K-report
 

Archiv do 18.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Rychlodráha Praha - letiště - Kladno » Staré archivy » Archiv do 18.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1286
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 13:46:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně by spíš zajímalo, proč se trať vyhýbá Kladnu. Železničáři s oblibou argumentují tím, že dovezou lidi až do centra města ... 70-tisícové město a jeho občané jim za zájem nestojí?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 950
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 13:58:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pojďme obnovit vlečku ze stanice Kladno do železáren a železnici máme hned v centru........
Možná by se to ještě podařilo.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 808
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 14:22:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: Nepodařilo. Těleso je již místy přerušeno zástavbou.

Letos na podzim to bude 10 let, co byly vytrhány koleje.
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 16:55:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk: Ano vadí pár domů a autotepas...
B952E = the best of KAROSA
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1290
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 17:07:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano vadí pár domů a autotepas

A kdo je tam postavil (resp. kdo je tam dovolil postavit)? Něco jako územní plán města - nic?

Začínám mít pocit, že město KD + Středočeský kraj sice řvou, jak je nutné a důležité a nezbytné a honem se musí ... - pokud to zaplatí "stát".
Ale pokud by to měly platit sami, tak možná zjistí, že si natáhnou super-koleje od letiště do polí pod Poldovkou, ale že vlastně nemají účel.
Kladeňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 17:11:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nevím,ale slovo RYCHLODRÁHA nebo ŽELEZNICE jsem od nikoho z kladenské radnice nikdy neslyšel.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1380
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 19:48:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm a ta vlečka do staré Poldovky by obsluhovala nějaký význačnější osídlení na Kladně? Tu vlastní Poldovku už dnes asi těžko. Historicky tam v její trase možná bylo Kladno, ale dnes.
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 00:04:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je nějaký vykopávkový a znovu oprášený článek, alespoň dle těch vizualizací a optimistického předpokladu podkopání nového letištního terminálu. Ani zmínka o nynějších úvahách ponechání jednokolejky, nebo totálního zakopání.
honzík honzík honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 13:56:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nezlobte se na mě, ale stanice KLadno město a KLadno Ostrovec jsou skoro v centru. Rozhodně je odtamtud blíže na Náměstí Svobody a Náměstí republiky než z Hlaváku nebo Masaryčky na Staromák.
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 16:02:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímalo by mě, proč by měly být zastávky Pletený újezd a Pavlov. Podle mě jsou naprosto zbytečné, bude tam nastupovat 5 lidí denně a kvůli nim budou zdržovány tisíce. Pro zkrácení jízdích dob by bylo dobré tyto zastávky nemít. Plus Pletený újezd je kousek od Kladna hln.
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 16:08:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3x honzík: ano, Ostrovec je opravdu "skoro" v centru, na mapě to tak vypadá... U Kladna města se s blízkostí k dnešnímu centru dá souhlasit.
B952E = the best of KAROSA
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 16:28:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3 x Honzík: Kladno-Ostrovec v centru??? To sotva. Hlavně je vzdálenost stanic od centra zcela zbytečné řešit, protože rychlodráha nemá za účel přivážet na Kladno turisty na krásně opravenou pěší zónu. Důležitá je jejich poloha vůči obytným celkům, a ta je v případě Kladna (hl.n.) dost problematická (leží na kraji města oddělené od sídliště), Kladno-město je snad trochu lepší, ale pořád velmi neuspokojivá. Nežijeme v 19. století, aby lidé chodili 30 - 40 pěšky minut na vlak. Autobusem nepojedou, za takové cestování by se nedoplatili.
Kladeňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 16:31:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano,Ostrovec je centru nejblíže(pokud berete jako centrum Náměstí svobody),ale kdo by se tam přes Podprůhon trmácel.
Vůbec nechápu,proč se neuvažuje o zastávce Kladno Sletiště? Vždyť nedaleko je tolik sportovišť a aqvapark.
JiS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.48.24
Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 17:36:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je pravda, že by se u Sletiště zastávka udělat měla, nevím, proč to stále nikoho nenapadlo. Jinak Ostrovec i Město jsou od centra daleko, a tak spousta lidí, kteří jezdí vlakem, pak přesedají na MHD. Další kladenskou blbostí je, že železniční stanice a autobusové nádraží jsou každé na jiném konci města.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2582
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 22:05:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka, JiS, ad.:
Myslím, že zejména zastávka Kladno město je pro dost obyvatel Kladna, zejména části Rozdělova, dostatečně blízko (žádných 30-40 minut). I u stanice Kladno-Ostrovec je domků dost a v posledních letech opět nějaké další vyrostly.
Se Sletištěm ovšem souhlas.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 22:42:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U Sletiště dokonce dočasně zastávka byla. Když se zakopávala trať na Městě pod most, byla po zprovoznění koleje do doby postavení nové zastávky a mostu přestěhovaná práve sem zastávka Kladno - Město. Dodnes tu zbyl nasypaný peron mezi závorami a nelegálním přechodem k zimáku.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 00:08:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:
Ano, pro část lidí je zast. Kladno město blízko. Jenom chci říct, že představa, že by všichni chodili na vlak místo na autobus, kdyby rychlodráha vznikla, je nepravděpodobná. A kombinace vlak + MHD je neúnosně drahá, např. z pražských Dejvic stojí 40 Kč s In-kartou, zatímco autobus bez přestupu, bez In-karet a s mnohem vyšší frekvencí spojů 32 Kč.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2585
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 12:20:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka:
Ono taky záleží, kam ten bus jede. Většina jich jezdí na autobusák a do Rozdělova jich moc neni.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1527
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 12:33:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rzeczpospolita:
Zastávka Pletený Újezd je důležitá, je to ideální bod pro přestup na vlak z auta. Tamní P+R prázdné rozhodně nebude

Čsad_zastávka:
Těžko si lze představit stavbu rychlodráhy bez kompletní tarifní integrace vlaku a busů.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 379
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 13:15:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:
Přímo z Dejvic jezdí do Rozdělova Č.N.E. a ČSAD Kladno linkou A55 (většina spojů). Ze Zličína navíc linka A24.

Masinka:
Podle časového plánu vzniku Středočeské integrované dopravy se se zapojením železnice počítá až ve zcela posledním kroku, tj. kolem roku 2015. I tak by ale v hl. m. Praze platil jiný tarif (PID) než ve Stč kraji (SID), tedy byste stále musel mít jízdenky SID a PID, akorát jinou kombinaci kupónů.

Každopádně by cestování vlak + autobus znamenalo časovou ztrátu pro většinu obyvatel Kročehlav, lidí ze Sítné a centra města. Nezapomínejte také, že existují místa po trase autobusu (Buštěhrad, Lidice), odkud se dojíždí do Kladna i do Prahy (ráno tam stojí fronty na obou stranách ulice), tj. autobusová doprava stejně zůstane, akorát by se musela nejspíš zvýšit dotace, když by se snížil příjem z jízdného.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1202
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 13:54:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I když bude na Kladno modernizovaná železniční trať tak bude mít spíše význam pro okraj Kročehlavského sídliště, okolí uvažované zastávky Sletiště/Sítná a oblast zastávky město a Ostrovec. V celku se dá očekávat že při kvalitní železniční dopravě dojde i ke změnám v okolí tratě, třeba formou výstavby bytů nebo domů takže vlak bude mít určitě své zákazniky.

Co se týká zbytku města tak pokud někdo nevymyslý nebo nespáchá sci-fi typu podzemní městský usek železnice na kladně nebo nějaký vlakotram, tak oblast starého centra Kladna, sidlišť na Sítné a v Kročehlavech bude potřebovat autobusovou dopravu do Prahy. Pro tyto oblasti je docházková vzdálenost je dost velká a návaznost bus+vlak bez jednotného tarifu a příslušné návaznosti nic nevyřeší. Pokuď dojde k modernizaci železnice a reorganizaci autobusové dopravy, tak bude třeba vyřešit integraci a jednotný tarif, jinak vynaložené finance půjdou v niveč.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2586
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 14:57:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka ad.:
Kdyby někdo nevymýšlel (píp) SID... Podle mě je ten systém k ničemu a připadá mi to jen jako křečovitá snaha Středočeského kraje vymanit se z vlivu Prahy. Daleko raději bych viděl rozdělení prstenců-pásem PID (cca od 2. dále) na jednotlivé zóny tak, aby při cestě třeba z Kladna do Kralup to nebylo za nižší cenu než do Unhoště. A postupně do takovéhoto PIDu začlenit celý Středočeský kraj (včetně jednotlivých MHD). Ať se to středočechům líbí nebo ne, spádovost kraje bude vždycky ku Praze.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 15:42:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:
jen jako křečovitá snaha Středočeského kraje vymanit se z vlivu Prahy

Při stanovování vyšších územních samosprávných celků se dalo zvlášť hl. m. Praha a zvlášť Střední Čechy. Z toho musíme vycházet. A určitě není správné, aby o penězích Středočechů rozhodoval ROPID, tj. příspěvková organizace jiného kraje.

spádovost kraje bude vždycky ku Praze

To platí pro oblasti, kde je dneska PID nejdál, což jsou venkovské oblasti na jih a východ od Prahy. Na západ a sever jsou velká města, která mají vlastní spádovost a velký vnitřní pohyb. Myslím, že by se o nich nemělo rozhodovat v Praze.

Daleko raději bych viděl rozdělení prstenců-pásem

To já taky, ale ne řízeno Prahou, která nezná potřeby místních.
Pokud by se i stávající SID rozšířil v rychlodráze do Dejvic, jako je to u autobusových linek A22 a A23, stačila by cestujícímu z Kladna (vč. MHD) do Dejvic 1 karta. Souběh PID a SID Ruzyně - Dejvice by se snad nějak vyřešil.

Dandy:
vlak bude mít určitě své zákazniky.

To nepochybně, a troufám si říct, že i ze současných sídlišť by někteří začali chodit na vlak, pokud by opravdu bylo V max trati 100 - 120 km/h. A s kombinací předplatného PID 0.-3. pásmo + SID MHD Kladno by to ani nebylo tak drahé pro přestupující. Zatím ale ČD nasazováním řady 810 a děravým JŘ zákazníky systematicky vyhánějí.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1528
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 15:43:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde je napsáno, že sítě PID a SID nebudou tarifně propojeny?
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 15:59:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka:
Asi nikde, ale je tady jistý problém. Vzpomeňte rozhodnutí pražského Magistrátu o zvýšení jízdného v Praze na 20 Kč. V té době existovala 3pásmová jízdenka za 18 Kč (90 minut). ROPID tehdy předělal celý tarifní systém (rozšířil počet pásem v Praze ze 2 na 3, jízdenka za 14 Kč má zcela jiné použití v Praze a mimo ni, atd.) a tuto jízdenku zdražil na 20 Kč a udělal z ní nejběžnější pražskou jízdenku. Jenže ona byla myšlena hlavně pro Stč kraj, tj. lidé v Stč kraji doplatili na rozhodnutí magistrátu Prahy.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2587
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 16:56:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka:
Myslím, že si teoretickým protáhnutím SID vůbec nepomůžete. 90% lidí stejně ještě někam pokračuje pražskou MHD, takže by opět museli mít dva jízdní doklady proti čemuž tady bojujete.

Mmch ... největší spádovost do Prahy bych viděl právě u toho Kladna.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1203
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 17:37:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono dobudoucna se bude muset stejně udělat IDS pro Prahu a středočeský kraj trochu jiným stylem než je PID a SID. V podstě se bude muset odstranit centrálnost PIDu kdy je IDS nastaven jako nadstavba pražské MHD a prakticky neumožňuje cestovat třeba mezi Kladnem a Kralupy n/V. V rámci SIDu pak upravit zony kvuli ceně jak už tu zaznělo. Jestli dojde k nějakému zbližování PIDu a SIDu tak jedině v souvislosti s přechodem PIDu na elektronické odbavování a čipové karty.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 02:26:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:
Ale jo, pomůže to. Cestující s touto předplacenou zónou by měli volný výběr mezi autobusem a vlakem (pokud by současný stav prolínání SID a PID v Praze zůstal zachován). Druhý efekt: hodně lidí z vlaku v Dejvicích vystupuje, tj. cestují někam blízko. Mohli by tedy využívat v Praze levnější krátkodobé jízdenky.

Spádovost - podíl dojíždějících z Kladna a okolí do Prahy se odhaduje na 15 %. Kladno má i vlastní spádovost, opravdu.

Pokud jde o koexistenci PID a SID - můj názor je ten, že ROPID nechce přiznat, že tenhle souboj nemůže vyhrát a zbytečně ho hrotí. Alespoň to vyplývá z článku, který jsem četl, že nereaguje na návrhy Stč Krajského úřadu na řešení. Městský tarif nemůže platit 50 km od města (Nymbursko), to by byla opravdu rarita. Stačí se podívat na Plzeň, Liberec, Jablonec n. Nisou, Most-Litvínov, ... Pár kilometrů od města, nic víc. Pro rychlodráhu bude myslím lepší, když bude v SID, protože by cestující měli možnost bez doplatku používat MHD Kladno. A pak může být klidně zastávka i u Sletiště, bude mít smysl.

Ještě něco: co je vlastně tak složité na zapojení železnice do SID? Většina průvodčích má přece POP-přenosné pokladny, které umějí tyhle karty číst. In-karta je podle mě totéž co autobusová karta ČSAD Kladno, a na tu můžu jezdit i u Connexu, Probo Transu, Anexie, ... Čtečku karty mají nepochybně i v nádražních pokladnách. Povolený přestup závisí na času příjezdu do přestupního místa, nikoliv na době výdeje jako u PID, tj. je jedno, jak dlouho před odjezdem byste ji koupil v pokladně. SID nepotřebuje označovače na zastávkách jako PID. Tak v čem je problém?
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 810
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 09:25:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To, že je cestování s PIDem z Kladna do Kralup levnější, než do Unhoště bych bral jako "kompenzaci" za slabší nabídku spojů. Kolik "PIDistů" tam jezdí teď a kolik jich přiláká zdražení? Mimochodem, kdyby to chtěl někdo kór řešit, tak se dají Dřetovice a Zákolany šoupnout do druhého pásma a máme to rozdělené ...

Pokud jde o cenu jízdného do Prahy, tak je nesmysl porovnávat cenu jednotlivých jízdenek. Denně dojíždět do práce/školy na jednotlivou jízdenku, to je blbost, kterou by dělal člověk od IQ zpravodaje TV Nova níž. S PID jízdenkami je to necelých 2300,- za kvartál včetně pražské MHD. Za tutéž cenu si koupím 72 jízdenek na BUS, tedy neodjezdím ani dva měsíce ze třech ...

Spádovost - pokud vím, tak z Kladna do Prahy cestuje denně 25 - 30 tisíc lidí. Magistrát tvrdí, že kladensko má asi 100 tisíc obyvatel, takže bych ten procentní údaj viděl o něco vyšší. Navíc je třeba si uvědomit, že se jedná o podíl z celkového počtu obyvatel. Kdybychom vzali podíl z ekonomicky aktivních obyvatel ...

Z hl. n. na Kladně je to na okraj sídliště tak sto metrů, za 10 minut jde dojít minimálně k Unhošťské ulici.

Železnici na Kladně dusí naprostá nenávaznost na MHD. Nejen tarifní, ale i fyzická. A zažitá představa o tom, že vlakem se do Prahy nejezdí :-)

Aby to mělo smysl, musel by mít cestující možnost jet na jednu lítačku MHD na nádr., vlakem do Phy a MHD po Pze. Jestli to bude SID nebo PID je v prvním přiblížení jedno.

Na zastávce Přítočno nevidím nic špatného, první domky jsou pár metrů od kolejí. Navíc tam nemusí nutně stavět všechno ... Postavit tam P+R - no, to by místní asi skákali radostí. Myslím, že jim bude bohatě stačit otevření R6 až do Prahy ...

Povolený přestup závisí na času příjezdu do přestupního místa, nikoliv na době výdeje jako u PID, tj. je jedno, jak dlouho před odjezdem byste ji koupil v pokladně. SID nepotřebuje označovače na zastávkách jako PID. Tak v čem je problém? - V tom, že SID je podle mě tak trochu levárna, dopravci mají regionální monopol a o nějaké zapojování dalších dopravců nikterak nestojí.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1204
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 12:52:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Autobusový dopravci ve středních čechách co jsem vysledoval používají pokladny od Mikroelektoniky a čipové karty "Mifare", ty mají podle všeho používat i ČD. Vzájemné uznávání je tedy věcí spíše administrativní a technickou, v současnosti by zatim šlo realizovat odbavení pomocí elektronické peněženky. Co se týká měsíční či kvartálnim nabitim karty tedy kuponu to neni pořádně vyřešeno u autobusových dopravců a momentálně je zkušební provoz mezi ČSAD MHD Klano a Anexií rakovnik na lince Kladno - Rakovnik, takže to je ještě hudba budoucnosti.

Další věcí je že mají do provozu přijít nové čipové karty s jiným čipem. Problém je v tom že na tyto karty je třeba mít i nový typ čteček v pokladnách které však mají i umožňovat komunikaci se starším typem karet. U ČSAD MHD Kladno se tento přechod má provádět v ráci výměny pokladen které mají životnost cca 7-8 let, to samé platí i u čipových karet kde je i přímo životnost 7let uváděna. Netušim jestli z něčim podobným počítají ČD u svých "IN karet" a odbavovacích zařízení, ale podle určitých zdrojů ten nový druh čipovek je jednou z více možností realizace tkz. "Pražské karty".
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 811
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 13:12:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: Já bych nařídil, aby na veškerou dotovanou dopravu byla jedna karta v celé zemi. Nebo aby se ta aplikace dala nahrát třeba na bankovní kartu. Už mám 3 karty na dopravu, dvě bankovní (využívám než jednu, tu druhou mi odmítli nevydat), jednu pro zdravotní pojišťovnu, na obzoru je karta sociálního zabezpečení, .... No nic, trochu jsem si odskočil z tématu.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1382
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 13:58:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to je zase otázka, zda chci mít všechno na jedné kartě a když ji ztratím, tak si pak mohu akorát ustlat v parku před hlavním nádražím. Ale pozor řádně evidovaní bezdomovci se bez e-karty v budoucnu neobejdou. Samozřejmě pokud ale budu nosit všechny karty všude pořád pohromadě, tak pak je lepší mít jednu.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2589
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 20:48:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk:
Unhošť a Kralupy jsem uváděl jen jako příklad. Prostě zóny vidím jako lepší než pásma.
Jinak naprostý souhlas (, obzvlášť s příspěvkem 811 ).

Čsad zastávka:
1) Každé město má svou spádovost. To jistě a nepopírám jí.
2) S těmi lidmi nevyužívajícími pražskou MHD bych to nepřeháněl. Jako ideální opravdu vidím, jak nastínil Tomášk, jednu kartu na všechno.
3) Já zas vidim SID jako trucpodnik Středočeského kraje.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.210
Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 21:58:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Pokud jde o koexistenci PID a SID - můj názor je ten, že ROPID nechce přiznat, že tenhle souboj nemůže vyhrát a zbytečně ho hrotí."

Myslím, že to hrotí obě strany.

V PIDu je hodně principielních nedostatků (pragocentrické uspořádání tarifů, absence zrychlených páteřních linek, turnusové nasazování městských vozidel na dlouhé linky). Má ale jednu výhodu: opravdu funguje.

Základní principy SIDu jsou pro rozšíření na celý kraj podstatně slibnější. Mají ovšem jednu podstatnou nevýhodu: zůstávají na papíře.

Vypadá to, že v praxi o SIDu rozhodují šéfové autobusových firem, a ne krajští úředníci. Jakto, že hradecký nebo jihomoravský kraj se s ČD dokázal domluvit, a že středočeský to nedokáže?

Jakto, že středočeský kraj nedokáže těch pár linek, co někde jedou na nádraží, časově navázat na vlaky? Viz třeba Heřmaničky-Sedlec nebo Votice-Votice,město. Z těch nedodělaných návazností by člověk blil. O IDS Benešovska, čili jen jedné z více (!) linek Benešov-Vlašim, nemluvě. Trapnější parodii na IDS jsem nikde v republice neviděl.

Číslování linek SID, to je taky kapitola. Například v trase Beroun-Nový Jáchymov jsou dvě linky, ačkoli z nich už dávno mohla být jen jedna, s jediných číslem. Totéž Beroun-Tmaň-Bykoš, tam ze tří dávno mohly být dvě. Vrcholem jsou dvě linky Beroun-Chyňava (nebo Kladno-Řevničov-Rakovník), které mají dvě čísla jen proto, že je jezdí jiný dopravce. Jako kdyby nemohly mít třeba čísla 210072 a 211072, na vozidlech společně C72.

Zkráceně řečeno, SID je spíš jen nástroj, jak z kraje vystrnadit menší (či přespolní) dopravce, konkurující velkým podnikům. Soustavným sledováním jednotlivých kroků dopravního odboru stč. krajského úřadu se dá lecos vysledovat. Tamější úředníci dokonce mají tu drzost, že se každoročně jezdí s šéfy velkých autobusových firem oficiálně opíjet do Šlovic ...
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.15
Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 22:38:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pokračování

Dalším vrcholem drzosti je, že středočeský kraj neexistenci koordinátora veřejné dopravy v kraji vydává za přednost. Že prý obce lépe vědí co potřebují. Což zní hezky, ale jen do té doby, než zjistíte, že například v ryze venkovském úseku Lochovice-Hostomice-Osov, souběžně s železnicí, denně jezdí stěží uvěřitelných 25 párů spojů různých linek. V úseku Hořovice-Lochovice, který je podstatně více vytížený, a kde není souběžná železnice, jich přitom jezdí jen 17 párů. Nějaké souběhy tam pochopitelně být musí, ale čeho je moc, toho je moc.

Obdobných příkladů absolutní nekoordinace a bezuzdného plýtvání znám v středočeském kraji okolo deseti. Často jde o vícenásobné souběhy linek do nejmenších obcí na hranicích okresů nebo na hranici PID/nePID. Obávám se, že v celém kraji jde o několik stovek takovýchto absurdních souběhů. Hlavně že koordinátor není potřeba.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 00:45:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Jenže co je to ten koordinátor? Pár úředníků někde v krajském městě. Když o SID říkáte, že nejspíš straní autobusovým firmám, tak o IDS Jihomoravského kraje by se dalo říct, že straní dráze. Ideál neexistuje. Ani ROPID není dokonalý. Některé jízdní řády příměstských linek připomínají rébus - spousty symbolů, pod tím 10 řádků vysvětlivek - ROPID nechápe, že formát JŘ městské linky patří do města, na tyto linky patří formát ČSAD. Nejhorší je ale pragocentrické uspořádání pásem, které teď brzdí integraci ve Stč kraji, nebo alespoň může být pro toto dobrou záminkou.

Tomášk:
Denně dojíždět do práce/školy na jednotlivou jízdenku, to je blbost

Z oblasti, kde se prolínají tarify PID, SID a komerční linky se jinak než na jednotlivé jízdenky jezdit nedá. Pokud teda nemám hodinu až hodinu a půl času, abych si počkal na ten spoj PID, u SID jsou intervaly kratší, ale pořád je co zlepšovat.

Železnici na Kladně dusí naprostá nenávaznost na MHD.

Železnice se dusí sama svojí neschopností provozovat ve větší míře jiná vozidla než řady 810 a 010 a nabídnout interval odpovídající významu relace. Autobusy MHD stojí před nádražím, zastávka dalších linek po celém Kladně včetně noční je vzdálena 3 minuty chůze, v MHD tedy problém nehledejme.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 813
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 08:59:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad:

denně dojíždět na jednu jízdenku (PID) se samozřejmě dá, jen z Kladna takhle jezdím již 4 roky, předtím mnoho let z poberouní.

Vozidla X10 a X20 jsou samozřejmě otřesná, nikde ale není psáno, že si kraj nemůže udělat VŘ a kategorii vozidel si určí. Buď to pak vyhrají ČD s tím, že to kraji dají za dobrou cenu a ta vozidla někde vyškrábou, nebo to vyhraje někdo jiný.

Závěrem mám dotaz (asi na Bručouna): Proč je číslování BUS linek navázáno na dopravce? Tedy proč má každý dopravce na trase Kladno - Praha své vlastní číslo linky? Totéž Kladno - Beroun a jistě i mnoho dalších ... Přece by nemohl být problém v "souhrném" JŘ vyznačit, že spoje 01 - 20 provozuje firma X, spoje 21 - 40 firma Y, atd.

Autobusy MHD stojí před nádražím - No, to stojí, ale jedou jednou za uherský rok a bůhví kam. Na Americké už je to lepší, ale stejně bída. Na Sítnou tam jede snad akorát trojka, pětka je výhlídkáč pro důchodce. A ten interval ...

Noční BUS naprosto nenavazuje na vlaky. V přestupním "uzlu" Kladno město ujíždí o pár minut.

Ad vše na jednom dokladu - no úplně vše samozřejmě ne, ale abych na jednu cestu dlouhou cca 40 km potřeboval 3 karty?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1295
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 10:15:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

není psáno, že si kraj nemůže udělat VŘ a kategorii vozidel si určí. Buď to pak vyhrají ČD ... nebo to vyhraje někdo jiný

Který kraj - Středočeský nebo Praha-město? Nebo si tendr udělají oba a výsledkem bude vítězství železniční firmy A za Prahu a firmy B za Kraj?

proč má každý dopravce na trase Kladno - Praha své vlastní číslo linky?

Protože každý jezdí na svoji vlastní licenci.

Nejhorší je ale pragocentrické uspořádání pásem

Máte lepší řešení? To není jen o administrativním rozhodnutí, to je o jednání s lidmi. Budete obcházet starosty, že dosud jejich občané jezdili za 20 Kč, od zítřka za 30 - zvlášť v obci, kde za časů ČSAD jezdili za 12 (a ten skok na 20 byl vyvolán ROPIDizací, nikoliv cenou nafty) a obec na ČSAD nedoplácela nic, dnes dává ROPIDu čtvrtinu svého rozpočtu?

středočeský kraj se nedokáže dohodnout s ČD

O čem? O tom, že "ne-pražské vlaky" budou jezdit podle potřeb Kraje, zatímco vlaky směřující na Prahu podle potřeb Magistrátu?
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 11:00:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
Na dráze taky jezdí každý na svou licenci a přesto je to bez problémů uvedené společně s vlaky ostatních dopravců v jedné tabulce a pod jedním číslem tratě ...

Když jde zajistit, aby vlak projel pražskou hranici dnes, kdy to objednávají dva objednatelé, tak to jistě půjde zajistit i v případě, kdy to objednatelé objednají na základě výběrového řízení.

O čem? O tom, že "ne-pražské vlaky" budou jezdit podle potřeb Kraje, zatímco vlaky směřující na Prahu podle potřeb Magistrátu? - no tady je právě vidět, že je zapotřebí nějakého organizátora, který nebude navázán na jednu konkrétní radnici/úřad.
A na tarifní integraci by se dohodnout mohl, a to bez problémů.

Jinak byla dle mého blbost oddělit od sebe Prahu a střední čechy. Ostatní kraje mají výhodu, že krajské (a tedy spádové) město leží na území kraje. Tady se to nepovedlo, spádové město stč kraje je Praha.

Ve stč. kraji nejsem zastáncem plošných zón, protože pak se dostaneme k fíglům a la ČSAD Kladno, že mezi zónami X a Y je zóna Z, v níž není zastávka, ale započítává se do projetých zón, aby to nějak vyšlo. Pokud by se to rozmohlo na celém ROPIDím území, tak by se v tom nikdo nevyznal. Ona bohatě stačí onanie s trojpásmem a pásmem 0.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 824
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 11:27:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak byla dle mého blbost oddělit od sebe Prahu a střední čechy

Dalo se to dát dohromady, ale Praha by tehdy (v době vzniku krajů a NUTS 2) vytáhla střední Čechy tuším nad 75% průměru HDP na hlavu v EU a tedy by tím Středočeský kraj nedosáhl na všechny evropské peníze, ale měl by nárok jen na ty, co má Praha (snad jen rozvoj lidských zdrojů ale ne již strukturální fondy). Pokud se od té doby změnily podmínky, tak mě prosím někdo opravte. Marně lovím v paměti více než 6 let staré informace.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 815
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 11:41:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl: Tak to mě nenapadlo ...
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.18.193
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 18:35:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka: "Jenže co je to ten koordinátor? Pár úředníků někde v krajském městě."

Ano. V případě hradeckého Oreda se dá říct že pár funkčních úředníků, protože k odstraňování nežádoucích souběhů a zavádění nových spojů přistupují v zásadě s citem k místní realitě.
Jinde, třeba v brněnském Kordisu nebo v pražském Ropidu prosazují svoji vizi spíš násilím a detaily se moc nezabývají. I přes mnohé zjevné vady (násilné preferování přestupů na železnici u Kordisu, nadměrná preference zastávkových spojů před zrychlenými u Ropidu) ale vytvářejí funkční systémy a zlepšují nabídku veřejné dopravy.
Na rozdíl od nich bude SID ještě hóódně dlouho souhrnem nahodilostí, a ne systémem. Pojem takt se sice na stč. krajský úřad už donesl, ale už ne proklady, přestupy, nebo symetrie taktu. Reálné výsledky SIDu jsou v tuto chvíli chabé, čekal jsem víc.

"SID nepotřebuje označovače na zastávkách jako PID. Tak v čem je problém?"

Evidentně v neochotě se dohodnout. Větší díl neochoty vidím na straně kraje.

Arj: "O čem? O tom, že "ne-pražské vlaky" budou jezdit podle potřeb Kraje ..."

O tarifní integraci do SIDu. Integrovaný systém, který integruje jen autobusy, považuju za zvěrstvo. Stejně tak je zvěrstvo, že SID nezná přestupní jízdenky.

ad uspořádání pásem: Ale tady nejde o zdražení jízdenek z/do Prahy. Jde o to, že cena jízdenky z nějaké vsi (či města) do Kladna (Berouna, Příbrami, Kolína,...) přece nemůže záviset jen na tom, kolik se projede pragocentrických kruhových pásem.
Nevím, jak byste vysvětlil denně dojíždějícímu chlápkovi z Loděnic, že má platit za autobus do Berouna dvakrát tolik než chlápek z Všeradic, když z Loděnic je to do Berouna podstatně blíž.
PID v současné podobě naprosto nelze použít jako základ integrované dopravy stč. kraje. Což je škoda, jde o zbytečně zmařenou šanci.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.18.193
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 18:39:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk: "Proč je číslování BUS linek navázáno na dopravce?" Jak psal Arj, je to kvůli licenci. U komerčních linek myslím, že by nebylo správné vydávat souhrnné JŘ.
U linek objednaných a placených krajem různým dopravcům, by podle mě souhrnné jízdní řády měly být povinné. Musela by se ale změnit vyhláška MD, možná i zákon (tak podrobně to neznám).

"Ve stč. kraji nejsem zastáncem plošných zón"

A jak byste tedy řešil tarif ve společném integrovaném systému Prahy a Středočeského kraje?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2594
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 22:44:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po dlouhé době se s Bručounem naprosto shodnu.

(Jen k té zmařené šanci ... myslím, že "menší" reforma by to mohla spravit.)
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 00:32:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk:
denně dojíždět na jednu jízdenku (PID) se samozřejmě dá
No, já to zkusil. Třikrát. Třikrát a dost. Ráno jsem musel vstávat dřív, večer přijel domů průměrně o hodinu později, spoustu věcí nestačil vyřídit, protože jsem musel spěchat na vlak. Vozidlo řady 810 nemůžu už ani vidět.

kategorii vozidel si určí.
Ono by bohatě stačilo, kdyby RegioNovy místo popojíždění do Roztok u Prahy pod drátama jezdily na Kladno. Obrovský přínos na této rozbité trati by znamenal i jakýkoliv čtyřosý vůz.

pak se dostaneme k fíglům a la ČSAD Kladno, že mezi zónami X a Y je zóna Z, v níž není zastávka
Chtěl jste říct fíglům a la ROPID - asi málo cestujete linkami PID 321 a PID 379. Finta, kdy PID 372 zajede na chvilinku do 4. pásma a vy ho musíte zaplatit, i když jedete z Prahy do Kralup n. Vlt. (3. pásmo), je fér?

Arj:
Který kraj - Středočeský nebo Praha-město?
Vzhledem k tomu, že trať je "v péči" PID už docela dlouho a zlepšení se stále nedostavují, tak jednoznačně Stč kraj. Pokud bude ROPID proti, viděl bych jako řešení, že by Stč kraj objednal vlakovou cestu i po Praze, ale ve vlaku by neplatil tarif PID. Samozřejmě bude lepší, když se dohodnou, ale to se zatím příliš neděje...

Bručoun:
Stejně tak je zvěrstvo, že SID nezná přestupní jízdenky.
SID zná přestupní jízdenky. Každá jízdenka SID je automaticky přestupní, je-li zaplacena z elektronické peněženky a přestoupíte do 20 minut po výstupu z prvního spoje. Je přitom úplně jedno, jak dlouhou cestu jedete prvním a druhým spojem.

vytvářejí funkční systémy a zlepšují nabídku veřejné dopravy.
Systém fungoval i předtím. K tomu zlepšování nabídky - většina cestujících ale nechce cestovat kousek autobusem, přestupovat na vlak a přijet na nejspíš nejšpinavější nádraží v ČR - Brno hl.n. V opuštění systému jim brání ekonomické důvody. V okamžiku, kdy si to budou moci dovolit, se na tento slepenec napaječů, páteřních linek apod. zvysoka vykašlou. IDS JMK vidím z dlouhodobého hlediska jako kontraproduktivní.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 10:05:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka:

Kategorie vozidel - pokud to dopravce neudělá sám, je třeba na něj nějak tlačit. S jakýmkoliv čtyřosákem rozhodně nesouhlasím, 021 je čtyřosák a jede přesto hůř než 010.

OK, fígle SIDu a PIDu jsou podobné. Nicméně mám pocit, že na 372 to moc lidí skutečně nepostihuje, do Kralup se asi spíš jezdí vlakem, ne? Navíc si myslím, že až se zavede zónový systém, zůstane to úplně stejné a rozmůže se to na více linkách, že pojedou přes více zón, než se bude hodit cestujícím z nástupní do výstupní zastávky.

Ale ve vlaku by neplatil tarif PID - no, to by byla bomba, v půlce vlaků by platily doklady PID, v půlce ne, cestující by samozřejmě musel mít oba, aby nemusel čekat až přijede jeho spoj ...

SID a přestupní jízdenky - pravdu máte jen částečně. Když si z rodinné karty koupíte jízdenky pro rodinu, tak přestupní je vždy jen ta první, ostatní nikoliv. Naposledy vyzkoušeno včera ...

Nejšpinavější nádraží - těžko říct, pisatelé vesměs považují za nejšpinavější nádraží to, o němž zrovna píší :-) Mimochodem, když mohou třeba pražáci žít s tím, že jedou 10 minut BUSem, pak 10 minut metrem a pak deset minut tramvají, pak si myslím, že obyvatelé v IDS JMK to zmáknou také. Ano, dřív jeli rovnou BUSem do Brniska, ale párkrát za den, dnes jedou na jednu lítačku celý den. A kraj/město to přijde na zhruba stejné prachy.

Bručoun: jak řešit tarif ... - no já bych ho řešil těmi koncentrickými pásmy. Zvládá to mnohem větší a lidnatější Paříž.
Ostatně, bavíme se tu na toto téma již poněkolikáté a zatím jsem nikde nečetl, kolik % cest v ROPIDu je odněkud do Prahy a zpět a kolik procent jsou cesty ostatní (např. Kladno - Kralupy - Neratovice, nebo třeba Kladno - Praha - Lysá. Tedy cesty, s nimiž se "nepočítá" a díky nimž unikají ROPIDu tržby.)
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1301
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 10:52:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pražáci žít s tím, že jedou 10 minut BUSem, pak 10 minut metrem a pak deset minut tramvají

Už se to rozebíralo několikrát: Pražák (cestující ve velkém městě) přijde na zastávku, 3 minuty čeká na bus, 10 minut jede, 2 minuty se spouští do metra, 2 minuty čeká, 2 minuty vylézá, 3 minuty čeká na tram, 10 minut jede. Když mu něco náhodou ujede, mnoho se neděje, za 3-5-10 minut to pojede znovu.

Integrovaný občan venkova čeká na bus 5-10 minut (kdyby náhodou přijel dřív), 10 minut jede, 10 minut čeká na vlak (bus musí mít JŘ s rezervou, kvůli předvídatelným nepředvídatelnostem), 20 minut jede a pak už dál je na tom jako cestující ve velkoměstě. Přičemž v x % případů jede v +-protisměru jídy vlaku, protože tam se potřebuje dostat, ale vlak v blízkosti nestaví.
Neintegrovaný cestující z venkova čekal 10 minut na bus (většinou dřív jezdil), 30-40 minut jel a vystoupil v blízkosti pracoviště. Takže doba cesty třeba stejná, ale předtím nebyl závislý na mnoha neovlivnitelnýc faktorech. Když náhodou ten "venkovský" bus nejel, vyfasoval si zpožděnku a žil v klidu.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.229
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 19:38:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: když tu "menší" reformu dáváte do uvozovek, tak se tentokrát asi opravdu shodneme. PID je natolik rozsáhlý a používaný systém, že by byl nesmysl ho úplně bořit.


Tomášk: přijde mi že každý mluvíme o něčem jiném. Vy o stávajícím rozsahu Ropidu, já o (ne)možnosti tento systém použít pro celý kraj.
Nezlobte se na mně, ale systém, v němž jízdenka Příbram-Sedlčany (35 km) bude stát zlomek ceny jízdenky Příbram-Březnice (18 km) považuju za zvrhlý. (Obě zmíněné relace jsou skutečně využívané.)

Takových (či o něco menších) regionálních center jako Příbram, do kterých se denně dojíždí, je v kraji nejméně okolo 20. V souhrnu do nich dojíždí množství lidí řádově srovnatelné s těmi, co denně jezdí z "venkova" do Prahy. Chcete-li totálně nas.at polovinu z těchto dojíždějících, tak dál propagujte Váš systém pragocentických kruhových pásem.

Ještě jsem zauvažoval nad Vaším příkladem "fiktivní" zóny: Pokud jedete zrychleným spojem, tak musíte zcela logicky platit i za zóny kde spoj nestaví. Ve zrychleném busu PID Mníšek-Praha taky platíte i za pásma, které bus projíždí.


Arj: existují i lidštější IDS než ten brněnský, který popisujete. Proto, že Kordis prosazuje preferenci železnice hlava nehlava, ještě nemusíte zavrhovat IDS jako princip.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.229
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 19:42:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka: ad přestupní jízdenka: O tom, co uvádíte vím, ale nepovažuju to za plnohodnotnou přestupní jízdenku.
Jako ilustrativní příklad uvedu víkendové spojení Nový Jáchymov-Praha.
příjezd z NJách. 5:30 7:30 11:35 13:25 17:30
odjezd do Prahy: 6:18 8:18 12:22 14:25 18:15
čekání na přest. 48 m 48 m 47 m 60 m 45 m.
Neboli platnost "přestupní" jízdenky SID 20 min. považuju za hrubou aroganci provozovatele systému.

Nemluvě o tom, že takovéhle JŘ vymýšlel b.b na entou, nebo totální ignorant. Linky SID jezdí trasu Beroun-Praha zhruba v hodinovém intervalu. Linka Beroun-Nový Jáchymov nikde na nic nenavazuje, posuny časových poloh jsou tedy klidně proveditelné. Udělat v takové situaci integrovaný systém s čekáními na přestup 45-60 min. je čin hodný negramotného orangutana.

Podotýkám, že tímto způsobem jsou "řešeny" veškeré autobusové přestupy v uzlu Beroun. Přitom přinejmenším vazby na Prahu by se daly vyřešit bez větších problémů. Že by se vyřešením přestupů o něco snížila dotační náročnost, to v kraji asi nikoho nezajímá.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2598
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 20:35:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár poznámek:
Kordis prosazuje preferenci železnice hlava nehlava. Hlavu nehlavu si představuji trošku jinak - viz trať 300.

Udělat v takové situaci integrovaný systém s čekáními na přestup 45-60 min. je čin hodný negramotného orangutana. Neurážel bych orangutany.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.140
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 21:13:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Omlouvám se orangutanům.

ad 300: Pokud mě paměť neklame, tak je (mimo zkratky přes Šlapanice) celá 300 jednokolejná. Je docela možné, že se tam víc vlaků v symetrickém taktu už nevejde. Resp. nevejde použitelným způsobem.

Je to obdoba současné trati 120. Zde by sice šel udělat perfektní obousměrný půlhodinový takt zrychlenek/spěšňáků Kladno,Ostrovec-Praha, ale musel byste úplně zrušit osobáky. Ani přibližně půlhodinové proklady hodinových taktů zastávkového Os i spěšňáku na 120 obousměrně nenarvete.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2601
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 21:46:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 120: Vím. Už jsem pár různých pokusů o taktový GVD dělal.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 01:27:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk:
Prosadit nasazování čtyřosých vozů je první krok, který by měl udělat Stč kraj ve svých vlacích za tarif SID. Tím je možné i bez rychlodrážního tělesa poměrně rychle zatraktivnit železnici a celou veřejnou dopravu. Mně osobně vozy řady 021 vyhovují. Samozřejmě Bt nebo Bh by byly lepší.

Střídání vlaků s tarifem PID a SID mě nenapadlo. Počítám s tím, že ROPID by žádné vlaky neobjednával, protože má zajišťovat ZDO hl. m. Prahy. Ale když může platit Pražákům výlety podlipanským motoráčkem, tak by možná natruc platil rychlíky Praha - Kladno, samozřejmě čistě pro Pražáky, kteří večer vyrážejí za prací na Kladno a ráno se vracejí domů.

např. Kladno - Kralupy - Neratovice, nebo třeba Kladno - Praha - Lysá. Tedy cesty, s nimiž se "nepočítá" a díky nimž unikají ROPIDu tržby
Nechápu. První trasu s ROPIDem jet jednorázově nelze. Druhá trasa Vás přijde s ROPIDem levněji než s ČD, tak tam tržby neunikají vůbec, naopak.

Bručoun:
Zrušení Os na trati 120 by myslím nikomu příliš neublížilo. Hlavní přepravní proud zahrnuje město Kladno, Hostivice a hl. m. Prahu. Jeneč je obsluhován řadou autobusových linek PID a SID projíždějících přímo obcí, event. lze vést občasné vlaky Praha-Zličín - Hostivice - Jeneč zast., alespoň se najde využití pro řadu 810. Pavlov leží na hlavní silnici a Malé Přítočno má spojení MHD Kladno. Podle mě by to byl krok správným směrem.

tímto způsobem jsou "řešeny" veškeré autobusové přestupy v uzlu Beroun
Jak si to obce domluvily, tak to mají. Mně se to samozřejmě také nelíbí. Domnívám se, že Stč kraj časem nějakého koordinátora vytvoří, aby podobné věci řešil. Doufám ovšem, že zůstane u činnosti koordinace a nezačne se chovat jako ROPID nebo KORDIS.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.222
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 17:30:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Zrušení Os na trati 120 by myslím nikomu příliš neublížilo .... Podle mě by to byl krok správným směrem."

Myslím si to taky. Na zrychlenky Kladno,Ostrovec-Praha, v celotýdenním půlhodinovém taktu, s jízdní dobou 48 min. (Kladno-Praha 40 min., Hostivice-Praha 25 min.), už by stálo zato vypsat výběrové řízení na provozovatele. S podmínkou nasazení slušných vozidel. Ranní špička by asi byla lepší nesymetrická, 3-4 zrychlenky za hodinu tam a jen jedna pazrychlenka zpět. V takovém případě by se nejspíš musely nasadit soupravy se slušnou kapacitou, protože by to přitáhlo k dojíždění vlakem dost lidí.

Jeneč, Pavlov a Přítočno by se až do zdvojkolejnění daly obsluhovat autobusem.


"Jak si to obce domluvily, tak to mají."

Jedna paní povídala, že firma Probotrans se chová nesmírně arogantně a dopravnímu odboru krajskému úřadu jsou přestupy na Prahu (nebo dokonce do Hořovic) šumafuk. To je pak těžké domluvit něco rozumného.
Mpenc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 19:21:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu zlepšování nabídky - většina cestujících ale nechce cestovat kousek autobusem, přestupovat na vlak a přijet na nejspíš nejšpinavější nádraží v ČR - Brno hl.n. V opuštění systému jim brání ekonomické důvody. V okamžiku, kdy si to budou moci dovolit, se na tento slepenec napaječů, páteřních linek apod. zvysoka vykašlou. IDS JMK vidím z dlouhodobého hlediska jako kontraproduktivní.

Ale v zásadě v relaci Kuřim - Brno stačí místo trapného nápadu s odsunem hl. n. postavit za stejné peníze "S-Bahnový diametr" Královo Pole - Hlavní nádraží s mezilehlými zastávkami a je vyřešeno.
JiS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.48.24
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 14:51:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zrušit Os? Vy jste se zbláznili!!! Zaprvé, když zrušíte zastávky, bude více lidí jezdit autem nebo autobusem, zadruhé, některé Os nebo Sp mohou jezdit přes Semmering a mezi Kladnem a Jenčí by se to zvládlo i na jednokolejce. A kdyby vám v Praze nestačili ani ty dvě tratě (na Masaryčku a Semmering), mohla by se v Jenči napojit na 120 trať na triangl směrem na Rudnou, a některé osobáky by mohli jezdit i tudy.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 822
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 15:36:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JiS: Já bych to neviděl tak horké. Výměna cestujích v Unhošti-Přítočně, Pavlově a na Ruzyni je skutečně dost slabá. Jeneč a Veleslavín už mi přijde o trochu lepší lepší, ale pořád nic zásadního. Pokud by jezdily kloudné Sp/zr, tak by se těch pár lidí dalo odvozit z Přítočna přes Pavlov a Jeneč v pohodě k hostivickému nádraží. S ohledem na to, že Přítočno je dlouhé jak týden, BUS by tam zastavil vícekrát a přiblížil by železnici více lidem, kteří to teď mají na nádraží i kilometry daleko.

Napojování v Jenči je nesmysl. Bůh/Zababa ví, jak to tam bude vypadat až se dodělá R6+křižovatky a jak povede optimalizovaná trať na Kladno (rychlodráha) a na letiště. Postavit tam teď něco za stovky milionů, aby se to do deseti let zrušilo, to je nesmysl.

Jako problém bych viděl Veleslavín, kde se nastupuje a vystupuje docela dost (aspoň u vlaků, kterými jezdím/jsem jezdil).

Jinak mějte na paměti, že zhruba polovina lidí jede do Dejvic, takže tratě přes Jinonice či Řeporyje jsou jim ouplně k ničemu.

Bručoun: Cesty Sedlčany - Příbram a Březnice - Příbram - no to máte recht. Tam už bych prstencové pásmo (dejme tomu pásmo 8) klidně rozdělil na 81 příbramsko, 82 sedlčansko, 83 olbramovicko a Vlašimsko, ...) Tam už koneckonců nemusí PID vůbec zasahovat ...

Já hlavně brojím proti tomu, aby se plošné zóny zaváděly v blízkém okolí Prahy. Podle mě by vzniknul chaos, který by zbytečně odrazoval lidi od používání. Současný systém se jakž takž zažil, tak bych ho nijak zásadně neměnil.
Kladeňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 15:49:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zrušit Os je nesmysl!!!
Protože rozdíl v jízdní době Os oproti R,Sp je naprosto minimální. A navíc existuje něco jako ZDO.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 824
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 15:56:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ZDO neznamená, že vlak musí stavět všude, kudy projíždí.

Jinak jízdní doba se přeci jen liší, některé osobáky jedou skoro hodinu, některé R cca 40 minut. Což nejen šetří čas cestujících, ale také kapacitu dráhy. Až tam bude dvoukolejka, bude to šumák.
JiS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.48.24
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 18:27:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk: Vy tady všichni berete tu dvoukolejku jako hotovou věc. Přitom není vůbec jasné, jestli k něčemu takovému dojde (já osobně doufám, že ne). To napojení v Jenči by rozhodně nestálo stovky milionů. A co se týká osobáků, lidi přece nepojedou pár kilometrů autobusem a pak dalších pár vlakem!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace