K-report
 

Archiv do 16.března 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 680 - pendolina » Staré archivy » Archiv do 16.března 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 07. března 2007 - 20:07:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, jo. Do moderní Evropy dojede každý svým autem, to je pravda. Ale po moderní železnici by tam byl rychleji a bezpečněji. Příklady známe: DB, SNCF, FS ....
A ty přejezdy bych radši stejně zrušil. Řidičům už je sice většinou jedno, jestli je to smete ve 120 nebo ve 200, ale už by zřejmě při vyšší rychlosti byly ohroženi i cestující, o strojvedoucích nemluvě.
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 07. března 2007 - 20:20:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak. Navíc naši šikulové čeští řidiči, kteří objíždějí už i zatažené závory.... Jako ať se zabijí nějak jinak. Nemusí do toho tahat ještě jiného a že jsou to pitomci za to jim nikdo nemůže, protože asi když jedou přes blikající přejezd tak neznají pravidla silničního provozu. To by měli vrátit řidičák, ale to těžko když ti pitomci už budou ležet v márnicích
http://www.walachuv.blog.cz
Icq: 378-775-919
Skype: panula007
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 07. března 2007 - 20:38:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Páňula - a pak se ještě blbě ptají, proč si na ně ťukám na čelo...

http://youtube.com/watch?v=Sh22jbbcEE0
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1394
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 07:47:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ti co aspoň trochu znají historii koridorů, tak ví, že původní návrhy
Jde o to, co se myslí "původními návrhy", ale tohle řiká trochu něco jiného:

Stavby modernizace I. tranzitního koridoru byly původně připravovány co nejúsporněji, nebo lépe řečeno, nebyly řešeny tak velkoryse, jak můžeme pozorovat dnes. Je to dobře vidět na příkladu staveb „Úvaly–Poříčany“ a „Uhersko–Choceň“. Původně ve stavbách nebyly zařazeny úpravy železničního spodku a nejnutnější geotechnický průzkum se prováděl až při realizaci staveb. Podobná situace byla u železničního svršku, o použití kolejnic UIC 60 a betonových pražců s pružným upevněním bylo rovněž rozhodnuto až vprůběhu stavby.
(http://www.sudop.cz/cs/revue/2006/04/05.pdf)

Nic není jisté...

http://www.brnosim.wsite.biz
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 09:04:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkuste si spočítat, kolik času se ušetří při zvýšení rychlosti ze 160 na 200 mezi Břeclavou a Brnem. Nezapomeňte na to, že v Břeclavě to pendolíno neudělá hop! a nejede rázem 200, ale velice zvolna se rozjíždí. Stejně tak před Brnem neudělá Prrrr! a skokem nejede 40, ale opět brzdí.

Pak můžeme začít debatovat, jestli ta minuta stojí za ty deseti- a stamiliony investic (např. kromě přejezdů tam nemůže zůstat samotný LVZ, ale bude to chtít "něco" chytřejšího :-)).
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 09:17:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Junkrs: Pokud jízdenka na delší vzdálenost stojí stejně nebo se blíží ceně letenky, o nákladech na použití vlastního auta nemluvě, bude zřejmě něco špatně.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 11:00:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koudy - však jo, nejdřív to bylo pojato velkoryse, pak se to seškrtalo a pak se během stavby začlo zjišťovat, že takhle to asi nepůjde...
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 11:04:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aleš Liesk.: Však se to tady nedávno probíralo, kolik km potřebuje 680 pro rozjezd na 200km/h.

Jinak tabulka:


http://img135.imageshack.us/img135/8280/rychlostizg3.gif
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 11:16:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta tabulka je v podstatě kň, aspoň pro naše úvahy. Sice víme, že z Brna do BV je to cca 60 tarifních km, ale nevíme, jak dlouho se ten pinďa bude rozjíždět a brzdit (vč. zahrnutí omezení traťových rychlostí na koncích úseku). Na 25 km "čisté jízdy 160/200" dělá úspora 2 minuty, o moc delší ten úsek nebude.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1210
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 11:34:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže možná dospějeme k (rozumnému) závěru, že VRT není železnice, vhodná k řešení dopravních problémů Česka (stejně jako to už dříve zjistili třeba Belgičané, Holanďané, Švýcaři).

Teď už zbývá jen zvážit, zda stojí zato - za naše daně - tímto způsobem zlepšovat spojení (třeba) z Berlína do Prahy a z Prahy do Vídně/Budapešti.

Jak o kousek výš podotkl Goldfinger: Pokud jízdenka na delší vzdálenost stojí stejně nebo se blíží ceně letenky, o nákladech na použití vlastního auta nemluvě, bude zřejmě něco špatně
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 12:27:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak zaprvé: }Nechtěl jsem zpochybňovat vaše úvahy, zda se vyplatí zvyšovat rychlost ze 160 na 200 na krátkých úsecích jako je uvedený příklad Brno-Břeclav. Jestliže na to nenavazuje nic dál a začíná i končí to "čtyřicítkou" je to pochopitelně hloupost.
Zadruhé: Pokud budu porovnávat cenu letenky a jízdenky a dostanu se na stejnou sumu, budu já osobně preferovat dobu cestování, v čemž na kratší vzdálenosti výtězí většinou vlak (např. zavedením TGV Paříž-Lyon rapidně klesl zájem o letenky na tuto trasu). Při porovnání ceny auto/vlak musím zohledňovat více faktorů (jedu sám, s rodinou, potřebuju auto na místě, kam jedu atd.). Takže já pokud pojedu na výlet z Plzně do Prahy, jedu vlakem. Sice delší dobu, ale levněji, pohodlněji, bezpečněji. Pojedu-li ale na západ od našich hranic a nebudu moci využít SoNe+, je to už něco jiného. Ceny benzinu cca stejné, vlaky x krát dražší.
A za třetí: VRT se neplánuje kvůli vnitrostátní přepravě, ale především kvůli mezinárodní a to jak osobní, tak i nákladní. A cena musí být pochopitelně "rozumná", o tom není pochyb.
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1396
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 17:58:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prostě jak zde již mnohokrát zaznělo, daleko důležitější a prospěšnější pro celkovou plynulost jízdy je odstranit "rychlostní cimbuří", než zvyšovat 160->200.

Koudy - však jo, nejdřív to bylo pojato velkoryse,...
Ok Takže z extrému do extrému a nakonec "kompromis".

Nic není jisté...

http://www.brnosim.wsite.biz
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 18:17:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlas, ale třeba právě to zvyšování 160->200 povede i k tomu, že na koncích toho úuseku se budou snažit odstranit i ty úzká místa....
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 19:43:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak já si myslím, že by to vážně nemělo cenu na tak krátkou vzdálenost dělat (Břeclav - Brno). Je to sice lepší, ale taky dražší, ale za kvalitu se musí platit. Ale přejezdy bych zrušil všechny a pěkně ze z daní (jejich, sice nevím jak by se to udělalo, ale mělo), protože se to týká všech pardon "debilů" co jezdí přes přejezdy (samo zavřené) a chcou se zabít. Jestli by to nezlepšilo rychlost by mi ani nevadilo, ale bezpečnost jak vlaků tak aut určitě ANO! Sice vlaků není ohrožena nějak drahami, ale bohužel zase těmi auty
http://www.walachuv.blog.cz
Icq: 378-775-919
Skype: panula007
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 17:34:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz na zdejší odborníky - jak rychle stoupá odstředivá síla působící na cestujícího? S druhou mocninou rychlosti? Příklad - máme oblouk o r=800m, kde může klasika 135 a klopidlo 160 km/h, když by to klopidlo projelo ten oblouk 180 km/h (tj. o 12,5% rychleji) o kolik by byla větší odstředivá síla? 12,5^2, čili o 26,5%?) (Pokud to počítám špatně, tak mě prosím opravte...)
nezmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.31.26.224
Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 18:23:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a_o=\omega^2*r=v^2/r. Od toho samozrejme odecist prevyseni a pripadne naklapeni.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 18:26:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, takže jsem to měl dobře, protože to i podle tohoto vzorečku vychází na těch 26,5%....
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 09:06:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jj, ale 12,5 na druhou není 26,5
Žabotlamy, to je prostě klasa!
Firefox rulezzz
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 9-2006


Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 09:22:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peca: To ne, ale 1,125 na druhou je 1,2656...
Vtobola
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 20:52:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.youtube.com/watch?v=N3Iv6XvyzFc&NR

http://www.youtube.com/watch?v=9obPK2Y541o&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=DDiPb9JNITM&mode=related&search=
staré kachny,dobré kachny.
pozor T3 mizí waný se šíří.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 09:30:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fakta o zrychlení a nax rychlosti = úspory časů Brno - Břeclav, popř Praha - Choceň jsou jasné. V Brně, pokud dáme dohromady průjezd Brnem na 100-160km/h (ano šílený optimismus na 3km tratí s 30-40km/h) + totéž v Břeclavi (asi 2 km 80km/h a vjezd na 40km/h). Tam je rezerva minimálně 5 min v součtu, porotože vlak má cestovní rychlost kolem 100-120km/h a jak známo, makají tam všichni 160km/h.
Taurus4you
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 3-2007


Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 11:28:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co využít ot jako atrakci? Byl by to jeden z mála úseků kde by se mohlo jezdit >pro nás< pohádkovou rychlostí 200km/h...no kdo se kde sveze u nás 200km/h...na D1 asi těžko. A BMW asi taky většina nemá. Tím by se mohli přitáhnout další eventuální cestující. Ale je to asi jedno z mála plusů...proč by se do toho mělo jít...
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 13:45:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obávám se, že na pouť do Břeclavi pojede z Prahy málokdo, i kdyby tam nabízeli nevímjakou atrakci.

Ad Arakain: zamyslel jste se i nad energetickou bilancí? O kolik energie se spálí víc? =o tolik víc budou muset zaplatit cestující, aby si užili "atrakci" (anebo o tolik víc dopravce prodělá)
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 9-2002
Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 15:51:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

200 km/h se da jezdit na ceskych dalnicich. Ale jen v noci, kdyz neni srumec...
ICQ 268-987-545
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 18:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusanh: možná je to blbost, ale myslím, že když se rozjede na vyšší rychlost, může potom jet déle setrvačností, čili v podstatě zadarmo.
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 18:23:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel_v : To nejde, protože vždycky se spálí více energie na rozjezd, než by se pak ušetřilo při jízdě na výběh. Důvod? Aerodynamický odpor... http://cs.wikipedia.org/wiki/Odpor_prost%C5%99ed%C3%AD
Zghk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 7-2002
Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 19:24:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Arakain V Brně, pokud dáme dohromady průjezd Brnem na 100-160km/h

Tož to nedáme, bo hygiena nepovolí více než 80, a užjsem zaslechl i něco o 60...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31336
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 17:08:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešní SC 509 veden jednotkou 680.005, v jednotce zhruba 29 cestujících, ve dvojce něco kolem 60.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 17:53:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No může to být i lepší, ale když si zajdete jen tak ze srandy na http://www.scpendolino.cz
a chcete si koupit na raní SC500 jízdenku jak do první tak do druhé třídy tak vám to napíše, že vlak je již plný. Zkoušel jsem to 3x. 2x mi napsalo, že 1 je plná a jednu dokonce celý pinďa. Můžete si to zkusit. No jsem zvědavý v létě co výtáhně piňda z Rakouska

http://www.walachuv.blog.cz
Icq: 378-775-919
Skype: panula007
Taurus4you
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 3-2007


Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 20:12:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jako 200km/h na D1 to bych radši s tím pinďou počítal pražce...Leda kdyby tam byl hafo dlouhý most...a tak pravda, jsou u nás i novější dálnice...
Ravo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 22:38:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

možná je to blbost, ale myslím, že když se rozjede na vyšší rychlost, může potom jet déle setrvačností, čili v podstatě zadarmo.

Předpokládám, že k dosažení vyšší rychlosti spotřebuje mnohem víc energie, než kolik následně "ušetří". V opačném případě by se nejspíš jednalo o perpetum mobile:-)
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 08:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte jestli se v připravovaném GVD plánuje další zrychlení dopravy na trase Praha-Ostrava v návaznosti na dokončení dalších úseků na spojnici ČT-Přerov a kolik minut by to mělo dělat u Pendolina? I když zase se rozestavěl Kolín, Běchovice, takže asi žádný zrychlování nebude.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 786
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 10:12:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V úterý 13.3. 680.004 na SC 510 a 680.005 na SC 135 Slovenská strela.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 13:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

200 by opravdu měla smysl jako reklamní tahák - na nějakém úseku to povolit, uspořádat jízdu pro novináře a pak v běžném provozu tak nejezdit, ale v reklamě to využít - je to psychologicky mnohem vyšší rychlost než cokoli začínající "ohranou" stovkou, tak proč to nevyužít
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 17:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm. Pak si tam sedne nějakej investigativní cestující s GPSkou, zjistí, že se tam jezdí "jen" 160 a první, kdo se toho chytne bude Blesk, Aha, Šíp a další
Martyni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 14. března 2007 - 19:06:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To už je nepodostatné kolik tam ten vlak opravdu jede. V Německu nebo Francii se taky nejezdí plných 300 km/h ale jen kolem 250-270 km/h a jen pokud má vlak zpoždění tak se využívá plná rychlost. Tam totiž "všechno navazuje na všechno" a nemůžou si tam dovolit velké zpoždění, tak jsou tam poměrně velké vaty. Mluvilo se o tom i v jednom pořadu v televizi, kde to rozebírali dispečeři a strojvedoucí ale už nevim jak se ten pořad jmenoval. Vidět tam jet vlak 300 km/h taky není úplně standartní záležitost ale heslo "jezdí se tam 300 km/h" platí beze zbytku.

(Příspěvek byl editován uživatelem Martyni.)
Buďto všichni nebo nikdo... a nebo jenom já
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2732
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 14. března 2007 - 20:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSA ukončí po necelých 16 měsících spolupráci s ČD na spojích SC Pendolino. Pravděpodobně již od dubna nebudou České aerolinie pro své klienty nabízet vlakové jízdenky do/z Pardubic, Olomouce a Ostravy pod označením linky ČSA jako přípoje svých linek a cestující je tak nebudou moci ani v rámci světových rezervačních systémů leteckých společností dále kupovat
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 14. března 2007 - 21:23:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už to asi tu jízdenku nestačili hradit ze všech těch svých příplatků, ze kterých se nám točí hlava. Oni to vymluví na drahou ropu, takže tím pádem tak "drahé jízdenky" nebudou hradit. Asi chcou, aby přešly opět na letadla, ale podle mě, když už si vyzkoušeli to pendolino zpět nepřejdou. Leda, že by to měli opět nějak hrazené o čež silně pochybuji (pokud by to nebyli naši pání politikové, kteří jsou tak chudí, že už i v MHD musí jezdit zadarmo). No a budou potom, ale jezdit Aiport expresy, když to ČSA zrušily?
http://www.walachuv.blog.cz
Icq: 378-775-919
Skype: panula007
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 14. března 2007 - 21:55:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martiny: v Nemecku se tomu rika ESF (Energiesparende Fahrweise = usporny zpusob jizdy). Na novych tratich se zabezpecovacem LZB to funguje vetsinou samo, takze fira se akorat diva z okna.
Sak u nas to AAV zvlada taky ridit tak, aby vlak dojel do stanice nacas a pritom setril energii.

V Nemecku se o tom psalo dokonce v novinach v souvislosti s nedavnym otevrenim VRT Nuerberg-Ingolstadt, na ktere maji vlaky jezdit 300km/h. Spousta lidi se chtela projet a koupila si listek do pomerne drahych ICE. Jenze DB se obavaly detskych nemoci, a proto byla zezacatku v jizdnim radu na VRT strasna vata. Vysledek byl spousta nespokojenych zakazniku, i kdyz vlak vlastne prijel nacas.
Trainster
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 09:25:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ja jen neznaly slangu. strasa vata znamena co ?
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 09:37:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainster: velka rezerva v jizdnich dobach.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 886
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 11:00:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Důvody ukončení spolupráce ČSA a ČD jsou zde: http://ekonomika.ihned.cz/c1-20673070
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 11:11:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mezi Kolínem a Frankfurtem jsem jel asi 20x a vždy to fíra alespoň na jednom krátkém úseku na 300 km/h rozjel, aby cestující viděli (na displeji), jinak jel kolem 270. Nezažil jsem, že by se 300 nejelo, ale vždy to bylo jen jednorázové zrychlení a pak výběh na ustálenou rychlost. Možná mají strojvedoucí nějaký takový pokyn z marketingových důvodů, aby měli cestující pocit, že o nic nepřišli. Úseky, kde se jelo 300 se při jednotlivých jízdách lišily, nejčastěji to bylo v místech dobrého výhledu na souběžnou dálnici nebo (netuším proč) v dlouhém tunelu.
franta007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.7.84
Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 12:16:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Praha 15. března

Vedení ČSA ukončí od 1. dubna spolupráci s Českými drahami na vlakové lince Pendolino. ČSA tak nebude mít po tomto datu v nabídce destinace z Pardubic a Olomouce. Důvodem ukončení spolupráce byla neefektivnost. Zájem o službu neodpovídal očekávání Českých aerolinií. Vlakem Pendolino podle mluvčí aerolinek cestovali v průměru dva cestující ČSA denně. Problém pro ČSA představoval také fakt, že České dráhy nebyly ochotny podílet se na případných náhradách za zrušené vlakové spoje nebo převzít odpovědnost za případná zpoždění nebo škody způsobené cestujícím.

ekonomika.ihned.cz
Autor/ři: epi-iHNed, Euro Online

http://ekonomika.ihned.cz/c1-20673070
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 13:15:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A už tu máte vyjádření ČD

http://www.cd.cz/index.php?action=article&id=43266
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 887
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 13:22:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problém pro ČSA představoval také fakt, že České dráhy nebyly ochotny podílet se na případných náhradách za zrušené vlakové spoje nebo převzít odpovědnost za případná zpoždění nebo škody způsobené cestujícím. Tohle bych viděl jako podstatnou věc. Že se ČSA nechtělo doplácet na zpoždění vlaků zaviněné na ČD, tomu bych věřil. A věřil bych i tomu, že na vedení ČD nikdo nemůže pochopit, že u letadel platí, že zpoždění není jen taková malichernost.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1039
Registrován: 7-2004


Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 13:36:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Křivi:Já tam jel Fr-Kö pětkrát a jednou se mi stalo že tam fíra měl asi 290 na málo úsecích,pak 3* že jel tak 250-270 víc ne a jen jednou že to mydlil celou cestu 270 až 305 a to proto že měl z Fr 15 minut.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 17:47:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

753006: Tak to jsi měl asi smůlu (Nebo já štěstí)
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 18:36:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr: Zpoždění letadel není malichernost, počítá se na hodiny až půldny a na cestující každý kašle, nedají se zjistit ani pořádné informace. Na nějaké odškodnění dlabou a ztrácejí zavazadla, svině.

Vlastní zážitky z min. roku (Ani jednou včas!!!):

březen: při návratu z NZ se v Sydney ztratila zavazadla, z Vídně do Prahy se pak celý den nelétalo kvůli počasí. Ve Vídni nulové informace a arogantní báby na informacích i v reklamacích. Na reklamační protokol ztracených zavazadel jsem čekal 3 hodiny a do Čech odjel vlakem přes Velenice, protože přes Břeclav mi kvůli bábám ujel. Kufr přišel poloprázdný za 2 dny a letenku Vídeň Praha mi dodnes nikdo neproplatil.

duben: charter ČSA z veletrhu z Birminghamu opožděn skoro 3 hodiny, z toho poslední hodinu obzvláště příjemné čekání v letadle na ploše. Informovanost v hale špatná, v letadle dobrá. V Praze ujely všechny noční vlaky.

červen: Při letu z Tokia přes Milano zpoždění z Milana do Prahy 6 hodin, zpoždění přihazovali po 20 minutách, aby se člověk ani nepodíval do města a trávil půl dne na jednom z nejodpornějších letišť v Evropě. V Praze opět ujely všechny noční vlaky.

Ze starších zkušeností uvedu 5 hodin v Paříži při cestě z Lisabonu (kvůli hodině při příletu) a zpoždění zavazadla 48 hodin, totální zdevastování kufru položením do rozteklého asfaltu rovněž v Paříži a 36 hodin zpoždění při odletu z Dháky (při cestě z Káthmandú) - zajištěn velmi odporný hotel s četným lezoucím i létajícím hmyzem - v Nepálu není malárie, tak jsem nebyl očkován, v Bangladéši je naopak riziko velké. No, přežil jsem. Ale kam se můžu dostat vlakem, tam už nelétám.

A Pendolinem jezdím cca 2x měsíčně a ještě jsem nezažil zpoždění nad 3 min. Tak ať státní moloch ČSA se ztrátou 376 mil. (skoro jako ČD) něco kecá.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 19:57:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, spolupráce s ČSA sice zřejmě končí, to ale nemusí být na škodu ne? Stejně ČD plánují dalších 7(???) pendolin s tím, že začnou v nulové výšce lítat i do nových destinací.
Ok1xng
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 21:02:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem Vídeň je ztrácením zavazadel pověstná..
K hadům se nemluví. Hadi se zabíjejí.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 21:48:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křivi:

Máte kliku, resp.já smůlu - vlezl jsem do toho jednou a hned sekera přes 30 minut na odjezdu, asi 15 na příjezdu...

Plus jako obvyklý bonus bohorovné pžehlížení zákazníka a žádné informace: souprava od Prahy uváděla 50 minut na příjezdu, ale odjezd zpět se stále tvářil OK, až dotaz na informacích a telefonát odtamtud přiznal tu půlhodinu. Když mi souprava sotva projede v opačném směru Svinovem ve chvílu, kdy už má jet ke Stověžaté a stále se tvářit, že nebude zpožděná... to je dle mého více než optimismus.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 21:52:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaké mají vůbec časy na obraty?
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 21:57:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křivi:

Jo asi je to karma spojená s kombinací člověk a dopravní prostředek: vím, že spoustě lidí se cesty vlakem daří a mají problémy s létáním (vč. mé sestry, která snad vždy dorazí na první pokus s n-1 až n-n zavazadly). Když už vlezu do vlaku, vobvykle narazím na problém. Letadlem spíše bez problémů. Ať už loni SFO, Atlanta, Lihue, Kona nebo minulý týden Dublin, vždy přesně na čas a se všemi zavazadly. I přesto, že kolega dal loni na cestě ze SFO přes 24 hodin zpoždění a vrátil se "samozřejmě" bez kufrů. Fakt nevím, někdy se daří a někdy ne. ;)

Problémy mohou nastat všude, bez ohledu na to, jak jedete. To, jak se k Vám budou chovat, záleží taky trochu na štěstí, na koho narazíte. Ale rozdíl tady přece jenom je: když s Vámi zamete letecký dopravce, je to nejspíše proto, že šetří. Stačí se podívat na zaměstnanecké stavy... ČD opravdu moc neví, co to šetřit znamená. Mj. je tam spíše problém v tom, že nikdo netlačí, není konkurence.
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 22:48:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ok1xng: ja a moje okoli jsme meli s videnskym letistem vzdycky dobre zkusenosti. Jednou nam poskodili kurf, ale poskytli nam poukazu do jedne firmy, kde takove veci opravuji.
Zato v Bratislave me vzdycky dokazou nastvat...
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 801
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 09:38:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych dotaz ohledně obsazování pendolin zajíždějících do Rakouska - vozí je čeští nebo rakouští fírové? Do Bratislavy vozí Slovenskou strelu čeští fírové (viz ŽM 02/07).
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 09:47:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka_kratas: rakousky fira jezdi usek Breclav-Wien.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 892
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 10:18:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křivi: to vaše vyprávění je jak horor, já mám zkušenosti celkem dobré. Nalétal jsem toho taky dost, ale velké zpoždění bylo jednou (12 hodin, způsobené katastrofou v Irkutsku, to bych omluvil - když je mezi Prahou a Ostravou hromada, tak Pendolina taky stojí), jinak nic moc. Zavazadlo se mi neztratilo, u Ér Fráns mi sice jedno zničili, ale bez keců ho nahradili novým.

Mě šlo o něco jiného - když se zpozdí letadlo, tak se aerolinky nějak postarají, aby člověk doletěl. U ČD bych si uměl představit přístup "nestihl letadlo kvůli našemu zpoždění? Tak si to s ním vyřiďte, do toho nám nic není."
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 14:38:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich: s tou karmou je to docela pravděpodobné vysvětlení . Je mi jasné, že vysoká četnost leteckých a nízká četnost železničních průserů je u mne ve vztahu k počtu letů/jízd mírně anomální ve vztahu k obecným číslům. Přenáší se ze mne i na cizí osoby - v únoru jsem jel na letiště pro známou, vracející se z Madridu, a čekal jsem 3 hodiny. V Praze i Madridu bylo slunečno, příčiny nikdo oficiálně nesdělil, prý se čekalo na nějaké zavazadlo.

Brr: Proč jak horor? Kdybyste to půldne na letišti ve Vídni s námi strávil, vynechal byste ze své věty jedno zbytečné slovo.

Iluze, že letadla létají přesně a že se s cestujícími někdo na letišti při mimořádnostech nějak zvlášť mazlí je lichá.
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 14:52:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No až tak černě bych to zase neviděl. Myslím si, že i ČD se snaží při mimořádnostech zajistit náhradní dopravu a dokonce jestli se nepletu máte při ztrátě spoje kvůli zpoždění nárok na přepravu do cílové stanice i vlakem vyšší kvality bez doplatku.
Co se týká informovanosti cestujících o jednotlivých zpožděních, na tom by se dalo rapidně zapracovat. Možná by bylo dobře i sdělovat příčiny zpoždění. Tuhle jel kolega po dlohé době vlakem a hned dvě hodiny zpoždění. Tak si zanadával na dráhy, ale až z novin se pak dozvěděl, že o kus dál někdo pod ten vlak, na který on čeka, skočil. Takže myslím, že informovaností by se řada zpoždění a tím i nepříjemností s tím spojených dala lépe pochopit.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace