K-report
 

Archiv do 23.března 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě na střední Moravě » Archiv do 23.března 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 12:54:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak z ČD se stává MHD. No moc radostná zpráva to není. Vždyť to tam bude fungovat jak v tom MHD. Každý bude jezdit na černo a když ho jednou za čas chytne revizor (přeškolený průvodčí) tak to s ním nějak ukecá a bude. Teda nevím zda na tom ČD ušetří jak si to myslí. Já si myslím, že to bude spíše naopak. A že je to trend v nějaké ápadní Evropě mě teda vůbec nezajímá jak píše MF Dnes. (podle Ondruje)
www.walachuv.blog.cz
ICQ: 378-775-919
SKYPE: panula007

Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1483
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 13:12:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nevím zda na tom ČD ušetří

Nepochybně. Lidská práce je dnes velmi drahá, takový průvodčí přijde na nějakých 30000 měsíčně (pro méně chápavé, náklady na zaměstnance nejsou jen jeho mzda). "Vlaky bez průvodčích" už jsou na ČD běžné asi 10 let a trend jejich rozšiřování je jasný, ať se to Páňulovi líbí nebo ne. Nehledě k tomu, že průvodčí vůbec není záruka, že cestující má platný a správný jízdní doklad, to snad každý už zažil.
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 13:49:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ono průvodčí není záruka, že cestující nebude mít jízdenku, ale je o 100% pravděpodobnější, že ji bude mít, než kdyby jel v MHD, protože tam jí mám 1 z 10. A to ví snad taky každý. Teď na tom sice ČD ušetří, ale za 20 let kdy se bude železniční doprava ujímat (neříkám, že ten termín je dobře to je jen odhad, nebo prostě jak bude ČD na vzestupu oproti autům) tak objem cestujích se bude zvyšovat a vlaky bez průvodčích a sem tam ten revizor budou jezdit plné černých ovcí. Teď sice průvodčí přeškolí nebo tak něco, ale stejně si myslím, že to s takovou s nimi dopadne jak se strojůdcema nebo s těma staničními dozorci. Je taky nidko nikde nepotřeboval tak je vyhodili nebo přeškolili (jestli vůbec) a teď přišli na to, že je zase potřebují. Teda hlavně strojvůdce, protože staniční dozorce nikdo nepotřebuje, ale když je zima a vyhýbky zapadnou tak vyprávčí nemůže zastávat dvě zaměstání najednou a tak je zpoždění a nejezdíse. Typický příklad byl minulý rok, když začala ta kalamita, tak v Tlumačově zapadli výhýbky. Někdo je tam šel odházet, ale za pět minut byli zase zapadlé. No a staniční nikde takže to takhle vypadalo. Neříkám, že kdyby tam byl tak vlaky jezdí na čas, ale URČITĚ by neměli takové zpoždění. No podle mě to tak bude aji s průvodčíma. Teď je nechcou když jsou na ně náklady, ale až přibude cestujícíh tak zase nebudou vědet kde je mají hledat (pokud nebude jezdit v každém vlaku místo průvodčícho přeškolený průvodčí alias kontrolór)
www.walachuv.blog.cz
ICQ: 378-775-919
SKYPE: panula007

Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1484
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 13:59:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v MHD, protože tam jí mám 1 z 10

Kde se takhle jezdí? U nás je tedy platební morálka vyšší, i když jinak je naše město pro spoustu lidí bydlištěm pouze gangsterů a pasáků

nebudou vědet kde je mají hledat

Při vší úctě, průvodčí není povolání vyžadující dlouhou specializovanou přípravu a vysoké odborné znalosti. No ale ta zvýšená potřeba stejně nenastane, spíš se půjde směrem automatizovaného odbavování pomocí čipových karet nebo nějaké úplně nové technologie. A ty dozorci: kvůli pár kalamitním dním platit celý rok zaměstnance? To prostě nejde nikde na světě.
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 14:33:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak já toto celé bral v rámci celé ČR. Ne pouze na lokálkách. Tam je to jasná věc, tam se na tom rozhodně ušetří. Já jsem jen dávál návrh kdyby toto začalo platit v celé ČR. To jste asi nevyčetl. Příště to tam musím napsat. Pak si to každý vezme po svém.

kvůli pár klamitním dním platit celý rok zaměstance
no tak oni nesjou užiteční pouze v zimě. Byla je potřeba k řadám dalších věcí!!!
www.walachuv.blog.cz
ICQ: 378-775-919
SKYPE: panula007

Fotista_václav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 19:16:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

za 20 let kdy se bude železniční doprava ujímat (neříkám, že ten termín je dobře to je jen odhad, nebo prostě jak bude ČD na vzestupu oproti autům) tak objem cestujích se bude zvyšovat

No paráda Konečně nějaká pozitivní zpráva. Bohužel mi trochu kazí radost, že netuším, na základě čeho tak usuzujete.
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 19:41:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to můj osobní odhad na základě budoucího vyčerpání ropy a dalších zásob surovin, kdo ví jestli se je podaří obnovit. Jestliže ano tak budiž, ale i tak vlaky, stanice a vůbec vše modernější, kultivovanější a sofistikovanější. To si myslím přiláká daleko více lidí než teď, protože když vystoupíte v Praze na hlaváku tak i mě chce opustit láska k ČD. Ale jak říkám je to můj názor, který mám ovšem od mnoha lidí potrvzených (si to myslí taky)
www.walachuv.blog.cz
ICQ: 378-775-919
SKYPE: panula007

Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1485
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 08:15:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

začalo platit v celé ČR. To jste asi nevyčetl. Příště to tam musím napsat.

To jsem opravdu nevyčetl, když to tam nebylo Jinak, netřeba mi vykat.

Byla je potřeba k řadám dalších věcí!!!

Například?
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 7-2004


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 09:05:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestliže ano tak budiž, ale i tak vlaky, stanice a vůbec vše modernější, kultivovanější a sofistikovanější. To si myslím přiláká daleko více lidí než teď, protože když vystoupíte v Praze na hlaváku tak i mě chce opustit láska k ČD. Ale jak říkám je to můj názor, který mám ovšem od mnoha lidí potrvzených (si to myslí taky)

Tak to se opravdu povedlo... Nicméně s ohledem na Váš věk je takový názor pochopitelný.
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
Tom_tužín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 11:48:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jé, zdravím Kubrta na střední Moravě
Pavel:
Já si nemyslím, že by to byl nějak naivní názor. Do nádražní infrastruktury se celkem masivně investuje a vozový park- s možným příchodem soukromníků nejen do západních Čech se situace během těch 20. let prostě zlepšit musí, přizpůsobit se nákupem nových vozidel budou muset i ČD, třeba jen proto, že vozidla ze 60. let a šukafony včetně různých reinkarnací se prostě v dohledné době rozpadnou.
Vlaky, kde počet cestujících každý den převyšuje ve většině trasy počet míst k sezení, by MĚLY PŘIJÍT O VEŠKERÉ KRAJSKÉ NEBO STÁTNÍ DOTACE! Cestující nejsou brambory, vlak není tramvaj a do kupé se 8 lidí nevejde, aniž by byli jak čuníci v chlívku
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 14:04:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já zažil několik revizorských kontrol na Hustopeče-Shakwitz a Pohořelice-Wranowitz.(Tratě bez průvodčích).
Nevzpomínám si,že by chytli někoho jedoucího načerno.
U takových tratí je průvodčí naprosto zbytečný přepych a rozhazování peněz.
(Pro někoho možná forma podpory zaměstnanosti,ale já myslím,že nešťastná forma).
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 14:46:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem to na takových tratích nemyslel. Já myslel celorepublikově. I když je to magořina, ale myslel.
www.walachuv.blog.cz
ICQ: 378-775-919
SKYPE: panula007

Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 11:10:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 ...pozdrav z 301...
Myslowitz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 14:28:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zažil jsem revizorskou kontrolu na vlaku Děčín - Dolní Žleb. Ani tam nebyl chycen žádný černý pasažér - bodejť, když asi třem cestujícím bylo po vyžádání jízdenky ještě umožněno cvaknout si blokovou jízdenku.
850
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.78.10
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 20:54:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jooo, tak praktiky revizorů jsou různé od těch nekompromisních az po flákače Na OBB jsem treba zazil 4 revizory na jeden motorový vůz Jinak bych se taky přidal k názoru, že v budoucích X letech by mohl dráhu čekat vzestup. A k tématu průvodčích (celorepublikově) bych dodal, že hraje též důležitou úlohu v informování cestujících apod., tzn. v úrovni poskytovaných služeb..a nejen v kontrole ticketů.

ad Kubrt
Při vší úctě, průvodčí není povolání vyžadující dlouhou specializovanou přípravu a vysoké odborné znalosti.

A jakou přípravu tedy vyzaduje? krátkodobou s nízkými odbornými znalostmi? ..tak to uz se nedivim, proc je uroven nekterych vlakovych cet taková jaká je. Nemyslím, že vědění průvodčího spočívá jen ve znalosti několika předpisu. A taky jsem slyšel, že místo strojvedoucích se počítá s cvičenými opicemi
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3344
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 22:26:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem na trati 275 potkal tyto šukafony: 810.546 a 810399.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 11-2003


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 07:51:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Copak se včera stalo na 290-ce? Os 3631 vyjel z Olomouce včas, ale do Šumperka před 23.h rozhodně nedojel. Na 3634 (kde mimo 5,6 jezdí 851 od 3631) byla nasazena 810.468.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1511
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 08:54:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jéje, koukám, že tu na mě 850 reagoval, všiml jsem si toho až teď. Co k tomu říci: ano, povolání průvodčího vyžaduje krátkodobou přípravu a určitý vymezený rozsah znalostí. Za jak dlouho budu moci od nástupu (drahou nepolíben) do samostatné služby a kolik toho budu muset nastudovat? Nevím, nejsem průvodčí, ale předpokládám, že je to v řádu týdnů až několika měsíců a studium obnáší několik knížek. Tohle možná představuje vrchol vzdělání pro některé nádražníky, ale z pohledu "celospolečenského" to opravdu není nic moc. Za povolání náročná na dlouhodobou odbornou přípravu považuju třeba neurochirurga, pilota, operátora v jaderné elektrárně, konstruktéra železničních vozidel atd. To fakt nemůže dělat člověk z ulice po absolvování kurzu.
850
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.78.10
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 22:51:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: Tak to potom ve srovnání s neurochirurgem je hoooodně povolání vyžadujících krátkodobou přípravu... sem nečekal až takhle extrémní srovnání , ale i tak škoda, že stačí jen znalost nekolika předpisů a zaškolení.
Se pak berou lidi z ulice, ikdyz u nas mame nekolik skol produkujich mnozstvi kfalifikovanejsich uchazecu. Podle toho to taky nekdy vypadá
Tom_tužín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 18:11:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt:
Možná je potřeba se na průvodčího dívat jako na člověka, co zákazníkovi poskytuje určitý servis.
Třeba v Řecku jsem zažil průvodčí v linkových autobusech (soukromých a nedotovaných), kteří mimo prodeje jízdenek byli schopní vytáhnout mapu, zeptat se člověka kam jede, upozornit ho kdy má vystoupit a najít zpáteční spojení.
To je pro turistu, co někam jede poprvé v životě dost podstatné. Stejně tak stevardy v letadlech si udržují i ti nízkonákladoví dopravci (tam to ovšem asi vyžadují letecké předpisy)
Chci tím říct, že možná spíš než nějaké odborné znalosti má někdy průvodčí mít schopnost komunikovat se zákazníkem.
Nakonec tento princip používají třeba mobilní operátoři, když jejich služby nabízejí na ulicích různí terénní pracovníci.
Průvodčí by měl být terénním pracovníkem dopravce ve směru k zákazníkovi. Tím ovšem nechci popřít, že na mnoha tratích je samoobsluha výhodnější.
Vlaky, kde počet cestujících každý den převyšuje ve většině trasy počet míst k sezení, by MĚLY PŘIJÍT O VEŠKERÉ KRAJSKÉ NEBO STÁTNÍ DOTACE! Cestující nejsou brambory, vlak není tramvaj a do kupé se 8 lidí nevejde, aniž by byli jak čuníci v chlívku
Petr_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 20:35:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

uz v pondelí se v žst. Senice na Hané shromažďovali vozy Laads D-TWA

dnes uz na vozech loženy vlečky z PANAV,a.s. , v pondelí tedy začne po trati 275 nevídaná přeprava, vozů je cca 5, tak ted nevim jestli ty vlečky nejedou třeba do přístavu, když má PANAV zakázku na vlečky do Afriky
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 21:45:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Tom Tužín:
Naprosto s vámi souhlasím. Když my jsme byli v Řecku a jeli jsme do Letpokarie nebo kde (to jsme jeli sami) tak jsem se ptali průvodčího jenže ten neuměl anglicky což by vůbec nevadilo. Říkal ne což je řecky ano. A ještě se stále hlídejte kde máte vystoupit když tam jedete poprvé v životě. Ten průvodčí zdvořile zkontroloval jízdní doklady a navíc každou zastávku prošel s takovým zvonečkem kolem nás (to bylo pěkné) a říkal zastávku, což Vás 100% uklidní. Ačkoliv se neuměl domluvit tak toto zvládl excelentně. Navíc zastávku kde jsme vystupovali přišel speciálně za námi a řekl nám to rukama nohama že už máme vystupovat. A to na nás pamatoval až ze Soluně (cca vzdušnou čarou 70 takže počítám tak 130 minimálně). Neříkám že všichni naši průvodčí jsou nezdořilí nebo tak něco ba naopak, ale přece záležitost krátkodobého učení by to neměla býti. Minimálně než se naučí aspoň etiketu což by tedy měl umět nebo trochu cizího jazyku. Např v německu v EC to hlásil průvodčí zástvky 6 ti jazyky. Tady tak 2. Ale to je jen příklad toho, že kráktobobá příprava je blbost. To jak kdyby se kadeřnice učila jen sříhat papír jeden měcíc. Jako příde mi, že každé zaměstnání potřebuje dobrou přípavu ať už se jedná o dispečera v jaderné elekrárně či o popeláře!
http://www.walachuv.blog.cz
Icq: 378-775-919
Skype: panula007
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3407
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 23:57:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavý článek
odkaz zde
Zajímavý je tento odstavec:
Přibývají také příměstské elektrické soupravy: zatím u Prahy, nově je dráhy začínají nasazovat i na Ostravsko, výhledově se dočká i Olomoucký kraj. To stojí další peníze, stejně jako další rozvojové plány.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1512
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 08:37:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tom Tužín: souhlas, ale tohle nevyžaduje dlouhodobou přípravu. To vyžaduje buď sociální inteligenci (tu buď člověk má, nebo mu nepomže ani 10 let studia), nebo jim to někdo musí přikázat, aby to dělali a pak je kontrolovat. Aby všichni průvodčí byli ta první skupina, se bohužel nedá zajistit, tak zbývá jen druhá možnost, buzerace a kontrola.

850: neurochirurg je možná trochu extrém, ale napsal jsem i jiné profese. Každý kvalifikovaný řemeslník toho musí zvládnout více.. Opakuji dotaz: jak dlouho trvá, než můžu jako průvodčí do samostatné služby na osobním vlaku, pokud budu absolvent gymnázia?
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 13:53:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: Jak dlouho vám řeknou na personálním každé stanice, ale nebude to dlouho. Zde se raději ptejte, která stanice průvodčího potřebuje.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1513
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 14:11:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jka2005: díky za reakci. Já nechci jít dělat průvodčího (to mě přešlo v 16 letech), jen mě to zajímá jako pokračování debaty na téma "vyžaduje práce průvodčího dlouhou přípravu a vysoké znalosti?". Já odhaduju, že je to na několik málo měsíců, ale to je jen můj externí odhad, zajímala mě nějaká reálná informace z provozu
850
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.78.153
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 22:48:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: Rekl bych cca 3 mesice, coz je doba pro absolventa gymnazia i absolventa prislusneho oboru na SŠ, rozdily se nedelaji.
Myslim, ze otazka ale neni, jak dlouha doba je dostacujici...za 3 mesice prace u soustrohu taky vetsinu veci budete znat a zbytek je praxe.
Chtel jsem spíš naznačit, ze to neni jen o nauceni se nekolika predpisu, ale o vztahu k praci a zamestnavateli, o zminovane socialni inteligenci, vseobecnem povedomi v oboru a regionu, vyber zamestnancu na zaklade konkurzu apod., přeci jen se jedná o "vizitku" dopravce. Navic komunikace s lidmi patri k obtížným povoláním, proto si nemyslim, ze je vhodnym kandidatem kdokoli z ulice.
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1461
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 11:30:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na trati 275 byla vytrhána vlečka do Mila, výhybka se zřejmě odstraní při opravě přejezdu při rekonstrukci silnice k novému mostu.
 
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 4-2004


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 21:55:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

850: na orůvodčího jsou povinné psychotesty. Taky nějaké to zdravotní. Tj. vyřadí se agresivní, alkoholici a jim podobní (ty bych najal pro doprovod vlaku baníkovců a vlaků, které vezou disko-substrát)a ona ani ta práce průvodčího není pro každého...
Naseďněme do tanků a srovnejme šopu na nábřeží !
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 14:57:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jva: Na trati 275 se toho likviduje víc. Teď likvidují jedno nákladiště na Ol. město.(2 koleje)
Petr_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 14:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


v dopravně Myslechovice na trati 273 dnes loko 731001 s vozy Ea, je zde skládka kolejových polí
Petr_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 15:29:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

včera dovezli koleje, dnes pražce
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 20:08:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od 15. března bude výluka mezi Červenkou a Moravičanami. Nevíte někdo k této výluce více. Napříkad obraty souprav nebo vozba nákladních vlaků? Budou odklony? když už i některé Os budou mít NAD? Děkuji
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3475
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 21:56:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.cdrail.cz/gvd/k270vyluka01.pdf
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3476
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 22:04:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 23:47:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart: Zřejmě jste špatně četl. Ptal jsem se na obraty souprava a nákladní vozbu. Výlukový JŘ mám už dávno a není mi známo že by něco podobného obsahoval.
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 10:02:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nezamyslice, Bedihošť: chci se zeptat, zda rychlíky z odjezdem z Brna v XX.19 stíhají v pohodě odjet z Nezymslic vždy X1.19? A jak hodnotíte křižování rychlíků v žst. Bedihošť?
Navrhuji odjezdy z Brna XX.23, z Nezamyslic X1.23 a křižování rychlíků v žst. Prostějov, hl.nádr.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 664
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 11:23:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fany: A co přípoje? Mě (a nejen mě ale cca 200 dalších lidí) by se taky hodilo posunout R z Brna o 10minut, a zároveň odjezd R z ČT taky o 10minut. xx:58 odjíždí R do Brna a xx:05 (tedy za 7 minut) dojede EC z Ostravy

(Příspěvek byl editován uživatelem GlEx.)
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 12:09:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vidím ovšem křižování v Bedihošti jako problematické...Co cestující, jak reagují, když zde ten či onen rychlík zastavuje z dopravních důvodů?
Svým příspěvkem chci vysondovat, zda odjezdy
rychlíků z Brna směr Nezamy vždy XX.23 by umožnili přestup cestujících od Tišnova - nyní je na přestup na ose Tišnov-Nezamyslice v Brně
hl.nádr. pouze 1 minuta + značka v JŘ není přípoj mezi vlaky....Ale v Nezamyslicích potom
onen rychlík zřejmě často stojí...(čeká na vjezd osobního od Prostějova - alespoň včera se to stalo v 10:23 jsme osobním vjížděli a R směr Prostějov odjížděl místo 10:19 až cca 10:25)
Jinak chápu, že vše je jistě složitější, berte to jen jako příspěvěk do diskuze...
zpst
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.189.1.107
Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 16:17:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Využijte jedinečné možnosti zúčastnit se fotovlaku s nejstarším motorovým vozem.
Díky tomu, že jeho motor rád bumbá, řadí se mezi nejdražší historické vozidla na území ČR!

 
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 23:14:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na 301 napěťová výluka ve stanici Blatec. Na přípřežích jezdily Bardotky 749.214, 749.107, 749.259, 749.260, 749.261, Kocour 74? 52? "Smrťák" MVTV2-062 SDC Olomouc, jehož osádka mě chtěla inzultovat (doprovázeno větou "Chceš do držky?") a zajíc, který zblbý z rachotu Bardotek nevnímal okolí...



 
 
 
 
 
 
 

Pokusím se nacpat nějaká videa na Youtube, jestli ho přemluvím, aby mi správně zkonvertoval videa...

(Příspěvek byl editován uživatelem P_Z.)
John
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 7-2005


Odesláno Středa, 14. března 2007 - 12:45:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P_z: Mohu se, jen tak pro info, zeptat kdy přesně ta výluka probíhala ? Jel jsem R 903 navečír a už bylo vše v poho.
Pospec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 14:11:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P_z: a chtěls?
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 18:07:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pospec: Nechtěl Stejnak bych jim ujel, ale stejně na to byli moc velci srabi

John: Probíhala, co vím pouze, tak včera určitě od minimálně 9:00 do řekl bych zhruba 15-16. hodiny. Dýl snad ne... A asi se to týkalo jenom stanice Blatec, co jsem postřehl.

Vůbec jsem s tou výlukou nepočítal. Ale alespoň bylo co fotit
John
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 7-2005


Odesláno Středa, 14. března 2007 - 21:49:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi to bylo tak do té cca 16 hodiny. My jsme s tím R 903 projeli Blatcem normálně, akorát fíra tam zpomalil asi tak napolovic. Možná kvůli tomu, nevím.
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 23:45:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Blatci se brzdí pravidelně. Jednoho času tam byla pomalá kvůli výhybce(asi?) a teď se tam brzdí z důvodu křižování s Os vlaky. Substrát má totiž ve zvyku vystupovat na druhou stranu, než smí a většinou se ani nerozhlédne... Každý den tam fíra někoho vyhouká... Opravdu se děsím okamžiku, kdy místo troubení začnou pískat brzdy A nedají si říct a nedají... V některých případech za sebou dokonce ani nezavřou. To je pak těžký
John
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 14:04:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P_z: to je pravda. Míjeli jsme tam žehli na Os vlaku. To víte, substrát si nikdy nedá říct, teprve až se něco stane
Každopádně děkuji za info !
vjkm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.194.88.26
Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 14:14:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odklony 290 bez záruky

pn 31117 pp
2x751
Oc-Sp 751pk
pn 31116 pp
2x751
Sp-Oc 751pk
pn 31119 pp
2x751
Oc-Sp 751pk
vn 31120 pp
2x753.7
pn 31118 pp
2x751
Sp-Oc 751pk
vn 31122 pp
752.6
752.6pk
Oc3:10 10:37 12:05 20:15 21:59 0:58
Un3:46 9:48
9:59
12:52 18:52
19:36
20:55
21:16
0:21
Sp4:48
5:03
7:45
9:01
13:38
14:20
17:47
18:19
19:15
20:16
22:42
23:44
Za5:26 7:04 14:45 17:30 18:54 22:25
742 404
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.105.117
Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 09:15:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám k dispozici následující:

V souvislosti s modernizačními pracemi na 1.koridoru v traťovém úseku Moravičany - Červenka budou po dobu výluky jednotlivých TK ve dnech od 15.3 do 16.4 ( předpoklad ) - Etapa A výluka 1:TK a dále pak od 3.5. do 11.6. ( předpoklad ) - Etapa B výluka 2.TK vedeny odklonové nákladní vlaky po trase Olomouc - Uničov - Šumperk - Zábřeh na Moravě v těchto polohách:

Pn 31116 - odklon vlaku Pn 61151 Zábřeh na Mor. odj. 7.04 - Olomouc 10.37; HV 2x751 + pk; normativ: 1500t / 350m, jede denně

Pn 31119 - Olomouc odj. 12.05 - Zábřeh na Mor. 14.45; HV 2x751 + pk; normativ: 1500t / 350 m, jede denně

Pn 31118 - odklon vlaku Pn 61071 ( ucelený vlak vápence se sk. Třinec a Ostrava Bártovice ), Zábřeh na Mor. odj. 18.54 - Olomouc 21.59; HV 2x751 + pk, normativ: 1600 t / 350 m, jede denně

Odklonem budou vedeny též vlaky R 909 jako R 31109 , R 905 jako R 31115, Sp 1705 jako Sp 31105, Sp 1707 jako Sp 31107, Sp 1700 jako Sp 31110.

Vlaky externích dopravců budou vedeny výhradně v nočních hodinách, prázdné vozy pak TRS přes Uničov dle potřeby.

Vn 31120 - odklon Vn 59691, HV 2x753.7, normativ: 900 t; Zábřeh na Mor. odj.17.30 - Olomouc 20.15

viz Rozkaz o výluce č.1302
Karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 11-2003


Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 15:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

31119 včera bez zátěže, tzn. pouze stroje 749.253,121,260, 253+121 jezdí na "kabel"

61071 včera jel zřejmě přes Mohelnici, Berty 253 a 121 jsou dnes otočeny.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3537
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 17. března 2007 - 00:51:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera v provozu 141037 na trati 301.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Petr_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 17. března 2007 - 19:13:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takže OKD bude jezdit přes Uničov ??

Jinak zatím se výlukové práce moc nerozběhly a ve vhodných chvílích i 4 náklady po sobě v jednom směru

Zajímalo by me zda se sktuečně ruší odbočka Benkov, jednak jsem to slysel v rozhovoru dvou železničářů a jednak jsem nafotil pozoroval soustředění techniky právě na odbočce Benkov a mám i foto kde je jasně porušen přechod z jedné koleje na (druhé TKD od Moravičan na první TK) druhou
Petr_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 17. března 2007 - 19:20:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no a poznámka o vlacích externích dopravců

ve čtvrtek jely dva vlaky UNIDO (UNIPETROLU) odpoledne se přes MÚ Červenka - Moravičany, jeden směr Olomouc (cca 16,00), další směr Česká Třebová
13,00
742041
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 18. března 2007 - 10:18:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nám 270 padla,údajné poškození i 2 TK v úseku odb.Benkov-Červenka.
S pozdravem 742 041
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31488
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 18. března 2007 - 12:39:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zhruba od osmi se už zase jezdí.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3567
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 20. března 2007 - 23:34:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je nového na 301? Jaké jezdí loko?
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 20. března 2007 - 23:49:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

141.037 a 055. Dnes na ranním Os3803 do Olomouce 362.???, zpoždění +75min, Sp1645 + asi 35 v Olomouci(čekání v Ivanovicích na NAD kvůli výluce mezi Ivanovicemi a Vyškovem) Dále ve Vrbátkách míjení Os3803 a odkloněného R728, kvůli strženému trolejovému vedení na trati Kojetín - Přerov. Jezdily zde i další. Nevšiml jsem si bohužel třetí lokomotivy, ale beztak jezdila žehla 051, jako obvykle. Jinak celý den zpoždění v průměru mezi 20-40minutami.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3570
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 20. března 2007 - 23:58:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky za info. Tradiční sestava Bobin. Škoda, že nejezdí i ty ostatní. A Nulky zvláště ...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 14:24:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šotouši pozor! Na trať 301 vyjela bobina 141.009 Má nově natřený podvozek a starou oloupanu skříň
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3598
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 22:11:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kde jsou Bobiny 141.018 a 141.055?
Jaký má 141.009 nátěr?
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace