K-report
 

Archiv do 15.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Eurosprinter, Eurorunner a další mašinky od Siemensu » Staré archivy » Archiv do 15.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ttv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 21:39:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dlho nič tak dve fotky z BA-Petržalky
 
 
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 09:03:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nájdite dvere do kabíny na tejto mašine ÖBB 1116, použiteľné v prípade náhleho úniku z mašiny !
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 11:19:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rk_kn: v pondeli vecer doslo v Madarsku k tezke nehode. Jeden EuroRegio vedeny rakouskym taurusem najel vysokou rychlosti do nakladniho vlaku. Strojvedouci nemel sanci. Kdyby mela kabina normalni dvere, tak by mozna stil vyskocit a mozna by to prezil.
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 14:09:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi tak, něco jsem psal do nehod.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 14:32:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dvířka jsou nezřetelně vidět na tom levém snímku, tj. foto s nákl. vlakem. Je to taková čtvercová klapka vlevo pod bočním oknem, viděl jsem i instruktážní video, jak těmi dveřmi vyskočit ven. Pochopitelně u stojícího vlaku. Standartně jsou drážní vozidla dimenzována na určité kategorie nárazů, tomu odpovídají i deformační prvky: nárazníky s olejovými patronami, deformační prvky za nárazníky a deformační zóna (obvykle kabina). Vše odpovídá určitým předpokladům nárazu. Není možné (účelné) konstruovat vozidla na takové nárazy jako je čelní střet při běžné rychlosti, to by jezdily po kolejích obrněné ingoty. A dost možná by fíra nepřežil to zrychlení (resp. vlastně "zpomalení") při nárazu.
Comar: proč vaše poslední věta obsahuje dvakrát slovo "možná"? Protože si nejste jistý tím, co tvrdíte? Zajímala by mě malá statistika, kolik strojvedoucích přežilo výskok z kabiny při určité rychlosti.
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 15:02:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.railpage.net/modules/news/article.php?storyid=819
http://loko.goo.cz/menu-nehody2.htm
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 15:05:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by snad mohlo stačit nemyslíte? Prostě to zkraťme, dveře jsou daleko a jsou dvoje a když máte třeba 5 vteřin tak to sakra nestihnete. To je tak težký to pochopit.
Ttv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 20:00:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výrez z fotky hore kde vidieť ten únikový východ z kabíny
 

(Příspěvek byl editován uživatelem TTV.)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 995
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 20:12:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně teda připadá ten únikový dekl dost nepraktický, jelikož je moc malý. Přecejen z normálně vysokých dveří se skáče líp. Hlavně se netrefit na sloup, nebo něco podobného. Taky Siemens u 1216ek dává dveře přímo do kabin a to na obou stranách.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 08:59:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tím deklem se protáhnete dost svižně, hlavně se otvírá ven, na rozdíl od dveří. Opakuji, s vyskakováním z lokomotivy se nemůže počítat, protože to samozřejmě odporuje (když už nic jiného) bezpečnosti práce. To už bychom mohli rovnou dávat vystřelovací sedačky a doufat, že to fíra nenapálí do nadjezdu (pro vyskakovací fantasty: odmyslete si prosím trakční vedení... )

Ty dveře dáváme ne proto, aby mohli fírové líp vyskakovat, ale na požadavek zákazníka...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30360
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 12:02:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opakuji, s vyskakováním z lokomotivy se nemůže počítat, protože to samozřejmě odporuje (když už nic jiného) bezpečnosti práce.

Té ale jistě odporuje i srážka s cizím předmětem/jiným drážním vozidlem...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Yalapeak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 13:37:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, daleko lepší než porušit předpisy o bezpečnosti práce je zůstat (dle předpisů) na stanovišti, použít rychlobrzdu a věřit v Boha všemohoucího.
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 17:42:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ty chybejici dvere na taurusech 1016 a 1116 zpusobily i provozni problemy. Minuly tyden se prislo na to, ze horni casti strojovny presne nad chodbickou kvuli nejake netesnosti vybuchuje jaksi soucaska a ruzne dily potom volne letaji vzduchem po strojovne. Je to asi 30cm nad hlavou firy, kdyz prochazi chodbou. Kdyby byl v dany moment nahodou na spantem miste, tak ho to asi zabije. Zavada se vyskytuje u vsech 1116 a 1016, stejne tak i u dispoloku, rady 182 railionu a rady 1047 madarskych taurusu.
V soucasnosti se uz stroje opravuji, nicmene u neopravenych loko plati narizeni, ze strojvedouci nesmi vylezt z kabiny do chodbicky pokud je zaply hlavni vypinac. To zpusobuje problemy napriklad u dalkovych vlaku jako jsou EC Wien-Innsbruck, kde si ce jede na cele trase jedna lokomotiva, ale strojvedouci se stridaji. Normalne se vymena strojvedouciho stihne behem zastaveni pro vystup a nastup cestujiciho. Ale protoze pro vystoupeni/nastoupeni firy je potreba projit chodbickou ke dverim, tak musi odstupujici fyra vsechno vypnout, vystoupit a novy fira zase vsechno nahodit. To prodluzuje zastavky a navic to caste vypinani a zapinani asi taky neni zrovna nejzdravejsi.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2091
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 09:44:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně teda připadá ten únikový dekl dost nepraktický, jelikož je moc malý. Přecejen z normálně vysokých dveří se skáče líp.

Ten dekl taky není na vyskakování z lokomotivy za jízdy, ale třeba proto, aby byla úniková cesta v případě požáru ve strojovně atp.

Taky Siemens u 1216ek dává dveře přímo do kabin a to na obou stranách.

Protože 1216 je odvozená od 189 a tam se snad ty dveře do stojovny nevejdou nebo co.

Prostě to zkraťme, dveře jsou daleko a jsou dvoje a když máte třeba 5 vteřin tak to sakra nestihnete. To je tak težký to pochopit.

Nestihnete co ? Vlastní sebevraždu ?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1014
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 10:09:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ:
A co je lepší? Čekat, až to stovkou napálím čelně do jiného vlaku, nebo vyskočit a třeba si "jenom zlámat nohy a mít otřes mozku"? Já ty dveře na obou stranách kabiny vidím jednoznačně pozitivně.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2095
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 12:25:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dveře do strojovny na té mašině někdo přivařil autogenem ? Mně by zajímalo, kolik lidí by skočilo, řekl bych že půjde o relativně malé %.


Jinak tady je jeden paradox - pokud přijmete skok z kabiny jako bezpečnostní prvek, pak ho taky musíte navrhnout, odzkoušet a hlavně schválit. No a pak budete muset provádět trénink "skokanů".
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 10:27:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad RadekŠ: děkuji, nevyjádřil bych to líp...
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1023
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 13:40:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ:
Myslíte, že při rychlobrzdě je stejně rychlé prolejzat strojovnou, jako otevřít jen jedny dveře v boku kabiny a vyskočit?

Když píšete o bezpečnosti: Proč by to muselo být jako bezpečnostní prvek součástí norem? Automobilky taky soutěží o nejbezpečnější auto, přestože všechna nová auta bezpečnostní normy splňují.
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1224
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 16:10:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://img.index.hu/imgfrm/5/0/8/0/BIG_0002485080.jpg

1116.017
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 17:35:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě lze navrhnout bezpečnostní prvky nad rámec toho, co požadují normy. Problém je v tom, že zase tolik novinek se v této oblasti neobjevuje a za další, málokterý zákazník akceptuje navýšení nákladů o x procent na margo toho, co nikdo nepožaduje ke schválení vozidla.
Kdybyste veřejně vystoupil s tím, že by strojvedoucí měli při spatření nebezpečí ihned vyskakovat, tak vás možná zástupci této profese ukamenují.

V budovách máte taky evakuační plány a neumím si představit, že by evakuační plán pro vyšší než první nadzemní podlaží vedl lidi oknem ven...

A vámi zmiňované automobilky sice konstruují "bezpečné" automobily, ale když to s nejbezpečnější Volvem naperete v osmdesátce pod protijedoucí Tatru, nezbývá vám, než vyskočit
modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.150.166.18
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 17:43:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dveře na Taurusovi- když je vchod na stanoviště strojvůdce přes strojovnu, pak to limituje vzdělání strojvůdce. Anebo jsou všechni strojvůdci elektrických lokomotiv s elektrotechnickým vzděláním?
Díky za odpověď
Zdravím
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 17:59:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když je vchod na stanoviště strojvůdce přes strojovnu, pak to limituje vzdělání strojvůdce

Nelimituje to nic,protože u Taurusu je strojovna průchozí pod napětím(stejně jako u našich 371).
Strojvůdce dnes žádné elektrotechnické vzdělání mít nemusí.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1086
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 19:35:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Strojvůdce musí býti osobou poučenou, tzv. §4. Stač k tomu školení.

Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 21:10:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle ČSN 33 1610 by měl být osobou poučenou téměř každý zaměstnanec. viz http://elektrika.cz/data/clanky/clanek.2006-03-27.1887053227
810: lepší udržovaná koženka než neudržovaná plyš. Dobrý každý vagón, který pošle jednu 021 do šrotu.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 789
Registrován: 2-2004


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 09:31:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heuréka! To to ale trvalo

http://ihned.cz/3-20425840-A%8ED-000000_d-5b
modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.150.166.18
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 20:00:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Apollo 17 a p.Šimral
Díky za odpověď. Takže jestli jsem Vás správně pochopil, je to pouze obsluha elektrického zařízení?
ad Bugear-u Vás se ještě neměří el. spotřebiče? Já mám čísílko například i na rychlovarné konvici a podpisem jsem stvrdil seznámení s návodem výrobce.
Zdravím
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 554
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 00:40:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro - obávám se, že konkurence podunajský trati okolo Lince nespočívá jen v lepším zabzař. Takže přeji Emanovi hodně štěstí.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1904
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 09:10:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DjC - jo určitě - třeba poplatky za DC. Ale když na to není mašina, tak se skutečně přes Děčín blbě jezdí...
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 790
Registrován: 2-2004


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 11:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě jedna věc: Taurus dvousystémový je levnější než Taurus čtyřsystémový a pro štreku do maďarska potřebuje jen dva zabezpečovače a ne tři.
Ovšem zinteroperabilnění našich tratí je zcela na místě. Takže Emanovi taky přeji hodně štěstí. A to bez ironie.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2611
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 11:48:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj_cargo: Z Rotterdamu na Slovensko je to kratší podél Dunaje, ale co třeba zmíněné vlaky Hamburg - Budapest? Nebylo by trasování podél Labe, Svitavy a Moravy výhodnější (délka, sklony, poplatky) než zajížďka přes Bavorsko? Čtyřsystémové lokomotivy existují, jsou všechny využity na víc než dva systémy? A ještě anketní otázka. V článku se píše "do roku 2010..."

Kdy tipujete první běžně sjízdný úsek tratě s KO pro "mašinky od Siemensu" u nás?

Kdy tipujete první souvislý úsek? (třeba Děčín - Praha)?

No a kdy první tranzitní od hranice k hranici?

Náklady "v desítkách až stovkách milionů korun" mi pro celou elektrizovanou síť přijdou relativně nízké (ve srovnání s elektrizací nějakého nepodstatného cancouru, kde elektrické lokomotivy stejně moc jezdit nebudou).
Čahoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 22:49:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona taky probíhá tuším do června modernizace Schöny a v obou kolejích je přes mostek maximální rychlost 10 km/h - takže to tam je občas neprůstřelné.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 23:07:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, že bych měl něco proti "zinteroperabilnění" naší železniční sítě, ale musím se zeptat - kolik německých dopravců dnes jezdí přes Rakousko do Maďarska? Aneb se domnívám, že to objíždění ČR (a SR) je dáno hlavně obchodní zdatností rakouských dopravců a speditérů.

Takže Emanovi taky přeji hodně štěstí. A to bez ironie.

Já taky - bez ironie.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 23:13:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mv Nebylo by trasování podél Labe, Svitavy a Moravy výhodnější (délka, sklony, poplatky) než zajížďka přes Bavorsko?

Pokud by to tak bylo, tak se to dá i s laminátkami. Prostě opakuji - rakouské firmy jsou velmi schopné.

Už asi po sté zde opakuji, že trh železniční nákladní dopravy ve střední a východní Evropně nerežírují dopravci.

Typická ukázka poslední doby je odklonění významné části polsko-maďarského uhlí z naší Ferdinandky na Skalité. Skutečně to není o interoperabilních lokomotivách nebo trakční náročnosti.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 23:21:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě mě napadl jeden příklad - černé uhlí do Lince. To z polských dolů jede via Břeclav a podél Dunaje a to z ostravských v Přerově uhne a jede via ČM-vrchovinu a další české kopečky na Horní Dvořiště.
Proč asi?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace