AntiAntiMcBain
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.72.154.38
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 14:33:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je právě ten problém. Podle mě je úplně jedno, co si mašinfíra myslí

Mě to třeba štve. Protože rozjezdy navíc a nafta je firmy, nikoliv čd, takže naše škoda. Když zastavím s 2000tunama u vjezdu, do kopce, pak vidím jak jede křížem důležitá loko a přestaví z liché na sudou a pak se postaví volno skrz, bere mě čert a toho výpravčího bych z chutí proplesknul. To samý, když se to rozsvítí přesně v okamžik, když vlak zastaví. Obyčejně pak stojím a čekám, až brzda úplně povolí...
V některých vytipovaných stanicích je to recidíva...
Vy prostě naznačujete, že mám zastavit a do důvodu je mi hovno. Tak to já odedneška začnu ty hlášenky psát a budu chtít zdůvodnění just a jsem zvědav, co se bude dít.
Protože si nemyslím, že výpravčí je někdo, kdo si podle nálady zastavuje vlaky, ale někdo, kdo má řídit dopravu. A řízení dopravy si představuju jinak, například, že jisté kategorie vlaku mají přednost před jinými, posunuje se, když nejedou vlaky atd
AntiAntiMcBain
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.72.154.38
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 14:43:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pořád mi uniká, o čem se nás Fýro snažíte přesvědčit

Už dávno o ničem. Jen jsem si zde dovolil poznamenat, že informace ve vysílačce by možná lecos vyřešila a sesypalo se na mě stádo potrefenejch, podle kterých jsem tím obvinil výpravčího a já nevím co. Pak tu kdosi psal, že tu informaci ten výpravčí vysílačkou řekl, dobrá, pak asi nebrzdil ze zcela jinýho důvodu a je to divné, nemyslíte? Když ten vlak musel vidět. Já jsem se vlastně po jedné poznámce celou dobu bránil útokům jiných a to i osobní (že Mužíku a jiní?) ale to vám jaxi už uniklo. A mezitím se mě jeden trapnej admin snaží blokovat ip adresy a nicky, čímž se docela bavím :-)

23tekk pochybuju, že by někdo přišel. O mně dost lidí ví, co dělám a kde jezdím, takže není problém. Ale oni se jen plíží kolem s foťáčkem, to je jediný na co se zmůžou.

Norton když už čtete, čtěte všechno, už se opakuju : Zastavení pravidelně projíždějícího vlaku ve stanici, ve které tento nemá pobyt, JE u mě mimořádnost, protože NORMÁLNĚ tu dle GDV nezastavuje.
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 14:46:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýrovy dedukce,že měl výpravčí použít vysílašku jsou k ničemu.Já jezdím také z rychlíkem a jedu za šichtu nejméně 10x mimořádně na výstrahu a nikdo mě o tom neinformuje.

Ad Káem:prostě riskoval:"dycky to vyšlo" Jel jste někdy v lokomotivě?Když viděl fíra na zhlaví ve výměnách nákladní vlak,nemůže jet plnou rychlostí proti a spoléhat ,že to vyjde,protože neví,za jak dlouho po průjezdu výpravčí přehodí výhybku a postaví vlakovou cestu.

Příčina bude stejná jako v ostatních případech(nepozornost,mikrospánek,odvedení pozornosti technickou závadou),kdy je jediné "zabezpečovací zařízení" živák,který jednou za 10 sec.zahouká.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1875
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 15:20:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AntiMcB: Každý chce dojet domů zdravej. I na silnicích. A přesto jich denně několik nedojede. Pokud je pud sebezáchovy, proč tedy? He?
Jinak konečně jsi přišel na to, co máš dělat. Ano, psát hlášenky. Jedině tak se dá služba kohokoliv zlepšit. Ne že si každej budeme navzájem všechno tolerovat. No a ještě poznámka: Já nerozumím ani tramvajím. To je drzost, co? Chicht.
Apollo17: Ale ono se přijde na to, že brzdil. Ale prostě pozdě. Žlutou projel naplno, protože si říkal, to je tady dycky a až zahlédnu další návěstidlo, bude na něm zelená. No, nebyla. Bože muj, jako ten řidič 22 na Karláku - určitě taky nechtěl vykolejit, ale při předchozím kole to třeba možná projel 31km/h a prošlo to, a tak považoval předpis o 15km/h za buzeraci, myslel, věděl, "znal". No a ve 32 km/h už to buzerace nebyla.
Budoucnost patří bagrům!
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3885
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 15:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Anti: Zastavení pravidelně projíždějícího vlaku ve stanici, ve které tento nemá pobyt, JE u mě mimořádnost, protože NORMÁLNĚ tu dle GDV nezastavuje.
No a co?? Jsou v tý stanici šajby? Jsou! Tak není o čem debatovat. Může existovat 1000 věcí proč není postaveno, ale přemýšlet nad tím, zda je za tím lemploství plácačky, problém ve stanici či nějaký jiný vlak můžu až potom. Řídit se prioritně GVD (tu mám průjezd, tak MUSÍ být na volno) je cesta do ....
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 15:30:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Zadnej fýra neprojizdi okolo vystrahy NAPLNO jak tady rikas a zadnej fira si nerika ona tam bude zelena.....to jsi zmatlej z MSTS nebo co???
Chich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 15:36:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tady snad vinu řešit už nebudete.
http://www.novinky.cz/krimi/muz-ukoncil-svuj-zivot-pod-koly-vlaku_109241_dok6n.html
R.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.34.129
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 15:43:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

„Mě to třeba štve. Protože rozjezdy navíc a nafta je firmy, nikoliv čd, takže naše škoda.“

Tak proč teda vlastně podnikáte?Abyste jezdili durchovně?

„Když zastavím s 2000tunama u vjezdu, do kopce, pak vidím jak jede křížem důležitá loko a přestaví z liché na sudou a pak se postaví volno skrz, bere mě čert a toho výpravčího bych z chutí proplesknul. „

Vysvětlovat Vám, že to třeba nařídil dispečer, že třeba není volná kolej, že nejde přestavit výhybky, že nejde závěr výměn (víte vůbec, co to je?), to opravdu nemá cenu, tohle je bohužel u NĚKTERYCH strojvedoucích to dopravácké myšlení, že ví, jakej je výpravčí pitomec a jak to nedělá dobře.

„To samý, když se to rozsvítí přesně v okamžik, když vlak zastaví. Obyčejně pak stojím a čekám, až brzda úplně povolí... „

Výpravčí většinou nesleduje, jestli vlak zastavil, aby pak mohl postavit. To je zákon schválnosti.

“V některých vytipovaných stanicích je to recidíva... „

To souhlasím.
R.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.34.129
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 15:45:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

“Vy prostě naznačujete, že mám zastavit a do důvodu je mi hovno. Tak to já odedneška začnu ty hlášenky psát a budu chtít zdůvodnění just a jsem zvědav, co se bude dít.“

Ano, je Vám po tom hovno. Jen nevím, když ste se tady obhajoval, co vše musí fíra dělat, jak to budete stíhat.

“Protože si nemyslím, že výpravčí je někdo, kdo si podle nálady zastavuje vlaky, ale někdo, kdo má řídit dopravu. A řízení dopravy si představuju jinak, například, že jisté kategorie vlaku mají přednost před jinými, posunuje se, když nejedou vlaky atd.“

To já taky. On ji řídí. To by ovšem musely vlaky jezdit konstantní rychlostí, aby se dalo vše přesně vypočítat. Stačí kdejaká blbost a za těch 30s, co zde preferujete, už vše nevychází, tak jak má.

„Pochybuju, že by někdo přišel. O mně dost lidí ví, co dělám a kde jezdím, takže není problém. Ale oni se jen plíží kolem s foťáčkem, to je jediný na co se zmůžou.“

Napiš, já přijdu. Chci vidět u jiných dopravců, jak se jezdí, ne jen u ČD.

„Zastavení pravidelně projíždějícího vlaku ve stanici, ve které tento nemá pobyt, JE u mě mimořádnost, protože NORMÁLNĚ tu dle GDV nezastavuje.“

To je pouze u Vás.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1876
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 15:54:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Soudce: Teď pár dnů asi opravdu ne, ale do roka tu budeme mít podobnou nehodu. Vsaďte se , že v místě kde začal brzdit, neměl rychlost, kterou přikazovalo předchozí návěstidlo. To se bude brzo vědět. Já se vám divim. Ta Hydra mezi Všetatama a MB vjela do nákladu bočně úplně stejně na chlup před rokem asi proč?

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 579
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 16:02:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Me nemusis vykat....pokud nemyslis nás:-)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace