K-report
 

Archiv do 20.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 380 - nové třísystémové stroje ze Škody Plzeň » Staré archivy » Archiv do 20.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 12:31:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: castecne nesouhlasim. Samozrejme jsou fachmani velmi duleziti a bez nich to fungovat nemuze. Nicmene projekt potrebuje i manazera, ktery se stara o to, aby byly dodrzovane terminy apod. A prave tento projektovy manazer zadne odborne znalosti nepotrebuje. Prave naopak, mnohdy je lepsi, kdyz predtim delal tenisky, protoze manazeri, kteri se trochu vyznaji, se potom fachmanum velice radi pletou do jejich odbornych rozhodnuti.

jak to teda momentalne vlastne vypada s tim prototypem? kdy se dockame neceho, co se bude moci pohybovat vlastni silou?
Ttv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 12:38:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ináč mňa by tiež zaujímalo bližšie kedy asi výjde prvý prototyp .

Ale hlavne ako bude riešené stanovište strojvedúceho či na spôsob 471 alebo bude vychádzať z "trendu" EuroCab
Vďaka
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 13:18:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro p. Tomrdleho:
Ještě jste tam zapomněl napsat, co pijete :-)
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 922
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 13:21:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ttv: bude na způsob 471, konkrétně jízdní páka bude navenek úplně stejná.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1616
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 13:42:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No mě by zajímalo jaké má výroba zpoždění. Mám takové obavy, že ČD na pragotronu uvádějí zpoždění poloviční a ke Škodovácké výrobě si zatím kvůli nedostatku výrobních kapacit musím přičíst tak čtvrt roku... Je to tak?
Nebo to můžu napsat jinak, jestli bude nějaká fotka poslepované hotové lokomotivy v novinách (jako 14T) a potom čtvrt roku nic?
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 13:50:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malý_fotograf:
mě by třeba zajímalo jestli je vám jasné jak asi složité je to zařízení .... ono složit vše do kupy se nerovná to mít v době složení 100% oživeno .... a jedná-li se o první stroj řady je potgřeba vše velmi důkladně přezkoušet, je to v zájmu bezpečnosti nejen nás cestujících.
Já osobně dělám v oboru zabezpečovacího zařízení na železnici, a vidím kolik času je potřeba na přezkoušení třeba jen jednoho přejezdu.. a to již schváleného typu ... v tomto případě se oživování a zkoušení asi nedá uspěchat.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2038
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 14:17:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Námět pro pana Ing. Víta Tomrdleho:

myslím si, že ze strany ŠT není důvod návštěvníky těchto webových stránek informovat o průběhu výroby a homologace Lokomitivy 109E/ČD380.

A co třeba důvod ten, zamezit vzniku různých fám a bludů? Žádná informační povinnost tu není, ale bylo by hezké si přečíst, jak se všechny fáze výroby v termínech plní a jak úspěšně postupují zkoušky.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 14:37:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad. Noltha a nebo se pospíchá a dopadne to jako v Jeřmanicích a na Hluboké, kde AŽD namotuje moderní SZZ, kde se jezdí 40 a strojvedoucí nesmí věřit zelené...
P.S. dosud jsem nepochopil, z jakého důvodu nešlo zařízení prověřit ve výrobním závodu, ale prověřovat ho několik měsíců v ostrém provozu a asi NEÚSPĚŠNĚ, když stále strojvedoucí fasujou rozkazy a výpravčí leze ven s výpravkou...
Zdraví Martin
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 15:49:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvam se za OT...

Martin2: Zkouseni v ostrem provozu toho rekne daleko vice, protoze nastavaji takove kombinace udalosti a stavu, ktere byste pri zkouseni stavedla v zavode ani nedosahl. Od toho jsou overovaci provozy. A asi mate jine informace nez ja, ale ve zkusebnim deniku neni nic, co by nasvedcovalo o nejake problemovosti zarizeni v Jermanicich a Hluboke. Tam je problem krapet jiny.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 16:05:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin2:
nevím ale zkoušet to v hale, mi přijde asi jako kdyby se třeba lokomotiva zkoušela v hale, a pak se prohlásilo je schopná jízdy i 200 km/h,
je to nesmysl že.... i zab zař je potřeba prověřit v ostrém provozu.

A nevím nic o tom že by ten ověřovací provoz vykazoval známky neuspěšnosti, a to jsem v Jeřmanicích byl naposledy v uterý

a potom mi není jasné co má výprava vlaku společného s použitým zab. zař. - to mi chcete říci že všude kde je elektronické zab zař je výprava vlaku pouze návěstidlem???? to snad neeee.

případné pokračování radši přesunem do "Zabezpečovací zařízení na železnici"

jinak všem sorry za OT
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 17:25:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrá přesouvám do ZZ.
Zdraví Martin
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 923
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 17:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot: Z věty následující po citované se dá vytušit, že pouze vypadla negace, to se stane každému, navíc nešlo o hlavní tém příspěvku. Kdyby informovat nechtěl, tak by si přece nepřál otázky žádné, bez ohledu na jejich sumarizaci... Asi takhle:

Myslím si, že ze strany ŠT není důvod návštěvníky těchto webových stránek NEinformovat o průběhu výroby a homologace Lokomotivy 109E/ČD380. Pouze bych si přál otázky sumarizovat a zasílat najednou (vzkaz pro pana Beka).
Ttv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 19:41:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Hajnej
Vďaka to mi bolo jasné že "jízdní páka bude navenek úplně stejná"
Aj v kabíne EuroCab väčšinou dávajú "združený rajčák" mňa skôr zaujímalo či design bude viac-menej "plochý" ako v 471 alebo do "U" (ergonomický tak sa to tuším nazýva)ako EuroCab resp. možno som hnusný ale ja si myslím že viac-menej prvá do "U" bola na Laminátke

Pridám jedno vídeo už som ho dával na viaceré fóra je to kabina s popisom oživenia Alstom Prima od SNCF BB 27000 37000
je po F preto v skratke: smer sa dáva cez obrazovku pantograf sa tiež ovláda rovnako, ináč na 27000 dva jeden 1500 V DC a druhý 25 KV AC pri 37000 je tretí na 15 KV 16,7 Hz

http://www.youtube.com/watch?v=PBvaLwA0OgI

Všimnite si výrobcu "jízdní páky " myslím že môžete byť hrdí.

Jedine bohužial Siemens začal s asynch. už v 1987 s DB 120.1 a v 1992 RENFE 252 potom v 1993 127 EuroSprinter a ďalej 1016 1116 1216 OBB a DB 189 čo je už pár rokov a mnoho km čo bude Škode trochu chýbať.
Ale teším sa keď sa objaví v okolí BA a budem ju môcť odfotiť.

Ešte jedna reakcia na link článku ktorý bol o pár príspevkov vyššie ohladne "skúsenosti" s DB 189 najviac kritizoval kabinu a SIFA nie jazdné vlastnosti.
Nedá mi k tomu dodať veci čo sa mu nepáčili je otázkou "operátora" a "NOŽNÝ ŽIVÁK" je v DB a OBB štandart teraz, to nie-je problém Siemensu a neviem či aj SNCF to nemá a či skôr či neskôr možno bude aj u ex ČSD.
Pokiaľ viem tak či Siemens či Bombardier upravili kabínu pre ináho operátora kde pridali umyvadlo atď. to je zase vecou "operáora" a nie výrobcu ten tam namontuje aj zlaté kohútiky ak to bude chcieť a zaplatí to.
Z tohto hladiska sa mi to zdalo trochu tendenčné SORRY

Ale ako Šotouš sa poteším každému stroju na tratiach ex ČSD a čím rôznejšie tým zaujímavejšie
A najradšej by som prijal spraviť fotku 350ky a 380ky vedľa seba


(Příspěvek byl editován uživatelem TTV.)
Jpb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 800
Registrován: 7-2004


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 20:02:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pošlete mi otázky ohledně 109 E na mejla a až jich bude dost, tak je pošlu panu Tomrdlemu. Ale né, že mě zahltíte blbostma a taky nečekejte, že je budu přeposílat každý týden. Myslím, že by bohatě stačilo jednou za měsíc.
nezmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.31.26.224
Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 11:31:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ttv: Jedine bohužial Siemens začal s asynch. už v 1987 s DB 120.1 a v 1992 RENFE 252 potom v 1993 127 EuroSprinter...

A Skoda v r. 1987 ...
Jan_perner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 10-2002


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 18:17:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nezmar:
A Skoda v r. 1987 ...
To asi ne.
Předpokládám, že Ttv měl na mysli, že v roce 1987 byla dodána série 60 lokomotiv řady 120 pro DB pro běžný provoz, nikoliv vyroben pokusný funkční vzorek.
5 prototypů řady 120 bylo vyrobeno už v roce 1979. Pokusy s asynchornními trakčními motory na provozuschopných lokomotivách v Německu se už prováděly někdy na začátku sedmdesátých let (ne Siemens, ale BBC) - tj asi o 15 let dříve, než se do stejného stadia dostala Škoda.
Ceterum autem censeo ČD a.s. esse delandam
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 9-2002
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 20:57:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele, a 169 rusila KO, nebo ne, kdyz uz tady nekdo vypustil to, ze to nejde ?
ICQ 268-987-545
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 932
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 09:39:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Agent: 169 měla na začátku klasický "peršingový" měnič s pevnými frekvencemi a proudový meziobvod, proto nerušila podobně jako neruší Peršingy a Esa.
Většina AS lokomotiv má však napěťový meziobvod.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2742
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 13:50:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej: 169 měla na začátku klasický "peršingový" měnič s pevnými frekvencemi a proudový meziobvod
A změnilo se to nějak při přechodu od pomaluběžných motorů na rychloběžné?

Když se tu nedávno vzedmuly vášně, tak jsem vzpomínal, kdy vlastně Škoda vyráběla poslední lokomotivy "ve velkém":
263 (1984-88) 12 ks
163 (1984-92) 120 ks
162 (1990-92) 60 ks
184 (1994-99) 4 ks
114 (1996-2000) 4 ks
a pak už jen 471 ~30 ks
z čehož asynchronní jsou jen 114 a 471 (s výkonem do 2 MW). Dělali mezitím ještě něco jiného pro export (třeba Rusko)? Není divu, že po takové přestávce lokomotiva 380 vzbuzuje ve veřejnosti velká očekávání...
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1639
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 14:05:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No po revoluci škodovka dokonce vyráběla nákladní železniční vozy do německa! Prostě nebylo co...
Rusáci dávali svoje ČS-200 na modernizace. Ale něco nového v té době nebylo. A jesli je výroba ve velkém 114 když jezdí dvě a dvě stojí ve škodovce, protože je nikdo nechce, no nevimnevim...
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1158
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 14:25:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MF: Ale bylo. V devadesátkách jsem občas vídal ve vlaku řazenou dvojitou zelenozelenou mašinku myslím pro Ukrajinu. Skončilo to tak v r. 1996. Pak ještě dělali plechové kastle na laminátky ruské, nebo ukrajinské.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 14:34:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Při vší úctě, ČS7 a ČS8 nejsou vozidly, o něž by bylo možno opírat nějaká tvrzení ohledně zkušeností s moderními pohony.
modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.43.5
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 15:22:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi poslední dodávky pro RŽD ze Škody jsou popsány zde
http://spz.logout.cz/vozidla/ruslok.html
ad M_v- nezapomínejte na to, že v 80 tých letech se ještě souběžně vyráběly ve Škodovce lokomotivy do SSSR.
Zdravím
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1159
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 15:48:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AL: Samozřejmě, já reagoval pouze na to, že nic nového (nikoli moderního) nebylo vyrobeno.

A jak je to s těmi EP100/EP300? Kolik jich je/bude vyrobeno, resp. do kolika z nich ŠT dodá/la trakční výzbroj?
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2744
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 16:00:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

modiat: Dík za odkaz, ale nejsu z něj příliš moudrej. :-( Osmdesátá léta bych nechal stranou, spíš mě zajímala výroba let 90. - tedy pro ČD peršinky (z pohledu vývoje nezajímavé) a pak už jen kusová výroba pro tuzemsko (DNT) a Rusko (Ukrajina) o nichž nemám ponětí.

V předposledním odstavci Milan Šrámek píše: "Koncem roku 1997 vypsalo Ministerstvo dopravy Ruské federace soutěž na dodávku elektrických výzbrojí pro osmináprové lokomotivy řady EP 100 a EP 300, které budou v mechanické části odvozeny ze řady EP 200. V soutěži, které se zúčastnily i firmy Siemens, Ansaldo Transporti, GEC Alsthom a ADtranz, zvítězila 18. března 1998 díky nejlepšímu technickému řešení a příznivé ceně ŠKODA Dopravní technika Plzeň [1]. Lokomotivy budou poháněny asynchronními trakčními motory, které budou napájeny z pulzních usměrňovačů a napěťových střídačů s tranzistorovými strukturami IGBT. Půjde o první aplikaci prvků IGBT na elektrických lokomotivách nejvyšších výkonů, které se mimo to zřejmě stanou nejvýkonnějšími hnacími vozidly s třífázovým pohonem na světě. Klíčovými komponenty z dodávky ŠKODA budou měničové bloky a nadřazené řízení."

Bylo z těch dodávek něco, nebo to šlo do kytek?
modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.150.166.18
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 18:52:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Qěcy, M_v- můj názor je že žádnou (nebylo realizováno). V referencích Škody jsem na tuto dodávku nikde nenarazil a pokud by k uvedené zakázce došlo v tom technickém řešení, jak je napsáno, určitě by tato informace nezapadla v obecné zapomění (v té době by to byla ). Navíc pokud si dobře vzpomínám tak Škoda (ČKD Vagonka) u řady 471 uvádí použití IGBT + AM jako svoje první, ale je otázka co bylo dřív, jestli tato dodávka pro RŽD nebo vývoj měničů + AM pro 471.Chtělo by to někoho ze Škodovky
Zdravím
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6109
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 09:18:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ještě byla dodávka důlních 3-dílných loko, ale ted nevim, jestli to bylo za ksč nebo už za ofčáků....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 934
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 12:59:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: myslím že co do siloviny ne. Asi se jen změnilo řízení střídače.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 14:42:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Velmi pravděpodobně se musela změnit i silovina.
Napěťový střídač má zpětné usměrňovače, měl by se změnit typ filtru v meziobvodu (nebo spíš jeho parametry - u I měniče se při EDB otáčí napětí, takže kondy musí být bipolární) atd.
Čahoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 17:31:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 z čeho by ten podvozek tak mohl být ? A která verze ?
Mitas24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 17:35:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jen ten bezpřevodovkový podvozek z Asynchronu. Byl vystavený i v Brně na MSV. To žluté jsou právě pružné pásy, které přenášely kroutící moment z TM.
Brumla
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 21:08:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Typuji, ze zluta je ojnickova spojka Alsthom pouzita pro prenos vykonu z dute hridele na napravu.

Myslim, ze i pro rychlobezne motory byl pouzit proudovy menic.
Mitas24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 21:48:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemá to s Alsthomem nic společného, je to škodovácký patent.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 09:26:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jak si tak vzpomínám, Škoda sice všude tvrdila, že tam má proudové střídače, ale když jsem na té mašině párkrát jel (i s pomaluběžnými motory), tak ampérmetry meziobvodu ukazovaly proměnný proud. Pokud by tam fakt byly proudové střídače, tak by tam ty ampérmetry byly vcelku gh, zato by tam měl být voltmetr meziobvodu.
Krom toho, dá se dokázat, že spolupráce proud. střídače a pomaluběžného motoru bude problematická (což nakonec ta mašina i potvrdila), už jsem to tu párkrát psal a nechce se mi do toho znova :-(.
Tak nevím. Asi pronesu větu o lehké dívce a muzice.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1299
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 19:27:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak jsou na tom vlastně s rušením lokomotivy 114DNT?
A jsou schválené pro SŽDC? A když dvě stojí ve škodovce, jsou na prodej?
Předpokládám, že na traťovou službu asi moc nejsou, jinak by se snad zájemci mezi soukromníky našli...
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1300
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 19:29:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, jak koukám do atlasulokomotiv, tak se 1600 kilowaty to je opravdu je posun....
Ttv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 10:28:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nakoľko som bol mimo vyše týždňa tak reagujem až teraz:
Ad nezmar
myslím že Jan_perner povedal presne ako som to myslel
A ešte jednu poznámku nič v žlom ale nabehané km asynchr. Siemens a Škody sa nedajú porovnávať a s tým aj .... ale to si už viete domyslieť
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1652
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 19:38:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro 114 zájemci asi fakt nejsou, prostě to pro nikoho koncepčně lákavý vozidlo nebude. Možná tak pro nějakou jinou vlečkovou síť. A taky Škodovka je asi nikde neinzeruje, že by jako byly k mání a kdo by se doprošoval, že?
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6125
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 02. května 2007 - 10:32:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a je 114 schválená na SŽDC?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 9-2002
Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 18:16:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je.
ICQ 268-987-545
Glagol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 10-2006
Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 10:08:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Citace z atlasu lokomotiv: "Všechny čtyři vyrobené stroje používá důlní společnost Doly Nástup Tušimice (DNT), a to především k posunovací službě na svých tratích."
Mašinka je to určitě moderní, ale výkon asi nic moc.
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 493
Registrován: 9-2002
Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 14:18:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O 169 toho moc nevim, ale v SJR se kdysi psalo, ze v pripade poklesu Voltu v troleji (nebo navesti jedte na serii - nebo jak se to jmenuje) nesmi prekrocit proud jednoho meziobvodu 500 A (450 A), navic podle (tehdejsich) zvyklosti bych cekal, ze prave hodnoty proudu jsou zavazne pro pripadne zasahy ochran. Jinak promenne hodnoty to ukazovalo nejspis proto, ze jsou jine pri napr. PT +5 a napr. +9. Esus se chova podobne.
ICQ 268-987-545
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 10:45:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hodnota (jediná) byla stanovena pro jednoduchost, protože definovat, že pro omezení primárního proudu na např. 500 A je potřeba mít proud meziobvodu při rychlosti do 20 km/h max 1200 A, při 30 km/h max 1000 A, při 40 km/h 750 A, při 50 km/h max 600 A a při 60 a více km/h max 500 A je poněkud nepraktické (pro fíru).
Definovat omezení poměrného tahu pro omezení tažné síly na háku je ještě komplikovanější v tom, že od (cca) 60 km/h výše se zase zmenšuje (to omezení, tj. poměrný tah může být zase vyšší), bereme-li omezení tažné síly na polovinu, tak ve (cca) 100 km/h už můžeme zase 100% :-)
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 9-2002
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 14:57:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mas recht - jeste tam bylo, ze to plati pro rychlost do/nad 60 km/h, ale doluju to z ty hlavy hodne z hloubky... Nejakej soutous by to mohl citovat presne, pokud ma SJR napriklad z roku 1995. Ja tyhle kramy nesbiram.
ICQ 268-987-545
Brumla
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 17:39:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2agent
Co to je PT +5?
Ď.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 20:24:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poměrný Tah +5
Brumla
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 20:59:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tedy 50% ?
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 07:18:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud tam je max +10, tak jo.
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 11:34:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne.
1. Kroutík má 12 dílků.
2. Jednička neznamená 1/12, ale začíná se někde od asi 30 %.
3. Kroutík není omezovač tahu (ač se to tak říká), ale omezovač tažné síly. Tudíž ve vyšších rychlostech je tah omezován méně a méně, až doleze třeba i na tu stovku (i když je kroutík třeba na "5").
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2776
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 16:57:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aleši, to omezuje tažnou sílu absolutně, nebo v nějakém poměru ke Curtiusovi a Knifflerovi?

Poměrný tah (pokud jsem to správně pochopil) je poměr tahu k možnostem pohonu (bez ohledu na adhezi) při okamžité rychlosti?
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 9-2002
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 18:30:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: Ty dva pany sice neznam, ale v praxi to pracuje asi takto (pro priklad hodnoty okoukane ze 163/363):

Nez se rozjedes, tak musis vylezt asi tak na PT +2.5. Se samotnou lok. ti staci na udrzeni stale rychlosti minimalni zadani, myslim ze to je +0.05.

Pokud chces urvat vlak, nebo klouzat, narvi tam +10 z mista.

Cim tezsi mas vlak, nebo se rozjidis do stoupani, musis zadat PT adekvtnich hodnot, jinak se muze stat, ze ti to bude bzucet, ukazovat ampery a nehnes se z mista.

S nakladem o vaze cca 1200 t se muzes dostat na +10 asi pri 25 km/h bez rizika skluzu, ale musi byt sucho.

Obdobne plati o brzde, s tim. ze pokud PT -X (za X si dosadte cokoliv vetsi nez 0 a mene nez 10) das jen tzv. kopytem (ovladac EDB,) budik PT ti ukaze ze brzdis, ale jak to prezenes, tak ti to skoci do smyku a nebrzdis - protismyk/skluz naridi odbudit. Proto jsem i pri jizde Lv pouzival BSE, chvilku to sice zkusilo na vzduch - to co kdybych byl zrovna bez troleje a zas to odfoukne - budik PT ukazuje PT zapornych hodnot a brzdis EDB, ale kdyz zasmykujes, naskoci ti okamzite tlakova brzda.

S vlakem je to trochu jine, lok. si nastavi na brzdici pokles tlaku, pak se lok. odbrzdi (pokud mas trolej) a brzdi na EDB. Vlak samozrejme na vzduch. K tomuto ucelu ma ta mrcha jakysi prevodnik tlak/napeti, takze dynamicky muze brzdit i postrk s lok. obdobneho typu, pokud mas nastaveny smer a ses na troleji. U techto stroju nelze prestavit volic smeru za jizdy, takze to nikdy nevyrazuj (vyradit smer lze vzdy pokud nejsi ve vykonu - pak uz se ale EDB nechyta,) a pokud jsi na postrku, muze se docela klidne stat, se bude muset zastavit, aby si natvrdlej postrkar mohl narazit smer. Takto vznikle dispeceraky si potom odepis z premii. A slysel jsem o nekom, kdo to udelal.
ICQ 268-987-545
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 9-2002
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 19:32:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeste neco: Kroutik se za normalnich podminek nepouziva, proto tam je taky napsano NOUZOVA JIZDA.

Jeste tam je omezeni PT, taky 12 poloh, ale tan dava jen pevne omezeni pro ARR, tj meze toho, kam automat uz nesmi zajit. Da se tim ovladat rozjezd na ARR - tocit s tim pomalu doprava. A mam dojem, ze to taky omezuje PT pro EDB za vsech podminek - ale to uz si nepamatuju, jezdenim ani nicim jinym na draze se nezivim, takze jen doluju z hlavy ty stary vedomosti.

Asi by bylo vhod upresnit, kterej paketak kdo mysli - jestli ten vlevo nebo vpravo.
ICQ 268-987-545
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 09:11:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kroutík (myšlen ten na pultu) omezuje tažnou sílu absolutně (i když nepřímo omezováním poměrného tahu v závislosti na rychlosti - ale výsledkem je zhruba konstantní omezení tažné síly).
Poměrný tah jsi pochopil správně :-).

Agent: zato vy jste ten kroutík pochopil špatně :-) Ve vyšších rychlostech vyleze PT klidně i na 100%, jak jsem zde již byl napsal.
A kroutíkem se během rozjezdu netočí :-) (s výjimkou změny adhezních podmínek)
Prouza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 4-2004


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 10:20:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro neznalého, copak je to kroutík? Děkuji.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 10:59:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kroutíkem se tady myslí (tuším) dvanáctipolohový spínač. Akorát, že jeden je vpravo od rajčáku a slouží k trvalému omezení tažné síly, druhý je relativně daleko vlevo na pultu a používá se (měl by se používat) při jízdě v nouzovém režimu.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 950
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 11:06:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: podle Curtia a Knifflera to není, vypadá to zhruba na Fkonst. Ono se v tom analogu zas tak moc kouzlit nedalo, jako v digitálu na 471.
Navíc si jakousi "šikminu" snažící se kopírovat C&K vyrábí sám regulátor tahu.
Další problém je ten, že Ft na PT není závislá lineárně, ale tak trochu kvadraticky (tu závislost nejvíc linearizuje minimální proud kotevních měničů při malém PT a nasycení statoru při velkém PT). Důvodem je to, aby si regulátor vystačil jenom s elektrickými veličinami (Uk, Ik, Ib) a nepotřeboval znát rychlost.
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 9-2002
Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 22:03:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AL: Tak jde o ten paketak vpravo, jak jsem pochopil. Prve jsem totiz asi pochopil ten nouzak,tj. ten vlevo. Oni totiz maji oba dva ty paketaky 12 poloh. Takze je to tedy omezeni tazne sily - ja jsem tenhle ten kroutik pouzival pri rozjezdu s ARR na osobnich vlacich, tj. tak, aby to tam hned z mista nedalo PT +10, ale pozdeji, cca pri 60 - 70km/h na maximum uz lze, ale pri 40 by mohly padat kufry :-) Naklad rozjezd manualne, ARR az potom.
ICQ 268-987-545
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 00:42:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Agent: Oni totiz maji oba dva ty paketaky 12 poloh.

Nemají.Nouzák má poloh 10.

ja jsem tenhle ten kroutik pouzival pri rozjezdu s ARR na osobnich vlacich, tj. tak, aby to tam hned z mista nedalo PT +10, ale pozdeji, cca pri 60 - 70km/h na maximum uz lze,

Takhle to funguje bez kroucení(např.6,nebo 7 poloha).
Jara
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.197.103
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 13:43:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad modiat: jenom k těm ruským lokomotivám bych se zeptal: Pro koho dělá pohony Sibelektroprivod.
modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.150.166.18
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 19:43:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tento závod byl především koupen pro výrobu výzbroje (pohonů) pro městkou dopravu, hlavně trolejbusů (a důležité je i to, že se nachází na území RF, kvůli zakázkám hrazených z veřejných rozpočtů tamtéž). Na výrobu motorů pro lokomotivy jsem nikde nenarazil.
Navíc na servru Škody a jiných zdrojích je o tomto závodě ticho po pěšině, zatímco o GANZ se publikuje podle mě dostatečně. Tak si z toho něco vyberte
Zdravím

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace