K-report
 

Archiv do 31.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Fotografování + fotografové + fotografie » Staré archivy » Archiv do 31.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Standa_blábol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 5-2004


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 14:46:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, takže akce pro VyVolené? No... další důvod, proč se na podobné akce vykašlat
Vidím jen výjevy...
Fotista_václav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 14:51:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mudr_fšecko_ujelo:

Uvědom si, že všechno záleží na dohodě mezi ČD, které nabízejí vlaky na objednávku a zákazníkem, který si takový vlak zaplatí. Nezáleží na tom, jestli vlak jede za účelem fotografování, firemní akce nebo třeba svatby. Asi nejedem zákazník si přeje vyloučení veřejnosti a věř, že ČD se mu v rámci možností snaží vyjít vstříc.
Problém "solidní informování široké veřejnosti" neexistuje. Veřejnosti po tom totiž nic není.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2434
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 15:49:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tady se můžete postavit na ten flek a tak zhruba v tolik a v tolik proběhně kolem nosorožec bílý



A nehádejte se furt o kravinách! Prostě to tak je a bude to tak i dál. Radši se věnujte focení běžného provozu, historické snímky šotocirkusů na kolejích jsou a vždycky budou bezcené... Mmch., není náhodou přípřež šestikol "historickým nesmyslem"?

Dnes v Rapálu:
 
Follow the reaper...
Krteček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 3-2007


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 16:30:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To že někdo vleze do záběru Bohužel no ale není náhodou focení o tom... Né každá fotka výjde... Natož v dnešní době digitálu tak co to cvakneš o chvilku později znovu...
A k těm příživníkům kdyby se to vzalo do detailů tak by si musel každý koupit jízdenku na vlak který vyfotil ti lidi si ho přece zaplatili pro sebe aby se někam dostali a né proto aby si ho někdo mohl vyfotit...
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1933
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 16:33:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Natož v dnešní době digitálu tak co to cvakneš o chvilku později znovu...
- spousta lidí nefotí na digitál...
ICQ -> 21 65 33 068 (dočasně z technických důvodů mimo provoz)
Prouza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 4-2004


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 16:36:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Krteček: a režijkáři můžou fotit kdy se jim zlíbí
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 835
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 16:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak by si musel každý koupit jízdenku na vlak který vyfotil ti lidi si ho přece zaplatili pro sebe aby se někam dostali a né proto aby si ho někdo mohl vyfotit...

Yooo to je ono a pokud by fotili nákladní vlak, měli by se složit na přepravné toho nákladu, příživníci jedni, ty lidi si ho zaplatili proto, aby jim dovezl uhlí a dřevo a ne, že ho někdo bude fotit
Prouza režijky to mají samozřejmě zadarmo :-)))
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 16:42:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krteček: Pěkné přirovnání .

Jenom bych k tomu měl drobnost, když už se v tom rýpem. Ti lidi ve vlaku si zaplatili za to, že se někam dovezou a je jim jedno, kdo si to vyfotí, to není to, za co zaplatili. Zatímco u fotoakce je to focení tím hlavním a parazitující fotiči jsou ekvivalentem k cestujícím ve vlaku bez jízdenky.
Krteček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 3-2007


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 16:44:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bureš: To je pravda vyjde je to dráž vovolat dvě fotky ale to je poměrně malá cena za kvalitní foto... A když chcou ušetřit stačí se předem pořádně rozhlídnout jestli někdo nejde... Já osobně fotím tím způsobem že jedním okem čumím do hledáčku a druhým sonduju okolí pravda někdy se stane že mi někdo vběhne zprava ale kvůli toho ho nebudu kamenovat fotka s krvavým flekem taky není příliž vábná... ;)
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4167
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 16:46:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmch., není náhodou přípřež šestikol "historickým nesmyslem"? - není, dnes to ale už uvidíš skutečně velmi těžko.
Kabrňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 18:21:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena: ale ano je, projdi si příslušné předpisy. Lokonotiv můžes mít na vlaku třeba dvacet, z toho činné (vyvíjet tažnou sílu) mohou v čele vlaku pouze dvě ale nesmí tažná síla na háku překročit předpisem dovolené hodnoty. Z toho důvodu nesměla už třeba řada 130 jezdit ve dvojčlenu, to platí i pro řadu 180-183.
Bytls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 18:44:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: To jsem byl já v těch Rapoticích.
Mimochodem ty jsi zase fotil ve Studenci v 8 hodin 954 002+754 013!!!!Co?????
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2438
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 18:46:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já????
Follow the reaper...
Bytls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 19:25:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jooooooooooo!!!!!!
Jak můžeš opustit stanoviště????
Co???????????
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 19:30:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bytls:...Jak můžeš opustit stanoviště???? ...

Jednoduše. Sleze z něho.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 837
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 19:32:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opustit stanoviště může, za jasných podmínek daných předpisem.
Doufám, že vy nikdy nevstupujete nikdy nikde na drážní těleso, mimo prostory veřejnosti přístupné, co?? Rád bych vašemu ano věřil, protože v opačném připadě porušujete zákon....
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 611
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 19:32:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirkas: Nevím sice, o jakou akci s pilštykem konkrétně šlo, ale měl bych takový dotaz. Chápu-li to dobře, jednalo se o fotoakci, kdy se šotiči přepravovali přímo ve vlaku a zájemců se sehnalo dost - takže náklady byly pokryty. Byl takový problém poté někde napsat, že ten vlak je naplněn, ale pojede tehdy a tehdy, tudy a tudy, ať si mohou jeden záběr udělat i ostatní? Alespoň já (být na místě organizátora) bych s tímto určitě neměl problém. Mě to nic nestojí a mohu tím přinést užitek i dalším (a předpokládat, že až někdo bude pořádat jinou akci, tak ji také po naplnění potřebného počtu lidí ohlásí, abych si ji mohl jenom tak jednou cvaknout zase já)...
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 838
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 19:36:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adams i tak si příživník, i když si vyfotíš vlak, do kterého se nevejdeš a ani jsi o něm nevěděl Styď se!!!
Bytls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 19:58:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra:Dělal jsem si srandu néééééé!!!!!
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 20:09:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem nebyl přímo organizátor, jen jsem byl průběžně informován co se děje, u téhle akce bych se nenazýval ani spoluorganizátorem, spíš informovaným účastníkem. Ale myslím že se LukasH nebude zlobit, když odpovím. On když si to někdo zaplatí, tak není rád, že vlak bude stíhat nějaký "příživník". To pak dopadne tak, že se na to příště vykašlou všichni a každý počká, až bude vědět, kdy se jede a pojede si to vyfotit. (Teď hážu všechny do jednoho pytle, výjimky jsou, ale snažím se spíš popsat obecně stav, jaký u takových akcí je.) I proto, aby platící účastníci byli ve výhodě proti těm ostatním, jsme se rozhodli na takových jízdách stroj "vyzdobit". Já osobně až takový fotograf nejsem a focení beru jen jako doplněk při projíždění tratí, ale řekněme, že je to taková ochrana zákazníků. Když si zaplatili, ať mají něco víc než ostatní. Je sice pravda, že to je trochu sobecké k ostatním, ale myslím nikoho nepotěší, že pak bude mít veliké množství lidí fotky z akce, kterou buď složitě ve volném čase organizoval nebo na ni nemalou částkou přispěl jako účastník. A pak se ještě mnozí sesypou s kritikou, co bylo všechno špatně, jak by to udělali líp, nebo budou zavazet v záběrech, případně obojí.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4168
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 20:21:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kabrňák: o tom dobře vím, ale já jsem psal něco v tom smyslu, že obě ty mašiny bývaly činné?? Krysolet se ptal, zda není přípřež šestikol historický nesmysl, tak jsem mu odvětil, že nikoli. Naopak, že to ještě nedávno bývalo poměrně běžně k vidění.
Je pravda, že vlaková bývala nejčastěji přepravována nečinná, ale vyjímky se našly. Pokud by nebyla překročena tažná síla (jízda na omezený výkon atp), tak by neměl být problém. Ale mnohočlen ty mašiny nemají, takže bylo vždy třeba dvou fírů a to už bylo výhodnější tu druhou mašinu dát na postrk. Ale kamarád tu přípřež činných 181 v čele vlaku vyfocenou má. Jen ten hukot ventilátotů na tý fotce slyšet není...

Co se řady 130 na dvoučlen týče - na SD to nebyl problém nikdy, a teď už to není problém ani u ČD...
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 613
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 21:15:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, takže jednou fotkou jedoucího plného vlaku, který je účastníky akce plně obsazen a zaplacen, získávám titul příživník. No tak pokud uvažujete takhle, tak to chápu, že to nikde nevylepíte.

To pak dopadne tak, že se na to příště vykašlou všichni a každý počká, až bude vědět, kdy se jede a pojede si to vyfotit.

Já myslím, že ti co budou chtít jet a zafotit si na všech haltech, ti si to zaplatí znova. ;-)

Když si zaplatili, ať mají něco víc než ostatní.

Však samozřejmě. Pojedou kam chtějí, zastaví si kde chtějí, udělají si fotek, kolik chtějí. Ten neplatící, bude mít jednu fotku odněkud za jízdy. To je podle mě dost podstatný rozdíl. :-)

...myslím nikoho nepotěší, že pak bude mít veliké množství lidí fotky z akce, kterou buď složitě ve volném čase organizoval nebo na ni nemalou částkou přispěl jako účastník.

Tak to myslíš špatně, minimálně jednoho na světě by to potěšilo, mě. Pokud já uspořádám něco, co se mi zaplatí, proběhne to tak jak má a nejsem na tom tratný ani já, ani nikdo z účastníků, tak ať si kolem té trati stojí třeba půl republiky. A mě bude hřát pocit, že jsem udělal něco, co potěšilo půl republiky. I když pravdou jest, že někoho hřeje třeba pocit, že on má a druhý ne. To mi připomíná mateřskou školku, tam byly tyto pocity nade vše. A těch vytrhaných vlasů u toho... :-D

A pak se ještě mnozí sesypou s kritikou, co bylo všechno špatně, jak by to udělali líp...

Řešení jsou dvě. Povznést se a nereagovat, nebo prostě poslat do prdele. ;-)
Datel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 00:13:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adams: Možná, že tebe to bude hřát, že jsi něco uspořádal a u trati stojí půl republiky, ale platící účastníci se na to budou dívat jaksi jinak...! Je vidět, že si žádnou akci nepořádal, tak nevíš o čem mluvíš.

JirkaS: Akce s Pielstickem proběhla perfektně, velký podíl na tom mělo skvělé počasí, dobrá parta, zkrátka dodatečně velký dík organizátorům! }
Datel má zobák kvůli tomu, aby si neomlátil hlavu o strom.
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 00:36:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Datel: Začněme od konce. Nevynášej soudy o lidech, o kterých skoro nic nevíš, pak se dost často přehmátneš, jako tady - já se toho už naorganizoval tolik, co se mnozí účastnící této diskuze nenaorganizují za celý život. I když to nebyly zrovna železniční fotoakce, tak to bylo dost jiných dost jiných akcí na to, abych poznal, co je to organizování hromady lidí, co je to organizování hromady peněz, co je to vděk, co je to nevděk a co jsou to vychcaní zmetci. A i po těch zkušenostech si o tom myslím to, co jsem napsal výše.

Pokud ve vztahu k platícím účastníkům do puntíku splním to, co za jejich peníze slíbím, tak nevidím důvod k jejich nespokojenosti - a v drtivé většině mi to potvrdily mé zkušenosti. Pravda, výjimky, které sdílely názor podobný tobě se také našly. A čím více jsem ty lidi poznával, tím více se potvrzovalo, že jsou to sobci s podobným uvažováním jako Jirkas - a kdybych si měl tipnout jejich nejoblíbenější písničku, vsadil bych si na Olympic a jejich známé "Já, já, já, jenom já..."

Btw. být jedním z cestující toho vlaku, na který kouká půl republiky, tak si připadám sakra spokojeně, že se můžu vézt v něčem, co vytáhne půl republiky k trati s foťákem. Ale pravdou je, že to je věc pohledu. Sobec to opravdu neocení a bude mít schýzu z toho, že mu ostatní ten vlak "okoukají" a "ofotí"...
Chopin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 01:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doufám, že vy nikdy nevstupujete nikdy nikde na drážní těleso, mimo prostory veřejnosti přístupné, co??
Fýra: Vy se nějak často oháníte touto větou, že ano? Dneska již podruhé? Já myslím, že přímo zákon na to určitě není, možná spíš nějaký vnitřní předpis. Ale já Vás ujišťuji, že ač nemám žádnou OP16 nebo jiné povolení ke vstupu do kolejiště, do kolejiště vstupovat budu, protože kdyby ne, tak jaksi můj foťák můžu akorát tak pověsit někam na hřebík a to bych velice těžce nesl, byť se snažím do kolejiště vstupovat minimálně na širé trati a ve stanici vůbec. Na návěstidlo sem vylezl jednou, ale už nikdy více.. Třepalo se to celé, jak zafučelo, já jsem se třepal také strachy a to já nemám rád takovéto pocity
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 01:24:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to opravdu zákon, konkrétně paragraf 4a Zákona o dráhách, viz odkaz. Že se to příliš nedodržuje je věc jiná, nicméně zákon hovoří jasně.

http://www.mvcr.cz/sbirka/2006/sb150-06.pdf
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4289
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 08:03:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím, že přímo zákon na to určitě není, možná spíš nějaký vnitřní předpis.

Samozřejmě že je a neoprávněně se pohybovat v těchto místech znamená spáchat přestupek.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Hansi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 08:18:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A za tento přestupek je stanovena sankce v podobě pokuty až 10.000,-- Kč, takže svůj foťák můžete dát rovnou do zastavárny.
Standa_blábol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 5-2004


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 10:30:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Notuju si s Adamsem. Pořadatel by měl mít jasno proč akci dělá - jestli chce vytřískat hromadu prachů a na oslíčky, co se neotřesou udělat dlouhý nos anebo jestli chce příjemnou akci pro zasvěcené a platící na jedné straně (včetně full servisu) a okolojdoucí na koukání a focení mimo místa, která si vyhradí, za předpokladu alespoň rovnosti nákladů a tržeb. V prvním případě bude kolem toho spoustu řečí, ve druhém spousta lidí.

OFF TOPIC k tomu vytřískávání peněz - kdysi dávno (pro rejpaly - už to bylo po pádu režimu), nám na nějakém školení přednášející dal legrační otázku: jak lze vydělat nekonečně mnoho peněz? Existují (samozřejmě teoreticky) dva způsoby - mít výrobek za nekonečnou cenu a doufat, že si ho koupí aspoň jeden nekonečněmiliardář (podobnou taktiku má třeba Louis Vuitton, Maserati a některé švýcarské značky hodinek). Druhý způsob je prodat nekonečně vysoké množství výrobků (Levné knihy, Vše za 39,-, Hák&Hák, a osobně tam řadím výrobnu pečiva Odkolek). Realita je vždy kompromisem mezi těmito extrémy, a to se všemi neduhy z toho vyplývajícími. Důsledek: vždycky bude někde zákazník, nespokojený s marketingem prodejce (= šotič bez fotopasu). Dobrý prodejce s tím počítá, vést obchod je přece jeho umění. Špatný prodejce se zaměří jen na zákazníky, kteří mu vyhovují a ostatní ignoruje, odmítá, persekuuje.

P.S.: V diskusi tady někde zazněl nápad, udělat právní rozbor k zákazu focení na veřejném prostranství z důvodu konání soukromé akce. Nevím jak kdo, ale bez tohohle papíru v ruce bych vůbec žádnou akci ani nezkoušel.
Vidím jen výjevy...
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3856
Registrován: 9-2002


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 10:33:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adams:
Tak to myslíš špatně, minimálně jednoho na světě by to potěšilo, mě. Pokud já uspořádám něco, co se mi zaplatí, proběhne to tak jak má a nejsem na tom tratný ani já, ani nikdo z účastníků, tak ať si kolem té trati stojí třeba půl republiky. A mě bude hřát pocit, že jsem udělal něco, co potěšilo půl republiky. I když pravdou jest, že někoho hřeje třeba pocit, že on má a druhý ne. To mi připomíná mateřskou školku, tam byly tyto pocity nade vše. A těch vytrhaných vlasů u toho

S tímnto výrokem a s ostatním zbytkem nemužu nic jiné než naprosto souhlasit!!!je to naprosto trefný jen škoda že někeří sobci si budou pořád myslet, že ti co neplatili jsou příživníci...
Něco podobné jsem psal už do šestikol...
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4290
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 10:40:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V diskusi tady někde zazněl nápad, udělat právní rozbor k zákazu focení na veřejném prostranství z důvodu konání soukromé akce. Nevím jak kdo, ale bez tohohle papíru v ruce bych vůbec žádnou akci ani nezkoušel.

Tady není třeba dělat žádný právní rozbor, na veřejném prostranství prostě nelze nikomu (ze strany účastníků jiné soukromé akce) zakázat přístup nebo ho omezovat ve fotografování. Tak to prostě je a s tím se budou muset všichni organizátoři podobných akcí smířit a počítat s tím.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Sare
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 10:59:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Standa_blábol: mam to chapat tak, ze dobry prodejce bohatym prodava za plnou cenu a chudym dava zdarma? ja myslim, ze casy Robina Hooda jsou davno pryc a kazdy prodejce prodava vsem za stejnou cenu... ten kdo zaplati ma zbozi, ten kdo nezaplati a zbozi odebere prodejci za 0,- je pro me zlodej
nevim proc by to melo byt jinak i pri jizde placeneho fotovlaku... tady je jediny rozdil v tom, ze si zakaznik na zbozi nemuze sahnout a to je pro znacnou cast lidi porad neco naprosto nepochopitelneho - proc platit za neco nematerialniho, ze? to je asi to same jako proc chodit pracovat, kdyz nam Paroubek da socialni davky? proc platit za festival, kdyz se muzu divat pres plot? atd. uz zacinam chapat, proc ma levice v nasi zemi porad tolik preferenci - protoze kazdy druhy zije v predstave, ze on nic platit nemusi, ze to zaplati jini, ale realita je jina - jak se rika BEZ PENEZ DO HOSPODY NELEZ, bez ochoty prispet na placeny fotovlak ho nefot, vyfot si jiny vlak, ktery pojede za nekolik minut - ten nevyjel za ucelem foceni nybrz prepravy lidi a foceni uz je druhotny produkt, za ktery nikdo nic neplati... u fotovlaku spousta lidi plati jen za to, ze si budou moct vlak vyfotit, proc by jeden mel platit a druhy ne? !fotit = cekat na fotofleku, kde se stavi za ucelem foceni a tam fotit se skupinou platicich fotografu! opet opakuji, ze nevidim nic spatneho na tom pokud si nekdo vlak vyfotil ve stanici, protoze videl mumraj fotografu okolo historickeho vlaku nebo ten, kdo foti cely den v Bezpravi a dvakrat mu tam projede historicky vlak pri presunu z jednoho fleku na druhy, ale ten kdo s nami projel znacnou cast trasy a nedal ani korunu proste parazit je (i podle definice - Parazitismus je definován jako vztah dvou organismů, z něhož jeden organismus (parazit) profituje a druhý na něj doplácí (hostitel). ;-)

Luboš_ct: pokud by pak nekdo zaplatil i dalsi akci, kterou by Adams potom poradal, byl by to zazrak a mozna i osmy div sveta

Quex: ano, je to cele o slusnosti a solidarite a svedomi nas vsech...
/// ..::TrainWeb Gallery::.. http://trainweb.cz ///
Datel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 11:26:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adams: Tak jsem se trefil, fotoakci si žádnou nepořádal, tak nevíš, jak se tváří ti slušně platící na ty co to nadhánějí "zdarma" autem...! To, že si pořádal jiné akce, tak to nezpochybňuji, ale jaksi nejsou předmětem diskuze (jsem se asi špatně vyjádřil).

Sare: Souhlas. A pokud se takto začne chovat převážná většina fotografů, tak se za chvíli nebudou podobné fotoakce pořádat. Ale zatím se skoro vždy našla parta ochotných přispět.
Datel má zobák kvůli tomu, aby si neomlátil hlavu o strom.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 841
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 11:30:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sare Kecy v kleci jedoucí vlak není žádné zboží a já mu tím, že si zkopíruju jeho stíny do mojí krabičky nijak neublížím, ani z něj nic neodeberu.
A prodávání jakýchsi fotofleků = veřejných prostranství za peníze, to je snad aj trestný ne, prodávat co není moje. Jak Trautenberk prodával lidem vodu ne? :-))
Už jsem psal, přijdete do ZOO, zaplatíte několik set Kč a za to můžete stát někde v lese, protože tu za chvíli proběhne nosorožec bílý, jste oprávněn si ho vyfotit
Fakt se s těma argumentama o parazitech jděte už někam vyfotit, narvěte si ty mašiny do špic, přikryjte plachtama a můžete se u toto vymasturbovat z pocitu, že to je jen pro vás, protože jste si zaplatili
Datel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 11:38:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra: Ano, pokud se k tomu budou stavět všichni takto budou mašiny stát pod plachtou nebo někde v depu a na takové výkony nikdy nevyjedou!
Datel má zobák kvůli tomu, aby si neomlátil hlavu o strom.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 842
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 11:39:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Datel pro mě za mě, ať si je Ostradik postaví na zahradu a může vybírat prachy za kukandu
Datel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 11:51:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě když jste tu zmínil tu ZOO, běžně se platí za to, že budete v ZOO fotografovat (poplatky jsou samozřejmě oproti cenám fotopasu směšné). Tyto utržené peníze jdou na zvířátka nebo údržbu ZOO. Stejně analogicky je to u historických vozidel, které by za normálních okolností stály někde v hale.
Datel má zobák kvůli tomu, aby si neomlátil hlavu o strom.
Sare
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 11:51:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra: opet lituji ze tady neni smajlik kroutici hlavou jako reakce na Vase vyroky by se mi hodil pokazde
doporucuji Vam se radovat z toho, ze Vas nikdo nenutil na takovou akci chodit a neco proboha zaplatit, budte rad, ze vsechny Vase chechtaky jsou pekne doma, ze nepodporily ten srot a uz radeji o teto akci, o ktere skoro nic nevite, mlcte
/// ..::TrainWeb Gallery::.. http://trainweb.cz ///
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 843
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 12:09:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sare ano pane zplnomocněný vševědoucí Bože. Doporučuji Vám se radovat, že jste byl Vyvolený a mohl zaplatit 1200kč za fotku lokomotivy, určitě jste u toho nejméně ejakuloval a můžete mít hrdý pocit, že jel jen pro vás a nikdo jiný ho nesměl vidět, ani fotit. Hlavou si kruťte sám a případně s ní několikrát udeřte o tvrdý předmět, třeba se vám rozsvítí
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 844
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 12:26:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě když jste tu zmínil tu ZOO, běžně se platí za to, že budete v ZOO fotografovat

Tak v ZOO jsem tohle neviděl, řekl bych, že je to už ve vstupném, chtěl bych vidět, kdo by v areálu ZOO hlídal, jestli fotografují jen ti, co si to opravdu zaplatili :-) Ale máte pravdu, že třeba na hradech, zámcích je extra poplatek za fotografování, ale určitě cena nevychází z odhadní ceny památky/počtem návštěvníků, aby se to zaplatilo taky pozemek ZOO i hradů i zámků je soukromý a ohraničený. Až mně budete ukazovat jedoucí lokomotivu na soukromém pozemku, pak vám za to zaplatím. Nebo si ji nechám vyfotit a zaplatím za fotku (y) ale určitě to nebude několik set korun, padlej na hlavu fakt nejsem
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3858
Registrován: 9-2002


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 12:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra:
Ty čeče ty mě vážně bavíš

Nejradši bych tady psal věci podobně, ale znám reakce zde zasvěcených, budou se snažit odrážet a odrážet jak jen to pujde...:-)a udělaj z tebe největšího blbce protože nesdílíš stejný názor:-)

Ted mi to řekl kámoš dobře, to neni možný, dát 1200 za nějaký fotky mašinek, proč zato nešli radši do bordelu...:ale on je jiná kategorie no:-)

Sare:
Možná Adams žádnou šotoakci pořádat nebude, ale věřim tomu že kdyby jo, tak by mu bylo šumák, jestli to fotí někdo jiný zadarmo nebo ne...na těch šestikolech se potřeboval zaplatit ten výjezd a vše kolem, jelikož bylo málo lidí, chtěli vysockovat prachy po více lidech, aby to pro organizátory nebylo tak drahé...což je logické, ale způsob jakým se posléze prezentovali...............
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1662
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 12:49:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ted mi to řekl kámoš dobře, to neni možný, dát 1200 za nějaký fotky mašinek, proč zato nešli radši do bordelu...:ale on je jiná kategorie no:-)


http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4170
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 13:17:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Luboš: No - za těch 1200,- si tam toho ale moc neužije..
Ostradik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 13:39:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo fýro.Teď jste to řekl dobře a vystihnul problém.Proč platit když to není za plotem. jeno však určitě jste si užili za ty vybrané peníze protože jste na tom museli vydělat milióny.
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3860
Registrován: 9-2002


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 13:47:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena:
Nic proti Tobě, ale myslim že za těch 1200,- si rozhodně užije víc než nad šocením nějakých starých krámů:-)nikdy sem v bordelu nebyl, ale vim, že ta částka na nějaké služby určitě stačí:-)chtěl sem napsat ještě něco ale radši se krotim...:-)
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 13:51:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě by zajímalo,zda ti vybírači fotopalného při stahovaní z netu obíhají OSU,posílají licenční poplatky a udávají svůj soft třeba majkrsoftu...
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Luxus bohatých je zaplacen bídou chudých.Franz Kafka
Ostradik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 14:05:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

miram:první hoď kamenem ty co jsi bez viny.Pro čechy je škoda vůbec nějaké akce pořádat.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 847
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 14:13:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Luboš_ct já vím, ale mně to fakt neva, víš co, přijde mi to hodně legrační, jezdit s mašinou a za její fotky kdesi platit, jasně, není to šestikolo 001, 002 tak to není ten správnej orgasmus :-D

Mně je to prostě egal, jestli kdy pojede nějaký historický vlak nebo ne, a komu to není egal, tak ten rozbije prasátko a všechno vysype kvůli tomu, aby viděl jet lokomotivu po kolejích
Ale nechápu to, proč pak nadává jinejm, že si nevypíchli oči a mají tu drzost jí vidět taky, ač nejsou padlí na hlavu a radši 1200kč využili jinak, pro někoho je to strava na týden, či 14 dní . Jo možná když bydlej s maminkou a tatínkem a ty je živí, tak si to můžou dovolit
Ostradik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 14:19:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

fýro děkuji vám že jste mi otevřel oči.Procitnul jsem a dám se na tu správnou fýru a už nikdy nebudu platit.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4172
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 14:31:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Luboš: to už je věcí názoru. Je prostě nekonečně mnoho způsobů, jak utratit danou částku a každému to může připadat jako nejvíce účelné a užitečné... Ale označovat někoho za blbce (tím nemyslím Tebe - Ty se ještě ve výrazivech krotíš) jen proto, že ji neutratil podle představ někoho dalšího je (mírně řečeno) ujeté... Někdo dá prostě 12 stovek za možnost focení vlaku, někdo to plachlastá, někdo to proš...
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 16:19:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena,Ostradik,Datel,Sare: Nerozčilujte se,prostě a jednoduše jsou tu dvě skupiny lidí,kteří mají zájem o mašinky,první je ta,která pochopila už konečně,že každá sranda něco stojí a zadarmo to prostě nejezdí,teď mám na mysli nostalgické akce. Tech si jako organizátor nesmírně vážím a udělám i vše pro to,aby byli spokojeni. No a pak je tu ta druhá,která se všemožně i nemožně snaží okecat tu svoji vychcanost,že jiní magoři za to platí a organizují a oni pěkně zadarmiko fotí a fotí a fotí a mají radost ,jak to vše a všechny ochcali. Budíš jim to přáno,ale jak se říká na každou svini už se v kotli voda vaří........A teď si jdu vzít vidle a přehazovat ty miliony,co jsme na těch našich akcí už vydělali....
Bytls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 16:33:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet:Mohl by si sem hodit tu fotku ze Studenca??????Rád bych jí viděl,protože z těch míst na netu ještě nic není.Hlavně ty návěstidla vzor SSSR.Dík
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 621
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 16:43:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sare: Parazitismus je definován jako vztah dvou organismů, z něhož jeden organismus (parazit) profituje a druhý na něj doplácí (hostitel).

Nádherná definice, ale měl bych k ní jeden dotaz. Jak já (jako pořadatel) doplatím na to, že si někdo vyfotí mnou organizovaný vlak? Vysaje mi to prachy z peněženky. Zeškaredí se mi ten vlak? Chcípne mi lokomotiva?

Protože pokud mi na to nedáš odpověď, tak si můžeš strčit tu definici víš kam... do vitrínky.
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 16:45:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čmoudík: Tomu říkám nestranný názor... A tímto bys chtěl uhasit diskuzi?
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3482
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 16:53:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kabrňák
Souhlasím.

Ad Fýra
Más také můj obdiv a plně s tebou souhlasím.

Luboš -Toto se ti povedlo, pro mě tedy také je 180 002 krám a né nic jiného a vůbec bych jako za ní 600kč nezaplatil!!NAROVINU!!!+tedy ještě dalších 600za 180 001, kterou vůbec z provozu nepamatuji, a proto si budu stát za svým.A jestli to opradu někomu moc tak vadí, že jsem si je dovolil nafotit.Tak se moc Vám všem omlouvám, tedy i Vám pořadatelům, že jsem byl tak dr..
Aspoň jsem do příště poučený, že mám být aspon šedá eminence, když mě to nezajímá, ale ze ajímavosti si dojdu něco šotnout


Nic proti Tobě, ale myslim že za těch 1200,- si rozhodně užije víc než nad šocením nějakých starých krámů:-)nikdy sem v bordelu nebyl, ale vim, že ta částka na nějaké služby určitě stačí:-)chtěl sem napsat ještě něco ale radši se krotim...

Holky, mašinky a zelená, to jsou naše koníčky:-) MBŽKF
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 16:56:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P_z: Nikde jsem neřekl,že je to nestranný názor,ale je to jen pouhé konstatování skutečnosti. A také jsem tím žádnou diskuzi hasit nechtěl....
Jen tak na zasmání,ne že bych o to stál,ale ještě se mi nikdy nestalo,že by mě někdy nějaký šotouš,co fotí zadara,někdy nějakou fotku zadara poslal....zatím jen a pořád je vždy pošlou platící ....
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 848
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 17:02:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jednoduše jsou tu dvě skupiny lidí,kteří mají zájem o mašinky,první je ta,která pochopila už konečně,že každá sranda něco stojí a zadarmo to prostě nejezdí,

To pochopil každej. Ovšem vy jste nepochopili, že děláte akce "naruby", nejprve něco objednáte, zaplatíte a potom honíte platící kdesi po štrece a každej kdo se vám vysměje, je automaticky vyžírka, parazit a podobná debilní označení. Já říkám, že akce se dělá tak, že se vyřkne nápad, mohl by jet ten a ten šrot, ok, seženeme několik nadšenců co do toho jsou ochotni jít a potom podle vybraného kapitálu zjistíme kam za ty drobný asi tak dojedem. A je to. Potom si pojedu v klidu na kýžený šotovýlet a aspoň mně bude fakt jedno, kolik lidí si můj vlak vyfotí. Budou-li ve vozidle volné kapacity, klidně cestou ještě někoho přiberu a řeknu si slušně o nějakou tu kačku do klobouku, což bude vlastně zisk. Když budu krkounskej debílek, tak stejně nikomu o té akci neřeknu a fotiči budou jen náhodní. Ale já nejsem, takže to sem klidně vylepím, protože focení lokomotivy NENÍ žádný parazitismus, ti co je fotí zadarmo mně jako pořadateli nijak kapsy nevyprazdňují ani můj vlak nijak neomezují, kdyby někomu nebylo jasno, co to slovo parazit znamená, nechť koukne na wikipedii.
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 18:21:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra: parazitování to je,parazitují na práci a penězích druhých,těch platících. Protože příště už ani ti platící nebudou,protože proč oni by platili,když to vlastně můžou mít příště zadara. Takže pojede tak akorát velký h.....A vlastně to asi bude dobře,pořadatelé nebudou nadávat a šotouši nebudou mít co fotit a bude....Jen tak mimochodem,až nějakou ta akcička z vaší dílny spatří světlo světa,tak dejte vědět,když už tu vypouštíte takováto moudra...... Ono je moc hezký o tom žvatlat,ale u toho vždy jen zůstane...
Ostradik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 18:26:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další příměra:aha takže když se pořádá koncert tak si nejdřív seženu diváky a pak to začnu domlouvat.....zajímavé.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 849
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 18:39:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČmoudČmoudik Parazitování je, když by vaši práci svým neplacením nějak poškozovali a vysávali vaše peníze, což se nějakým focením vlaku prostě neděje, takže nesmysl. Já nemám takové ambice ani důvod něco takovýho pořádat, proč taky, nebaví mě nějaký jakoakce radši skutečný provoz, tam se nemotá tolik cvoků s foťákama :-)

Ostradik no jasně, ty uspořádáš koncert zábavové kapely na vsi v letním kině, vstupný chceš jako mají Iron Maiden v Ostravě a všem co se ti vysmějí a nepřijdou a odmítají zaplatit takovou částku nadáš do parazitů a zbytku obyvatel ve vsi bys nejraději narval do uší špunty, aby neposlouchali tvoji kapelu co jsis zaplatil a neparazitovali tak

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace